|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowe Panny Mlode-2016 i 2017 cz.II
Stare budownictwo, dom wybudowany w latach 60 podajże, przejścia z pokoju do pokoju, w moim rodzinnym domu było to samo
Cytat:
Także dla mnie i to, i to ma dobre i złe strony
|
|
|
|
|
|
#722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u TŻta. Oni mają łączoną kuchnię z salonem i dla mnie mikser, blender/ smażona cebula, frytownica (a mają okap) bardzo mi przeszkadzały jak chciałam oglądnąć coś w salonie. Z drugiej strony lubię raczej gotować w samotności więc zamykam drzwi i będę w swoim świecie, żaden telewizor nie będzie mnie rozpraszał. Cytat:
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Każde rozwiazanie ma plusy i minusy. Ja uwielbiam w otwartej kuchni gotować czy coś szykować bo jestem z ludźmi czy z mężem a nie w innym pomieszczeniu i latam cały czas żeby mu coś powiedzieć. Mogę podglądać tv no i rzadko zdarza sie przypalić;p
Z drugiej strony mamy mały ten salon z kuchnia i siedząc przy stole to de facto siedzi sie w kuchni i odkładając coś na blat robi sie mało komfortowo. No ale kupując mieszkanie kuchnia była mikroskopijna wiec wyburzylismy ścianę. Tak jest dużo lepiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#724 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Wiadomo, jak ze wszystkim
w bitwie dom vs mieszkanie tez jest milion różnych plusów i minusów
|
|
|
#725 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jakieś pomysły na wieczór panieński?
co fajnego można przygotować, jakieś sprawdzone miejsca? zalezy mi zeby to było coś co zapadnie w pamięć
|
|
|
|
|
#726 |
|
Raczkowanie
|
Vision - tak, kupowaliśmy za gotówkę. Na szczęście deweloper nie chciał od nas żadnych pieniędzy, nawet 10% więc tym lepiej było dla nas. W każdej chwili mogliśmy się wycofać i na spokojnie mieliśmy bardzo dużo czasu żeby przemyśleć czy dobrze robimy.
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
impreza w jakims luksusowym miejscu
|
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed nami pierwszy wolny weekend od czterech miesięcy, nie mogę się doczekać leniuchowania |
|
|
|
|
|
#729 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, nawet bardzo
|
|
|
|
|
#731 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też dobra opcja, przynajmniej nie musicie szukać mieszkania itp, a remont z pewnością Was wyjdzie taniej. No i to jest Wasz dom, a nie wizja kredytu na 30 lat ![]() Cytat:
my mamy projekt domu z olbrzymim salonem i dużą kuchnią w formie właśnie aneksu. Jest cała otwarta. Tv jest z drugiej strony salonu, także nic nie powinno przeszkadzać. A nawet jeśli: w sypialniach też będą telewizory, więc niech mąż/dzieci nie marudzą i idą do siebie Jak na peemę przystało: ścięłam włosy
|
||
|
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie było już takiej opcji ![]() Też ścięłam tydzień temu, super się czuję w o wiele krótszych włosach
|
|
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam zamiaru ścinać i trochę nie rozumiem dlaczego tak dużo dziewczyn skraca włosy po ślubie
mi fryzjerka mówiła,że często lepiej jest zrobić fryzurę z krótszych niż z dłuższych włosów, więc zapuszczanie na ślub czasami mija się z celem.
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chcę wyhodować dłużesz, ale fakt nie mam koleżanki która po ślubie by się nie ścieła :P hehehe
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zapuszczałam do ślubu, aby właśnie mieć z czego zrobić fryzurę, nie były jakoś super długie, chyba trochę za zapięcie stanika. Kiedyś nosiłam ciągle długie, potem zaczęły mnie męczyć i obcinałam się tak trochę za ramiona, już długo przed ślubem chciałam inną fryzurę, długiego boba, którego zawsze chciałam, ale blokował mnie ślub, bo z boba nie wyjdzie mi jakaś bardzo finezyjna a fryzura. Nie jest to jakaś manifestacja że nie jestem już panną
ja zrobiłam to co chciałam zrobić już chyba przed zaręczynamiAle moja fryzjerka opowiadała o tym, że była na weselu gdzie był zwyczaj, że w co drugim pokoleniu w rodzinie, obcinają pierwszej PM włosy. I tak o północy, matka PM wniosła na środek sali krzesło, posadziła córkę i obcięła jej długie kręcone włosy aż do karku Edytowane przez Lady Audrey Czas edycji: 2016-10-07 o 09:52 |
|
|
|
|
#736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Długie boby są super, jak kiedykolwiek zechcę ściąć swoje włosy to właśnie w taki sposób Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Ej ja dziś idę do fryzjera i ścinam włosy na krótkie
ale nie dlatego że jestem po ślubie tylko chce trochę zmienić wizerunek, zaszaleć tym bardziej ze teraz i tak żadnego pożytku z długich włosów nie mam- ciągle kucyk albo kok.My kupiliśmy mieszkanie z rynku pierwotnego, dwa pokoje- sypialnia i pokój z aneksem kuchennym. Mamy 40m2, pokoje są duże, a z przedpokoju widać całe mieszkanie aneks mamy oddzielony wyspą. Mieliśmy pierwotnie kupić 3 pokoje +garderoba, mieszkanie strasznie mi się podobało ale wlozylibysmy dużo pieniędzy w coś co i tak nie byłoby na zawsze. Teraz powoli zaczynamy myśleć o działce budowlanej, weźmiemy drugi kredyt na dom a mieszkanie wynajmiemy. Pierwotnie mieliśmy kupowac z rynku wtórnego ale przynajmniej we Wrocławiu ludzie się z głupim na głowy pozamieniali bo te mieszkania które nadawały się tylko do odświeżenia były w takich cenach ze my za te pieniądze kupiliśmy nowe i je wykonczylismy po swojemu. Mieszkania tańsze były np bez toalety w mieszkaniu- to w ogóle dramat. A te fajne, gotowe do mieszkania to były poza zasięgiem cenowym.
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2016-10-07 o 10:00 |
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć dla niektórym skrócenie włosów to symbol wyjścia za mąż - znam takie babki. "No jak to, już nie jestem panienką, powinnam wyglądać poważniej więc skrócę włosy."-serio, dla mnie to dramat i cofnięcie się 100 lat wstecz. No bo po co dopasowywać fryzurę do kształtu twarzy?
|
|
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polubiłam sie w długich włosach ale muszę wybrać sie koncówki chociaż obciąć.
Pomysł ze ścięciem włosów na weselu? O.o masakra! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że myślicie o domu w perspektywie dłuższej, czyli za jakieś 20 lat. |
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ze my nie mamy kredytu na mieszkanie
nasze konto nie jest obciążone, kredyt jest na teściów jak 3 lata temu kupowalismy mieszkanie to nie mieliśmy takiej zdolności jak mamy teraz, ja pracowałam na zlecenie wiec w ogóle masakra :P
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa no to co innego
|
|
|
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do mieszkań - nie skreślam tych z aneksem, ale wiem, że wygodniej byłoby mi mając dwa osobne pomieszczenia i już nawet nie o burdel w kuchni, czy o zapachy chodzi
No chyba, że miałabym oprócz pokoju z aneksem, 3-4 samodzielne pokoje :PCo do włosów - ja ścięłam, bo poprzednia długość już od jakiegoś czasu mnie denerwowała, a fryzjerka kazała walczyć o każdy centymetr (zwłaszcza, że zwykle nosiłam bardzo mocno wycieniowane fryzury), chciałam uciąć w trójkąt, ale ciął mnie inny fryzjer i go poniosło :P Mimo wszystko jestem zadowolona. Asiula - ja na przykład nie mam teraz szans na inną umowę niż zlecenie
|
|
#744 |
|
❤ bee happy ❤
|
Też się zastanawiam nad podcięciem włosów, bo zaczęły mi wypadać
![]() Spróbuję je odżywić a jak nie da rady to zetnę, na zimę to zawsze wygodniej z krótszymi
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Też mam zamiar obciąć włosy, najlepiej do ramion. Teraz mam dość długie, do połowy pleców i coraz bardziej mnie denerwują a zapuszczałam ok 2 lata właśnie po to, żeby móc zrobić ładne upięcie na wesele.
Co do mieszkań z aneksami kuchennymi ma to swoje plusy i minusy Jak dla mnie odgłosy z kuchni są dość uciążliwe gdy śpię (mąż wstaje dużo wcześniej do pracy niż ja), do tego trzeba częściej sprzątać w takim pomieszczeniu a nie zawsze się chce. Na plus mogę powiedzieć że więcej czasu spędzam razem z mężem a gdy go nie ma w domu szykując obiad oglądam tv przez co gotowanie staje się przyjemniejsze
|
|
|
|
|
#746 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do tego mam cieńkie włosy, więc gdyby były tylko do ramion to całkiem nie byłoby co z nimi zrobić
|
||
|
|
|
|
#747 | ||
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hejka ![]() cos wbic sie nie moge w watek kupilismy dzis meble do domku zrobilam sobie czyszczenie ząbków piaskiem a fujjj uczucie ale efekt extra a w niedziele sesja foto |
||
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę nad ścięciem, bo już nie wiem, co może ograniczyć wypadanie
![]() Ciągle czekamy na pierwsze foty
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Ścięcie włosów nie ma nic wspólnego z wypadaniem. Czego obecnie używasz i jakie masz włosy? Mogę coś poradzić
|
|
|
|
|
#750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hahaha najlepiej niech jeszcze przemalują włosy na siwo )))Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

a od zapachów jest okap
u TŻta.
impreza w jakims luksusowym miejscu