![]() |
#751 |
Rozeznanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Mi tez dzis lekarz przepisal YAZ i moge powiedziec wrocławianka ze w aptece na joanitów jest za 39 zl wiec nie najgorzej
![]()
#752 |
Raczkowanie
|
a ja wlasnie postanowilam sobie zrobic przerwe od wszelkich tabletek, porobic badania, i moze dopiero wtedy wrocic...chce 3 miesiace, a tu juz po pierwszym tygodniu bez jest ciezko :P mam nadzieje, ze Yaz po powrocie bedzie na mnie dzialal tak samo dobrze...
![]()
#753 |
Raczkowanie
|
dzisiaj biore 5 tabletke
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Przyczajenie
|
hej zwyczajna121. a czy to byly twoje pierwsze tabletki???
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
tak to sa moje pierwsze tabletki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Raczkowanie
|
Ja od wczoraj jestem na opakowaniu nr 2. Okres ledwo coś leci a wcześniej krwawica okropna była
![]() Skutków ubocznych nie ma żadnych ![]()
#757 |
Zakorzenienie
|
ja jestem po 2 tabletkach Yazu i póki co moge powiedziec tyle, że okres sie pieknie skrócił
![]()
#758 |
Przyczajenie
|
Dzis biore 7 tabletke ... okres mi się skrócił
![]() Ale mino, że biore tabletki strasznie się boje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Witam. Ja biorę Yaz od środy (pierwszy dzień krwawienia) . Są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Ginekolog zapisała mi je, ponieważ poprosiłam o coś co pomogłoby mi uregulować bolesne miesiączki, zmiany nastrojów, cerę oraz biust ( aby był większy). Zawsze miałam bardzo bolesne i obfite okresy. Nie wiem jak będzie w następnym miesiącu ale na razie skrócił mi się o połowę
![]() Dziewczyny piszą o bolących piersiach. Napiszcie mi proszę po ilu tabletkach zaczyna się odczuwać że rośnie biust, bo to chyba jedyne na co czekam ![]() Jeśli chodzi o współżycie... od samego początku kochałam się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia więc antykoncepcja nie była moim priorytetem. Zastanawiam się jeszcze jak to jest z alkoholem ? ile po zażyciu tablety można napić się czegoś % ... pozdrawiam Wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Przyczajenie
|
Alkohol nie ma wpływu na działanie tabletek....
A bolący biust to moim zdaniem sprawa indywidualna... nie kazdemu po tabletkach powiekszy sie biust.... Jezeli jednak mam mowic o sobie to mnie piersi zaczely bolec jakos po tygodniu.... i do tej pory ten bol sie utrzymuje (jestem na drugim opakowaniu).... |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#762 |
Rozeznanie
|
Nie nastawiałabym się na "urośnięcie" piersi. Mogą byc obrzmiałe, trochę się powiekszyc. Ale takiej rewolucyjnej zmiany chyba nie będzie ( o dwa rozmiary).
Mogę Ci powiedziec jak u mnie jest, moja subiektywna ocena piersi się zaokrągliły - jakby trochę większe, od kilku dni lekko pobolewają. Tylko ja widzę tą małą róznicę ![]() A co do alkoholu - to bez obaw, tylko, żeby nie powodował wymiotów ( w ciągu 3,4h od wzięcia tabletki- wtedy może się nie wchłonąc i będziesz musiała wziąsc kolejną tabletkę) |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Dokładnie mi na przykład nie urósł, może ujędrnił się odrobinę ale to wszystko. Ogólnie moja skora się zrobiła jędrniejsza na biodrach na przykład. I raczej mi się nie wydaje bo nawet mój mąż zauważył ze jestem miękka ![]()
![]() |
#764 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do skutków ubocznych to tylko ból głowy i cera się pogarsza, ale zamierzam to przetrwac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Raczkowanie
|
z racji tego ze lapie mnie chorubsko i gardelko mnie booli chcialam przeciwdzialac chorobie, wiem jednak ze antybiotyki dzialaja na anty wiec wyszperalam w apteczce TYMSAL taki spray do gardla, wydaje mi sie ze nie zaburza dzaialania antykoncepcji jak myslicie
Edytowane przez olunia969 Czas edycji: 2009-03-21 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
no to zobaczymy czy faktycznie dzialaja od pierwszej, a właściwie od drugiej
![]() w końcu lateks poszedł w kąt ![]()
#769 |
Rozeznanie
|
Ja teraz troszkę z innej beczki,
Wczoraj miałam awaryjną sytuację, ponieważ miałam problemy żołądkowe. Zaczęly się przed wzięciem tabletki i sądząc jest już ok wziełam tabletkę o normalnej porze. Tyle, że mój żołądek zareagował na tą tabletkę i miałam wizyte w toalecie 30 minut po wzięciu tabletki. Wiem, że może jedna wizyta w toalecie to nie jest ostra biegunka, jednak nie dawało mi to spokoju i po kilku godzinach wziełam dodatkową tabletkę. Sądzę, że tamta mogła się nie wchłonąc jeśli taka była reakcja( ja akurat mam bardzo szybką przemianę materii i wrazliwy żołądek). Żadnych skutków ubocznych z wzięcia tej dodatkowej tabletki nie miałam. Czuje się ok. Ale wziełam je z opakowania które teraz zażywam- z końca. Dziś wziełam 16. Chciałam się teraz upewnic tylko czy wszystko będzie ok , biorę do końca tabletki z tego blistra - do 23. (24. już nie ma, nie miałam rezerwowego blistra) i dalej 4 tabletki białe placebo? Tylko od następnego opakowania zmieni mi się dzień rozpoczęcia opakowania. Ochrona jest zachowana. Chciałabym się upewnic, że dobrze robię. Pozdrawiam Przepraszam, że trochę zboczyłam z tematu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Przyczajenie
|
hmm...ja jestem po 1 opakowaniu następne powinnam wziąć w sobotę ale apteka byla juz zamknięta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwudniowa przerwy czy o 2 dni za dluga przerwa?
![]() |
#772 |
Przyczajenie
|
sa to moje pierwsze tabletki .. mam straszne plaminia .. co prawda biore je 8 dni ale wystepuja tez straszne bole pod brzusza .. . niewiem czy zglosic sie z tym do ginekologa .. ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Przyczajenie
|
Ulotke studiowałam .. nie raz . ;] ale przy okresie nie mialam takich mocnych jak teraz .. chcialam tylko spytać ale widze ze w tym jakis problem jest .. ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Ja bym tak nie skakała po tabletkach tylko brałam jedne np przez pół roku, jeżeli dalej miałabym problemy to dopiero wtedy zastanawiałabym się nad zmianą na inne. Zresztą sama lekarka powiedziała że to dziwne że tylko na twarzy cię wysypało. Może zmieniłaś mydło, krem albo jakiś inny kosmetyk? Tak na marginesie jestem po 4 różowej tabletce, 3 opakowania i okresu brak... Może będe dostawać raz na dwa cykle ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
Nie robiłam testu, byłam w czwartek u lekarza zbadał mnie i powiedział że wszystko ok i mam brać dalej tabsy, bo może być tak że będę dostawać później... Zobaczymy jak nie dostane przy tym opakowaniu to znowu pójdę do niego |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.