|
|
#721 |
|
Erudycja
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Ja kupiłam firmy ktc 200ml za 12 zł. Tylko przesyłka 8 więc wyszło 20zł. Teraz już poszło ponad pół opakowania więc niedługo zamówię 2-3 sztuki.
|
#722 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz po wizycie i nie mam dobrych wieści
Idę jutro do szpitala Niestety mam rozwarcie na 1-.5 cm Będa mnie obserwować no i podadzą celeston w razie gdyby mały chciał już wyjść Jestem załamana Leżę i rycze Martwię się maleństwem przejmuje się ze zostawiam moja pięciolatke z babcia A na dodatek mojego męża nie ma bo jest w pracy za granicą Brakuje mi sił
|
|
#723 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten sam co wontrubka Dominika6 gratki udanej wizyty no i że nie ma cukrzycy ![]() styska1551 współczuję kłopotów z ojcem Dziecka, ale nie daj się ! Ja też byłam na wizycie tej na NFZ... Mój lekarz na urlopie i byłam zapisana do innego. Przyszedł spóźniony 2 godziny (bo oni pracują na oddziale i z oddziału schodzą do przychodni) miał pretensję, że w karcie ciąży nic nie ma o moich chorobach, o cukrzycy, o tym, że ciążą bliźniacza itd. pytał o takie rzeczy, o które ten mój przez całą ciążę nie zapytał - dosłownie MASAKRA no ale cóż - okazało się, że mam rozwarcie na 1 palec ![]() ![]() ja nie wiem czy to dużo czy mało, ale się przestraszyłam. Jutro rano mam przyjść na USG to powiedział, że obejrzymy Dziewczyny, no a teraz mam leżeć i w razie czego od razu zgłosić się do szpitala.No i mam pytanie do Was, głównie do tych Dziewczyn, które muszą leżeć - ma któraś z Was rozwarcie ?? Rany, ja dopiero mam 26t+3d, jeszcze co najmniej 10 tygodni powinny Dziewczynki w brzuszku mieszkać Cytat:
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego Edytowane przez Kruszynkaa86 Czas edycji: 2016-07-26 o 18:01 |
||
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Natka trzymaj się dzielnie!
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Natka Bądź dzielna!
Kruszynka Spokoju mimo wszystko życzę! Uważaj na siebie i koniecznie daj znać jutro co i jak! Dominika Fajnie, że wizyta dobrze i ze wyniki w porządku. SandraWspółczuje relacji z ojcem dziecka, nie daj sie! Jejku jakiś dziwny dzisiaj dzień... Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-07-26 o 18:15 |
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
withi_as, byłam ostatnio w smyku,ale nie było. Babka powiedziała, że będą dopierona jesień. Musze popatrzeć na stronie.
marta0o01, ja kupuję online na zsobsobiekrem.pl allbo biochemia urody. Możesz dotego dokupić sobiekwas hialuronowy i stosować jak serum, bo sam olejek nie nawilża, a tylko natłuszcza. Dominika6, ma fantazję ta Twoja Dzidzia Ciekawe co pokaże następnym razem Fantastycznie, że wszystko dobrzestyska1551, współczuję przebojów. Co do nazwiska, to jeśli on uzna Stasia, to mały będzie automatycznie nosił jego nazwisko i tylko ojciec może się tego zrzec. Ale dziwne, że targuje się o nazwisko, a robi problemy z alimentami. Przecież można to załatwić polubownie, nie trzeba w sądzie. Zbieraj dowody na niego jakby coś. Natka3008, Kruszynkaa86, na forum innych ciężarówek niektóre chodziły z rozwarciem po kilka miesięcy, więc postarajcie się zachować spokój. Ściskam Was i trzymam kciuki. |
|
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
Rozwarcie na 1 palec to okolo 2 cm.
Jezu dziewczyny co tu dzisiaj za dzien jest? Niech ktoras przyniesie w koncu jakies dobre wiesci!!! |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżałam w szpitalu tydzień bo miałam oprócz tego skurcze które się pisały wysoko na ktg... uspokoiło je lekami i wypuścili do domku... dotrzymałam na luzie do 38tc także nie martwić mi tu się uszy do góry Trzymać jutro kciuki żebym dobrze lot zniosła wracamy do Pl a Tż dojeżdża w piątek ![]()
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie jeśli nie jesteśmy małżeństwem to dostaje moje nazwisko, ale jak on nie zgodzi się na to wtedy jego a jeśli ja nie wyrażę zgody wtedy dostaje dwa, tak jest właśnie od 2009 roku i zmieniło się to, że automatycznie dostaje nazwisko ojca. Ale ja będę walczyć o swoje, bo to ja będę ciągle z dzieckiem (on wylatuje do Angli) a potem jak pójdzie do przedszkola pewnie będą pytania czemu masz inne nazwisko niż mama itp... Albo jeśli znajdę sobie kogoś to wtedy każdy z nas będzie miał inne nazwisko co też może być dla malca ciężkie i dziwne... |
|
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Natka i Kruszynka trzymajcie się dziewczyny!!!
Wszystko będzie dobrze!! Aż mam stracha przed czwartkową wizytą ![]() Co za dzień...
|
|
#731 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
ja mam wizytę taką normalną w piątek, ciekawe czy wszytko ze mną ok. Jutro mam usg prywatnie, zapytam czy widzi czy szyjka jest zamknięta...Cytat:
Ominęły mnie różne dolegliwości ciążowe a wyszły najgorsze teraz... hemoroidy... co prawda podskorne ale chyba całe krocze swędzi strasznie 😭
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, kruszynka trzymam kciuki za Wasze maleństwa, jesteście pod opieką wiec powinno być dobrze
Dominika super że cukrzycy nie masz i że wszystko dobrze Ja też dzisiaj po wizycie. Ogólnie dobrze ale malutki trochę mało przybrał. Ostatnio 4 tygodni temu waży 870 gram a teraz 1030. Ginka kazała się na razie nie przejmować bo czasami takie rozbieżności są. Oby dalej ładnie rósł. Ostatnio termin wyszedł na 10.110 a teraz na 24.10. Standardowo mam infekcję. I dostałam oprócz Szelaza jeszcze te żelazo na receptę co większość z Was ma. Ile przed śniadaniem to trzeba brać?
|
#733 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co za dzień takie wieści, zaczynam się porządnie stresować, że nie mam jeszcze wyprawki do szpitala :/ Czekam do 1go jak będzie wypłata to działam ![]() do czego jest ten olejek migdałowy?
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na wizytę idziemy w poniedziałek. Już się doczekać nie mogę żeby podejrzeć malucha, co tam u niego. Wypiłam dzisiaj chyba z 6 litrów wody ... Dziewczyny to że jest rozwarcie o niczym nie świadczy. Ważniejsza jest długość szyjki, czy jest zgładzona czy nie. Lepiej iść do szpitala na obserwację, niż coś przeoczyć. Grunt to przyjąć wszystko z w miarę możliwym spokojem, głowy do góry! Jakbym widziała swoje zamówienie z tej apteki
Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-07-26 o 19:47 |
|
|
|
|
#735 |
|
Rozeznanie
|
Kruszynka jedyny twój plus ze nie idziesz do szpitala a ja juz torba spakowana i jutro idę na oddział na 7 30 i na pewno tydzień poleże O ile wszystko będzie dobrze
Jakoś nie umiem się uspokoić a nerwy tez nie są dobre
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#737 |
|
Rozeznanie
|
Kruszynka, Natka-musicie myślec pozytywnie!!!! Natka-wszystko bedzie do rze-moze wypuszcza cie po weekendzie jak stwierdza ze jest to bezpieczne! Co do rozwarcia to tak jak pisały dziewczyny-mozna z nim chodzic...oby w waszym przypadku do samego końca!!!
Ciekawe jak tam Dominiczek Iwo..... Czy zdążyli mu podać sterydy na płuca..... Ale jak leży pod respiratorem to chyba nie.... Ale i tak miała szczescie ze zdążyli zrobic cc i uratowali zycie.... |
|
|
|
#738 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Styska dużo sił życzę! Cytat:
Ja się czuje coraz gorzej, brakuje mi sił by bawić się z synem, on się zrobił mega aktywny, umie juz ładnie chodzić i tylko by to robił, oczywiście w inną stronę niż ja chcę wspina się wszędzie, ucirka i jeszcze chce żeby go nosić czasami. W poniedziałek mam wizytę to zobaczymy czy u małego wszystko ok bo się zestesowalam dzisiejszymi wiadomościami.
|
||
|
|
|
#739 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Jutro coś zamówię.
ewula ja będę używać zamiast oliwki kruszynka natka trzymajcie się
|
|
|
|
#740 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też urodzona w 7 miesiącu ciąży i z wagą ledwo ponad 1kg, a teraz kawał baby ze mnie ![]() Cytat:
![]() Ogólnie nie polecam koronki od ciała, mnie drażniła każda, nawet najdelikatniejsza, bo sutki są bardzo wrażliwe. Cytat:
![]() Cytat:
Pełne rozwarcie jest na 5 palców=10cm.
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie słowa otuchy
![]() Fasolka10 udanego i szczęśliwego powrotu do domku ![]() stokrotka24 gratki udanej wizyty, a Mały na pewno szybko nadgoni wagę ![]() Natka3008 no póki co pozwolił mi siedzieć w domu, ale nie wiem jak długo jeszcze musimy się dzielnie trzymać chociaż ja też się denerwuję i to bardzo
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka, Kruszynka trzymajcie się dziewczyny!
Zainteresuje się tym stanikiem alles skoro tak polecacie Ewula, ja olejkiem smaruje się po kąpieli bo jest tez ponoć dobry na zapobieganie rozstępom. A jest fajny bo szybko się wchłania. Po porodzie mam zamiar dodawać kilka kropel do kąpieli dzidziusia
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja juz od nd jestem w Polsce, ale dzis dopiero nadrobilam wszystkie zaległe posty.
Wczoraj byłam u mojej kuzynki i dała mi cały wielki karton ubranek, bujak i inne drobiazgi. Zdjecia zrobię jak juz wrócę do Fr. Moja znajoma tez urodziła w 29t i mała ważyła 1600. Miesiąc przeleżała w szpitalu, a teraz ma prawie rok, jest zdrowa i apetyt jej dopisuje. Tak wiec Iva trzymaj sie i zdrowka dla Ciebie i dla dziecka. Na weekend jadę z mężem nad polskie morze ( okolice Mielna), a teraz siedzimy w Poznaniu. Moja dzidzia bardzo ruchliwa i brzuch mi cały lata ![]() Śpię juz na mojej poduszce zamówionej z Allegro i skurcze lydek od tego czasu minęły. |
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-07-26 o 22:35 |
|
|
|
|
#745 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niewdzięczny kierunek jakim jest pielęgniarstwo czytam tu na forum na wizażu o tym kierunku w innych miastach mi się chyba trafiło to co najgorsze ![]() Kiedy skończyłaś położnictwo? pracujesz/pracowałaś czy dopiero zamierzasz ? oczywiście w zawodzie ![]() 3mam kciuki za Was dziewczyny!!! nie martwcie się na zapas, na pewno będą duże i zdrowe dzieciaczki ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Bardzo Ci współczuję przechodzić przez takie coś w tym stanie ![]() Dużo siły Ci życzę, nie daj się walczysz dla siebie i dzieciątka |
|||
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Ten z konopii jest dużo lżejszy od oleju z migdalow. Mam tłusta cerę a używałam go do twarzy.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przynajmniej tak twierdzą znajome, ja osobiście używam do włosów i dolewam do kremu np. do stóp dla mnie rewelacja
|
|
|
|
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
Styska-ja nie wiem jak to jest, ale jak moja koleżanka była w ciazy a nie miała ślubu z tz to... Straszyła go ze poda na porodówce ze ojciec nieznany..... Nie wiem w twoim przypadku jak to moze byc-najlepiej zapytać adwokata- bo z tego co sie orientuje-jak sie poda ze ojciec nieznany-to on nie ma żadnych praw do dziecka. A badan genetycznych bez zgody matki zrobic nie moze.....
To wszystko zależy jak wielkim skurczybykiem jest i jak ty widzisz przyszłość.... |
|
|
|
#749 |
|
Raczkowanie
|
Jejku Dziewczyny, ile tu się działo przez jeden dzień, aż w szoku jestem... Zaglądam sobie tak na luzie, żeby przeczytać przed snem co tam nowego u Was słychać, a tu się okazuje, że już pierwszy poród za nami........Jak widzę jestem kolejną osobą, którą to porządnie zmotywowało, żeby na serio wziąć się za wyprawkę i pakowanie torby do szpitala... A Iwa miała termin na 22.10, ja na 16.10, to aż strach się bać... Jakie ten los szykuje czasem niespodzianki
iwa00 trzymaj się Słoneczko, na pewno wszystko będzie dobrze styska1551 współczuję problemów, ale nie dawaj się wiadomo, że jakoś z ojcem dziecka trzeba się dogadać, ale to w końcu Ty na co dzień będziesz wychowywać Stasia i Twoje zdanie powinno być najważniejsze. Skoro tak Cię denerwują te rozmowy z Jego ojcem, może staraj się ich unikać, chyba że są absolutnie konieczne?Natka3008 i Kruszynkaa86 trzymajcie się Dziewczyny, będzie dobrze Porobią Ci badania w szpitalu i będziesz wiedziała co i jak, nie martw się tak na zapas
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
Lunus zgadza sie, raczka jet brązowa, skórzana albo raczej skóropodobna
![]() Kradnę zdjęcie z zakupami z Gemini i dorzucam kilka produktów do swojego koszyk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

ten sam co wontrubka 
miał pretensję, że w karcie ciąży nic nie ma o moich chorobach, o cukrzycy, o tym, że ciążą bliźniacza itd.
pytał o takie rzeczy, o które ten mój przez całą ciążę nie zapytał - dosłownie MASAKRA
no ale cóż - okazało się, że mam rozwarcie na 1 palec 

leżałam w szpitalu tydzień bo miałam oprócz tego skurcze które się pisały wysoko na ktg... uspokoiło je lekami i wypuścili do domku... dotrzymałam na luzie do 38tc także nie martwić mi tu się 

26.11.2015
swędzi strasznie 😭