Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-08, 18:31   #751
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie mamusie
Czy któraś może mi wytłumaczyć dlaczego wy tak dużo tutaj piszecie ??? Od wczoraj próbuję Was nadrobić i dopiero 23 stronę zaczynam czytać ... zanim dojdę do 25 to będzie już 28 strona
Wieczorem tempo pisania wyraźnie spada, więc nadrobisz zaraz
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 18:49   #752
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Tak sobie szperam po necie i co znalazłam
http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E

Nika miłego weekendu
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 18:51   #753
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Ta "fura" w niektórych miejscach kosztuje nawet ponad 8 tysięcy.
Stary 2009-05-08, 20:06   #754
Nika1980
Zakorzenienie

wpadałam was jeszcze ucałować po moich wieczornych ćwiczeniach i się usmiałam
miss hot- wózek normalnie pierwsza klasa

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
O, widzisz! Zapomniałam o chustach! Też mam zamiar takową rzecz sobie sprawić. Jest to najzdrowszy, najbezpieczniejszy, najlepszy sposób noszenia dziecka - od niemowlaka po 3-latka. A nosi się dziecko nie tylko "przy piersi"

Linki: http://www.chustomania.pl
http://chusty.com.pl

Kiedyś wypróbuję
ja sobie sprawie , a czy się przekonam do noszenia do czas pokaże, dzięki za linki

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Właśnie sobie uświadomiłam, że jeśli mam w brzuchu synka Stasia, to on ma dzisiaj imieniny ale nie czuję, żeby dziecko mocniej kopało, tańczylo, świętowało... więc to pewnie córeczka
z tym świętowaniem to normalnie powaliłaś mnie na klawiaturę

zmykam bużka, do poniedziałku!

PS: właśnie się wypogodziło

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 20:20   #755
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Ta "fura" w niektórych miejscach kosztuje nawet ponad 8 tysięcy.
Zgadza się, w tamtym roku widziałam laskę która kupiła sobie takie cudeńko, mnie się osobiście nie podoba, ale coś w nim musi być skoro tyle kosztuje
Stary 2009-05-08, 20:30   #756
sweetpinky
Zakorzenienie

Ja właśnie wróciłam z Lublina, jejku ile wypadków po drodze
całą drogę przegadałam z brzuszkiem więc w miarę szybko zleciało

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 20:41   #757
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

U nas po deszczu - ale pachnie
Stary 2009-05-08, 20:49   #758
Orzeszek.1
Zadomowienie

A u nas tak dziś się ładnie zrobiło, że można było cały dzień spędzić na dworku )
Stary 2009-05-08, 21:10   #759
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
A u nas tak dziś się ładnie zrobiło, że można było cały dzień spędzić na dworku )
U mnie też było ładnie, a po pracy wracałam przez park, ale aż za ciepło było, więc domyślałam się, że przyjdzie burza. Burzy nie było, ale porządny majowy deszcz.
Jakie macie plany na weekend? Ja jutro pracuję...
Stary 2009-05-08, 21:26   #760
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
dziś śniła mi się dziewczynka ale wszyscy mi wróżą chłopca, że niby dziewczynka urodę zbiera, a ja podobno wyglądam kwitnąco...
na początku ciąży słodycze omijałam szerokim łukiem, a teraz czasami mam ochotę, czasami nie, w sumie nie ma rzeczy, które by mi nie smakowały
Mnie też wróżą chłopca, a ja jednak mam przeczucie na dziewczynkę A smaki mam zmienne na początku smakowało mi kwaśne , teraz dla odmiany słodkie...

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
dzięki za info
my tylko na weekend śmigamy.
działeczka za darmo, beznynka za darmo, to możemy sobie pozwolić na takie weekendowe wypady

tak się zastanawiałam, chyba na wszelki wypadek wezmę książeczkę ubezp. i karte ciąży ...
Zabierz. Nigdy nic nie wiadomo. pamiętam jak nie będąc w ciąży śmignęliśmy z mężem nad morze i dostałam reakcji alergicznej na słońce. pojechaliśmy do szpitala na ostry dyżur, gdzie powiedziano mi, że mnie nie przyjmą bo muszę mieć książeczkę ze sobą. Już mieliśmy szukać lekarza prywatnie ale olśniło mnie, że w mojej torebce jest wszystko-książeczka też

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
o proszę, mi się śniły kochana bliźniaki, trojaczki, chłopczyk, no a w końcu najbardziej realistyczny sen to z dziewczynką- mojego męża pierwsze słowa po teście to : będzie dziewczynka, widzę w twoich oczach inna koleżanka też jak się dowiedziała od razu mówi: dziewczynka będzie ( a ona mnie nie widziała jeszcze wtedy bo daleko odsiebie mieszkamy)
różnie ludzie prorokują najważniejsze zdrówko , a płeć jak będzie taka będzie

no właśnie ja się też rozglądam i widzę maluchy w takich spacerówkach..nawet w identycznych jak moja hehe

właśnie strasznie mi się podoba taka chusta do noszenia dziecka na piersi...co o tym myślicie? oglądaliśmy to z mężem w sklepiej, one są piękne, ale nawet jeszcze nie czytałam czy to bezpiecznei czy wygodne, a taaak mi się podoba

plecaczek z nosidełkiem super sprawa
Mnie też się chusty podobają słodko w nich bobas wygląda.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Mam ten sam dylemat. Każde wyjście na miasto jest tak zaplanowane, by po drodze było kilka toalet...

Moje już się rozszczelniły, bo coś zaczyna wyciekać.. może to ma związek z moją zbyt miękką szyjką

Nie ruszam się nigdzie bez tych dokumentów, dużo nie ważą... lepiej żeby nie były potrzebne jednak warto je mieć.

Nika mam tak jak Ty, na początku ciąży ogórki kiszone, grzybki marynowane i cytryna, a teraz jem ciągle czekoladę i budyń. Może też będzie dziewczynka

Koleżanka mi wróżyła obrączką i ponoć wszystko wskazuje na córeczkę, ale mi dwa razy śnił się chłopczyk i mojej mamie też wczoraj wnusio się śnił. Dla chłopca mamy imię Staś, ale dla dziewczynki ciągle nie mamy...
Mnie też się rozszczelniły chociaż z szyjką wszystko ok

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
ja na początku mandarynki ...mniaaam, na słodkie nie mogłam patrzeć a zwykle kocham czekolade...
a teraz nie mogę patrzeć na mandarynki, za to ciacho jakieś to chętnie, czekoladką...
ale nadal lubię potrawy słone i ostre, może nie za ostre ale takie , wiecie, dobrze doprawione..np..pomidorki z cebulką....mniaaam
pomidorki-pychotka ! Ostatnio wszystko mi się wydaje przesolone jak przynoszę obiad na stół to z góry uprzedzam, że przesoliłam, po czym mąż dosala

Edytowane przez 19martusia86
Czas edycji: 2009-05-08 o 21:39
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 21:27   #761
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

U nas ciepło jest ciągle, ale jutro ma już padać

Cytat:
Jutro leniuchowanie, trochę posprzątam i pokibicuje bratu w przeprowadzce
A w niedzielę jedziemy z mamą na zakupy
Mojego małża na noc jutro zabraknie, bo idzie na kawalerski (choć on już nie ten stan )

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 21:38   #762
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:

Nika miłego weekendu
Ceny niezłe... Strasznie żałuje bo u babci na strychu był bardzo podobny wózek tyle, że wiklinowy i przepadł gdzieś... chętnie bym go odnowiła i może parę razy dla szpanu przejechała się Druga sprawa to cena ceną, ale waga kosmiczna...

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z Lublina, jejku ile wypadków po drodze
całą drogę przegadałam z brzuszkiem więc w miarę szybko zleciało
I co Ci brzuszek ciekawego powiedział?

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
U mnie też było ładnie, a po pracy wracałam przez park, ale aż za ciepło było, więc domyślałam się, że przyjdzie burza. Burzy nie było, ale porządny majowy deszcz.
My wyskoczymy w plener [IMG]file:///C:/Users/Marta/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-4.jpg[/IMG]o południu jeśli pogoda dopisze
Stary 2009-05-08, 21:57   #763
bea83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
My dziś wstałyśmy o 8:30, mała w mocy dała koncert, nie mogła spać, obie jesteśmy dziś padnięte, ale może to wszystko przez pogodę - niskie ciśnienie, nic nie chce się robić, a jutro mamy wizytę u ginka i kolejne USG- w końcu! Jakoś ten miesiąc oczekiwania na wizytę zleciał mi bardzo wolno. W niedzielę znów wyjeżdżamy na lubelszczyznę, tym razem na 4 tygodnie
Chyba coś w powietrzu wisi, bo tak jak mój synek codziennie śpi od 20 do 7 - 8 rano bez żadnej pobudki to z środy na czwartek w nocy z płaczem budził się baaaardzo dużo razy - ja do niego z 3 razy wstawałam i mój mąż z 5 razy. Całe szczęście ostatniej nocy znowu spał spokojnie calutką noc

Trzymam za wizytę u ginka i USG

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Niektórych spacerówki z tych 3w1 były po prostu za wąskie i za płytkie, więc musiały kupić drugą już typową spacerówkę. Poza tym chodziło im o własną wygodę, tzn. taka spacerówka z 3w1 jest duzo cieższa w prowadzeniu niż lekka spacerówka a do tego dochodzi jeszcze coraz większa waga dziecka, dla nich taka typowa spacerówka jest dużo wygodniejsza w prowadzeniu i w składaniu np. do samochodu (one są jakoś łamane na pół chyba ).
Ja nastawiłam sie na wózek typu 3w1 bo myślałam że on starczy już do końca, ale jak się okazuje, że i tak muszę później kupić osobno spacerówkę to nie wiem czy nie lepiej kupić taniej samą gondolę a po pół roku jakąś fajną super spacerówkę która starczy mi już właśnie do końca. No chyba, że akurat moje koleżanki są takie wymagające

Ale są u nas mamusie które mają w tym zakresie doświadczenie - to jak to jest z tymi wózkami, też kupowałyście po jakimś czasie osobno spacerówkę?

Uff... bo już myślałam, że z moimi koleżankami jest coś nie tak, ale jednak więcej osób ma takie doświadczenie z wózkami
Ja właśnie kupiłam drugi wózek - samą spacerówkę, ale to dlatego, że mój wózek głęboko - spacerowy był strasznie ciężki i po złożeniu dużo miejsca zajmował

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że jeśli mam w brzuchu synka Stasia, to on ma dzisiaj imieniny ale nie czuję, żeby dziecko mocniej kopało, tańczylo, świętowało... więc to pewnie córeczka
Właśnie ja dzisiaj byłam na imieninach mojego dziadka Stanisława, tak się obżarłam, że później całe popołudnie żołądek mnie bolał

Miłego wieczorku i nocy życzę

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 21:58   #764
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

cześć dziewczynki

udało mi sie wszystko przeczytac, nie nadążam za wami

co do porodu to chciałabym sn i bez znieczulenia, tak jak pierwszy poród

byłam w czwartek u lekarza i dostałam skierowanie na badania m.in. na glukoze, nie wiem w którm tyg najlepiej ją zrobic??

dzisiaj kupiłam troche ciuszków dla dzidziusia przez internet, jutro jade je odebrac, juz nie moge sie doczekać
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 07:46   #765
sweetpinky
Zakorzenienie

Wstawać śpiochy
mąż od 5 rano w pracy a ja spać bez niego nie mogę

Cytat:
Ja niestety dziś znów w Lublinie ale tylko od 12 do 15 i w niedzielę też

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ceny niezłe... Strasznie żałuje bo u babci na strychu był bardzo podobny wózek tyle, że wiklinowy i przepadł gdzieś... chętnie bym go odnowiła i może parę razy dla szpanu przejechała się Druga sprawa to cena ceną, ale waga kosmiczna...

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

I co Ci brzuszek ciekawego powiedział?

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

My wyskoczymy w plener [IMG]file:///C:/Users/Marta/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-4.jpg[/IMG]o południu jeśli pogoda dopisze
bardziej to był monolog ale na każde moje słowo dzidziuś mnie kopał więc całą drogę tak mu gadałam. Pewnie niezły widok mieli ludzie co mnie mijali na światłach

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 08:14   #766
aniago25
Zadomowienie

Ja już wstałam ale jestem strasznie nie wyspana bo była pełnia i spać nie mogłam ;/ u nas wczoraj było cieplutko a dzisiaj ponuro i pewnie będzie lało, a ja mam dzisiaj dzień lenistwa, mąż w pracy do 16.00 wczoraj mieszkanie posprzątałam tylko obiadek zrobię a jutro obiad u teściów.
Wracam do łóżeczka

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

http://www.allegro.pl/item623996891_...dny_kolor.html
http://www.allegro.pl/item620805436_inglesina.html
wersia dla chłopca i dziewczynki najlepsze są te firaneczki
Stary 2009-05-09, 08:48   #767
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Oj ja też jakoś źle spałam, od 6 prawie w ogóle bo małż pojechał do teściów na działkę coś pomóc
Pogoda nie zapowiada się dobrze - już czuję ciężkie powietrze i widmo deszczu
Biorę się zaraz za sprzątanie i prasowanie ciąg dalszy

Stary 2009-05-09, 08:52   #768
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Zrobiłam górę naleśników, ale stwierdziłam, że nie mam na nie ochoty i zjadłam filety śledziowe w sosie pomidorowym
Nie no dobra jestes

Cytat:
Cena fajna, ciekawe czy maja zbyt
Niedaleko nas sprzedaja stare auta miedzy innymi stare fiaty i te im schodza
Ciekawe jak oni sie mieszcza w te autka, no i chyba po aotostradzie jezdzic nie moga,
Ps w zalaczniku wsadzilam zdjecia, te ktore maja zolte tabilczki sa sprzedane
Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
A co do spacerków to i ja i moja siostra po dwóch tygodniach od porodu poszłyśmy z maleństwami na pierwszy spacerek, który trwał koło 15 minut i nie praktykowałyśmy tego, że najpierw dziecko koło okna stało i się wietrzyło Siostra jak rodziła w 2005 r. to w styczniu synek jej miał 3 miesiące jak były te straszne mrozy po - 25 stopni i też chodziła na spacerki, tylko ciepło maluszka ubierała i obowiązkowo buźkę kremem smarowała i mogę powiedzieć tylko tyle, że nasze dzieci prawie wogóle nie chorują
Ja i moje rodzenstwo tez bylismy (jestesmy) rzadko chorzy, mama nas zawsze jako dzieci hartowala
Ale jak patrze na Belgow to mi sie slabo robi, nie wiem dokladnie od kiedy, ale wydaje mi sie, ze jakos od dwoch lat, wszedl w Belgii zakaz, przepisywania przez interniste antybiotykow...
Rozumiecie? Oni na kazde przeziebienie dostawali antybiotyk
Jeszcze niedawno widzialam u lekarza ulotki dlaczego nie wolno naduzywac antybiotykow i w jakim wypadku ew. mozna, to bylo pewnie dla pacjentow, ktorzy im truli o antybiotyk
[/quote]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tn_zwierzaki 041.jpg (68,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_zwierzaki 042.jpg (85,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_zwierzaki 043.jpg (72,3 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-05-09 o 09:05
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 09:04   #769
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
I tego mi tu brakuje, porzadnych, cieplych deszczy i za raz po nich slonca. U nas jak sie rozpada to potrafi lac bez przerwy dosc dlugo nawet kilka tyg.
My na pewno pojedziemy do Asse do sklepu dzieciecego popatrzec na ceny wozkow, chcialabym kupic tam gdzie taniej. No i pojedziemy wybrac jakies duze lozko do sypialni, a moze nawet kupic. Przerazaja mnie tylko ceny dobrych materacy.
No i pewnie gdzies na lono natury z kundlami, ale duzo zalezy od tego czy sie dzis nie zrozpada

TZ obudzil mnie sniadaniem i kawka w lozku, choc w pierwszej chwili myslalam, ze go zabije, kto budzi czlowieka przed 08 00rano!!
Lece sie wykapac i niedlugo wychodzimy
Stary 2009-05-09, 09:12   #770
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Wstawać śpiochy
mąż od 5 rano w pracy a ja spać bez niego nie mogę

Ja niestety dziś znów w Lublinie ale tylko od 12 do 15 i w niedzielę też

bardziej to był monolog ale na każde moje słowo dzidziuś mnie kopał więc całą drogę tak mu gadałam. Pewnie niezły widok mieli ludzie co mnie mijali na światłach
Ha, ja to na bank bym nie zwróciła uwagi, że ktoś gada do siebie a nawet jak bym zwróciła to zawsze to przyjemniejszy widok niż faceci dłubiący w nosie, którzy myślą, że nikt na to uwagi nie zwraca

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
I tego mi tu brakuje, porzadnych, cieplych deszczy i za raz po nich slonca. U nas jak sie rozpada to potrafi lac bez przerwy dosc dlugo nawet kilka tyg.
My na pewno pojedziemy do Asse do sklepu dzieciecego popatrzec na ceny wozkow, chcialabym kupic tam gdzie taniej. No i pojedziemy wybrac jakies duze lozko do sypialni, a moze nawet kupic. Przerazaja mnie tylko ceny dobrych materacy.
No i pewnie gdzies na lono natury z kundlami, ale duzo zalezy od tego czy sie dzis nie zrozpada

TZ obudzil mnie sniadaniem i kawka w lozku, choc w pierwszej chwili myslalam, ze go zabije, kto budzi czlowieka przed 08 00rano!!
Lece sie wykapac i niedlugo wychodzimy
Strasznie nie lubię jak ktoś mnie budzi w środku nocy...

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Oj ja też jakoś źle spałam, od 6 prawie w ogóle bo małż pojechał do teściów na działkę coś pomóc
Pogoda nie zapowiada się dobrze - już czuję ciężkie powietrze i widmo deszczu
Biorę się zaraz za sprzątanie i prasowanie ciąg dalszy
U nas też pogoda jakaś marna się zapowiada...

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Ja już wstałam ale jestem strasznie nie wyspana bo była pełnia i spać nie mogłam ;/ u nas wczoraj było cieplutko a dzisiaj ponuro i pewnie będzie lało, a ja mam dzisiaj dzień lenistwa, mąż w pracy do 16.00 wczoraj mieszkanie posprzątałam tylko obiadek zrobię a jutro obiad u teściów.
Wracam do łóżeczka

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

http://www.allegro.pl/item623996891_...dny_kolor.html
http://www.allegro.pl/item620805436_inglesina.html
wersia dla chłopca i dziewczynki najlepsze są te firaneczki
Taki niebieski od niedawna jeździ w bloku na przeciwko mnie ciekawe, czy też mają firaneczki ?
Stary 2009-05-09, 09:13   #771
zartownis
Zadomowienie

Cytat:

To podobnie jak ja, jadac sama autem wlaczam ulubiona CD i sobie spiewam, a ludzie jadacy z nad przeciwka sie gapia, nie wspomnajaco ludziach z autobusow na swiatlach
Stary 2009-05-09, 09:26   #772
klaudiaaa86
Zadomowienie

Witam wszystkie, ale brzydka pogoda u nas

mam takie pytanie, czy bylybyscie zle jakby Wasz Maz dotykal brzuszka innej kobiety? Wczoraj mialam taka sytuacje, siedzielismy ze znajomymi, ta dziewczyna jest w 8 miesiacu no i strasznie ja maly zaczal kopac, wiec jej chlopak wzial szybko reke mojego Tz i przylozyl do jej brzucha... Ciezko opisac ten widok, radosc mojego Tz, jak sie cieszyl i przezywal a ja siedzialam i bylo mi strasznie przykro Wiem ze to glupie , u mnie nic nie czuc, ale wiem ze Tz nigdy nie dotykal zadnej ciezarnej i czekalam kiedy pierwszy raz dotknie swojego a nie cudzego Dodam ze oboje nie przepadamy za ta dziewczyna. TZ mowi ze sam by nigdy nie zapytal ale jak ten kolega mu wzial reke to nie wiedzial co zrobic Teraz mi to nie daje spokoju

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 09:33   #773
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
To podobnie jak ja, jadac sama autem wlaczam ulubiona CD i sobie spiewam, a ludzie jadacy z nad przeciwka sie gapia, nie wspomnajaco ludziach z autobusow na swiatlach
Ja kiedyś jadąc sobie autobusem roześmiałam się na głos, bo coś mi się przypomniało Ale się na mnie gapili

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie, ale brzydka pogoda u nas

mam takie pytanie, czy bylybyscie zle jakby Wasz Maz dotykal brzuszka innej kobiety? Wczoraj mialam taka sytuacje, siedzielismy ze znajomymi, ta dziewczyna jest w 8 miesiacu no i strasznie ja maly zaczal kopac, wiec jej chlopak wzial szybko reke mojego Tz i przylozyl do jej brzucha... Ciezko opisac ten widok, radosc mojego Tz, jak sie cieszyl i przezywal a ja siedzialam i bylo mi strasznie przykro Wiem ze to glupie , u mnie nic nie czuc, ale wiem ze Tz nigdy nie dotykal zadnej ciezarnej i czekalam kiedy pierwszy raz dotknie swojego a nie cudzego Dodam ze oboje nie przepadamy za ta dziewczyna. TZ mowi ze sam by nigdy nie zapytal ale jak ten kolega mu wzial reke to nie wiedzial co zrobic Teraz mi to nie daje spokoju
Myślę, że zależało by od tego jaki oboje mamy stosunek do tej dziewczyny. Bardziej była bym zła gdyby to był ktoś bliski dla mojego małża. Chociaż ogólnie dotykanie brzuszka jest dla mnie intymne i nie lubię jak ktoś obcy przykłada mi rękę do brzucha. Jeśli to jest mama, mąż, siostra to ok-bo końcu to moi bliscy. Ale jak mnie teściowa zmacała to miałam ochotę zwiać (ale to też pewnie dlatego, że jej nie lubię)
Stary 2009-05-09, 09:50   #774
aniago25
Zadomowienie

klaudia ja uważam że nie masz się czym przejmować w sumie to twój tz sam tej reki nie położył ja nie byłabym zła, mój mąż dotykał brzucha swojej siostry, mojego dotykał mój kolega, koleżanka oczywiście przez bluzkę i ja w tym nic złego nie widzę. No ale każdy ma swoje podejście, uważam że twój tz będzie się 10 razy bardziej cieszył z waszego kopiacego maleństwa a nie jakiejś dziewczyny

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-05-09 o 09:52
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 11:35   #775
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
klaudia ja uważam że nie masz się czym przejmować w sumie to twój tz sam tej reki nie położył ja nie byłabym zła, mój mąż dotykał brzucha swojej siostry, mojego dotykał mój kolega, koleżanka oczywiście przez bluzkę i ja w tym nic złego nie widzę. No ale każdy ma swoje podejście, uważam że twój tz będzie się 10 razy bardziej cieszył z waszego kopiacego maleństwa a nie jakiejś dziewczyny
W każdym razie nie ma wątpliwości, że nie zrobił tego z własnej woli, więc nie bądź zła na niego.
Niewątpliwe własne kopiące maleństwo, będzie dla Niego szczęściem nieporównywalnie większym niż cudze.
Stary 2009-05-09, 11:58   #776
zartownis
Zadomowienie

Jeszcze nie pojechalismy, bo TZ musi auto z kumplem przyprowadzic, niedlugo jada, a pozniej musi poczekac jeszcze na pieniadze, buuu nie chce mi sie czekac, nie mam co robic , tzn cos by sie znalazlo ale kto by sprzatal, albo prasowal w sobote
Choc musze sie pochwalic, ze moj TZ z rano jak spalam posprzatal cala kuchnie i "wypral" naczynia, a bylo co sprzatac po wczorajszym

klaudiaaa86 zgadzam sie z dziewczynami, przeciez nie zrobil tego, bo chcial, mysle, ze jak mu powiedzialas, ze bylo Ci przykro to bedzie sie staral unikac takich sytuacji.
A wlasne ucieszy go 100kroc bardziej, badz tego pewna

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś jadąc sobie autobusem roześmiałam się na głos, bo coś mi się przypomniało Ale się na mnie gapili
No to akurat musialo glupio wygladac
Zartuje oczywiscie
Stary 2009-05-09, 13:34   #777
zartownis
Zadomowienie

hahaha zginal mi jeden pies, poszlam go szukac i znalazlam w aucie TZ-a jak spal na miejscu kierowcy, TZ zostawil dzwi otwarte, bo slonko przygrzewa
Nie ma co mu sie dziwic, juz po poludniu, a my jeszcze nigdzie nie bylismy z psami, kundel juz sie doczekac nie moze spacerku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tn_004.jpg (62,1 KB, 25 załadowań)
Stary 2009-05-09, 14:55   #778
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Jakiś beznadziejny ten dzisiejszy dzień

Jadę zaraz odwieźć małża na kawalerski (Aniago - zresztą na Twoje osiedle ), a potem to chyba się położę z książką

Stary 2009-05-09, 17:14   #779
aniago25
Zadomowienie

Miss.hot jak będe słyszała jakieś krzyki na osiedlu to będe wiedziała kto mi ciszę zakłóca
A mnie naszła ochota i zaraz na pizzę jadę do Da Grasso , uwielbiam tą pizzerie
Stary 2009-05-09, 17:22   #780
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Miss.hot jak będe słyszała jakieś krzyki na osiedlu to będe wiedziała kto mi ciszę zakłóca
E tam nie usłyszysz, bo ja go tam tylko odstawiłam - tam była zbiórka wszystkich - a impreza jest na czyjejś działce poza Lublinem
Pizza

Ja wcinam czekoladę mleczną

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości