|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
ja mam iść na glukozę o suchym pysku ale z kanapką i z wodą mineralną pod ręką...
Dziewczynki jesteście kochane,że tak podtrzymujecie mnie na duchu.Boję się kurcze kolejnego kłucia bo ja nie mam widocznych żył i zawsze mi na wyczucie wkładają igłę.
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana wszystkie Mamusie
![]() Moj mąż z rozanieloną mina budzi się dziś i mówi - Asiu alez miałem piekny erotyczny sen z tobą, nie byłaś w ciąży, i byłas taka CHUDA i LEKKA ![]() Normalnie chyba coś mu zrobie |
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam za to wczoraj jakis koszmar- snilo mi sie, ze moj maz glaskajac mnie po brzuchu zlamal dzidzi raczke, bo jak sie poruszyla to jakby zlapal i zgial
To jakas paranoja |
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy wy tez macie niedroznosc nosa?
Wyczytalam, ze w ciazy tak moze byc, ale moj nos jest wiecznie czyms zapchany, robia mi sie skrzepy i mam dosc, bo caly dzien chodze i czyszcze. To nie jest katar tylko skrzepy jakby i jak zaschna to nie da sie oddychac Ciekwe kiedy minie, ale mam to juz dawno i pewnie do konca ciazy nie zniknie.
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie przed chwila wydmuchalam go w chusteczke i mam teraz super drozne nozdrza ![]() jassssna pupkaaa a w gliwicach pada snieg ![]() hmm ciekawe co u wersty
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
tu też coś sypie. nie wiem po jaką cholerę
nie dość, że człowiek idzie, prawie sapie (jedna pachwina mnie napierdziela), blady, gruby to jeszcze śnieg w oczy i makijaż rozmywa buahahha, nie wiem kiedy ja w tej ciąży "zakwitnę" bo na razie to się częściej czuję jakby czołg po mnie przejechał ![]() właśnie gdzie jest Wersta. czyżby ze swiąt jeszcze nie wróciła czy ja czegoś nie doczytałam ? ja jestem alergiczką więc nos mam ciągle tak samo zapchany
|
|
|
|
#759 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczęta w ten okropny , ponury dzionek. U mnie również pada, teraz deszcz ze śniegiem. Wczoraj miałam problemy z zaśnieciem, zasnęłam po 3. Pewnie dlatego nie mogłam zasnąć, że miałam ochote na figo fago
, ale oczywiście obok mnie tylko mój kochany piesek . Więc kolejny raz (już od dawna zresztą) nie rozładowałam swojego napalenia . Dzisiaj dość długo sobie pospałam ale jak wreszcie wstałam to tata zaczął mi marudzić, że biednemu pieskowi pęcherz pęknie. I popsuł mi humorek, ale u niego to normalka. Mój kochany tato jest the best w psuciu humoru. Ale miałam dzisiaj sen, że moja dzidzia zaczęła tak się mocno ruszać w brzuszku, kopać, ze myślaąłm, że zaraz mi wypadnie ![]() Pisałyście, że macie noski zapchane; ja nie mam tego problemu, ale za to od jakiegoś miesiąca zbiera mi się okropna flegma i wtedy to również mam odruch wymiotny. Jak będę u mojej gin to pomęczę ją o tą glukoze. Musze jej wyjaśnić, że w Anglii będę i czy nie mogłabym już teraz to zrobić. Maladt mi się też kiedyś wydawało, że jestem pesymistką, ale teraz (mimo, że częśto mam doline) to i tak uważam, że dam sobie rade. Ja wczoraj się tak obiadłam sałatką, że do konca dnia nic nie jadłam, ale dzisiaj na śniadanko znowu wciągnęłam sałateczke ![]() Miałam iść na basen, ale najpierw musze sobie czepek kupić bo ostatnio włosy farbowałam, a nie chce by chlor spłukał mi farbe zbyt szybko. Wczoraj miałam swój stary czepek i osczywiście pzremókł mi ![]() MaladT ja to kłucia się nie boje bo przyzwyczaiłam się jak leżałam w szpitalu i do tego mam barzdo widoczne żyłki Zdaje sobie sprawe, że duze piersi też są uciążliwe, ale wiesz ja zawsze byłam płaska i zawsze miałam kompleksy na tym punkcie. Teraz w sumie to mam to w czterech literach, ale kiedyś to był kompleks nr 1 u mnie ![]() A chciałam jeszcze napisać, ze też bardzo chciaąłbym pójść na to USG 3D, ale pewnie kasy nie będę miała. Słyszałam, że dobrze jest pójść na USG penatralne, czy jakieś tam. Słyszałyście coś na ten temat??
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie będę mogła sobie raczej pozwolić na dłuższe karmienie Moniu.Bo po 1 jak będę jeździć po sądach i do szkoły to małej raczej nie będę brała ze sobą,a cyca nie zostawię w domu.Więc mała będzie musiała nauczyć się pić już z butelki.
Co do figo fago ja już chyba zapomniałam co to jest seks.Może i dobrze...Jak największa odległość od facetów dobrze na mnie działa.Mimo,że żądze są niezaspokojone. Ale ja nie będę mieć problemów po ciąży typu jęczący 6 tygodni facet,ze mu sie chce U mnie pasa jakieś brzydkie śniegisko i wieje jak na Uralu.Z domu na badanie sie nie ruszyłam bo wstałam po 10.30. Baniaczek mnie napiernicza i znowu jestem kuternogą chodząc po mieszkaniu.Czyżby te uroki ciąży się nie skończyły?? Ja co do katarowych spraw to zawsze mam takie akcje jak zmienia się ciepło czyli przechodzę z zimnego w ciepłe i odwrotnie(I've got it for my mama) i oczywiście zupa.Bez chusteczki nawet w lato nie mogę sie obyć.Teraz za to mam inny problem bo często lekko leci mi krew z nosa.
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeśli chodzi o cellulit to ja mam wrazenie, ze teraz mam troszke mniej niż przed ciążą. Tak mysle, ze może to, że chodze na basen troche pomogło. W zeszłym roku po operacji gdy siedziaąłm prawie 6 jmiesięcy na dupie lub leżałam to tak mi się pośladki rozeszły, ze masakra i cellulitu wtedy miałam duzo. Chociaż nadal myśle, ze moje pośladki falują na wietrze.
Poulett dziękuje za odp odnośnie oliwki ![]() A zapomniałam napisać, ze wczoraj rozmawiałm z moim bratem tym, który mieszka z ojcem mojej dzidzi i podobno Andy (ojciec dzidzi) powiedział mu, ze jak ja tem przyjade to mój brat będzie musiał przenieść się do hotelu na jakis czas by nie złyszał co robimy. Andy to ma tupet jak mysle, że od razu polece z nim do łóżka. Nawet jak będę napalona na maxa to prędzej sama dobrze sobie zrobie niż z nim pójde od razu. Chłopak bedzie musial się postarać jak będzie chciał mnie mieć. Nie będę juz taka kochaniutka jak wcześniej, za barzdo się na nim zawiodłam.
|
#762 |
|
Rozeznanie
|
Dla wszystkich żyrafo - maniaczek:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40133404 |
|
|
|
#763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asiu - super ![]() Lasencje kojarzycie te batoniki kanapki mleczne kinder? Dostałam na zająca z 10 takich batoników. Właśnie dwa wciągnęłam ![]() Odnosnie snów, to ostatnio mój niedoszły mąż przysłal mi wiadomość, że miał goracy sen ze mną w roli głównej. Dziwne, ze po tak długim czasie nadal ma takie sny ze mną. Dla mnie to on stał się tak obojetny jak zeszłoroczny śnieg.
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba robię się jakaś samolubno-bezuczuciowa.Zapomniałam co to przytulenie do faceta(innego niż mój tata),co to pocałunek i inne fajne kiedyś dla mnie rzeczy.No cóż samotna matka to nie luksus.Może jeszcze kiedyś znajdę mężczyznę,który mnie i malutką pokocha i z którym będę mieć kolejne dziecko.Narazie zapowiada się na dużą różnicę wieku lub jedynaczkę....
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbar nie kuś ja na zająca dostałam nic.Mimo,że liczyłam choćby na 50zł.Widocznie życzenia muszą mi jakoś wystarczyć...
|
#766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na dzień dzisiejszy nie moge sobie wyobrazić, ze ojciec dzidzi będzie mnie dotykał, będę potrzebowała czasu by się znowu do niego przekonać. Czasami mam ochote tu zostać i nie jechać wcale do niego, ale musze soarwe ojcostwa załatwić i czasami myśle, ze powinnam dać mu szanse. Czasami myśle, że jestem naiwna.
|
|
#767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MaladT ja tydzień pzred świętami zrobiłam sobie przerwe od słodkiego, ale teraz nadrabiam
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dziś od czasu do czasu pokazuje się słoneczko, ale nadal jest zimno. Rano było 0, teraz jest 6 stopni. Wczoraj oglądałam prognozę i babeczka mówiła, że weekend ma być już cieplejszy. Oby bo oszaleć idzie z tą pogodą jak słowo daję. Właśnie - gdzie nasza Werstusia się podziewa Co do cellulitu to ja mam jak ścisnę udo albo pośladek, a tak to nie zauważyłam powiększenia. Za to... ostatnio zauważyłam na biuście kilka ciemniejszych kropeczek, myślałam że to zapchane pory, ale nie!!! To pieprzyki mi się robią, od tego że cyc a raczej brodawki i miejsce dookoła nich nabrało strasznie pigmentu. Załamałam się tym, nienawidzę pieprzyków. MaładT nigdy nie wiesz, co przyniesie Ci życie, nie załamuj się. Zobaczysz, po porodzie jak będziesz mogła przytulić swoją dzidzię będziesz najszczęśliwsza na świecie. Facet też się znajdzie jest ich na tym świecie naprawdę wielu, trzeba tylko dobrze poprzebierać
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
ciesz sie,że Twój ojciec dziecka potrafi się odezwać i że myśli o Tobie. U mnie milczenie z jego strony trwa już 4 miesiąc.Nawet nie odpowiedział na smsa że ma corkę.Bardzo przykre...
Kasiulka my mamy prawie takie same objawy.Tylko nie chcej rwy kulszowej bo to masakra.Za to ja mam bardzo pojemny pęcherz i nie wstaję w nocy
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiulka ja mam mnustwo pieprzyków, wszedzie. Już troche miałam usuniętych. Usunięto mi kiedyś taki sexowny nad pępkiem, tego akurat lubiłam. Mam tez piegi na nosie. Piegów to niecierpie.
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dupek, oby mu już nigdy nie staną.
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Malad, nic sie nie martw, znajdziesz jeszcze faceta, ktory pokocha i Ciebie i dzidzie. uwierz, ze to mozliwe
Najlepszy przyklad to wlasnie para, ktora teraz goszcze. Ona miala 2 nieslubnych dzieci, z facetem, ktory sie nawet nie przyznawal, a mimo to brat mojego meza sie z nia spotykal, i sa malzenstwem i ostatecznie maja tez dwojke wspolnych, co razem daje czworke dzieci
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Stanąć to mu stanie a jak nie to Viagrę będzie garściami wpierniczał.Ale ja mu nie pozwolę się zbliżyć do mojej córki.Ograniczę mu prawa i see you babe.
A u mnie bialo.Nawet w grudniu tak nie walił śnieg.Super wywiozłam swoje kozaki do domu i teraz będę w adidasach zapierniczać po śniegu
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), albo weź sobie dziekanke - serio!, choćby półroczną. popytaj w dziekanacie.poza tym jak pojedziesz do sądu to w domu zostawisz odciagniety pokarm. w lodówce chyba 3 dni stac moze, a w zamarazarce nawet tydzien (bo mozna mrozić). nie mówie o karmieniu przez kilka lat, tylo pierwszych kilka miesiecy. bo lepiej dawac nawet odciagniete mleko niz mieszanke. ja też za długo nie moge karmic - wracam do pracy po wykorzystaniu całego urlopu, nadgodzin i macierzyńskiego... nie oszukujmy sie wchowawcze jest bezpłatne, a weź tu wyżyj na jakimś poziomie w 3 z 1 pensji... |
|
|
|
|
#775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No fakt nie było by małej. Widocznie tak miało być. Ja mojego maleństwa też nie planowałam i uważam, że to, ze zaszłam w ciąże w czasie, w którym niby nie powinnam i z kolesiem, którego znałam 5 miesięcy to też jakieś przeznaczenie czy coś
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
no co do indywiduala nie wiadomo bo podobno na ćwiczenia trzeba chodzić.Okaże się jak to będzie wyglądać.Narazie mam miesiac zwolnienia,które sie przedłuzy bo chodzić nie mogę,ale tylko chodzić wiec autko na prawko bedę dalej forsować.Niedlugo zaczynam sesję by się z wszystkim wyrobić.Zobaczymy mam głupie przeczucie że mała urodzi się o miesiąc prędzej...
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio, przetestowany motyw ![]() poza tym łowa do góry - wszystko bedzie dobrze, ale nie mozna sie nakrecac na złe bo to samemu sie wtedy przyszlosc czarna tworzy. ja mialam termin (pierwszy) na 16 maja, a maluch tak rosnie ze mi sie juz przesunął na 30 kwietnia. kiedys dzieci rodzil sie wczesniej bo usg nie pokazywalo jak dokladnie roziwja sie ziciaczek, a przeceiz zaplodnienie roznie moglo byc i stąd te wczesniejsze porody miesiac - czasem dwa (a przez kilka cyklów normalnie mozna miec okres i dopiero jest pomyłkowo) |
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
no ja już od nast.tygodnia idę pogadać z ćwiczeniowcami by mieć możliwość zdawania w kwietniu ćwiczeń bo nie dam raczej rady tym bardziej,że mam zwolnienie lekarskie,które będzie już na 99% do końca ciazy.
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam indywidualny i myślę, że nie będzie żadnych problemów, jedna pani to już mi powiedziała, że się dogadamy
więc myślę że spokojnie sobie poradzisz MaładT. Będziesz się dokształcać w domu, tylko przydałaby się dobra koleżanka która ma porządne notatki i wszystko wie co do snów to Wam jeszcze powiem, że ostatnio śniło mi się że moja dzidzia tak wystawiła swoją śliczną nóżkę przez mój brzuchacz, że widziałam cienkie kosteczki i wielką stopę A dziś rano miałam taki straszny skurcz w nodze, że zaczęłam się drzeć aż mąż wpadł w panikę co się dzieje, okropność. Ostatnio coraz częściej mnie łapią, a biorę magnez na noc właśnie.
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Co do snów to ja ostatnio miałam horror.śnilo mi się,że mała się tak wystawiła,że czułam jej narząd rodny,który przez moją skórę był bardzo widoczny Hahaha no i w znajoma chciała pomacać i jakimś cudem przerwała worek owodniowy i wyskoczyło serduszko takie jak u kury.Masakra.Próbowalam to serce włożyć spowrotem i się obudziłam.Pierwsza mysl to to,że mała nie żyje.2 myśl,że wszystko wróci do tego wyglądu sprzed ciąży.Na szczęście mała jest...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

Ciekwe kiedy minie, ale mam to juz dawno i pewnie do konca ciazy nie zniknie.
Wlasnie przed chwila wydmuchalam go w chusteczke i mam teraz super drozne nozdrza