|
|
#751 |
|
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
dzięki
co do kolacji to wiem, że powinnam jeśc, ale nigdy nie jadałam i teraz ciężko mi się zmusic,tym bardziej,że zwykle obiady jem dosc póżno. A co do białka...moim głównym jego źródłem jest soja, przede wszytskim tofu.
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od tego, jak jest skomponowany dany posiłek. Jeśli chcemy coś podsmażyć bez panierki, np. tylko obtoczone w jajku (lub nawet z otrębami za bułkę tartą) na oliwie z oliwek - to jak najbardziej. Łyżeczka oliwy na teflon i też zdaje egzamin.
Później można dodać drugą łyżeczkę do sałatki / warzyw i mamy w posiłku zarówno NNKT (ryba, oliwa), białko (ryba) oraz warzywa. To samo dotyczy jakiegoś chudego mięsa. Bardzo smaczne jest połączenie podsmażonej piersi z kurczaka z orzechami, oliwą i warzywami. Można zrobić filet w kokosowej panierce - obtoczony w jajku z odrobiną wiórek i sezamu. Wszystko zależy od ilości tłuszczu jakiej użyjemy, a także połączenia w danym posiłku (jak tłuszcze, to nie ww). |
|
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
Moje U
![]() 1. tosty - 2 kromki razowca, 2 plasterki sera zotlego, 2 plasterki chudej szynki, male plasterki pomidorka, ketchup, kubek herbaty malinowej, jabluszko 2 . mandarynka, 250 g jogutru 0% jagodowego z garscia granoli orzechowej, czekoladka kasztanka 1 h rolek 3. ok. 150 g fileta z mintaja smazonego na odrobinie oliwy z oliwek, ziemniaczki doprawione oregano, mizeria ( ogorki i pomidorki zalane jogurtem naturalnym) deserek: lód rożek śmietankowy z orzeszkami i czekoladą ![]() 4. ok. 100 g serka homo waniliowego, marcheweczka, 10 fistaszków cwiczenia ( brzuch i ramiona ) 5. serek wiejski lub tunczyk wsw - 1 h przed snem
|
#754 |
|
Raczkowanie
|
Moje RRR:
Śn. mleko z resztą cini minis (nio chciałam skończyć ostatnie opakowanie żeby nie kusiło, już nie będę ) 100g serka homo z cynamonem, tost pełnoziarnisty, 2 duże plastry szynki, pomidor.2Śn. Kawa bez cukru, jabłko, jogurt naturalny z ziarnami zbóż, pół marchewki. Ob. Ogórkowa z piersią z indyka gotowaną (jak wczoraj) Podwiecz. Garść orzechów i garść pestek słonecznika, serek bieluch (może być?) K. Wasa z twarogiem plus rzodkiewki/pomidor. Jakoś nie mam inspiracji na ostatnie dwa posiłki, słodkiego mi się chce Spadek wagi 0,3 kg
|
|
#755 |
|
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze U, sponsorowane przez literkę J jak jabłecznik
![]() 1) owisianko-otrebianka z serkiem homo, ziaranmi słonecznika, łyżką rodzynek, bydyniem czekoladowym, marchewka deser po śniadaniowy: 2 ciastka z budyniem 2) pół dużej grahamki z półtłustym twarogiem, rzodkiewka i marchewką 3) serek homo truskawkowy 150 gr, 50 gr serka homo naturalnego, marcheweczka 4) gołąbek (bardzo dużyyyy- zważyłam- miał 200 gr) dużo kapusty z sosou do gołabków i gotowana marcheweczka deser: jabłecznik- około 80 gr 5) serek wiejski z pomidorkiem i cebulą, kromka chleba pełnozisarnistego i rowerek przed snem- miała być godzinka, wyszło 2,5...
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
R
1. płatki pszenne z mlekiem 0,5% (proszę nie pisać, że mało białka 2. serek homo naturalny, z koperkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką plus kilka plastrów pomidora i ogórka, kawa z mlekiem 3.zupa jarzynowa z gotowanym mięskiem kurczaka ,mały kubeczek kefiru 4. serek wiejski, pomidor, cebulka plus garść pistacji 5. omlet z 3 białek z pomidorem, cebulką i plastrem chudek szyneczki, herbatka |
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Moja R
IŚ: 4 lyzki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów pszennych, kapka mleka 1,7%, 200 g homo, actimel 0.1% ( 28 kcal), kawa z mlekiem, śliwka i jabłko IIŚ: wieśniak 120 g, sok ze świeżej marchewki z bananem , pomaranczem O: 1/4 bagietki pełnoziarnistej, troszkę kurczaka w sosie paprykowo śmietanowym ( wiem, ze niedozwolone, ale zostalo z wczoraj ), świezy ogórekP: 200 g homo, 10 g pestek dyni, rzodkiewka K: 200 g tunczyka z ogórkiem konserwowym i rzodkiewką |
|
|
|
#758 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[quote=Maggie_90;7511884] Cytat:
Oj biedna, dobrze, że wróciłaś Cytat:
|
|
#759 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To z wczoraj
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez avacorgan R 1. płatki pszenne z mlekiem 0,5% (proszę nie pisać, że mało białka czemu nie pisać? czemu nie dodasz jakiegoś białka? musiałam urozmaicić trochę to śniadanie, od jakiegoś tygodnia codziennie miałam owsiankę, ale chyba przenne nie są takie złe
|
|
|
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
Przecież oceniłam Twój jadłospis.
![]() Cytat:
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
Ups. nie zauważyłam
takie uroki roztrzepania i choroby.
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
więc tak:
Bieluch serek naturalny, zawiera wszystkie białka mleka. Skład: białko 8.6g węglowodany przyswajalne 4 g tłuszcz 8,5 g Chyba kiepsko nie?Jeść czy nie jeść ?
|
|
#765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Każdemu się może zdarzyć. Też jestem chora.
![]() Cytat:
Edytowane przez Ather Czas edycji: 2008-05-11 o 16:26 Powód: - Proszę o używanie opcji multicytowania oraz edycji postów. |
|
|
|
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
raczej nie jeść, za dużo tłuszczu, lepiej kup sobie serek homogenizowany o smaku naturalnym ma tylko 3 g tł., albo wieśniaka 5 g tł.
|
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
taki mały ot
No ale ja jestem taka mądra że nawet lody jem.(nawet mnie gardło mniej boli dzięki nim).
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze grzeszne U
![]() ![]() :ś: 2 kromki żytniego 150g wiejskiego z koperkiem 2 plastry szynki z indyka duża miseczka sałatki kawa z mlekiem IIś activia 200g, gruszka, rabarbar 0: filet z dorsza zapieczony w warzywach na patelnie (200g) 50g ryżu brązowego 5 pomidorków koktajlowych, sałatka P: grapefruit, jogurt naturalny 140g K: 2 kromki żytniego 150 g wiejskiego 3 plastry szynki z indyka parę pomidorków a później %%%%%%% ![]() a po %%% w nocy serek homo naturalny , na dobry sen
|
#771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że poszłaś na imprezę i się trochę rozerwałaś.
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sałatka ta sama na śniadanie i obiad, roboty mojego Taty: zielona sałata, ogórki, rzodkiewka, pomidorki, szczypiorek z olejem z pestek winogron i cytryną mniam mniam ![]() activia była smakowa kiwi-truskawka ![]() a %%%% ![]() ![]() ![]() ![]() tez się cieszę ze poszalałam.
|
|
#773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dobrze, że smakowa ![]() To, że Ty się cieszysz z tego powodu, sprawia, że ja jeszcze bardziej się cieszę, że tam poszłaś. Super
|
|
#774 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam problem, który zapewne nie jest rzadkością. Otóż jestem na R, moja jadłosposy przez pierwsze 1,5 tygodnia wyglądały wzorowo, teraz te 5 posiłków również jest wporządku, ale.. tutaj sobie skubnę ciasteczko, tutaj odrobinkę płatków czekoladowych do mleka, tutaj łyżka dżemu i się zbiera. Oczywiście się nie obżeram, nawet nie można tego nazwać porcjami, ale zbiera się.. I nie moge się powstrzymać, aż szlag mnie trafia, bo efekty diety już były nawet widoczne
Zmotywujcie mnie jakoś:P!
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Moje R:
Śniadanie: owsianka (25g płatków na wodzie, jabłko, 50ml maslanki, 50g białego płt.sera, cynamon) pomidor, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka 2 Śniadanie: serek wiejski light 150g, 30g orzechów wł., pomidor, marchewka, kawałek ogorka Obiad: filet z piersi kurczaka ok.70g (gotowany z przyprawą fit up), 100g ziemniaków (bez soli), 200g młodej kapusty, pomidor pół pomarańczy Podwieczorek: 2 kromki chleba razowego posmarowane jogurtem nat., 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, troche ogórka i zielonej papryki Kolacja: puszka tuńczyka wsw, pomidor, 2 liście pekinki, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka i papryki, marchewka, łyżeczka jogurtu nat. Dziewczyny dobra wiadomość waga ruszyła
|
|
#776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję.
|
|
#777 |
|
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
moje dzisiejsze R :
1. sałatka z tuńczyka i natki pietruszki, 4 kromki ciemnego chlebka, ok 5 małych szprotek, połówka jajka, liśc sałaty, 2 rzodkiewki. (wydaje mi sie że cos pominęłam ale nie mam pojęcia co ;p ) 2. szklanka napoju sojowego z ok 4 łyzkami otreb owsianych, 1 łyżka płatków lnianych. 3. 2 kromki chleba z pasztetem sojowym, 3 wafle ryżowe (35 kcal jeden, 1 g białka jeden), w tym 2 z pasztetem soj. a jeden bez , kiwi4. barszcz czerwony (domowej roboty), bez uszek, ok 2-3 łyżek fasolki polanej oliwą i ziołami (tak, wiem, że na R zabronione, ale mama zrobiła i musiałam )i jak? jeszcze mam takie pytanie : dlaczego marchewka gotowana nie jest dobra na R?
|
|
#778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam jeszcze kilka pytan: Jaka oliwa jest najlepsza do smażenia?? Co jest lepsze kefir smakowy 0% czy maślanka smakowa 0% Bo nie ma napisane nic na opakownaiu i niewiem... A sam chudy twarożek czy z warzywami mi nie smakuje... i musze sobie czymś osłodzić dlatego mieszam z odrobiną kefiru
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czemu nie ma piątego posiłku? Gotowana marchewka nie jest dobra na R, gdyż ma wtedy wysoki IG, który nie sprzyja redukcji.
|
|
#780 |
|
Konto usunięte
|
Które orzechy sa najbardziej obgate w NNKT i ile mien więcej dziennie pownno sie ich jeść? Czy równie wartościowe sa wiórki kokosowe i migdały?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

Spadek wagi 0,3 kg

), świezy ogórek

, 
?