![]() |
#751 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Witam drogie Panie
Jestem studentką 3 roku kosmetologii i pisze pracę dyplomową- badawczą o psychologicznych aspektach, motywacjach chirurgii plastycznej i medycyny estetycznej. Ponieważ trudno jest znaleźć 200 osób w klinice i kilku gabinetach w ciągu 2 tygodni, dlatego zwracam sie z GORĄCĄ PROŚBĄ o pomoc właśnie tu. Napewno liczyłabym na szczere odpowiedzi aby badanie ankietowe było jak najbardziej wiarygodne. proszę o kontakt gg: 1260187 e-mail: schilus@poczta.onet.pl . (W pracy pomaga mi klinika dr Sankowskiego, ale niestety nie są w stanie zapewnić mi takiej liczby osób w tak krótkim czasie, a wiadomo kontaktu bezpośredniego do osób po zabiegach dać mi nie mogą) DO ANKIETY ZAPRASZAM PANIE PO OPERACJACH PLASTYCZNYCH, (KOREKCJACH, MODYFIKACJACH itd) ORAZ PANIE PO ZABIEGACH MEDYCYNY ESTETYCZNEJ (MEZOTERAPIA, LASER, FLP, ILP) DZIĘKUJE!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Przyczajenie
|
Mam bardzo skrzywiony nos. Po wypadku sprzed 10 lat (sama mam lat 18). Mocno skrzywiona przegroda, duży garb, bardzo wąski nos. Miesiąc temu byłam na wizycie u laryngologa w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym Dziecięcym w Olsztynie, bo tam mam najbliżej. Chciałam dowiedzieć się, czy kwalfikuję się już na korektę nosa. Lekarz przekierował mnie do Otolaryngologa dr. Lecha Królikowskiego. Powiedział, że tylko on tu na północy Polski może podjąć się tak poważnej i trudnej operacji. Wspomniał o klinice w Polanicy, ale to jest cała Polska do przejechania i jeszcze nie wiadomo, czy lekarz sie podejmie.
Dr Królikowski powiedział, że może zrobić mi septoplastykę nosa, a drugi lekarz (zapomnialam nazwiska) zajmujący się leczeniem wad twarzoczaszki spiłuje mi garb i do reszty poprawi jego wygląd. Interesuje mnie jednak, bo ani jeden, ani drugi lekarz nie wspominał o kosztach. Czy taki zabieg może być całkowicie refundowany?!. Wiem, że wiele takich operacji jest częściowo refundowane przez NFZ. A ten lekarz od twarzoczaszki operuje np. odstające uszy za darmo. No i czy ktoś był operowany przez dr Królikowskiego? |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich forumowiczów.Czy jest na forum ktoś kto robił sobie kosmetykę lub operację nosa w Warszawie lub innych okolicznych miejscowościach (do 150 km),jesli tak to proszę o namiary na owe kliniki i lekarzy,którzy się tym zajmuja.Mój problem to dwukrotnie złamany nos,przy czym jest jeszcze dość sporych rozmiarów.Jestem zdecydowany na operację,a w obecnej chwili na etapie znalezienia kliniki w miarę blisko domu.Proszę o wszelkie możliwe informacje,bądz rady.
z góry DZIĘKUJĘ moj adres ; nadgob26@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Raczkowanie
|
Witam, jeśli ktoś może polecić mi jakąś klinikę,szpital lub lekarza w okolicach Wrocławia to z góry dziękuje. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Przyczajenie
|
Co prawda akurat w tym temacie jak widzę jest więcej pytań niż odpowiedzi, to i tak jestem zmuszony jeszcze bardziej zróżnicować tą statystykę... Mam pytanie odnośnie jakiejś dobrej kliniki zajmującej się (oczywiście) "klepaniem" nosa. Kwestia leży zarówno w części kostnej jak chrzęstnej (w 3gim. dość porządnie dostałem dość porządną piłką halową
![]() ![]() Mimo to liczę na jakiś odzew ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Raczkowanie
|
Hej, na wizazu jestem od dawna ale rowniez od dawna sie nie pokazywalam. Finalnie poltora tygodnia temu mialam operacje nosa. Usuniecie kawalka przegrody, wyprostowanie pozostalej czesci. Usuniecie garba z nosa i dostosowanie do nowego ksztaltu. Operacja w pełni refundowana przez NFZ wykonana w łodzi. Jak ktos ma pytania - odpowiem ale mimo ze bylo to moje marzenie zycia... nigdy wiecej bym sie nie zdecydowala.
Mam pytania do osób po operacjach również. Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- bogdan jesli miałeś nos złamany i masz potwierdzenie tego (zdjęcia rtg - wypis ze szpitala itp. ) to zapraszam do łodzi do Szpitala im. Barlickiego zrobią ci operację w pełni refundowaną z NFZ, mimo że lekarze są fachowcami to jednak trudno sie z nimi dogadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
BAN stały
|
witam ,mam 22 lata i stwierdzilam ze moj nos jest beznadziejny jeszcze jak bylam mldosza byl miejszy a teraz jest strasznie wąski i dlugi ,nie cierpie oglda sie w z profilu i nie robi kiktow,kokow ,nie psinam wlosow po mam wrazenie ze z boku wyglada to potwornie ,chcialabym zrobic sobie operacje plastyczna aby poczuc sie atrakcyjniejsza ,bardziej pewna siebie - i moc wkoncu spinac wlosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,
Zdecydowałam sie na operacje noska... Co sądzicie o dr. Cieśliku?? Byłam dziś u niego na konsultacji i mam mieszane odczucia... Czy jest ktoś kto robił u niego nosek? Z góry dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam i czekam na info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Przyczajenie
|
a
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Przyczajenie
|
Witam, dopiero od niedawna jestem na Wizażu, ja również mam pytanie, czy ktokolwiek robił operację nosa w IQ Medica??? Nie ma zbyt wielu opinii na jej temat. Poza tym czy ktoś wie czy można jednocześnie mieć zabieg nosa oraz SmartLipo przy znieczuleniu ogólnym? Proszę piszcie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Czy byl moze ktos operowany przez dr. Krzysztofa Potockiego? Jesli tak to czy moge prosic o opinie |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Raczkowanie
|
sowka zajrzyj do watku o o[eracjach refundowanych...
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Przyjacielu Moj drogi a powiedz mi prosze, bo ja kiedys lalem sie w gimnazjum z kolesiem, mala sprzeczka. Podczas naszej "solowki" uderzyl mnie w nos z calej sily i od tamtej pory mam malego garba. Jak pytalem sie roznych lekarzy to ceny 8tys zl ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Odstajace uszy za darmo? Prosze napisz mi cos wiecej o tym jakis kontakt do tego lekarza i dlaczego za darmo on robi, tez ma podpisane z NFZ? PROSZE OPDISZ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Cześć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Przyczajenie
|
Czesc Wszystkim!!!
Ja mialam operacje plastyczna nosa w Holandii.Mieszkamy tu na stale. Zaplacilismy ciezko zarobione pieniadze plus wszystkie dotychczasowe oszczednosci jakie mialam...Operacja kosztowala tu 4 tysiace Euro,wiec kwota astronomiczna.Maz mial juz dosyc mojego narzekania.10 lat wczesniej mialam wypadek samochodowy w wyniku ktorego moj nos zostal zlamany.Nigdy nie mialam ladnego nosa.Jednak na pewno nie zdecydowalabym sie na operacje gdyby nie to zlamanie po wypadku. Moj nos od urodzenia mial ogromnego garba,zas z przodu byl tak gruby,iz kiedys zostalam nazwana przez pewnego szczerego pijaka "malpeczka",co odzwierciedla jego rzeczywisty wyglad...:-/. Po wypadku dodatkowo zostal zlamany ,co przez 10 kolejnych lat wprawialo mnie we wscieklosc ![]() Przymierzajac ubrania w przymierzalniach,bardzo czesto rezygnowalam z zakupu,widzac ten okropny nos w lustrze,kontrastujacy z piekna garderoba ![]() Dodatkowo po wypadku cierpialam na ogromne bole prawej czesci twarzy(nosa,zebow,oka),cz yli czesci gdzie bylo widoczne zlamanie. Myslelismy ze operacja bedzie refundowana,niestety po wielu staraniach rozczarowani dostalismy odpowiedz iz musimy sami pokryc koszty operacji,bole zas rzekomo nie maja z wypadkiem nic wspolnego ![]() Koniec koncow operacja odbyla sie 2 lata temu.Jestem zadowolona,owszem,nie strasze juz ludzi na ulicy ![]() Podsumowujac-jestem zadowolona,choc na pewno nie polecam operowania nosa w Holandii ,wydajac na to 4 tys.euro.Jestem pewna ze operujac go w Polsce,bylabym rownie zadowolona,a nasz portfel by tak nie ucierpial.Z tym ze nie mielismy mozliwosci wyboru.Gdybym taka miala,wybralabym Polske. Pozdrawiam serdecznie!!! P.S.Aha!Operacja nie boli.Uciazliwe sa tylko tampony w nosie(usuwa sie je po 3 dniach).Po 2 tygodniach zdejmuje sie gips z nosa.Wlasciwie nie widac wtedy juz wcale zadnych opuchniec ani siniakow i nikt by nie pomyslal ze 2 tygodnie wczesniej przeszlo sie operacje.Blizn nie ma zadnych,bo operacje robi sie "od wewnatrz",nie nacinajac skory(nie pytajcie mnie jak,bo nie wiem ![]() Pozdrowionka!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Przyczajenie
|
witam
czy po operacji noska można farbowac włosy??? ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
witam cię ![]() Miałam robiona operacje u Dr.Skupina dokładnie jestem 2 tygodnie po operacji jestem bardzo z niego zadowolona i naprawde go polecam..... Ja miałam po 5 dniach sciagane setony i po tygodniu gips....nosek jest opuchnięty ale jest śliczny...jak masz jakies pytania to opdowiem pozdrawiam aha dochodziłam do siebie 2 tyg..... ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Edytowane przez kasiunia1020 Czas edycji: 2009-05-07 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Przyczajenie
|
Polecam dr.Skupina podaj mi twojego @ to ci wysle fotki
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Przyczajenie
|
mam takie pytanie, czy dwa tygodnie wystarczą na dojście do normalnego wyglądu
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To zależy nie którym dłużej schodzi opuchlizna a innym szybciej 2 tyg.to minimum.... ja miałam niecałe 3 tyg.temu operacje i wyglada juz naromalnie....nosek jest jeszcze spuchniety ale tego aż tak nie widac.... nie moża sie opalac jakies 2 miesiące....niestety |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zadomowienie
|
Siniaczki powinny juz zejsc do tego czasu. Jesli chodzi o opuchlizne, to z nosa schodzi bardzo dlugo. Ale watpie, ze ktos z otoczenia to dostrzeze. Opalac sie nie mozna przez jakis czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Przyczajenie
|
dziuękuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- opalanie ciała spox tylko twarz zasłaniac , czy to problem w erze wspanialych podkładów , pudrów czy ziemi egipskiej ????? poprostu nos reaguje na zmiane temp opalac sie możesz ale spróbuj i tak nie dasz rady bo z miejsca tego nosek nie wytrzyma poobnie zima nosek tez źle reagował na mrozy wiatry N O R M A L K A !!!!!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 |
Przyczajenie
|
Ja mam dwa pytania
![]() a drugie pytanie .. co wiecie odr Bieńkowskim? Jest godny polecenia? Bo wiem, że on mapodpisaną umowę z NFZ, ale nie znam opinii na jego temat .. pozdrawiam i proszę o odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Przyczajenie
|
Niestety, u dr Szczyta nie zrobisz nosa za darmo. Klinika nie ma podpisanej umowy z NFZ. Wiem, bo sama się doktora pytałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Przyczajenie
|
szkoooda
![]() pozostawiam zatem pytanie o dr Bieńkowskiego .. |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() niedawno umówiłam się na konsultację u dr.Skupina i mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze ![]() ![]() jak wrócę z konsultacji to dam znać jak było ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Przyczajenie
|
Hej Kasia !dzięki za odpowiedź...mam pytanie - jakie sa twoje wrażenia po...czy efekt jest taki jak się spodziewałaś...i jesli mozna wiedzieć ile zapłaciłaś za operację?
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ------- Edytowane przez nikin Czas edycji: 2009-05-17 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
Witam
ja we wrześniu mam mieć zabieg prostowania krzywej przegrody nosa a przy okazji wykonaną plastykę nosa u dr Stapińskiego w Krośnie, miał ktoś tam wykonywany taki zabieg?? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.