sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-11, 18:07   #721
eklerka
Zakorzenienie

Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Do wartości korali nie policzyłam "mikrobigli" z wybitą próbą (takie dla dziecka). Moim zdaniem lepiej dziecku dać kolczyk na sztyfcie. Pewnie przez nie ocenili wartość na "od 4 do 7zł, a może nawet więcej".

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-12, 17:06   #722
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez eklerka Pokaż wiadomość
Do wartości korali nie policzyłam "mikrobigli" z wybitą próbą (takie dla dziecka). Moim zdaniem lepiej dziecku dać kolczyk na sztyfcie. Pewnie przez nie ocenili wartość na "od 4 do 7zł, a może nawet więcej".
A przecież to miały być same koraliki a nie półfabrykaty. Bo tylko o koralikach piszą.
Stary 2006-09-13, 08:44   #723
e-xx
Rozeznanie

Cytat:
"Koty w worku" z akcesoria.net.pl to jakieś odpady. Recenzje są bardzo zachęcające, (piszą bzdury o jakiś clossone, fimo, millefiori), a widziałam 3 koty i średnio są warte 1zł, a nie 3.
to wystaw moze recenzje kota, zobaczymy jak dlugo "przetrwa" na tej stronce, wydaje mi sie ze niepochlebne opinie sa po jakims czasie usuwane jezeli sklep jest nieuczciwy...
e-xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-13, 08:46   #724
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e-xx Pokaż wiadomość
to wystaw moze recenzje kota, zobaczymy jak dlugo "przetrwa" na tej stronce, wydaje mi sie ze niepochlebne opinie sa po jakims czasie usuwane jezeli sklep jest nieuczciwy...
Tylko to Guga zamawiała, więc gdybym to ja wystawiła opinię, to naprawdę mieliby podstawy, żeby usunąć.

Stary 2006-09-13, 08:51   #725
mala77
Zakorzenienie

wczoraj wybierałam między dwoma 'kotami' /moim i Eklerki/ i szczerze to tak jak Eklerka pisze: nie było z czego wybrać. a te niby bigle to są chyba z drutu 0,4
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-13, 09:03   #726
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Ja bym nie ryzykowała z tymi niepochlebnymi recenzjami. Bo później jak się znowu coś zamówi u nich to... Diabli wiedzą jakie koraliki się dostanie.
Stary 2006-09-13, 09:48   #727
e-xx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AneciaG Pokaż wiadomość
Ja bym nie ryzykowała z tymi niepochlebnymi recenzjami. Bo później jak się znowu coś zamówi u nich to... Diabli wiedzą jakie koraliki się dostanie.
bez przesady, wlasnie wtedy powinno im zależeć na tym, żeby klient był zadowolony i więcej takich recenzji nie wystawiał... zemsta mogłaby nastąpić dopiero w opcji gdy sie postarali a mimo to spotkali się z niezadowoleniem.
Poza tym, czy któraś z was po wystawieniu złej opinii w którymkolwiek ze sklepów internetowych, niekoniecznie tych z koralikami, spotkała się z odkuwaniem się za to?!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-13, 10:06   #728
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez e-xx Pokaż wiadomość
bez przesady, wlasnie wtedy powinno im zależeć na tym, żeby klient był zadowolony i więcej takich recenzji nie wystawiał... zemsta mogłaby nastąpić dopiero w opcji gdy sie postarali a mimo to spotkali się z niezadowoleniem.
Poza tym, czy któraś z was po wystawieniu złej opinii w którymkolwiek ze sklepów internetowych, niekoniecznie tych z koralikami, spotkała się z odkuwaniem się za to?!
No niektórzy potrafią być złośliwi. Ale mam nadzieję że nie w tym przypadku. Zresztą to był raczej żart z mojej strony, bo mam nadzieję że w ten sposób się nie odgrywają. Jak narazie to wystawiałam jedynie komentarze eltay na allegro, ale u nich nie miałam żadnych zastrzeżeń. Teraz czekam na przesyłki z artfanu, qnsztu i świata koralików 2. Jak dostanę to wystawię recenzje do produktów. Tylko wydaje mi się że jakoś mało recenzji ludzie wystawiają.
Stary 2006-09-13, 10:20   #729
e-xx
Rozeznanie

bo im sie nie chce... albo czują lęk przed tym, że przy recenzji będzie widniało ich imię i nazwisko )
Mi się zdarza wystawiać recenzje, bo sama często się sugeruję opiniami innych, trzeba być w porządku wobec innych biżuteryjek i zawiadamiać je o faktycznym stanie produktu
Stary 2006-09-13, 10:41   #730
zu_za
Raczkowanie

GG do zu_za Send a message via Skype™ to zu_za

Nie bardzo rozumiem, jak sklep miałby odgryzać się za negatywną opinię... To nie jest zabawa, tylko biznes, jak sklep się odgryzie, to straci klienta, a w świat pójdą negatywne o nim opinie...
Stary 2006-09-13, 11:54   #731
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez zu_za Pokaż wiadomość
Nie bardzo rozumiem, jak sklep miałby odgryzać się za negatywną opinię... To nie jest zabawa, tylko biznes, jak sklep się odgryzie, to straci klienta, a w świat pójdą negatywne o nim opinie...
Rany, Ty tak zawsze bierzesz wszystko na poważnie? Jasne że to nie zabawa.

E-xx - no właśnie. Może gdyby nie to nazwisko widniejące przy recenzji to więcej osób by wyrażało swoje opinie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-13, 11:59   #732
zu_za
Raczkowanie

GG do zu_za Send a message via Skype™ to zu_za

Biznes biorę na poważnie, bo muszę.
A w ogóle to nie wiem, czy Twoje pytanie dotyczy brania na poważnie biznesu czy Waszych wpisów?
Bo z wpisami jest rożnie
Stary 2006-09-13, 12:04   #733
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez zu_za Pokaż wiadomość
Biznes biorę na poważnie, bo muszę.
A w ogóle to nie wiem, czy Twoje pytanie dotyczy brania na poważnie biznesu czy Waszych wpisów?
Bo z wpisami jest rożnie
Moje pytanie dotyczy mojego wpisu a nie biznesu. Trochę więcej luzu. Bo skoro jest tak mało recenzji to wydaje mi się że jednak taka myśl każdemu w głowie zaświtała. Biznes biznesem, ale ludzie są tylko ludźmi. Zresztą gdzieś już dziewczyny pisały że jak złożyły reklamację bo czegoś w paczce nie było to prawie zostały posądzone o kłamstwo itdi i wsumie było niezbyt miło. Więc moim zdaniem wszystko jest możliwe.
Stary 2006-09-13, 12:27   #734
e-xx
Rozeznanie

[quote=AneciaG;2702367
E-xx - no właśnie. Może gdyby nie to nazwisko widniejące przy recenzji to więcej osób by wyrażało swoje opinie. ;)[/quote]

W sumie to jest chyba jakaś dziwna czajka psychiczna, bo tak naprawdę każda z tych osób, gdyby się nad tym dłużej zastanowiła, to zapewne doszłaby do wniosku, że to, że widnieć tam będzie ich imię i nazwisko, nie pociągnie za sobą żadnych konsekwencji. Co więcej - większości z zamawiających w tym sklepie ich dane nie dość że nic nie powiedzą, to czasami wręcz zostaną one "wzrokowo pominięte"...
To jest jakiś specyficzny strach przed niczym
Stary 2006-09-13, 12:44   #735
eklerka
Zakorzenienie

Napisałam opinię na temat kota tutaj, bo na tym forum sie udzielam. Nie chce mi się rejestrować w sklepie tylko po to, aby napisać 1 recenzję. Jak kupię jakiś produkt w którego nie jestem zadowolona to też mówię znajomym, a nie piszę ogłoszenie na płocie.

Stary 2006-09-13, 13:08   #736
e-xx
Rozeznanie

Cytat:
Napisałam opinię na temat kota tutaj, bo na tym forum sie udzielam. Nie chce mi się rejestrować w sklepie tylko po to, aby napisać 1 recenzję. Jak kupię jakiś produkt w którego nie jestem zadowolona to też mówię znajomym, a nie piszę ogłoszenie na płocie.
spokojnie, spokojnie
jeżeli nie ty to zamawiałaś to chyba jest oczywiste że nic nie napisałaś na sklepie, już nie mówiąc o tym, że to, czy wystawiasz recenzję czy nie to twoja osobista sprawa i nie musisz się nikomu z tego tłumaczyć...
A co do tego "płotu" to wydaje mi się że lepiej napisać opinię o produkcie na stronie sklepu niż na forum, bo wtedy łatwo jest znaleźć kilka słów na temat tego artykułu, który nas aktualnie interesuje. Bezsensowne byłoby szperanie po forach w opcji każdego produktu z osobna :) to oczywiste. A na forum można coś napisać dodatkowo, zwłaszcza gdy stan zamówienia jest skandaliczny.
Poza tym też muszę podziękować ci za opinię o kocie bo też zastanawiałam się nad opcją kupna - NIE KUPUJMY KOTA W WORKU :)
pozdrowienia
Stary 2006-09-13, 13:11   #737
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Szczerze mówiąc to ja i tak chyba bym się nie odważyła zamówić coś na allegro czy w jakimś sklepie zanim nie poczytałam na forum o nich.
Stary 2006-09-13, 22:30   #738
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Dzisiaj dostałam maile z qnsztu, artfanu i świata koralików 2 że wysłali przesyłki. A pieniążki wpłacałam na poczcie w piątek. Więc nie jest tak źle. Mama nadzieję że najpóźniej do piątku wszystko do mnie dotrze. Już nie mogę się doczekać!
Stary 2006-09-13, 22:58   #739
aniielica
Zakorzenienie

Z qnsztu i swiatakoralikow na pewno Do mnie dochodzą błyskawicznie. Za to z artfanu zawsze idą najdłużej.
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-13, 23:33   #740
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez aniielica Pokaż wiadomość
Z qnsztu i swiatakoralikow na pewno Do mnie dochodzą błyskawicznie. Za to z artfanu zawsze idą najdłużej.
Bo to pewnie zależy od odległości. Przynajmniej tak mi się wydaje. Aż spać nie mogę.
Stary 2006-09-14, 01:45   #741
Srebrna
Zadomowienie

To ja moze zapytam, czy zamawialyscie cos z:
http://www.stoklasa.cz/ ? Niestety, ceny zablokowane dla niezalogowanych, ale moge podac przyklady, wyglada to kuszaco (a te opisy! dodatkowa porcja smiechu )
http://www.stoklasa.cz/eshop.php?jazyk=pl&par=d0115132 - 34,18 za 600 gramow miksu
http://www.stoklasa.cz/eshop.php?jazyk=pl&par=d0114433 - 15,08 za 500 gramow jednakowych
http://www.stoklasa.cz/eshop.php?jazyk=pl&par=d0113840 - 6,70 za 40 sztuk mieszanych
http://www.stoklasa.cz/eshop.php?jazyk=pl&par=d0115276 - 5,01 za 20 sztuk mieszanych
http://www.stoklasa.cz/eshop.php?jazyk=pl&par=d0116808 - 40,21 za pudelko ampulek, ampulki o nieznanej pojemnosci, na moje oko 10 gramow, czyli cena za pol kilo (ale w tym ampulki i pudelko)

Poza tym maja mnostwo przyborow, tubki ekspozycyjne, wyposazenie do pasmanterii , nici, kordonki etc. Czasem trzeba kombinowac CO sie wlasciwie oglada, bo ich tlumacz widzial slownik polski z daleka i krotko, ale przeliczajac na nasze ceny to np. te torebeczki po 20 gramow sa po nedzne 1,14 pln za sztuke! oczywiscie nie znam jakosci, ale juz sie slinie do tego pudelka z ampulkami... A! Maja niestety dolny limit zamowienia, nieco ponad 70 zlotych. Ceny mozna przeliczyc automagicznie na EUR, PLN, SKK i HUF, nie trzeba recznie koron kalkulowac na nasze.

Poza tym maja dwa podzialy produktow - wg tematu jest nizej (Slubne, Boze Narodzenie etc).

Poza tym - efekty jednego wieczorku z wyszukiwaniem - czy znacie te sklepy i mozecie cos powiedziec?
http://www.salonikarweny.pl/
http://www.silverart.bazarek.pl/opis.php/tid,107515/
http://www.hobbyart.pl/sklep/
http://www.maxika.pl/index.php?s=list&cat_id=162
Nie kupowalam jeszcze w zadnym z nich, a z wymienionych wczesniej w watku tylko w qnszcie i w koraliki.pl
Qnszt wygrywa na razie, kupowalam glownie koraliki i kamienie i baaardzo mi sie podobaja.

Koraliki.pl podpadlo mi piekielnie, bo mieli fotki przekolorowane. Wszystkie byly przeniebieszczone, wiec przejrzyste, niebiesciutkie koraliki 6 czy 7 mm, ktore zamowilam, okazaly sie byc ciemnofioletowe. Zywiczne kule byly nieprzezroczyste, a plastikowe koraliki z chinskimi znaczkami (ok, wiem, plastik, ale...) mialy "nadtopki" jakby od maszyny wyciskajacej i co najmniej jeden mial jakas dodatkowa dziurke.

Na gratisach mi nie zalezy, chce dostac to, co zamowilam, nie mniej i nie inne niz zamowilam. Gratisy sa mile TYLKO wtedy, jezeli te same koraliki mozna lub mozna bedzie zamowic w danym sklepie, bo inaczej to tylko robienie smaku, a wykorzystac sie tego prawie nie da

----

A, jak bedziecie przegladac Stoklase, to zwroccie uwage, ze np. miks z pierwszego linku ma rozne sklady - na dole sa miniaturki, trzeba poklikac. Perlickow kulatych a valeckow nie trzeba chyba tlumaczyc? Syte to nieprzezroczyste, transparentne sie same tlumacza
Koraliki z tej chyba serii, bo wygladaja NADER podobnie, kupilam w Krakowie w pasmanterii na Berka Joselewicza, za 2,5 zlotego za sztuke. Wygladaja przyzwoicie, raczej do drobnych figurek albo peyote niz do skomplikowanych konstrukcji (to tylko 2 mm, wiec dziurka mala).

Edytowane przez Srebrna
Czas edycji: 2006-09-14 o 02:04 Powód: Dodatek o Stoklasie
Srebrna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 10:01   #742
aniielica
Zakorzenienie

Do koralików pisz reklamację. MOŻE Ci ją uwzglednią... Te baby które mają ten sklep są wyjątkowo niemiłe
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 10:06   #743
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

A mi wczoraj doszła paczka z qnsztu , tylko troche za mało koralików zamówiłam, myślałam, że będzie więcej No nic, narazie musze się powstrzymać do kolejnego zamówienia . A przysłali mi akurat na czas okrutnego choróbska, przynajmniej miałam jakieś zajęcie oprócz łykania prochów .
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 10:19   #744
Srebrna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniielica Pokaż wiadomość
Do koralików pisz reklamację. MOŻE Ci ją uwzglednią... Te baby które mają ten sklep są wyjątkowo niemiłe
To dawno temu bylo, chyba jak zaczynali dzialalnosc, moze 2 lata temu? Cos kolo. Musialabym sprawdzic w przelewach w banku

Napisalam wtedy na grupe dyskusyjna robotkowa opis wszystkich koralikow i ktos od nich sie odezwal na tej grupie. Dowiedzialam sie, ze skoro zamowilam tanie (te plastikowe), to nie ma sie co spodziewac superjakosci, a zdjecia sa takie, bo robia je cyfrakiem bez filtrow i nie beda poprawiac, nawet jezeli sa przeklamane kolorystycznie:

(cyt)
Witam,
kolory to rzeczywiscie najwiekszy problem w przypadku sklepu internetowego z
asortymentem, w którym kluczowym elementem jest kolor.
Niestety sprawa nie jest łatwa. Zdjecia, które są w sklepie są robione aparatem
cyfrowym bez żadnych filtrów i bez obróbki kolorystycznej w komputerze. Robimy
tak, ponieważ nawet jeżeli kolor wydaje nam sie nieco zafałszowany manewrowanie
filtrami i odcieniami daje przebarwienia w innym kierunku
Co gorsza te same zdjecia widziane na różnych komputerach zawsze różnią sie
nieco od siebie z powodu różnych ustawień monitorów, kart graficznych, typów
monitorów, przeglądarek, stopnia zuzycia monitorów, itp
(/cyt)

Doszlam wtedy do wniosku, ze nic, na czego kolorystyce bedzie mi specjalnie zalezec, nie bedzie kupione u nich.
Srebrna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 13:36   #745
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Dziewczyny. własnie dostałam przesyłkę ze świata koralików 2. Ale zamiast 6 par klipsów przesłali mi tylko 3. A one były najważniejszą częścią tego zamówienia. Już do nich napisałam i czekam na odpowiedź. Miałyście z nimi taki przypadek może? Ale się wnerwiłam. Kumpeli miałam na sobotę klipsy zrobić i porażka.

P.S. Gratisika ani jednego nie dostałam.

Edytowane przez AneciaG
Czas edycji: 2006-09-14 o 14:02
AneciaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 13:56   #746
Gulia
Przyczajenie

Cześć,
czy któraś z Was jest może z Białegostoku? Szukam w Białym jakiegoś sklepu z koralikami ale jeszcze mi sie nie udało, no i jeśli znalazłabym dziewczynę z Białego mogłybyśmy razem zamawiać koraliki z internecie.
Trochę to denerwujące że nie można wszystkiego co się chce nabyc w jednym sklepie.
Pozdrawiam.
Gulia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 14:39   #747
mooooonia
Zadomowienie

Oj wg mnie swiatkoralikow sie ostatnio popsul, przesylki ida straaasznie dlugo. Chocby moje zamowienie z ostatniego wtorku - pieniadze wplacilam we wtorek po poludniu, byly u nich albo jeszcze we wtorek, albo w srode rano, a przesylke dostalam wczoraj.. Podejrzanie dlugo szla
mooooonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 14:50   #748
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez mooooonia Pokaż wiadomość
Oj wg mnie swiatkoralikow sie ostatnio popsul, przesylki ida straaasznie dlugo. Chocby moje zamowienie z ostatniego wtorku - pieniadze wplacilam we wtorek po poludniu, byly u nich albo jeszcze we wtorek, albo w srode rano, a przesylke dostalam wczoraj.. Podejrzanie dlugo szla
No faktycznie długo. Masz na myśli oczywiście zeszły wtorek? Ja wsumie dostałam szybciej niż z qnsztu i artfanu. A wpłacałam pieniądze na poczcie w piątek. Więc dla mnie wmiarę szybko. A tak z ciekawości, dostałaś jakiegoś gratisa?
Któraś w wątku pisała że załatwianie reklamacji z bostrabb nie jest zbyt miłe. Więc trochę się obawiam co mi odpiszą. No ale jeśli nie potrafią liczyć to niestety już nie moja wina.
Stary 2006-09-14, 15:07   #749
mooooonia
Zadomowienie

Tak, zeszly wtorek. Konto mam w mbanku, ale z tego co pamietam oni nie, wiec pieniadze mogly dojsc w srode rano. A gratisa jak zwykle zadnego Ale od nich chyba nigdy nie dostalam
mooooonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 15:14   #750
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez mooooonia Pokaż wiadomość
Tak, zeszly wtorek. Konto mam w mbanku, ale z tego co pamietam oni nie, wiec pieniadze mogly dojsc w srode rano. A gratisa jak zwykle zadnego Ale od nich chyba nigdy nie dostalam
No patrz, a ja wpłaciłam w piątek na poczcie, a wczoraj napisali że wysłali i dzisiaj faktycznie dostałam. Ale wolałabym dostać dzień później ale wszystko. Mam nadzieję że mi wkońcu odpisza i doślą te diabelne klipsy.

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości