![]() |
#7531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Agiko ja mysle ze wszytko sie ulozy. przeciez myslalas o zmianie pracy wiec moze to znak od nieba ze to dobry pomysl. mimo wszytsko zycze tylko samych sukcesow.
Kasiulko widzisz ty chcialas porzucic wszelkie nadzieje a tu prosze. jednak zatrybio. trzymam kciuki zeby jednak w dobra strone to poszlo a nie w zla. a co do pomuslow Agiki w sprawie gotowania - ta kobietka zawsze dobrze radzi. jak poradzila mi placki po wegiersku to TZ rocznice do dzisiaj wspomina.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#7532 |
Zakorzenienie
|
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
A mi się marzy żeby to mi tż kolację przygotował
![]() ![]() ![]() Agiko tak mnie głowa boli, że właściwie nie wiem co się stało w pracy, ale wiem że Ty silna i zdecydowana babeczka jesteś więc sobie dasz rade ![]() ![]() Oliwkowy podjadasz wszelkiego jedzenia jest boski ![]() ![]() Ja skończyłam faktury i ide pod prysznic, głowa mi pęka po wypiciu szklanki piwa ![]() Gosiaczku ![]() ![]() Tiaaro ![]() ![]() ![]() ![]() U Meme to bynajmniej wiemy, że wszystko ok., A'Ja nas podczytuje i ma kontakt z Kostką, ale nikt nie wie co się stało z Maliną i to jest przykre ![]() Ciekawe jak czuje się Kostka, mam nadzieje że już troszkę lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7533 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
oo, placki po wegiersku to tez jest super pomysł, tylko u mnie placki zawsze z krwawą wkładką - tj, moją skórą, zawsze zetrę razem z ziemniakami
![]() Płatku, ja sie sama zastanawiam po kim Oliwka taka wesoła - bo my z chłopem to raczej ponuraki jestesmy ![]() ![]() ![]() Strasznie mi żal Kosteczki - to straszne jak ktos bliski odchodzi, na dodatek jesli cos tam miedzy nimi było nie tak, a teraz nie da sie juz nic zmienic, dopowiedziec, wyjaśnic. ![]() ![]() Płatku a co Ty za faktury robisz? Masz jakas pracę, cos mi umkneło? |
![]() ![]() |
![]() |
#7534 |
Zadomowienie
|
Kasiulko -- ja bardzo często korzystam z przepisów internetowych i to właśnie ze strony, którą podała Agika. Ludzie komentują niektóre potrawy więc można wiedzieć mniej więcej co i jak
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#7535 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
E tam nawet nie wiesz jakbym chciała, ale faktury to robię dla tż za internet ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko jest maszynka do ziemniaków sama o niej myśle już wieki czasu ![]() ![]() Kurcze nie chciałam się chwalić by nie zapeszyć, Mati poprzednią noc spał w swoim łóżeczku i tylko raz obudził się na mleko ![]() ![]() ![]() Kasiulko wracając do dań nie możesz jakąś karkówę zrobić by tylko później odgrzać w piekarniku, albo inne mięcho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7536 |
Zadomowienie
|
Płatku -- na pocieszenie powiem, że i Muszek dziś kiepsko spał, budził się co chwila i płakał. A jak wypił cały soczek i wstałam aby wlać mu nowy to przez sen, z płaczem, zszedł z łóżka i szedł za mną do kuchni.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#7537 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
![]() Czasu mam mniej niż zero ![]() Kasiulka przejrzyj wątek - co robicie na obiad, to skarbnica pomysłów. Nie tylko na dania obiadowe. Pozdrawiam
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#7538 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzieki za słowa otuchy, trzymam sie i to całkiem nieźle
![]() Joasiu powodzenia, dasz sobie radę ![]() Wybaczcie, nie mam weny do pisania.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7539 |
Wtajemniczenie
|
witam kobietki.
Platku mi tez sie marzy zeby TZ zrobil mi kolacyjke lub obiadek upichcil. ale kiedy sie pytam kiedy to nastapi mowi ze kiedy sie ociepli. podejrzewam ze troche sie wstydzi moich rodzicow, niby nie jest niesmialy, ale jak go obserwuje to chyba jednak dobrze mysle. ale powiem szczerze ze kiedy po subie pierwszy raz bylam w szpitalu i potem kiedy juz urodzilam to on gotowal. dzwonil i pytal sie czy ma mi przyniesc. moj tata do tej pory wspomina jak to ziec zrobil kotlety z piersi kurczaka na pol duzego taleza i w zaden sposob nie byl w stanie tego zjesc ![]() a co do rocznicy to jeszcze troche i bedzie kolejna ale teraz to chyba czeka jego aby cos wykombinowac. ciekawe jak bezie wygladal w stringach i gorsecie w kolorze rozowym ![]() co do maszynki do ziemniakow to ja mam takie ustrojstwo co sie nazywa malakser. sieka trze i ubija i jeszcze kilka innych cudow robi. wiec ja przyjdzie czas na placki to ie boje sie o paznokcie i skorki. Joasiu to trzymam nadal kciuki za sesje i mam nadzieje ze juz niedlugo skonczy sie nerwowka i zaganianie dla ciebie i bedziesz miala wiecej czasu dla nas. ![]() Kasiulko a jakbys zrobila sosik i te placki smazyla i do jakiegos gara do piekarnika lekko cieplego ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#7540 |
Wtajemniczenie
|
CIASTO POCZWORNIE CZEKOLADOWE
ciasto: 2 szklanki maki pszennej 1 szklanka cukru 1 lyzeczka sody oczyszczonej 175g masla 1/3 szklanki kwasnej smietany extrakt waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki kakao wszytsko zmiksowac do uzyskania gladkiej masy. nastepnie dolac 1 szklanke wrzacej wody i zmiksowac. dosypac 175 g groszkow czekoladowych najlepiej z czekolady slodko gorzkiej. delikatnie wymieszac. wlac do formy najlepiej okraglej o srednicy 24 cm natluszczonej i posypanej bulka tarta. piekarnik nastawic na 170 stopni C i wstawic do jeszcze zimnego piekarnika ( opcja z termoobiegiem) i piec okolo 50 minut. ciasto przed wyjeciem delikatnie sprawdzic czy w srodku jest upieczone. polewa: 120 ml wody 100 g cukru 1 lyzka kakao wszytskie skladniki przelozyc do garnka, doprowadzic do wrzenia i gotowac okolo 5 minut do zgestnienie. co troche mieszac polewe wylac na upieczone ciasto i posypac werzch wiorkami czekoladowymi . smacznego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#7541 |
Zakorzenienie
|
Ciociu Jasiu jak miło, że nas odwiedziłaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ch_ago ![]() ![]() ![]() Kostko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#7543 |
Wtajemniczenie
|
Płatku zboczenie zawodowe więc musiałam się odezwać
![]() Z babcią stosunki są poprawne ale raczej chłodne. ![]() ![]()
#7544 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
Wiem Joasiu, wiem ![]() ![]() No to bardzo nieładnie postępują Twoi rodzice. Przykre jak najbliższa rodzina może ranić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#7546 |
Wtajemniczenie
|
tak to juz jest w zyciu ze jak mieszka sie na kupie to zle a jak dalej od siebie to tylko teoretycznie dobrze. jak znam swoich rodzicow to gdybym sie wyprowadzila na drugi koniec miasta i pojawiala sie raz na miesiac to jaka Wiktoria bylaby ladna i fajna a i my bylibysmy cacy. a teraz to czasem szkoda gadac... dobrze tam gdzie nas nie ma- sprawdza sie stare przyslowie.
ciekawe jak tam Daria no i ciekawe jak Agika. kolejny dzien w pracy i sie nie odzywa. mam nadzieje ze juz u niej chociaz troszku lepiej. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#7547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eh jeszcze kiedyś moim rodzicom zadźwięczy ta cisza w uszach... niech używają życia jak tak chcą. Pozostaje pytanie ile można? Dobrze że mi się chociaż małżeństwo udało (wbrew temu co wróżyła moja mama)
![]() |
#7548 |
Wtajemniczenie
|
cisza tutaj i pustka ze az dziwne. co tam u was dziewczyny. Wiki sie bawi a TZ spi bo go dzisiaj przewialo. kawka wypita a zaraz Wiki bedzie prosila o kapiel. a potem kolacyjka i spac...
![]() ![]() |
![]() |
#7549 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero uśpiłam Matiego i pozmywałam, dzisiaj spał tylko 1h
![]() ![]() ![]() Tak ja opuściłam rodzinny dom w ieku 19lat i od tamtej pory jestem samodzielna i niezależna(czyt. byłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy Wam pisałam, ale oduczam Matiego bujania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7550 |
Zakorzenienie
|
Płatku, bardzo dobrze robisz, nie poddawaj sie tylko konsekwetnie działaj w tym kierunku, choc wyobrazam sobie jakie to trudne. Ale mysle ze Mati w koncu sie przyzwyczai do nowego sposobu zasypiania, Oliwka tez sie buntuje, ale juz wie ze nie bedzie zasypiac na rękach.
Wy mi z kolei powiedzcie ja ja sie mam odzwyczaic od karmienia? Tak, tak dobrze czytacie - ja jestem totalnie uzależniona. Miałam skonczyc karmic Oliwke do konca maja, wiec teoretycznie jutro juz nie powinnam i ryczec mi sie chce jak sobie o tym pomysle. Wiem ze matką juz drugi raz nie zostane wiec to moje ostatnie chwile karmienia i nie moge, normalnie nie moge przestac ![]() Ja tez nie mam na szczescie takich problemow jak Kostka i Joasia. Moi rodzice zajmuja sie Oliwka dzien w dzien i juz zupełnie zeswirowali na jej punkcie, nie widza jej przez weekend i juz tesknią. A tesciowa to juz nawet nie mowie, widuje Oliwke rzadziej bo pracuje ale jej to juz zupełnie odwaliło na punkcie małej ![]() A z innej beczki, wdepnelam dzis do Sephory bo pojechalismy kupic Oliwce piaskownice ale nie było. Rety jakie tam cudenka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7551 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko bardzo chciałam to usłyszeć od kogoś
![]() ![]() Kasiulko mi było też żal jak musiałam skończyć karmić, ale mały miał wtedy 5,5miesiąca więc podejrzewam, że gdyby to było dopiero teraz to byłoby mi ciężej. Z drugiej strony nie chciałabym karmić dziecka dłużej niż rok ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie chciałam zagadać do Was o perfumach(jakoś ciągle się wzdrygam jak mam pisać na wątku o kosmetykach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7552 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko, a z tym drugim dzieckiem to nigdy nic nie wiadomo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7553 |
Zadomowienie
|
Kasiulko Chanel Chance - śliczne. Moja koleżanka dostała jakis czas temu próbke tych perfum i bardzo jej sie podobają, zreszta mnie również. Ostatnio kupiłysmy sobie Intimately Viktorii Beckham- jak dla mnie cudeńko.
Tylko że ja kupiłam taniej, bo na allegro, ona zaś w sklepie dała prawie 50 zł wiecej. Do tej pory uzywałam Tresselle Avonu i nadal bedę go uzywac, bo to mój zapach, Intimately będzie na wyjscia ![]() Jeśli chodzi o Sephore, to ja w ogóle tam nie chodzę, bo przerazaja mnie ceny ![]() Płatku, ty sie nie szczykaj, tylko pisz o kosmetykach jak masz na to ochotę ![]() ![]() Kasiulko ja odzwyczajałam Natalkę od piersi miesiąc. Stopniowo rezygnowałam z jednego karmienia zastepujac je innym posiłkiem. I tak co tydzień odejmowałam jedno karmienie, az w końcu zostało tylko jedno poranne, które w ostateczności zamieniłam na butelkę z mlekiem. Oliwka pewnie je juz wszystko, i Twoje karmienia nie sa pewnie jako główne posiłki tylko jako picie, prawda? Na Twoim miejscu powoli zastepowałabym karmienie, soczkiem, herbatką, mlekiem z butelki, tylko oczywiscie stopniowo. U mnie przynajmniej przyniosło to skutki, a skończyłam karmic Natalke jak miała 10 miesiecy. Płatku, jesli chodzi o usypianie Matiego to dobrze robisz, Kasiulka dobrze Ci radzi, najwazniejsza w tym wszystkim jest konsekwencja. Trzymam za Ciebie kciuki, oby sie udało ![]() Dziewczyny czy Wasze dzieci uzywaja jeszcze smoczków? Natalka tylko do spania, ale widze, że jest do niego bardzo przywiązana. Gdyby smoczek lezał w ciagu dnia na widoku, to mogłaby cały czas go ciumac, ale od razu jak sie budzi ja go chowam i jest spokój. Tak sobie własnie mysle, ze niedługo czeka mnie mordega z oduczaniem i juz sie boje co sie bedzie działo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#7554 |
Zadomowienie
|
My właśnie wróciliśmy z zakupów. Kupiliśmy Kamilkowi samochodzik na który siada i się odpycha nóżkami. Że tak głupio napisze: to było jego marzenie
![]() ![]() Płatku, bardzo dobrze postępujesz. Musisz być konsekwentna i nie przejmować się sąsiadami. Płacz mu nie zaszkodzi. A obojgu wam ułatwi życie jak będzie lepiej spał. Trzymam kciuki ![]() U nas smoczek odrzucowy jak Milcio miał chyba 6-7 miesięcy. Ja zastosowałam metodę zabrania od razu, płakał trochę chyba 3 wieczory. Kasiulek to zdecydowałaś co pichcisz na sobotę, bo nie wiem, czy jeszcze coś pisać? A karmienie - no cóż na pewno to trudne, też mi było ciężko. Proponujję metodę Kostki ![]() Ja jestem fanką Miracle Lancome, od 6 lat. Typ numer 2: MAdemoiselle. Ale jeszcze nigdy nie miałam. Jak mi się skończą obecne to kupię. Idę spać, buziaczki
#7555 |
Zadomowienie
|
Płatku -- to bardzo dobrze, że uczysz Mateuszka samodzielnego zasypiania. Wiadomo, że będzie się buntował, bo każdemu żal tego, co dobre
![]() ![]() Kasiulko -- ja też jeszcze karmię; raz w dzień, czasem dwa, czasem wogóle nie, jeśli we fryworze zabawy Muszek zapomni o cycu ![]() ![]() ![]() Płatku -- proponowałabym zakup kilku próbeczek na allegro i wtedy jak Ci coś podpasuje, to kup większą pojemność. Oczywiście też na allegro, można upolować tanio coś naprawdę fajnego ![]() ![]() Kostko -- Mateusz wogóle nie ssał smoka więc jedno oduczanie mi odpada ![]() A moje dziecię jest takim twardzielem, że jak przyśnie dosłownie na minutkę to już jest jak nowo narodzony. Tak też było dziś: około 18.00 zaczął ziewać i strasznie domagał się cyca a cały dzień nie ssał więc dałam, no i zaczął przysypiać. Mnie wmiędzyczasie zachciało się na kibelek więc jak wydało mi się, że Muszek śpi, wyciągnęlam pierś a Tż dał mu butelkę z soczkiem. No i wypił całą i jak poczuł, że nic nie ma to otworzył oczy, usiadł i zaczął się śmiać; i tyle było z jego spania, dosłownie ze 3 minutki. Na noc zasnął przed 23.00 ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#7556 |
Zakorzenienie
|
Jesteście wielkie
![]() ![]() Mati miał dzisiaj bóle brzuszka w nocy, ale dałam mu espumisan i jakoś przeszło tylko od 4.30 coś się kręcił i kręcił cały czas ![]() ![]() ![]() Agiko taki samochodzik fajna zabawa ![]() ![]() Kostko smoczek niestety to jego "przyjaciel" najgorzej, że jak mu wypadnie podczas snu to ryk niesamowity ![]() Mati nie daje mi p[isać, czy Wasze dzieciaczki też odpychają Was od kompa ![]() Acha dziękuje za podpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7557 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka wymyśliłam dla Ciebie danie: knedle serowo-szpinakowe, duszona na maśle papryka i do tego jakieś mięso np. schab albo karkówka. Efektowne zwłaszcza te knedle zamiast ziemniaków.
Płatku bardzo dobrze robisz ![]()
#7558 |
Wtajemniczenie
|
witam kobietki.
platku dobrze robisz ze oduczasz Matiego. wiem jakim strasznym przezyciem jest sluchac placzu dziecka. sama przez to przeszlam kiedy probowalam nauczuc Wikule samodzielnego zasypiania. ale moj TZ wyciagnal szczebelki z lozeczka i po cwiczeniach koniec. ale on sie tlumaczyl ze chcial dobrze. teraz juz czuje jak beda sie panie ze zlobka patrzec na mnie wilkiem ze takie rozpieszczone dziecko im podrzucam ![]() Kasiulka a o ktorej karmisz piersia. bo jesli jest to posilek po poludniu to moze oduczyszja podajac cos dobrego co lubi i moze zapomni. bo jesli to karmienie na kolacje to wiem ze moze byc trudno. za ciebie tez trzymam kciuki. i nie smuc sie. matce potrzebna jest taka bliskoscz dzieckiem i dziecku tez. co do smoczka to mie czeka wlasnie odzwyczjanie bo przeciez do zlobka nie zaprowdzae Wikuli ze smoczkiem. wiem ze to bedzie ciezkie bo kiedys Wiki schowala smoczka i nie moglam go znalesc. darla sie przez poltorej godziny.
![]() ![]() |
![]() |
#7559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak odpycha mnie wteedy kiedy chce sie ze mna bwic czasem mnie probuje z fotela zrzucic popycha mnie jesli chcezebym znim szła a raczje probuje popychac ![]() ![]() Co do smoczka to natan nie uzywa od 5 msc bezboleśnie się to zakończyło. ![]() z tesciami to ja mam dramat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7560 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczku a co masz za problem z teściami
![]() ![]() Dziewczyny nie uwierzycie bo sama jeszcze w to nie mogę uwierzyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulka chyba nie ma problemu z odzwyczajaniem małej od piersi tylko żal jest jej zakończenia karmienia ![]() ![]() Ja pofarbowałam sobie włosy po chyba dwóch czy trzech miesiącach ![]() ![]() A naszej Hani to chyba znowu nawala net, że znikneła bez śladu ![]() Ch_ago co to jest KWC? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.