|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Julia ja właśnie należę do tych mam, które jak Barwa napisała zazdroszczą
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
iwka poprostu nie zdąrzyłam się za wami stęsknić tak ten czas szybko zleciał
Maksiu kochany wszystkiego co najlepsze, dużo słonka i uśmiechu na twej ślicznej buzi
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
BUZIACZKI DLA MAKSYMILIANA Zmykam po zakupy, jedziemy wybrać farbę na wzory i obejrzeć nowe mebelki do łazienki
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
MAKSIU KOCHANY WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE, DUżO ZDRóWKA, UśMIECHU NA BUźCE I SAMYCH RADOSNYCH CHWIL no i spóźnione ale szczere: NAJLEPSZE żYCZONKA DLA ADRIANKA - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ Mati też ostatnio zalicza upadki tak jak wasze maluchy. Najwięcej jak siedzi z nogami do przodu wyprostowanymi, coś mu się spodoba, unosi wyprostowane nogi w górę i bach tyłem głowy na podłogę . Ma też jakiegoś siniaka na czole, ale on ciągle wali się w łepek jak w łóżeczku walczy żeby go wyciągnąć wieczorem... ![]() Natomiast od wczoraj od 14-tej ma gorączkę 38,5 st. Nie wiem, co mu jest... żadnych innych objawów nie ma, zębów nie widać... Zasnął wczoraj po 21-ej , wstał o 23 i do 3 w nocy płakał. Potem jak już mu zeszła temperatura to nie chciał spać, jak już w końcu padł to co godzinę do 8 rano płacz i tylko na rękach się uspokajał. Jestem padnięta i bolą mnie wszystkie mięśnie od noszenia go .Jutro idziemy na chrzciny siostrzenicy męża, ale jak Mati będzie gorączkował to pójdziemy sami a on zostanie z moją mamą. A w poniedziałek mieliśmy jechać do ortopedy na kontrolę stópek i teraz nie wiem, czy pojedziemy ... .
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
solenizanci 100 lat
![]() ale u nas leje !!! Pola wczoraj wbiła sobie szczyt szuflady nad brew bryyyy blisko było oka .... co te nasze dzieci tak szaleją??
|
|
#756 |
|
Rozeznanie
|
Mati
A my zmykamy na spacerek więc do potem mamusie...
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
Ja diety żadnej nie mam, jem i piję wszystko. Ale chciałabym już skończyć z tym karmieniem, jakoś wydaje mi sie , że wtedy odżyję, poczuję nagły przypływ sił .Patrilla jak rezygnowałaś z nocnego karmienia to podawałaś mleko w nocy czy wodę? A teraz jak? Pola pije coś w nocy, czy nie? Ja próbowałam podawać jej w nocy wodę i herbatę. Przez kilka pierwszych nocy było ok, a teraz wpada w histerię i to taką, że prawie wymiotuje . Kurka wodna nie wiem co robić . A może ona nie jest jeszcze gotowa do odstawienia? Tylko obawiam się, że jak tak będę myśleć to ona do 18-tki gotowa nie będzie .A i jeszcze mam pytanie techniczne: czy jak podajecie mleko dzieciom w nocy to wodę podgrzewacie czy dajecie taką o temp. pokojowej? A jeśli podgrzewacie to trzymacie całą noc w podgrzewaczu? A może mleko przygotowujecie wcześniej? Tylko chyba tak nie można. Sorrki za pytania ale zielona w tej kwestii jestem przez wzgląd na cycucha. A herbatki lub wodę w temp. pokojowej? Bo mi się trochę zimna wydaje. Najbardziej wkurza mnie to, że jak była malutka czyli od ok 4 tyg do ok 8 miesiąca przesypiała całe noce i wtedy trzeba było ją odstawić, bo z karmienia w ciągu dnia łatwiej zrezygnować .A i dziś pojawiła się wysypka, czyli też nawiedziła nas trzydniówka. No a dziś staram się jej nie karmić w ciągu dnia i już było kilka ataków histerii. nie wiem, może źle się do tego zabieram .W piątek jedziemy na wesele, mała będzie z babciami całą noc i chcę ten moment wykorzystać, może się uda. |
|
|
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
julia- zgadzam się z dziewczynami Karm jeśli obie macie na to ochotę, ja nie jestem przeciwniczką długiego / no do 3 lat/ karmienia. Odstawiłam Werkę, bo bałam się,że ona będzie od piersi uzależniona. Ona i tak tylko mama i mama- nie ma się co dziwić prawie cały rok jestem z nią 24h/d. Powiem szczerze żebym wiedziała, że odstwawienie pójdzie tak łatwo to jeszcze z pół roku przynajmniej bym karmiła, jak nie rok. Tak więc nie zamartwiaj się i nie stresuj.
juleczko u nas wysypka po 3dniówce pojawiła się na 3 dzień chyba dopiero lub późny drugi, a gorączka trwała 5 dni anula- jakie wzory? Zaniosłam dzisiaj firankę do obszycia , bo kupiłam jak byłam u Rodziców.Mam nadzieję,że odmieni trochę duży pokój. Pogoda taka marna, chyba na serce zejdę duszno mi , cięzko oddychać. Wszystkie okna pootwierane i nic. Cięzko i wilgotno. kilka wakacyjnych fot: 1/ na molo- Sopocik 2/ plaża Brzeźno Nr 1 3/ plaża Brzeźno Nr 2- w tle prom StenaLine / plaży nie polecam, bo za blisko portu/ 4/ leżakujemy na jeziorkiem 5/ zielono mi
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
Julia ja jak Oliwcia jadła częściej w nocy to szykowałam mleko do podgrzewacza, potem trzymałam wodę w termosie i robiłam szybciutko mleczko ale darła się wtedy wniebogłosy i TŻ musial ją zabawiać a teraz to trzymam gotową herbatkę w podgrzewaczu bo mi tak szybciej i daję tako lekko podgrzaną do picia. Nic nigdy Oliwci się nie działo, mleko mi nigdy nie skwaśniało ani nic w tym guście.
Iwka śliczne fotki ale Wercia ma super wyczes To ostatnie zdjęcie jest cudne.Jestem mega happy bo moja córa zjadła dwie porcje zupy. Jedną troszkę mniejszą o 12 i poprawiła mlekiem bananowym (ale zestawienie ) a potem na spacerku wcięła jeszcze normalną porcyjkę i musiałam ją dokarmiać nektarynką U nas też parno i duszno. Nienawidzę takiej pogody, normalnie przykleiłam się do spodni na spacerze
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wcyoraj Wiktoria miala 39,5 teraz ma 37,9 powiedzcie mi bo doktorka kazla jej dawac czopek eferelgan i nurofem czy przy takiej goraczce dalej jej dawac 2 czopki nie dawalam ich naraz roznica bzla chyba 3 godziny w podawaniu |
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
nie dawaj jednocześnie, moim zdaniem odstęp ok. 6godzin musi być, dawaj naprzemiennie co 6 godzin.RAz eferalgan a za 6 godzin nurofen. Ja przy wERKI 3DNIÓWCE TAK ROBIŁAM.
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
aha dalam jej o 13 eferalgam to o 19 da jej nurofen tak
|
|
|
|
#763 |
|
Raczkowanie
|
Joanna mi lekarka kazała dawać co 8 godz nurofen w płynie 5 ml, a w miedzy czasie nie cześciej niż po 4 godz czopek eferalgan 80mg.
|
|
|
|
#764 |
|
Rozeznanie
|
Słodnie Buziaki i wysztkiego najlepszego dla naszego Maksia i Adrianka (bo zapomniałąm wcześniej złożyć - wybacz Adi)
Ewa - a co to za mleko bananowe? może Tymek polubi? bo on nadal mleko fe fe, tylko w kaszkach akceptuje... a dziś mój synek ma piękny fioletowy baniak pod okiem, wygląda gorzej niż wczoraj, a ludzie się patrzą na nas kontrolnie, w sumie tyle się słyszy o przemocy na dzieciach więc się nawet nie dziwię/
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
o 13 daam czopek eferalgan a teraz jej dalam nurofen jest rozpalona i cala goraca
|
|
|
|
#766 |
|
Rozeznanie
|
Joanna - dawaj na zmianę, ale częściej, jak Tymek był chory też kazali na zmianę, nawet co 3-4 godziny, bo ponoć jeden lek jest na paracetamolu a drugi na ibupfoenie i dawki się nie kumulują.
Buziaki dla Chorowitki A macie jakieś fajne roczkowe wierszyki? takie na zaproszenia?
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
A takie: http://www.szabloneria.pl/index.php?...blon-flora-231
Buziaczki dla Matiego i Wiki, żeby gorączka poszła precz iwka fajne fotki Julia Klaudia wstaje na kaszkę ok 6-7 rano. Robię tak, że wieczorem zagotowuję wodę w czajniku, a rano tylko chwile podgrzewam eve u nas też parno, ale wiatr się zrywa i jakoś ponuro sie robi. Oby tylko burzy nie było
|
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tych czopków to co 4 godziny często jakoś- zawsze to lek do organizmu "wchodzi", ale w razie czego muszę zapamiętać,że i w taki sposób lekarze je ordynują anula - ciekawe te wzory, pstryknij fotkę jak będzie gotowe
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
Barwa to bananowe Bebiko 3, pycha mnie też smakuje
![]() Anula no u nas już właśnie po burzy, grzmiało troszkę a teraz pada deszcz, ale za to powietrze bombowe Wzorek bardzo fajny, czekamy na foty Joanna buziak dla Wiki, biedactwo Oliwia padła nietomna, ledwo kąpiel przetrzymała a potem cały wieżowiec słyszał jak się wydzierała to swoje ammmm w trakcie ubierania Idę więc się poprysznicować, a potem jeszczę kuknę czy coś naskrobałyście. Pisać więc pisać
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
A Klaudia spała dziś w dzień tylko pół godzinki i jeszcze lata. Jak pytam się czy idzie się myć to krzyczy nie i w nogi
Ale jeszcze trochę i idę ją kąpać. A potem wieczór tylko dla nas![]() Burza poszła bokiem, ale też popadało i chłodniej sie w końcu zrobiło.
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
Anula no to twarda sztuka z Klaudii
no i miłego wieczoru Właśnie pokazywali w wiadomościach jakie tragedie spowodowało to tornado. Aż skóra mi ścierpła
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Weronka dzisiaj "na nie", a w kąpieli podniosła taki krzyk,że natychmiast ją z wanny ewakuowaliśmy. Najchętniej to by chciała żeby ja na rękach nosić a ona pokazywałaby rączką dokąd iść- cwaniara.
Fakt strasznych szkód ten wiatr narobił, u nas spokojnie było. Nadal fatalnie się czuję no chyba zawału jakiegoś dostanę lub chociaż stanu przedzawałowego.
|
#773 |
|
Rozeznanie
|
Iwka coś mi się wydaje, że jesteś następna w kolejce na badania
Werka wie do czego służą rodzice Mam pytanko, czy wasze maluchy też potrafią tak perfidnie symulować płacz zaczynam myśleć, że Oliwcia jest mistrzynią. Wyuczyła się takiej minki skrzywionej i jęczy do tego a oczy jej się cieszą. Jak to widzę to ledwo od śmiechu się powstrzymuję Zresztą ona sama czasami zaczyna się śmiać
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
iwka do lekarza marsz
A ja własnie na moim gotowaniu znalazłam przepis na likier z kukułek. Podobno niebo w gębie. Muszę spróbować Klaudia jeszcze lata, ale juz ją powoli zgarniam do mycia
|
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
Anula ja piłam kukułczankę mmmm pyszna była
. Wczoraj naszło mnie na Advocata
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
eve przepis na advocata też znalazłam
Klaudia już w łóżeczku, zaraz pewnie uśnie TVP1 nadaje film bardzo na czasie: Twister
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś ostatnio narzekał, że mało fotek, więc ja wklejam
|
#778 |
|
Rozeznanie
|
Taaaa mogli zmienić na inny film...
Zmykam się powylegiwać bo Oliwcia pewnie wstanie bladym świtem i będę nietomna. Piszcie dużo, żebym miała co czytać jutro, spokojnej nocy
|
#779 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja wcale nie zazdraszczam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas też. Oberwanie chmury normalnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A w ogóle to u nas jest knajpa co się nazywa Mixtura ![]() Cytat:
![]() Oj wie i to bardzo dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dawaj przepisa
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
xantia tu masz przepisy
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=likier minisiu widzę że macie super pomoc przy koszeniu trawnika
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

. Ma też jakiegoś siniaka na czole, ale on ciągle wali się w łepek jak w łóżeczku walczy żeby go wyciągnąć wieczorem... 
.
. Kurka wodna nie wiem co robić
. A może ona nie jest jeszcze gotowa do odstawienia? Tylko obawiam się, że jak tak będę myśleć to ona do 18-tki gotowa nie będzie

To ostatnie zdjęcie jest cudne.