![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VI
Ja również nie trawię zmywania a do tego płyn do naczyń bardzo szkodzi mojej skórze na rękach. Mąż się zgodził na upchnięcie zmywarki w domu jak mu kazałam ost częściej myć gary i trochę zaważyło to, że większość wypadków typu że Werą się wywróciła, wylała coś itp. miało miejsca właśnie gdy myłam naczynia...
Ale jeszcze muszę poczekać, przynajmniej tydzień będzie zdobić pokój ![]() Iwona ja jestem o niebo lepiej zorganizowana gdy nie ma męża w domu... Bez porównania. Jazda do pracy np zajmuje mi 3 min autem, jak jest rano mąż w domu to potrafię się spóźnić mimo, że mam na godz 10. Nie jest to dużo bo z 5 min ale jednak i tylko kiedy mąż mi 'pomaga' z rana ![]() ![]() Ewka555 ja na szybko jak coś chce zjeść to gotuje mięso, później dodaję warzywa mrożone, ciut podlewam śmietanką a na koniec zazwyczaj dorzucam kuskus. Takie danie jednogarnkowe- bezwysiłkowe ![]() ![]()
#722 |
Zakorzenienie
|
Ewka zdrówka dla szkrabow😚
Iwona brawa za organizacje😊 Namarelle super z ta zmywarka! Teraz gon męża aby zamontowal
#723 |
Zakorzenienie
|
Dorwałam te farbki. Fajne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
U nas osttanio robia szał wyklejanki ale to razem siadamy i wyklejamy. A to kolory,a to kształty, lub zwierzątka na farmie itp duzo opowiadania przy tym,szukania
![]() ![]() Namarel pierwsze mycie naczyn pusZczone? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
chcialabym miec czas na wyklejanki. mysle ze Jas by polubil te zabawe.
kusicie tymi zagadkami czuczu. a mi ta firma jakos nie przypadla do gustu... |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Witam się znad miski mandarynek😍
Zakupilam dzis kieckę na wesele wreszcie😊
#727 |
Zakorzenienie
|
Aczka no mi sie podobaja te zagadki,wiem ze maja tez jakies puzzle ale u nas puzzle sie w ogole nie sprawdzają,no nie lubi i tyle .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Jas jest milosnikiem puzzli i czuczu odrzucil. mi zreszta tez nie przypasowaly. ale zagadki musze gdzies dorwac.
ja kupilam mandarynki w biedrze. kwasne diably. wymieszalam w miseczce z melonem i dzieki niemu jakos zeszly. dusiolka, jak robisz curry |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Ewka1368, pokaż kiecę.
My robimy zwierzątka stojące z papieru. Szybko się wycina, wykańczamy flamastrami. Hania pokazuje gdzie dorysować oczko, nosek, uszko. Codziennie pół dywanu zwierzątek. |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze mandarynki jak Dotąd kupiłam w intermarche. W netto zle odchodzi skorka i kwaśne.
Aczka podsmażam kurczaka sol,pieprz, dodaje pasty curry ,papryki pokrojonej i podsmażam. Dodaje pozniej puszkę pomidorow ,dalej dusze a pozniej mleczko kokosowe cała puszkę . Sprawdzam ostrość i jak za mała to znowu dodaje pasty curry i mieszam. Dusze tak długo az sos sie zagęści przez odparowanie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
a jaka masz paste? jakiej firmy?
jej skad w Was tyle pomysłów na zabawe.. podziwiam. ja jestem dętka. jelonku, kiedy idziesz na l4? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Jelonku dalam do sąsiadki kieckę aby skróciła bo długa
Bez szalu ogólnie 😁 Dluga popielata taka mdla... Ale rozweselę amarantowymi butami i jakimś naszyjnikiem i powinno być ok😊 Byly ładniejsze ale były same duże 😞 Ja mandarynki kupiłam w tesco-pycha
#733 |
Zadomowienie
|
U nas czuczu są na topie, puzzle młoda uwielbia a zagadki skuszona przez Was kupiłam i jest szał 😊 wyklejanki tez od dłuższego czasu uwielbia, poza tym ostatnio jest szał na lego duplo. Kuchnia juz przyjechała i córa nie wychodzi ze swojego pokoju😆😆
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez monnnia80 Czas edycji: 2016-10-20 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
jak zyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Aczka, zastanawiam się intensywnie nad L4. We wtorek mam usg i pomyślę wtedy. Rodzice przyprowadzają zaflukane i kaszlące dzieci. Boję się infekcji. Wczoraj dziecko na przerwie na mnie wpadło i boleśnie uderzyło w brzuch. Zdygałam się bardzo. Chciałam dokończyć semestr, ale chyba nie dam rady. Chcę też z Hanią więcej pobyć.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kanokwan jest ok ale miałam kiedys jeszcze lepsza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Aczka szkoda ze nie zrobiłam dzisiaj zdj pokoju ,Twoj przy naszym armagedonie to porządek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
pewnie, jelonku. uciekaj czym prędzej z tej smoczej jamy. dbajcie o siebie!
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- a taka kryjowke dostal Jas od sasiadow w spadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Dusiolka a gdzie tam mycie w zmywarce! Jeszcze z tydzień będzie zdobić pokój, mąż kupił najpierw zmywarkę a jeszcze trzeba nowy zlew i poprzerabiać meble w kuchni także...
![]() ![]() Dusiolka a zamiast pasty curry może być przyprawa czy nie bardzo? Ost kupiłam curry z kieleckiego, na kanapki dobre, dodawałam do kurczaka ale to ma konsystencję musztardy a nie pasty.. Ost odkryłam hummus,.pycha! Jelonku teraz ciągłe przeziębienia, lepiej pobyć z Hanutkiem przed porodem i się relaksować ![]() Byłam dziś na tych zajęciach umuzykalniających, bardzo fajne, to metoda aktywnego słuchania muzyki metodą B.Strauss jak myślałam, dopasowana do wieku, tu akurat 0-3, Werka bardzo fajnie sobie klaszcze i przytupuie a i ja mogę zaczerpnąć inspiracji do pracy ![]() Aczka, twój wygląd pokoju nie odbiega od naszego,co gorsza, jak mój mąż urzęduje z Werą to nie wiem czy płakać i zastanawiam się czy nie lepiej polać pokój beznzyną i podpalić ![]()
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-10-20 o 21:27 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Namarel kurcZe nie spotkałam sie z curry w konsystencji musztardy hehe
![]() A hummus tez jest moim odkryciem ,ja kupuje z lidla i ściągam z ogórkami kiszonymi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
jelonek-ja też uważam że w ciąży to się myka na zwolnienie i już
![]() ![]() ![]() curry kiedyś pyszny przepis z ineternetu miałam. ze sproszkowanym curry i pamiętam że m. in. dodawało się troszkę kethupu. wychodziło pycha. niedawno chciałam zrobić i nie znalazłam tamtego przepisu i zrobiłam z pierwszego lepszego z internetu i nie dało się zjeść. aczka, no co Ty, to to jest względny porządek. jak się rozrzucone okruszki i resztki kanapek nie lepią do skarpet (jak po opiece mojego męża) to jest ok! czasem aż myślę o tym kocie jak namarel ma, ale kotów się boję ![]() Ewka1368-normalnie Ty to ciągle po weselach hasasz, Ty powsinogo Ty! :P ![]() ![]() kupiłam herbatę piramidkę Lipton gruszka oblana czekoladą....pychaaaa
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-10-20 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Im Jednak to sos, a raczej coś co z curry ma wspólną tylko nazwę bo zerknęłam na skład (wczas
![]() ![]() Hummus również w Lidlu kupiłam, z żurawiną i to jest jedyna rzecz która sprawia że marchew mogę zjeść ![]() Linda własny kot to nie to samo co cudze ![]() ![]()
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-10-20 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Namarel w Tesco napewno znajdziesz pastę curry,Piotrze i Pawle ,Almie albo intermarche
![]() Mleko kokosowe jak ubijesz to dobre jest do kawy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Aczka olej bałagan grunt ze syn szczesliwy😁
Lindzia no ja zadowolona ze tyle wesel gorzej z portfelem tz😁
#745 |
Wtajemniczenie
|
nieby tak namarel, ale jednak chyba ja mam zbyt dużą "niechęć/lęk" przed tym zwierzakiem. co innego pies, chociaż mąż jest raczej na nie.
Ewka, e tam, co tam portfel, trzeba chodzić po wszystkich weselach żadnego nie przepuścić. póki siły do tańca w nogach! ![]() dobrej nocy dziewczyny/widzę że nie tylko ja nie śpię ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-10-20 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Linda taa z moim tz to tylko tanczyc😉
#747 |
Zakorzenienie
|
Ewka korzystaj i baluj!
Ja wczoraj pierwszy raz w ciazy cwiczylam ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
dusiolka, a co mowi Twoj lekarz prowadzacy? jest szansa na porod sn?
az mnie podbrzusze zabolalo na samo wspomnienie o porodzie. ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- namarelle, to grozi Ci dlugowiecznosc ![]() sasiedzi maja kota sfinksa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Aczka mowi ze powie mi dopiero ok 37/38 tyg czy jest szansa..
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
dusiolka-słyszałam takie głosy że druga cesarka jest lżejsza jeśli chodzi o ból i dojście do siebie. najgorsza jest pierwsza bo po raz pierwszy przecina się te wszystkie mięśnie i połączenia nerwowe. później jak już to raz było poprzerwyane przez cc - to już jest mniejszy ból.
znajoma miała 2 cc. tyle że przed pierwsza mała jeszcze poważny zabieg ginekologiczny przez brzuch i cesarkę znoiosłą na lajcie, a właśnie ból po zabiegu wspomina jako taki jak ja po cc. jeśli mogę doradzić, może dla pewności zapytaj jeszcze jednego lekarza później odnośnie tych wskazań do cc/sn.
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-10-21 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.