PM 2018, cz. XII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-30, 22:50   #751
Paratrophy
TrustMe, I'mApsychologist

Dot.: PM 2018, cz. XII

Mia super! Jak było?

El amor stresik jest?

Tżowi dziś odmówił kolega na świadka, musimy znaleźć kogoś innego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jeśli oszukasz mnie raz, to twoja wina. Jeśli oszukasz mnie dwa razy, to moja wina. Jeśli oszukasz mnie trzy razy, to wina nas obu.

Paratrophy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 22:52   #752
damgala
Wtajemniczenie

No to pedicure, manicure, brwi i doczepione rzęsy zrobione. Szkoda tylko że taki bladzioch ze mnie ale trudno. Opalania nateyskowego nie chcę ryzykować. Czy w dniu ślubu smarowalyscie się lub będziecie smarować jakimś balsamem?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
damgala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-30, 23:38   #753
el amor
Zakorzenienie

Jeeest, jest niestety a jak u Manami i Kalinolistek?
el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 09:19   #754
Azumi_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Relacja była na fb. Wrzucam tu trochę obcieta ale nadal szczegółową

W nocy zle spalam bo drapalo mnie bardzo w gardle. Rano o 6:10 wstałam z łóżka. Zeszlam i ujrzalam kartkę w kuchni 'jedź ostrożnie. Love u'. Zabrałam się i pojechałam do fryzjera bez śniadania. Tam się zrelaksowalam, pierwszy stres minął. Pojadlam lizaków i ciasteczek zmoenilysmy trochę fryzurę i była idealna pojechałam do domu. Tam była już poczesana mama wyglądała super. Ale była mega zestresowana zaraz zadzwoniła przyjaciółka która 3 dni wcześniej wylądowała w szpitalu i mówi że krwawienie ustalo może wrócić do domu. Poryczalam się. Powiedziała że do kościoła na pewno przyjdzie. A została do oczepin <3 . Szwagier mi przywiózł bukiet itp. Był idealny. Kontakt mailowy A zrozumiały mnie na 100%. Dostałam okres.

Pomalowalam się przyjechał foto i kamerzysci. Swiadkowa była za późno więc pomagała ubierać mi się mama. Nie umiała zapiac1 guzików że stresu ale się udalo.
Pończochy z Marylin trzymaly się elegancko ale przy dużym palcu się zrobiła dziura więc wyrzuciłam. Włączył mi się znów stres ogromny. Ubrana czekałam na tzta. Byłam odwrócona tyłem wszedł i nie było widać po nim żadnego stresu A mi serce szalalo błogosławieństwo, weszło pół rodziny tzta. Kuzynka od niego wzruszyła się na mój widok a teściowie mnie zasypali komplementami.

Ruszyliśmy do kosciola. Mieliśmy jeszcze dość czasu. Przyszły moje koleżanki z pracy i również się wzruszyly. Ja miałam wrażenie że muszę jeszcze iść do łazienki przez @. Tam doszła przyjaciółka i mnie dodatkowo poratowala. W tych majtkach modelujscych Było bardzo wygodnie. A sukienkę zbierałam sobie na jeden bok. Msza fajną, bez stresu większego. Dziewczyna pięknie nam zaśpiewała. Swiadkowi w jednym momencie krzesło się przewróciło głos mi chyba trochę zadrzal na przysiedze.

Kinder i Adie przyjechały do kodciola, kochane robiły zdjęcia i nagraly filmiki.
Pojechaliśmy na sale . Pogoda była cały czas cudna. Przez minutę może padało jak jechaliśmy na sale. Obiad i jedzenie było najlepsze jakie jadłam ! Wszyscy zachwycali się. Ale ja oczywiście prawie nic nie zjadłam. Dziubalam jak ptaszek.
Co najlepsze na sali że po tym jak się dowiedzieliśmy że przyjaciół nie będzie, zmieniliśmy cały układ stołów. Brat tzta wziął winietki na wszelki wypadek i wyobraźcie sobie że jego dziewczyna zapamiętała że zdjęcia pierwotny układ stołów i pozmieniali to zanim przyjechaliśmy. Cudowni

Po obiedzie 1 taniec. Tz był zestresowany i chciał to olac haha. Ja deptalam się po sukni przy kroku w tył ale Nie ponylilismy się, skok się udał. Goście byli pod wrażeniem i się wzruszyli nawet tesciowa ale ja boję się zobaczyć film i naszych min

Impreza cała była super. Moja rodzinka i znajomi nie zawiedli mnie. Było cudnie. Swirowali, było mega śmiesznie.
Moi dziadkowie po 80tce bawili się lepiej niż niektórzy młodzi. Cała rodzina była do końca oprócz jednej babci.
Prezentsxja na podziękowania dla rodziców byla strzalem w 10. Rodzice plakali i się śmiali jak większość gości.

Zespol rownkez5 świetny. Plakalismy że śmiechu. Nie żałujemy ani złotówki na kamerę. Będzie co oglądać

Oczywiście były niesmaki też ale mamy to głęboko w upce. Ja korzystałam na 200% było cudownie. Najlepszy dzień w życiu. W butach z Rylko wytrzymalam do 23 !! Potem jak przebralamna niższe to nogi bolały jeszcze bardziej bo były twardsze buty. Ubralam balerinki i trzymałam suknię brzuch mnie lekko tylko pobolewal bo brałam tabletki dużo wcześniej. W domu byliśmy o 6. Impra skończyła się o 3. Tzn zespół grał do 3.

Herbatki prawie wszyscy wzieli, do księgi gości prawie wszyscy się wpisali A nie musiałam nic mówić

Trochę żałuję że była pogoda bo cały czas na dworze siedziała dużo osób.

Wielu gości kilka razy powtarzalo mi że wyglądam cudownie nawet fotografka co chwilę chodziła i mi mówiła że mam przepiekna Suknie.

Słyszeliśmy też nie raz że jest idealnie, dopięte wszystko na ostatni guzik.

Smutno mi że już jest po ;(

Jak dobrze przeczytać taką relację Przy okazji zazdroszczę, że już po i że wszystko się udało, sama nie mogę się doczekać mojego ślubu... Teraz trzymam kciuki za wszystkie czerwcowe PM (a widzę, że dużo ich w tym wątku)

Ciągle czuję, że jeszcze tyle do załatwienia... Ale w ubiegłym tygodniu kupiliśmy sukienkę na zmianę na wesele (interes życia, tylko 55 zł ) i marynarkę, którą założę do kościoła na suknię (i tu już nie udało się oszczędzić, ale wygląda pięknie i pasuje idealnie, więc warto było zapłacić)
Azumi_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 09:47   #755
sunshine_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez damgala Pokaż wiadomość
No to pedicure, manicure, brwi i doczepione rzęsy zrobione. Szkoda tylko że taki bladzioch ze mnie ale trudno. Opalania nateyskowego nie chcę ryzykować. Czy w dniu ślubu smarowalyscie się lub będziecie smarować jakimś balsamem?

Ja myslalam nad takim balsamem z drobinkami, robia takie jeszcze w ogole? Jak tak, to dajcie znac z jakiej firmy bo w UK np. nie ma . Moze szkodliwe dla srodowiska czy cos
Chyba Dove kiedys takie robil , nazywalo sie to Silk Glow. Mam zamiar posmarowac tylko rece bo dekold i plecy maluje mi makijazystka.

Chcialabym taki ktory sie lekko polyskuje, nie klei, szybko wchlania i nie ma w sobie samoopalacza. Znajde cos takiego?

Cytat:
Napisane przez Azumi_90 Pokaż wiadomość

Ciągle czuję, że jeszcze tyle do załatwienia... Ale w ubiegłym tygodniu kupiliśmy sukienkę na zmianę na wesele (interes życia, tylko 55 zł ) i marynarkę, którą założę do kościoła na suknię (i tu już nie udało się oszczędzić, ale wygląda pięknie i pasuje idealnie, więc warto było zapłacić)
Ja tez tak czuje ze jeszcze duzo do zalatwienia ale nie mam nic co moge zalatwic juz na odleglosc. Bede gonic w Polsce jak z pieprzem 10 dni przed slubem. Jeszcze dwa tygodnie i lecimy do Polski, prawie 3 tygodnie urlopu, nie moge sie doczekac

Ja sie ciagle zastanawiam czy kupowac sukienke na przebranie w razie wypadku... Sama nie wiem.
sunshine_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 09:51   #756
damgala
Wtajemniczenie

Jest nadal balsam Dove Silky Glow w sklepach np. w Rossmanie. Właśnie o nim myślałam tylko że jak będzie upał to i po nim skóra będzie się kleić.
Odnośnie sukienki na przebranie - mam 2 na poprawiny. W razie czego w jedną się przebiore ale wolałabym pozostać w sukni ślubnej bo to e końcu raz w zyciu.

Stary 2018-05-31, 11:01   #757
broadwaydream
Wtajemniczenie

A my do dzis mamy potwierdzenie, więc od jutra dzwonię i dopytuję tych, którzy nas olali i nie dali znac
Stary 2018-05-31, 12:17   #758
Azumi_90
Raczkowanie

Cytat:
Jest nadal balsam Dove Silky Glow w sklepach np. w Rossmanie. Właśnie o nim myślałam tylko że jak będzie upał to i po nim skóra będzie się kleić.
Odnośnie sukienki na przebranie - mam 2 na poprawiny. W razie czego w jedną się przebiore ale wolałabym pozostać w sukni ślubnej bo to e końcu raz w zyciu.

Też wolałabym się nie przebierać, ale różnie może być i w razie czego wolę mieć zapasową sukienkę

Azumi_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 13:20   #759
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azumi_90 Pokaż wiadomość
Też wolałabym się nie przebierać, ale różnie może być i w razie czego wolę mieć zapasową sukienkę

Ja nie miałam w planach przebierania się ale dla własnego komfortu przebiorę się po północy

Skąd zamawiacie pojemniki na jedzenie ?

kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 13:21   #760
damgala
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
Ja nie miałam w planach przebierania się ale dla własnego komfortu przebiorę się po północy

allegro

Stary 2018-05-31, 14:29   #761
broadwaydream
Wtajemniczenie

U mnie sala daje Tylko musimy niestety tego samego dnia temat ogarnąć, noc poślubna będzie ciężka
Stary 2018-05-31, 14:32   #762
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez el amor Pokaż wiadomość
Jeeest, jest niestety a jak u Manami i Kalinolistek?
My chyba wszystko juz mamy zalatwione wiec siedze i pachne i czekam do piatku, wtedy juz tylko spowiedz, dekorowanie sali, no i w sobote slub

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 15:03   #763
kalinolistek
Zakorzenienie

My jutro jeszcze do księdza musimy iść, we wtorek odbieram kieckę, ale chcemy jeszcze kupić coś na poprawiny dla TZ W sobotę mamy purtel, więc czas mi leci jak wściekły...

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 17:11   #764
cichazabka
...

Cytat:

Mamy od sali. odbieramy rano spakowane
Cytat:

Ja będę bladziochem. Próbowałam się opalić, ale jak zwykle zupełnie nic nie chwyciło.

Mam zamiar kupić jakąś na poprawiny i drugą na wszelki wypadek.

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 21:33   #765
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
My chyba wszystko juz mamy zalatwione wiec siedze i pachne i czekam do piatku, wtedy juz tylko spowiedz, dekorowanie sali, no i w sobote slub

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
My jutro jeszcze do księdza musimy iść, we wtorek odbieram kieckę, ale chcemy jeszcze kupić coś na poprawiny dla TZ W sobotę mamy purtel, więc czas mi leci jak wściekły...

A Wy macie sukienki na zmianę? Ja nic nie mam
Poza tym na tą chwilę pogoda 29 stopni na przyszłą sobotę
el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-31, 21:40   #766
sovianka
Rozeznanie

Ja chyba też nie planuję mieć sukienki na zmianę, ale z drugiej strony lubię się pobrudzić na weselach, np wylać na siebie całą butelkę wina 🤣🤣🤣

sovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 21:41   #767
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine_25 Pokaż wiadomość
Ja myslalam nad takim balsamem z drobinkami, robia takie jeszcze w ogole? Jak tak, to dajcie znac z jakiej firmy bo w UK np. nie ma . Moze szkodliwe dla srodowiska czy cos
Chyba Dove kiedys takie robil , nazywalo sie to Silk Glow. Mam zamiar posmarowac tylko rece bo dekold i plecy maluje mi makijazystka.

Chcialabym taki ktory sie lekko polyskuje, nie klei, szybko wchlania i nie ma w sobie samoopalacza. Znajde cos takiego?
.
Cytat:
Dove nie polecam bo brudzi
jak upieprzy biała sukienkę, to będzie okropnie wygladalo
Planuje zapytać moja makijazystke na próbnym natomiast mam dwa sprawdzone produkty - suche olejki z drobinkami. polecam ten firmy nuxe (niestety jest bardzo drogi bo nieduży flakon kosztuje koło 100 - za to b wydajny). kiedyś dostałam tez jako gratis rży dużych zakupach na lotnisku taki sam produkt firmy sisley. nie mam pojęcia gdzie go szukać i ile ta przyjemność (nuxe jest chyba w superpharmie - na bank widziałam go w promocjach)

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
U mnie sala daje Tylko musimy niestety tego samego dnia temat ogarnąć, noc poślubna będzie ciężka
właśnie próbowałam sobie dziś „noc po” wyobrazić i czuje ze to będzie jakiś koszmar.
wracamy spać do domu i zastanawiam się jak ogarnąć żarcie, fanty, siebie, kwiaty... jeszcze pies będzie w domu i zastanawiam się czy znajoma starsza panią położyć u nas czy poprosić żeby posiedziała po prostu z burkiem do 22.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 21:42   #768
sovianka
Rozeznanie

Co do pojemników, niby sala zapewnia, ale płatne to jest, 1 zł za pojemnik i właśnie nie wiem, może lepiej coś samemu ogarnąć? Jak myślicie?

Stary 2018-05-31, 21:45   #769
broadwaydream
Wtajemniczenie

Sprawdź na jakims aliexpress czy tanszych nie da sie kupic, w koncu jest jeszcze czas. Ja sie nie orientowałam w cenach, bo nie miałam po co.

I tym sposobem dzis minął termin potwierdzeń, odmówiło nam 5 osób o których wiedzielismy od początku (zza granicy). Z tych których zaprosilismy "normalnym trybem" nie odmówił nikt, nie mogę wyjść z szoku, acz to miłe nawet doszły 2 os.bo osoby ktore miały przyjsc same znalazły towarzyszy.

Teraz planowanie rozstawień przy stołach i noclegi nas czekają.
Stary 2018-05-31, 21:47   #770
sovianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Sprawdź na jakims aliexpress czy tanszych nie da sie kupic, w koncu jest jeszcze czas. Ja sie nie orientowałam w cenach, bo nie miałam po co.

I tym sposobem dzis minął termin potwierdzeń, odmówiło nam 5 osób o których wiedzielismy od początku (zza granicy). Z tych których zaprosilismy "normalnym trybem" nie odmówił nikt, nie mogę wyjść z szoku, acz to miłe nawet doszły 2 os.bo osoby ktore miały przyjsc same znalazły towarzyszy.

Teraz planowanie rozstawień przy stołach i noclegi nas czekają.
Czyli ilu gości będziesz miała?

Stary 2018-05-31, 21:50   #771
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sovianka Pokaż wiadomość
Co do pojemników, niby sala zapewnia, ale płatne to jest, 1 zł za pojemnik i właśnie nie wiem, może lepiej coś samemu ogarnąć? Jak myślicie?

Na allegro znalazłam po kilkanaście groszy

kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 21:57   #772
sovianka
Rozeznanie

Cytat:
Na allegro znalazłam po kilkanaście groszy

Tylko teraz pytanie jaką ilość tego zamówić

Stary 2018-05-31, 22:01   #773
natexnatex
Przyczajenie

[COLOR=darkred]
Cytat:
Napisane przez [/COLOR
cichazabka] Cześć. Będziemy razem świętować

Fajnie Dobry termin bo nie dość że Święto ładne to jeszcze co roku wolne na rocznice
natexnatex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 22:11   #774
cichazabka
...

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
właśnie próbowałam sobie dziś „noc po” wyobrazić i czuje ze to będzie jakiś koszmar.
wracamy spać do domu i zastanawiam się jak ogarnąć żarcie, fanty, siebie, kwiaty... jeszcze pies będzie w domu i zastanawiam się czy znajoma starsza panią położyć u nas czy poprosić żeby posiedziała po prostu z burkiem do 22.
My właśnie kwestię psów chcemy rozwiązać w ten sposób. Naszego przywieziemy do rodziców i całej trójki przypilnuje sąsiadka.

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-31, 23:19   #775
pinaa
Zadomowienie

Cytat:

Ja się smarowałam, ale nogi pominęłam, bo się bałam, że mi pończochy zjadą ;D

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
Dove nie polecam bo brudzi
jak upieprzy biała sukienkę, to będzie okropnie wygladalo
Planuje zapytać moja makijazystke na próbnym natomiast mam dwa sprawdzone produkty - suche olejki z drobinkami. polecam ten firmy nuxe (niestety jest bardzo drogi bo nieduży flakon kosztuje koło 100 - za to b wydajny). kiedyś dostałam tez jako gratis rży dużych zakupach na lotnisku taki sam produkt firmy sisley. nie mam pojęcia gdzie go szukać i ile ta przyjemność (nuxe jest chyba w superpharmie - na bank widziałam go w promocjach)
Ja mam taki olejek z Naturativ, on też prawie stówę za 100ml kosztuje, ale załapałam się ostatnio na fajną promocję Pięknie wygląda na skórze ten z Nuxe też kiedyś miałam ale taką mini buteleczkę, która i tak wystarczyła na wieki

Cytat:

Oo to my mieliśmy za darmo, ale większość to i tak była od mojej mamy i teściowej.
Stary 2018-05-31, 23:26   #776
pani_smith
Zakorzenienie

to prawda - one są wszystkie bardzo wydajne. coś muszę w tym sezonie kupić niezależnie od wesela.
ale myśle ze ustalę temat z makijażystka, tak na wszelki, odkryte mam plecy, ramiona i dekolt, wiec nieblyszczace nogi akurat tego dnia przeżyje ))

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-01, 07:20   #777
_Ariel_
Raczkowanie

Ruszyliśmy z zaproszeniami

Wczoraj tylko 10. Dobre i tyle
2 osoby odmówiły. Niestety moja babcia i starsza ciocia Tż.
Rodzinka której się nie spodziewałam potwierdziła! Bardzo się ucieszyła na wieść o weselu i nie mogą się doczekać
Nie będzie też mojego kuzynostwa. Przyjdzie tylko ciotka z wujkiem.
na 170 osób potwierdzonych mamy 50. Odmówiło 16.

Dziś idziemy do księdza zanieść dokumenty.. a póki co jestem w pracy
_Ariel_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-01, 08:41   #778
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli ilu gości będziesz miała?

90 równiutko teraz najgorsze czyli misja "usadzanie przy stołach"
Stary 2018-06-01, 09:04   #779
sovianka
Rozeznanie

Mam nadzieję, że w następnym tygodniu ruszymy z zaproszeniami i my

Stary 2018-06-01, 09:51   #780
_Ariel_
Raczkowanie

Ja jestem przerażona tym rozdawaniem, a to dopiero początek. Mamy jeszcze masę zaproszeń a idzie to tak powolnie Każdy by chciał żebyśmy posiedzieli, wypili kawę, a my na prawdę nie mamy czasu. W ciągu tygodnia nie ma szans żebyśmy znaleźli czas na rozdawanie. Pozostają tylko niedziele o ile nie jestem w pracy

Będę miała dzisiaj buty! Nie mogę się doczekać aż je zobaczę
_Ariel_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości