![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty
nie wiem
![]() ![]()
![]() |
#752 |
Konto usunięte
|
Hohoh to teraz ja
![]() Na mikołajki klasowe zawsze, ale to zawsze kupowałam coś wyszukanego, ładnego. Starałam się. Dowiedziałam się, delikatnie, że dziewczyna ma taki i taki rozmiar pierścionka, i że pierścionek chciałaby dostać. Koleguję się z nią dość blisko ![]() Limit był 30 zł, ale ja się oprzeć nie mogłam, łańcuszek, kolczyki i pierścionek, wyszło 5 dych. Dziewczyna, która mnie wylosowała podeszła i zapytała co chcę, tak po prostu ![]() ![]() Moja siostra dostała na gwiazdkę telefon dotykowy i laptopa + pieniądze, a ja.. kuferek na kosmetyki( z ceną 29.99) , już się rozpada w zawiasach, i 100 zł ze słowami "kup sobie coś bo ja nie mam czasu". Od byłego na urodziny 3 rafaello i różę ;p Może i jestem materialistką, ale jak wiem, że ktoś pieniądze ma, i zna mnie już trochę to wymagam ładnego prezentu. Nie musi być drogi, może być robiony ręcznie, ale musi być ładny. Ja się staram i ze skóry wychodzę, to oczekuję rekompensaty w postaci tego samego. nienawidzę prezentów na "odwal się" W podstawówce i gimnazjum NOTORYCZNIE dezodoranty i żele pod prysznic. Nie wiem, czy to jakaś aluzja co do mojej higieny osobistej, zawsze ją zachowywałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
Kolej na mojego Mikołaja
![]() Zawsze cieszyły mnie prezenty od moich bliskich, nie kręciłam nosem nawet kiedy pod choinką znalazłam noże kuchenne, mopa, czy książkę o pielęgnacji storczyków, bo wiedziałam, że był w tym jakiś zamysł, każda z tych rzeczy w zasadzie była mi potrzebna (może poza książką, ale darowałam sobie wtajemniczanie Cioci, że storczyk mój jest równie piękny, co sztuczny ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#754 |
Przyczajenie
|
Kiedyś dziewczyna kupiła mi album do zdjęć - liczyła że będę tam nasze zdjęcia wlepiał - gruba pomyłka. Chyba dała mi to co sama chciała by dostać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
BAN stały
|
Mocne i niemiłe. Za rok podaruj im kupony zniżkowe z gazet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Rozeznanie
|
Ja dostałam od niezbyt przepadającej za mną nie daj boże przyszłej "szwagierki" komplet przyprawników.....golfowe przyprawniki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
Mam taką bliższą koleżankę, która od trzech lat przed świętami proponuje mi, żebyśmy kupiły sobie prezenty, bo to taki fajny, miły gest itp. itd. Co roku się na to zgadzam, jednak jej prezenty są wyjątkowo... nietrafione. Dwa lata temu kupiła mi taką dużą świąteczną bombkę i skarpetki, rok temu kiczowatą świeczkę, a w tym roku zwykłą bombkę na choinkę
![]() Dla porównania ja kupowałam jej: szalik i rękawiczki, zestaw do malowania oczu Sephora czy srebrną biżuterię. I jeszcze żeby uniknąć niezręcznej sytuacji, ustaliłyśmy budżet na te prezenty 40-50 zł. No cóż, nie wiedziałam, że te świąteczne ozdoby teraz takie drogie...
![]() |
#758 |
Wtajemniczenie
|
mój starszy brat, jak był mały i dowiedział się, że to rodzina kupuje sobie prezenty pod choinkę a nie przynosi ich gwiazdka, postanowił kupić mamie prezent. i kupił mamie proszek "E"
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najgorszy, najbardziej nie trafiony prazent jaki dostałyście?
Ja dostałam do Chrzestnej gdy byłam dzieckiem ( coś około 10 lat) zestaw używanych (wypranych) majtek, chyba po jej 2 lata starszej córce
![]() |
#760 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o mnie zdecydowanie mój najgorszy prezent (bez okazji) w tym roku od mojego chłopaka zestaw kosmetyków z AA w tym krem na zmarszczki 40+ i płyn do higieny intymnej ![]() Jak się później okazało dostał to z pracy i nie wiedział co z tym zrobić to dał mi .. No cóż , dziś już nie mam do niego żalu hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj miałam podobną koleżankę, znałyśmy się 12 lat i ja wiedziałam co jej się marzy, natomiast ona nie poświęciła nigdy chwili by się zastanowić z czego ja się będę cieszyła, przykre...
![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
No przykre przykre...
Ja z przyjaciółką kupujemy sobie tylko prezent na urodziny, ale też zastanawiam się. Zazwyczaj kupuję jej książkę z gatunku thriller, bo takie lubi najbardziej, podobnie jak ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Konto usunięte
|
Do mnie przyjechała właśnie ciocia "piąta woda po kisielu" z Chameryki . Przywiozła mi uwaga: kredki, pisaki i czekoladę.
Co z tego, że mam prawie 19 lat ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
po prostu Em :)
|
Oddaj komuś, kto lubi rysować.
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, czekolada to świetny prezent
![]() ![]()
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziewczyny dobrze prawią, czekolada zawsze mile widziana, więc nie najgorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi się chyba nie zdarzyło nigdy dostać czegoś bardzo głupiego... Jedyne co mi na myśl przychodzi to koleżanka, z którą zawsze wymieniam prezenty na gwiazdkę i urodziny. Co roku, już od kilku ładnych lat dostaję od niej pluszaki, choć wie, że za nimi nie przepadam i że mam alergię więc wywożę wszystkie miśki do rodzinnego domu żeby się na nich kurz nie zbierał tu gdzie mieszkam... Trochę to irytujące, tym bardziej, że ja się zawsze staram robić jej prezenty z pomysłem, praktyczne i pasujące do jej zainteresowań. No, ale ostatecznie prezent to prezent, liczy się pamięć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Najbardziej żałosnymi prezentami, jakie kiedykolwiek dostałam, były podarunki od mojego wujka. Facet wyjechał za granicę jako mały chłopiec, obecnie mieszka tam już ponad 45 lat. Ma pieniędzy jak lodu, bo jest jednym z dyrektorów znanej na prawie całym świecie marki produkującej kosmetyki pielęgnacyjne do włosów.
Odwiedza nas co jakieś 3-4 lata i zawsze rozdaje... PRODUKTY REKLAMOWE. A to zegarek z logo firmy, a to długopis z logo firmy ![]() Kiedyś dał mojej matce jeden z takich zagarków. Po kilku dniach poprosił, żeby mu go oddała, bo chciał go podarować swojej siostrze, a niestety nie ma ze sobą więcej sztuk. Później chciał dać mojej matce kilkadziesiąt Euro w ramach rekompensaty ![]() Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2012-05-02 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-05
|
Jeżeli chodzi o prezenty, ważne jest dla kogo ale raczej chodzi nam o bliskie osoby, ja zawsze staram się zrobić coś sama czy wdrukować wspólne zdjęcie, czy zrobić kartkę, lub nawet coś narysować, zrobić koszulkę moi przyjaciele zawsze są pozytywnie zaskoczeni, na pewno prezent który wnosi coś od siebie lub ukazuję zażyłośc jest o wielle lepszy niż coś gotowego ze sklepu ( figurka słonika
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
UWIELBIAM takie wątki
![]() ![]() nietrafionych prezentów było wiele, zaczynając od super-gustownych kubków za 6 zł, przez fartuszki, ubrania (nie w moim stylu i/lub rozmiarze), przyborniki do paznokci (w tym momencie w szufladzie leżą nieużywane 4 ![]() ale babcia w tym roku chyba przebiła wszystko. w dniu moich 18 urodzin (które najprawdopodobniej spędziłabym z chłopakiem z dala od domu)..czeka mnie msza święta. późnym wieczorem. żyć nie umierać.
![]() |
#774 |
Raczkowanie
|
Mój hicior: od byłego faceta dostałam... kaczkę. Wielką, drewnianą kaczkę, w pozycji siedzącej, z długim dziobem. Pomalowaną w ludowe wzory. Nie wiem, dlaczego mi to kupił - ani wystrój mojego mieszkania, ani żadne z moich upodobań nie mogły mu zasugerować, iż ja takową kaczkę chciałabym mieć. Była ohydna. I przyznam się Wam szczerze, że gdy się rozstawaliśmy, to ja, siedząc w domu i płacząc (już po jego wyjściu) pomyślałam groteskowo, że taka jest tego dobra strona, że mogę teraz nareszcie wywalić to badziewie, które do tej pory stało na parapecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Mój brat w tym roku bardzo się postarał z prezentem dla mnie. Bez żartów, bardzo się starał. Wie że lubię haftować, więc kupił mi zestaw do haftowania. Ogromny 55x80cm, kosztem prawie 500zł. A wzór haftu to obraz jednego artysty Rosyjskiego, którego obrazów nie cierpie. No i teraz leży mi na półce, a mi się płakać chce, bo nigdy tego nie wyhaftuję
![]()
![]() |
#776 |
Konto usunięte
|
mydło w płynie ziaja blubel
![]() myślę że ta osoba nie złapała aluzji... Boże mydło w płynie na urodziny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
po prostu Em :)
|
Ja bym się ucieszyła z tego mydła.
![]()
![]() |
![]() |
#778 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
a ja na 17 urodziny od swojego chłopaka dostałam.... komplet szklanek z dzbankiem.... I na chu**?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym sie akurat ucieszyla, bo lubie takie rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.