![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja :)
Cytat:
![]() Dla Ciebie są to balsamy, dla kogoś innego kremy pod oczy, itp. itd. I zapewne większość z nas ma kosmetyków w nadmiarze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie bylo mnie tyle czasu na wizazu ze zapomnialam jaki to narkotyk! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2 zamówiłam sama (lavera ze zdjęć), a dwoma obdarował mnie niespodziewanie TZ (AA jogurtowo-żurawinowy i Neutrogena), jak dodam do tego to co jeszcze stoi na łazienkowej półce to robi się zdecydowanie za dużo..., ale z drugiej strony tłumaczę sobie, że mam duży wybór w zależności od nastroju ![]() Ostatnio uparcie chodzi mi po głowie myśl o założeniu kramiku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zwlaszcza ten krem rownowazacy... czy dobrze sie wchlania?jaka ma konsystencje? no i oczywiscie balsamy do ciala ![]() ja mam olejek Hauschki, oczywiscie dziala jak trzeba, ale zapach taki srednio przyjemny jest Weledy sie boje bo ponoc roznie jest z wchlanianiem sie ... ja juz zaraz wykorzystam porzadki w lazience do strzelenia jakichs fot ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
To może teraz ja pokażę co mam z pielęgnacji.
Teraz dopiero jak wklejam zdjęcia to widzę ,że nie wszystko umieściłam - brakuje kilku kremów do rąk,serum do rąk bo mam w torebkach.Szampon i odżywka Timotei wkleiłam,ale to nie dla moich włosów ( dostałam ) Brakuje jeszcze kilku kosmetyków do kąpieli i najnowszych na które czekam. |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
po prostu Em :)
|
Alexis, czy szmpon i odżywka Timotei pogłębiają kolor włosów? Jak się sprawuje arbuzowa seria Eris? I czy dobrze widzę, że masz krem tonujący Ziaji? Co o nim sądzisz?
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Pokazna kolekcja Alexis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Raczkowanie
|
emememsik - jeżeli chodzi o Timotei to napisałam ,że nie uzywam dostałam w jakimś konkursie i juz oddałam w dobre ręce ( ja włosy mam rozjaśniane )
arbuzowa seria ( tonik,żel,krem ) jest ok. stosuję w czasie pogorszenia cery i pomaga.Krem tonujący mam 02 to odcień brzoskwiniowy opalony i żałuję ,że nie kupiłam tego jasnego,ponieważ ja jestem blada i naprawdę go widać na twarzy ( czeka na lato ) ale twarz po nim ładnie wygląda tak zdrowo - działa jak lekki podkład. |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
|
Alexis, przepraszam, nie doczytałam o Timotei.
![]() Coraz bardziej zastanawiam się nad kremem tonującym Ziaji.. Ale on jest do cery dojrzałej i jakoś nie mogę się przekonać. Choć to pewnie nie ma większego znaczenia. ![]()
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Raczkowanie
|
OK
teraz ja ![]() przepraszam za marna jakosc zdjec (nie umiem za bardzo obslugiwac tego aparatu ![]() pokazuje te kosmetyki ktorych uzywam, mam troche roznych rzeczy w zapasie na poczatek kosmetyki do buzi czesc 1 (oczyszczanie) - tonik zluszczajacy Clinique 2 - tonik Galenic O Pur (lagodzacy) - woda rozana Dabur (jako tonik uzywam) - zel do mycia ananasowy dosc mocno oczyszczajacy Biotique - preparat do demakijazu z olejem migdalowym Biotique (uzywam go do oczu) - Physiogel czesc 2 (pielegnacja codzienna) - slonecznikowy balsam do ust Biotique - lekki kremik Hydraphase La Roche POsay - baza ochronna z drzewem sandalowym (miesza sie ja z kremem nawilzajacym, wygladza i tworzy taki film ochronny przed zanieczyszczeniami,etc a jednoczesnie goi ew. stany zapalne) Shabase Shahnaz Husain - miniaturka kremu pod oczy Skin Mood Eris - lotion Renew Plus Clarins (moje uzaleznienie) na noc - krem-zel na noc Multi Active Nuit Clarins - olejek dr Hauschka lezace tubki: - krem pod oczy Active C LRP - roll on na cienie pod oczami (serio, dziala!) Plante System - punktowy preparat na wypryski Effeclar LRP i dwa pozostale specyfiki do ust: - carmex - balsam cytrynowy do ust Jovees czesc 3 (maski i peelingi) najpierw stojace: - peeling Nuxe (bosko pachnie, cudenko) - scrub (mocny dosc) z papaja Biotique - maseczka oczyszczajaca So Clean Estee Lauder - maseczka rozswietlajaca z kwasami owocowymi Jovees - maska oczyszczajaca, gojaca, odzywcza (bardzo mocno dziala, zmywa sie ja najpierw mlekiem potem woda, specyficznie pachnie i mrowi i szczypie na skorze, ale dziala fenomenalnie) Shamask I Shahnaz Husain - maseczka antybakteryjna i oczyszczajaca (ja ja uzywam na pryszcze) z Neem Himalaya - maska rozjasniajaca, odzywcza z pistacjami Pistachio Face Pack Biotique to co 'lezy': - maska (a raczej proszek ktory sie miesza z woda rozana) nawilzajaca z drzewem sandalowym Sandalwood Face Pack Ayur - maseczka nawilzajaco-kojaca (ideal ![]() - maska rozjasniajaca przebarwienia i blizny, sciaga pory Nutmeg Face Mask Jovees |
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz się czym przejmować ten kremik lekki jest i na pewno żadnych zmarszczek nie usuwa, ba! nawet nie pielęgnuje wystarczająco mojej 26-letniej mieszanej cery, a co tu mówić o dojrzałej, zwykle przesuszonej... Ja go używam jak lekkiego podkładu i daję pod spód zwykły krem. A mam naturalny i dla mojej bladej cery jest ciut za ciemny, ale miesiąc-dwa i powinien być ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Raczkowanie
|
ememensik - co do kremu Mag Ja wszystko wyjaśniła i ja się pod jej odpowiedzią podpisuję.
Mag Ja - kremy Inositol YR kupiłam już drugi raz, myślę że warto spróbować ja je polubiłam ( ten na noc trochę tłusty ) ja mam cere mieszaną w kierunku tłustej i musiałam trochę odczekać aż się wchłonie, a resztę to poduszka wchłonęłą. Spray YR nie polecam - nie nabłyszcza i w ogóle nic nie robi,lakier taki sobie - ja już raczej nie kupię. |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A spray masz ten Energie, najnowszą wersję czy może taki co był wcześniej 3w1 Brillance czy coś takiego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale normalnie mozna je dostac np w anglii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
jak spisuje "tonik" Clinique?? Miałam na niego cgrapke ale już mi przeszło - jego skład to alkohol denat, woda i hammamelis - i to ma kosztowac 55zł za 100ml?
![]()
#769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Raczkowanie
|
dodaje kolejne czesci, uff
pielegnacja ciala - peeling z aloesem MIneral Care - balsam Pharmaceris na obszary tradzikowe ciala (plecki nim smaruje) - serum na cellulit (wlasciwie juz nie uzywam, bo co mial zrobic to zrobil czyli bardzo duzo ![]() - lezaca tubka: zel chlodzacy do nog Pharmaceris - mgielka do ciala Nuxe - talk z bazylia i drzewem sandalowym Biotique (na stopy i pod kolana uzywam) - balsam Posthelios LRP (uzywam po goleniu) - krem ujedrniajaco-wyszczuplajacy do masazu Body Shaping Cream Clarins - mleczko Skora Muśnieta Słoncem Garnier - oliwka do ciala patchouli lavender vanilla Sabon - peeling choc wlasciwie trudno to tak nazwac, proszek zluszczajacy/antyseptyczny (ja na plecy uzywam, bo mam tam 'niespodzianki') Veg Peel Jovees - mleczko ujedrniajace Garnier mycie i kapiel - lezy relaksujacy lawendowy zel do mycia Calinda - olejek relaksujacy Sweet Dreams (firma mi umknela) - olejek do ciala relaksujacy Vetiver Oil (ma tam jeszcze w sobie na bank roze i drzewo sandalowe) Biotique - olejek do ciala pobudzajacy Citronella Oil - puder do kapieli patchouli lavender rose Sabon - sol do kapieli z algami Stara Mydlarnia - olejek po kapieli, zapobiegajacy wysuszeniu Carrot Seed After Bath Oil Biotique - zel pod prysznic LIrene - plyn do higieny intymniej AA włosy - maska Age Recharge Kerastase - olej do wlosow Vatika firmy Dabur - ampulki wzmacniajace z czarna rzepa Joanna - szampon z mleczkiem z owsa Klorane - odzywka Color Vive Elseve - tonik do skory glowy Jovees dlonie i stopy -peeling migdalowy Alessandro (zamiast polerki uzywam) - krem nawilzajacy do rak Lirene - peeling ananasowy Hands Up Alessandro - oliwka migdalowa do skorek i paznokci - krem do rak MIneral CAre - lakier wybielajacy plytke Pro White Alessandro - krem do stop Scholl - plyn do usuwania skorek Alessandro - zmywacz Sally Hansen - tabletka do kapieli relaksujacej do stop Peggy Sage - odzywka utwardzajaca z biotyna ALessandro apteczka na rozne niespodzianki plus deo - bepanthen -masc cynkowa - krem gojacy Cicafalte Avene -dezodorant Rexona |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
w indiach najwiekszym jest rynek kosmetykow naturalnych (ajurwedycznych) i wszelkim firmom z importu bardzo ciezko jest sie przebic, chociaz maja swoja firme kosmetyczna 'normalna' Lakme to jednak na potege kupuje sie wlasnie te ajurwedyczne, najpopularniejszy (i skuteczny) jest Biotique, a taki najbardziej 'ekskluzywny' (no sa drozsze niz reszta) Shahnaz Husain (kupilam jeszcze z tej firmy dla tesciowej specyfik Shalife cos pomiedzy maseczka a kremem, odzywcze i nawilzajace no i regenerujace do skory dojrzalej, po prostu CUDO) no wiec ja najbardziej sobie chwale olej do wlosow (jakos tak 'przejelam' tamtejszy schemat pielegnacyjny pt olej potem mycie potem odzywka i widze ogromna roznice), wszelkie oleje do ciala, ten olejek do demakijazu migdalowy jest przeboski, czysci idealnie, zachwycila mnie baza z drzewem sandalowym (kupilam zapas), ma lekko rozowe zabarwienie i mam wrazenie ze ujednolica koloryt buzi dodatkowo przede wszystkim zapachy sa boskie ale nie zawsze, jako ze zawieraja ziola to np ten veg peel albo shamask pachna dosc ekhm specyficznie ![]() jesli chodzi o maseczki to komfort uzywania jest nizszy niz z naszymi (bo czasem mrowia, i czesto ciezko sie zmywa), ale skutecznosc zdecydowanie wieksza, normalnie buzka jak nowa po uzyciu ![]() Cytat:
![]() aze zawiera alkohol to absolutnie zle nie wplywa,mnie nie podraznia zreszta wiele kosmetykow naturalnych (np weleda) zawiera alkohol, wszystko zalezy od proporcji |
||
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Wtajemniczenie
|
No to ja tez dodam swoj mały zbiorek
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43332094 #post43332094 Edytowane przez Soft Czas edycji: 2007-03-15 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zadomowienie
|
Gosia - o rany kusisz mnie tymi naturalnymi mazidlami hinduskimi
![]() Obecnie wlosy sa moim hopla - musialam sciac bo bardzo mi wylazily po ciazy i chetnie sprobowalabym takiego olejku skoro piszesz ze jest roznica ![]()
#774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ciekawa jestem bardzo cen na 'naszym' gruncie bo tam to wszystko w przeliczeniu na zlotowki jest smiesznie wrecz tanie...np biotique w okolicach 10zl, shahnaz - 20-30zl zreszta oferta produktow shahnaz moze przyprawic o zawrot glowy ![]() spora czesc produktow ma charakter 'skladnikow' (w sensie ze np zeby zrobic jakas maske to trzeba specyfik ze sloiczka np z jajkiem czy czyms wymieszac a baze sandalowa co ja mam miesza sie z kremem) kazda z firm ma w swojej ofercie kajale, czernidelka do oczu (boskie!) ale olej Vatika widzialam w Warszawie w Littel India na Domaniewskiej na przyklad, on przede wszystkim nablyszcza, poglebia kolor wlosow i wzmacnia na wypadanie wlosow sa specjalne oleje (zawieraja zwykle dodatkowo bhringraj), aczkolwiek normalny olej (kokosowy) praktycznie zawsze zawiera amle ktora wzmacnia cebulki tak czy siak kosmetyki tego typu mozna niby u nas kupic tutaj: http://www.ajurweda.pl/ ja osobiscie nie znam tej firmy ale podejrzewam ze wszedzie sklady sa podobne ja jak znow zawitam w indiach koniecznie musze pojsc do ichniejszego salonu pieknosci (beauty parlour) na jakies masaze i inne cuda (ponoc bomba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
|
Soft, jak oceniasz mleczko do ciała Isany? Masz porównanie z jakimiś innymi produktami do ciała tej firmy?
![]() |
#777 |
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie mleczko Isany jest super...bardzo przypomina mi mleczko Nivea te granatowe ma bardzo podobne działanie tylko jest moze ciut gestsze, ale wole Isane niz Nivea bo ladniej pachnie
![]() ![]()
![]() |
#778 |
Raczkowanie
|
A wiecie jak ja mam fajnie?!!!mój kochany narzeczony jest właścicielem Galeri Zmysłów czyli sklepu z naturalnymi mydłami na wage i wszelkiego rodzaju kosmetykami do pielegnacji ciała. więc jak tylko mam ochote to próbuje mydełka truskawkoe, malinowe, greckie, morskie, mango, czekolada, migdał, mleko z miodem i wiele wiele innych. moje ulubione to mleczne z nagietkiem które super nawilza i pieknie pachnie. nie stosuje peelingów bo uzywam naturalna loofe zatopione w mydle i jest to najlepszy peeling jaki kiedy kolwiek miałam
![]() ![]()
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
...no i?
![]() Ja tam wolę żel bez slsów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.