|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Cytat:
![]() ![]() A wiesz co jest najlepsze ze jestem pierwsza Emiratka (kobieta) ktora pracuje jako trainer ![]() ![]() Za kciuki? oczywiscie ze TAK ![]() ![]() ![]() ![]() Nie bylam, za DUZO ludzi zwieza Burj Dubai ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#752 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Tym bardziej Ci kochana gratuluję
![]() Tak z boku też Ci kibicuję, widziałam kiedyś Twoje zdjęcie w gazecie podczas jakiegoś wywiadu, śliczna z Ciebie dziewczyna ![]() ....ahahahahahaaa.... skoro piszesz, że Burj Dubai DUŻO ludzi zwiedza, to może Burj Kahalifa jest mniej okupowany? ![]() Żarty, żartami ale pojadę do Dubajewa ![]() BO66, co nic nie piszesz? ![]()
![]() |
![]() |
#753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten wywiad byl z 3 lata temu, o horse riding, tak tak bylam a horse back rider, ale przestalam przez rodzine no i ten unfortunate wypadek. ![]() heheheheheh, to nawet nic ![]() ![]() ![]() Ponizej zdjecie z 4 lata temu
Only one man in a thousand is a leader of men -- the other 999 follow women ![]() Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2010-03-12 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Czesto osatnio padalo to pytanie w naszym kierunku, chyba w zwiazku ze slubem... Zwykle wyglada to tak: KTOS - To co, robicie sobie dziecko? MY - Robimy caly czas, ale jakos nie wychodzi.... ![]() Jest jeszcze kilka lat do 30... to dla mnie gorna granica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |
|
Jumeirah, masz urodę filmową
![]() ![]() Nie jeździsz już? O żesz kurcze, szkoda, że przestałaś ![]() Co to za wypadek? Tylko spadłaś, czy faktycznie coś sobie uszkodziłaś? Ja tyle razy spadałam z konia, że można by mnie wręcz nazwać "kobietą upadłą".... ahahahahahahaaaaa..... ![]() Niestety naszym życiem często kieruje wola rodziny, a widać to zwłaszcza na tym terenie, jednak zmiany, które dokonały się dzięki Sheikhowi Nahyanowi w ciągu zaledwie 40 lat, to ogromny postęp do przodu. Bardzo podoba mi się, że Sheikh Mohammed z Dubaju stara się tworzyć taką właśnie w miarę możliwości nowoczesną rodzinę, jego żona Księżna Haya już pokazuje się bez tradycyjnego ubioru, wprawdzie jest z Jordani, tym niemniej. Poza tym Sheikha Maitha reprezentuje UAE w karate i taekwondo. Mam nadzieję, że nie znajdzie jakiegoś głupiego męża, który by jej tego zakazał. Ty teraz jesteś na początku swojej kariery w pracy, sama widzisz, że jesteś prekursorką, tak trzymaj ![]() Coraz więcej kobiet emiratek pracuje i są one w pracy naprawdę wspaniałe, wręcz lepsze od mężczyzn, których czasem rozleniwia ich pojecie macho. Chciałabym w końcu zobaczyć kobiety-emiratki jako lekarki, inżynier, managers bo są zdolne, pracowite i warte tego aby zdobywać edukację. Zobacz Sheikha Lubna, niesamowita kobieta, jestem pod jej ogromnym wrażeniem a miałam przyjemność z nią rozmawiać. Cytat:
Przepraszam Anka, pytałam o dziecko tylko pod kątem Twojej pracy tutaj. Przepraszam za tak osobiste pytanie, nie powinnam była go zadawać. Byłaś już gdzieś orientować się o pracę? Może skontaktuj się z którąś z agencji head hunterskich, oni będą mogli Ci najlepiej doradzić. Ważne też na jakim stanowisku bez "papierka" mogłabyś pracować? Jako Recepcjonista?
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-01-15 o 06:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Lenistwo i miodowy miesiąc z córka po dłuższym niemówieniu jest powodem mojego "milczka".Nadrabiamy w przyjemny sposób zaległości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
|
Kilka info o Burj Khalifa:
- budowany jako Burj Dubai, zmieniona nazwa dla uczczenia ![]() - początek budowy: 21 Września 2004 roku - oficjalnie otworzony: 04 Stycznia 2010 roku - architekt: Adrian Smith - idea kształtu budyku oparta na kwiecie Hymenocallis ![]() - najdroższy budynek na świecie: 1.5 miliarda USD ![]() - najwyższy budynek świata - 828 metrów (inne dane mówią o 818 metrów), ile by nie było i tak pozostaje najwyższy - pobił Taipei 101 (509 m) - najwyższa struktura metalowa jaką kiedykolwiek wybudowano 828 metrów, która pobiła poprzedni rekord należący do Masztu Radiowego w Kostantynowie (646 metrów) ![]() - najwyższa istniejąca struktura 828 metrów z istniejących, pobity rekord Masztu KVLY-TV w Blanchard (628m) tu taka mała dygresja.... ![]() ![]() - najwięcej pięter 160 - przedtem rekord należał do Willis Tower 108 pięter - najdłuższy przejazd windy - przez całą wysokość budynku, lecz winda nie jest dostępna dla ogółu.... no i chyba całe szczęście ![]() - najszybsze windy na świecie 64km/h - najwyższy budynek zawierający mieszkania prywatne - 900 apartamentów, sprzedanych w osiem godzin gdy tylko pokazały się na rynku ![]() ![]() - najwyżej umieszczony taras widokowy -124 piętro, 442 metry nad ziemią ![]() - najwyżej umieszczony meczet na świecie ![]() - Hotel Armani (nie wiadomo jeszcze jaką będzie miał dokładnie nazwę) zostanie otworzony 18 Marca 2010 roku ![]() - Giorgio Armani projektował wnętrza Burj Khalifa - bilety do Burj Khalifa kosztują 100 Dh dla dzieci poniżej 13 lat 75 DH, szybki pass to koszt 400 Dh ![]() - w tej chwili pracuje 8 wind z docelowych 57, tak zwane double- deck, przyjmują do każdej z dwóch kabin 12-14 osób, poruszają się z prędkością 64 km/h ![]() - można iść piechotą.... to tylko 2.909 schodów ![]() ![]() To tyle w skrócie ![]()
![]() |
![]() |
#758 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi nigdy nie interesowalo mnie zeby pracowac w telewizji, a w drugiej stronie jak bym chciala to chyba mnie zabili ![]() A na serio, ja od zawsze interesowalo mnie branza w HR, ze nawet chce compete z moja ciocia ktora jest senior manager w HR jeden z lokalnych banks ![]() ![]() Moj long term goal to otworzyc business "Career Consultancy & Training Agency" ![]() Tak mialam wypadek konny chyba tak mozna nazwac ![]() ![]() Wiesz Eva to nie tylko wola rodziny a tradycja, i community. A mi podobaja Sheikowie Al Nahayan, baaaaaardzo lubilam Sheikh Zayed Al Nahayan, Sheikh Saeed Al Maktoum i Sheikh Maktoum Al Maktoum. A z Sheikh Mohammed nie podarzamy ![]() ![]() Uwierz mi lokalne ludzie 90% nie beda nasladowac Sheikh Mohammed w tym kierunku , ale nasladuja w czyms innego ![]() To pradwa wszyscy kibicuja Sheikha Maitha, ale nie beda pozwalac swoich corek nasladowac jej, moze minority. ![]() A o Sheikha Lubna wszyscy ja uwielbiamy, ale i tak ludzie mowia ze ona bedzie stara panna do konca zycia, bo nie kazdy mezczyzna chce miec zone ktora ma "Power and Authority w UAE" i nie zalezna, no moze to byc jakis diplomat. Niestety to jest fakt ![]()
![]() |
![]() |
#760 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mój kolega z pracy znalazł wasz wątek na tym forum ![]() do konca nie wiem, czy watek bedzie kontynuowany, jednak slyszalam jest "skarbnica wiedzy" wiec nie omieszkam poczytac i sie czegos poduczyc pozdrawiam was serdecznie martita |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Wtajemniczenie
|
a witamy witamy, miłej lektury...a mozesz cos więcej od siebie napisać...może jak wrażenia po przyjeździe do Dubaju?
![]() |
#762 |
Przyczajenie
|
dubaj.... miasto w przebudowie!!
![]() ![]() strasznie malo sie tu chodzi (pomijajac caly fanklub chodznia po sklepach ![]() dubaj przypomina mi troche poczatki hong kongu, tylko tam stawiaja bardziej na tradycje a tu na reguly gry świata arabskiego. dopiero zaczelam czytac ten watek a juz po czesci rozumiem dlaczego moja przyszla tesciowa tak bardzo chce abysmy zalegalizowali zwiazek... jeszcze wiele przede mna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |||
|
Cytat:
To ważne zwłaszcza w tym kraju, gdzie jak potwierdza Jumeirah tradycje i community (do diabła jak to napisać po polsku?!) są bardzo głęboko zakorzenione. Ten kraj się zmienia, rok za rokiem coraz więcej kobiet emiratek znajduje dobrą pracę, tak problemem dla nich jest podobny problem jaki mają europejki, znalezienie męża, który jest w stanie zaakceptować i uszanować karierę żony. Europejki znalazły na to sposób, mają dzieci bez mężów, lub z przyjaciółmi w otwartych związkach, tu jest to niemożliwe. One mają dużo trudniej. BO, jaki miodowy miesiąc? Twoja córcia wyszła za mąż? Za kogo? Jak jej się podoba ten nowy stan? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ojej, faktycznie nieciekawie Cię ten koń potraktował ![]() Co to za wypadek?! Rozwaliłaś tego... no i nie pamiętam... Toyotę miałaś czy Nissana? Takie beżowe autko.... no nie pamiętam? ROZWALIŁAŚ NOWE AUTO ?! ![]() Cytat:
![]() Co robisz w Dubajewie?! Wenila... no kochana, weź Ty kończ te szkoły i przyjeżdżaj tutaj, bo i tak częścią swej osoby tu już jesteś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- BO, btw: uwielbiam królową Rania dokładnie tak, jak podoba mi się cały dwór Jordański i Marokański, as well ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Ahahahahahaaaaaaa..... no dokładnie.... a na drugą stronę ulicy to jednak lepiej pojechać samochodem. przykład: do Malla mam ok. 900 metrów... fajny spacerek... jadę samochodem. Tu tak naprawdę W OGÓLE się NIE chodzi tylko jeździ. Jedynie zimą możesz pospacerować wieczorami, bo w ciągu dnia nie polecam, 25 stopni. ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-01-15 o 18:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, ze czuje jak bym byla sparilizowana ![]() Moj samochod to Nissan Altima, moj tata mi kupil jako pierwszy samochod, ale kupie nowy samochod juz za rok, ale musze robic order teraz, zeby doszlo. Jakis Debil filipinczyk rozwalil moj samochod ![]() ![]() Ale teraz moj samochod jak nowka teraz ![]()
Only one man in a thousand is a leader of men -- the other 999 follow women ![]() Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2010-01-15 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 | |
|
Cytat:
Aaaaaaaaa.... Nissan Altima, czyli w sumie dobrze pamiętałam ![]() No Jasna Cholera, Ci Filipińczycy, Indians and Pakistani they are driving like crazy.... I know and I fully understand what you mean. An the words "next time" he can put deeply in his arss.... Jaki samochód chcesz kupić? Ja polecam Ci off road, poważnie, gdy jedziesz widzisz dalej i masz więcej czasu na manewry samochodu, ja mam ML, ale Toyota Prado jest taka "kobieca" i moja znajoma jeździ Toyotą FJ Cruiser.... jak ja kocham gdy ona parkuje.... w każdym miejscu....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
najpierw chcialam kupic Jaguara XJ, ale teraz na 100% kupuje Porsche Cayenne model 2011 full option + inne dodatki. 2011 bedzie nowy look Porsce Cayenne. Moja mama ma Toyota Land Cruisera, baaardzo fajnie sie jezdzi nim ![]()
![]() |
![]() |
#767 |
Przyczajenie
|
BO, jaki miodowy miesiąc? Twoja córcia wyszła za mąż? Za kogo? Jak jej się podoba ten nowy stan?
EVA ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Juz prawie skończyłam szkołę. Studia obronione, została mi jedynie obrona pracy podyplomowej, ale wyjazd do Dubaju to dla mnie troche utopia. Raczej niemożliwe. Po pierwsze mój angielski nie jest na tyle dobry by sobie tam poradzić, po drugie jestem jak to się obecnie mówi singlem więc tym bardziej nie czulabym się bezpiecznie...zresztą chyba nawet nie byłoby to dobrze widziane, ze samotna kobieta...drobna blondynka (choć nie wiem czy kolor włosów ma znaczenie) 3. Nie stać mnie na wyjazd po prostu. Skończyłam beznadziejne studia, nie mam doświadczenia zawodowego a biorąc pod uwagę popapraną sytuację rynku pracy w Polsce-jestem bezrobotna... ![]() może kiedyś uda mi się uzbierać na wyjazd turystyczny...ale póki co mam inne priorytety dlatego cieszę się, ze znalazłam ten wątek, bo choć trochę mogę czuć się "swojsko"
![]() |
![]() |
#769 | |||
|
Cytat:
![]() Moja znajoma ma Cayenne w kolorze Crystal Silver Metallic... miodzioooo... ![]() Faktycznie naczekała się na niego chyba z 6 miesięcy, w ogóle długo się na Porsche czeka bo nie nadąrzają z produkcją, a jeszcze teraz ten nowy model Panamera, zwariowali na jego punkcie tutaj, ja już go we wszystkich kolorach chyba widziałam... i z "krótkimi" ![]() Jumeirah, w jakim kolorze myślisz go zamówić? Ja Ci powiem, że mnie się podoba w każdym ![]() ![]() ![]() ![]() Mój skromny ML jest Arctic White z interiorem Ash.... dobrze się czuję w takich kolorach. Cytat:
![]() ![]() ![]() BO, ale skoro go zostawiła, to może wcale taki porządny nie był na jakiego wyglądał? Mówiła Ci o co poszło? Mój syn też zerwał z dziewczyną, a wszystko przez to, że ona za dużo mu SMSów wysyłała i się nieborak skupić na nauce nie mógł ![]() ![]() I ogólnie facetów... ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiesz.... z Twojego opisu... drobna blondynka.... ![]() ![]() Ba, miałabyś w czym wybierać i przebierać jak w ulęgałakach ![]() Jumairah i BO... zgadzacie się ze mną?! ![]() Poza tym, jeśli już ktoś zaproponowałby Ci pracę z tego kraju, to na 100% otrzymałabyś bilet lotniczy i nie kosztowała by Cię podróż więcej jak tylko przejazd z własnego domu na najbliższe lotnisko ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-01-16 o 06:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam dwie opcji :Crystal Silver Metallic albo Basalt Black Metallic. Uwielbiam Sand Beig sooo Classy!!, przy najmniej nie bedzie mnie az tak grzewal w lato ![]() Tutaj wo mojej osiedlu co 5 osoba ma Cayenne, chyba to jest jakas apedemia. Porsche Panamera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja odkrylam najlepszy windows tint z 3M, maja specjalne windows tins ktore trzymaja ciepla o 80%, ja mam 50% sa wspaniale + czarnym tint 70%, , no i maja 5 lat gwarancji. Ale cena troche pszeraza. OJ TAAAAK!! Bedziesz hypnotyzowac!! ![]()
Only one man in a thousand is a leader of men -- the other 999 follow women ![]() Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2010-01-16 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 | |
|
Cytat:
![]() Staram się zwalniać przy radarach ale raz mi zdjęcie zrobił z flashem ![]() ![]() Pffff.... trzeba było uważać.... ![]() Mój ma tylko 6 cylindrów ![]() ![]() Bierz Cayenne z 6 cylindami i tak nie będziesz żałować ![]() Wiesz co, czarnego bym nie brała, strasznie się nagrzewają czarne auta, ten Silver jest prześliczny no i White ![]() ![]() Szyby są ważne, weź te mocno przyciemniane ![]() W ogóle Porsche to jakaś epidemia.... takie się popularne zrobiły ![]() Twój kuzyn ma złotego Panamera? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dość często widuję czerwonego Panamera z szybami lustrzanymi.... padam ilekroś go widzę ![]() ![]() To jest ta czerwień Ruby Red Metallic, nawet mu zdjęcie zrobiłam.... no nie mogłam się powstrzymać ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-01-16 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
WOOW 187km/h!! Jak bys byla w USA to bys siedziala ![]() Ja podbilam swoj rekord 200km/h w Sheik Zayed road, Altima ma POWER ![]() Plus mam 8 black points ![]() Czy wspomnialam ze nie dawno ja i jakis mlody policjant (samochod BMW, no i Golden Ray Ban ![]() ![]() Ten Tint nie tylko przyciemnia szyby, a jeszcze nie pozwala zeby samochod wsrodku nie grzal. 70% black tint pod black tint wkladaja te 80% transparent tint ktory chamuje cieplo do samochodu. Jak bym nawet miala czarne interior tez bym nie czula ciepla w lato ![]() Sprawdza bo mam. Ale cena jest kosmiczna ![]() Moj kuzyn jest married i ma synka ![]() hehehehe Widzialam Bronzowy i Bialy Panamera , sa takie SEXY ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#773 |
|
Hahaha... ścigałaś się z nim, czy Cię gonił?
![]() Ja kiedyś ścigałam się z Białym Cayenne.... facet mnie dopiero na światłach dogonił i mówi "I`ve never seen in my life a woman driving like you"... hihihi... chciał mój numer tel. ale mu nie dałam i zwiałam. ![]() No jak ten Tint taki faktycznie dobry, to ja bym chciała Black ale nie Metallic tylko Matte Black ![]() Zobacz tego, z tuningiem 9FF.... ahhhhhhh..... ale sie nam motoryzacyjny wątek zrobił ahahahahaha... Z tym kuzynem, to mnie o autko chodziło ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-01-16 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() hehehe, nie nie, scigalysmy sie ,on byl na drugim lane ![]() Dawno temu rok temu, i overslept a 8 mialam final exam ![]() ![]() ![]() ![]() Ale jak by byl singlem to on by pozwolil ci jezdzic nim a nie podziwianie ![]() OJ TAAK ![]()
![]() |
![]() |
#775 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Rozeznanie
|
![]() |
#777 |
|
aaaaaaaaaaa...... no to jasne, że tak, tak, tak.... taaaaaaak
![]()
![]() |
![]() |
#778 |
Wtajemniczenie
|
Wierna fanka wątku ściska wszystkie Emiratki noworocznie
![]() ![]() Czytam, czytam i coraz bardziej się na te Emiraty napalam. Jumeirah Girl, Ty naprawdę masz bardzo medialną buzię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
Pozdrawiam Was dziewczyny i mam kolejne niebanalne, albo i banalne pytanie ;-)
Eva, dzięki z odpowiedz na poprzednie, tak a propos. Jak to jest ze stylem budownictwa bloków mieszkalnych w AD.. to znaczy.. -czy jest plyta, gdzie sasiąd za przeproszeniem słyszy, jak pod nim się puszcza bąki -czy raczej coś jak nasze polskie nowe masywne bloki, że nawet głośna muzyka po północy jest do wytrzymania. Jak w ogóle osiedla wyglądają w stolicy.. Jest dużo bloków? (wysokich, niskich) Czy są to nasze warszawskie ursynowskie osiedla zamknięte z portierem, czy raczej wszystko jest normalne.. Każdy blok ma windę, a mieszkania balkony? Słyszałam również, że te nowocześniejsze bloki mają studia fitness, etc. Czy to prawda? Trochę Was pomęczę tą dociekliwością, ale tak mnie ten wątek zainteresował, że teraz chcę już wiedzieć wszytsko ;-) hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawstydzilas mnie ![]() ![]() Moze jak zalacze nowsze zdjecia z Polski to zmienicie opinie ![]()
Only one man in a thousand is a leader of men -- the other 999 follow women ![]() Edytowane przez Jumeirah Girl Czas edycji: 2010-03-12 o 17:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.