![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Ja się zastanawiam jak z tym bólem porodowym, miałam zzo, ale wcześniej przez kilka godzin miałam podłączoną oxy, a że nie mam żadnego porównania, to nie wiem czy mogę mówić, że bolało czy powinnam siedzieć cicho
![]() No_doubt, też zauważyłam, że kierowcy zdecydowanie częściej zatrzymują się przed przejściem dla pieszych, od kiedy chodzę z wózkiem ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-11-10 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Rozeznanie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Ula, ja też miałam wywolywany i jeszcze znieczulenie nie zadziałało, ale ws.pominam to naprawdę dobrze. Znacznie gorzej wspominam ból zęba
![]() Co do mustelli to już zawsze jej zapach będzie mi się kojarzył z moim synem. W szpitalu używali tych kosmetyków. |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Jaaaciee ja pierwsze fest bóle mialam o 22 a urodzilam o 10.10. Czyli 12h a wspominam meeega pozytywnie. Sama akcja tez bez darcia sie az sie wszyscy dziwili gdzie ta rodząca haha
Za to moja ostatnia wizyta u dentysty toooo dopiero było. Igoras mial chyba z 8 tyg a mnie bolalo cos czego nie bylo widac. Byl pod spodem mnostwo szwow a widok dentystki zapierajacej sie noga o moj fotel syczącej ze chyba nie da rady (w polowie) wystarczyl aby zemdlec no i byl stan zapalny i znieczulenie nie dzialalo w pelni ![]() Porod bez znieczulenia to był pikus! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- No doubt jak sytuacja z mezem? Nie wiem w pracy jest haha czyt. bez zmian |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Wtajemniczenie
|
Iwonia może dojdzie u Was do ładu
![]() Hmmm...z moim mężem...co, by napisać...nie mieszkamy razem...codziennie po pracy zachodzi, opiekuje się Misią. Tyle ![]()
#755 | |
Zakorzenienie
|
Ale na nowym mieszkaniu będziecie razem, tak?
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
U nas nocka w miarę, chociaż wczoraj mi się młoda koło 23 obudziła z płaczem. Myślę, że po jabłuszku ją brzuszek pobolewał, bo puściła kilka razy bąka, uspokoiła się przy piersi i usnęła. Kolejne jedzonko było koło 5, potem usypianie i pospałyśmy prawie do 9.
Idę z nią chyba dzisiaj do lekarza, bo biedna cały czas ma katar, więc wolę, żeby ją ktoś w końcu osłuchał. Niby na chorą nie wygląda, jest pogodna, gorączki nie ma, kaszlu chyba też nie, no ale się stresuję. A że jutro święto i później weekend, to chyba dzisiaj skoczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Nowa poduszka genialna-Iwonia pomyśl o niej ![]() Mama dziś do Gabi: Ty to już zupke byś zjadła ![]()
![]() |
#758 | |
Wtajemniczenie
|
Tak
![]() Dziewczyny trochę jestem zaniepokojona - Misia jeszcze nie raczkuje, delikatnie się przesuwa. Tak na prawdę to dopiero teraz toleruje leżenie na brzuszku. Aledo brzegu: jak leży to podnosi się i chce z tej pozycji usiąść. Czy to jest normalne? ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#759 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Hmm z ikei krzeselko, ubranko do karmienia i cos jeszcze? Bo chyba wysle dzis starego |
||
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Raczkowanie
|
Nie wszystkie dzieci raczkuja. Zazwyczaj szybciej raczkuja te które często na brzuszku leżą . Moja też leniwa hehe może od raz zacznie chodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Wtajemniczenie
|
Tylko ja się boję, że to może napięcie mięśniowe...
#762 |
Zakorzenienie
|
Napięcie się chyba dużo wcześniej ujawnia. Moim zdaniem to normalny etap ale nie jestem lekarzem. Jak cie coś niepokoi to do specjalisty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
No_doubt, pamiętam o faraonkach
![]() Marysia też nie raczkuje, podnosi się do pozycji czworacznej i siada sobie (ale jeszcze się nie prostuje, tylko siedzi taka zgięta wpół (jak na zdj na fb) Znów musiałam usypiać Marysię chodząc z nią po mieszkaniu, wcześniej zawsze zasypiała przy piersi... teraz śpi u mnie na klacie jak za starych dobrych czasów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja tez przemieszcza sie tylko w centymetrach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Moja Majka też jeszcze nie raczkuje, nawet nie pełza jeszcze, a przecież ona najstarsza tutaj:/ No ale ona niezbyt toleruje leżenie na brzuszku, więc nie ma jak ćwiczyć. Staram się ją kłaść co jakiś czas na brzuszku, to po 5 minutach jest ryk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo fajnie z tym zasypianiem ![]() Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
Tak, jak leży na plecach. U nas to bardzoooo małe cm... To u mnie tak samo...jak dziewczyny pisały, że ich maleństwa śpią na brzuszku to mi to było strasznie ciężko wyobrazić...
![]() |
#768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każde dziecko rozwija się w swoim tempie, nie musi iść według schematów Zdaje się, że Ula ostatnio pisała, że jej Emi już usiadła mimo, że wcześniej nie pełzała Cytat:
![]() Poza tym wiele dzieci zupełnie omija etap raczkowania i od razu stają na dwie nogi w swoim czasie Edytowane przez fablous Czas edycji: 2016-11-10 o 10:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
no_doubt - Co do tego podnoszenia z leżenia na pleckach - moja mała tak nie robi, za to synek mojej koleżanki z tego samego dnia co Majka, już od jakiegoś miesiąca czy półtora tak robi. On jak jeździ w wózku, to jak nie śpi, to właśnie się tak podnosi i rozgląda. Ja to nawet byłam zaniepokojona, że Majka tak nie robi i tu kiedyś pytałam czy dzieciaczki tak robią. To chyba nie jest nic groźnego. Ta moja koleżanka to co chwila jest u lekarza z jakąś pierdołą, więc myślę, że któryś by zauważył i skomentował gdyby to było coś nieprawidłowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
A, to nie zrozumiałam, z leżenia na plecach się nie podnosi
![]() Marysia się dosyć mocno przemieszcza, ale to nie jest takie typowe pełzanie w jednym kierunku, do raczkowania trochę się przymierza, ale jeszcze jej brakuje- czasem przesunie rączkę albo nóżkę, ale ma problem, żeby zgrać jedno z drugim... Czekam na tatę, który ma odebrać jakiś kompresor od nas i jedziemy na zakupy, czytałam, że w tk maxxie można dorwać śpiworki Elodie, może akurat nam się uda ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Ciiiiichoooo
![]() Ja tylko jadę zobaczyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny witam się z moją dzisiejsza jubilatką !
![]() ![]() ![]() Dziękujemy ciociom za wszystkie życzenia - kochamy Was ! ❤ I składamy najlepsze życzenia naszym współjubilatom Marcelince i Arturkowi 😘 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak Twoja sytuacja ? Cytat:
Diagnoza ugryzienia pluskwy dziś wypis. Ciekawe czy na tym koniec tej historii. Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie sprawą Hani i taki odzew. Dziś malutka wraca do domu mam nadzieję,ze lekarze wiedza co robia i Hania szybko dojdzie do siebie. Dzięki dziewczyny jestescie wielkie 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-11-10 o 11:36 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za roztlumaczenie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Ja tez chce śpiworek Elodie 😍
I rogala swietomarcinskiego, om om om Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Na wieczór natomiast z reguły karmimy się w zaciemnionym pokoju pod kurek, odpada przy piersi i tak przesypia noc. Cytat:
Cytat:
![]() Wklejam linka do etapów rozwoju: http://pediatria.mp.pl/prawidlowyroz...-zycia-dziecka Może udałoby się dokleić tez do pierwszego postu? Cytat:
Cytat:
![]() Najlepszego dla Igusi i Artura ![]() Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2016-11-10 o 12:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Wtajemniczenie
|
Anika mnie bardziej niepokoil fakt, że się podnosi z leżenia na plecach...dzięki za informacje
![]()
#779 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla maluszków
![]() Kciuki dla potrzebujacych i zdrówka ![]() Uwagaaa upieklam dzisiaj rogale ![]() ![]() Aktualnie spacerujemy, zimnoooo zakladam rekawiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze tych rogali nigdy nie jadłam :P chyba muszę spróbować ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.