|
|
#751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy
My daliśmy kwiatki i czekoladki z nadrukami, tego typu jak na zdjęciu. Można samemu wybrać obrazki, napisy i smak czekoladek, a nawet wysłać własne zdjęcia na nadruki.
My wybraliśmy w sumie takie same jak na zdjęciu tylko napisy z naszą datą ślubu, imionami itp |
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Można wiedzieć skąd zamawialiście te czekoladki? Jak wyszły cenowo no i czy były dobre w smaku?
|
|
#753 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: podziekowania dla rodzicow
My braliśmy niewielkie czkoladki pistacjowe, kupowane były na allegro. Kosztowały chyba z 25-30zl. Można było wybierać różne rodzaje bombonierek. Czekoladki zostały zjedzone dość szybko.
|
|
|
|
|
#755 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupowałam na allegro od użytkownika Bajka_sc, ale pod hasłem fotoczekoladki, czekoladki podziękowania znajdziesz więcej
|
|
|
|
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam świetny pomysł na prezent z podziękowaniami dla rodziców. Widać na filmiku że goście są zainteresowani a rodzice wzruszeni
http://podziekowania-dlarodzicow.pl/ |
|
|
|
|
#757 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
a my z narzeczonym pomyśleliśmy, że podarujemy rodzicom takie duże ozdobne wazony z grawerem i różą z metalu. Co prawda wazony identyczne ale teksty grawerów będą inne. Jak myślicie, to dobry pomysł?? Link: http://allegro.pl/show_item.php?item=3951511441&msg |
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Kwestia gustu. Będzie im to pasowało do... czegokolwiek?
|
|
#759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#761 |
|
BAN stały
|
My kupiliśmy ojcom spinki do krawatów (oboje noszą) z wygrawerowanymi inicjałami. Spinki są ze srebra, więc liczę, że posłużą lata.
Jedna z nich: |
|
|
|
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
Super pomysł z tymi spinkami
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
My nie będziemy mieć podziękowań dla rodziców (na ich prośbę). Podziękowania będą po weselu jakiś czas
![]() Chcemy dać rodzicom na większym formacie nasze zdjęcie ślubne na płótnie ![]() koszt ok 160-180 zł/szt. |
|
|
|
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
My rodzicom dajemy multiramkę - złożoną z 7 mniejszych i będzie tak: po jednej stronie zdjęcie rodziców, w drugiej ramce siostra z jej rodziną, analogicznie tak do drugiej stronie z rodziną mojego Misia, potem dwa zdjęcia nasze i jedno okienko po to, zeby tam były napisane podziękowania.
|
|
|
|
|
#765 |
|
Raczkowanie
|
A co w przypadku, kiedy mój tż ma oboje rodziców, a ja tylko mamę i ona ma partnera , z którym jest od 2 lat?
|
|
|
|
|
#766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sami musicie zdecydować czy macie mu za co dziękować. My nie dziękowaliśmy rodzicom chrzestnym, bo uważaliśmy, że ani ja ani mój tż nie mamy za co. Słyszeliśmy głosy, że nie ładnie postąpiliśmy ale my nie mamy sobie nic do zarzucenia, ponieważ dziękowanie "na pokaz" czy "bo wypada" jest dla mnie co najmniej śmieszne
|
|
|
|
|
|
#767 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A to może zdradzisz, co byś wręczyła? Zawsze przyda się podpowiedź z innego punktu widzenia. Dodam, iż nie dysponujemy nie wiadomo jakimi środkami, gdyż wesele organizujemy sobie sami i staramy się zrobić je jak najbardziej skromnie ale przyzwoicie ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to oczywiście rozumiem że wręczysz je rodzicom. Ja napisałam tylko jak to wygląda z mojej strony i myslę że w cenie tego wazonu znalazłabym pewnie cos bardziej w moim odczuciu gustownego. To tylko moja subiektywna opinia każdy przecież może wręczać to co mu się tylko podoba ale skoro przedstawiasz jakiś produkt na forum musisz liczyć sie z tym że nie wszystkim przypadnie on do gustu Poza tym sama prosiłaś o opinię ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez Majelka Czas edycji: 2014-02-25 o 18:12 |
||
|
|
|
|
#769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale może to ja jestem dziwna, kwestia gustu
|
|
|
|
|
|
#770 |
|
Raczkowanie
|
My podarujemy rodzicom zdjęcia w ozdobnych ramkach zrobione tego samego dnia. Mój fotograf ma w pakiecie usługę dla gości - prezentacja multimedialna zdjęć zrobionych w dniu ślubu (w tym pokazanie chwil w których goście nam nie towarzyszą) a z drugiej strony dla rodziców - w trakcie przyjęcia wywoływane są przez niego wybrane zdjęcia, które zamierzamy im sprezentować w ramach podziękowania. Znając moją mamę jestem przekonana, ze to będzie dla niej najlepszy prezent - nasze zdjęcie z dniu ślubu. Przypuszczam, ze wyżej w rankingu są tylko zdjęcia jej ukochanych wnuczek a moich bratanic
|
|
|
|
|
#771 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Na wszystkie inne punkty programu weselnego miałam pomysł a na prezent w ramach podziękowania nie mam. Spinki niestety nie dla nas. Mój tata nie żyje, a przyszły teść nie nosi krawatów. Co dla mam w takim razie??? Tacie przykładowo spinka a mamom? Jestem w trakcie składania i montażu filmiku ze zdjęciami naszymi, naszych rodziców i rodzeństwa, ze ścieżką dźwiękową- który chcemy puścić w trakcie podziękowań na weselu. Niestety nie stać nas na drogiego fotografa, który zrobi za nas całą oprawę itp ![]() I kwestia prezentów nadal nie rozwiązana...
|
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#773 |
|
Raczkowanie
|
Mojego TZ siostra dawala z mezem ekspresy do kawy. Ja widziałam fajnie zrobione drzewa genealogiczne, wg mnie super, symbol polaczenia dwoch rodow
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- http://www.moikrewni.pl/zrodla/drzew...ogiczne-plakat o tu są fajne! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#774 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
fajny pomysł...ciekawe jak to wygląda po zrobieniu w realu. Dzięki za podpowiedź...nie myślałam o pójściu akurat w takim kierunku. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#775 |
|
Raczkowanie
|
Gdzies widzialam jeszcze ladniejsze, ale za Chiny nie moge odnalezc...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Nad tym co podarować rodzicom na podziękowania zastanawialiśmy się od dłuższego czasu. W związku z tym, że nie wymiśliliśmy nic fajnego (nie interesują nas wazoniki, ramki na zdjęcia czy inne kurzołapy) zdecydowaliśmy, że w dniu ślubu (jeszcze przed kościołem) damy: rodzicom tż'a i mojej mamie bukiety kwiatów i butelkę dobrego alkoholu (niech wypiją za to jakie mają udane dzieci
). A po ślubie, jak już będziemy mieć zdjęcia, to podarujemy im piękne albumy z 20-30 zdjęciami na pamiątkę. Z innych pomysłów: Siostra tż'a z mężem podarowali rodzicom drzewka oliwne w donicach (oboje mają ogrody) moi znajomi podarowali rodzicom stylowe karafki na wino z grawerem inni znajomi podarowali zegarki z grawerem ![]() Mi się wydaje, że prezent powinien być bardzo symboliczny, liczy się podziękowanie a nie prezenty.
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2014-03-04 o 09:27 |
|
|
|
|
#777 |
|
BAN stały
|
Dla ojców pisałam wyżej, natomiast dziś zamówiliśmy dla mam bransoletki z charmsem z grawerem http://www.apart.pl/pl/srebro,c,kole...alizowane,8616 po 54 zł charms i 35 zł grawer. Bransoletkę mamy z Kruka.
Do tego każdy po kwiatku dostanie jeszcze. Też uważam, że liczy się sam fakt
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-03-04 o 10:23 |
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasi ojcowie koszul na co dzień nie noszą, a szkoda i to wielka ale z tą zawieszką i bransoletką dla mam to coś podobnego u nas na pewno przejdzie dzięki wielkie za inspiracje!
Edytowane przez MajsterkaANB Czas edycji: 2014-03-08 o 19:38 |
|
|
|
|
|
#779 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Cieszę się, że się spodobał, mam nadzieję, że obdarowanym też się spodoba![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie czemu więcej osób na wpada na taki?? ![]() Na pewno im się spodoba!!!! |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

). A po ślubie, jak już będziemy mieć zdjęcia, to podarujemy im piękne albumy z 20-30 zdjęciami na pamiątkę.