Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji)
Abu Dhabi 24 30,00%
Ajmān 0 0%
Dubai 33 41,25%
Fujairah 1 1,25%
Ras al-Khaimah 0 0%
Sharjah 7 8,75%
Umm al-Quwain 1 1,25%
W innym państwie Middle East 14 17,50%
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 17:10   #751
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Fiu, fiu, fiu.... że tak zagwizdam z podziwem.... bardzo ładnie Jumeirah
W tak młodym wieku i śliczny początek pięknej kariery, no moja droga tylko tak dalej, trzymam kciuki

Krótkie pytanie: a za trzymanie kciuków przysługuje zaproszenie na ślub?

Byłaś już na Burj whatever Khalifa? Bo się zastanawiam czy nie pojechać tam w ten weekend.... tylko obawiam się tłumów jak za poczatków Atlantisa, jak myślisz? Warto?
DZIEKUJE CI Eva!!!!
A wiesz co jest najlepsze ze jestem pierwsza Emiratka (kobieta) ktora pracuje jako trainer.

Za kciuki? oczywiscie ze TAK , to zalezy kiedy bedzie ten slub. Kto wie moze za rok albo za dwa lata.

Nie bylam, za DUZO ludzi zwieza Burj Dubai, w twoim miejscu bym poczekala.
Stary 2010-01-14, 18:05   #752
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Tym bardziej Ci kochana gratuluję

Tak z boku też Ci kibicuję, widziałam kiedyś Twoje zdjęcie w gazecie podczas jakiegoś wywiadu, śliczna z Ciebie dziewczyna

....ahahahahahaaa.... skoro piszesz, że Burj Dubai DUŻO ludzi zwiedza, to może Burj Kahalifa jest mniej okupowany?

Żarty, żartami ale pojadę do Dubajewa jak się trochę ten pierwszy tłum przewali.

BO66, co nic nie piszesz?

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 19:40   #753
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:

Tak z boku też Ci kibicuję, widziałam kiedyś Twoje zdjęcie w gazecie podczas jakiegoś wywiadu, śliczna z Ciebie dziewczyna

....ahahahahahaaa.... skoro piszesz, że Burj Dubai DUŻO ludzi zwiedza, to może Burj Kahalifa jest mniej okupowany?

Żarty, żartami ale pojadę do Dubajewa jak się trochę ten pierwszy tłum przewali.

Ten wywiad byl z 3 lata temu, o horse riding, tak tak bylam a horse back rider, ale przestalam przez rodzine no i ten unfortunate wypadek.

heheheheheh, to nawet nic, zebysz slyszala troche agresywne zarty i sarkazm oczywiscie od strony lokale z AD including dalsza rodzina mojego taty

Ponizej zdjecie z 4 lata temu

Edytowane przez Jumeirah Girl
Czas edycji: 2010-03-12 o 17:13
Jumeirah Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 03:22   #754
SharjANKA
Przyczajenie

Cytat:
Anka, no to gratuluję pracujesz w domu i masz co robić, oj masz... planujecie dziecko już zaraz, czy czekacie kilka lat?
Plany planami a zycie i tak pewnie samo napisze swoja wersje scenariusza, wiec podchodzimy do tego bez spiny

Czesto osatnio padalo to pytanie w naszym kierunku, chyba w zwiazku ze slubem... Zwykle wyglada to tak:
KTOS - To co, robicie sobie dziecko?
MY - Robimy caly czas, ale jakos nie wychodzi....

Jest jeszcze kilka lat do 30... to dla mnie gorna granica.
SharjANKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 06:09   #755
Eva ID

GG do Eva ID

Jumeirah, masz urodę filmową nie myślałaś iść do telewizji? Robią castingi czasem do Dubai One albo filmów. Miałabyś duże szanse

Nie jeździsz już? O żesz kurcze, szkoda, że przestałaś

Co to za wypadek? Tylko spadłaś, czy faktycznie coś sobie uszkodziłaś? Ja tyle razy spadałam z konia, że można by mnie wręcz nazwać "kobietą upadłą".... ahahahahahahaaaaa.....

Niestety naszym życiem często kieruje wola rodziny, a widać to zwłaszcza na tym terenie, jednak zmiany, które dokonały się dzięki Sheikhowi Nahyanowi w ciągu zaledwie 40 lat, to ogromny postęp do przodu.

Bardzo podoba mi się, że Sheikh Mohammed z Dubaju stara się tworzyć taką właśnie w miarę możliwości nowoczesną rodzinę, jego żona Księżna Haya już pokazuje się bez tradycyjnego ubioru, wprawdzie jest z Jordani, tym niemniej.
Poza tym Sheikha Maitha reprezentuje UAE w karate i taekwondo. Mam nadzieję, że nie znajdzie jakiegoś głupiego męża, który by jej tego zakazał.

Ty teraz jesteś na początku swojej kariery w pracy, sama widzisz, że jesteś prekursorką, tak trzymaj

Coraz więcej kobiet emiratek pracuje i są one w pracy naprawdę wspaniałe, wręcz lepsze od mężczyzn, których czasem rozleniwia ich pojecie macho.

Chciałabym w końcu zobaczyć kobiety-emiratki jako lekarki, inżynier, managers bo są zdolne, pracowite i warte tego aby zdobywać edukację.

Zobacz Sheikha Lubna, niesamowita kobieta, jestem pod jej ogromnym wrażeniem a miałam przyjemność z nią rozmawiać.

Cytat:
Napisane przez SharjANKA Pokaż wiadomość
Plany planami a zycie i tak pewnie samo napisze swoja wersje scenariusza, wiec podchodzimy do tego bez spiny

Przepraszam Anka, pytałam o dziecko tylko pod kątem Twojej pracy tutaj. Przepraszam za tak osobiste pytanie, nie powinnam była go zadawać.

Byłaś już gdzieś orientować się o pracę?

Może skontaktuj się z którąś z agencji head hunterskich, oni będą mogli Ci najlepiej doradzić.

Ważne też na jakim stanowisku bez "papierka" mogłabyś pracować? Jako Recepcjonista?

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-01-15 o 06:16
Stary 2010-01-15, 08:42   #756
BO66
Przyczajenie

Cytat:

Witam.
Lenistwo i miodowy miesiąc z córka po dłuższym niemówieniu jest powodem mojego "milczka".Nadrabiamy w przyjemny sposób zaległości.
BO66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 08:47   #757
Eva ID

GG do Eva ID

Kilka info o Burj Khalifa:

- budowany jako Burj Dubai, zmieniona nazwa dla uczczenia prezydenta UAE, Sheikha Khalifa Al Nahyan

- początek budowy: 21 Września 2004 roku

- oficjalnie otworzony: 04 Stycznia 2010 roku

- architekt: Adrian Smith

- idea kształtu budyku oparta na kwiecie Hymenocallis

- najdroższy budynek na świecie: 1.5 miliarda USD

- najwyższy budynek świata - 828 metrów (inne dane mówią o 818 metrów), ile by nie było i tak pozostaje najwyższy - pobił Taipei 101 (509 m)

- najwyższa struktura metalowa jaką kiedykolwiek wybudowano 828 metrów, która pobiła poprzedni rekord należący do Masztu Radiowego w Kostantynowie (646 metrów)

- najwyższa istniejąca struktura 828 metrów z istniejących, pobity rekord Masztu KVLY-TV w Blanchard (628m)

tu taka mała dygresja....
polski rekord nie był pobity od 1974 roku aż do teraz

- najwięcej pięter 160 - przedtem rekord należał do Willis Tower 108 pięter

- najdłuższy przejazd windy - przez całą wysokość budynku, lecz winda nie jest dostępna dla ogółu.... no i chyba całe szczęście

- najszybsze windy na świecie 64km/h

- najwyższy budynek zawierający mieszkania prywatne - 900 apartamentów, sprzedanych w osiem godzin gdy tylko pokazały się na rynku no i się spóźniłam

- najwyżej umieszczony taras widokowy -124 piętro, 442 metry nad ziemią

- najwyżej umieszczony meczet na świecie - 158 piętro

- Hotel Armani (nie wiadomo jeszcze jaką będzie miał dokładnie nazwę) zostanie otworzony 18 Marca 2010 roku

- Giorgio Armani projektował wnętrza Burj Khalifa

- bilety do Burj Khalifa kosztują 100 Dh dla dzieci poniżej 13 lat 75 DH, szybki pass to koszt 400 Dh

- w tej chwili pracuje 8 wind z docelowych 57, tak zwane double- deck, przyjmują do każdej z dwóch kabin 12-14 osób, poruszają się z prędkością 64 km/h

- można iść piechotą.... to tylko 2.909 schodów do 160 piętra

To tyle w skrócie

55 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 09:15   #758
BO66
Przyczajenie

Cytat:

Cytat:
Jumeirah, masz urodę filmową nie myślałaś iść do telewizji? Robią castingi czasem do Dubai One albo filmów. Miałabyś duże szanse

Co to za wypadek? Tylko spadłaś, czy faktycznie coś sobie uszkodziłaś? Ja tyle razy spadałam z konia, że można by mnie wręcz nazwać "kobietą upadłą".... ahahahahahahaaaaa.....

Niestety naszym życiem często kieruje wola rodziny, a widać to zwłaszcza na tym terenie, jednak zmiany, które dokonały się dzięki Sheikhowi Nahyanowi w ciągu zaledwie 40 lat, to ogromny postęp do przodu.

Bardzo podoba mi się, że Sheikh Mohammed z Dubaju stara się tworzyć taką właśnie w miarę możliwości nowoczesną rodzinę, jego żona Księżna Haya już pokazuje się bez tradycyjnego ubioru, wprawdzie jest z Jordani, tym niemniej.
Poza tym Sheikha Maitha reprezentuje UAE w karate i taekwondo. Mam nadzieję, że nie znajdzie jakiegoś głupiego męża, który by jej tego zakazał.

Ty teraz jesteś na początku swojej kariery w pracy, sama widzisz, że jesteś prekursorką, tak trzymaj

Coraz więcej kobiet emiratek pracuje i są one w pracy naprawdę wspaniałe, wręcz lepsze od mężczyzn, których czasem rozleniwia ich pojecie macho.

Chciałabym w końcu zobaczyć kobiety-emiratki jako lekarki, inżynier, managers bo są zdolne, pracowite i warte tego aby zdobywać edukację.

Zobacz Sheikha Lubna, niesamowita kobieta, jestem pod jej ogromnym wrażeniem a miałam przyjemność z nią rozmawiać.

Przepraszam Anka, pytałam o dziecko tylko pod kątem Twojej pracy tutaj. Przepraszam za tak osobiste pytanie, nie powinnam była go zadawać.

Byłaś już gdzieś orientować się o pracę?

Może skontaktuj się z którąś z agencji head hunterskich, oni będą mogli Ci najlepiej doradzić.

Ważne też na jakim stanowisku bez "papierka" mogłabyś pracować? Jako Recepcjonista?
Obudziłaś we mnie lokalny patriotyzm.Ksiezniczka Haya w Jordanii nigdy nie ubierała się tradycyjnie.Jej pasja podobnie do Jumeirah było jeździectwo i brała udział w wielu konkursach.
Stary 2010-01-15, 09:17   #759
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:

Oj dziekuje ci Eva
Mi nigdy nie interesowalo mnie zeby pracowac w telewizji, a w drugiej stronie jak bym chciala to chyba mnie zabili

A na serio, ja od zawsze interesowalo mnie branza w HR, ze nawet chce compete z moja ciocia ktora jest senior manager w HR jeden z lokalnych banks, chce osiagnac podobny cel oto zeby byc successful senior manager in HR i jako trainer
Moj long term goal to otworzyc business "Career Consultancy & Training Agency"

Tak mialam wypadek konny chyba tak mozna nazwac, gdy bylam w Polsce w lato 3 lata temu w Sopocie, tam bylo championship w skok przez przeszkody, losowalam konia, gdy mialam juz prawie ostatnie fences, na triple fences kon nagle przychamowal, a ja na przeszkody ladowalam OUCH. no zaszkodzilam back nerves, i nie dawno mialam car accident to jeszcze pogorszylo, moze w tym miesiacu zrobie MRI w Medcare Hospital.
Wiesz Eva to nie tylko wola rodziny a tradycja, i community.

A mi podobaja Sheikowie Al Nahayan, baaaaaardzo lubilam Sheikh Zayed Al Nahayan, Sheikh Saeed Al Maktoum i Sheikh Maktoum Al Maktoum. A z Sheikh Mohammed nie podarzamy, moze dlatego ze ma za duuuzo wizji i chce ich zrealizowac ASAP.

Uwierz mi lokalne ludzie 90% nie beda nasladowac Sheikh Mohammed w tym kierunku , ale nasladuja w czyms innego , miec ten sam samochod, ten san kolor Kandoorah, horse riding in endurance, hunting etc.....
To pradwa wszyscy kibicuja Sheikha Maitha, ale nie beda pozwalac swoich corek nasladowac jej, moze minority.
A o Sheikha Lubna wszyscy ja uwielbiamy, ale i tak ludzie mowia ze ona bedzie stara panna do konca zycia, bo nie kazdy mezczyzna chce miec zone ktora ma "Power and Authority w UAE" i nie zalezna, no moze to byc jakis diplomat.
Niestety to jest fakt
Stary 2010-01-15, 17:16   #760
martita_
Przyczajenie

Witam

Mój kolega z pracy znalazł wasz wątek na tym forum jako swieżo upieczona nówka w dubaju chciałabym się przedstawić i mam nadzieje spotkac was juz wkrotce.

do konca nie wiem, czy watek bedzie kontynuowany, jednak slyszalam jest "skarbnica wiedzy" wiec nie omieszkam poczytac i sie czegos poduczyc

pozdrawiam was serdecznie
martita
martita_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 17:21   #761
Wenila
Wtajemniczenie

a witamy witamy, miłej lektury...a mozesz cos więcej od siebie napisać...może jak wrażenia po przyjeździe do Dubaju?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 17:40   #762
martita_
Przyczajenie

dubaj.... miasto w przebudowie!! probowalam godzine przejsc na drugą strone ulicy od madina tower w JLT do dubai marina mall i wiecie co... nie udalo mi sie, bo obydwie stacje metra okazyly sie byc jeszcze nie otwarte skonczylo sie oczywiscie na podjechaniem taxowka hehe

strasznie malo sie tu chodzi (pomijajac caly fanklub chodznia po sklepach ) ale sa za to miejsce wrecz magiczne!! np. bab al shams - bardzo bardzo polecam.

dubaj przypomina mi troche poczatki hong kongu, tylko tam stawiaja bardziej na tradycje a tu na reguly gry świata arabskiego.

dopiero zaczelam czytac ten watek a juz po czesci rozumiem dlaczego moja przyszla tesciowa tak bardzo chce abysmy zalegalizowali zwiazek... jeszcze wiele przede mna.
martita_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 18:28   #763
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez BO66 Pokaż wiadomość
Obudziłaś we mnie lokalny patriotyzm.Ksiezniczka Haya w Jordanii nigdy nie ubierała się tradycyjnie.Jej pasja podobnie do Jumeirah było jeździectwo i brała udział w wielu konkursach.
Ha, wiedziałam jak Cię obudzić.... bo widziałam, że zaglądasz i czytasz a mało piszesz... Księżniczka Haya to kontynuacja wspaniałych tradycji Jordańskich po królowej Noor, wprawdzie nie jest jej córką, bo Alia o Palestyńskich korzeniach, zmarłej tak młodo, lecz jest prawdziwą, wspaniałą księżną.

To ważne zwłaszcza w tym kraju, gdzie jak potwierdza Jumeirah tradycje i community (do diabła jak to napisać po polsku?!) są bardzo głęboko zakorzenione.

Ten kraj się zmienia, rok za rokiem coraz więcej kobiet emiratek znajduje dobrą pracę, tak problemem dla nich jest podobny problem jaki mają europejki, znalezienie męża, który jest w stanie zaakceptować i uszanować karierę żony.

Europejki znalazły na to sposób, mają dzieci bez mężów, lub z przyjaciółmi w otwartych związkach, tu jest to niemożliwe. One mają dużo trudniej.

BO, jaki miodowy miesiąc? Twoja córcia wyszła za mąż? Za kogo? Jak jej się podoba ten nowy stan?

Cytat:
Napisane przez Jumeirah Girl Pokaż wiadomość
Moj long term goal to otworzyc business "Career Consultancy & Training Agency"
Jumeirah, to kibicuję podoba mi się Twój CEL i tak trzymaj kochana, tak trzymaj !!!

Ojej, faktycznie nieciekawie Cię ten koń potraktował ale odczuwasz nadal kontuzję i bóle?

Co to za wypadek?! Rozwaliłaś tego... no i nie pamiętam... Toyotę miałaś czy Nissana? Takie beżowe autko.... no nie pamiętam?

ROZWALIŁAŚ NOWE AUTO ?! Jak na Boga?!

Cytat:
Napisane przez martita_ Pokaż wiadomość
Witam
jako swieżo upieczona nówka w dubaju chciałabym się przedstawić i mam nadzieje spotkac was juz wkrotce.
Witaj Martita

Co robisz w Dubajewie?!

Wenila... no kochana, weź Ty kończ te szkoły i przyjeżdżaj tutaj, bo i tak częścią swej osoby tu już jesteś Buziaczki

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

BO, btw: uwielbiam królową Rania dokładnie tak, jak podoba mi się cały dwór Jordański i Marokański, as well

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez martita_ Pokaż wiadomość
... jeszcze wiele przede mna.

Ahahahahahaaaaaaa..... no dokładnie.... a na drugą stronę ulicy to jednak lepiej pojechać samochodem.

przykład: do Malla mam ok. 900 metrów... fajny spacerek... jadę samochodem.

Tu tak naprawdę W OGÓLE się NIE chodzi tylko jeździ.

Jedynie zimą możesz pospacerować wieczorami, bo w ciągu dnia nie polecam, 25 stopni.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-01-15 o 18:29
Stary 2010-01-15, 18:45   #764
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Jumeirah, to kibicuję podoba mi się Twój CEL i tak trzymaj kochana, tak trzymaj !!!

Ojej, faktycznie nieciekawie Cię ten koń potraktował ale odczuwasz nadal kontuzję i bóle?

Co to za wypadek?! Rozwaliłaś tego... no i nie pamiętam... Toyotę miałaś czy Nissana? Takie beżowe autko.... no nie pamiętam?

ROZWALIŁAŚ NOWE AUTO ?! Jak na Boga?!
Eva ciesze sie ze ty sie cieszysz i mnie kibicujesz:cm ok:

Tak, ze czuje jak bym byla sparilizowana , i czasami nie moge trzymac szklanke albo jakis zecz, bo czuje jak mi prad mnie urazil i wypuszczam szklanke unconciously.

Moj samochod to Nissan Altima, moj tata mi kupil jako pierwszy samochod, ale kupie nowy samochod juz za rok, ale musze robic order teraz, zeby doszlo.

Jakis Debil filipinczyk rozwalil moj samochod, ze nawet passenger belt nic nie pomogl. A wiesz co jest smieszniejsze!! ze powiedzial : im soo sorry madam, we can not control accidents, they happen for purpose ,but i will be careful next time. Chciala rozwalic jego leb, albo zastrzelic.
Ale teraz moj samochod jak nowka teraz

Czas edycji: 2010-01-15 o 18:46
Stary 2010-01-15, 19:05   #765
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Moj samochod to Nissan Altima, moj tata mi kupil jako pierwszy samochod, ale kupie nowy samochod juz za rok, ale musze robic order teraz, zeby doszlo.

Jakis Debil filipinczyk rozwalil moj samochod,

Aaaaaaaaa.... Nissan Altima, czyli w sumie dobrze pamiętałam

No Jasna Cholera, Ci Filipińczycy, Indians and Pakistani they are driving like crazy.... I know and I fully understand what you mean.

An the words "next time" he can put deeply in his arss....

Jaki samochód chcesz kupić? Ja polecam Ci off road, poważnie, gdy jedziesz widzisz dalej i masz więcej czasu na manewry samochodu, ja mam ML, ale Toyota Prado jest taka "kobieca" i moja znajoma jeździ Toyotą FJ Cruiser.... jak ja kocham gdy ona parkuje.... w każdym miejscu....

55 kg
Stary 2010-01-15, 19:21   #766
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Aaaaaaaaa.... Nissan Altima, czyli w sumie dobrze pamiętałam

No Jasna Cholera, Ci Filipińczycy, Indians and Pakistani they are driving like crazy.... I know and I fully understand what you mean.

An the words "next time" he can put deeply in his arss....

Jaki samochód chcesz kupić? Ja polecam Ci off road, poważnie, gdy jedziesz widzisz dalej i masz więcej czasu na manewry samochodu, ja mam ML, ale Toyota Prado jest taka "kobieca" i moja znajoma jeździ Toyotą FJ Cruiser.... jak ja kocham gdy ona parkuje.... w każdym miejscu....
EXACTLY!!

najpierw chcialam kupic Jaguara XJ, ale teraz na 100% kupuje Porsche Cayenne model 2011 full option + inne dodatki. 2011 bedzie nowy look Porsce Cayenne.
Moja mama ma Toyota Land Cruisera, baaardzo fajnie sie jezdzi nim
Stary 2010-01-15, 19:52   #767
BO66
Przyczajenie

BO, jaki miodowy miesiąc? Twoja córcia wyszła za mąż? Za kogo? Jak jej się podoba ten nowy stan?

EVA moja córka nie wyszła za mąż.Po wielkiej awanturze miedzy nami zapanował miesiąc miodowy.De facto awantura była o to ,ze zostawiła bardzo porządnego chłopaka.
Stary 2010-01-15, 22:56   #768
Wenila
Wtajemniczenie

Cytat:
..

Wenila... no kochana, weź Ty kończ te szkoły i przyjeżdżaj tutaj, bo i tak częścią swej osoby tu już jesteś Buziaczki

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------
...

Juz prawie skończyłam szkołę. Studia obronione, została mi jedynie obrona pracy podyplomowej, ale wyjazd do Dubaju to dla mnie troche utopia. Raczej niemożliwe.
Po pierwsze mój angielski nie jest na tyle dobry by sobie tam poradzić,
po drugie jestem jak to się obecnie mówi singlem więc tym bardziej nie czulabym się bezpiecznie...zresztą chyba nawet nie byłoby to dobrze widziane, ze samotna kobieta...drobna blondynka (choć nie wiem czy kolor włosów ma znaczenie)
3. Nie stać mnie na wyjazd po prostu. Skończyłam beznadziejne studia, nie mam doświadczenia zawodowego a biorąc pod uwagę popapraną sytuację rynku pracy w Polsce-jestem bezrobotna... o czym lepiej nie pisać. W ZEA jest inny swiat...a tutaj coraz większą niechęć mam do Polski niestety...

może kiedyś uda mi się uzbierać na wyjazd turystyczny...ale póki co mam inne priorytety

dlatego cieszę się, ze znalazłam ten wątek, bo choć trochę mogę czuć się "swojsko"
Stary 2010-01-16, 06:50   #769
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
na 100% kupuje Porsche Cayenne model 2011 full option + inne dodatki. 2011 bedzie nowy look Porsce Cayenne.
Moja mama ma Toyota Land Cruisera, baaardzo fajnie sie jezdzi nim
Wawwww..... Cayenne piękne autko!!!

Moja znajoma ma Cayenne w kolorze Crystal Silver Metallic... miodzioooo...

Faktycznie naczekała się na niego chyba z 6 miesięcy, w ogóle długo się na Porsche czeka bo nie nadąrzają z produkcją, a jeszcze teraz ten nowy model Panamera, zwariowali na jego punkcie tutaj, ja już go we wszystkich kolorach chyba widziałam... i z "krótkimi" rejestracjami też.

Jumeirah, w jakim kolorze myślisz go zamówić?

Ja Ci powiem, że mnie się podoba w każdym ciężki wybór.... ale chyba Sand White z interiorem Havanna/Sand Beige albo Stone/Steel Gray

Mój skromny ML jest Arctic White z interiorem Ash.... dobrze się czuję w takich kolorach.

Cytat:
Napisane przez BO66 Pokaż wiadomość
EVA moja córka nie wyszła za mąż.Po wielkiej awanturze miedzy nami zapanował miesiąc miodowy.De facto awantura była o to ,ze zostawiła bardzo porządnego chłopaka.
Ahahahahahahahaaaaa.... no to faktycznie, pokręciłam no ale honeymoon to dla mnie tylko jedno miało znaczenie...

BO, ale skoro go zostawiła, to może wcale taki porządny nie był na jakiego wyglądał?
Mówiła Ci o co poszło?

Mój syn też zerwał z dziewczyną, a wszystko przez to, że ona za dużo mu SMSów wysyłała i się nieborak skupić na nauce nie mógł no weź tu zrozum "dzisiejszą młodzież"???

I ogólnie facetów...

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
Skończyłam beznadziejne studia, nie mam doświadczenia zawodowego a biorąc pod uwagę popapraną sytuację rynku pracy w Polsce-jestem bezrobotna...
Wenila, a cóż to za tajemniczy kierunek ukończyłaś, co to mówisz, że do niczego się nie nadaje? Bibliotekarstwo?!

Wiesz.... z Twojego opisu... drobna blondynka.... to ja Ci wróżę, że długo to byś tu singlem nie była
Ba, miałabyś w czym wybierać i przebierać jak w ulęgałakach

Jumairah i BO... zgadzacie się ze mną?!

Poza tym, jeśli już ktoś zaproponowałby Ci pracę z tego kraju, to na 100% otrzymałabyś bilet lotniczy i nie kosztowała by Cię podróż więcej jak tylko przejazd z własnego domu na najbliższe lotnisko

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-01-16 o 06:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-16, 08:27   #770
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Wawwww..... Cayenne piękne autko!!!

Moja znajoma ma Cayenne w kolorze Crystal Silver Metallic... miodzioooo...

Faktycznie naczekała się na niego chyba z 6 miesięcy, w ogóle długo się na Porsche czeka bo nie nadąrzają z produkcją, a jeszcze teraz ten nowy model Panamera, zwariowali na jego punkcie tutaj, ja już go we wszystkich kolorach chyba widziałam... i z "krótkimi" rejestracjami też.

Jumeirah, w jakim kolorze myślisz go zamówić?

Ja Ci powiem, że mnie się podoba w każdym ciężki wybór.... ale chyba Sand White z interiorem Havanna/Sand Beige albo Stone/Steel Gray

Mój skromny ML jest Arctic White z interiorem Ash.... dobrze się czuję w takich kolorach.

Wiesz.... z Twojego opisu... drobna blondynka.... to ja Ci wróżę, że długo to byś tu singlem nie była
Ba, miałabyś w czym wybierać i przebierać jak w ulęgałakach

Jumairah i BO... zgadzacie się ze mną?!
Bym chciala CayenneS, rodzice zabronili kupic samochod z 8 cylinders, bo bym zwariowala jak najbardziej na ulicy , i bym dostala 24 black points. Nie moge tego ukryc ze szybkosc to jest moja pasja i zmienianie lane co chwile, nie nawidze gdy kots jest przed demna, jakby ktos mnie udusil!!! to jest chyba jakas choroba

Ja mam dwie opcji :Crystal Silver Metallic albo Basalt Black Metallic.
Uwielbiam Sand Beig sooo Classy!!, przy najmniej nie bedzie mnie az tak grzewal w lato.
Tutaj wo mojej osiedlu co 5 osoba ma Cayenne, chyba to jest jakas apedemia.
Porsche Panamera, moj kuzyn ma, zloty kolor:l ove:.
Ja odkrylam najlepszy windows tint z 3M, maja specjalne windows tins ktore trzymaja ciepla o 80%, ja mam 50% sa wspaniale + czarnym tint 70%, , no i maja 5 lat gwarancji. Ale cena troche pszeraza.

OJ TAAAAK!! Bedziesz hypnotyzowac!!

Czas edycji: 2010-01-16 o 08:42
Stary 2010-01-16, 09:35   #771
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Bym chciala CayenneS, rodzice zabronili kupic samochod z 8 cylinders, bo bym zwariowala jak najbardziej na ulicy , i bym dostala 24 black points. Nie moge tego ukryc ze szybkosc to jest moja pasja i zmienianie lane co chwile, nie nawidze gdy kots jest przed demna, jakby ktos mnie udusil!!! to jest chyba jakas choroba
Ahahahaha... no to Ci powiem, że masz syndrom młodego kierowcy, tylko, że z czasem w ogóle się z tego nie wyrasta.... tu przykład masz mnie

Staram się zwalniać przy radarach ale raz mi zdjęcie zrobił z flashem jechałam wtedy 178 albo 187 km/h już nie pamiętam i muszę zapłacić 800 Dh
Pffff.... trzeba było uważać....

Mój ma tylko 6 cylindrów ale wystarczy, narazie wystarczy

Bierz Cayenne z 6 cylindami i tak nie będziesz żałować

Wiesz co, czarnego bym nie brała, strasznie się nagrzewają czarne auta, ten Silver jest prześliczny no i White bo ja w ogóle Love White Cars

Szyby są ważne, weź te mocno przyciemniane

W ogóle Porsche to jakaś epidemia.... takie się popularne zrobiły

Twój kuzyn ma złotego Panamera? Jeszcze nie widziałam Już go kocham daj mi jego numer telefonu chętnie go zaproszę do KFC!!!

Ja dość często widuję czerwonego Panamera z szybami lustrzanymi.... padam ilekroś go widzę a podobno nie lubię czerwonych samochodów tiaaaaa

To jest ta czerwień Ruby Red Metallic, nawet mu zdjęcie zrobiłam.... no nie mogłam się powstrzymać

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-01-16 o 09:39
Stary 2010-01-16, 10:16   #772
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Ahahahaha... no to Ci powiem, że masz syndrom młodego kierowcy, tylko, że z czasem w ogóle się z tego nie wyrasta.... tu przykład masz mnie

Staram się zwalniać przy radarach ale raz mi zdjęcie zrobił z flashem jechałam wtedy 178 albo 187 km/h już nie pamiętam i muszę zapłacić 800 Dh
Pffff.... trzeba było uważać....

Mój ma tylko 6 cylindrów ale wystarczy, narazie wystarczy

Bierz Cayenne z 6 cylindami i tak nie będziesz żałować

Wiesz co, czarnego bym nie brała, strasznie się nagrzewają czarne auta, ten Silver jest prześliczny no i White bo ja w ogóle Love White Cars

Szyby są ważne, weź te mocno przyciemniane

W ogóle Porsche to jakaś epidemia.... takie się popularne zrobiły

Twój kuzyn ma złotego Panamera? Jeszcze nie widziałam Już go kocham daj mi jego numer telefonu chętnie go zaproszę do KFC!!!

Ja dość często widuję czerwonego Panamera z szybami lustrzanymi.... padam ilekroś go widzę a podobno nie lubię czerwonych samochodów tiaaaaa

To jest ta czerwień Ruby Red Metallic, nawet mu zdjęcie zrobiłam.... no nie mogłam się powstrzymać

WOOW 187km/h!! Jak bys byla w USA to bys siedziala

Ja podbilam swoj rekord 200km/h w Sheik Zayed road, Altima ma POWER, ale to bylo emergency case.

Plus mam 8 black points bo zmieniam lane co sekunde.
Czy wspomnialam ze nie dawno ja i jakis mlody policjant (samochod BMW, no i Golden Ray Ban) scigalismy sie w Sheikh Zayed road, no to bylo cos!

Ten Tint nie tylko przyciemnia szyby, a jeszcze nie pozwala zeby samochod wsrodku nie grzal. 70% black tint pod black tint wkladaja te 80% transparent tint ktory chamuje cieplo do samochodu. Jak bym nawet miala czarne interior tez bym nie czula ciepla w lato
Sprawdza bo mam. Ale cena jest kosmiczna

Moj kuzyn jest married i ma synka

hehehehe

Widzialam Bronzowy i Bialy Panamera , sa takie SEXY
Stary 2010-01-16, 10:51   #773
Eva ID

GG do Eva ID

Hahaha... ścigałaś się z nim, czy Cię gonił?

Ja kiedyś ścigałam się z Białym Cayenne.... facet mnie dopiero na światłach dogonił i mówi "I`ve never seen in my life a woman driving like you"... hihihi... chciał mój numer tel. ale mu nie dałam i zwiałam.

No jak ten Tint taki faktycznie dobry, to ja bym chciała Black ale nie Metallic tylko Matte Black

Zobacz tego, z tuningiem 9FF.... ahhhhhhh..... ale sie nam motoryzacyjny wątek zrobił ahahahahaha...

Z tym kuzynem, to mnie o autko chodziło Twego kuzyna do KFC, kupiłabym mu kubełek Family Meal, a ja podziwiała Panamerę.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-01-16 o 10:53

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-16, 11:03   #774
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Hahaha... ścigałaś się z nim, czy Cię gonił?

Ja kiedyś ścigałam się z Białym Cayenne.... facet mnie dopiero na światłach dogonił i mówi "I`ve never seen in my life a woman driving like you"... hihihi... chciał mój numer tel. ale mu nie dałam i zwiałam.

No jak ten Tint taki faktycznie dobry, to ja bym chciała Black ale nie Metallic tylko Matte Black

Zobacz tego, z tuningiem 9FF.... ahhhhhhh..... ale sie nam motoryzacyjny wątek zrobił ahahahahaha...

Z tym kuzynem, to mnie o autko chodziło Twego kuzyna do KFC, kupiłabym mu kubełek Family Meal, a ja podziwiała Panamerę.
no no, masz fanow

hehehe, nie nie, scigalysmy sie ,on byl na drugim lane

Dawno temu rok temu, i overslept a 8 mialam final exam, jechalam szybko przez Garhoud road, i wszystkie samochody ktory byle przedemna ich eksmytowalam, no i byl taki samochod tez go eksmitowalam na drugim lane, jak tylko spojrzalam w lewo to widzialam, UWAGA, policjanci!! gdy spojrzalam przez lusterko to widzialam ze policjant pokazywal mnie ze otworzyl zeszyt zeby przepisal moj plate number, trudno. Okazalo sie ze ten policjant tylko udawal ze pisal moj plate number.

Ale jak by byl singlem to on by pozwolil ci jezdzic nim a nie podziwianie

OJ TAAK
Stary 2010-01-16, 11:14   #775
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Ale jak by byl singlem to on by pozwolil ci jezdzic nim a nie podziwianie

OJ TAAK
Jakie "oj taak"?!

55 kg
Stary 2010-01-16, 11:21   #776
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Jakie "oj taak"?!
Mowa o Porsche Cayenne Black Matte ktora zalaczylas
Stary 2010-01-16, 11:27   #777
Eva ID

GG do Eva ID

aaaaaaaaaaa...... no to jasne, że tak, tak, tak.... taaaaaaak

55 kg
Stary 2010-01-16, 11:44   #778
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Wierna fanka wątku ściska wszystkie Emiratki noworocznie Evuś
Czytam, czytam i coraz bardziej się na te Emiraty napalam.

Jumeirah Girl, Ty naprawdę masz bardzo medialną buzię
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 17:57   #779
Zollerki
Raczkowanie

Pozdrawiam Was dziewczyny i mam kolejne niebanalne, albo i banalne pytanie ;-)
Eva, dzięki z odpowiedz na poprzednie, tak a propos.

Jak to jest ze stylem budownictwa bloków mieszkalnych w AD.. to znaczy..
-czy jest plyta, gdzie sasiąd za przeproszeniem słyszy, jak pod nim się puszcza bąki
-czy raczej coś jak nasze polskie nowe masywne bloki, że nawet głośna muzyka po północy jest do wytrzymania.

Jak w ogóle osiedla wyglądają w stolicy.. Jest dużo bloków? (wysokich, niskich) Czy są to nasze warszawskie ursynowskie osiedla zamknięte z portierem, czy raczej wszystko jest normalne.. Każdy blok ma windę, a mieszkania balkony?

Słyszałam również, że te nowocześniejsze bloki mają studia fitness, etc. Czy to prawda?

Trochę Was pomęczę tą dociekliwością, ale tak mnie ten wątek zainteresował, że teraz chcę już wiedzieć wszytsko ;-) hehe
Zollerki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 18:23   #780
Jumeirah Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość
Wierna fanka wątku ściska wszystkie Emiratki noworocznie Evuś
Czytam, czytam i coraz bardziej się na te Emiraty napalam.

Jumeirah Girl, Ty naprawdę masz bardzo medialną buzię

Zawstydzilas mnie, dziekuje

Moze jak zalacze nowsze zdjecia z Polski to zmienicie opinie

Czas edycji: 2010-03-12 o 17:27
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości