|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Do wartości korali nie policzyłam "mikrobigli" z wybitą próbą (takie dla dziecka). Moim zdaniem lepiej dziecku dać kolczyk na sztyfcie. Pewnie przez nie ocenili wartość na "od 4 do 7zł, a może nawet więcej".
![]()
#722 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
to wystaw moze recenzje kota, zobaczymy jak dlugo "przetrwa" na tej stronce, wydaje mi sie ze niepochlebne opinie sa po jakims czasie usuwane jezeli sklep jest nieuczciwy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Tylko to Guga zamawiała, więc gdybym to ja wystawiła opinię, to naprawdę mieliby podstawy, żeby usunąć.
#725 |
Zakorzenienie
|
wczoraj wybierałam między dwoma 'kotami' /moim i Eklerki/ i szczerze to tak jak Eklerka pisze: nie było z czego wybrać. a te niby bigle to są chyba z drutu 0,4
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie ryzykowała z tymi niepochlebnymi recenzjami.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym, czy któraś z was po wystawieniu złej opinii w którymkolwiek ze sklepów internetowych, niekoniecznie tych z koralikami, spotkała się z odkuwaniem się za to?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
bo im sie nie chce... albo czują lęk przed tym, że przy recenzji będzie widniało ich imię i nazwisko
![]() Mi się zdarza wystawiać recenzje, bo sama często się sugeruję opiniami innych, trzeba być w porządku wobec innych biżuteryjek i zawiadamiać je o faktycznym stanie produktu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
Nie bardzo rozumiem, jak sklep miałby odgryzać się za negatywną opinię... To nie jest zabawa, tylko biznes, jak sklep się odgryzie, to straci klienta, a w świat pójdą negatywne o nim opinie...
#731 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
E-xx - no właśnie. Może gdyby nie to nazwisko widniejące przy recenzji to więcej osób by wyrażało swoje opinie. ![]()
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
Biznes biorę na poważnie, bo muszę.
A w ogóle to nie wiem, czy Twoje pytanie dotyczy brania na poważnie biznesu czy Waszych wpisów? Bo z wpisami jest rożnie ![]()
#733 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
[quote=AneciaG;2702367
E-xx - no właśnie. Może gdyby nie to nazwisko widniejące przy recenzji to więcej osób by wyrażało swoje opinie. ;)[/quote] W sumie to jest chyba jakaś dziwna czajka psychiczna, bo tak naprawdę każda z tych osób, gdyby się nad tym dłużej zastanowiła, to zapewne doszłaby do wniosku, że to, że widnieć tam będzie ich imię i nazwisko, nie pociągnie za sobą żadnych konsekwencji. Co więcej - większości z zamawiających w tym sklepie ich dane nie dość że nic nie powiedzą, to czasami wręcz zostaną one "wzrokowo pominięte"... To jest jakiś specyficzny strach przed niczym |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Napisałam opinię na temat kota tutaj, bo na tym forum sie udzielam. Nie chce mi się rejestrować w sklepie tylko po to, aby napisać 1 recenzję. Jak kupię jakiś produkt w którego nie jestem zadowolona to też mówię znajomym, a nie piszę ogłoszenie na płocie.
#736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jeżeli nie ty to zamawiałaś to chyba jest oczywiste że nic nie napisałaś na sklepie, już nie mówiąc o tym, że to, czy wystawiasz recenzję czy nie to twoja osobista sprawa i nie musisz się nikomu z tego tłumaczyć... A co do tego "płotu" to wydaje mi się że lepiej napisać opinię o produkcie na stronie sklepu niż na forum, bo wtedy łatwo jest znaleźć kilka słów na temat tego artykułu, który nas aktualnie interesuje. Bezsensowne byłoby szperanie po forach w opcji każdego produktu z osobna :) to oczywiste. A na forum można coś napisać dodatkowo, zwłaszcza gdy stan zamówienia jest skandaliczny. Poza tym też muszę podziękować ci za opinię o kocie bo też zastanawiałam się nad opcją kupna - NIE KUPUJMY KOTA W WORKU :) pozdrowienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc to ja i tak chyba bym się nie odważyła zamówić coś na allegro czy w jakimś sklepie zanim nie poczytałam na forum o nich.
![]()
![]() |
#738 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj dostałam maile z qnsztu, artfanu i świata koralików 2 że wysłali przesyłki. A pieniążki wpłacałam na poczcie w piątek. Więc nie jest tak źle. Mama nadzieję że najpóźniej do piątku wszystko do mnie dotrze.
![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Z qnsztu i swiatakoralikow na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
To ja moze zapytam, czy zamawialyscie cos z:
http://www.stoklasa.cz/ ? Niestety, ceny zablokowane dla niezalogowanych, ale moge podac przyklady, wyglada to kuszaco (a te opisy! dodatkowa porcja smiechu ![]() http://www.stoklasa.cz/eshop.php?jazyk=pl&par=d0115132 - 34,18 za 600 gramow miksu http://www.stoklasa.cz/eshop.php?jazyk=pl&par=d0114433 - 15,08 za 500 gramow jednakowych http://www.stoklasa.cz/eshop.php?jazyk=pl&par=d0113840 - 6,70 za 40 sztuk mieszanych http://www.stoklasa.cz/eshop.php?jazyk=pl&par=d0115276 - 5,01 za 20 sztuk mieszanych http://www.stoklasa.cz/eshop.php?jazyk=pl&par=d0116808 - 40,21 za pudelko ampulek, ampulki o nieznanej pojemnosci, na moje oko 10 gramow, czyli cena za pol kilo (ale w tym ampulki i pudelko) Poza tym maja mnostwo przyborow, tubki ekspozycyjne, wyposazenie do pasmanterii ![]() Poza tym maja dwa podzialy produktow - wg tematu jest nizej (Slubne, Boze Narodzenie etc). Poza tym - efekty jednego wieczorku z wyszukiwaniem - czy znacie te sklepy i mozecie cos powiedziec? http://www.salonikarweny.pl/ http://www.silverart.bazarek.pl/opis.php/tid,107515/ http://www.hobbyart.pl/sklep/ http://www.maxika.pl/index.php?s=list&cat_id=162 Nie kupowalam jeszcze w zadnym z nich, a z wymienionych wczesniej w watku tylko w qnszcie i w koraliki.pl Qnszt wygrywa na razie, kupowalam glownie koraliki i kamienie i baaardzo mi sie podobaja. Koraliki.pl podpadlo mi piekielnie, bo mieli fotki przekolorowane. Wszystkie byly przeniebieszczone, wiec przejrzyste, niebiesciutkie koraliki 6 czy 7 mm, ktore zamowilam, okazaly sie byc ciemnofioletowe. Zywiczne kule byly nieprzezroczyste, a plastikowe koraliki z chinskimi znaczkami (ok, wiem, plastik, ale...) mialy "nadtopki" jakby od maszyny wyciskajacej i co najmniej jeden mial jakas dodatkowa dziurke. Na gratisach mi nie zalezy, chce dostac to, co zamowilam, nie mniej i nie inne niz zamowilam. Gratisy sa mile TYLKO wtedy, jezeli te same koraliki mozna lub mozna bedzie zamowic w danym sklepie, bo inaczej to tylko robienie smaku, a wykorzystac sie tego prawie nie da ![]() ---- A, jak bedziecie przegladac Stoklase, to zwroccie uwage, ze np. miks z pierwszego linku ma rozne sklady - na dole sa miniaturki, trzeba poklikac. Perlickow kulatych a valeckow nie trzeba chyba tlumaczyc? ![]() ![]() Koraliki z tej chyba serii, bo wygladaja NADER podobnie, kupilam w Krakowie w pasmanterii na Berka Joselewicza, za 2,5 zlotego za sztuke. Wygladaja przyzwoicie, raczej do drobnych figurek albo peyote niz do skomplikowanych konstrukcji (to tylko 2 mm, wiec dziurka mala). Edytowane przez Srebrna Czas edycji: 2006-09-14 o 02:04 Powód: Dodatek o Stoklasie |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Do koralików pisz reklamację. MOŻE Ci ją uwzglednią... Te baby które mają ten sklep są wyjątkowo niemiłe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
A mi wczoraj doszła paczka z qnsztu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napisalam wtedy na grupe dyskusyjna robotkowa opis wszystkich koralikow i ktos od nich sie odezwal na tej grupie. Dowiedzialam sie, ze skoro zamowilam tanie (te plastikowe), to nie ma sie co spodziewac superjakosci, a zdjecia sa takie, bo robia je cyfrakiem bez filtrow i nie beda poprawiac, nawet jezeli sa przeklamane kolorystycznie: (cyt) Witam, kolory to rzeczywiscie najwiekszy problem w przypadku sklepu internetowego z asortymentem, w którym kluczowym elementem jest kolor. Niestety sprawa nie jest łatwa. Zdjecia, które są w sklepie są robione aparatem cyfrowym bez żadnych filtrów i bez obróbki kolorystycznej w komputerze. Robimy tak, ponieważ nawet jeżeli kolor wydaje nam sie nieco zafałszowany manewrowanie filtrami i odcieniami daje przebarwienia w innym kierunku Co gorsza te same zdjecia widziane na różnych komputerach zawsze różnią sie nieco od siebie z powodu różnych ustawień monitorów, kart graficznych, typów monitorów, przeglądarek, stopnia zuzycia monitorów, itp (/cyt) Doszlam wtedy do wniosku, ze nic, na czego kolorystyce bedzie mi specjalnie zalezec, nie bedzie kupione u nich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny. własnie dostałam przesyłkę ze świata koralików 2. Ale zamiast 6 par klipsów przesłali mi tylko 3. A one były najważniejszą częścią tego zamówienia. Już do nich napisałam i czekam na odpowiedź. Miałyście z nimi taki przypadek może? Ale się wnerwiłam. Kumpeli miałam na sobotę klipsy zrobić i porażka.
P.S. Gratisika ani jednego nie dostałam. ![]()
Edytowane przez AneciaG Czas edycji: 2006-09-14 o 14:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
Cześć,
czy któraś z Was jest może z Białegostoku? ![]() ![]() Trochę to denerwujące że nie można wszystkiego co się chce nabyc w jednym sklepie. ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Oj wg mnie swiatkoralikow sie ostatnio popsul, przesylki ida straaasznie dlugo. Chocby moje zamowienie z ostatniego wtorku - pieniadze wplacilam we wtorek po poludniu, byly u nich albo jeszcze we wtorek, albo w srode rano, a przesylke dostalam wczoraj.. Podejrzanie dlugo szla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Któraś w wątku pisała że załatwianie reklamacji z bostrabb nie jest zbyt miłe. Więc trochę się obawiam co mi odpiszą. No ale jeśli nie potrafią liczyć to niestety już nie moja wina.
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
Tak, zeszly wtorek. Konto mam w mbanku, ale z tego co pamietam oni nie, wiec pieniadze mogly dojsc w srode rano. A gratisa jak zwykle zadnego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||
Wtajemniczenie
|
No patrz, a ja wpłaciłam w piątek na poczcie, a wczoraj napisali że wysłali i dzisiaj faktycznie dostałam. Ale wolałabym dostać dzień później ale wszystko. Mam nadzieję że mi wkońcu odpisza i doślą te diabelne klipsy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.