Perypetii Październikówek 2016 cz. III - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-26, 16:39   #721
ana909
Erudycja

Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Cytat:
Napisane przez marta0o01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chcę kupić dla małej olejek ze słodkich migdałów. Nigdy wcześniej nie kupowałam a pamiętam że kilka z was używa. Poradźcie mi jaki kupić?
Ja kupiłam firmy ktc 200ml za 12 zł. Tylko przesyłka 8 więc wyszło 20zł. Teraz już poszło ponad pół opakowania więc niedługo zamówię 2-3 sztuki.
Stary 2016-07-26, 16:56   #722
Natka3008
Rozeznanie

Ja juz po wizycie i nie mam dobrych wieści

Idę jutro do szpitala Niestety mam rozwarcie na 1-.5 cm Będa mnie obserwować no i podadzą celeston w razie gdyby mały chciał już wyjść

Jestem załamana Leżę i rycze Martwię się maleństwem przejmuje się ze zostawiam moja pięciolatke z babcia A na dodatek mojego męża nie ma bo jest w pracy za granicą Brakuje mi sił

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 16:59   #723
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny chcę kupić dla małej olejek ze słodkich migdałów. Nigdy wcześniej nie kupowałam a pamiętam że kilka z was używa. Poradźcie mi jaki kupić?
Ja też kupiłam ten z firmy ETJA ten sam co wontrubka

Dominika6 gratki udanej wizyty no i że nie ma cukrzycy

styska1551 współczuję kłopotów z ojcem Dziecka, ale nie daj się !

Ja też byłam na wizycie tej na NFZ... Mój lekarz na urlopie i byłam zapisana do innego. Przyszedł spóźniony 2 godziny (bo oni pracują na oddziale i z oddziału schodzą do przychodni) miał pretensję, że w karcie ciąży nic nie ma o moich chorobach, o cukrzycy, o tym, że ciążą bliźniacza itd. no to Mu grzecznie odpowiedziałam, że to przecież Jego kolega to prowadzi a nie ja to przyznał mi rację pytał o takie rzeczy, o które ten mój przez całą ciążę nie zapytał - dosłownie MASAKRA no ale cóż - okazało się, że mam rozwarcie na 1 palec ja nie wiem czy to dużo czy mało, ale się przestraszyłam. Jutro rano mam przyjść na USG to powiedział, że obejrzymy Dziewczyny, no a teraz mam leżeć i w razie czego od razu zgłosić się do szpitala.

No i mam pytanie do Was, głównie do tych Dziewczyn, które muszą leżeć - ma któraś z Was rozwarcie ?? Rany, ja dopiero mam 26t+3d, jeszcze co najmniej 10 tygodni powinny Dziewczynki w brzuszku mieszkać

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość

Idę jutro do szpitala Niestety mam rozwarcie na 1-.5 cm Będa mnie obserwować no i podadzą celeston w razie gdyby mały chciał już wyjść

Jestem załamana Leżę i rycze Martwię się maleństwem przejmuje się ze zostawiam moja pięciolatke z babcia A na dodatek mojego męża nie ma bo jest w pracy za granicą Brakuje mi sił
Natka łączę się z Tobą w bólu ! Rany co za dzień - same kiepskie wieści ! Na ile masz rozwarcie ? 1,5 cm ? Ciekawe ile to jest 1 palec - jakby normalnie mi nie mógł na cm podać tylko na palce...

Adaś 15.10.2015 25tc[*]
Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*]

Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018

Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego

Edytowane przez Kruszynkaa86
Czas edycji: 2016-07-26 o 17:01
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 16:59   #724
gosia3103
Zakorzenienie

Natka trzymaj się dzielnie!

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-26, 17:13   #725
WKasiarr
Zakorzenienie

Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Natka Bądź dzielna!
Kruszynka Spokoju mimo wszystko życzę! Uważaj na siebie i koniecznie daj znać jutro co i jak!
Dominika Fajnie, że wizyta dobrze i ze wyniki w porządku.
SandraWspółczuje relacji z ojcem dziecka, nie daj sie!

Jejku jakiś dziwny dzisiaj dzień...

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-07-26 o 17:15
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 17:21   #726
megilla
Zakorzenienie

withi_as, byłam ostatnio w smyku,ale nie było. Babka powiedziała, że będą dopierona jesień. Musze popatrzeć na stronie.

marta0o01, ja kupuję online na zsobsobiekrem.pl allbo biochemia urody. Możesz dotego dokupić sobiekwas hialuronowy i stosować jak serum, bo sam olejek nie nawilża, a tylko natłuszcza.

Dominika6, ma fantazję ta Twoja Dzidzia Ciekawe co pokaże następnym razem Fantastycznie, że wszystko dobrze

styska1551, współczuję przebojów. Co do nazwiska, to jeśli on uzna Stasia, to mały będzie automatycznie nosił jego nazwisko i tylko ojciec może się tego zrzec. Ale dziwne, że targuje się o nazwisko, a robi problemy z alimentami. Przecież można to załatwić polubownie, nie trzeba w sądzie. Zbieraj dowody na niego jakby coś.

Natka3008, Kruszynkaa86, na forum innych ciężarówek niektóre chodziły z rozwarciem po kilka miesięcy, więc postarajcie się zachować spokój. Ściskam Was i trzymam kciuki.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 17:26   #727
adzik535
Raczkowanie

Rozwarcie na 1 palec to okolo 2 cm.
Jezu dziewczyny co tu dzisiaj za dzien jest? Niech ktoras przyniesie w koncu jakies dobre wiesci!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjg3dwteton.png
adzik535 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-26, 17:36   #728
Fasolka10
Zakorzenienie

Cytat:

Natka i Kruszynka nie zamartwiaj cie się tak ja w 1 ciąży chodziłam od 7 Mc z rozwarciem właśnie na 1.5 cm leżałam w szpitalu tydzień bo miałam oprócz tego skurcze które się pisały wysoko na ktg... uspokoiło je lekami i wypuścili do domku... dotrzymałam na luzie do 38tc także nie martwić mi tu się uszy do góry

Trzymać jutro kciuki żebym dobrze lot zniosła wracamy do Pl a Tż dojeżdża w piątek

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-07-26, 17:44   #729
styska1551
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
withi_as, byłam ostatnio w smyku,ale nie było. Babka powiedziała, że będą dopierona jesień. Musze popatrzeć na stronie.

marta0o01, ja kupuję online na zsobsobiekrem.pl allbo biochemia urody. Możesz dotego dokupić sobiekwas hialuronowy i stosować jak serum, bo sam olejek nie nawilża, a tylko natłuszcza.

Dominika6, ma fantazję ta Twoja Dzidzia Ciekawe co pokaże następnym razem Fantastycznie, że wszystko dobrze

styska1551, współczuję przebojów. Co do nazwiska, to jeśli on uzna Stasia, to mały będzie automatycznie nosił jego nazwisko i tylko ojciec może się tego zrzec. Ale dziwne, że targuje się o nazwisko, a robi problemy z alimentami. Przecież można to załatwić polubownie, nie trzeba w sądzie. Zbieraj dowody na niego jakby coś.

Natka3008, Kruszynkaa86, na forum innych ciężarówek niektóre chodziły z rozwarciem po kilka miesięcy, więc postarajcie się zachować spokój. Ściskam Was i trzymam kciuki.

Właśnie jeśli nie jesteśmy małżeństwem to dostaje moje nazwisko, ale jak on nie zgodzi się na to wtedy jego a jeśli ja nie wyrażę zgody wtedy dostaje dwa, tak jest właśnie od 2009 roku i zmieniło się to, że automatycznie dostaje nazwisko ojca. Ale ja będę walczyć o swoje, bo to ja będę ciągle z dzieckiem (on wylatuje do Angli) a potem jak pójdzie do przedszkola pewnie będą pytania czemu masz inne nazwisko niż mama itp... Albo jeśli znajdę sobie kogoś to wtedy każdy z nas będzie miał inne nazwisko co też może być dla malca ciężkie i dziwne...
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 18:09   #730
Megula91
Zadomowienie

Natka i Kruszynka trzymajcie się dziewczyny!!!
Wszystko będzie dobrze!! Aż mam stracha przed czwartkową wizytą

Co za dzień...

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 18:25   #731
ana909
Erudycja

Cytat:

Trzymaj się, będzie dobrze ja mam wizytę taką normalną w piątek, ciekawe czy wszytko ze mną ok. Jutro mam usg prywatnie, zapytam czy widzi czy szyjka jest zamknięta...

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Natka i Kruszynka nie zamartwiaj cie się tak ja w 1 ciąży chodziłam od 7 Mc z rozwarciem właśnie na 1.5 cm leżałam w szpitalu tydzień bo miałam oprócz tego skurcze które się pisały wysoko na ktg... uspokoiło je lekami i wypuścili do domku... dotrzymałam na luzie do 38tc także nie martwić mi tu się uszy do góry

Trzymać jutro kciuki żebym dobrze lot zniosła wracamy do Pl a Tż dojeżdża w piątek

I tz już zostaje??

Ominęły mnie różne dolegliwości ciążowe a wyszły najgorsze teraz... hemoroidy... co prawda podskorne ale chyba całe krocze swędzi strasznie 😭

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-26, 18:26   #732
stokrotka24
Zakorzenienie

Natka, kruszynka trzymam kciuki za Wasze maleństwa, jesteście pod opieką wiec powinno być dobrze

Dominika super że cukrzycy nie masz i że wszystko dobrze

Ja też dzisiaj po wizycie. Ogólnie dobrze ale malutki trochę mało przybrał. Ostatnio 4 tygodni temu waży 870 gram a teraz 1030. Ginka kazała się na razie nie przejmować bo czasami takie rozbieżności są. Oby dalej ładnie rósł. Ostatnio termin wyszedł na 10.110 a teraz na 24.10. Standardowo mam infekcję. I dostałam oprócz Szelaza jeszcze te żelazo na receptę co większość z Was ma. Ile przed śniadaniem to trzeba brać?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 18:38   #733
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Iwa wracaj szybko do formy!

Załącznik 6554016 Załącznik 6554021
mam taki sam zestaw dla młodej te leginsy + body

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Wrzucam jeszcze część mojego zamówienia na gemmini.

Paula: Mam jeszcze pytanie odnośnie wózka czy ty masz brązową rączkę ? Bo takie zamieszanie zrobiłam w sklepie że Pan nie wiedział już który kolor to który :P
wow gratki takiego zamówienia- ja jeszcze nie wiem co kupić :P

Cytat:

3maj się !!

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam ten z firmy ETJA ten sam co wontrubka

Ja też byłam na wizycie tej na NFZ... Mój lekarz na urlopie i byłam zapisana do innego. Przyszedł spóźniony 2 godziny (bo oni pracują na oddziale i z oddziału schodzą do przychodni) miał pretensję, że w karcie ciąży nic nie ma o moich chorobach, o cukrzycy, o tym, że ciążą bliźniacza itd. no to Mu grzecznie odpowiedziałam, że to przecież Jego kolega to prowadzi a nie ja to przyznał mi rację pytał o takie rzeczy, o które ten mój przez całą ciążę nie zapytał - dosłownie MASAKRA no ale cóż - okazało się, że mam rozwarcie na 1 palec ja nie wiem czy to dużo czy mało, ale się przestraszyłam. Jutro rano mam przyjść na USG to powiedział, że obejrzymy Dziewczyny, no a teraz mam leżeć i w razie czego od razu zgłosić się do szpitala.

No i mam pytanie do Was, głównie do tych Dziewczyn, które muszą leżeć - ma któraś z Was rozwarcie ?? Rany, ja dopiero mam 26t+3d, jeszcze co najmniej 10 tygodni powinny Dziewczynki w brzuszku mieszkać

Natka łączę się z Tobą w bólu ! Rany co za dzień - same kiepskie wieści ! Na ile masz rozwarcie ? 1,5 cm ? Ciekawe ile to jest 1 palec - jakby normalnie mi nie mógł na cm podać tylko na palce...
zaciskaj nogi i nie daj się, na pewno będzie dobrze!

Co za dzień takie wieści, zaczynam się porządnie stresować, że nie mam jeszcze wyprawki do szpitala :/

Czekam do 1go jak będzie wypłata to działam

do czego jest ten olejek migdałowy?
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 18:45   #734
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj po wizycie. Ogólnie dobrze ale malutki trochę mało przybrał. Ostatnio 4 tygodni temu waży 870 gram a teraz 1030. Ginka kazała się na razie nie przejmować bo czasami takie rozbieżności są. Oby dalej ładnie rósł. Ostatnio termin wyszedł na 10.110 a teraz na 24.10. Standardowo mam infekcję. I dostałam oprócz Szelaza jeszcze te żelazo na receptę co większość z Was ma. Ile przed śniadaniem to trzeba brać?
Ja tuż przed śniadaniem popijam wodą z cytryną i zabieram się za robienie sobie czegoś do jedzenia.
My na wizytę idziemy w poniedziałek. Już się doczekać nie mogę żeby podejrzeć malucha, co tam u niego.

Wypiłam dzisiaj chyba z 6 litrów wody ...

Dziewczyny to że jest rozwarcie o niczym nie świadczy. Ważniejsza jest długość szyjki, czy jest zgładzona czy nie. Lepiej iść do szpitala na obserwację, niż coś przeoczyć. Grunt to przyjąć wszystko z w miarę możliwym spokojem, głowy do góry!

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Wrzucam jeszcze część mojego zamówienia na gemmini.
Jakbym widziała swoje zamówienie z tej apteki

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2016-07-26 o 18:47
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 18:46   #735
Natka3008
Rozeznanie

Kruszynka jedyny twój plus ze nie idziesz do szpitala a ja juz torba spakowana i jutro idę na oddział na 7 30 i na pewno tydzień poleże O ile wszystko będzie dobrze

Jakoś nie umiem się uspokoić a nerwy tez nie są dobre

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 18:49   #736
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
do czego jest ten olejek migdałowy?
Ja np będę używać do kąpieli małej. A zastosowań jest mnóstwo
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 19:06   #737
Inka_25
Rozeznanie

Kruszynka, Natka-musicie myślec pozytywnie!!!! Natka-wszystko bedzie do rze-moze wypuszcza cie po weekendzie jak stwierdza ze jest to bezpieczne! Co do rozwarcia to tak jak pisały dziewczyny-mozna z nim chodzic...oby w waszym przypadku do samego końca!!!

Ciekawe jak tam Dominiczek Iwo..... Czy zdążyli mu podać sterydy na płuca..... Ale jak leży pod respiratorem to chyba nie.... Ale i tak miała szczescie ze zdążyli zrobic cc i uratowali zycie....
Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 19:18   #738
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:

Natka trzymaj się dzielnie jutro i postaraj nie stresowac! Wszystko będzie dobrze, tak jak dziewczyny piszą samo rozwarcie to jeszcze pół biedy, gorzej jak szyjka robi się miękka i zgladza.

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Znowu trochę mnie nie było, ale mam straszne perypetie z ojcem dziecka. Na początku byl super ugodowy, a teraz chce się ciągać po sądach o nazwisko, alimenty itp. Wyzywa mnie, obraża, ja się denerwuje, Bobo to czuje i ostatnio przez to bardzo bolał mnie brzuch... Na szczęście jego pojęcie prawa jest zerowe i nie wie, że mogę ograniczyć mu widzenie z dzieckiem, że nikt oprócz jego i dziadków go nie zobaczy a nawet starać się o pozbawienie praw ojcowskich. Taka moja tajna broń.

konwalia39 Ja mam kupiony proszek biały jeleń hipoalergiczny a płyn do płukania to chyba lenor sensitive. Dużo zdrowia dla mamy!

KC Karolajna współczuję tych wszytskich bóli, mnie też łapią silne skurcze w brzuchu i twardnieje. Muszą brać wtedy nospe forte i czekać aż przejdzie ok. godziny.

iwa00 Wszystkiego dobrego, dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka i gratulację! Trzymajcie się ciepło i bądzcie silni

Styska dużo sił życzę!

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość

Fasolka kciuki za lot, fajnie ze tż juz będzie z Wami.

Ja się czuje coraz gorzej, brakuje mi sił by bawić się z synem, on się zrobił mega aktywny, umie juz ładnie chodzić i tylko by to robił, oczywiście w inną stronę niż ja chcę wspina się wszędzie, ucirka i jeszcze chce żeby go nosić czasami. W poniedziałek mam wizytę to zobaczymy czy u małego wszystko ok bo się zestesowalam dzisiejszymi wiadomościami.
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 19:32   #739
marta0o01
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Jutro coś zamówię.

ewula ja będę używać zamiast oliwki

kruszynka natka trzymajcie się
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-26, 19:37   #740
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko.
Jestem pierwsza. Wczoraj przez cc urodził się Dominik. 1090gr 27 T 3dz.Jest pod respiratorem dziś idę do niego tylko czekam na męża. Trzymajcie kciuki żeby było ok i żeby był zdrowy.
A jeśli chodzi o cc to był ekspres dostałam krwotoku lozysko zaczęło mi się odklejac. Masakra 😨
Trzymam mocno kciuki za Dominika! Będzie dobrze, potrzymają go w inkubatorze i spokojnie sobie podrośnie.
Ja też urodzona w 7 miesiącu ciąży i z wagą ledwo ponad 1kg, a teraz kawał baby ze mnie
Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Macie już biustonosze do karmienia? pochwalicie się jakie? Jak dobrać rozmiar (przecież cycki mogą jeszcze urosnąć)? a może mamusie, które już karmiły podpowiedzą jaki stanik im się najbardziej sprawdził?
Chciałabym coś usztywnianego ...
Niby polecają miękkie i bez fiszbin,ale ja nie lubię, przy moim dużym biuście się nie sprawdzają. Kupiłam sobie:Alles Mama Violetta PU- dołem usztywniany, górna koronka tylko podszyta bawełną.

Ogólnie nie polecam koronki od ciała, mnie drażniła każda, nawet najdelikatniejsza, bo sutki są bardzo wrażliwe.

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
ja na początek na wypróbowanie kupiłam ten w gemini -> http://www.aptekagemini.pl/etja-olej...alow-50ml.html
a teraz już zamówiłam 200ml z allegro - jest tego pełno
Miałam kiedyś ten olej i zjełczał mi w łazience bardzo szybko- po jakiś 2 tyg. był do wyrzucenia.
Cytat:

Będzie dobrze, kobietki z takim rozwarciem przy oszczędnym trybie życia potrafią i do terminu dotrwać. Najwyżej krążek (pessar) Ci założą...

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Pełne rozwarcie jest na 5 palców=10cm.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 21:05   #741
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Dziękuję Dziewczyny za wszystkie słowa otuchy wierzę, że będzie dobrze i że damy z Dziewczynkami radę

Fasolka10 udanego i szczęśliwego powrotu do domku

stokrotka24 gratki udanej wizyty, a Mały na pewno szybko nadgoni wagę

Natka3008 no póki co pozwolił mi siedzieć w domu, ale nie wiem jak długo jeszcze musimy się dzielnie trzymać chociaż ja też się denerwuję i to bardzo

Adaś 15.10.2015 25tc[*]
Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*]

Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018

Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 21:11   #742
wontrubka
Wtajemniczenie

Natka, Kruszynka trzymajcie się dziewczyny!

Zainteresuje się tym stanikiem alles skoro tak polecacie

Ewula, ja olejkiem smaruje się po kąpieli bo jest tez ponoć dobry na zapobieganie rozstępom. A jest fajny bo szybko się wchłania. Po porodzie mam zamiar dodawać kilka kropel do kąpieli dzidziusia

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 21:19   #743
paryzanka84
Raczkowanie

Hej dziewczyny, ja juz od nd jestem w Polsce, ale dzis dopiero nadrobilam wszystkie zaległe posty.
Wczoraj byłam u mojej kuzynki i dała mi cały wielki karton ubranek, bujak i inne drobiazgi.
Zdjecia zrobię jak juz wrócę do Fr.

Moja znajoma tez urodziła w 29t i mała ważyła 1600. Miesiąc przeleżała w szpitalu, a teraz ma prawie rok, jest zdrowa i apetyt jej dopisuje.
Tak wiec Iva trzymaj sie i zdrowka dla Ciebie i dla dziecka.

Na weekend jadę z mężem nad polskie morze ( okolice Mielna), a teraz siedzimy w Poznaniu.

Moja dzidzia bardzo ruchliwa i brzuch mi cały lata
Śpię juz na mojej poduszce zamówionej z Allegro i skurcze lydek od tego czasu minęły.
paryzanka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 21:23   #744
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki za Dominika! Będzie dobrze, potrzymają go w inkubatorze i spokojnie sobie podrośnie.
Ja też urodzona w 7 miesiącu ciąży i z wagą ledwo ponad 1kg, a teraz kawał baby ze mnie

Niby polecają miękkie i bez fiszbin,ale ja nie lubię, przy moim dużym biuście się nie sprawdzają. Kupiłam sobie:Alles Mama Violetta PU- dołem usztywniany, górna koronka tylko podszyta bawełną.
Ogólnie nie polecam koronki od ciała, mnie drażniła każda, nawet najdelikatniejsza, bo sutki są bardzo wrażliwe.

Miałam kiedyś ten olej i zjełczał mi w łazience bardzo szybko- po jakiś 2 tyg. był do wyrzucenia.

Będzie dobrze, kobietki z takim rozwarciem przy oszczędnym trybie życia potrafią i do terminu dotrwać. Najwyżej krążek (pessar) Ci założą...

Pełne rozwarcie jest na 5 palców=10cm.
Nie wiem jak z tym olejkiem z Gemini, ale te moje były niskotloczone i nierafinowane i trzeba było trzymać w lodówce.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez megilla
Czas edycji: 2016-07-26 o 21:35
Stary 2016-07-26, 21:37   #745
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Iwa wracaj szybko do formy!

Sandra, co studiujesz?

Ja też dzisiaj ledwo żyję ... Miałam jutro zaplanowany wyjazd do Warszawy i niestety musiałam go odwołać - zdrowy rozsądek podpowiedział mi że to słaby pomysł jechać gdziekolwiek w takie upały ...

Dziewczyny, które jeszcze szukają kombinezonów - kupiłam dzisiaj w smyku za 45zł cieplutki kombinezon - zerknijcie sobie na stronę internetową. Jest wersja biała i taka ciemna niebieska. Bardzo fajnie wykonany. Wzięłam swój w rozmiarze 62 Pamiętam że kilka z Was podobnie jak ja szukało, dlatego o tym wspominam

Załącznik 6554016 Załącznik 6554021

Niewdzięczny kierunek jakim jest pielęgniarstwo czytam tu na forum na wizażu o tym kierunku w innych miastach mi się chyba trafiło to co najgorsze
Kiedy skończyłaś położnictwo? pracujesz/pracowałaś czy dopiero zamierzasz ? oczywiście w zawodzie

3mam kciuki za Was dziewczyny!!! nie martwcie się na zapas, na pewno będą duże i zdrowe dzieciaczki

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Moje koleżanki polecają olej z konopi. Faktycznie dobrze działa

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Znowu trochę mnie nie było, ale mam straszne perypetie z ojcem dziecka. Na początku byl super ugodowy, a teraz chce się ciągać po sądach o nazwisko, alimenty itp. Wyzywa mnie, obraża, ja się denerwuje, Bobo to czuje i ostatnio przez to bardzo bolał mnie brzuch... Na szczęście jego pojęcie prawa jest zerowe i nie wie, że mogę ograniczyć mu widzenie z dzieckiem, że nikt oprócz jego i dziadków go nie zobaczy a nawet starać się o pozbawienie praw ojcowskich. Taka moja tajna broń.

konwalia39 Ja mam kupiony proszek biały jeleń hipoalergiczny a płyn do płukania to chyba lenor sensitive. Dużo zdrowia dla mamy!

KC Karolajna współczuję tych wszytskich bóli, mnie też łapią silne skurcze w brzuchu i twardnieje. Muszą brać wtedy nospe forte i czekać aż przejdzie ok. godziny.

iwa00 Wszystkiego dobrego, dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka i gratulację! Trzymajcie się ciepło i bądzcie silni

Bardzo Ci współczuję przechodzić przez takie coś w tym stanie
Dużo siły Ci życzę, nie daj się walczysz dla siebie i dzieciątka
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 21:38   #746
megilla
Zakorzenienie

Ten z konopii jest dużo lżejszy od oleju z migdalow. Mam tłusta cerę a używałam go do twarzy.

Stary 2016-07-26, 21:47   #747
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Ten z konopii jest dużo lżejszy od oleju z migdalow. Mam tłusta cerę a używałam go do twarzy.

Podobno dobry do kąpieli dla dzidziusiów z problemami skórnymi przynajmniej tak twierdzą znajome, ja osobiście używam do włosów i dolewam do kremu np. do stóp dla mnie rewelacja
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-26, 22:01   #748
Inka_25
Rozeznanie

Styska-ja nie wiem jak to jest, ale jak moja koleżanka była w ciazy a nie miała ślubu z tz to... Straszyła go ze poda na porodówce ze ojciec nieznany..... Nie wiem w twoim przypadku jak to moze byc-najlepiej zapytać adwokata- bo z tego co sie orientuje-jak sie poda ze ojciec nieznany-to on nie ma żadnych praw do dziecka. A badan genetycznych bez zgody matki zrobic nie moze.....

To wszystko zależy jak wielkim skurczybykiem jest i jak ty widzisz przyszłość....
Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 22:20   #749
Miraya
Raczkowanie

Jejku Dziewczyny, ile tu się działo przez jeden dzień, aż w szoku jestem... Zaglądam sobie tak na luzie, żeby przeczytać przed snem co tam nowego u Was słychać, a tu się okazuje, że już pierwszy poród za nami........Jak widzę jestem kolejną osobą, którą to porządnie zmotywowało, żeby na serio wziąć się za wyprawkę i pakowanie torby do szpitala... A Iwa miała termin na 22.10, ja na 16.10, to aż strach się bać... Jakie ten los szykuje czasem niespodzianki

iwa00 trzymaj się Słoneczko, na pewno wszystko będzie dobrze Witamy na świcie małego Dominisia : roza: Wszystkie Dziewczyny są myślami teraz z Wami i mocno trzymają kciuki! Dawaj znać co tam u Was, jak z Małym, czy wszystko dobrze, co ze zdrowiem i jak się czujecie. I staraj się nie denerwować, tylko myśleć pozytywnie. Buziaki

styska1551 współczuję problemów, ale nie dawaj się wiadomo, że jakoś z ojcem dziecka trzeba się dogadać, ale to w końcu Ty na co dzień będziesz wychowywać Stasia i Twoje zdanie powinno być najważniejsze. Skoro tak Cię denerwują te rozmowy z Jego ojcem, może staraj się ich unikać, chyba że są absolutnie konieczne?

Natka3008 i Kruszynkaa86 trzymajcie się Dziewczyny, będzie dobrze Natka3008 - na pewno córka będzie bezpieczna pod opieką babci, nie przejmuj się Porobią Ci badania w szpitalu i będziesz wiedziała co i jak, nie martw się tak na zapas
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 23:23   #750
paula1010
Zadomowienie

Lunus zgadza sie, raczka jet brązowa, skórzana albo raczej skóropodobna

Kradnę zdjęcie z zakupami z Gemini i dorzucam kilka produktów do swojego koszyka
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości