|
|
#7651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Agiko --
Nasza będzie 28 lipca ale to już szósta. Znająć mojego Tż to pewnie i jednej róży nie dostanę, daleko mu do romantyzmu ![]() Co do ubierania dzieci to Mateuszek u babci na działce lata w samej koszulce bez bodziaka, dupkę se wietrzy I co chwila smaruję go mleczkiem przeciwsłonecznym. Mam Ziajkę i jestem bardzo zadowolona, super się wchłania, jest wydajne i niedrogie oczywiście, no i chyba naprawdę chroni bo jak z jakieś pół godziny Muszek latał na golaska to skórka nadal jest jasna a przyznam, że bardzo się bałam, czy się nie spiecze a tu nic ![]() Dzisiaj Tż sam pojechał z Muszkiem na wieś do babci a ja sprzątałam. Pochwalę się, że wypucowałam mieszkanko jak nigdy Gdybym jeszcze pomyła okna to już wogóle byłoby cacy ale już mi się nie chce, poczekam aż będzie chłodniej Teraz delektuję się zasłużoną kawką i błogim nicnierobieniem SAMA Chociaż cały czas o nich myślę ![]() U nas w bloku jest Figurka Matki Boskiej Fatimskiej i tak się składa, że dziś przychodzi do nas, wymodlę się za wszystkie czasy ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#7652 |
|
Zadomowienie
|
ło matko jaka sielanka
normalnie uwielbiam upały Dzięki kochane za życzenia, mam nadzieję, że się spełnią KAsiulek . Zdolniacha .Właśnie skończyliśmy chlupanie się w basenie, całe gacie mam mokre. Milcio dostał butlę i bez jęknięcia zasnął. Idę się opalać, TŻ właśnie rozpala grilla na obiad. Żyć nie umierać. Jak Milcio się obudzi to jedziemy na wycieczkę rowerami. Mam nowy .A z pracą ...życie pokaże, zostawiam wszystko swojemu biegowi, tylko się pomodlę oby wszystko było ok. No Tiaraa jesteś WIELKA ![]() miłego popołudnia
|
#7653 |
|
Wtajemniczenie
|
Kociulku to bardzo dobrze ze ci dali i wcale wyjatku nie zrobili bo to ich wina ze brakowalo. a ja do tej firmy napisze ze sprawa zostal wyjasniona. ja zawsze uwazam ze dobrze czasem upomnic sie wyzej niz wczesniej. tym razem zadzialalo. i nich wam dobrze sluzy
Agiko no to super zeczywiscie masz. zyc nie umierac. ja tez posprzatalam przemeblowalam a potem poszlam z Wiki na dwor. wybiegala sie a potem usnela. i znow sukces. bez smoczka i w ciagu okolo 10 minut. telewizor chodzil a TZ chrzakal i wcale jej to nie przeszkadzalo. tylko ze musze wyczajac momenty gdy chce jej sie spac bo inaczej bedzie plakala w lozeczku bardzo dlugo. wiec pore nocna musze co dzien skracac o kilkanascie minut. ale powiem ze sie oplaca. nie mecze sie juz tak. Kasiulka chyba szaleje w kuchni.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#7654 |
|
Wtajemniczenie
|
u n pomimo ladnej pogody rano i do poludnia teraz sie rozpadalo i siapi a wczesniej padalo na calego. wiec o podworku mozna zapomniec chyba ze ktos po mokrej trawie chce poplumkac.
widze ze wszytskie milo spedzaja sobotnie popoludnie a my siedzimy sobie w domku. pozdrawiam
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#7655 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko życze Ci by Twoje marzenie o własnej kwiaciarni kiedyś się spełniło
.Mi się znowu marzy swój własny pensjonacik, dobra restauracja, koniki ale wiadomo to trzeba mieć niezłą kasę .Tiaaro Ja wxzoraj zaszalałam z tż wróciliśmy podchwiani do domu o 2.00rano nagadałam się, pograłam w lotki i opiłam się piwem . Dzisiaj znowu byliśmy na grillu u mojej przyjaciółki, Mati troszkę mi się spiekł, ale było super, oczywiście nie śpi cały dzień i wciąż szaleje te dziecko jest nie do zdarcia . Tż idzie na piwko z kumplem, a ja dzisiaj biorę długą kąpiel i też szybciej spać jak mały pozwoli.
|
|
|
|
#7656 |
|
Zakorzenienie
|
uff co za upalny dzien
. Bylismy dzis na Piratach z Karaibów , fajny filmik, chwilami bardzo abstrakcyjny i pełen surrealim , ale miło spedzilismy czas . Oliwka wykonczyła babcie, sama tez padła - pół dnia pluskala sie w baseniku a drugie pół robiła podkopy do sąsiada pod skarpą i wyrywała trawe z ogródka - mielismy kupowac kosiarke, ale Oliwka spoko robi za trzy ![]() Agiko kwiaciarni nie mam . bukiety były robione juz jakis czas temu, dla klientek, na warsztach florystyczych, mamt ego pełno na dysku - tylko to mi zostało . Ech.No nic ide podlewac ogródek, ziemia sucha jak wiór. |
|
|
|
#7657 |
|
Zadomowienie
|
Agiko, życzę Ci kolejnych szczęsliwych lat z męzem
A Tobie Kasiulko spełnienia marzeń w postaci własnej kwiaciarni Agiko z tym upominaniem o to co nam sie należy masz rację. Ja 2 miesiace temu dowiedziałam sie o becikowym od miasta Krakowa. Oczywiscie nie dostalismy tego becikowego bo nic nie wiedzielismy, a nikt nas o tym dodatkowym nie poinformował. I własnie kilka miesięcy temu, koledze mojego męza urodziło sie dziecko i dostał 2 tys. zł, to ogólnopolskie becikowe + to krakowskie. Zadzwoniłam do Urzędu spytac sie o to, pani owszem potwierdziła, ale powiedziała że juz sie mojemu dziecku nie nalezy bo to becikowe wypłacaja tylko do pół roku po urodzeniu. Tak wiec, jesli coś sie nalezy to trzeba sie upominac, niestety .U nas dzis był skwar, moje samopoczucie do d*** . Wczoraj nie mogłam usnąc, kręciłam sie na łóżku około 4 godzin. Usnęłam koło 2-ej w nocy, ale co z tego jak budziłam sie co pół godziny. Wstałam koło 7-ej, ale czułam się taka padaka, że nie pamietam dawno takiej nocy. Pocieszające jest to, że Natalka dobrze spała...... własnie, Natalka sie zbuntowała i nie chce sie puszczac, chodzi za jedna rączkę. Jak sie ją pusci to od razu schodzi do raczkowania...... chyba Ją za wcześnie pochwaliłam ![]() Idę spac, jutro moze bedę miała bardziej przytomny umysł, bo dzis jestem ![]() Kolorowych snów dziewczyny
|
|
#7658 |
|
Zakorzenienie
|
hej baby tu kasiulka na lekkiej bance
;S ![]() Piffkowalismyy z małzem na nowo zrobionym tarasie i chyba o jedno pifko za dużo , ale mi wesoło chyba mi dzis upał zaszkodził ![]() ide spac bo trochr nioe trafiam w klawiature
|
|
|
|
#7659 |
|
Zadomowienie
|
Hejka - wpadłam się pożegnać, dziś niestety wyjazd na cały tydzień
Kostko rzeczywiście cię zrobili. Żeby tylko kasy nie dać, to prawie, że ukrywają informacje. No no Kasiulek, Płatek i reszta - pifkowy weekend nie ma co ![]() KAsiulek - marzenie się spełni tylko trzeba w to wierzyć, zwłaszcza, że masz zdolności i już doświadczenie. A ty Płatek tak nie pisz, że agroturystyka nigdy się nie spełni bo . Tak ja wyżej - jak się bardzo czegoś chce i jak się do tego dąży to się spełni. Już życie się tak ułoży. Ja w to wierzę i już No nic lecę do kościoła. Miluś śpi (wstał przed 6).
|
#7660 |
|
Zakorzenienie
|
Agiko wierze że Ci się nie chce
i wcale nie dziwie, ale super że to już ostatni tydzień szkolenia ale jak to szybko zleciało .Ja też dzisiaj wyjerzdżam, ale do Bydzi i zabieramy ze sobą brata na parę dni bo chce jakieś zakupy sobie porobić będe miała z kim piwko wypić .Dziewczyny przytyłam kilogram a brzuch mi urusł chyba od tego piwka bo go ostatnio sporo wypiłam . Oj co ja bym dała by mieć blisko rodzinę i znajomych.... Kasiulku fajnie, że masz już doświadczenie, tylko właśnie dobry punkt znaleźć to już połowa sukcesu Kostko w Bydgoszczy też jest drugie becikowe od prezydenta, ale my niestety nie jesteśmy tam zameldowani więc nam przepadło, ale wiedziałam wcześniej o tym .Mati ma znowu katar chyba przez wczorajszy dzień bo chodził o gołych nóżkach na pampersie i koszulce jak byliśmy u przyjaciółki ja oczywiście dalej przeziębiona i zawalone gardło.
|
|
|
|
#7661 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiulko mam nadzieje ze nie masz kaca p tym piffku. a dzisiaj zalecam duzo czasu na swierzym powietrzu. dobrze ze masz wlasne podworko to posiedzisz na tarasie i bedzie dobrze. a z kwiaciarnia wypali ci na pewno. masz juz doswiadczenie i wiesz co jest potrzebne i wiesz co w trawie piszczy wiec za drugim razem bedzie ci latwiej.
Kostko tak to uz jest ze czlowiek jak nie pochodzi i sie dobitnie nie popyta to zawsze o czyms mu nie powiedza. ale zeczywiscie tyle kasy to sie zawsze przy dziecku przyda. jak ja urodzilam to dostalam tylko 500 zl wiec w porownaniu do tych 2000 teraz to ogromna roznica. nawet za bardzo nie odczulam tych pieniazkow bo wiecej wydatkow. Agiko pewnie uz nie przeczytasz ale zycze ci aby ten tydzien szybciutko cie minal. i pewnie tak bedzie bo to juz twoj ostatni wyjazd. ostatnio u nas na placu zabaw kosili ale co najdziwniejsze ze skosili wszedzie tylko nie na placu zabaw. trawa rosnie bo na zmiane pada i swieci slonce. dzisiaj bylam w sklepie i trawa taka wysoka ze jakbym wpuscila Wiktorie w ta trawe to tylko czubek glowy byloby jej widac. u nas w nocy padalo i rano tez ulewa jak sto diablow. a teraz wychodzi sloneczko. mam nadzieje ze osuszy trawe bo siedziec z Wiki caly dzien w domu - tragedia.
|
|
|
#7662 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie musze pochwalic!!
Nataniel przespal cała noc bez cyca i to nagle bez planowania dopiero o godz 4 :30/4o napił się...Byłam w szoku teraz będe sie starała syta kolacje robic zeby mi noce spał i nie jadł Nati dostał od dziadków rowerek trzykołowy Dobranoc |
|
|
|
#7663 |
|
Zadomowienie
|
Agiko, oby ten tydzien szybko Ci zleciał, buziaczki
Płatku, to cieszysz sie, ze choc kilka dni bedzie z Wami Twój brat . Zawsze to jest z kim pogadac, a nawet napic sie piffka ![]() Gosiaczku, gdzie jest ten superowy plac zabaw w Krakowie, o którym ostatnio pisałaś? Pytam bo chciałam sie tam wybrac, a nie wiem gdzie on jest. Spotkałaś sie juz może z Rybulkiem?
|
|
#7664 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Tak Kostko masz racje
.U nas niestety nocki bez zmian mała wiercipiętka.Wklejam zdjęcia z soboty i jedno z babcią |
|
|
|
#7665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w AWF ie jeszcze coprawda grunt nie ejst idealny ale prawcopodobnie beda tam piasek wysyywac...w srodku parku chustawki zjezdzalnie itd z drewna Natan ten plac uwielbia i siła musze go z tamtad zabierać a Rybulek przepadł
|
|
|
|
|
#7666 |
|
Zadomowienie
|
Płatku -- widzę, że Mateuszek w pieluszce śmiga, nasz to na golaska, tylko w podkoszulku
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#7667 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Teściówka pojchała I bardzo dobrze bo pozarłyśmy sie w sobotę Normalnie chyba powinnam dostać jakiś medal za to,że tyle czasu z nią wytrzymuję pod jednym dachem. Ech... szkoda gadać... Obie ochłoniemy przez ten czas.I chyba najważniejsza wiadoność. Dziewczyny, ponownie zostaniecie ciociami! Wczoraj wieczorkiem zrobiłam test i pokazało II Cieszę się i boję dużo bardziej jak przed pierwszą ciążą. Nie spałam przez całą noc,chyba z wrażenia A tak poza tym to nie odczuwam zupełnie nic
|
|
#7668 |
|
Zadomowienie
|
Kociulku -- moje ogromne gratulacje
Pozdrawiam |
|
|
|
#7669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#7670 |
|
Wtajemniczenie
|
kociulku
moja wielkie gratulacje . normalnie super wiadomosc.
|
|
|
#7671 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulku gratulacje
?
|
|
|
|
#7672 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Kociulek gratuluje
![]() U nas wszystko dobrze byłyśmy sobie na mazurach, pojechaliśmy w czwartek a wróciliśmy w sobote, ale nie miałam wczoraj natchnienia na pisanie bo się troche z mężem pociełam Jutro jedziemy załatwić Pati paszport mamy już zdjęcia tylko ciekawe czy im się spodobają bo mają teraz takie wymagania że chyba nie sposób zrobić dziecku takie zdjęcie Agika spóźnione życzenia z okazji rocznicy Kasiulko bukiety poprostu śliczne ![]() Płatku super zdjęcia Napewno o czymś zapomniałam napisać, ale musicie mi wybaczyć bo mam skleroze
|
|
|
|
#7673 |
|
Zadomowienie
|
Kociulku WIELKIE GRATULACJE!!!
Mąż pewnie bardzo sie cieszy , a Adrianek będzie miał rodzeństwo . Jeszcze raz gratuluję Haniu gdzie dokładnie byliscie na Mazurach?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#7674 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu gdzie się wybieracie że wyrabiasz małej paszport?
Mój brat pojechal dzisiaj rano wczoraj zadzwonil do niego kumpel, żeby ten jechał z nim do Gdańska więc ten w długą- pędziwiatr. Trochę mi teraz smutno myslałam, że zostanie do środy. Matiemu dokuczają strasznie zęby dałam mu panadol bo wściekał się niesamowicie.
|
|
|
|
#7675 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane,wielkie dzięki
Wprawdzie zawsze z mężem mówilismy,że idealna różnica między dziećmi byłoby 2 lata,ale początkowo bardzo sie wystraszyłam. Chcę mięć,nawet bardzo,drugiego bobasa,ale tą decyzję pewnie cały czas bym odkładała,mówiąc,że jeszcze nie jest idealny moment. Jedynie czego mi szkoda,to tego,że nie mam pracy i stałego pewnego grosza. Ale mąż mi mówi,żebym się nie przejmowała, Nawet ostatnio sąsiadka powiedziałą mi Jeszcze zdązysz się napracować. Teraz cieszę się ogromnie mleka tez nigdy nie musiałam kupować,bo ode mnie żłopał az sie uszy trzęsły i modlę się aby z nastepnym było tak samo. Rozpiera mnie radość i szczęście A mąż cieszy się razem ze mną i śpiewa małemy Oj tak tak,oj tak tak, przydałby się brat
|
|
#7676 |
|
Rozeznanie
|
Kociulku super bardzo sie ciesze
Haniu Zuzka miała 6miesiecy jak miała robione zdjecie do paszportu, juz to nowe. A jeszce wtedy nie siedziała, wiec ja ją czymałam, na smamym ,,końcu kolan,, fotograf zrobił zblizenie i była tylko buzka tak jak byc powinno. Zresztą fotograf wszystko dogra Agiko to tak jak ja mąż super facet a sie go czepiam. Płatku dobrze czasem sie nabzdryngolić cos o rowerku było Zuza ma 3kołowy, z zabezpieczeniami, no i kijkiem do sterowania.
|
|
|
|
#7677 |
|
Zadomowienie
|
Dario -- Zuzek śliczny
Kogoś mi przypomina ale totalna pustka w głowie i nie wiem kogo ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#7678 |
|
Zakorzenienie
|
Daria
I zgadzam się Chagą, Zuza to śliczna dziewczynka
|
|
#7679 |
|
Zakorzenienie
|
Dario Zuza jest boska
. Kotek słodziutki teraz chyba doszło Ci jeszcze zajmowanie się nim . A co nowego u Ciebie, znalazłaś pracę czy dalej siedzisz w domku?
|
|
|
|
#7680 |
|
Zadomowienie
|
Kostko na mazurach byliśmy w Kamieniu jest to niedaleko miejscowości Ruciane Nida zawsze tam jeździmy już od paru lat
Płatku paszport nam potrzebny bo chcemy jechać na Krete na wakacje I udało się załatwić dziś paszport teraz tylko odbiór za miesiąc i już tylko jechać na wakacje Kasiulko z tego co pamiętam to ty bywałaś na Krecie i może polecisz mi jakieś fajne miejsce, hotel. A wogóle wysłałam ci wiadomość na PW jak jesteś zaineresowana to odpisz. Daria śliczna ta twoja Zuzia ale nic babka nie powiedziała więc wszystko dobrzeA to fotka Pati do paszportu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

I co chwila smaruję go mleczkiem przeciwsłonecznym. Mam Ziajkę i jestem bardzo zadowolona, super się wchłania, jest wydajne i niedrogie oczywiście, no i chyba naprawdę chroni bo jak z jakieś pół godziny Muszek latał na golaska to skórka nadal jest jasna a przyznam, że bardzo się bałam, czy się nie spiecze a tu nic 
Teraz delektuję się zasłużoną kawką i błogim nicnierobieniem SAMA 
. Zdolniacha
.
.
.
.
. Tak ja wyżej - jak się bardzo czegoś chce i jak się do tego dąży to się spełni. Już życie się tak ułoży. Ja w to wierzę i już

mała wiercipiętka.
Normalnie chyba powinnam dostać jakiś medal za to,że tyle czasu z nią wytrzymuję pod jednym dachem. Ech... szkoda gadać... Obie ochłoniemy przez ten czas.
moja wielkie gratulacje