![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Meme biedna
![]() ![]() U nas dzis Oliweira urządziła pobudke o 4:00, oczy jak 5 złotych, wyspana, usmiech od ucha do ucha i chce sie bawic - a my jak 2 zjawy z trzeciego wymiaru. Normalnie to dziecko ma wiecej energii niz my dwoje razem wzięci - ja padłam po poł godzinie, małż ją w koncu jakos spacyfikował i uśpił w wózku. |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
My już z powrotem w domciu. U mamy było bardzo fajnie- ale przytyłam 2 kg w ciągu tygodnia ![]() Meme - trzymam kciuki by było dobrze. Zaczytuję się w twoim sprawozdaniu z pracy z myślą o sobie. NA samą myśl o powrocie do pracy ![]() ![]() Właśnie dzisiaj jadę złożyć wniosek o urlop wypoczynkowy no i posiedzimy w domciu jeszcze do połowy września gdzieś. Od początku września Kamilek idzie do żłobka. Pierwszy tydzień będę go zostawiać na trochę krócej - nie cały dzień by się zaaklimatyzował (no i ja też). Tylko nie wiem jak sobie damy radę z odbieraniem go do godz 17. U nas wyjście z pracy o 16 graniczy z cudem. I musimy przejechać pół miasta by go odebrać. No w końcu cuda zaczną się zdarzać bo nie zamierzam spędzać z małym pół godz dziennie. trzymajcie się ciepltko - czy u ws noce też są takie zimne? Rano w domu mróz normalnie ![]()
#753 |
Wtajemniczenie
|
Meme moja heriono trzymaj się
![]() ![]() Kasiulka jak tam Twoje zdrowie masz już wyniki badań?
#754 |
Zadomowienie
|
właśnie wróciliśmy z ważenia. KAmil przybrał tylko 420 gr w ciągu 3 tygodni
![]() Smutno mi trochę bo myślałam że waży powyżej 6 kg.
#755 |
Zakorzenienie
|
Agika, to wcale nie jest tak znowu tragicznie, nie załamuj sie. Moja Oliwka w wieku 3 miesiecy miała 5400 i 65 cm, teraz znowu urosła, widze po pajacykach, ale tez mi sie nie wydaje zeby przekroczyła juz 6 kilo. A ma skonczone 4 miechy. A karmisz malego częsciej w te upały ? Bo jednak ciepło, organizm traci wode i przyrosty masy mogą byc mniejsze... ja bym jeszcze z karmieniem sztucznym zaczekała na decyzje lekarza, szkoda troche, a synus moze jest też drobnej budowy, jak moja Oliweira.
Joasiu mam wyniki, byłam u lekarza...nie jest ze mna jeszcze tak zle, chyba bede życ ![]() ![]() ![]() ![]() A jutro przyjeżdża a wlasciwie przylatuje moj chrzesniak na wakacje tak ze moze sie zdzarzyc ze bede do Was rzadziej zaglądała - wszystko zależy na ile mały będzie absorbujący. Miał przyjechac z siostrą ale będzie sam - może to i lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
KAsiulek na pewno wszystko będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli. Wiem co przeżywasz ponieważ dwa lata temu też przeżywałam chorobę nowotworową mojej mamy. Teraz jest wszystko dobrze i tak pozostanie. Wierzę w to
![]() Jeśli chodzi o karmienie to daję mu bardzo często. W taki upał jak dziś czasem co 1-1,5 godz. Ciągle jednak ktoś mi mówi jaka z nego chudzina i dlatego może niepotrzebnie zaprzątam sobie myśli i się denerwuję. No, ale pocieszam się ze rośnie na długość ![]() Pozdrawiam
#757 |
Zadomowienie
|
Witajcie !
Kasiulko cieszę się, że z Tobą jest ok. A z tatą też będzie , zobaczysz. Moja Natalka to grubas w porównaniu z Waszymi pociechami. Aż się zastanawiam czy przypadkiem jej nie przekarmiam. Waży już ponad 6 i pół kilo, a ma ledwie 64 cm. Ma 3 i pół miesiąca. Karmię ją przeważnie co 3 godziny z obydwu piersi. Nie należy do drobnych. Meme trzymaj się i nie daj się. Z Twojego opowiadania wynika, że ten koleś wyżej s**, niż d*** ma, chce się pewnie pokazać. Trzymaj się, dasz sobie radę, zobaczysz. Najgorszy jest zawsze pierwszy tydzień, później będzie coraz lepiej, trzymam kciuki.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko nie martw sie. u mojej babci najukochanszej tez znalezli polipy ale w przegrodach nosowych. ale przed tym babcia meczyla sie przez dwa lata bo lekarze ne wiedzieli co jej jest. teraz juz jest wszystko ok, no oczywiscie jak na swoje 70 lat.
Meme badz dzielna. tak jak napisala Kostka bedzie dobrze i najtrudniejszy pierwszy tydzien. z dnia na dzien bedzie lepiej tym bardziej ze wiesz ze s twoj szkrab nie odczuwa tak strasznie rozlaki z toba. pozdrawiam
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zadomowienie
|
Dzięki Ch_ago, pocieszyłaś mnie
![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zadomowienie
|
KArmimy mniej więcej podobnie, a waga naszych dzieci różnie się. TAk więc chyba jednak geny o wszystkim decydują
![]() ![]() Dziś ostatni dzień macierzyńskiego ![]() ![]() Miłego dnia
#762 |
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam ze piersią raczej sie nie da dziecka przekarmic, wiec nie martwmy sie dziewczyny. Najważniejsze ze nasze małe miśki są zdrowe i wesołe
![]() A jak Wasze dzidziusie znoszą te upały? Oliwka jest zdecydowanie bardziej marudna, nieraz zrzędzi jak stara przekupa i nie idzie jej nijak zadowolić, ale plusem jest ze trochę częsciej podsypia w ciągu dnia. Za to w nocy nie za bardzo, robi nam dziennie pobudki o 4:00 i lamentuje tak ze dzis nam sąsiedzi stukali ze hałasujemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Wtajemniczenie
|
Julka, mały klocek którego radzą mi odchudzać (niby jak?!) też marudzi. Ma lepsze i gorsze dni. W domu różnie, czasami pośpi, jak ma dobry humor to się pobawi ale wieczorami koszmarnie marudzi. W wózku to już totalny szał. Godzina darcia się zanim zaśnie. Mam właśnie problem czy ją wyjmować czy niech pomarudzi, zmęczy się i zaśnie? Staram się jej nie wyciągać bo jak się przyzwyczai to nawet na spacerze nie bedzie już spokoju. Robię tak tylko gdy już bardzo płacze. A wy co robicie w takich sytuacjach?
Kasiulka twój tata napewno wyzdrowieje. ![]() Doszłam do wniosku że sama jestem trochę winna tego że Julka jest czasem tak nieznośna. Czasami niepotrzebnie panikuję i lecę na każde zawołanie jak tylko kwiąknie. Sama na siebie bata kręce. Staram się teraz jej nie nosić. Kłade ją na kocu, mówie do niej i w tym czasie coś robię. Wklejam nowe zdjęcia mojej gapci.
#764 |
Zakorzenienie
|
Joasiu Julka jest przesliczna, też widac jak bardzo sie zmienia, ma przepiekne niebieskie oczyska
![]() Ja tez sobie krece bata na siebie pt. nosidełko. Młodej sie tak spodobało ze jak ją wyciągam to jest ryk jak stąd w kosmos, normalnie cały dzien by mogła w nim siedziec. A wieczorami mam to samo, jęki i stęki jak na madejowym łożu, my obydwoje już orzemy pyskami po podłodze a ta w w pełni sił witalnych i trenuje gardło. Zanim zaśnie mijaja srednio 2 godziny, jak w koncu pojdzie spac to ja tylko szybki prysznic i do wyra bo juz na nic nie mam siły. |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Wtajemniczenie
|
Julka sama jeszcze nie siedzi ale kombinuje jak to zrobić. Łapie się wanny ale ją trzymamy bo się jeszcze boimy ją puścić. Siedzi u mnie na kolanach a ja ją podtrzymuje. Sama nie potrafi. U nas Kasiulka to samo ja padam na pyszczek a Julka zadowolona, zregenerowana. Teraz kąpanie jej nie wycisza tylko dodatkowo pobudza bo to super zabawa
![]() Ja też prosze o przepis. Jak szaleć to szaleć. Chociaż w pieczeniu ciast to jestem cienizna.
#767 |
Zadomowienie
|
Mi rafaello piecze szwagierka więc nie pomogę z przepisem.
A mój Muszek też chce już siedzieć i stać, leżenie już coraz rzadziej ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Baby musze sie Wam pochwalic - mam dzis farta, wygrałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zadomowienie
|
No malutki właśnie zasypia po kąpieli więc trochę czasu mam dla siebie. Byliśmy dziś na usg bioderek - bioderka KAmilcia są ok. W rozmowie ortopeda (tak z innej beczki) zwrócił uwagę by trzymać dziecko w foteliku samochodowym tylko, gdy to niezbędne, bo to duże obciążenie kręgosłupa. A w długiej podróży robić przerwę co 1-1,5 godziny. Pytałam też o buciki dla niego jak już zacznie chodzić i czy konieczne są z wkładką profilowaną (tak teraz polecane w sklepach z obuwiem dla dzieci) - powiedział mi, że bucik ma być z usztywnioną piętą, bez profilowanych wkładek, bo nóżka dziecka dopiero się kształtuje. I takie sztywne buciki to do 6 roku życia. Chciałam się z wami podzielić tymi uwagami, bo zawsze to dodatkowa wiedza
![]() Joasiu - twoja Juleczka wygląda na zdjęciach jak aniołeczek. Oczka prześliczne ![]() KAsiulek ty to masz fart. Więc próbuj tego totka. A nuż się uda ![]() Przepisu na rafaello nie znam. Ale dzisiaj zrobiłam prostą tartę z owocami - kruche ciasto polane gorącym budynie, jak budyń lekko ostygł to dałam na wierzch maliny i borówki i zalałam galaretką. Dla mnie pychotka więc polecam. Właśnie się zastanawiam, czy zjeść jeszcze jeden kawałek ![]() Spokojnej, chłodnej nocki
#770 |
Zadomowienie
|
Cześć!!!
Kasiulka ale trafiłaś z tym rafaello. Właśnie przed chwilą zjadłam kawałek. Zrobiłam rafaello w niedzielę i już niestety się kończy ![]() ![]() Acha...koniecznie zagraj w totka ![]() Joasiu, Juleczka ma cudne oczka ![]() Właśnie trzy dni temu Natalka zaczęła sama obracać się z brzuszka na plecki. Jak zrobiła to pierwszy raz, to niewiedziała co się stało ![]() ![]() Agika dzięki za ważne informacje, napewno się przydadzą jak przyjdzie czas ![]() No to miłej nocki baby kochane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zadomowienie
|
A tak w ogóle co z Maliną
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka masz farta kobieto! Graj jak masz szczęście a może akurat coś trafisz.
Ale mnie skusiłyście tym rafaello ![]()
#773 |
Zakorzenienie
|
Widac nie bez powodu mnie ten ptak w niedziele obesrał z góry na dół
![]() ![]() Kosteczko a do tego rafaello faktycznie używa sie słonych krakersów? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Wtajemniczenie
|
Ja to bym dała do tego rafaello zwykłe komunistyczne "be-be" czy jak im tam. Lajkoniki to jak na mój gust bardziej do piwa niż do ciasta. One są dosyć tłuste więc jakoś mi to nie pasuje.
Kasiulka niech Cię ptasie guano spotyka jak najczęściej jak to przynosi takie skutki ![]()
#775 |
Zakorzenienie
|
Łi, babska... "Glamour", az wstyd sie przyznac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko, gratulacje
![]() Może to trzeba pod konkretnym drzewem chodzić? u mnie jaskółki założyły gniazdko w rogu okna, mówię do męża- zdejmijmy je zanim się zadomowią tu na dobre, a on nie, bo może jajca tam są itp. Skutek jest taki że mam tak ufajdane okno i parapet, jakby stutysięczne stado krów pasło się tam ![]() ![]() ![]() Joasiu, mała jest urocza, że klocuszek? wyrośnie, jak zacznie się przemieszczać, bez sensu są takie komentarze o odchudzaniu dzieci, niby co? zmniejszyć racje żywnościową? zupa kapuściana? absurd. Po prostu później nie wprowadzać "tuczników" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny właśnie mają być krakersy
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym pojadła rafaello i wcale się bym nie przejmowała wagą
![]() ![]() ![]() ![]() Mój Mati już się zadomowił u babci, ale w sobotę przenosimy się do teściowej bo wraca tż. Jest taki stęskniony za małym to pewnie będzie go teraz wiecej bawił i mam nadzieje, że poczytam sobie książkę którą zamówiłam, bo od urodzenia małego nic nie czytałam(oprócz gazetek dla dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() Joasiu Julka jest super ![]() ![]() ![]() Dziewczyny nie wiem co do naszego spotkania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
Płatku kochany biedna jestes, az tak Cie wzieło?
![]() ![]() ![]() Kostko ja tez lubie ten wątek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.