|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
btw, finlandia jest krajem w ktorym au pairki najmniej zarabiają. Jesli chodzi o prawo to WYDAJE MI SIE ze niczym sie nie rózni od innych krajów. i nie wiem skad oni ten podatek wzieli...(?) moze chca z Toba umowe podpisywac? wiesz w innych krajach tez mozesz umowe podpisac a nie musisz....
|
|
#752 |
|
Raczkowanie
|
hm nie wiem jak jest z innymi krajami ale wydaje mi sie,ze normalna 'praca' au pairki powinna byc placona w granicach 400e..chodzi o to zebys nie dokladala do interesu..Bilet,przygotow anie sie do podrozy tez troche kosztuje,musisz sobie to przekalkulowac
![]() Ja lece wlasnie Lufthansa i nie wiem jak teraz ale jak 3 tyg temu kupowalam bilet to nie byl on przerazajaco drogi,tylko,ze u nich ceny sie zmieniaja z dnia na dzien!monitorowalam to jakis czas i bylam w szoku ![]() Moi sie odezwali wiec wyglada na to,ze jednak jade maja mase obowiazkow bo otwieraja restauracje na nowy sezon i sa bardzo zajeci..a poza tym to maly podobno nie moze sie doczekac zeby mnie poznac
|
|
|
|
#753 |
|
Konto usunięte
|
nowinka to super
|
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu, w UK jedna rodzina jest z okolic Londynu, inna z jakiejś wysepki, nie wiem nawet jakiej.
![]() Z tą Finlandią wszystko fajnie, pięknie, ale loty tam są od 1300 zł. z Warszawy. Hostka mi mówiła, że mogę jechać z Gdańska, bo tam jest dobre połączenie do drugiego lotniska, ale sama nie wiem, czy chce mi się tłuc jeszcze pociągiem np. Z Gańska 39 zł. w jedną stronę, a w drugą na wizzair mi nie pokazuje. :/ |
|
|
|
#755 |
|
Konto usunięte
|
to drogo!! nie wiedzialam ze az tyle;/
|
|
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
No, masakra. Ale naprawdę korci mnie, bo za podróż z Gdańska w dwie strony zapłacilabym 100 zł. samolotem. Tylko też się boję, czy wytrzymam od początku czerwca do 30 września w tej Finlandii. W sumie to 4 pełne miesiące i jestem prze-ra-żo-na.
|
|
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
kurde a ja nie mogę znaleźć żadnego taniego połączenia z Polski do Erfurt albo Leipzig
|
|
|
|
#758 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#759 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.aero.pl/, może tu coś znajdziesz? Mieszkasz blisko granicy? Może warto dojechać do miasta bliższemu granicy? Przeczytaj, jak u mnie się różnią ceny gdy lecę z Warszawy, a gdy z Gdańska.
Bo z Warszawy w ogóle nie ma dla mnie połączenia.Nie wiem, skąd oni wzięli ten podatek. Tak napisali chyba w profilu o tym. " PLEASE, ONLY INTERESTED APPLICANTS. ALSO NOTE THAT IN FINLAND, MONTHLY POCKET PAY IS 252 EUROS AFTER TAXES.READ THROUGH THE LAW ABOUT BEEN AN AUPAIR IN FINLAND. " No, dokładnie. Pokażę Wam moją rodzinkę: http://img387.imageshack.us/my.php?image=p1050145.jpg
|
|
|
|
#760 |
|
Konto usunięte
|
to juz z ta finlandia pewne??
a widzisz tak sie na gg schiowalas ze nie znajdziesz
|
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz, ta rodzinka póki co najwięcej ze mną pisze i najwięcej szczegółów od nich mam, przyjechaliby po mnie na lotnisko, wydaja się ok. Tylko kwestia mojego powiedzenia OK.
A bo ja często siedzę na niewidocznym na gadaczu.
|
|
|
|
#762 |
|
Konto usunięte
|
widze wlasnie ze rzadko jestes:P
czyli prawdopodobnie bedziesz w Finlandii
|
|
|
|
#763 |
|
Wtajemniczenie
|
Na to się zanosi.
Uznałam, że mogę nie mieć więcej okazji, bo nie mam nikogo w Finlandii, a poza tym tamta natura, kraj Muminków, można zobaczyć coś naprawdę ciekawego i innego, niż Polska.
|
|
|
|
#764 |
|
Konto usunięte
|
hihi
![]() to zyce powodzenia ![]() ja stawiam na nauke angielskiego chce nie bac sie mowic po angielsku ![]() ciagle mam schizy ze sie Hostka rozmysli i nie bedzie chciala zebym przyjechala heheh wiec Tż sie smieje ze sie schizuje bo to bezpodstawne ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- mama mnie wku.rzyla!!!!!!!!!!! Hostka napisala ze 1 sierpnia zabukuje bilet tylko musze pow.czy mi pasuje i kiedy powrot a mama mnie wkurzyla ogolnie ehhhh:/ |
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
roux666 tak tak 86 to moj rocznik, ja studiowalam germanistyke, a ze dostalam sie na pierwszy rok... i potem mialam poprawke z praktycznej nauki jezyka to na szybcika zeby gdzies sie nauczyc niemieckiego..a wiadomo najlepiej uczy sie na zywo a nie z ksiazek...to wyladowalam w Niemczech - Bayern
Rodzinke znalazlam na au-pair world .. i ogolnie dobrze wspominam Dzeici mnie pokochaly i to z wzajemnoscia.... i tak oto zostalam tam okolo 3 miesiace... i na nastepne wakacje pojechalam znowu i znowu do nich A teraz skonczylam licencjat.. i jakos w Polsce mnie nie trzyma.. .siedze w Kolonii, wynajmuje mieszkanie i pracuje... przy dzeciaczkach 3 dziewczynki... orawie jak au pair ..tylko ze placa mi na godzine i bywam u nich tylko okolo 30 godzin ;-) Wiec niby nie au pair.... ale praktycznie jadnek tak... uwielbiam prace z dziecmi .... ![]() Podziwiam dziewczyny, ktore jada do kraju w ktorym nie znaja jezyka Odważniachy!
Edytowane przez moniaaaaaaa86 Czas edycji: 2009-04-16 o 18:03 |
|
|
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, tak Was czytam i czytam i strasznie zazdroszcze...
Zalogowalam sie na Aupair-World ponad tydzien temu, do mnie rodzinki sie nie odzywaja, wysłałam z 10 wiadomosci i juz dostalam 4 negatywne ... Nie wiem, czy mi sie uda wyjechac...Ehh, przynajmniej sie wygadalam. Gratuluje szczeciarom, które juz maja swoje rodzinki
|
#767 |
|
Konto usunięte
|
stella ja z 90wyslalam a znalazlam na greataupair.com
![]() cierpliwosci
|
|
|
|
#768 |
|
Wtajemniczenie
|
Stella, ja mam 3 strony wysłanych wiadomości i z 6 pozytywnych odpowiedzi, klikałam jak głupia na te rodziny i sama zobacz - teraz ja się zastanawiam, którą wybrać.
![]() Naparzaj śmiało w te " I'm interested ", czy jak to tak się nazywa z tym zgłoszeniem i na pewno ktoś się znajdzie.
|
|
|
|
#769 |
|
Konto usunięte
|
trzeba duzo wyslac ja na aupair world tyle mialam ze ju wiecej sie nie dalo ze member chcieli zebym wykupila
ale rodinke mam najwazniejsze ale z greataupair.com
|
|
|
|
#770 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziekuje Wam, ale dalyscie mi kopniaka, nie spodziewalam sie
jestem strasznie mile zaskoczona ![]() Moze troche pozno sie za to zabralam, ale ostatecznie jeszcze troche czasu jest ( chcialabym wyjechac w polowie czerwca lub na poczatku lipca ). Lece klikac bede zdawac relacje ![]() WIelkie dzieki jeszcze raz !
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
Stella, a gdzie się wybierasz, do jakiego kraju?
Klikaj, klikaj, pokazuj swoje rodzinki i na pewno się ktoś znajdzie. ![]() Nie martw się, znajdzie się ktoś, ja też w sumie od tygodnia szukam i już w czerwcu się wybieram do Finlandii, więc terminy jeszcze dają radę.
|
|
|
|
#772 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no wlasnie do jakiego kraju bys chciala? ile masz lat?
|
|
|
|
|
#773 |
|
Raczkowanie
|
Kinia juz na 100% sie zdecydowalas na ta Finlandie?Szkoda,ze nie znam i nie lubie zbytnio uczyc sie angielskiego..wtedy jest raj w szukaniu
i tak jak ty np wyladujesz nietypowo w Finlandii A rodzinka wyglada bardzo sympatycznie,dzieciaki fajne zorientowalas sie jak z tymi podatkami?w ogole pierwszy raz slysze o tym w przypadku au pair..napisz cos wiecej o obowiazkach![]() Stella ,zabralas sie za szukanie w sama pore!teraz jest tyle rodzin..jak ja szukalam ok 1,5 miesiaca temu to dopiero sie logowali na stronkach oczywiscie ci co na wakacje szukaja
|
|
|
|
#774 |
|
Konto usunięte
|
no wlasnie Kinia o obowiazkach napisz
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- zalozylam se konto na facebook ![]() moja hostke znalazlam ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- nowe zdj małej mam ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1239911671 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1239911689 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1239911699 |
|
|
|
#775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o obowiązki, to hostka chyba sama nie za badzo wie, co miałabym robić, bo nie miała wcześniej au pair. Zapytała mnie, co mogłabym robić przy małych i czy mogłabym tej małej zmieniać pieluszki np. No to powiedziałam, że z pieluchami to nie ma problemu, mogę szykować małym jakieś proste dania, pomagać im sprzątać zabawki itp. No i wszystko, co wynika z takiej zwykłej życzliwości, sprzątanie po sobie, mycie naczyń. Ja w domu umiem zostawić niezły bałagan, ale jak jestem u kogoś, to zawsze się rzucam do sprzątania i myślę, że w Finlandii też tak będzie. Po prostu tak mnie nauczono.I jeszcze pisałam z nią, że możemy po prostu ' help each other '. Dziewczyny, koleżanka mi podrzuciła super pomysł na prezent dla dzieciaków - Twister. Moja 4-latka mogłaby w sumie na tym poskakać trochę. No i dobre na naukę, prawa noga, lewa ręka, kolor zielony itp. ![]() Kacha, nadal utrzymuję, że Twoja mała jest ekstra! No i ja też mam mulatki.
Edytowane przez cu.Kinia Czas edycji: 2009-04-16 o 22:15 |
|
|
|
|
#776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja nadal na etapie poszukiwań. Dostałam oferty od 2 rodzin ale żadne z nas nie ma 'premium member' i sprawa tkwi jakby w martwym punkcie
|
|
|
|
|
#777 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa, dzwoniła do mnie hostka!!! Myślałam, że umrę z nerwów. Ale jest b. miła, pośmiałyśmy się trochę i takie tam.
![]() Mówiła, że 5. września jadą do Afryki, więc mogę siedzieć jakoś do 2. ![]() Wysłała mi maila ze zdjęciem domu itp. Podajcie maila, to Wam wyślę.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
Najbardziej interesuje mnie Wielka Brytania, bo studiuje filologie angielska ( 1 rok, mam niecale 20 lat
), ale zadowoliłabym sie chyba kazdym krajem, stosunkowo niedaleko polozonym w ktorym rodzinka mowilaby po angielsku.Wczesniej mialam kontakt z jedna agencja ale po przewertowaniu tego forum i kilku podobnych doszłam do wniosku, ze lepiej bedzie poszukac czegos na wlasna reke. Moge wyjechac w polowie czerwca, ale na wrzesien musze juz wrocic, bo bede miala praktyki ... a dziewczyn ktore chca jechac na wakacje jest duzo... No ale narazie mam nadzieje, klikam a na jutro zaplanowalam jeszcze mini sesje zdjeciowa, zeby dodac jakies akualne, wesole fotki ![]() EDIT. Mozecie mi powiedziec, co to jest wlasciwie to PREMIUM MEMBER?
Edytowane przez stella06 Czas edycji: 2009-04-16 o 23:26 Powód: PSek :D |
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Premium Member jest wtedy, kiedy wykupisz sobie dostęp do takiej specjalnej opcji, która pozwala Ci na możliwość zobaczenia numerów telefonu rodzin itp.
![]() Laski, to teraz proszę o pomoc. Nie umiem zamówić biletu przez neta. Co, jeśli nie mam karty kredytowej? Na wizzair mówią coś o bookowaniu przez telefon i że wtedy można płacić przelewem. " Osoby nieposiadające karty kredytowej, debetowej lub innej karty którą można dokonywać płatności przez Internet, mogą zapłacić za lot za pomocą przelewu bankowego. " To już nic nie rozumiem - potrzebna ta karta kredytowa, czy nie? |
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
Kacha,sliczna ta malutka
![]() Kinia jesli nie posiadasz karty kredytowej to mozesz placic rowniez karta debetowa czyli normalna karta platnicza ktora masz przy okazji posiadania konta. Mechanizm jest ten sam,musisz podac numer karty i date jej waznosci,a kase za bilet sciagaja ci z konta.Przy kazdym kroku, ktory wykonujesz przy rezerwacji biletu wszystko jest objasnione takze spoko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

... Nie wiem, czy mi sie uda wyjechac...