|
|
#7561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Anyzku, po kwasie grudki i dołki to naprawdę rzadkość, kwas hialuronowy występuje w skórze, nie jest substancją obcą, a potem naturalnie się rozkłada przez enzymy, czyli hialuronidazę...
I macie rację - ubieramy to, w czym się dobrze czujemy, tak trzymać Wiek ma tu mniej do rzeczy...W wieku 20 i 30 nie nakładałam sukienek/spódnic przed kolano. Teraz tak robię...no, głownie na urlopie, ale robię...Przecież nasze ciuchy i dieta i ćwiczenia - to my i dla nas, my o wszystkim decydujemy. Chcemy kwasy czy rollera...? Nasz wybór. Tak samo - czy przebiegniemy 8 km, czy poprzestaniemy na skromnych 10 minutach z mel b - ma być ok dla nas samych
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-06-23 o 21:49 |
|
|
|
#7562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jest wyrżnieta jedynie na polowe Oby Twoja szybko wyrosla i bezbolesnie zazdroszcze tego biegania i mam cicha nadzieje ze jak rzuce kule to ortopeda mi pozwoli chociaz na rower czy jakis taki chód czy bieg lekki swoja droga chyba przeciazylam jednak w tamtym tyg noge i boli bardziej ale teraz juz sie oszczedzam madry polak po szkodzie Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-06-23 o 23:46 |
|
|
|
|
#7563 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa
![]() Ostatni tydzień szkoły tzn, że jeszcze tylko 3 dni i mam długi weekend -4 dni, 2 urlopu i 2 weekendu Nic nadzwyczajnego w planach nie mamy tym razem, ale wolne to wolne Młody już się nie może doczekać czwartku bo lekcji już wtedy niema, a w piątek to tylko rozdanie świadectw i wakacje Miało być niby chłodniej a dalej bardzo bardzo ciepło ![]() irenka- no właśnie tak samo ja się urządziłam biegając tylko z jednym dniem przerwy po 12 km....fajnie mi było, nic nie bolało a tu nagle trach rozcięgno wysiadło Tak bym chciała te 8km dzisiaj lub jutro pyknąć Niech się jednak trochę ochłodzi, bo inaczej będę mogła biegać tylko z samego rana jak chłodniej na dworze. A to oznacza wstawanie prze 5...![]() Dziewczyny jakie odżywki do paznokci polecacie, bo ja juz mam dosyć. Nic mi nie pomaga |
|
|
|
#7564 |
|
Zakorzenienie
|
8 mogą się w ogóle do końca nie wyrżnąć, zatrzymując się w pewnym momencie.
Odżywki do paznokci - każdy ma ulubioną, bo nie każdemu ta sama pomaga. ja najbardziej lubie nail teka II. od lat mi służy. |
|
|
|
#7565 |
|
Zakorzenienie
|
Kto wymyslił budzik i szkołę na 8..
Kwas u mnie kosztuje 800zł..Mam koleżanki które na pierwszy raz,szły na spółkę-czyli po połowie ampułki każda.Na głowę po 400zł.Warto sobie fundnąć i botox również,a to też dlatego,ze nie tylko piękniejemy od razu,ale..nie przybywa nam nowych zmarszczek.KAżdą będe namawiac! Oszczedzajcie,wciskajcie w skarpetę..i róbcie lica Dodaje nam skrzydeł dobry wygląd,a inwestowanie w siebie -raz po raz-Tylko w siebie!!-nie jest niczym zdrożnym..Wręcz wskazanym po 35+.---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Dziewczyny mam prosbę o próbki KANEBO SENSAI LASTING VELVET kolory 202 i 203..Mogłaby któras? ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Jeszcze raz polecam serum SVR(super jest) http://allegro.pl/svr-anti-age-serum...332970246.html Chcę dokupić krem,w którym rowniez sie zakochałam..w dodatku plus za wysoką ochronę przeciwsłoneczną! https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...me-spf-30.html |
|
|
|
#7566 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
wczoraj byłam u teściowej na obiadzie, no nie chciałam ale teść zaprosił z okazji dnia ojca ...i mimo ,że zjadlam tylko trochę zupy z ogorków , szparagi i surówkę to jeździ mi w brzuchu cały czas i wzdęcie jak 5 miesiąc , wczoraj 2 nospy max wzięlam i nic ...juz zero jedzenia do końca dnia ... ...rano zjadłam płatki owsiane ale nadal nie czuję się dobrze ....pojechałam do pracy i po chwili wrócilam , wolę w domu być ...teraz żywe kultury bakterii połknęłam i może to pomoże .... no już nie wiem czy to ta zupa eksperymentalna teściowej czy coś załapałam ...fakt faktem ,że na ogół jestem chora po obiedzie u niej ... Miszka fajnie ,że piszesz o tym kremie , też coś by mi się przydało , można na niego makijaż zrobić bez problemu ????? i też czekam aż syn będzie miał wakacje bo mam dość wstawania o 7
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-06-24 o 11:12 |
|
|
|
#7567 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi, jak się nie lubi teściowej, to szklanka wody u niej zaszkodzi
![]() Przy problemach trawiennych płatki owsiane nie sa najlepszym rozwiązaniem, pobudzają perystaltykę - raczej kasza manna, ryz biały. |
|
|
|
#7568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz samozaparcie
|
|
|
|
|
#7569 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa
Lapi, jak się nie lubi teściowej, to szklanka wody u niej zaszkodzi ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ................ Taaa , niestety tak to chyba jest ... no mojej nie da się lubić ?....zupa ze świeżych ogorków , słyszałyście o takiej zupie ??? bo ja po raz pierwszy ...ja gościom podaję to co mi wychodzi najlepiej , na gościach nie eksperymentuję ale już mi lepiej trochę na szczęście owsianka mi nie zaszkodziła ale zapamiętam ,dzięki za poradę Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-06-24 o 18:44 |
|
|
|
#7570 |
|
Zakorzenienie
|
Przed 5 ..jezuśku..to faktycznie
Lapiś ta teściowa Cie wykończy he he...
|
|
|
|
#7571 |
|
Zakorzenienie
|
Michell72
Lapiś ta teściowa Cie wykończy he he... ......................... ......................... ......................... ............ raczej mi dobrze nie życzy ...powiedziała mi kiedyś ,że nie jest moim wrogiem ale ja czuję dokładnie odwrotnie ... |
|
|
|
#7572 |
|
Zakorzenienie
|
Kością w gardle takie biesiadowanie w rodzinnym hm gronie..Dla Ciebie stres i udręka..Ale co zrobisz..Lepiej już z tym żołądkiem?Krem b.fajny wiesz..Zadziwiła mnie ta seria SVR..I serum i kremik -rewelacyjne! Moja cera teraz b.sucha jest ,więc dla mnie akuratny
|
|
|
|
#7573 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pada, ale dobrze. wysuszone było wszystko, nawet czereśnie dojrzewały, a nie rosły...
|
|
|
|
#7574 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też pada..Ochłodziło się.Placek Xsinki zaliczony.Z brzoskwiniami i truskawkami Kam
BIOVAX Eliksir Argan Makadamia Kokos 'Wygładzająco-Nawilżający' ![]() |
|
|
|
#7575 |
|
Zakorzenienie
|
hello
u mnie też leje i wieje od nocy non stopes ....zimno , 12 st .... Miszka już mi lepiej , dzięki Kama a Ty na Intraceuticals się wybierasz w piątek ? dobrze pamiętam ? |
|
|
|
#7576 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi ja mam ciotkę, która gotuje rewelacyjnie. Co wizyta ja gnam na sygnale do domu bo taka mam potrzebę wizyty w swoim własnym wc. W cudzym nie da rady. Zaczełam intensywnie myśleć, dlaczego mam takie niespodzianki żołądkowe zawsze u tej jednej ciotki. Już teraz wiem- gotuje bardzo tłusto, np ostatnio zaserwowała nam chłodnik, na maślance i kilku smietanach 36 %
Zupę ze świeżych ogórków jadłam. Ciekawy smak a ogórków świezych nie jadam, nie lubię. Zupa mi jednak smakowała. U mnie niebo zachmurzone ale względnie ciepło. Mam na sobie bluzkę bez rękawów i jest ok. |
|
|
|
#7577 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepis na pyszny chłodnik z buraczków poproszę
.. TIGER Ty kupiłas tego burzuja ?Jakiego używasz teraz podkładu?
|
|
|
|
#7578 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Miszka, ostatnio od ciociuni gnałam przez miasto po godz 23 tak ze 100 km/h spokojnie. Byłam bliska omdlenia za kierownicą i to bynajmniej nie od prędkości
![]() W chłodnikach nie gustuję, mój małżonek podobno robi smaczne, takie jak robiła jego babcia. Wieczorem mogę podać przepis. |
|
|
|
#7579 |
|
Zakorzenienie
|
Poproszę Anyzku..z buraczków,botwinki..Raz mi cholerstwo wyjdzie ,a raz gar wylewam,bo coś dziwny w smaku..
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#7580 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhhhh leje i u mnie.
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Miszka podobno ten wywar z botwiny najwazniejszy ale jak mówiłam, nie znam się. Tylko tyle wiem co podsłyszałam jak dyskutowali amatorzy zimnych zup. |
|
|
|
#7581 |
|
Zakorzenienie
|
Lapi, w piątek intraceuticals, zgadza się
Ma być świetne nawilżenie, a po nakłuciach derma penem - powinno przejść jeszcze głębiej...Chłodników nie jadam, nie gotuję, w ogóle zupy to rzadkość. Ale wczoraj zaczęła za mna chodzić domowa grochówka Nie jadam tłusto, więc tłuste jedzenie u mnie odpada. Do dziś pamiętam torty uroczyste z okolic Tczewa -biszkopty, przekładane kremem z SAMEGO masła i cukru, z wielkimi, marcepanowymi różami O ile lubię sękacze - to tłuste torty mnie dobiły. Jak lubie ciasta - tortu nie byłam w stanie jeść...
|
|
|
|
#7582 |
|
Zakorzenienie
|
Kama to zdaj koniecznie relację bo odkryłam ,że niedaleko mnie też można te zabieg zrobić ...są zdaje się 4 różne ampułki do tego zabiegu dobrze gdzieś wyczytałam ?
ja chłodnik uwielbiam ale w domu nie robię ...jakoś w domu to tak nie mam chęci , wolę w restauracji zjeść na przystawkę ![]() dzisiaj to pogoda na rosół ....gotuję właśnie rosołek z domowymu kluseczkami
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-06-25 o 13:36 |
|
|
|
#7583 |
|
Zakorzenienie
|
Kama kup do Grochówki zupę z winiar-grochowa..i wsyp do garnka,gdzie masz wywar i mięcho..Zobaczysz,że mąż zachwali,iż najlepsza na swiecie..Wsad z tej zupy daje smak..dla mnie najlepszy
|
|
|
|
#7584 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem, Miszka, daję do domowej zupy zupę z Winiar dla ugruntowania smaku
![]() Tak, Lapi, są chyba 4 koktajle, było w linku, który załączyłam - na przebarwienia, na trądzikową, odmładzający i na zmarszczki mimiczne bodajże. Dzis szybko, prosto i zdrowo - warzywa na patelnie, z mlekiem i odrobiną żółtego sera. wsad mięsny to kurczak pieczony i kotleciki sojowe. normalnie tz by załapał, ze oszukano go na mięsie, ale w warzywach smaki się mieszają
|
|
|
|
#7585 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz Kama jaki jest koszt jednego zabiegu ?
....tak dla porównania bym chciała wiedzieć ...ja oczywiście ten na przebarwienia bym chciała zrobić .... |
|
|
|
#7586 |
|
Zakorzenienie
|
Helo
![]() Pada i leje i pada....i leje. Szaro, buro i zimno To ja zdecydowanie wybieram upały ![]() Z chłodnikiem niestety nie pomogę, bo my mało zupowi jesteśmy ![]() Raz jechałam na sygnale po placach ziemniaczanych do domu. Musiałam skręcić awaryjnie do centrum handlowego i tak skorzystać z wc...to masakra jakaś była. Juz nigdy więcej moja noga tam nie postanie. Zresztą po sobotniej obiado/kolacji w nadmorskim Sabacie też się na nich obraziłam. Jedzenie zeszło na psy. Mięso twarde i suche, ćwiartki ziemniaczane i frytki bez smaku. A zwykle dobry słodkawy sos był tak pikantny, ze praktycznie nie do zjedzenia. Ech |
|
|
|
#7587 |
|
Zakorzenienie
|
tez pisałam
400 twarz, +200 jeśli tez szyja.U nas wszyscy się zachwycają nowo otwarta cukiernią. Dobra lokalizacja, fakt. Tz smakuje tamtejsza babka drożdżowa - co przy jego marudności i wybredności przy drożdżowym - jest dobrą rekomendacja. i tyle - ja kupiłam parę razy po kawałku różnych ciast - i stwierdziłam, że nie ma, jak domowe
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-06-25 o 14:17 |
|
|
|
#7588 |
|
Zakorzenienie
|
aa dzięki Kama , coś nie doczytałam ...dobra to teraz czekam co powiesz w piątek po ....
![]() chciałam syna na zakupy zabrać , jakąś koszule czy polo potrzebuje na zakończenie roku a tu pada i pada , wieje i wieje ...no nie chce nam się nic a nic ruszyć ... szwagier ze szwagierką od wczoraj w Grecji są , fotkę przysłali , takie słoneczko tam , gorąco ...no tylko pozazdrościć jak patrzę za okno , nie wierzyli ,że u nas się jesienna pogoda zrobiła i tak zimno ... osobiście upałów nie lubię ale takiej pogody jak dziś też nie ...ciągle skrajności jakieś , to upał nie do wytrzymania to zimno i deszczowo ...dziwny mamy ten klimat Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-06-25 o 15:05 |
|
|
|
#7589 |
|
Konto usunięte
|
Ścięło mnie w aptece dzisiaj.
Dermatolog przepisała mi chyba najdroższe leki, jakie mogła. Prawie 200 zł?!? I dopiero w domu poczytałam, ze wcale nie musiałam brać jakiegoś preparatu na wypryski, bo i tak znikną po maści cynkowej za parę złotych, a ja za jakieś alkoholowe coś zapłaciłam ponad 40 zl...Za mocne dla mnie, będzie dla tż, on ma grubszą skórę![]() Kurcze, buty - bardzo ładne Wolałabym buty... Albo torebkę...
|
|
|
|
#7590 |
|
Rozeznanie
|
Hello,
hmmm u mnie nadal parówa...wczoraj w pogodzie wyczytałam, że będzie 20 stopni..ucieszyłam się, że odetchnę, nawet skórę na rano naszykowałam...a tu znowu parówa...co z tego, że na termometrze kilka kresek mniej jak jest tak duszno, że oddychacćnie można..słońce i zero chmór... ![]() Chłodnika nigdy nie robiłam, ale zupy uwielbiam w zasadzie wszystkie, kremy warzywne jeszcze bardziej, dziś właśnie mam zamiar zrobić z czerwonej papryki Miszu, namówiłas mnie, kupiłam na all to serum SVR za 129zł więc sporo taniej niż w aptece stacjonarnej....nie wiem kiedy będę w galerii, pewnie najwcześniej w sobotę...postaram się wyczarowac dla Ciebie tą próbkę Kanebo.Lapi, ja za interceuticals płaciłam 550zł i poza przyjemnymi doznaniami związanymi z samym zabiegiem nie odczułam w zasadzie żadnej różnicy myślę, że w zasadzie wszystkie zabiegi kosmetyczne niewiele dają..no chyba, że można sobie pozwolić na regularne ich stosowanie raz na tydzień...ale bardzo lubię drenaż limfatyczny na twarz. bajka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

Wiek ma tu mniej do rzeczy...W wieku 20 i 30 nie nakładałam sukienek/spódnic przed kolano. Teraz tak robię...no, głownie na urlopie, ale robię...

jest na powierzchni - widzę go jednak nadal się przebija i boli grrrrr żeby chociaż mądrości mi faktycznie od tego przybyło

-4 dni, 2 urlopu i 2 weekendu 

masz samozaparcie
?....zupa ze świeżych ogorków , słyszałyście o takiej zupie 

.. TIGER Ty kupiłas tego burzuja ?Jakiego używasz teraz podkładu?

I dopiero w domu poczytałam, ze wcale nie musiałam brać jakiegoś preparatu na wypryski, bo i tak znikną po maści cynkowej za parę złotych, a ja za jakieś alkoholowe coś zapłaciłam ponad 40 zl...Za mocne dla mnie, będzie dla tż, on ma grubszą skórę
myślę, że w zasadzie wszystkie zabiegi kosmetyczne niewiele dają..no chyba, że można sobie pozwolić na regularne ich stosowanie raz na tydzień...ale bardzo lubię drenaż limfatyczny na twarz. bajka