![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Dzięki kochana
![]() ![]() Co do wyboru kierunku... ja od wczesnego dzieciństwa byłam przekonana że zostanę weterynarzem ![]() No ale kto wie... może jeszcze kiedyś połączę pracę z dziećmi i zwierzętami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie, ze mozna. Ja mam licencjat z terapii pedagogicznej, a mgr robie z przedszkolnej, to kwestia roznic programowych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Wtajemniczenie
|
Hej pedagodzy
![]() mam pytanie ![]() ![]() czytam i nic z niej nie kumam, a muszę napisać pracę zaliczeniową ![]() będę wdzięczna nawet za maleńką pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#757 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Chciałam sie zapytąc...bo mam problem. Studiuje niepełnosprawnych intelektualnie i pedagogike przedszkolną. Teraz jakoś non stop zmienia mi się wizja przyszłości. Chciałabym w szkole w klasach 1-3, w poradni, być pedagogogiem szkolnym. Mysle o przedszkolu dośc intensywnie, choć jeszcze szkołą dwujęzyczna wpada mi do głowy co jakis czas. Ale naprawde nie wiem co chce. uwielbiam każdą prace związana z dziećmi. Może któraś z Was powie mi która praca jest najlepiej opłacalna, -co trzeba ukończyć żeby byc pedagogogiem szkolnym lub pracować w poradni pedagogicznej. -czy moge po ukońćzeniu studiów z ped specjalnej i przedszkolnej i otrzymaniu magistra straać sie o prace w szkole w klasach 1-3 i robieniu jednoczensije podyplowmowo wczesnoszkolnej czy to raczej nie możliwe? dziekuje z góry za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po ukonczeniu studiow z ped specjalnej i przedszkolnej raczej nie bedziesz mogla uczyc w szkole, choc zalezy w jakim oddziale, bo moze w 6latkach, ktore pojda do szkoly tak? teraz to sie wszystko szybko zmienia. zalezy tez gdzie mieszkasz, jesli na wsi, badz malym miescie, gdzie brakuje kadry to moga pojsc Ci na reke. Wiem napewno, ze gdybys robila mgr z wczesnoszkolnej to nawet przed koncem studiow mgr moglabys podjac prace ![]()
i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... Edytowane przez ulinkaaa Czas edycji: 2009-04-24 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Witam czy jest ktoś tutaj kto studiuje na Uniwersytecie Wrocławskim pedagogike zaocznie i jest w stanie udzielić jakiś rad i informacji osobie która się na ten kierunek wybiera ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Rozeznanie
|
witam
pisze ktoś prace mgr na temat roli rytmiki w przedszkolu? bo albo mi się wydaje albo jest mało książek o tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
Ja Wam dziewczyny nie pomogę bo ja z miasta Łodzi
![]() Ale mam pytanie, czy miał ktoś może wykłady z Socjologii Edukacji (najlepiej z WSP Łódź) i mógłby mi przesłać? ![]() I może jakieś inne jak ma na stanie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Rozeznanie
|
Mam sprawę. Czy ktoś z Was studiuje na DSW na pedagogice wczesnoszkolnej?
Najpierw chce podejść do egzaminów na wczesnoszkolną na UWr, ale martwię się niewielką ilością miejsc i tymi egzaminami (a`propos, zdawał je ktoś, ile było kandydatów, jakie jest prawdopodobieństwo zdania?) Czy 15 lipca to za późny termin na składanie papierów na DSW? na wczesnoszkolnej? czy jest to bardzo oblegany kierunek?
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doradźcie, bo mnie dyrekcja zamotala - może któraś z was pisze akurat sprawozdanie z realizacji planu rozwoju zawodowego? Na które rozporządzenie sie powoływać - ja mam to z 2004r, natomiast dziś usłyszałam,że ma być to z 2007? Wg nie ta nowelizacja z 2007 akurat w przypadku stażysty nic nowego nie wnosi? Sama już się zamotałam w tym... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() chciałam się podłączyć ![]() ![]() dziś oddałam pracę mgr do sekretariatu na sprawdzenie programem Antyplagiat ![]() Kończę piąty rok na Akademii Pedagogiki Specjalnej w Wawie, robię wczesną interwencję i wychowanie przedszkolne. Jeżeli ktoś miałby jakieś pytania- chętnie odpowiem, pomogę i doradzę bo już trochę zaprawiona w bojach jestem ![]() a no i planuje dalsze studia, ale sama jeszcze nie wiem gdzie, jak i kiedy - najpierw obrona ![]()
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
ja piszę na podstawie tego z 2004 roku. ciekawe czy dobrze
![]()
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Każdą pracę mgr przepuszczają przez "filtr" plagiatu. Program ma w bazie danych książki/ prace mgr/ prace lic/ czasopisma/ strony internetowe i sprawdzają, czy praca nie byla "żywcem" przepisana.... Idiotyczny pomysł, bo jak np. można coś nowego napisać w pedagogice? Np. rozwój dziecka jest opisany w książkach od dawna i jeśli piszesz w pracy o nim to wiadomo, że z książek...
No zobaczymy co mi wyjdzie...
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to głupota, nie tylko jeśli chodzi o pedagogikę. Wiadomo, że jak coś piszesz to na czymś się bazuje. Jakieś badania/doświadczenia to samemu się robi ale resztę to niby jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mi antyplagiat wskazał 0,2%, więc nie ma czym się martwić. tylko ja miałam pracę badawczą..teorii jakieś 15 stron na 200 ![]()
![]() |
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I powiedz czy uważasz, że te studia dobrze Cię przygotowały do pracy?
![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ja się troszkę boję tego programu...nie przepisałam żywcem z neta...bo nawet nie było tematu takiego...no ale zawsze strach troszkę jest :P
Oddałam dzisiaj całość do promotra...na ostateczne poprawki...mam nadzieję, że dużo tego będzie... ![]() A mi się zawsze wydawało, że pedagogiem szkolnym może być osoba, która skończyła studia pedagogiczne...nie zależnie od specjalności... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj dostałam informację, że praca moja przeszła Antyplagiat
![]() Obronę mam wyznaczoną już na 18.06! Zaczynam się bać ![]()
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
A ja pytałam koleżanki, która w tym roku pisała pracę magisterską i powiedziała, że przez ten program to przepuszczają wtedy kiedy promotor ma podejrzenie plagiatu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, że wszystkie prace, albo chociaż na wyrywki...
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
zalezy od uczelni. na mojej przepuszczali na 100% wszystkie. sama widziałam
![]()
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Pewnie tak, zależy od uczelni. Na UŁ prawdopodobnie tak jak napisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
U mnie na uczelni podobno też sprawdzano pracę, jeśli promotor miał zastrzeżenia
![]() Program sam w sobie nie jest zły. To nie chodzi o to, że samemu trzeba pracę napisać tylko, żeby np nie przypisać sobie czyjegoś tekstu. Jeśli zrobi się przypis, że tekst jest z tej i tej książki to wszystko jest ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.