![]() |
#751 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy
Cytat:
ślicznie Ci dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
U mnie pierwsze co miała być dziewczynka więc wygrała Julia ![]() Teraz wiemy już, że na pewno będzie chłopczyk więc zaskoczenie ![]() Mąż też ma pustkę więc stwierdził, że jak nie wymyślimy nic damy mu na imię po nim czyli Maciej ![]() Ale tak sobie myślałam, że może Aleksander .... Bo można mówić i zdrobniale i wymawiać całe imię ![]() Ale zanim dokonamy ostatecznego wyboru na pewno saprawdzę jeszcze znaczenie imion, bo to się bardzoooo sprawdza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Wtajemniczenie
|
Bahamadia, a o Julku co myślisz? (Julianie/ Juliuszu? ) w sumie chyba rzadko wybierane...
![]() |
#753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
Blanka-Jagoda
![]() |
#755 |
Rozeznanie
|
W Łodzi popularne od kilku lat, razem z Frankiem, Antkiem i Jasiem.
![]() |
![]() |
#756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jest masa pięknych imion i szkoda zeby to samo mial co tata, pozatym w pozniejszym czasie moga byc tylko problemy [wiem z autopsji] a wierz mi ze Aleksander/Aleks/olek...jest mocno popularny mnie się akurat nie podoba.. ![]()
![]() |
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
dla chłopca piękne imię to Nataniel.
Żadne inne ![]() A dla dziewczynki Laura. Żadne inne ![]() Do brzuszka mówię Natanielku lub Lauro, bo płci jeszcze nie znamy ![]() Będzie więc Oliwier i Laura lub Oliwier i Nataniel ![]() Mój synuś Oliwier jeszcze nie rozumie, że będzie mieć rodzeństwo, ale już niedługo zacznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A ile Twój Oliwier ma miesiecy??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Raczkowanie
|
Oliwier ma rok i 3 mc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Raczkowanie
|
Dojście do siebie po porodzie Oliwka nie było wcale takie trudne. Poród miałam ciężki, ale to się zapomina już po 3 dniach, nie wiem jakieś czary mary. Na początku nie chciałam oczywiście drugiego, mówiłam, że za 5 lat dopiero. Ale miłość do Oliwierka rosła do gigantycznych rozmiarów, a wraz z nią pragnienie kolejnego cudu jak ten już obecny w naszym domu. W ogóle mnie to nie przeraża. Chyba strasznie kocham dzieci. mogłabym mieć 4kę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Na początku miała być dziewczynka.
Więc miałam kilka wersji: Julia, Jagoda, Laura, Blanka ![]() Dla chłopca nic a nic mi się nie podoba, jak już coś mi zabłyśnie, zbyt popularne ehh Ale ostatnio rozmawialiśmy z mężem, na temat imienia. Może Wiktor.... ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
aż miło czytać ![]() ale to prawda, jak zobaczysz taką małą kruszynkę, która pod serduszkiem rozwijała się przez 9 miesięcy, zapominasz o wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Raczkowanie
|
Bahamadia, bardzo piękne imiona dla dziewczynki. Wszystkie śliczne. Ale skoro ma być chłopczyk, Wiktor super imię, ale jeśli szukasz mało popularnego,to odpada. Jest w 1 dziesiątce imion nadawanych w 2010 i 2011.
Są śliczne imiona dla chłopców. Igor, podobne do Wiktor. Albo Iwo. A może Łukasz (ubóstwiam to imię, ale mam brata Łukasza) - jest piękne. Mój brat jest zachwycony imieniem i w ciąży ciągle mi mówił, żebym Oliwiera nazwała Łukasz, ale ja nie chciałam 2 Łukaszów w rodzinie, tym bardziej że spotykamy się niemal co tydzień. Śliczne są też: Patryk i Piotr i nie aż takie popularne. Oliwier też miał być Piotrem, miał mieć tak na drugie, ale mąż zadzwonił przed podpisaniem papierów w urzędzie i się pyta po raz ostatni, to dajemy Piotr na drugie czy nie. Na spontana powiedzialam, że nie, bo się będzie majtać. No i tak zostało. Jest Oliwier. Jest jeszcze takie fajne imię staropolskie: Sambor Lubię też Oskarków. Ile masz jeszcze czasu na zastanowienie się? Kiedy rodzisz? Ja mam termin na 2 kwietnia 2012. Nie mogę się doczekać tej chwili, kiedy wezmę maleństwo w ramiona. Dużo zdrówka życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Rozeznanie
|
Tez ostatnio mielismy dylemat. Problem w tym, ze mieszkamy w De, wiec imie chcielismy wybrac uniwersalne. Nie chcielismy, zeby babcie mieszkajace w Pl spolszczali niemieckie imie.
Na poczatku ciazy, kiedy to moja "matczyna intuicja" podpowiadala mi, ze bedziemy mieli chlopaka, w gre wchodzilo tylko jedno imie - JULIAN. Jest piekne. Mojemu TZ jednak sie nie podobalo. Mowil, ze malo meskie itp. Mielismy problem. W polowie ciazy dowiedzialam sie, ze jednak chlopaka nie bedzie ![]() Decyzja jeszcze nie zapadla, ale ostatnio Tz mi mowi: " Wiesz...ta Maya-Sophie nawet ladnie brzmi..." ![]() Edytowane przez bienioka Czas edycji: 2011-08-15 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Raczkowanie
|
Chlopiec: Marcel
Dzieczynka: Maja Podoba mi sie jeszcze Maciej, Michal, Mateusz, Aleksander-Olus, Maria, Alicja, Ada-nie Adrianna, Ania-to moje ;D Jakos upodobalam obie imiona na A i M sa sliczne wszystkie. ![]()
![]() |
#767 |
BAN stały
|
Może Tymon, Tobiasz, albo takie, których się ostatnio nie nadaje dzieciom..Dariusz, Paweł, Piotr, Łukasz?
Dla dziewczynki np. Nina, Daria, Sonia, Blanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Raczkowanie
|
Jeśli będzie mi dane mieć dziewczynkę to chciałabym dać jej na imiona Liliana Janina.
Jeśli byłby chłopiec to sama nie wiem... Podobają mi się staropolskie imiona: Stanisław, Zygmunt, Antoni, Henryk... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Zadomowienie
|
Antków jest od zatrzęsienia...
![]() |
#771 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podoba mi się też Dominik, ale mężowi nie bardzo. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 4 i pol miesieczna Lene i strasznie duzo sie ich posypalo ostatnie pare lat, jakbym mieszkala w Polsce to bym myslala nad innym. Tu w Hiszpanii na szczescie nie znaja tego imienia... chyba, ze spotka sie jakiegos polakap;p
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
Bartosz to śliczne imię, ale Bartłomiej już mi się nie podoba :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Raczkowanie
|
Dla dziewczynki podoba mi się Nadia Blanka bądź Helenka ewentualnie Natalia dla chłopca Tymon , Igor, Dorian, Natan bądź Nataniel. A tak apropo staropolskich imion to bardzo fajne i rzadko spotykane wydaje mi się Jeremi ,a dla dziewczynki Zosia choć ostatnio Zoś jest bardzo dużo. Ale z nadawaniem takich staropolskich imion też radziłabym uważać , mam szesnastoletnią siostrę o imieniu Marysia, która swojego imienia nie lubi mniej więcej od momentu kiedy poszła do przedszkola.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Wtajemniczenie
|
niestety, przy nadawaniu imienia chyba nikt nie jest w stanie stwierdzić czy dziecku się będzie podobać czy nie... jak ja byłam mała, strasznie dużo było Ań i Natalek, jedne lubiły swoje imiona bo najlepsze koleżanki miały tak samo a inne nienawidziły bo były zbyt popularne... jak dziecko ma popularne imię to marzy o jakimś niepowtarzalnym i odwrotnie. a jak dziecko dorośnie to nawet nie pamięta czy swoje imię lubiło czy nie.
![]() |
#776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Wtajemniczenie
|
ok, może źle się wyraziłam
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Raczkowanie
|
Oczywiście , że zawsze może się znaleźć jakieś ale... jednak myślę że o tym żeby imię się dziecku w przyszłości podobało to chyba jednak warto pomyśleć , a co do tych imion niszczących życie to chyba mało jest takich , jedyne które przyszło mi w pierwszym momencie do głowy to chyba Alfons
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Moda na imiona - jakie imię?
Ciężko nie zauważyć powtarzające się imiona dziecięce, chyba rekordy popularności wśród chłopców bije Kuba, a wród dziewczyn Natalia i Oliwia (przynajmniej z tego co ja widzę na około)
![]() Mnie bardzo pobodają się imiona zza wschodniej granicy i mam upatrzonych kilka Lenka, Olga, Nina, Tatiana, ale TŻ twardo oponuje. Z imionami dla chłopców to już w ogóle mam problem. Chociaż podoba mi się Damian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moda na imiona - jakie imię?
Mi się strasznie podobają typowo zachodnie imiona - Angellica, Victoria, Claudia, Jessca itd, ale obawiam się że mój TŻ będzie oponował
![]()
“Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest ♥” dobrze wiedziałeś że jestem nieufna i z dystansem podchodzę do ludzi. mimo to sprawiłeś, że bezwiednie oddałam Ci mój cały świat. miałam racje, że ufać nie warto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.