![]() |
#751 | |
Konto usunięte
|
Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem bo sami tak robiliśmy. Ale nie mozna wybrać dla dziecka nazwiska żadnego z rodziców. Dlatego mowie, ze niektórzy faceci to mówią o przedłużeniu rodu takie to stare zasady, ze syn spłodzi syna itd. A córka to zmieni nazwisko na męża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83056111]Przedłużenie rodu jesli będzie miec syna 🤣
Ja chciałam zmienić nazwisko. Czy jest możliwość zostania każdy przy swoim?[/QUOTE] Cytat:
Ty nazwisko zmienić chciałaś, dla kogoś może to być dziwne, ale poszłaś za tradycja. Niektórzy faceci też lubią płacić. To jestem seksistka do potęgi, bo w pracy nigdy nie noszę ciężkich rzeczy. To twoim zdaniem można wymagać tylko tego czego się wymaga od siebie? Na szczęście to żadna logika tylko twoje subiektywne zdanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój mąż sam szuka co by tu naprawić. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83064686]Wiem ale takie argumenty słyszę 🤣 ze syn będzie miec nazwisko ojca i kolejne pokolenie to samo wiec te nazwisko nadal będzie „w obiegu” Mnie to zawsze bawiło ![]() Dziecko ma nazwisko po rodzicaxh. Najcześciej po ojcu jesli on uznaje dziecko. Nie wiem jak to wyglada po ślubie jesli oboje maja inne. Czy mozna po matce dać pomimo, ze ojciec uznaje dziecko i jest wpisane, ze jest ojcem. Przecież nie możesz sobie wpisać nazwiska jakie sie podoba ![]() Po jednym z nich musi być.[/QUOTE]Dlaczego nie? Przecież klepiemy od iluś stron o równouprawnieniu, czyli w świetle prawa jesteśmy równi. Chciałam podkreślić, że to są zwyczaje ludzkie, nic w tym zlego i każdy ma wybor co zrobić. Dla mnie jeat dziwne, żeby facet odpycha się rękami i nogami akurat od tego zwyczaju, ktory to wiele nie kosztuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie poszłam za tradycja. Miałam inny powód ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
Może jestem staroświecka, ale jednak na pierwszych spotkaniach ważne dla mnie by było tak, że mężczyzna który mnie zaprasza płaci i nie mówię tu o mega drogich rzeczach.. teraz będąc w stałym związku to na zamianę płacimy, ale jak Facet zaprasza na randke to powinien zaplacic!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, to logika. Mezczyzni maja wiecej testosteronu, ktory jest anabolikiem i sprzyja budowie masy miesniowej. Dlatego statystycznie mezczyzni sa silniejsi. Jesli nie nosisz rzeczy w pracy bo jestes slabsza od kolegow (z jakiegokolwiek powodu) to wszytko w porzadku. Jesli twoi koledzy to chucherka, ty podnosisz ciezaryw wolnym czasie i jestes najsilniejsza, a i tak od nich wymagasz zeby nosili Ci w pracy rzeczy - bo sa facetami, to jest seksizm. Zawsze mnie bawi ten przyklad i glupawy argument 'feminizm konczy sie tam gdzie trzeba wniesc lodowke na 3 pietro' - ja wlasnie jestem przykladem kobiety podnoszacej ciezary, zazwyczaj jestem najsilnieksza w towarzystwie i zazwyczaj to ja nosze wszystkie ciezary ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83067801]Nie poszłam za tradycja. Miałam inny powód
![]() ![]() Jednak moim zdaniem facet po pierwszej randce miałby prawo się wycofać, bo mu coś tam nie pasuje. Tak samo ja się mogę wycofać, bo nie płaci na randce ![]() Cytat:
Ok jest silniejszy to może dźwigać, więcej zarabia to już ok, że płaci? Nie chce faceta, ktory jest źle wychowany, gdzie tu widzisz seksizm? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Szef ds. Wymianek
|
Ty nie chcesz faceta, który nie płaci za Ciebie na randce, wychowanie nie ma tutaj nic do rzeczy.
![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, że zapraszający powinien się odczuwać do zapłaty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8307126 1]A ja uwazam, ze nie masz prawa oceniac kto do czego powinien sie poczuwac. A tym bardziej jesli chodzi o dysponowanie czyimis pieniedzmi. Gdybym byla facetem i kobieta uznalaby, ze mam o nia zabiegac i zapraszac, a tym samym wedlug tej zasady ciagle za nia placic, bo nie byloby mozliwosci zeby ona mnie zaprosila to dalabym sobie spokoj z taka baba.[/QUOTE]Wolałabym zapłacić prostytutce. Przynajmniej nie trzeba wokół niej skakać i się prosić.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#765 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8307126 1]A ja uwazam, ze nie masz prawa oceniac kto do czego powinien sie poczuwac. A tym bardziej jesli chodzi o dysponowanie czyimis pieniedzmi. Gdybym byla facetem i kobieta uznalaby, ze mam o nia zabiegac i zapraszac, a tym samym wedlug tej zasady ciagle za nia placic, bo nie byloby mozliwosci zeby ona mnie zaprosila to dalabym sobie spokoj z taka baba.[/QUOTE]To możesz uważać, dla mnie to dalej kwestia dobrego wychowania.
I w porządku, na tym polega wolność wyboru, ze facet ma prawo olac babkę z jakiegokolwiek powodu ![]() Zresztą nie wiem co wy macie z tym "oczekiwaniem" , "wymaganiem", przecież nikt nie daje facetowi znaków że ma płacić, nie kiwa wymownie głowa w stronę jego portfela. Albo zapłaci albo nie, ja na tej podstawie mogłabym go ocenić, tak samo jak ocenilabym czy się miło rozmawialo i inne rzeczy. Ja nie pisałam, że ma tylko facet się starać. Moim zdaniem zaprasza ten co ma ochotę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko skad wiadomo, ze on więcej zarabia od kobiety zeby płacił? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie nie mam nic przeciwko, ale dziwna praktyka. A gdybyś zarabiała 20 000, a facet 2 000, to kto płaci? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83072621]Tylko skad wiadomo, ze on więcej zarabia od kobiety zeby płacił?[/QUOTE]Tak samo jak widac czy jest silniejszy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Próbuje tylko znaleźć logikę w tych postach, że dźwignie ok, bo kobieta słabsza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Raczej powinien zaproponować, a już wola drugiej osoby co z tym zrobi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Konto usunięte
|
Przerażają mnie te słowa - powinien, musi.
Człowiek nic nie musi ani nic nie powinien. Moze cos zrobic jesli chce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli czegoś nie udźwignąć to proszę kogoś, kto udźwignie i to normalne. Nie zawsze będzie to jednak mężczyzna.
![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;83072906]Przerażają mnie te słowa - powinien, musi.
Człowiek nic nie musi ani nic nie powinien. Moze cos zrobic jesli chce[/QUOTE]W innych tematach nie jesteś tak liberalna ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej mi zależy na inicjatywie z obu stron. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale może ktoś inny tak lubi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co maja inne tematy do tego? ![]() Mam prawo nie zgadzać sie z tym, ze ktos musi/powinien płacić. Ja nie mam nic so tego Aby ktos kto zaprasza płacił. Sama tak właśnie robie. Ale jesli ktos mnie zaprosi i nie zapłaci to nic sie niw stanie. Zawsze mam przygotowana kasę za siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Szef ds. Wymianek
|
Nie no, bo przecież sprawiedliwsze jest, gdy facet wyda podwójnie, a kobieta nic
![]()
![]() |
![]() |
#777 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Inez
|
Kurde, prawie 800 postów. To bez czytania wszystkich, na szybko:
Dla mnie to trochę dziwne, żeby w restauracji rozwalać rachunek na pół albo co gorsza liczyć "twoje jedzenie kosztowało 24 zł, moje 18, twoja kawa była tańsza niż moja o 4 zł!" Ogólnie uważam, że ten kto zaprasza ten płaci. Jeśli facet chciałby za mnie zapłacić, to myślę że zgodziłabym się i zaproponowała spotkanie, za które to ja bym płaciła. Nie chciałbym żeby ciągle jedna strona wyskakiwała z kasy. Natomiast takie rozliczanie się co do 2 zł za piwo w spożywczaku przez dorosłych ludzi to już dla mnie paranoja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Rozeznanie
|
Rozumiem, że panie opowiadające się za rownouprawnieniem w związkach, nie przyjęły zaręczynowego pierścionka, lub płaciły po pół, by nikt nie był pokrzywdzony. Lub oswiadczaly się swoim mężczyznom. Tylko kobieta będąca prawdziwą materialistka może nie oddać za pierścionek. Niby mężczyzna ma nic nie dostać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.