Idiotyczne zachowania klientów ;) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 14:38   #751
sine.ira
BAN stały

Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Też tak miałam - w sklepie Top Secret
Tzn. pani z obsługi nie weszła mi do przymierzalni, ale stała przed nią i klepała czy mi się podoba, jak leży, czy dobry kolor, czy może coś dla mnie zrobić. Nie miałam pojęcia, że mówi do mnie, dopóki mnie TŻ nie upomniał. Wychyliłam się z przymierzalni, pani mnie obceniła, przyniosła mniejszy rozmiar i dała spokój
Nie no, mi to centralnie wlazły do środka. Nie dalej jak w sobotę mialam taką "akcję" w TARANKO (mój ulubiony sklep swoją drogą, tj. pod względem asortymentu)- ja tu na gaciach, stanik sobie poprawiam (miałam zamiar przymierzyć sukienkę więc musiałam się rozebrać do bielizny i z góry i z dołu ), patrzę, a za mną babka stoi i się gapi... A, no i jeszcze skomentowała, że jestem taka szczuplutka, że 36 na pewno będzie dla mnie za duże. A jakoś pasowało idealnie, no

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:

To miało miejsce w moim kinie, jeśli dobrze pamiętam wypowiedź Wizażanki. Szkoda, że nie miało to miejsca przy mnie, zaraz bym panu coś miłego powiedziała
O, proszę. Jaki ten wizaż mały

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Może wyglądałaś na taką sierotkę której potrzebna jest pomoc w ubieraniu ?
Bardzo możliwe

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2010-09-13 o 14:35 Powód: literówki
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 14:53   #752
dudipopka
kobieta za ladą

sine.ira i futbolowa ekspedientki wam stoją pod przymierzalnią i was nagabują ?to normalne w sieciówkach bo to odgóny nakaz(pracowałam w OTL-u mieliśmy taki prikaz)

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 14:54   #753
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Dwie sytuacje, których byłam świadkiem.

Pierwsza odbywa się w ZUSie. Do mojego taty przyszedł list, że do 7 dni jest pilnie wzywany w związku z nieuregulowanymi płatnościami czegośtam na rok 1996 (!). Tata w tym czasie leżał w szpitalu i nie było bata, żeby dostał przepustkę. Pojechałyśmy tam z mamą. Kolejka po same drzwi do okienka. W końcu przyszła nasza kolej no i przedstawiamy pani jak wygląda cała sytuacja. Tutaj wywiązuje się taki oto dialog.
M (mama), U (urzędniczka)
U-No ale to trzeba będzie uregulować jeszcze do 5 dni.
M-Tak, ja zdaje sobie z tego sprawę, ale mąż nie jest w stanie wyjść ze szpitala. Mam tu od niego upoważnienie.
U-Proszę Pani, ale tu chodzi o męża. Upoważnienia nie są brane pod uwagę.
M-W takim razie co my mamy z tym zrobić?
U-No jeśli mąż się nie stawi do środy to mamy prawo zgłosić komornikowi
M- Ale proszę pani, jaka w tym wina mojego męża, że leży w szpitalu i nie może się stawić, a ja tego nie mogę uregulować?
W tym momencie jakiś starszy dziadek, który czekał za nami sie wtrącił, że to przecież przechodzi ludzkie pojęcie.
U-Proszę pokazać to upoważnienie. (Ogląda), No dobrze, zrobię wyjątek.
Coś tam poklikała w komputerze i okazało się, że trzeba dopłacić 3 złote (!). I z powodu 3 złotych stałyśmy przy okienku 20 minut, a pani chciała nasyłać na ans komornika

Sytuacja numer dwa. Urząd Pracy czynny od 7.30. Pełno ludzi w środku, godzina 8, wszystkie okienka nieczynne. Jakiś starszy facet, zaczyna pukać do któryś drzwi, czy ktoś mógłby łaskawie zacząć obsługiwać, bo czynne jest od 7.30! Wychodzi pewna starsza paniusia i na to: A co Pan sobie myśli?! Nie Pan tutaj będzie wytyczał jakimi sposobami będziemy pracować! Akurat do 8.30 mamy przerwę śniadaniową i w tym czasie nie obsługujemy!
Po prostu witki opadają. Ani żadnej kartki, ani nic. Jak czynne od 7.30 to czynne i wszyscy chcą z samego rana szybko pozałatwiać swoje sprawy. U mnie w okolicy chyba same jakieś niemiłe panie urzędniczki, że aż szkoda gadać.
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 14:58   #754
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
sine.ira i futbolowa ekspedientki wam stoją pod przymierzalnią i was nagabują ?to normalne w sieciówkach bo to odgóny nakaz(pracowałam w OTL-u mieliśmy taki prikaz)
Ale taką sytuację miałam jeden jedyny raz w tym konkretnym sklepie. W żadnym innym takie numery miejsca nie mają...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 15:30   #755
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Zresztą kiedyś jedna wizażanka pisała jak to dorabiając sobie do studiów, była bileterką w kinie i o tym jak ją potraktował pewien pan co przyszedł do tegoż kina ze swoją córeczką. Otóż przykucnąl, wyciągnął paluch w stronę wizażanki i do córki skierował coś w ten deseń: ucz sie córcia, bo skończysz jak tamta pani.
Nice.
Miałam podobną sytuację. Na pierwszym roku dorabiałam sobie jako hostessa , ale koordynatorka zaproponowała mi "lepszą fuchę" za 10 zł /h na ręke. No dobra - zgodziłam się. Okazało się ,że musiałam rozdawać ulotki banku. To był błąd. Nie dość ,że nikt nie chciał brać to jeszcze się nasłuchałam.
-"Pani będzie spłacać mój kredyt"
-"Po co mi to"
-"Mąż mnie bije i już mam źle więc po co mi kredyt?"
i najlepsze - "Trzeba było się uczyć a nie teraz tak stać i ulotki rozdawać"
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 15:49   #756
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
Nie no, nie jest to norma, jak mówię. Zdarzyło mi się parę razy. I one mi weszły do środka do przebieralni nie pytając czy mogą.
Jakby stała pod albo tylko nagabywała jedna z drugą, to pół bidy

Poza tym nie wiem czy to taka norma, bo raczej się nawet z tym nagabywaniem i wystawniem pod przymierzalnią tak nagminnie nie spotykam w sieciówkach.
Stary 2010-09-13, 15:54   #757
Amani
Zakorzenienie

Uff, cały dzień w pracy nie mogłam się oderwać od czytania tego wątku Przeczytałam cały na zmianę wybuchając śmiechem albo niemal spadając z krzesła z wrażenia...
Przypomniała mi się jedna sytuacja. Jedna, bo w sumie zawsze staram się być miła i kulturalna w miejscach publicznych, bo sama pracuję z ludźmi i wiem jak to bywa...

Raz byłam w sklepie generalnie z obuwiem chińskim, ale jak w takich sklepach bywa, była tam zarówno bielizna jak i torebki, na spinkach do włosów kończąc. Generalnie wszystko porozstawiane na ziemi, w skrzynkach, pudełkach i koszykach. Pod ścianą zaś stało pudło z nawrzucanymi do niego torebkami, a na wierzchu kwadrat wycięty z kartonu, na którym było napisane: 10zł. Wśród wątpliwej jakości torebek wypatrzyłam perełkę i już sięgnęłam po nią, kiedy przez cały sklep z wielką pretensją w głosie i oburzeniem usłyszałam głos ekspedientki: "Ale proszę tego nie ruszać! Te torebki nie są na sprzedaż!" Oczywiście wszystkie oczy klientów w sklepie zwrócone były na mnie a ja poczułam się jak ostatni kloszard wydobywający resztkę kotleta ze śmieci... Odpowiedziałam: "Dobrze, przepraszam, ale co tu w takim razie robi ta cena?". Odpowiedzi oczywiście nie uzyskałam...

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2010-09-13 o 15:56
Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 16:16   #758
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira
Kiedy pracowałam w handlu jako konsultantka w perfumerii, to bardzo często klienci (zwłaszcza starsze ode mnie klientki) dawały mi jasno odczuć jakim to ja marnym pyłem dla nich jestem. I takie myślenie naprawdę nie jest rzadkością, niestety. Najgorsi są ci nowobogaccy co to się dorobili na pietruszce. No i generalnie - wszyscy niespełnieni frustarci.
Pocieszę Cię, bo moja znajoma ma właśnie taką pracę - NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO OD "TWOICH" CZASÓW Podobne ma odczucia.
Nie wiem, czy w tym narodzie to kiedyś ludzie normalni się staną. Czy to tak dużo mówić "dziękuję", "prosze" i tak dalej. Zaraz jest milsza atmosfera i wszystkim jest przyjemniej.

Kiedyś byłam z TŻtem w Tesco, pakowaliśmy już zakupi i TŻ szukał jakichś groszy w porftelu na "końcówkę" rachunku. Za nami stała kolejka, więc obeznana z kolejkowymi realami powiedziałam, żeby się pospieszył, bo zaraz ludzie zaczną awanturę robić. Na to pani kasjerka się uśmiechnęła i z rezygnacją powiedziała, że ona już jest przyzwyczajona. Żal mi się jej zrobiło jak nie wiem co.

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Dwie sytuacje, których byłam świadkiem.
Te opisane przez Ciebie sytuacje to by się do filmów Barei doskonale nadawały.

Cytat:
Napisane przez famka89 Pokaż wiadomość
i najlepsze - "Trzeba było się uczyć a nie teraz tak stać i ulotki rozdawać"
Typowy tekst na dowartościowanie się.
Sam wygłaszający pewnie niespecjalnie uczony i bogaty.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 16:24   #759
olcia17666
Raczkowanie

w sklepie New York:
-przy jednym skupie wieszaków na ktorym wisiało bardzo dużo bluzek, ledwo sie one tam mieściły, stoje ja i moze jeszzcze jakies 5 dziewczyn.
jeden wieszak z bluzka spada na ziemie, a pani ktora pracowala na sklepie nagle krzyczy: prosze to podniesc natychmiast!
zatkalo mnie jak tak mozna sie odzywac do klienta?!
Stary 2010-09-13, 16:49   #760
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Może wyglądałaś na taką sierotkę której potrzebna jest pomoc w ubieraniu ?
Miało być o klientach ale przypomniałaś mi taką jedną opowieść. Byłam u lekarza z paskudnym zapaleniem gardła (to chyba było z 10 lat temu prawie że) no i lekarka mnie ogląda, ogląda, mówi mi, że jest bardzo źle, ale nie zapisze mi antybiotyki bo on jest bardzo drogi... Ja się pytam ile kosztuje, a pani mi na to, że 15 zł.... Wróciłam do domu i moje pierwsze pytanie "mamo czy ja wyglądam na jakąś biedną osobę albo nie wiem może jestem źle ubrana czy coś", mama twierdziła, że nie, ale ja mam do dziś wątpliwości
Stary 2010-09-13, 16:54   #761
_vixen_
Zakorzenienie

Mnie kiedyś babka w perfumerii Douglas powiedziała, że lusterko kosztuje "AŻ" 20 złotych. Bo się kuźwa w adidasy śmiałam wystroić na wyjście do sklepu, a nie w najlesze ciuchy. Głupia byłam, że je kupiłam, trzeba było wyjść i nie wracać.
Stary 2010-09-13, 17:18   #762
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Mnie kiedyś babka w perfumerii Douglas powiedziała, że lusterko kosztuje "AŻ" 20 złotych.
Było zapytać czy aż tak mało im tu płacą, że to dla niej zawrotna kwota
Stary 2010-09-13, 17:33   #763
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
ej, dobre
zapamiętam.
Stary 2010-09-13, 17:40   #764
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olcia17666 Pokaż wiadomość
w sklepie New York:
-przy jednym skupie wieszaków na ktorym wisiało bardzo dużo bluzek, ledwo sie one tam mieściły, stoje ja i moze jeszzcze jakies 5 dziewczyn.
jeden wieszak z bluzka spada na ziemie, a pani ktora pracowala na sklepie nagle krzyczy: prosze to podniesc natychmiast!
zatkalo mnie jak tak mozna sie odzywac do klienta?!
Mi w New Yorkerze w Toruniu powiedziano kiedys ze skoro przymierzalam to sama mam odwiesic wiecej tam nie poszlam i nigdy nie pojde.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 17:45   #765
titina
Zakorzenienie

Kiedyś miałam taką sytuację że znajoma z drugiego końca polski poprosiła mnie o zakupy w bardzo drogim butiku, którego u nich nie było. Bardzo jej zależało na kilku rzeczach stamtąd. Pojechałam tam pierwszego dnia spytałam się ekspedientki czy mogę porobić fotki dla znajomej bo ona przesłała mi przykładowe zdjęcia tego co chciała a ja miałam się zorientować co oni z tego mają dostępnego i ewentualnie sfotografować jej ciuszki w tym stylu. (Wtedy nie miałam jeszcze mms więc fotki robiłam zwykłym aparatem a potem wysyłałam jej na maila). No i porobiłam fotki potem zadzwoniłam do tego sklepu i poprosiłam o odłożenie kilku rzeczy po które miałam przyjechać (dodam że zakupy były naprawdę spore) W miedzyczasie znajoma poprosiła mnie o fotki drobiazgów dostępnych w sklepie więc ponownie wzięłam aparat. Zauważyłam przy wejściu znajomą już ekspedientkę więc tylko sie przywitałam i zaczynam robić fotki. Ekspedientka mnie poznała i nie miała nic przeciwko. Nagle z za zaplecza wyskakuje kierowniczka i zaczyna się na mnie drzeć na cały sklep że nikt mi nie pozwolił robić zdjęć i że robię tutaj swoje porządki. (w koszyczkach był straszny bałagan, wszystko powrzucane jak w lumpeksie więc ładnie poskładałam do zdjęć ). Zaczęła mnie wypytywać po co mi te fotki więc jej spokojnie tłumaczyłam co i jak, ale ona zaczęła prychać że jest tutaj kierowniczka że jej to nie obchodzi i się nie zgadza itp.... Normalnie byłam w szoku zwłaszcza że zdjęcia kolekcji nie są jakieś tajne i są dostępne w katalogach, których już po prostu nie było w formie papierowej. Poprosiłam o numer do właścicielki sklepu to kierwniczka już w ogóle wpadła w szał i wydzierała się na mnie że ona nie będzie numerów rozdawała itp...
Miałam ochotę natychmiast wyjść z tego sklepu ale obiecałam koleżance te ciuszki więc podeszłam do tej znajomej ekspedientki i kupiłam te wszystkie odłożone rzeczy.
Nie miałam wyboru bo to był wtedy jedyny sklep tej marki w Polsce.

Ale tak mnie ta sytuacja wpiekliła że przekopałam cały internet i znalazłam maila i numer telefonu do tej właścicielki. Właścicielka powiedział mi że już od dawna podejrzewała że trzeba zmienić personel, co też po miesiącu uczyniła.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Mi w New Yorkerze w Toruniu powiedziano kiedys ze skoro przymierzalam to sama mam odwiesic wiecej tam nie poszlam i nigdy nie pojde.
A co w tym dziwnego. Osobiście zawsze tak robię, tak mnie wychowano.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-09-13 o 17:46
titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 18:09   #766
Krakoska87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
A co w tym dziwnego. Osobiście zawsze tak robię, tak mnie wychowano.
Ja tak samo, wstyd by mi było za sama siebie gdybym wcisnęła sprzedawcy ubrania i wyszła, no chyba, ze sprzedawca sam podchodzi i ode mnie je zabiera. Wychodzę z założenia, ze jeśli sama umiem ciuszek znaleźć i sobie wziąć to umiem go odwiesić. Ale pochodzę z małego miasta, nie ma u nas sieciowek i taka samoobsluga to norma.

Krakoska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 18:11   #767
emememsik
po prostu Em :)

Ale po coś są te wieszaki pod przymierzalniami do odwieszania ubrań, prawda? W NY rzeczywiście ich nie ma, pewnie taką mają politykę. Zresztą tam i tak zawsze jest taki syf, że to nie ma większego znaczenia.
Stary 2010-09-13, 18:31   #768
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ale po coś są te wieszaki pod przymierzalniami do odwieszania ubrań, prawda? W NY rzeczywiście ich nie ma, pewnie taką mają politykę. Zresztą tam i tak zawsze jest taki syf, że to nie ma większego znaczenia.
Ale czasami takie samodzielne odwieszanie może być kłopotliwe... Miałam taką sytuację - chodziłam po sklepie (już teraz nie pamiętam dokładnie, jakim) chyba przez pół godziny, wzięłam chyba 6 rzeczy do przymierzenia, niestety nic nie pasowało i chciałam wszystkie odwiesić. Wieszaka przy przymierzalniach nie było, więc chodziłam sama po sklepie szukając, skąd co wzięłam. Żadna konsultantka/ sprzedawczyni nie zaproponowała pomocy, więc po prostu w pewnym momencie, jak nie mogłam znaleźć wieszaka, z którego coś wzięłam, powiesiłam wszystko w jednym miejscu (czyli niewłaściwym). Jeśli odwiedzam kilka sklepów w centrum handlowym, to na prawdę nie mam ochoty chodzić pół godziny szukając wieszaka, z którego wzięłam daną rzecz i na który powinnam ją odwiesić... To powinno należeć do obowiązków sprzedawczyni... Co innego w małym sklepie, gdzie rzeczywiście odwieszenie 1 lub 2 bluzek nie jest problemem...
anntab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 18:34   #769
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak miałam - w sklepie Top Secret
Tzn. pani z obsługi nie weszła mi do przymierzalni, ale stała przed nią i klepała czy mi się podoba, jak leży, czy dobry kolor, czy może coś dla mnie zrobić. Nie miałam pojęcia, że mówi do mnie, dopóki mnie TŻ nie upomniał. Wychyliłam się z przymierzalni, pani mnie obceniła, przyniosła mniejszy rozmiar i dała spokój

To miało miejsce w moim kinie, jeśli dobrze pamiętam wypowiedź Wizażanki. Szkoda, że nie miało to miejsca przy mnie, zaraz bym panu coś miłego powiedziała
Jak ja tego nienawidzę! sto razy bardziej wolę być "olana" niż jak sprzedawczyni chodzi za mną, dopytuje się jak mi się podoba - a co ją to interesuje! nienawidze sie tłumaczyc co mi się nie podoba w danej rzeczy - że jest za długa za krótka, że moje uda mi się w tym nie podobają albo biust wygląda jak arbuzy! Naprawdę tego niecierpię jesli chce coś wiedziec na temat danej rzeczy - to się grzecznie pytam. nie chce rad od obcej osoby, które przeważnie są nie szczere, bo mają doprowadzić tylko do sprzedaży.
Stary 2010-09-13, 18:42   #770
Krakoska87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Ale czasami takie samodzielne odwieszanie może być kłopotliwe... Miałam taką sytuację - chodziłam po sklepie (już teraz nie pamiętam dokładnie, jakim) chyba przez pół godziny, wzięłam chyba 6 rzeczy do przymierzenia, niestety nic nie pasowało i chciałam wszystkie odwiesić. Wieszaka przy przymierzalniach nie było, więc chodziłam sama po sklepie szukając, skąd co wzięłam. Żadna konsultantka/ sprzedawczyni nie zaproponowała pomocy, więc po prostu w pewnym momencie, jak nie mogłam znaleźć wieszaka, z którego coś wzięłam, powiesiłam wszystko w jednym miejscu (czyli niewłaściwym). Jeśli odwiedzam kilka sklepów w centrum handlowym, to na prawdę nie mam ochoty chodzić pół godziny szukając wieszaka, z którego wzięłam daną rzecz i na który powinnam ją odwiesić... To powinno należeć do obowiązków sprzedawczyni... Co innego w małym sklepie, gdzie rzeczywiście odwieszenie 1 lub 2 bluzek nie jest problemem...
ja bym sama zapytała czy mogę zostawić to dla sprzedawczyni. Takie odwieszanie na kupę jest moim zdaniem niegrzeczne a nawet chamskie. Krew mnie zalewała jak klientki w moim sklepie tak robiły. Sprzedawca nie zawsze może zauważyć albo jest zajęty czymś innym. Po to masz język żeby zapytać, to nie boli. To samo tyczy się zostawiania ubrań w przymierzalni. jak już ktoś MUSI to zrobic bo ma problem z odwieszaniem to do jasnej cholery niech poinformuje sprzedawce, ze zostawia w przymierzalni i tyle.

Stary 2010-09-13, 18:50   #771
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krakoska87 Pokaż wiadomość
ja bym sama zapytała czy mogę zostawić to dla sprzedawczyni. Takie odwieszanie na kupę jest moim zdaniem niegrzeczne a nawet chamskie. Krew mnie zalewała jak klientki w moim sklepie tak robiły. Sprzedawca nie zawsze może zauważyć albo jest zajęty czymś innym. Po to masz język żeby zapytać, to nie boli. To samo tyczy się zostawiania ubrań w przymierzalni. jak już ktoś MUSI to zrobic bo ma problem z odwieszaniem to do jasnej cholery niech poinformuje sprzedawce, ze zostawia w przymierzalni i tyle.
Największy bajzel w przymierzalniach zrobiony przez klientki widzę zazwyczaj w H&M gdzie jest akurat specjalny wieszak do odwieszania ubrań. Niestety niektóre panie udają że go nie widzą i wszystkie ciuszki oczywiście pozdejmowane z wieszaków i wywrócone na lewą stronę leżą w przymierzalni, nierzadko na podłodze

Nie dość że ekspedientki nie mogą się wyrobić z odwieszaniem i obsługą to jeszcze kolejna klientka ma problem z wejściem do takiej przymierzalni.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 18:51   #772
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Chętnie bym to zrobiła, gdyby nie fakt, że sprzedawczynie widziały, że chodzę i odwieszam. Nie robiły nic, tylko stały i patrzyły! Język mam i często pytam lub proszę o pomoc, jeśli jej potrzebuję, ale kiedy widzę, że ekspedientki mnie olewają, to dlaczego ja mam być dla nich miła?
anntab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 18:53   #773
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Sytuacja której dziś byłam swiadkiem:

Stoję w kolejce w sklepie za pewnym Panem która pyta sprzedawczynię:
Klient: Po ile ma Pani kurczaki?
Ekspedientka: Po 7.80
Klient: To poproszę 2 piwa!
Stary 2010-09-13, 18:58   #774
Krakoska87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Największy bajzel w przymierzalniach zrobiony przez klientki widzę zazwyczaj w H&M gdzie jest akurat specjalny wieszak do odwieszania ubrań. Niestety niektóre panie udają że go nie widzą i wszystkie ciuszki oczywiście pozdejmowane z wieszaków i wywrócone na lewą stronę leżą w przymierzalni, nierzadko na podłodze

Nie dość że ekspedientki nie mogą się wyrobić z odwieszaniem i obsługą to jeszcze kolejna klientka ma problem z wejściem do takiej przymierzalni.
No bo co to je obchodzi? Jak jedna paniusia z druga moga tak sie upodlić, zeby chociaz zostawic ubrania w takim stanie w jakim je wziely z wieszakiem To jest nie szanowanie cudzej pracy.

Stary 2010-09-13, 19:19   #775
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze mi powtarzano "Klient nasz Pan" mimo ze nie pracuje jako ekspedientka. Wiec jesli Pani w obsludze klienta ma za zadanie pomoc klientowi i zrobic wszystko zeby ten klient poczul satysfakcje i wysluchac jego zali nawet jesli sie myli tym bardziej ekspedientka powinna zrobic wszystko zeby klient chaial tam wrocic. Ciekawi mnie tylko co zrobilby manager jesli powiedzialabym ze czuje sie zawiedziona obsluga w jego butiku. Zreszta idac do sklepow z markowymi ubraniami zawsze jest sie obsluzonym jak prawdziwy gosc. Wychodzac z przymierzalni juz czeka pani zeby odebrac ubrania ktore nam nie odpowiadaja.
Istnieje zasada 8/22. Jesli jest sie zadowolonym z jakiejs uslugi powiemy o tym srednio 8 osobom, jesli totalnie sie zawiedziemy 22 osoby sie o tym dowiedza od nas.

Sorry Krakoska odnioslam sie do Twojego postu a nie napisalam ze oczywiscie klient powinien odwiesic bluzke na wieszak ale obowiazkiem ekspedientki jest odwieszenie wieszaka na swoje miejsce. Pracujac tam po 8 godzin dziennie wie dokladnie gdzie co wisi.

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2010-09-13 o 19:49
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 19:24   #776
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez pavett Pokaż wiadomość
Sytuacja której dziś byłam swiadkiem:

Stoję w kolejce w sklepie za pewnym Panem która pyta sprzedawczynię:
Klient: Po ile ma Pani kurczaki?
Ekspedientka: Po 7.80
Klient: To poproszę 2 piwa!
I co w tym idiotycznego?
Ja też czasem idę do sklepu coś kupić, ale mama mówi, żebym dowiedziała się ile coś kosztuje i po uzyskaniu odpowiedzi przechodzę do zakupów...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 19:39   #777
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, jak to jest z ciętymi ripostami, zwykle przychodzą za późno
Zresztą przeważnie człowiek sobie odpuści, bo nie chce mu sie wykłócać na zakupach o pierdoły.
Stary 2010-09-13, 19:59   #778
Amani
Zakorzenienie

titina - ja do tej pory myślałam, że jest bezwzględny zakaz fotografowania w sklepach każdego rodzaju... Służbowo mam swoje kursantki w jednym z popularnych hipermarketów i miałam problemy, aby uzyskać choć jedno zdjęcie potrzebne do dokumentacji projektowej...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 20:16   #779
Deede
Zakorzenienie

To ja trochę od innej strony: kiedyś poszłam do spożywczaka i poprosiłam "Dwa KISIELE (takie i takie)". Na to 1 ekspedientka zaczyna rechotać na ucho do drugiej "Słyszałaś, powiedziała "KISIELE".. I tak się pośmiały z mojej polszczyzny..

O durnych klientach to wiele mogą powiedzieć ci, co pracują "na słuchawkach" w jakichś infoliniach. To jest ciężki kawałek chleba, jak bum cyk cyk.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Wiadomo, jak to jest z ciętymi ripostami, zwykle przychodzą za późno
Zresztą przeważnie człowiek sobie odpuści, bo nie chce mu sie wykłócać na zakupach o pierdoły.
A mnie się ostatnio raz udało - chcę kupić "Colę zero", a sprzedawca - facet - mnie bajeruje, że tej to mi nie sprzeda, bo to "Zero to Cola dla mężczyzn" i takie tam. Ja się lubię pośmiać, ale niekoniecznie jak jestem zmęczona po pracy.. No to do niego z uśmiechem nr 3 - "Ok, ale poproszę tą Colę Zero". On znowu "Ale Cola Zero jest dla mężczyzn, poważnie mówię". A ja "Tak? Dla mężczyzn? A to dlatego się nazywa "Zero"..?" Może to tu dowcipnie nie brzmi jak się piszę, ale udało mi się rozbroić i sprzedawcę, i klientów
A Colę kupiłam.

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 20:26   #780
malowanareggae
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
To ja trochę od innej strony: kiedyś poszłam do spożywczaka i poprosiłam "Dwa KISIELE (takie i takie)". Na to 1 ekspedientka zaczyna rechotać na ucho do drugiej "Słyszałaś, powiedziała "KISIELE".. I tak się pośmiały z mojej polszczyzny..
no przecież mówi się kisiele
malowanareggae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości