Wrześniowe Panny Młode-2016 i 2017 cz.II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-10-06, 13:07   #721
Lady Audrey
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowe Panny Mlode-2016 i 2017 cz.II

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość
Dziwne rozwiązanie. Też bym to zmieniała
Stare budownictwo, dom wybudowany w latach 60 podajże, przejścia z pokoju do pokoju, w moim rodzinnym domu było to samo

Cytat:
Ja bym chciała kuchnię otwartą na salon/jadalnię.
Bardzo fajnie to wygląda, dużo wygodniej przyjmuje się gości
Fakt Ja np nie lubię jak ktoś mi na ręce patrzy, więc jakbym miała aneks i gości w salonie to nie czułabym się komfortowo robiąc jakieś jedzenie
Także dla mnie i to, i to ma dobre i złe strony

Wczoraj, dzisiaj, zawsze.

Lady Audrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-06, 14:03   #722
fajita1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Do mnie te argumenty nie przemawiają, nie przeszkadza mi żadna z wymienionych rzeczy. Akurat z porządkiem nie byłoby problemu, bo ja jestem pedantką i sprzątam codziennie. Hałas czy zapach jakoś wybitnie nie przeszkadzają, w sumie nie kojarzę żadnych hałasów przy gotowaniu a od zapachów jest okap
Ja się przekonałam na własnych uszach/nosie u TŻta.
Oni mają łączoną kuchnię z salonem i dla mnie mikser, blender/ smażona cebula, frytownica (a mają okap) bardzo mi przeszkadzały jak chciałam oglądnąć coś w salonie.

Z drugiej strony lubię raczej gotować w samotności więc zamykam drzwi i będę w swoim świecie, żaden telewizor nie będzie mnie rozpraszał.

Cytat:
Ja bym chciała kuchnię otwartą na salon/jadalnię.
Bardzo fajnie to wygląda, dużo wygodniej przyjmuje się gości
Ja mam inny punkt widzenia. Denerwowałabym się jakby ktoś patrzył mi na ręce podczas przygotowania posiłków. Tak samo jak bym odnosiła brudne naczynia podczas wizyt i musiałbym je od razu wkładać do zmywarki, żeby goście nie widzieli brudu
Stary 2016-10-06, 14:35   #723
pestycyda
Zakorzenienie

Każde rozwiazanie ma plusy i minusy. Ja uwielbiam w otwartej kuchni gotować czy coś szykować bo jestem z ludźmi czy z mężem a nie w innym pomieszczeniu i latam cały czas żeby mu coś powiedzieć. Mogę podglądać tv no i rzadko zdarza sie przypalić;p

Z drugiej strony mamy mały ten salon z kuchnia i siedząc przy stole to de facto siedzi sie w kuchni i odkładając coś na blat robi sie mało komfortowo.

No ale kupując mieszkanie kuchnia była mikroskopijna wiec wyburzylismy ścianę. Tak jest dużo lepiej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-06, 15:04   #724
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Wiadomo, jak ze wszystkim w bitwie dom vs mieszkanie tez jest milion różnych plusów i minusów
Stary 2016-10-06, 15:20   #725
anka_34
Przyczajenie

Smile Dot.: Wrześniowe Panny Mlode-2016 i 2017 cz.II

Dziewczyny, jakieś pomysły na wieczór panieński? co fajnego można przygotować, jakieś sprawdzone miejsca? zalezy mi zeby to było coś co zapadnie w pamięć
anka_34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-06, 16:14   #726
tomyskaja
Raczkowanie

Vision - tak, kupowaliśmy za gotówkę. Na szczęście deweloper nie chciał od nas żadnych pieniędzy, nawet 10% więc tym lepiej było dla nas. W każdej chwili mogliśmy się wycofać i na spokojnie mieliśmy bardzo dużo czasu żeby przemyśleć czy dobrze robimy.
tomyskaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-06, 17:49   #727
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez anka_34 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakieś pomysły na wieczór panieński? co fajnego można przygotować, jakieś sprawdzone miejsca? zalezy mi zeby to było coś co zapadnie w pamięć
wyjazd poza PL impreza w jakims luksusowym miejscu
Stary 2016-10-06, 19:55   #728
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomyskaja Pokaż wiadomość
Vision - tak, kupowaliśmy za gotówkę. Na szczęście deweloper nie chciał od nas żadnych pieniędzy, nawet 10% więc tym lepiej było dla nas. W każdej chwili mogliśmy się wycofać i na spokojnie mieliśmy bardzo dużo czasu żeby przemyśleć czy dobrze robimy.
To fajna opcja i dość nietypowa, nie słyszałam o takich rezerwacjach na słowo honoru. Mieliście super farta

Przed nami pierwszy wolny weekend od czterech miesięcy, nie mogę się doczekać leniuchowania
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-06, 21:06   #729
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
To fajna opcja i dość nietypowa, nie słyszałam o takich rezerwacjach na słowo honoru. Mieliście super farta

Przed nami pierwszy wolny weekend od czterech miesięcy, nie mogę się doczekać leniuchowania
Fajnie nie mieć ogromu spraw do załatwienia, no nie?
Stary 2016-10-07, 06:12   #730
visionAM
Zakorzenienie

Fajnie, nawet bardzo
Stary 2016-10-07, 06:59   #731
karis992
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lady Audrey Pokaż wiadomość
My mamy w domu przejście z pokoju do pokoju, ustawienie pomieszczeń kompletnie do kitu. Będziemy burzyć ścianę nośną i tak z dwóch pokoi zrobimy jeden bardzo duży (salon z jadalnią), wejście do łazienki jest w kuchni, więc to też będziemy zmieniać aby wchodziło się z korytarza. No i góra, tam może ponieść nas wyobraźnia bo jest cała pusta
Czyli jednak zostajecie u Ciebie? też dobra opcja, przynajmniej nie musicie szukać mieszkania itp, a remont z pewnością Was wyjdzie taniej. No i to jest Wasz dom, a nie wizja kredytu na 30 lat
Cytat:
Do mnie te argumenty nie przemawiają, nie przeszkadza mi żadna z wymienionych rzeczy. Akurat z porządkiem nie byłoby problemu, bo ja jestem pedantką i sprzątam codziennie. Hałas czy zapach jakoś wybitnie nie przeszkadzają, w sumie nie kojarzę żadnych hałasów przy gotowaniu a od zapachów jest okap
Mnie tez nie. my mamy projekt domu z olbrzymim salonem i dużą kuchnią w formie właśnie aneksu. Jest cała otwarta. Tv jest z drugiej strony salonu, także nic nie powinno przeszkadzać. A nawet jeśli: w sypialniach też będą telewizory, więc niech mąż/dzieci nie marudzą i idą do siebie i właśnie uwielbiam dokańczać coś w kuchni i w międzyczasie rozmawiać z gośćmi lub słuchać radia (i fałszować pod nosem)

Jak na peemę przystało: ścięłam włosy
karis992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-07, 07:30   #732
Lady Audrey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karis992 Pokaż wiadomość
Czyli jednak zostajecie u Ciebie? też dobra opcja, przynajmniej nie musicie szukać mieszkania itp, a remont z pewnością Was wyjdzie taniej. No i to jest Wasz dom, a nie wizja kredytu na 30 lat

Jak na peemę przystało: ścięłam włosy
Nie, jestem u teściowej u mnie nie było już takiej opcji

Też ścięłam tydzień temu, super się czuję w o wiele krótszych włosach

Stary 2016-10-07, 08:34   #733
visionAM
Zakorzenienie

Ja nie mam zamiaru ścinać i trochę nie rozumiem dlaczego tak dużo dziewczyn skraca włosy po ślubie mi fryzjerka mówiła,że często lepiej jest zrobić fryzurę z krótszych niż z dłuższych włosów, więc zapuszczanie na ślub czasami mija się z celem.
Stary 2016-10-07, 09:50   #734
Limonkaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam zamiaru ścinać i trochę nie rozumiem dlaczego tak dużo dziewczyn skraca włosy po ślubie mi fryzjerka mówiła,że często lepiej jest zrobić fryzurę z krótszych niż z dłuższych włosów, więc zapuszczanie na ślub czasami mija się z celem.
ja też nie ścinam bo chcę wyhodować dłużesz, ale fakt nie mam koleżanki która po ślubie by się nie ścieła :P hehehe

Jestem czytaczocholik !
Limonkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-07, 09:51   #735
Lady Audrey
Zakorzenienie

Ja zapuszczałam do ślubu, aby właśnie mieć z czego zrobić fryzurę, nie były jakoś super długie, chyba trochę za zapięcie stanika. Kiedyś nosiłam ciągle długie, potem zaczęły mnie męczyć i obcinałam się tak trochę za ramiona, już długo przed ślubem chciałam inną fryzurę, długiego boba, którego zawsze chciałam, ale blokował mnie ślub, bo z boba nie wyjdzie mi jakaś bardzo finezyjna a fryzura. Nie jest to jakaś manifestacja że nie jestem już panną ja zrobiłam to co chciałam zrobić już chyba przed zaręczynami tak jest mi znacznie wygodniej, zresztą długie włosy nigdy mi nie pasowały

Ale moja fryzjerka opowiadała o tym, że była na weselu gdzie był zwyczaj, że w co drugim pokoleniu w rodzinie, obcinają pierwszej PM włosy. I tak o północy, matka PM wniosła na środek sali krzesło, posadziła córkę i obcięła jej długie kręcone włosy aż do karku

Edytowane przez Lady Audrey
Czas edycji: 2016-10-07 o 09:52
Stary 2016-10-07, 09:54   #736
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonkaaa88 Pokaż wiadomość
ja też nie ścinam bo chcę wyhodować dłużesz, ale fakt nie mam koleżanki która po ślubie by się nie ścieła :P hehehe
ja też nie znam, chyba będę pierwsza

Cytat:
Ja zapuszczałam do ślubu, aby właśnie mieć z czego zrobić fryzurę, nie były jakoś super długie, chyba trochę za zapięcie stanika. Kiedyś nosiłam ciągle długie, potem zaczęły mnie męczyć i obcinałam się tak trochę za ramiona, już długo przed ślubem chciałam inną fryzurę, długiego boba, którego zawsze chciałam, ale blokował mnie ślub, bo z boba nie wyjdzie mi jakaś bardzo finezyjna a fryzura. Nie jest to jakaś manifestacja że nie jestem już panną ja zrobiłam to co chciałam zrobić już chyba przed zaręczynami tak jest mi znacznie wygodniej, zresztą długie włosy nigdy mi nie pasowały
Rozumiem. Włosy za zapięcie stanika to już długie włosy. Dla mojej fryzjerki idealne na czesanie są włosy lekko za ramiona, byle były normalnej gęstości, a nie jakieś cieniutkie.

Długie boby są super, jak kiedykolwiek zechcę ściąć swoje włosy to właśnie w taki sposób

Cytat:
Ale moja fryzjerka opowiadała o tym, że była na weselu gdzie był zwyczaj, że w co drugim pokoleniu w rodzinie, obcinają pierwszej PM włosy. I tak o północy, matka PM wniosła na środek sali krzesło, posadziła córkę i obcięła jej długie kręcone włosy aż do karku
dla mnie to wariactwo, nie zgodziłabym się na coś takiego
Stary 2016-10-07, 09:59   #737
asiula1306
Zakorzenienie

Ej ja dziś idę do fryzjera i ścinam włosy na krótkie ale nie dlatego że jestem po ślubie tylko chce trochę zmienić wizerunek, zaszaleć tym bardziej ze teraz i tak żadnego pożytku z długich włosów nie mam- ciągle kucyk albo kok.

My kupiliśmy mieszkanie z rynku pierwotnego, dwa pokoje- sypialnia i pokój z aneksem kuchennym. Mamy 40m2, pokoje są duże, a z przedpokoju widać całe mieszkanie aneks mamy oddzielony wyspą. Mieliśmy pierwotnie kupić 3 pokoje +garderoba, mieszkanie strasznie mi się podobało ale wlozylibysmy dużo pieniędzy w coś co i tak nie byłoby na zawsze. Teraz powoli zaczynamy myśleć o działce budowlanej, weźmiemy drugi kredyt na dom a mieszkanie wynajmiemy. Pierwotnie mieliśmy kupowac z rynku wtórnego ale przynajmniej we Wrocławiu ludzie się z głupim na głowy pozamieniali bo te mieszkania które nadawały się tylko do odświeżenia były w takich cenach ze my za te pieniądze kupiliśmy nowe i je wykonczylismy po swojemu. Mieszkania tańsze były np bez toalety w mieszkaniu- to w ogóle dramat. A te fajne, gotowe do mieszkania to były poza zasięgiem cenowym.

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2016-10-07 o 10:00
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-07, 10:13   #738
Lady Audrey
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie znam, chyba będę pierwsza

Rozumiem. Włosy za zapięcie stanika to już długie włosy. Dla mojej fryzjerki idealne na czesanie są włosy lekko za ramiona, byle były normalnej gęstości, a nie jakieś cieniutkie.

Długie boby są super, jak kiedykolwiek zechcę ściąć swoje włosy to właśnie w taki sposób

dla mnie to wariactwo, nie zgodziłabym się na coś takiego
Moja fryzjerka też mówi, że włosy trochę za ramiona i można robić spokojnie fryzurę. Długi bob marzył mi się od...nawet nie pamiętam kiedy, w zeszłym roku chciałam go sobie zrobić ale fryzjerka powiedziała, że nie dadzą rady urosnąć do ślubu więc odpuściłam, nie mam sentymentu do swoich włosów, zawsze wolałam krótsze, lepiej w takich wyglądam (mam szczupłą twarz więc długie włosy dodatkowo to uwydatniały), krócej suszę, i końcówki nie wyglądają jak po wojnie Choć dla niektórym skrócenie włosów to symbol wyjścia za mąż - znam takie babki. "No jak to, już nie jestem panienką, powinnam wyglądać poważniej więc skrócę włosy."-serio, dla mnie to dramat i cofnięcie się 100 lat wstecz. No bo po co dopasowywać fryzurę do kształtu twarzy?

Stary 2016-10-07, 10:22   #739
pestycyda
Zakorzenienie

Ja polubiłam sie w długich włosach ale muszę wybrać sie koncówki chociaż obciąć.

Pomysł ze ścięciem włosów na weselu? O.o masakra!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-07, 10:25   #740
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ej ja dziś idę do fryzjera i ścinam włosy na krótkie ale nie dlatego że jestem po ślubie tylko chce trochę zmienić wizerunek, zaszaleć tym bardziej ze teraz i tak żadnego pożytku z długich włosów nie mam- ciągle kucyk albo kok.

My kupiliśmy mieszkanie z rynku pierwotnego, dwa pokoje- sypialnia i pokój z aneksem kuchennym. Mamy 40m2, pokoje są duże, a z przedpokoju widać całe mieszkanie aneks mamy oddzielony wyspą. Mieliśmy pierwotnie kupić 3 pokoje +garderoba, mieszkanie strasznie mi się podobało ale wlozylibysmy dużo pieniędzy w coś co i tak nie byłoby na zawsze. Teraz powoli zaczynamy myśleć o działce budowlanej, weźmiemy drugi kredyt na dom a mieszkanie wynajmiemy. Pierwotnie mieliśmy kupowac z rynku wtórnego ale przynajmniej we Wrocławiu ludzie się z głupim na głowy pozamieniali bo te mieszkania które nadawały się tylko do odświeżenia były w takich cenach ze my za te pieniądze kupiliśmy nowe i je wykonczylismy po swojemu. Mieszkania tańsze były np bez toalety w mieszkaniu- to w ogóle dramat. A te fajne, gotowe do mieszkania to były poza zasięgiem cenowym.
Mój TZ mial podobny pomysł do Waszego, ale niestety realia nie są zbyt kolorowe i nikt Wam nie da drugiego tak dużego kredytu kilka lat po pierwszym

Chyba, że myślicie o domu w perspektywie dłuższej, czyli za jakieś 20 lat.
Stary 2016-10-07, 13:07   #741
asiula1306
Zakorzenienie

Tylko ze my nie mamy kredytu na mieszkanie nasze konto nie jest obciążone, kredyt jest na teściów jak 3 lata temu kupowalismy mieszkanie to nie mieliśmy takiej zdolności jak mamy teraz, ja pracowałam na zlecenie wiec w ogóle masakra :P
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-07, 13:18   #742
visionAM
Zakorzenienie

Aaaa no to co innego
Stary 2016-10-07, 14:27   #743
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Co do mieszkań - nie skreślam tych z aneksem, ale wiem, że wygodniej byłoby mi mając dwa osobne pomieszczenia i już nawet nie o burdel w kuchni, czy o zapachy chodzi No chyba, że miałabym oprócz pokoju z aneksem, 3-4 samodzielne pokoje :P

Co do włosów - ja ścięłam, bo poprzednia długość już od jakiegoś czasu mnie denerwowała, a fryzjerka kazała walczyć o każdy centymetr (zwłaszcza, że zwykle nosiłam bardzo mocno wycieniowane fryzury), chciałam uciąć w trójkąt, ale ciął mnie inny fryzjer i go poniosło :P Mimo wszystko jestem zadowolona.

Asiula - ja na przykład nie mam teraz szans na inną umowę niż zlecenie
Stary 2016-10-07, 14:51   #744
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Też się zastanawiam nad podcięciem włosów, bo zaczęły mi wypadać
Spróbuję je odżywić a jak nie da rady to zetnę, na zimę to zawsze wygodniej z krótszymi
Stary 2016-10-07, 15:34   #745
tomyskaja
Raczkowanie

Też mam zamiar obciąć włosy, najlepiej do ramion. Teraz mam dość długie, do połowy pleców i coraz bardziej mnie denerwują a zapuszczałam ok 2 lata właśnie po to, żeby móc zrobić ładne upięcie na wesele.

Co do mieszkań z aneksami kuchennymi ma to swoje plusy i minusy Jak dla mnie odgłosy z kuchni są dość uciążliwe gdy śpię (mąż wstaje dużo wcześniej do pracy niż ja), do tego trzeba częściej sprzątać w takim pomieszczeniu a nie zawsze się chce. Na plus mogę powiedzieć że więcej czasu spędzam razem z mężem a gdy go nie ma w domu szykując obiad oglądam tv przez co gotowanie staje się przyjemniejsze
tomyskaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-07, 17:01   #746
karis992
Rozeznanie

Cytat:
Nie, jestem u teściowej u mnie nie było już takiej opcji

Też ścięłam tydzień temu, super się czuję w o wiele krótszych włosach
Ja też lepiej się czuję, usłyszałam mnóstwo komplementów i chyba młodziej wyglądam
Cytat:
Ja zapuszczałam do ślubu, bo miałam włosy do ramion i mocno wycieniowane. Męczą mnie długie włosy i nie układają się. Do tego cały rok bez ścinania włosów - znudziły mi się, więc nadszedł czas ścięcia do tego mam cieńkie włosy, więc gdyby były tylko do ramion to całkiem nie byłoby co z nimi zrobić
karis992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-07, 17:46   #747
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
ja tez nie scinam

Cytat:

chyba bym ubiła za taki obyczaj

hejka
cos wbic sie nie moge w watek
kupilismy dzis meble do domku zrobilam sobie czyszczenie ząbków piaskiem a fujjj uczucie ale efekt extra i nowy telefon sie popsuła w niedziele sesja fotodoczekać się nie moge
Stary 2016-10-07, 18:08   #748
Laura Rose
Zakorzenienie

Ja myślę nad ścięciem, bo już nie wiem, co może ograniczyć wypadanie

Ciągle czekamy na pierwsze foty
Stary 2016-10-07, 18:09   #749
visionAM
Zakorzenienie

Ścięcie włosów nie ma nic wspólnego z wypadaniem. Czego obecnie używasz i jakie masz włosy? Mogę coś poradzić
Stary 2016-10-07, 18:13   #750
Limonkaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
tak ja też o tym słyszałam że lepiej z krótszych
Cytat:
Moja fryzjerka też mówi, że włosy trochę za ramiona i można robić spokojnie fryzurę. Długi bob marzył mi się od...nawet nie pamiętam kiedy, w zeszłym roku chciałam go sobie zrobić ale fryzjerka powiedziała, że nie dadzą rady urosnąć do ślubu więc odpuściłam, nie mam sentymentu do swoich włosów, zawsze wolałam krótsze, lepiej w takich wyglądam (mam szczupłą twarz więc długie włosy dodatkowo to uwydatniały), krócej suszę, i końcówki nie wyglądają jak po wojnie Choć dla niektórym skrócenie włosów to symbol wyjścia za mąż - znam takie babki. "No jak to, już nie jestem panienką, powinnam wyglądać poważniej więc skrócę włosy."-serio, dla mnie to dramat i cofnięcie się 100 lat wstecz. No bo po co dopasowywać fryzurę do kształtu twarzy?
co za tekst hahaha najlepiej niech jeszcze przemalują włosy na siwo )))
Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
ja tez nie scinam

chyba bym ubiła za taki obyczaj

hejka
cos wbic sie nie moge w watek
kupilismy dzis meble do domku zrobilam sobie czyszczenie ząbków piaskiem a fujjj uczucie ale efekt extra i nowy telefon sie popsuła w niedziele sesja fotodoczekać się nie moge
wszystko widać idzie jak po maśle ..

Jestem czytaczocholik !
Limonkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości