![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Kahlo zgadza sie czasem to co drogie nie musi byc skuteczne, ja sie na tym wielokrotnie przekonalam
![]() ![]()
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Ahh jak ten nasz wątek się rozrasta pięknie
![]() ![]() Ja wczoraj odkryłam Sudokrem ![]() ![]()
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
Maseczka z jabłka do cery tłustej z trądzikiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Przyczajenie
|
Ja chętnie stosuje taką maseczke:
łyżka mleka łyżka miodu małą garść otrębów pszennych. Trzymamy ją 5-10min. Skóra jest miła w dotyku i jędrna, ale nie jestem pewna jak działa na trądzik bo nie mam z nim dużych problemów. Stosuje ją 2 razy w tygodniu przez 2 miesiące i jestem zadowolona z efektu. Nie radze stosować tej maseczki cynamonowej niewyobrażalnie piecze i nie przynosi dużych efektów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
[quote=Ola Boruc;6987832]
[size=3]Ojej, szkoda, że kuracja nie pomaga. :-( W takim razie może Twój trądzik ma inne podłoże lub leki są źle dobrane? Pamiętam, że gdy byłam u dermatologa i przepisywał mi antybiotyki, powiedział,: jeżeli to nie pomoże, to znaczy, że trądzik ma podłoże hormonalne lub jest jakieś źródło bakterii, które trzeba znaleźć. Dodał, że trzeba się zbadać u ginekologa, stomatologa i laryngologa. I zrobić testy alergiczne, czy nie jest się uczulonym na jakieś produkty lub leki. Słyszałam, że sporo osób ma problemy z cerą w wyniku np. zażywania preparatów z witaminą B 12. Co do wizyt u kosmetyczki, regularnie chodziłam, zanim podjęłam kurację antybiotykami. Zabiegi miały zły wpływ na moją cerę i też chodziłam czerwona, a poza tym cały czas coś nowego mi wyskakiwało. A czy witamina B12 zaostrza trądzik?? I jakie znacie antybiotyki doustne na tradzik?? z doswiadczenia znam unidox i tetralysal.. Domowe sposoby moze i sie sprawdzaja troszke(jeszcze musze kilka rzeczy przetestowac) ale moja twarz juz bardzo dlugo wyglada bardzo zle.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Przyczajenie
|
Sudocrem polecam.
Stosuję ponad tydzien i prawię pozbyłam się tego dziadostwa! Napawdę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
Kosztuje około 14 zł.
Ja mam mieszaną |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, Sudokrem jest supeeer
![]()
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
Po 1 nie radze Wam eksperymentować ze wszystkim na raz.Sama tak zrobiłam i cierpie do tej pory. Otóż wyczytałam tu na forum o maseczce cynamonowej , o zgrozo. Jezeli ktos chce się zakamuflować w domu to polecam. Nabawiłam się uczulenia , pozatym "powyciągało" mi wszystko na wierzch. tragedia, do tego strasznie piecze. Choc z drugiej strony , tamto wszystko poznikało a teraz po nowych pryszczach nie ma sladu, jedynie co to przebarwienia...na brodzie najbardziej , ale walcze z tym , cytryna ładnie rozjaśnia, z ogórkiem nie próbowałam. Ja robiłam sobie tonik z cytryny , do przegotowanej wody wyciskałam cytryne <najlepiej do jakiejs butelki i stosowac jak tonik> tylko trzeba uważać bo naprawde bardzo rozjaśnia.
Do tego łykam tabletki ze skrzypu polnego, polecam Masc sudocrem również, ja zapłaciłam 13 z groszami, ale w rossmanie małe opakowanie widzialam za niecale 9 zł. Szare mydło jest godne polecenia, tak jak mówie z nowymi wypryskami nie mam problemu, do tego natłuszczam skóre kremem bambino i wszystko jest w jak najlepszym porzadku, gdyby jeszcze tak tylko tą brode do porzadku doprowadzić... oh marzenie; ) dieta także jest ważna, po czekoladzie wyskakuje najwiecej pryszczy ![]() dlatego odstawialam nie tylko czekolade ale rowniez wszytskie inne slodycze i musze powiedziec ze efekty są. ![]() do tego najlepiej przemywać twarz zimną woda, nie ciepłą, i najlpiej przegotowana , choć ja użwyam zwyklej z kranu. peeling z cukru też bajka, poprostu wyciskasz na reke troche balsamu , dodajesz cukier i do roboty. ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#733 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
a ten sudocrem jak działa? ma jakies własciwosci nawilżające?
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
to krem antyseptyczny, który jest stosowany m.in to pielegnacji skóry niemowląt, ale równiez to pielegnacji skóry trądzikowej. Zawiera alkohol benzylowy oraz tlenek cynku, ładnie ściąga skóre.
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
Tak reklamujecie ten Sudocrem, że chyba zaraz przejdę się do apteki i go kupię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
Jak napisałam tak też zrobiłam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
No ja to samo. Pare godzin temu poleciałam do apteki go kupiłam;] Ale u mnie ogólnie nie jest źle tylko mam problem z czymś takim (nawet nie wiem jak to nazwać) pomiędzy brwiami mam jakby "odłożoną" skórę. Takie kępki malutkie skory, że nie jest gladko tylko pod swiatlo to tak "sterczy". Nie wiem co mam z tym zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
jej naprwade ten Sudocrem jest taki super??? bo az mi sie wierzyc nie chceto jest bardziej jak krem czy jak masc??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Tak ogólnie to jest to krem przeciw odparzeniom pieluszkowym i niemowląt, odleżynom itd ale jest też napisane że nadaje się do skóry trądzikowej. Działa delikatnie ściągająco, odkaża rankę i baaardzo przyspiesza gojenie (u mnie "paprzący" się potwór zniknął całkowicie w jedną noc - po prostu odpadł!). Sudokrem jest najlepszy właśnie na takie ciężkie przypadki, które się nie chcą goić.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
mozecie mi poradzic cos na moja cere, strasznie sie świeci i ogolnie mam cere tłusta...koszmar
![]() |
#741 |
Przyczajenie
|
Ja też "od zawsze" miałam problemy z cerą... I właśnie wczoraj przypadkiem trafiłam na to forum... przeczytałam całe...
Musze przyznać, że nie wiedziałam o naturalnych metodach leczenia trądziku itd... Natychmiast spróbowałam z tym aloesem... jakoś najbardziej mi przypadł do gustu.. I przyznam, że coś w tym jest.. Po natarciu zmienionych miejsc na skórze sokiem i miąszem delikatnie zaczęlo piec... zrobiło się malutkie zaczerwienienie.... potem "ściągneło" skóre... Nie wiem czy moge napisać... o skutkach tego... bo pierwszy raz zasotosowałam... no, ale generalnie wypryski przybladły... więc nie jest źle.. może na dłuższą metę coś pomoże! ![]() No, a teraz zastanawiam się nad tym Sudocrem.... hmm... ![]()
![]() |
#742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
Mi na blyszczaca buzie pomaga maseczka z biales glinki. 2x w tygodniu i maseczka rozgrzewajaca z Garnier zamykajaca pory
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Niby uporałam się już z typowym trądzikiem... ale zawsze gdzieś te krostki się pojawią... A na blizny to już stosuje AcneDerm... ale sama nie wiem czy dobrze robię....
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
Mnie na błyszczącą buzie pomaga maseczka z białej glinki 2x w tyg i maseczka z Garnier rozgrzewajaca 1 w tygodniu to wydatek razem tylko 6 zl i ale naprawde pomaga
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Mnie na błyszczącą buzie pomaga maseczka z białej glinki 2x w tyg i maseczka z Garnier rozgrzewajaca 1 w tygodniu to wydatek razem tylko 6 zl i a naprawde pomaga
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Cytat:
Czy to pomaga właśnie na krostki na plecach? Bo też mam ich sporo.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy to jest jakas masc na bazie aloesu czy tez smarujecie samym lisciem aloesu bo przyznam sie ze zglupialam. Jesli on wyciaga to napewno musze sprubowac bo juz sama nie wiem co mam robic stosuje sudocrem i termentiol jest poprawa ale moze jeszcze ten aloes. Sprubujcie dziewczyny maseczki z drozdzy niewiem czy juz byl przepis ale moze podam bo mi to pomaga ![]() Maseczka dla cery tłustej z drożdży II Łyżkę drożdży zmieszać z przegotowaną zimną wodą, dodać kilkanaście kropli soku cytrynowego. Papkę nałożyć na twarz i pozostawić do całkowitego wyschnięcia. Zwilżonymi opuszkami palców rozmasowywać maseczkę na skórze przez kilka minut. Opłukać twarz zimną wodą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.