Moda "plus size" - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-12, 18:03   #751
Agnieszq
Raczkowanie

Dot.: Moda "plus size"

Ja jestem maniaczką allegro, zrobiłam sobie subskrypcje "dla puszystej" mój rozmiar buta i mój rozmiar ciuchów i codziennie dostaje meila z lista ubrań zawierających moje wyrażenia codziennie nowe
Agnieszq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 18:40   #752
skimos
Zakorzenienie

Oo super funkcja, tylko nie moge jej znaleźc

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 18:45   #753
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

trzeba chyba najpierw dodać sprzedawcę do ulubionych, a potem ustawić subskrypcje

ja tak miałam w wakacje, dzięki czemu upolowałam kilka fajnych rzeczy, ale niestety większośc wróciła na Allegro, bo na zwężanie wydałabym drugie tyle
Stary 2008-02-12, 20:37   #754
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
Ja jestem maniaczką allegro, zrobiłam sobie subskrypcje "dla puszystej" mój rozmiar buta i mój rozmiar ciuchów i codziennie dostaje meila z lista ubrań zawierających moje wyrażenia codziennie nowe
hm, nie rozumiem.. ale to działa tylko, jak dodam jakiegoś sprzedawcę do ulubionych?? bo nie ma chyba takiej opcji, że przysyłają mi maile z ofertami wszystkich użytkowników, którzy spełniają moje ustawienia co do np. rozmiaru?

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 21:15   #755
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
hm, nie rozumiem.. ale to działa tylko, jak dodam jakiegoś sprzedawcę do ulubionych?? bo nie ma chyba takiej opcji, że przysyłają mi maile z ofertami wszystkich użytkowników, którzy spełniają moje ustawienia co do np. rozmiaru?
tak, musisz ich najpierw dodać do ulubionych
Stary 2008-02-12, 21:49   #756
Agnieszq
Raczkowanie

wchodzę sobie na stronę allegro oczywiście zalogowana już, następnie na Odzież, Obuwie , Dodatki a następnie wybieram odzież damska i tam w wyszukiwarce dopiero wpisuje słowo dla puszystej klikam szukaj znajduje mi to co chce. następnie klikam na Dodaj w prawym górnym rogu. Sprawdzam czy wszystko sie zgadza i Dodaj. I wszystko od tej pory będziecie dostawać na meila codziennie nowe wystawione ubranka zawierające w tytle dla puszystej

jeśli chcecie usunąć to kryterium szukania. Wchodzimy w moje allegro następnie zakładka Ulubione i Ulubione kryteria wyszukiwania i tam możemy sobie wyłączyć subskrypcje na kilka dni lub całkiem usunąć.

Dodam jeszcze ze jest ograniczona do 30000 bajtów bodajże także czasem zdarza sie ze nie wyświetla mi wszystkich nowości ale tylko dla tego ze mam 3 kryteria "dla puszystej" mój rozmiar i buciki
Stary 2008-02-12, 23:43   #757
Limonatka
Zakorzenienie

hiaaa, ale boskie widziałam zawsze wcześniej to "dodaj" ale nie kwapiłam się sprawdzać o co w tym chodzi :P super, dzięki Agnieszkq!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 11:04   #758
chilanes
Zakorzenienie

czego to się człowiek dzięki wizażowi (Wizażankom) nie dowie
Stary 2008-02-13, 11:24   #759
gastone
Raczkowanie

Toogra zgadzam sie z toba, ale Irlanczycy nie maja gustu do ubran w zwiazku z tym w tanich sklepach sa straszne ciuchy a gora sa rozciagniete dressy i bluzy. Sa piekne ciuchy , ale drogie . Ale sa za to duze przeceny.To jest ogromny plus.Lumpeksy tez sa i tam sa prawie nowe rzeczy, ktore przynosza ludzie.Ale trafic na cos w moim rozmiarze jest mi ciezko bo takich jak ja jest tu bardzo duzo i zaraz wszystko wychwytuja. Ja niestety z dzieckiem nie zawsze moge leciec i tam grzebac, a jak juz mam czas to nic nie ma.Ale jestem dobrej mysli , postaram sie bardziej.Obiecuje.
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 11:26   #760
marthinisa
Rozeznanie

Witam was dziewczyny. Niesmialo podpatruje ten watek od dluzszego czasu i wkoncu postanowilam "wyjsc z mroku". Na poczatek pare slow o sobie: moje problemy z waga (a raczej nadwaga) zaczely sie kiedy zdecydowalam sie na tabletki Anty. Caly trick polegal na tym ze nie przytylam z dnia na dzien, nie zauwazalam ze kupuje coraz wieksza rozmiary i ze coraz wiecej mnie jest. I tak z 54 kilo przy wzroscie 168 przeistoczylam sie w bez mala kilo 80!!! I wiecie co bylo i co jest najgorsze??? Ze ja nie robilam z tego jakiejs tragedii czy dramatu, ale moje otoczenie i owszem. Przez dlugi czas slyszalam komentarze: O matko! Ale przytylas!!! Zreszta slysze je do tej pory i za kazdym razem zastanawiam sie czy ludzie nie maja wiekszych zmartwien? He? Moj maz mnie akceptuje, kocha moje cialo bo jest przede wszystkim zadbane. Mam duze okragle piersi z ktorych jestem dumna i calkiem niebrzydka twarz, ktora i tak zawsze byla jak ksiezyc w pelni

A teraz kwestia ciuchow: mieszkam obecnie w Irlandii (pozdrowienia dla Gastone) i tak jak ktoras z was juz zauwazyla nie mam absolutnie zadnych problemow z "odzianiem sie". W przeciwienstwie do polskich sklepow, tu na wieszaku moze znalezc cala rozmiarowke od 36 po 46. wiec jedynem ograniczeniem jest cena a nie nie rozmiar - niestety w ojczyznie, szczegolnie w malych miasteczkach jest odwrotnie.

Od kilku lat preferuje tzw. sportowa elegancje; dobrze skrojone spodnie, marynarki, uwielbiam biale koszule. Stosuje zasade ze nie wiecej niz 4 kolory na sobie i zawsze mam dobrana kolorystycznie bizuterie - jestem uzalezniona od kolczykow, wysiorkow i bransoletek. Ostatnio zafascynowal mnie styl BOHO, no i znalazlam nowe uzaleznienie - ebay. Wlasnie licytuje pare ciuszkow - wszyskie rozmiar 12 - 14 - 16 badz XL. Fotki ponizej, w sukience jestem zakochana!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukeinka.jpg (62,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plaszczyk.jpg (5,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marynara.jpg (1,7 KB, 512 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skirt.jpg (6,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skirt2.jpg (4,6 KB, 11 załadowań)

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen

Edytowane przez marthinisa
Czas edycji: 2008-02-13 o 11:27 Powód: blad
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 13:30   #761
Limonatka
Zakorzenienie

Znacie Sare Ramirez? Gra w Grey's Anatomy (Chirurdzy) doktor Callie. Lubię ją - jest piękną kobietą w większym rozmiarze. Nie jest może jakimś ogromny puchatkiem, ale do szczupłych też nie należy. Ona ma budowę podobną do mojej, taka "grubokoścista", taka, że nigdy nie będzie szczupla, i ma tendencję do tycia. Czasem wygląda mniej, a czasem bardziej puchatkowo. Nie da się zapisać ani skopiować zdjęć, więc podaję linka:

http://www.imdb.com/name/nm0708381/mediaindex

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 14:00   #762
Agnieszq
Raczkowanie

Wiem że to nie na temat ale ja jestem maniaczką greysów oglądałam wszystkie sezony po 3 razy i na bieżąco 4 czekam na 12 odcinek
Ale niestety Sary jakoś nie lubię nie wiem czemu chociaż jest piękną kobietą
Stary 2008-02-13, 14:42   #763
Chadzidza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny. Niesmialo podpatruje ten watek od dluzszego czasu i wkoncu postanowilam "wyjsc z mroku". Na poczatek pare slow o sobie: moje problemy z waga (a raczej nadwaga) zaczely sie kiedy zdecydowalam sie na tabletki Anty. Caly trick polegal na tym ze nie przytylam z dnia na dzien, nie zauwazalam ze kupuje coraz wieksza rozmiary i ze coraz wiecej mnie jest. I tak z 54 kilo przy wzroscie 168 przeistoczylam sie w bez mala kilo 80!!! I wiecie co bylo i co jest najgorsze??? Ze ja nie robilam z tego jakiejs tragedii czy dramatu, ale moje otoczenie i owszem. Przez dlugi czas slyszalam komentarze: O matko! Ale przytylas!!! Zreszta slysze je do tej pory i za kazdym razem zastanawiam sie czy ludzie nie maja wiekszych zmartwien? He? Moj maz mnie akceptuje, kocha moje cialo bo jest przede wszystkim zadbane. Mam duze okragle piersi z ktorych jestem dumna i calkiem niebrzydka twarz, ktora i tak zawsze byla jak ksiezyc w pelni

A teraz kwestia ciuchow: mieszkam obecnie w Irlandii (pozdrowienia dla Gastone) i tak jak ktoras z was juz zauwazyla nie mam absolutnie zadnych problemow z "odzianiem sie". W przeciwienstwie do polskich sklepow, tu na wieszaku moze znalezc cala rozmiarowke od 36 po 46. wiec jedynem ograniczeniem jest cena a nie nie rozmiar - niestety w ojczyznie, szczegolnie w malych miasteczkach jest odwrotnie.

Od kilku lat preferuje tzw. sportowa elegancje; dobrze skrojone spodnie, marynarki, uwielbiam biale koszule. Stosuje zasade ze nie wiecej niz 4 kolory na sobie i zawsze mam dobrana kolorystycznie bizuterie - jestem uzalezniona od kolczykow, wysiorkow i bransoletek. Ostatnio zafascynowal mnie styl BOHO, no i znalazlam nowe uzaleznienie - ebay. Wlasnie licytuje pare ciuszkow - wszyskie rozmiar 12 - 14 - 16 badz XL. Fotki ponizej, w sukience jestem zakochana!!!
Ta suknia jest super, mi też się podoba)
Chadzidza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 15:14   #764
Toogra
Zadomowienie

Witam
marthinisa -witaj w wątku
z tego co piszesz widzę,że mamy podobne wymiary.
Tylko Ja mam grube nogi i biodra,,,biust średni.Ostatnio zauwazyłam ,że strasznie powiększył mi się celulit((pomimo dbania jako takiego o ciało.Może to i sprawa wieku ,,chyba jestem tu najstarsza,ale to nie znaczy ,że nie lubię fajnych ciuchów.Gastone udanych polowań na ciuchy
Cieszę się ,że ten wątek się rozwija.Mam nadzieję,że coraz więcej pomysłow dla kazdej z Nas tu bedzie.Pozdrawiam serdeczniewszytskie uczestniczki wątku.
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 17:06   #765
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
Wiem że to nie na temat ale ja jestem maniaczką greysów oglądałam wszystkie sezony po 3 razy i na bieżąco 4 czekam na 12 odcinek
Ale niestety Sary jakoś nie lubię nie wiem czemu chociaż jest piękną kobietą
offtopicując - podejrzewałam Cię o maniactwo Grey's Anatomy (ikonka ) a sama też jestem maniaczką i jak ty, czekam na nowe odcinki po w końcu zakończonym strajku

koniec OT. przepraszam

Stary 2008-02-13, 20:11   #766
chilanes
Zakorzenienie

kilka "nowości"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (17,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (30,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2monifc.jpg (24,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (23,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3-1107.jpg (25,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3monifc.jpg (35,3 KB, 44 załadowań)
Stary 2008-02-13, 21:07   #767
chilanes
Zakorzenienie

Jeszcze parę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (9,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4monifc.jpg (26,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.JPG (19,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5-1107.jpg (17,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.JPG (11,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.JPG (17,8 KB, 15 załadowań)
Stary 2008-02-13, 23:29   #768
Limonatka
Zakorzenienie

patrzę na te zdjęcia i myślę sobie, że chciałabym mieć sukienkę bo właściwie nie mam w listopadzie kupiłam tylko taką czarną, w Cubusie, bardzo dobrze w niej ponoć wyglądam. ale wogóle nie mam letnich sukienek, takich fajnych, zwiewnych nigdy nie mogę znaleźć dobrych, bo mam bardzo duży biust, a oni tak szyją, że jak wszędzie jest dobra, to w biuście dużo za mała

Stary 2008-02-14, 09:50   #769
anulciak85
Zakorzenienie

Mam ten sam problem duzy biusti ciezko kupic cokolwiek
Teraz chce zainwestowac w porzadny stanik bo jak sie okazalo zawsze kupowalam za maly
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-14, 09:58   #770
chilanes
Zakorzenienie

Limonatka - cierpię, jak Ty!

I w dalszym ciągu poszukuję ołówkowej spódnicy!! Czarnej, prostej Nie ma...
Stary 2008-02-14, 10:10   #771
Chadzidza
Raczkowanie

Ja też mam podobny problem dziewczyny(, kupno żakietu czy sukienki to nie lada wyzwanie, nie mówiąc już o eleganckich bluzkach - jak w pasie jest ok, to w biuście się rozchodzi, a jak w biuście ok, to w pasie za luźne, eh....
Chadzidza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 10:53   #772
Limonatka
Zakorzenienie

no właśnie. a mówią, że fajnie mieć duży biust, ale ja się z tym niezgadzam. owszem, facetom się podoba, ale ile problemów z nim jest wrr.
anulciak - z tym dobrym stanikiem jest różnie. ja obecnie jestem zakochana w jednym staniku Feliny za ok 140 zł, może nie jest jakoś bardzo seksowny, bo dość zabudowany, ale dzięki temu super mi wszystko trzyma. no i mam aż dwie pary, w dwóch kolorach
a parę miesiecy temu, głupia, skusiłam się na kupno baaaardzo drogiego stanika za który dałam.... 220 zł nie wiem co mnie pchnęło, w życiu bym tyle nie dała za stanik ale w przymierzalni był super, idealny, fajnie podtrzymywał biust. ale ja widzę, że dla mnie stanik musi być jakby wysoko zabudowany, bo inaczej, tak jak w tym drogim właśnie, bo jakiejś godzinie noszenia, piersi zaczynają mi "wypływać" ze stanika i robi się taka "bułeczka" wystająca poza linię stanika

Stary 2008-02-14, 10:58   #773
Ol!
Raczkowanie

GG do Ol!

oj.. też mam te same problemy.. a ile miała użerania się z sukienką na studniówke- prawie wszystkie sukienki jakie przymiarzałam niedopinały się w biuście albo biust wyglądał fatalnie :/ ale wreszcie znalazłam

a co do staników- też ostatnio sie dowiedziałam jaki mam rozmiar i siewykosztowałam na porządny stanik chociaż kupiłam sobie też jeszcze jeden, ale już się w obwodzie rozciągnął tak, że mam w połowie pleców. a też sporo kosztował bo 100zł
Ol! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 11:07   #774
anulciak85
Zakorzenienie

No ja dowiedzialm sie teraz ze mam 85 HH albo J!!!!A nosilam 85EA gdzie mozna dostac takie staniki!Limonatko moze ty wiesz bo ja tez jestem z Gliwic
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 11:42   #775
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
No ja dowiedzialm sie teraz ze mam 85 HH albo J!!!!A nosilam 85EA gdzie mozna dostac takie staniki!Limonatko moze ty wiesz bo ja tez jestem z Gliwic
dziewczyny - w jaki na boga sposób dobrać sobie idealny rozmiar? mam wejścv do przymierzalni i poprosić o wszystkie możliwe? bo niby mam dobrany i w 1 fasonie jest super, ale w pozostałych, już miseczka za mała

Znalazłam na All - może któraś z Was się skusi, bo na mnie albo za duże albo za małe ;/
http://www.allegro.pl/item312670106_..._sukienka.html
http://www.allegro.pl/item309796063_..._cudo_48_.html
http://www.allegro.pl/item310665565_...xxl_48_50.html
http://www.allegro.pl/item309502209_...t_rozm_48.html
http://www.allegro.pl/item309909674_...zystej_48.html
http://www.allegro.pl/item310446322_...rni_48_50.html
http://www.allegro.pl/item312329978_...operta_48.html
http://www.allegro.pl/item310918703_...sem_48_50.html
http://www.allegro.pl/item312687168_...puszystej.html
http://www.allegro.pl/item312791676_...zi_xxl_48.html
http://www.allegro.pl/item312358857_...tem_48_50.html
http://www.allegro.pl/item312670106_..._sukienka.html
http://www.allegro.pl/item313140129_...kienka_48.html
http://www.allegro.pl/item310934532_...ach_48_50.html

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-02-14 o 12:06
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 14:32   #776
Limonatka
Zakorzenienie

no właśnie anulciak, jak dobrałaś rozmiar? bo ja mam podobnie jak chilanes - w jednym staniku pasuje mi idealnie 90F, w innym nie.

a co do sklepów w Gliwicach - duży wybór mają w sklepie Anna na Zwycięstwa, blisko Mc Donalda. no i ostatnio odkryłam, że w M1 w Zabrzu jest sklep z bielizną gdzie mają duuuuuuży wybór pięknych staników w dużych rozmiarach. ale nie miałam czasu na zakupy wtedy. miła obsługa jest też w Centrogalu, na Zwycięstwa przy Rynku, ale trzeba trafić na taką szczupłą, starszą panią, bo czasem też kręcą się jakieś uczennice, już mnie fajne...

chilanes, zabieram sie do oglądania linków chociaż już raczej nic nie kupię przed wyjazdem, bo pewnie nie dojdzie

Stary 2008-02-14, 16:51   #777
chilanes
Zakorzenienie

Limonatko - same sukienki w linkach

A gdzie się wybierasz?
Stary 2008-02-14, 17:07   #778
Ol!
Raczkowanie

GG do Ol!

co do staników to zapraszam tutaj
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=198388
http://stanikomania.blox.pl/html
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203

Poza tym zawsze pozostaje spytanie się sprzedawczyni- ja jak kupowałam to powiedziałam co mi wychodzi i tabeli rozmarów i próbowałyśmy kilku.
Więc po po przejrzeniu niewiadomo ilu tabelek, przymierzaniu wielu staników z 85D jakie nosiłam jeszcze rok temu przerzuciłam się na 80G
Ol! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 17:48   #779
Limonatka
Zakorzenienie

piękne te sukienki, ale nie dla mnie raczej większość, bo mam szerokie ramiona (jak szerokie wszystko, to wszystko... ) i powinnam chyba nosić z rękawkami sukienki lepiej.

a wybieram się do Słowenii, na wymianę studencką w ramach Erasmusa, na 3,5 miesiąca! mam nadzieję, że większych problemów z internetem tam nie będę miała i spokojnie będę śledziła wątki

znam te strony, ale Internet w tym przypadku niewiele pomaga. jedynie pomaga żeby zdać sobie sprawę, że mamy zły rozmiar. ale jak wyjaśnić to, że jeden stanik 90F jest idelany, a drugi nie? moim zdaniem większość zależy od fasonu. bo przecież nie każdy stanik 90F będzie na mnie dobry.,

Stary 2008-02-14, 18:01   #780
chilanes
Zakorzenienie

właśnie! raz 90 jest ok, raz za dużą, innym razem za mała. Co się ostatnio okazało? 2 staniki, ten sam wzór, tens am nr, różne kolory i co? Jedno większe, drugie mniejsze!
Cóż chyba faktycznie będę musiała wybrać się do sklepu i przymierzyć wszystko co się da.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości