|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Ja się zastanawiam jak z tym bólem porodowym, miałam zzo, ale wcześniej przez kilka godzin miałam podłączoną oxy, a że nie mam żadnego porównania, to nie wiem czy mogę mówić, że bolało czy powinnam siedzieć cicho
![]() No_doubt, też zauważyłam, że kierowcy zdecydowanie częściej zatrzymują się przed przejściem dla pieszych, od kiedy chodzę z wózkiem
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-11-10 o 10:03 |
|
|
|
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Ula, ja też miałam wywolywany i jeszcze znieczulenie nie zadziałało, ale ws.pominam to naprawdę dobrze. Znacznie gorzej wspominam ból zęba
ale tak jak mówisz, każdy odczuwa ból inaczej. Co do mustelli to już zawsze jej zapach będzie mi się kojarzył z moim synem. W szpitalu używali tych kosmetyków. |
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaciee ja pierwsze fest bóle mialam o 22 a urodzilam o 10.10. Czyli 12h a wspominam meeega pozytywnie. Sama akcja tez bez darcia sie az sie wszyscy dziwili gdzie ta rodząca haha
Za to moja ostatnia wizyta u dentysty toooo dopiero było. Igoras mial chyba z 8 tyg a mnie bolalo cos czego nie bylo widac. Byl pod spodem mnostwo szwow a widok dentystki zapierajacej sie noga o moj fotel syczącej ze chyba nie da rady (w polowie) wystarczyl aby zemdlec no i byl stan zapalny i znieczulenie nie dzialalo w pelni ![]() Porod bez znieczulenia to był pikus! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- No doubt jak sytuacja z mezem? Nie wiem w pracy jest haha czyt. bez zmian |
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwonia może dojdzie u Was do ładu
![]() Hmmm...z moim mężem...co, by napisać...nie mieszkamy razem...codziennie po pracy zachodzi, opiekuje się Misią. Tyle
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale na nowym mieszkaniu będziecie razem, tak?
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka w miarę, chociaż wczoraj mi się młoda koło 23 obudziła z płaczem. Myślę, że po jabłuszku ją brzuszek pobolewał, bo puściła kilka razy bąka, uspokoiła się przy piersi i usnęła. Kolejne jedzonko było koło 5, potem usypianie i pospałyśmy prawie do 9.
Idę z nią chyba dzisiaj do lekarza, bo biedna cały czas ma katar, więc wolę, żeby ją ktoś w końcu osłuchał. Niby na chorą nie wygląda, jest pogodna, gorączki nie ma, kaszlu chyba też nie, no ale się stresuję. A że jutro święto i później weekend, to chyba dzisiaj skoczymy. |
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Nowa poduszka genialna-Iwonia pomyśl o niej ![]() Mama dziś do Gabi: Ty to już zupke byś zjadła
|
|
#758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak
chyba, że mu teraz dobrze i zostanie w tym, czym jest. Żart oczywiście. Sprawa wygląda tak, że na stancji mamy wysyp faraonek, są w całym bloku. Nie chcę tam mieszkać z małym dzieckiem...zwłaszcza, że widziałam jak chodziły po jej łóżeczku i czara goryczy się przelala...Dziewczyny trochę jestem zaniepokojona - Misia jeszcze nie raczkuje, delikatnie się przesuwa. Tak na prawdę to dopiero teraz toleruje leżenie na brzuszku. Aledo brzegu: jak leży to podnosi się i chce z tej pozycji usiąść. Czy to jest normalne? ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
#759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet sie dobrze nie namydlilam pod prysznicem hahaha ![]() Cytat:
Hmm z ikei krzeselko, ubranko do karmienia i cos jeszcze? Bo chyba wysle dzis starego |
||
|
|
|
#760 |
|
Raczkowanie
|
Nie wszystkie dzieci raczkuja. Zazwyczaj szybciej raczkuja te które często na brzuszku leżą . Moja też leniwa hehe może od raz zacznie chodzić
|
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko ja się boję, że to może napięcie mięśniowe...
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Napięcie się chyba dużo wcześniej ujawnia. Moim zdaniem to normalny etap ale nie jestem lekarzem. Jak cie coś niepokoi to do specjalisty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
No_doubt, pamiętam o faraonkach
Marysia też nie raczkuje, podnosi się do pozycji czworacznej i siada sobie (ale jeszcze się nie prostuje, tylko siedzi taka zgięta wpół (jak na zdj na fb) Znów musiałam usypiać Marysię chodząc z nią po mieszkaniu, wcześniej zawsze zasypiała przy piersi... teraz śpi u mnie na klacie jak za starych dobrych czasów
|
|
|
#764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja tez przemieszcza sie tylko w centymetrach
|
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Majka też jeszcze nie raczkuje, nawet nie pełza jeszcze, a przecież ona najstarsza tutaj:/ No ale ona niezbyt toleruje leżenie na brzuszku, więc nie ma jak ćwiczyć. Staram się ją kłaść co jakiś czas na brzuszku, to po 5 minutach jest ryk.
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#767 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo fajnie z tym zasypianiem ![]() Cytat:
Dzięki będę musiała jechać do innego miasta prywatnie, bo u nas niestety nie ma specjalistów...Cytat:
Tak, jak leży na plecach. U nas to bardzoooo małe cm... To u mnie tak samo...jak dziewczyny pisały, że ich maleństwa śpią na brzuszku to mi to było strasznie ciężko wyobrazić...
|
|
#768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każde dziecko rozwija się w swoim tempie, nie musi iść według schematów Zdaje się, że Ula ostatnio pisała, że jej Emi już usiadła mimo, że wcześniej nie pełzała Cytat:
![]() Poza tym wiele dzieci zupełnie omija etap raczkowania i od razu stają na dwie nogi w swoim czasie Edytowane przez fablous Czas edycji: 2016-11-10 o 11:24 |
||
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
no_doubt - Co do tego podnoszenia z leżenia na pleckach - moja mała tak nie robi, za to synek mojej koleżanki z tego samego dnia co Majka, już od jakiegoś miesiąca czy półtora tak robi. On jak jeździ w wózku, to jak nie śpi, to właśnie się tak podnosi i rozgląda. Ja to nawet byłam zaniepokojona, że Majka tak nie robi i tu kiedyś pytałam czy dzieciaczki tak robią. To chyba nie jest nic groźnego. Ta moja koleżanka to co chwila jest u lekarza z jakąś pierdołą, więc myślę, że któryś by zauważył i skomentował gdyby to było coś nieprawidłowego.
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
A, to nie zrozumiałam, z leżenia na plecach się nie podnosi
Marysia się dosyć mocno przemieszcza, ale to nie jest takie typowe pełzanie w jednym kierunku, do raczkowania trochę się przymierza, ale jeszcze jej brakuje- czasem przesunie rączkę albo nóżkę, ale ma problem, żeby zgrać jedno z drugim... Czekam na tatę, który ma odebrać jakiś kompresor od nas i jedziemy na zakupy, czytałam, że w tk maxxie można dorwać śpiworki Elodie, może akurat nam się uda i za tym sztyftem mustelli się rozejrzę
|
|
|
#771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciiiiichoooo
![]() Ja tylko jadę zobaczyć
|
|
|
#773 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny witam się z moją dzisiejsza jubilatką !
Pół roku temu przypatrywałam się zakochana na jej twarzyczkę, całowałam raczki nie mogłam uwierzyć ze jest z nami, a dziś przypatruje się zaniepokojona czy nie połyka teraz kolejnej czesci ksiażeczki kontrastowej 😂 i nie mogę uwierzyć ze juz jest taka duza ![]() Dziękujemy ciociom za wszystkie życzenia - kochamy Was ! ❤ I składamy najlepsze życzenia naszym współjubilatom Marcelince i Arturkowi 😘 Cytat:
![]() Cytat:
przyznam sie po kryjomu ze to gotowanie dla 7 osób powoli mnie wykancza 😉Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak Twoja sytuacja ? Cytat:
Diagnoza ugryzienia pluskwy dziś wypis. Ciekawe czy na tym koniec tej historii. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie sprawą Hani i taki odzew. Dziś malutka wraca do domu mam nadzieję,ze lekarze wiedza co robia i Hania szybko dojdzie do siebie. Dzięki dziewczyny jestescie wielkie 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-11-10 o 12:36 |
|||||||||
|
|
|
#774 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za roztlumaczenie ![]() Cytat:
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chce śpiworek Elodie 😍
I rogala swietomarcinskiego, om om om Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#776 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na wieczór natomiast z reguły karmimy się w zaciemnionym pokoju pod kurek, odpada przy piersi i tak przesypia noc. Cytat:
Cytat:
Mój jest przeszło dwa tygodnie starszy, bardzo lubi leżeć na brzuchu, w zasadzie od małego. W kojcu przemieszcza się sporo, ale głównie dzięki obrotom z brzucha na plecy i pleców na brzuch, o 360 stopni + coś tam na plecach pełza. Wklejam linka do etapów rozwoju: http://pediatria.mp.pl/prawidlowyroz...-zycia-dziecka Może udałoby się dokleić tez do pierwszego postu? Cytat:
Cytat:
![]() Najlepszego dla Igusi i Artura
Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2016-11-10 o 13:39 |
|||||
|
|
|
#778 |
|
Wtajemniczenie
|
Anika mnie bardziej niepokoil fakt, że się podnosi z leżenia na plecach...dzięki za informacje
)
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla maluszków
Kciuki dla potrzebujacych i zdrówka Uwagaaa upieklam dzisiaj rogale to smacznego !!! Aktualnie spacerujemy, zimnoooo zakladam rekawiczki
|
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze tych rogali nigdy nie jadłam :P chyba muszę spróbować ;-)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

ale tak jak mówisz, każdy odczuwa ból inaczej. 

TEN dzień: 09.08.2014 

dzisiaj chciałam jechać z Marysią połazić po CH, bo wczoraj jednak nie dałam rady. W związku z tym mąż wziął nasz stary samochód do pracy, tam okazało się, że tata koniecznie musi wziąć coś z nowego, bo dzisiaj wyjeżdża. Wysłał po to mamę, która przyjechała do mnie do chaty, ale się nie dostała, bo nam dzwonek nie działa, a ja miałam rozładowany tel.
) teraz obraza majestatu, ok, tak źle nie jest, ale ja powoli zaczynam mieć wyrzuty sumienia... 

dla Hubci za nowego skilla.
i mam nadzieję, że wszystko wyjdzie w porządku po dalszych wizytach. 

tyle szczęścia