Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 257 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-12, 14:34   #7681
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

dzizas Kreta ja tez chceeeeeeeeeeeeeee
Zazdroszcze Haniu

jesli mogę cos poradzic to obierzcie kierunek Chania a najlepiej Rethymnon - optymalne położenie - jakies 1,5-2 km od centrum. Jest juz spokojnie, plaża pusta (bo w centrum tłok) a mozna spacerkiem wsród palm dojsc i rozkoszowac się tym cudnym miastem
Odradzam Heraklion i okolice - najmniej ciekawa częśc Krety, najgorsze plaże.
A na miejscu, jesli macie zamiar pojeździc (najlepiej wynając auto z wypożyczalni) to chętnie napiszę co warto obejrzeć

Wklejam link do mojego starego albumu na onecie, jest tam pare fot z Krety, jakbys chciała pooglądac. W ogole to pytaj co Cie interesuje, ja o krecie moge godzinami
http://foto.onet.pl/3am2k,c4f6z8c4uuwp,u.html?P=0

Daria, Hania - sliczne Wasze córeczki a Mati tez boski chłopczyk, ma piękny usmiech . Płatku z Matiego to tez jest chyba śmieszek, co?

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 15:06   #7682
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

No super Haniu Kreta też Ci zazdrosze .

Kasiulko wystarczy, że wyjme aparat Mati wyszczeża zęby na zdjęciach rzeczywiście dużo się śmieje i do ludzi również .
Śliczne zdjęcia fajna z Ciebie laseczka, bardzo mi się podoba zdjęcie na ktorym jesteś sama w białym sweterku, żółwie też super i te widoki bossskkkoooooo . No i pierwszy raz widze Twojego męża bez brody .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 18:54   #7683
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

kretaaa mnnmnnmn super

ja na wakaje polecam Chorwacje !! noi Sardynie...ale w Chorwacji było boskoo (francja_dla mie nic nadzwyczajnego Włochy w sumie tez fajne i Hiszpania...ale moich faworytów wam polecam)
kapiel w morzu połączona z podziwianiem pieknych gór...Cudownie...na mnie po powrocie mówili Kubanka z blond włosami...bo naturqalnie m am raczej jasne włosy a byłam dosłownie czarna bo mam ciemną karnacje a tam upały niesamowite..

my z małzem jak naraze za granice wypadu nie rbimy za to ja jutro do rodziny wyjezdzam...

Edytowane przez gosiaczek94@buziaczek.pl
Czas edycji: 2007-06-12 o 20:22
gosiaczek94@buziaczek.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 19:11   #7684
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku dziekuje , ale te zdjecia sa juz mocno historyczne - teraz mozna by mnie nazwac gruby spaslon a nie laska .

A jesli chodzi o małża to nie lubie go bez brody , wrzeszcze na niego jak ja czasem zgoli, jakos wole go zarośniętego choc to moze nie jest tryndy i kuul . Kiedys bylismy na wakacjach w turcji i za nami po ulicach fryzjerzy gonili zeby mojego małża ogolic , bo tam sie bród nie nosi - jeden był tak bezczelny ze za nami do knajpy przylazł i proponował golenie

No nic spadam na M jak Milosc .
Widziałam dzis Joasie ale nic nie napisała

Oliwka
Stary 2007-06-12, 19:56   #7685
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tak Joasia była i nic nawet nie skrobneła . Może po przeczytaniu postów już nie zdąży nic napisać ja też tak nieraz mam.

Kasiulko Ty tu już nam nie ściemniaj bo my wiem jak ślicznie wyglądasz .

Wąchałam dzisiaj Chanel Chence, ale żadno mi nie podpasowało to nie moje zapachy.
Kupiłam dzisiaj w cerrfurze pampersy 120szt. za 89,90zł i dostaliśmy osłonki na szyby gratis Mati dostał nowy ręcznik plażowy i piłke, pomału zaczynam nam robić zakupy nad morze. Chcialam sobie kupić jakiś strój, ale te spodenki tak mocno są wycięte na pośladkach nie pokaże swoich baleronów .
Stary 2007-06-12, 20:20   #7686
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Tak Joasia była i nic nawet nie skrobneła . Może po przeczytaniu postów już nie zdąży nic napisać ja też tak nieraz mam.

Kasiulko Ty tu już nam nie ściemniaj bo my wiem jak ślicznie wyglądasz .

Wąchałam dzisiaj Chanel Chence, ale żadno mi nie podpasowało to nie moje zapachy.
Kupiłam dzisiaj w cerrfurze pampersy 120szt. za 89,90zł i dostaliśmy osłonki na szyby gratis Mati dostał nowy ręcznik plażowy i piłke, pomału zaczynam nam robić zakupy nad morze. Chcialam sobie kupić jakiś strój, ale te spodenki tak mocno są wycięte na pośladkach nie pokaże swoich baleronów .

ty i balerony proszeeeee
Płatku nie pisz takich głupot
gosiaczek94@buziaczek.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-12, 22:00   #7687
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

witam kobietki.

dzisiaj zalatwinia troche mialam w urzedach skarbowych. trzeba niestety wystac swoje zeby dostac zaswiadczenie o dochodach zeby dostac marne 45 zl zasilku rodzinnego. potem jeszcze w mopsie nastepna kolejka zeby zlozyc dokumenty. nie chce mi sie ale dobre i 45 zl chociaz na pampersy. chociaz jeszcze troche a bede oduczac Wiki . zaypianie i oduczanie smoczka idzie niezle. gorzej w srodku nicy gdy Wiki sie przebudza. placze dopoki nie dostanie smoczka a mi glupio go nie dac bo rodzice za sciana i na rano do pracy. ale efekty s takie ze Wiki juz nie za bardzo za smoczkiem ie placze przy zasypianiu.

boze wakacje... marzenie. nie mowiac o wyjezdzie gdzies na terenie kraju a co tam gdzies za granice.

Wiki pol dnia siedziala w basenie na dworzu. wlozyla do niego duze wiadro miske i jeszcze wszystkie zabawki do piasku. wyjsc nie chciala a potem juz nawet sie kapa nie chciala.

ide sie kapac

jutro doczytam co naskrobalyscie dokladnie
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 10:04   #7688
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

witam kobietki.

Dario Zuza to super dziewczyka, taka siczna i zawsze super na zdjatkach wychodzi. normalnie cudo. a gdzie tam zrobic mojej Wiktorii zdjecie. koszmar. nigdy sie nie spojrzy w obiektyw a jak sie spojrzy to zaraz odwraca glowe. stad malo zdjatek mamy.

powiem wam szczerze ze mnie oststnio zycie przytlacza. nie potrafie sie dostosowac do jego rytmu. czuje ze jestem gdzies dalej w tyle i co chwila musze nadrabiac na szybkiego. czuje ze po postu nie daje rady.

zmyka na dwor z Wiki sie poopalac.

Stary 2007-06-13, 11:31   #7689
kociulek
Zakorzenienie

Tiaara, ja tez tak czasem mam,a ostatnio chyba było coraz gorzej. nawet nie potrafiłam się z niczego cieszyć. To mnie strasznie przytłacza. Dlatego chciałam znaleźć pracę aby chociaż wyjść do ludzi.
Teraz wynik testu mnie bardzo mobilizuje. Ciesze się coraz bardziej.Jedynie co mnie bardzo martwi,to brak jakichkolwiek objawów. Zapisałam się do lekarza,ale dopiero na wtroek,bo nie ma wcześniejszego wolnego terminu.

Wczoraj zrobiliśmy sobie spacer. Jak wyszlismy z domu po 19ej, to wróciliśmy ok 22:30 Myslałam,że padnę Zachciało nam sie spacerków

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 12:16   #7690
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Hej!
Ostatnio głównie czytam, jak usiąde to juz mi nie starcza czasu na odpisanie, często też nie mam ochoty nie bijcie
U nas wszystko dobrze, mimo że w mieszkaniu nadal syf i walające się kartony - zawsze mnie do doprowadza do szału ale jakos musze przeżyć. Są dziadowskie terminy: na szafe czekamy 2 miesiące, na kanape podobnie, masakra
Julka, w sumie nie moge narzekać. Czasami mnie wkurza ale w porównaniu z tym co było kiedyś to i tak jest super gada jak najęta po swojemy, rozumie wszystko co do niej mówie. Nawet wykonuje polecenia idź do wózka, sprzątnij zabawki itp. oczywiście ma swoje złe dni i skrzeczy czasami jakby miała PSM największy sukces to to że potrafi się zając sobą (zbawienne jest mini mini i elmo) wyciąga klocki i układa, bawi się w mame i maluje oraz kremuje lalki
Najgorsze są noce podobnie jak u Płatka mam małą wiercidupke średnio o 2 ląduje u nas i śpi z nami do rana bo inaczej się wybudza i jest ryk. Staram się ją odkładać albo odrazu nie brać ale różnie z tym jest.
Skończyłam sesje - pełen sukces załapałam się na stypendium - na najwyższy pułap, trud się opłacił
Mielismy świetny długi weekend. Cały czas poza domem, obiady na mieście, wycieczki - tak jak kiedyś. Bylismy w Poznaniu w Starym Browarze, pełen exclusive, wielki świat, tylko mieć worek pieniędzy. Jestem sroka lubie się chociaż pogapić. Zaszalałam w delikatesach, ale tam mieli cuda pesto w 10 rodzajach, bagietki z jakimiś ziołami szał.
Bylismy też w zoo we Wrocławiu (Agika nie bij tylko daj mi na PW swój nr telefonu, napewno będziemy teraz częściej u was bywać). Julka szalała w zagrodzie gdzie "luzem" chodziły kozy. Ale miała radoche. Było tylko ooooooooo!!!! uuuuuuuu!!! najbardziej ją zdziwiło to że zwierzęta też jedzą podchodziła do misek i mówiła "mniamnia" z bardzo zdziwioną miną.
Wklejam fotki z wojaży.

Kociulki - gratuluje i podziwiam. Dla mnie dwójka takich maluchów to kosmos.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6060025.JPG (106,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6100011.JPG (92,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6100014.JPG (103,5 KB, 27 załadowań)

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 13:24   #7691
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Joasiu super ze sie odezwalas. ciesze sie ze Julka tak ladnie sie rozwija. fajnie ze rozumie polecenia a co do jedzenie dla zwierzatek to moze chciala sprobowac . chcialam ci powiedziec ze jeszcze jedna wizazanka ma taki sam avatar jak ty. az kiedy s jak zobaczylam ze to ty napisalas posta ale nick to mollyy, wiec to nie ty.
http://www.wizaz.pl/forum/member.php?u=107726

Kociulku a brakiem objawow sie nie martw. ja o ciazy sie dowiedzialam jak bylam w 14 tygodniu ciazy.tez brak jakichkolwiek objawow jedynie raz wymiotowalam ale dopiero poznie skojarzylam te dwa fakty. a caza byla super prawidlowa wszytskie wyniki ksiazkowe.

Stary 2007-06-13, 14:05   #7692
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Oj Joasiu szkoda, że tak rzadko piszesz ale ciesze się że napisałaś co u Was . Tak Julcia ładnie się rozwija, a z jakim zaciekawieniem obserwuje kuzki śliczna dziewczynka i te jej mądre oczka super laska rośnie. Gratuluje sukcesów na uczelni tylko tak dalej a mieszkaniem się nie martw ja też jeszcze Matiemu nie urządziłam pokoju i ten ciągły bajzel, sprzątam codziennie efektów jednak jakoś nie widać . Dziewczyny skoro jeździcie do Wrocławia to może pomyślimy by tam się spotkać mam nadzieje, że w końcu się jednak wszystkie poznamy .

Mati ostatnio mnie znowu doprowadza do furii ciągle wszystko wymusza płaczem, ignoruje go, ale babcie mu pobłarzały i się rozbestwił . Jestem zła, ale co zrobić. Wyobraźcie sobie, że pojechaliśmy do cioci tż i jego mama daje mu jakiejś tłustej kiełbasy mówię jej że ma nie dawać raz że może go brzuch boleć a dwa, że zaraz będzie jadł kolację, odwróciłam się a ta znowu więc podniesionym głosem powiedziałam, że "prosiłam by pani mu nie dawała" kurcze wkurzyłam się że takie świństwa mu daje, oczywiście Mati kolacji już nie zjadł . I tak w kółko musiałam zwracać babcią uwagę, ech szkoda gadać .
Stary 2007-06-13, 14:47   #7693
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Płatku dla mnie Wrocław i Poznań to nie problem, 1,5h i jestem. Gorzej jak jest dalej do Ciebie z Poznania jeszcze raz tyle.
U Was w Bygdoszczy jest zoo? Ile od Was jest do Torunia? W Toruniu napewno w wakacje będe tylko nie wiem kiedy.
Na histerie najlepsza jest ignorancja. Nieraz idzie szału dostać wiem o tym ale inaczej sie nie da. Ja jak już nie daje rady to staram się wymyslić jakąś nietypową zabawe. Dzisiaj np Julka skrzeczała dobre 30min że chce na dwór więc dałam jej moje gumki do włosów. I stał się spokój może spróbuj odwracać uwage Matiego.
Tiaaro widziałam Molly szkoda że ktos ma takiego samego avatara ale ja swojego nie zmienię, chyba trafiłam na mój jedyny zresztą siedzimy na zupełnie innych forach, ja nawet nie czytam plotkowego.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 19:17   #7694
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu u nas jest zoo, ale małe i nic nadzwyczajnego w nim nie ma. Z Bydgoszczy do Torunia moŻe być jakieś 40km szczeżrze mówiąc nie wiem ja osobiście bardzo lubie Toruń jak będziecie jechać to daj znać ja tż będzie mial wolne i my będziemy tu na miejscu to chętnie do Was dołączymy .
Tak ignoruję Matiego i szukam mu coraz nowego zajęcia a z tym gadaniem po swojemu to ja z małego chwilami tak się śmieje albo interpretuje po swojemu i na żarty dla tż przetłumaczam .

Kasiulko co tak mało się odzywasz na wątku . Hania z Ch_agą znowu przepadły, ach te baby .
Stary 2007-06-13, 20:18   #7695
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Płatku ja już jestem jakoś ostatnio też jak Tiaare życie mnie przytłacza i nic mi się nie chce
Co do wakacji to pomimo że za bardzo kasy nie mamy na wakacje pojedziemy bo w tym roku Pati ma wszystko za darmo i chcemy to wykorzystać, choć wejdziemy na debet myśle że warto raz się żyje

Joasiu Julka śliczna Super że na uczeli wszystko idzie ci tak dobrze oby tak dalej Zazdroszcze ci tego że Julka tak już rozumie, bo u nas Pati to tylko tak dobrze nocnik załapała a zbierania zabawek to nie chce się nauczyć tylko jeszcze jak zobaczy że zbieram to leci rozwalać

U nas Pati histerie urządza tylko jak wychodzi babcia bo już wie że jak zacznie płakać to ona do niej wróci, pomimo że już tyle razy mówiłam żeby wyszła normalnie, że ona tylko wymusza to ta do mnie "że ona serca niema jej tak zostawić" pomimo że Pati za dosłowie 30 sekund jest zadowolona. A gadanie po swojemu to i u nas jest zabawne
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-13, 20:23   #7696
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku ja sie nie odzywam ja? Przeca my w dwojke to tu chyba najwieksza frekwencje robimy, no i Tiaara, bo reszta to cieniutko.
Dzis napisała do mnie Alien, moze sie odezwie w naszym watku, namawiam ja na to

Mati to normalnie bliźniak Oliwki, te same zachowania i moja tez jest zmierzła jak diabli, a uwagi nie da sobie zbyt latwo odwrócic. Dzis zbierala w ogródku kamienie, wyrywała trawe i chwasty i wrzucała sąsiadowi przez płot do ogrodu a ma taki piękny wypieszczony (teraz juz mniej ).

Aha Kociulek - gratulacje !!! , z wrazenia zapomniałam Ci pogratulowac od razu, jejku ale fajnie . Wczoraj była u nas w pracy babka z 3 dniowy noworodkiem - szok, normalnie juz zapomniałam ze moja Oliwka taka mała była... nieee, niemożliwe, Oliwka az tak mała nie była Slodkie sa takie malenstwa

Oliwka
Stary 2007-06-13, 20:36   #7697
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

No to rozumiem odrazu inaczej .

Jeny dzisaj jak wróciłam z fitnessu to tż zaczął mi się skarżyć, że Mati taki niedobry był z nim na placu zabaw i ten podobno popychał dzieci swojego wzrostu, a z maleńkich ściągał, a raczej ciągał za czapeczki . Jest też bardzo krzykliwy jak np. pokłóce się przy nim z tż (iem, że to złe ) to on na niego zaczyma po swojemu krzyczeć. W marketach szaleje jakbym go z buszu wypuściła .

Haniu pewnie, że raz się żyje i bardzo dobrze, że jedziecie najwyżej przyjdzie Wam oszczędzać po wycieczce, szkoda tylko że Pati nic jeszcze nie spamięta z niej no jedynie zdjęcia będą .

Kasiulko to ten sąsiad co Ci jakieś chyba roślinki poniszczył i później przyniósł róże? Oliwka mądra dziewczynka wie komu dokopać . Acha pozdrów ode mnie Alien

Zobaczcie jak śpi moje dziecko i ile zajmuje mniejsca ja muszę się mieścić gdzieś z boku lu w jego nogach .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05656.JPG (107,1 KB, 37 załadowań)
Stary 2007-06-13, 20:53   #7698
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku ten sam , Oliwka sie zemściła, w moim imieniu

Haniu ja tez uważam ze jak jest szansa na wyjazd to korzystac i nie żałowac - to sa wrazenia i wspomnienia na całe życie i wielka frajda , no i podróże kształcą co nie?

Płątku Oliwka ostatnio w kosciele chciała zabrac czapke 5 letniej dziewczynce, tylko nie dosięgała ona bardzo lubi czapki, może Mati tez ?

Mati śpi jak król , ale Ty Płatku to biedna jestes, ja bym sie za chiny z dzieckiem nie wyspała.

Oliwka
Stary 2007-06-13, 21:07   #7699
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Coś w tym jest Kasiulko rzeczywiście Mati lubi czapki ściągać dlatego nakładam mu chustkę, która też czasmi ląduje na ziemi .

Zawsze płakalam, że mam wzrostu 160metrów w kapeluszu ale teraz widze tego dużą zaletę . No i przez to że jestem taka mała i mam dziewczęcą buzię dają mi niej lat niż mam .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-13, 23:36   #7700
kociulek
Zakorzenienie

Joasiu, Kasiulka
Tiaara,ostatnio jestes moim dobrym duszkiem dzieki za pocieszenie

Płatku, jesli chodzi o spanie to ja mam to samo Zawsze z mężem spimy na samiutkich brzegach,bo mały przez noc przewędruje całe łóżko

Jutro,a własciwie juz dzisiaj wieczorem wraca teściowa a tak mi było dobrze bez jej towarzystwa i w kuchni magłąm sie spokojnie porządzić,bez zadnego wścipstwa.

Coś mi się ide do luli,bo zaraz mały sie przebudzi i zostanie mi tylko łóżeczko

My + A + K +
Stary 2007-06-14, 07:18   #7701
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- ja jestem tylko czasem nie chce mi się pisać a czasem nie mam o czym ale wszystko czytam
Nasz Mateusz też łobuziak: dokucza dzieciom, zabiera zabawki, czapki, smoczki i bardzo mocno dotyka A jak trwa ostrzejsza wymiana zdań między dorosłymi to krzyczy po swojemu, jakby się z nami kłócił. Co do spania to rzeczywiście masz malutko miejsca, przydałoby się Wam łóżko sypialniane; my takie mamy i nawet jak Muszek wejdzie w środek to jeszcze jest luz
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 08:46   #7702
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dokładnie tak jak piszesz Ch_ago przydałoby nam się takie właśnie sypialniane łóżko jak byłam u mamy to spałam z Matim na wersalce i ani razu nie spadł z niej było mu nawet wygodnie, tapczanik już zupelnie odpada, ale i tak narazie jeszcze muszę się wstrzymać z łóżkiem dla niego mamy z***iście duży podatek do zapłacenia a tu zaraz wyjazd na wakacje i chyba dopiero kupimy po .

Ch_ago a Mateuszek śpi z Wami czy w swoim łóżeczku?

Dzisiaj miałam znowu ciężką noc często budził się z płaczem i ciężko mi było go uspokoić, tak jakby coś mu się przykrego śniło .
Stary 2007-06-14, 09:04   #7703
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Co do wakacji to właśnie wole wydać troche więcej i jechać coś zobaczyć a potem najwyżej będziemy żyć skromniej i tak dobrze wyglądamy to głodówka nie zaszkodzi

Płatku to dobrze że Tż zobaczy chociaż troche że nie masz lekko z Matim A jeśli chodzi o spanie to faktycznie masz mało miejsca my kupiliśmy sobie takie łóżko szerokie ale składane może kupicie sobie coś takiego http://www.abra-meble.pl/produkt.php...=2&kategoria=2 i wtedy zmieścicie się wszyscy U mnie Pati już śpi całą noc w łóżeczku,więc mamy całe łózko dla siebie
Stary 2007-06-14, 10:21   #7704
kociulek
Zakorzenienie

My mamy bardzo podobne łóżko jakie pokazała Hania, tez granatowe z żółtymi poduchami (bo nawet innych kolorów nie było) o identycznych wymiarach Niestety mały najczęściej śpi w jego szerz,a nie w zdłuż
Jak nocujemy u moich rodziców na wersalce to niestety się nie mieścimy
Małego zawsze wieczorem staram się kłaść do łózeczka,ale w srodku nocy i tak przechodzi do nas

My + A + K +
Stary 2007-06-14, 11:55   #7705
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- Mateuszek najczęściej zasypia w naszym łóżku, kula się po nim całym i jak się zmęczy to zasypia, oczywiście ja muszę leżeć razem z nim Potem go przekładam do siebie ale przypominam, że jego łóżeczko przylega do naszego więc jest tak, jakby spał z nami, poniżej fotka Czasem też zasypia u siebie podczas picia mleka z butli.
Haniu -- bardzo fajne te łóżko i rzeczywiście to dobre rozwiązanie do mniejszego pomieszczenia, gdzie w dzień potrzeba więcej przestrzeni i można gdzieś siedzieć.

Teraz Mateusz śpi i zwykle o tej porze robię mu zupkę ale dziś mam mega lenia i dam mu coś innego jak wstanie a obiadek zje razem znami, późnym popołudniem
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP3826 kopia.jpg (96,9 KB, 23 załadowań)
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 16:51   #7706
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

witam

ja z Wiki rano bylam na podworku. byla przeszczesliwa bo miala prawie caly basen wody. wczorajsza sie zostala, byla czysta i przejzysta wiec zagotowalam gar wody, dolalam i byla cieplutka. popluskala sie od 13 a potem poszla spac. oczywiscie metodsa samodzielnego zasypiania nadal w akcji. poplakuje okolo 20 minut ale w kocu pada. dzisiaj wziela sobie kubusia puchatka objela go i zasnela. slodki widok ale obrocona byla plecami do mnie wiec zdjecie nie wyszlo.

Kociulku dobry duszek moze byc. najwazniejsze bys ja najdluzej dobrze sie czula. bo jak ja po slubie w 7miesiacu trafilam do szpitala a potem wyszlam i lekarz powiedzial ze mam sie oszczedzac to mnie szlag w domu trafial. ale i tak mialam dobrze. bo kolerzanka to przez trzy miesiace miala lezec w lozku bo miala zagrozona ciaze i zakladane koleczko.

Kasiulko pozdrow Alien odemnie. mam nadzieje ze pomimo wszytskiego odezwie sie, napiesze co u niej i wklei jakies zdjatka. wiem ze bylo jej ciezko ale mam nadzieje ze juz u niej lepiej.

co do sasiadow za plotem to ja musze Wiki pilnowac. jedna dzialka przylega do naszej cala dlugoscia ogrodka, przedzielona rzadka siatka a sasiad ma groznego psa. grozny od wzgledem rasy ale i nie przyzwyczajony do dzieci. iel razy Wiki podchodzi do plotu a on ajest na podworku to rzuca sie na siatke z ujadaniem. Wiki przyzwyczajona ze nasz pies nic jej nie robi wiec nie za bardzo sie bala. ale jak ja wystraszyl to odskoczyla do tylu a potem po swojemu krzyczala na niego i cos mu tlumaczyla.

Stary 2007-06-15, 10:02   #7707
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ojej a co tu taka cisza .

Tiaaro ja też bym miała stracha o swoje dziecko mając za płotem groźnego psa wystarczy chwila gdy dziecko podejdzie i wyciągnie rączkę do niego, a wiadomo dzieci bardzo lubią zwierzęta i są ufne . Może porobisz Wiki zdjęcia jak bawi się w basenie i nam powklejasz, wtedy napewno Ci już przed aparatem nie ucieknie .

Ja wczoraj kupiłam sobie w końcu klapki bo stare już tylko na podwórka się nadają boje się tylko, żeby mi kamień nie odpadł bo na ozdoby nie ma reklamacji . Tż mi uśpił wczoraj Matiego więc miałam chwilę spokoju wieczorem, mogłam sobie wcześniej sprzątnąć i się położyć. Najlepiej kłade się do łóżka, tż przenosi małego i łóżeczka idzie do łazienki i nagle słysze jak Mati mnie woła, więc ide do jego pokoju, a ten siedzi i wyciaga rączki do mnie więc musiałam go zabrać znowu do nas, tż wraca chce się kłaść patrzy a tu zonk Mati już lula przy mnie więc tż potulnie idzie na materac mrucząc pod nosem, że nawet nie zdążył się położyć, a już go mały przegonił na podłoge .
Stary 2007-06-15, 11:14   #7708
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Tiaara współczuje takiego sąsiada ja pomimo że lubie psy też się boje jak takie bestie rzucają się na ogrodzenie
A jak byliśmy na mazurach to wyobrazcie sobie szła sobie taka starsza para ludzi ok.65 lat z amstafem bez kagańca i smyczy latał sobie pomimo że do okoła pełno ludzi i dzieci, dosłownie zero wyobrazni

Płatku to faktycznie nadal nie ciekawie macie z tym spaniem może jakieś herbatki z melisą wieczorkiem dawać Matiemu żeby lepiej spał

Ja uciekam zaraz na działke popływać basen już rozstawiony woda się nagrzała więc ide się popluskać
Stary 2007-06-15, 12:38   #7709
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ale masz super z tym basenem Haniu a Pati jak się w nim kąpie bo on jest ogomny, prawda?

Herbatka z melisą nic nie daje kupiłam też Melisal i dupa ten typ tak ma i co zrobić.
Stary 2007-06-15, 14:50   #7710
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Hej!
Przerąbane z tym snem dzieciaków . Natalka przez ostatnie 2 dni tez nie mogła spac. Połozyłam ją jak zwykle po 20-tej. Ładnie usnęła i spała do północy. Od tej pory do 2,3-ej budziła sie z płaczem co 10 minut. Najgorsze jest to, ze nie wiem co jej było .
Moja mama dziś w nocy nie wytrzymała i przyszła mi powiedziec żebym wzieła Natalkę do siebie do łózka, a najlepiej to zebym sie z Nia troszke pobawiła to moze usnie albo zostawiła jej swiatło w pokoju. Jak to wszystko usłyszałam to kazałam Jej sie wrócic do siebie i zastanowic nad głupotami które zaproponowała . Nie bedę tego komentowac. Jak czasem widze i słyszę jak mama reaguje na Natalki zachowanie, to mi ręce opadają Nie chce mi sie juz o tym gadac, bo normalnie krew mnie zalewa jak 10 razy mamie powtarzam jak ma postepowac z małą, a Ona i tak po swojemu robi to co chce .

A propo wakacji to my chyba nigdzie nie pojedziemy . Jedynie w sierpniu na imieniny tesciowej w Bieszczady na kilka dni, jak co roku .

Joasiu gratuluję bardzo dobrych wyników w nauce, a przez to utrzymania stypendium . Widac po kim z Julcii taka mądra dziewczynka

Płatku faktycznie przydałoby Wam sie szersze łózko . Mati ciagle ubiega tatę i wygania go na materac . Że tak nieskromnie zapytam...... czy Ty z TŻ macie jakies "nocne" życie małżeńskie?

Kociulku dbaj o siebie

Ciekawe jak tam Agika na szkoleniu...... pewnie teskni za swoimi chłopcami

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości