![]() |
#751 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Cytat:
Napewno do lutego można skladać . Na potwierdzenie mail od Pani z CKE ![]() Aby przystąpić do matury w celu poprawiania wyników, należy złożyć deklarację ponownego przystąpienia do egzaminu. Deklarację składa się w szkole, którą Pani ukończyła. Terminy składania deklaracji to: deklaracja wstępna do 30 września roku szkolnego, w którym odbywa się egzamin (nie jest dla Pani obowiązkowa), oraz deklaracja ostateczna - do 7 lutego roku szkolnego, w którym odbywa się egzamin.Deklarację można pobrać z naszej strony internetowej www.cke.edu.pl (egzamin maturalny- procedury- deklaracja...). Ja ostatnio jakoś nie mam chęci do nauki i się obijam . Ksiązki do egzaminu nie mam , bo można tylko na miejscu w czytelni , a kserować calej mi sie nie chce .. No i nie mam sie z czego uczyć . ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Zadomowienie
|
Ależ mi się nie chce.
Mam cały dzień wolny, a znajduję coraz to nowsze preteksty żeby się nie uczyć ![]() Chyba ograniczę czas spania ![]()
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo za pomoc
![]() to po sesji bedzie trzeba porządnie do biologii przysiąść
![]() |
#754 |
Konto usunięte
|
Zaczynam wątpić... Mam dosyć jednego kierunku, miliona poprawek a co mówić jak w przyszłym roku chcę studiować na dwóch różnych uczelniach dwa zupełnie inne kierunki.
Jeszcze od tygodnia siedzę na praktykach, więc nawet pospać nie mam kiedy : ( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Zadomowienie
|
Przeraża mnie ta Wasza cisza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#756 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się uczę dopiero od 10 z kilkoma przerwami a jakby zsumować to te przerwy trwaly ponad godzinę wiec nie wyszło aż tyle ![]() Zaraz lece z powrotem do nauki - jednak juz od dziś zaczęłam się uczyc do rozszerzonego polskiego bo boję się że czasu m izabraknie ajk się opamietam ![]() Co do studiowania dwóch kierunków to też bym tak chciala ale chyba dałabym rade temu podołac dopiero po licencjacie z pierwszego gdy już będzie mniej zajęć...ale co ja mówię po dwóch kierunkach skoro najpierw musze się na jeden wymarzony dostać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Informuję, że dzisiaj był mój ostatni dzień pracy na stażu i będę miała wreszcie czas na naukę
![]() ![]() Pisałyście o studiowaniu dwóch kierunków równocześnie. Ja chciałabym pozostać przy jednym, ale robić przy okazji jakieś kursy w szkole policealnej. Spodobały mi się np. technik masażu, grafik komputerowy i jeszcze kilka, musiałabym spojrzeć do oferty, bo nie pamiętam ![]() Aktualnie płacę 150zł/mc, ale jeżeli kolejny raz podejmę naukę w tej samej szkole, to za każdy kolejny kierunek będę płacić 75zł/mc, ięc moim zdaniem się opłaca. A ta szkoła podobno ma dość dobrą renomę wśród szkół policealnych.
![]() |
#758 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny widzę, że jesteście bardzo ambitne ale może najpierw skupmy się na maturze
![]() ![]() DURGA ja dziś kupiłam sobie vademecum operona z polskiego , wydałam 50zł i nie ma siły, żeby tyle kasy się zmarnowało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa jeszcze bardzo bym chciała być technikiem hotelarstwa
![]() ![]()
![]() |
#760 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A masz jakiś system nauki? Uczysz się prosto z vademecum czy też robisz jakeiś dodatkowe rozszerzone notatki do poszczególnych zagadnień - np. systemy filozoficzne itp rzeczy które są dość skąpo w tym vademecum opisane? (Bo ja nigdydotąd nie uczyłam się tak prosto z ksiazki, zawsze robilam sobie osobne notatki do nauli albo chcociaz cos podkreślilam w ksiazce ale teraz m iskzoda bo chce sprzedac je po maturze a na robienie notatek do wszystkich dzialow po kolei to skzoda mi czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Zadomowienie
|
Też jestem ciekawa tego vademecum z polskiego.
Oj w lutym pójdzie 100 zł. na książki - do biologii i polskiego ![]() Trzeba do rozsz. polskiego znać treść lektur ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny,
Wczoraj cały dzieńspędziłam w książkach, a właściwie "robiąc" zadania. I się załamałam ![]() ![]()
![]() |
#763 |
Zadomowienie
|
Nebya: uśmiech
![]() ![]() ![]() Nenya_89: ceny książek są straszne ![]() ![]() Durga: ja na razie chcę uporać się z teorią, czyli przerobic to całe vademecum, do tego trochę poczytać z podręczników, opracowań, których nie zdążyłam opylić w księgarni ![]() ![]() ![]() PS. Czy u Was też jest tak zimno? ![]() Smacznego obiadku ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poprostu musisz sobie poprzypominać wszystko , bo wiadomo jak się miało przerwę to się zapomina , ale troszkę nad ksiązkami posiedzisz i wszystko sobie przypomnisz ![]() Co do Vademecum Operona z Polskiego , również owe posiadam . Dałam 20 zl za używane a stan idealny ![]() ![]() Osobiście przechodze jakiś kryzys i nie mam chęci do nauki . Wczoraj jedynie pouczyłam się konstytucji PRLowskiej i nic więcej . Mam jakąs zimową depresje naukową albo sama nie wiem . Dziś mam zamiar wkuć konstytucję obowiązującą ale chyba cięzko będzie , ale mus to mus ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np komplet podręczników kupowałam na Allegro za 50 zł a jeszcze gratis dostałam takie czerwone vademecum. Może znajdę używany Operon - kto szuka ten znajdzie ![]() Cytat:
![]() Co do przymusu znajomości lektur - ja słyszałam opinię, że nie trzeba znać treści. Przeglądałam kilka tematów do wypracowania i jest tylko analiza danego fragmentu bez odwoływań do całości utworu. Nebya nic się nie martw! jest jeszcze 4 miesiące - skoro umiałaś te zadania to z czasem wszystko sobie przypomnisz ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Zadomowienie
|
Na poziom rozszerzony nie trzeba na dobrą sprawę znać żadnej lektury. Bardziej skupiałabym się na autorach i nurtach danej epoki, bo za uchwycenie kontekstu utworu i wyciągnięcie wniosków zawsze są punkty/walory
![]() Co do Vademeców (?) miałam taki zielony "Paszport Maturzysty" zwany przez moją klasę "Magiczną książką" ![]() ![]() Żałuję, że nie przygotowywałam się z niego dłużej, bo moja praca maturalna wiele tej książce zawdzięcza ![]() ![]() Aaa ja dziś jestem zła na siebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po prostu nie wierzę.. teraz musze się tego nauczyć na poniedziałek, a mam wtedy 2 inne zaliczenia ![]()
![]() |
#767 |
Konto usunięte
|
Ja wlasnie ostatnio w księgarni oglądałam "PAszport maturzysty" i mam wątpliwosci czy kupić Operonowskie Vademecum czy "Pazport". Paszport kosztuje u mnie niecałe 30 zł a Operon 55 ale tam rozumeim że płaci się też za kolorowe obrazki i ogolnie bardziej wymagającą szatę graficzną...niby logiczne z epowinnam kupić tańszą ksiazke skoro tresc jest podobna ale to ze jest dla poziomu podstawowego i rozszerzonego razem mnie troche zniechęca...wolalabym cos stricte na rozszerzenie...Włąściwie zadne Vademecum mi nie odpowiada
![]() ![]() Strasznie cche mi się spać...nie weim czy się polożyc na godzinę czy za coś zabrać bo z drugiej strony w pokoju rodziców są goście i jest dosć głosno wiec raczej na nauce sie nei skupie... Moze coś poczytam zaraz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zrobię wszystko żeby się na te studia dostać, wydłużę dobę żeby mieć więcej czasu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Choomik moim zdaniem to masohizm, ale każdy ma jakiegoś świra- co kto lubi ![]()
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2009-01-13 o 18:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam ![]() Moja niedzielna nuda spowodowała tygodniowe obsunięcie z materiałem, ale i tak do lutego się wyrobię... chyba ![]() Dostałam wypłatę więc nauka pójdzie w kąt bo przed pracą pasuje na jakieś zakupki pójść ![]()
![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Probne dzis byly!
Wie ktos, co bylo na historii rozsz.? ![]() Bo nie moge znalezc arkuszy...
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i Nebya tak dla ścisłości - Nienawidzę historii PRL, ale mam też z tego egzamin i jak nie musiałabym zaglądać do tej książki raz jeszcze, na pewno bym tego nie zrobiła. A tak nie mam wyboru.. tyle ![]()
Just when you think the world is going nowhere Just when you almost gave up on your dreams They take you by the hand And show you that you can There're no boundaries... Edytowane przez Choomik Czas edycji: 2009-01-13 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
:/ Na glownej na pewno nie bedzie Wegier, tylko jeszcze lepszy kosmos.. Dynastie chinskie obstawiam...
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale Wy się historią nie martwcie - po zeszłorocznym szumie będzie coś przystępnego. A i jak na próbnych było trudne to później będzie łatwiejsze. Na razie tylko straszą ![]() Pasuje mi biologii poszukać... ![]()
![]() |
![]() |
#775 |
Zadomowienie
|
Jeśli córka pani minister to nie może być inaczej jak rozszerzony polski zdawać
![]() ![]() ![]() Dziewczyny kroczmy po spełnienie marzeń czyli do nauki!!! ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#776 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I zgadzam się- do nauki ![]() Również życzę miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#777 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ja takze poprawiam mature
![]() w zeszlym roku pisalam biole rozszerz. 65% i chemie rozszerz. 80% i zabraklo mi na farmacje;/ teraz chcialabym napisac na 90% ehehehhe marzenia scietej głowy;p i sie dostac na medycyne do Poznania ach......<buja w oblokach> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co roku sie maturzysci pocieszaja, ze hista musi byc latwiejsza niz w zeszlym roku, a z roku na rok jest trudniejsza jak na moje oko :/ W ministerstwie nie lubia humanistow, bo sa oni niepotrzebni. I tak oto, gdy dziecie jedzie do Anglii po maturze z historii, wie 3 razy wiecej niz angielscy uczniowie po A-levels, za to z matmy w ogole nie ma porownania.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy w zacnym gronie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale ogólnie ostatnio społeczeństwo angielskie zaczyna mnie przerażać ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.