|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...
Cytat:
Ma któraś z Was tę sypialnię Libera? |
|
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#754 |
|
Przyczajenie
|
Witam, mam problem, zastanawiam się nad zakupem biurka i mam pewien problem. Podoba mi się biurko orinoko ale cena to ponad 2 tysiące w tym sklepie znajomi mi polecili bo wcześniej zamawiali szafę. Nie wiecie może czy jest coś podobnego w cenie do 1,500 zł ewentualnie może znacie jakieś sklepy, w których można trafić na ciekawe promocje ?
|
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizualnie bardzo ok, są ładne, szczególnie podoba mi się komoda. Ogólnie nie żałuję, bo nie było mnie stać na nic droższego, ale szału ni ma
|
|
|
|
#756 |
|
Przyczajenie
|
Mamy w kuchni meble od BRW - z drewnianymi frontami. Jak dla mnie nie było to tanio, ale wygląda tak jak chcieliśmy i dostawa była terminowa. Natomiast ekipy montażowej nie da się nazwać staranną, w szczególności fatalnie zamontowali cargo - ociera o fronty. Również osoby przyjmujące zamówienie / projektujące (z punktu w Jankach) nie bardzo wczuwają się temat - może kwestia natłoku zamówień. Trzeba samemu wszystko przemyśleć, montaż poprawić.
|
|
|
|
|
#757 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Meble BlackRedWhite. Help! Proszę o info:)
a ile byś chciała je mieć 30 lat? 7 lat to spoko
|
|
|
|
|
#758 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio rozglądałem się za mebelkami do swojego nowego mieszkania, więc interesowałem się trochę tematem. Generalnie warto zwrócić uwagę na jakość materiału z którego wykonany jest mebel - żeby był łatwy w utrzymaniu i trwały, czy materac jest wykonany na sprężynach (tzw. bonell), czy jest rozkładany i ma schowek na pościel. Najlepiej kupować u producenta, tzw. 'small business'. Ostatecznie zdecydowałem się na zakupy w eltap24.pl i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Meble piękne, trwałe, wygodne i w dobrej cenie. Kierowca nawet pomógł nam wnieść mebel do mieszkania, a mieszkam na czwartym piętrze. Z doświadczenia radzę omijać szerokim łukiem wynalazki Ikea i BRW. O stosunku jakości do ceny w tych sklepach szkoda nawet gadać. Jedynie obsługa zasługuje na uznanie.
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#760 |
|
Przyczajenie
|
Witam kupiłem łóżko BRW oraz sowy.
Łóżko rozpadło mi się po 12 miesiącach a sofa połamała mi się po 8 miesiącach. Mo ja waga to 79kg jeżeli tego nie wytrzymuje. Meble tragedia nawet najgorszemu wrogowi by ich nie polecił. |
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy w sklepie, gdyz za niedlugo bedziemy kupywac meble. Poogladalismy i wyszlismy. Wygladaja kiepsko. Zreszta cena mowi za siebie.
Sklep dla malo wymagajacych klientow moim zdaniem. |
|
|
|
|
#762 |
|
Przyczajenie
|
NIE POLECAM!!!
Meble na pierwszy rzut oka wyglądają ładnie. Po zamówieniu zaczynają się problemy. Elementy nie są dobrze zapakowane. W środku poniszczone. Brakuje elementów do złożenia. Kiepskiej jakości deski. Wkręcenie raz śruby i wykręcenie jej i ponowne wkręcenie powoduje, że element już się nie trzyma. REKLAMACJA Czas oczekiwania miesiące. Ja czekam od zeszłego roku na kompletna reklamację. Po kliku miesiącach zrealizowali część. Też przyszły z błędami elementy, ale już nie będę reklamował, bo latami bym czekał. Na resztę reklamacji nadal czekam. FUNKCJONOWANIE BRW. Mają - jak się dowiedziałem z dobrze poinformowanych źródeł - wielki dział reklamacji. Przerób dokumentów z reklamacji większy niż z umów. Masa papieru się kseruje, drukuje. Wiele maszyn biurowych i sztab ludzi. Zamiast produkować dobrze, to oni wolą obsługiwać reklamacje. To istny horror. |
|
|
|
|
#763 |
|
Erudycja
|
ja mam meble w sypialnie z brw. Z wyglądu estetycznego jestem zadowolona, ale z jakosci srednio. Meble kupilismy z narzeczonym w sklepie partnerskim, wiec o obsludze sie wnie wypowiem. Uzytkujemy je 1,5 roku, są w bardzo dobrym stanie, ale tylko dlatego ze chodzimy koło nich jak na szpilkach, a dzieci jeszcze nie mamy. Na jednym stoliczku wylał nam się pilot (bateria dokladnie) i okleina napęczniała i straciła kolor.
Meble prezentują się bardzo ładnie, są eleganckie o wogóle (zestaw koen), ale trzeba na nie bardzo uwazac ![]() zreszta... mamy tez listwy mdv i drzwi z podobnego/takiego samego materiału. Bardzo łątwo je zarysować czy uszkodzić. Nie ma jak drewno, tylko kogo na to stac.
|
|
#764 |
|
BAN stały
|
A ja myślę, że dużą rolę również odgrywa cena. Wcześniej miałam meble brw ze sklejki i faktycznie na rogach się odklejały. Ale jaka cena taka jakość. Niemniej przetrwały prawie 10 lat i nie wyglądają tak źle
![]() Obecnie również zakupiłam sobie meble brw, z kolekcji premium, konkretnie orland: http://www.brw.com.pl/katalog-produktow/?k=70,orland - są z prawdziwego drewna. Fakt, że kosztowały mnie dużo ponieważ za kilka mebelków do salonu i sypialni (szafka na telewizor, witrynka, komoda, toaletka, szafka nocna oraz słupek z szufladami) zapłaciliśmy z mężem prawie 14 tys. złotych ale jakość jest wysoka. Prezentują się bardzo ładnie, są solidne, bardzo ciężkie i wydaje mi się, że praktycznie nic im nie zagrozi
|
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Zamówiłam online łóżko do sypialni. Mam czekać na telefon od konsultanta w celu potwierdzenia, więc póki co nie miałam kogo dopytać. O co chodzi z tym: " Materac i wkład do łóżka dostępny za dodatkową opłatą." ? Bo chyba jakaś nierozumna jestem ![]() No materac ok, wiadomo trzeba sobie oddzielnie kupić, ale co z tym wkładem? Co to jest? To ten stelaż, zn te szczebelki na dole, czy co, bo nie wiem.
|
|
|
|
|
#766 |
|
DOMator
|
To prawdopodobnie ten stelaż z desek. Są różne - mniej i bardziej wypasione, więc dokupujesz sobie odpowiedni. Rama to w sumie tylko jeden, sumarycznie niezbyt duży wydatek przy zakupie łóżka.
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez sensu, bo wychodzi na to kupuję samą ramę? To w takim razie to nie powinno nazywać się łóżkiem, tylko ramą łóżka. ![]() ![]() No nic, mają dzwonić ze sklepu żeby potwierdzić zamówienie to zapytam. Coś mi się wydaje że im jednak podziękuję. |
|
|
|
|
|
#768 |
|
Raczkowanie
|
Ale przecież to normalna procedura. Porządne łóżko składa się z trzech elementów - ramy, stelaża i materaca. Każdy z elementów dobiera się indywidualnie do potrzeb. Dzięki temu można mieć takie łóżko, jakie nam pasuje
|
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- podziekuje ladnie i idz do nastepnego sklepu, gdzie bedziesz miala taka sama sytuacje: rama + stelaz + materac. No chyba, ze kupisz sobie wersalke albo tapczan |
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra, w takim razie powinno to się nazywać rama łóżka, a nie łóżko. ![]() Dla mnie łóżko to rama + stelaż (tudzież wkład)
|
|
|
|
|
|
#771 |
|
Przyczajenie
|
Moja siostra miała duże łóżko z BRW i zestaw mebli (szafa 3-drzwiowa z lustrem, toaletka, komoda z szufladami i 2 małe szafki nocne) wszystko się rozlatywało a w szczególności szuflady które odpadały co moment i żaden klej ich nawet nie chwytał.
Moja ciotka ma również meble z BRW i to samo - zaraz po zakupie w nocy obudził ich huk - okazało się, że spadło lustro z szafy i się zbiło, potem w szafie zepsuły się prowadnice które potrzebne były aby przesuwać w szafie drzwi, odpadały szuflady w komodach, szafa się rozlatywała cała i była zbita gwoździami - masakra! W dodatku krzesła do jadalni były bardzo ryzykowne, nawet lekka osoba która usiadła mogła znaleźć się w niebezpieczeństwie bo odpadało oparcie z tylnymi nogami
|
|
#772 |
|
BAN stały
|
osobiście nic nie znalazłam nigdy w brw, ale znam inne sklepy bardziej konkurencyjne i cenowo i większy wybór mają.
|
|
|
|
|
#773 |
|
Rozeznanie
|
Z BRW mam biurko, po roku musiałam podkleić szuflady, ale mimo wszystko nie zamieniłabym je na inne
|
|
|
|
|
#774 |
|
Konto usunięte
|
Moi rodzice mają meblościankę i biurko z BRW. Biurko jakoś się trzyma, ale generalnie nie jest w ogóle ruszane, tylko ta półeczka na klawiaturę jest wyciągana. Za to ze składaniem go była masakra, jakieś dziury trzeba było dodatkowo wywiercić, dużo elementów się nie "schodziło". W jednym miejscu po wbiciu bolca do dziury z drugiej strony zrobiła się dziura
O składaniu meblościanki się nie wypowiem, bo była przywieziona skręcona ze sklepu. ALE po kilku latach prawie zupełnie zeszła okleina z frontów, w ogóle się nie trzyma, jedynie przy uchwytach. Znajoma też ma meblościankę z BRW i też jej się fronty całe odkleiły, tyle, że jej to zeszło jeszcze w okresie gwarancji. Reklamacji nie uwzględniono, bo "źle użytkowała meble". U mnie niektóre szafki z jednej strony praktycznie w ogóle nie są otwierane, a i tak okleina trzyma się tylko i wyłącznie przy uchwycie ![]() Nie mam doświadczenia z sofami, ale jakichś meblościanek, biurek itp. bardzo nie polecam. |
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy w salonie z serii Ontario komodę, szafkę narożna, lustro i stolik kawowy. Powiem szczerze, że jak na BRW to sie bardzo dobrze trzyma (przy dójce małych dzieci, które biegają i się obijają o meble). Drzwiczki trzymają sie na swoim miejscu, uchwyty również, szuflady się nie wypaczają. Najmniej opłacalny jest stolik kawowy za który daliśmy chyba około 500 zł, a to kawałek blaty z nóżkami. Blat słabo się trzyma nóżek, dzieci wchodziły pod stół i teraz bla można unieść do góry. Mąż nie ma czasu na sklejenie. W sypialni mamy łóżko i szafę z kolekcji Dream, ale kupiona dawno temu i pochopnie, więc całkowicie nie w moim guście i dlatego ją sama przerobiłam- przemalowałam szafę i łóżko, zmieniłam w szafie uchwyty i nakleiłam naklejki. Ogólnie meble się trzymają, ale szału nie ma, bo już po głowie chodzi mi zmiana łóżka.
|
|
|
|
|
#776 |
|
DOMator
|
Mam kilka mebli z BRW i trzymają się dprzyzwoicie. Te opinie o zacinających się szufladach i odpadających okleinach są chyba mocno przesadzone. To dość popularna firma, więc część znajomych ma ich meble w przynajmniej jednym pokoju i opinie o kiepskiej jakości są pojedyncze i dotyczą raczej tych najtańszych serii.
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#778 |
|
BAN stały
|
Co ciekawe - meble na wymiar, które kupiliśmy przez kuchnie.pl kosztowały mniej niż gotowy zestaw w BRW. Generalnie wszystko da się kupić taniej, trzeba tylko szukać.
|
|
|
|
|
#779 |
|
Zadomowienie
|
Ostrzegam każdego przed zakupem czegokolwiek z BRW. Szkoda pieniędzy, nerwów, straconego czasu.
Miesiąc temu kupiłam meble z tej pseudo "firmy meblowej". Wszystko było w porządku do samego zamówienia i umowy. Od dostawy i zapłaty całości za meble zaczęły się problemy. Po odpakowaniu okazało się że w każdym pudełku meble są połamane, zniszczone - w pierwszej chwili myślałam że to jakaś pomyłka - odpad. No ale niestety to były meble dla mnie.... Sprawę zgłosiłam do sklepu gdzie poinformowano mnie że sklep swoje "zrobił" i że jedynie mogą mi pomóc w ten sposób że podadzą mi numer do koordynatora ds sprzedaży. To niewiarygodne ale dalej było jeszcze gorzej.... Na infolinii rozmawiałam z osobą absolutnie niekompetentną, która jedyne co potrafiła powiedzieć to stek bzdur: m.in że mebli zwracać nie można... Zero podejścia do klienta. Żenada!! Nie muszę wspominać chyba że nr do tego koordynatora nie odpowiada.... Reklamacja została złożona w sklepie i od 3 tyg jest w toku.... Meble do tej pory nie zostały ode mnie odebrane, pieniądze nie zwrócone, a mój remont trwać chyba będzie w nieskończoność... naprawdę jestem pełna obaw jak się to skończy. Nigdy więcej nie kupię nic z tej firmy. Ostrzegam każdego przed Firmą Black Red White. OSZUŚCI I TYLE |
|
|
|
|
#780 |
|
Przyczajenie
|
BRW to meble zdecydownie z niższej półki moim zdaniem. Żadne drewno a najzwyklejsza sklejka. Lepiej chyba kupić stary mebel z demobilu i zainwestować w obicie u tapicera i mieć w domu prawdziwe drewno, które ma duszę. Co ciekawe czasem wyjdzie taniej. Jak ktoś jest z okolic Wielkopolski to warto pojechać do miejscowości Czacz gdzie praktycznie cała wioska handluje antykami.
<ciach_reklama> Edytowane przez jonk999 Czas edycji: 2014-10-29 o 01:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

Wizualnie bardzo ok, są ładne, szczególnie podoba mi się komoda. Ogólnie nie żałuję, bo nie było mnie stać na nic droższego, ale szału ni ma