![]() |
#751 |
Raczkowanie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Dziewczyny, mam do was pytanie i czekam na szybką odpowiedź. Qlaira to moje pierwsze tabletki anty, jestem dosłownie na końcu 2 opakowania dzisiaj ostatnia tabletka. Od kilku dni mam depresję, straszne humorki, zmiany nastroju.. Wczoraj przeszłam samą siebie, nie mogłam ze sobą wytrzymać a moi znajomi i mój chłopak już całkiem.. Mam wykupione następne opakowanie ale zastanawiam się, czy przerwać Qlaire i za jakiś czas iść do ginekologa po inne tabletki czy kontynuować i mi to przejdzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
dziękuję za odpowiedź, mam jeszcze pytanie: czy znajdowałyście się w takiej sytuacji? i co zrobiłyście? próbowałyście nadal czy zmieniłyście tabletki? kompletnie nie wiem co robić, przez ostatnie dni miałam naprawdę nasiloną depresję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy możecie mi powiedzieć jak to jest z odstawieniem tabsów. Czy po ponad pół roku mogę je odstawić i po 3 miesiącach do nich wrócić. Jadę do domu, więc będę przez ten czas z dala od tż więc wydaje mi się, że nie warto jest się truć. Czekam na wasze opinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
ja mialam taką sytuację, że przez 4 miesiące brałam cilest, później 3 miesiące qlairę. musiałam odstawić na chwilę z powodu planowanej operacji. po 2 miesiącach od odstawienia dostałam normalnego okresu i znów wróciłam do qlairy i dziś zaczynam już 3 opakowanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-06-30 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdy po 3 opakowaniu (juz branym normalnie, z pigułkami placebo i krwawieniem) dalej będziesz plamić, trzeba będzie zmienić pigułki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oczywiście nie chcę Cię straszyć ![]() Moja choroba nie była spowodowana braniem tabletek, jednak lekarze kazali mi je odstawić ze względu na to, że nie znaleźli przyczyny tych zapaleń... Skoro więc pytali mnie o puchnące nogi i tabletki, uważam, że Ty też powinnaś się tym podzielić z lekarzem.
![]() Edytowane przez Batomowa Czas edycji: 2010-07-08 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Przyczajenie
|
Kończę 3 opakowanie Qlairy, krwawień nie mam, lekkie plamienie, cera poprawiła mi się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Raczkowanie
|
Ja mam z kolei zupełnie na odwrót
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#763 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja brałam różne pigułki i za każdym razem moje libido było niskie. Dodam,że musialam zmieniac z powodu objawów ubocznych, a Qlaira pasuje mi najbardziej. Pozdrowienia Edytowane przez anipok Czas edycji: 2010-07-15 o 18:44 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam pytanie czy ktos czy Qlaira może byc stosowana przy torbielach piersi? Dodam, że nie są to zmiany rakowe, ale spowodowane zmianami hormonalnymi. Po Yaz i Yasminelli zupełnie mi zniknęły, ale nie mogłam ich brać bo bolały mnie po nich nogi i wypadały włosy.
I jeszcze jedno czy ktoś miewa dreszcze w czasie brania pigułek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Rozeznanie
|
Czytając wasze wypowiedzi odczuwam coraz większe przerażenie... ja do tej pory brałam harmonet (potworne samopoczucie,migreny i ciągłe zdenerwowanie do tego suchość pochwy), Cilest(zerowe libido,suchość pochwy i powiększenie biustu) i Yaz(przy pierwszym opakowaniu-super libido, później- coraz większa suchość pochwy). Dzisiaj gin przepisał mi Qlairę i wzięłam pierwszą tabletkę ale mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam zgadzając się na ten...eksperyment... Bo przeglądając kilka stron widzę, że większość osób ma negatywne doświadczenia z tą innowacyjną tabletką antykoncepcyjną.
![]() |
#766 |
Przyczajenie
|
Ja też niestety jestem na nie. Po pierwszych dwóch opakowaniach było ok, teraz kończę piąte-trądzik masakra,cała broda w bolących wielkich krostach, wstyd wyjść na ulicę, szczególnie że to już trochę nie ten wiek na trądzik ;/ (24lata).Do tego dziwne pobolewania w nogach, siniaki nie wiadomo skąd, żyły mi powyłaziły jak nigdy:/Szybko się męczę, nogi mnie bolą po chwilowym staniu w autobusie, męczą mnie rzeczy o których wcześniej nie miałam pojęcia że mogą męczyć(zwykła kolejka w sklepie czy przejście odległości 2 przystanków).Bóle głowy to codzienność.Okres wcale nie bezbolesny,i wcale nie bardziej komfortowy.Jutro idę do ginki i wracam do Diany lub czegoś w tym stylu,czułam się (i wyglądałam)po niej o niebo lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 | |
Organizatorka
|
Cytat:
Jestem troche rozdrazniona, ale ogolnie samopoczucie mam naprawde dobre. Tradziku moze ogromnego nie mam, natomiast mam takie male podskorne krostki, ktorych sie wycisnac nie da, a pod swiatlo jednak widac... i na brodzie tez mi troszke wyskoczylo ![]()
![]() |
![]() |
#768 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 | |
BAN stały
|
Cytat:
niestety za dużo przytyłam i czuję się za bardzo opuchnięta.Wkurza mnie to bardzo bo niestety zawsze musiałam się pilnować z wagą bo mam tendencje do tycia,ale zawsze sobie dawałam jakoś radę z tym problemem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Raczkowanie
|
Ja brałam Yasmin 3,5 roku. Nie miałam przykrych dolegliwości typu nudności, przyrost masy, chwiejność, emocjonalna itp. ale po jakimś roku zaczęłam odczuwać i do tej pory odczuwam: 1) dosyć częste stany zapalne 2) spadek libido 3) uczucie suchości. Dwa ostatnie były czymś dla mnie zupełnie nowym. Nowy lekarz polecił Qlairę jako tabletki bardziej naturalne które powinny pomóc na w/w dolegliwości. Ile ja się o nich naczytałam w necie ! Miałam mnóstwo wątpliwości, ale wyszłam z założenia że trzeba sprawdzić tabletkę na swoim organiźmie. Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę na drugi dzień po ostatniej Yasmin (bez robienia przerwy) Ginekolog mówił, żeby zrobić przerwę 7 dni, ale ja jednak trzymałam się tego co było napisane w ulotce (w necie też krazyły na ten temat różne wersje). Natomiast jeśli chodzi o to, od kiedy jestem zabezpieczona to... kompletnie nie wiem. Myslałam, że tak jak zawsze od pierwszej tabletki i nie pytałam o to lekarza, a w necie raz czytam że od 10 tej raz że od 15-tej. W aptece pani farmaceutka powiedziała z kolei że cały pierwszy miesiąc jest "niepewny". Przeraża mnie ile sprzecznych wersji jest w tak ważnej kwestii ! Cóż... przez miesiąc przywitamy się z prezerwatywami, i dam sobie 3 m-ce na przykre dolegliwości i aklimatyzację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Przyczajenie
|
znalazłam w Wielkopolsce
![]() ja biorę ją mnie więcej od listopada ubiegłego roku, comiesięczne krwawienia prawie nie występują, miesiączkę mam niecały dzień.... to mi pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Przyczajenie
|
Witam was wszystkich.. Probowalam znaleźć w wątkach odpowiedź na moje pytanie ale nie znalazłam więc proszę was o pomoc.. Moja młoda szwagierka ma problem bo wymiotowała po godzinie od wzięcia tabletki i wzięła kolejną po wymiotach. Zastanawiamy się tylko co dalej? czy ma wziąść żółtą tabletkę z innego opakowania? czy dzień wczesniej przyjąć czerwoną ? Wiadomo, wygodniej brać tak jakby o jeden dzień był krótszy cykl i tak jej poradziłam ale nie wiem czy tak można. kiedyś brałam Yasminelle to bez problemu mogłam tak robic. ale Qlaira jest 3 składnikowa więc nie wiem? co radzicie? w dniu w ktorym miala wziąć ostatnią żółtą tabletkę moze wziąć czerwoną? (no bo tej jednej brakuje) Czy z kolejnego opakowania wziąć żółtą tego 24 dnia bodajże?? A moze wiecie gdzie moge znaleźć odpowiedź w necie? bo szukam i szukam i nic nie widze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Przyczajenie
|
Samotna. żal mi , że ludzie tacy jak Ty wypowiadają się bo ;
po 1. Nic konstruktywnego nie wniosłaś po 2. żadnych nowych informacji, które chciałam wiedzieć po 3. świetnie , że oceniasz "rozwagę i rozum" w ten sposób, genialna wada Polaków po 4.w ulotce (również tej na stronie Qlairy) jest napisane: "Po wystąpieniu wymiotów lub biegunki należy jak najszybciej przyjąć kolejną tabletkę. Należy ją w miarę możliwości przyjąć przed upływem 12 godzin od ustalonej pory przyjmowania tabletki." A Ty piszesz , że "Rozumiem ,że w tym samym dniu po godzinie wzięła kolejną tabletkę,"Boże"(chociaż on nie ma z tym nic wspólnego),przecież jedna tabletka jest przypisana do daneko kolejnego dnia" Pytanie moje dotyczy co dalej.. czy mozna normalnie skonczyć blister nie przejmując się brakiem tej jednej tabletki? czy konieczne jest wzięcie tabletki z innego opakowania? na końcu jeszcze w ulotce dodają coś takiego: "Jeśli kobieta nie chce zmieniać przyjętego wcześniej schematu zażywania tabletek, należy zażyć odpowiednią tabletkę z innego pudełka." A jeśli chce zmienić schemat to co to oznacza? Że moźna skrócić ten cykl o jeden dzień, tak? bo na to dla mnie wychodzi i znaczy to ,że nie mamy sie przejmować.. (???) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 | ||
Zakorzenienie
|
Jeśli to ta jakby pominięta to jest żółta tabletka, to powinna wziąć kolejną tabletkę z opakowania, ale wtedy cykl jej się przesunie dzień wstecz. Ale może też wziąć żółtą z zapasowego opakowania i wtedy nic jej się nie przesunie.
---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Przyczajenie
|
Neciak! wielkie dzięki za odpowiedź.. bez sensu zabierać tą jedną tabletkę chyba z kolejnego opakowania. Wyjdzie na to , że szwagierka weźmie czerwoną tabletkę dzień wczesniej tak jakby bo 2 żółte zostaly połknięte tego samego dnia. I to nie będzie miało wpływu na zabezpieczenie? Tak zrozumiałam i narazie tego sie bede trzymać przy rozmowie z młodą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Każdy organizm reaguje inaczej(chyba o tym wiesz),a jak nie to taki "gamoń"jak ja uświadamia to tobie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
qlaira-bralam o 21 ,ale od nowego opakowania w tym miesiacu zmienilam godzine na 18 ... że jestem pałą i godziny prawka kolidują mi z przyjeciem tabletki o 18 to chcialabym zmienic ta godzne na 17...a obecnie jestem przy 14 pytanie brzmi : czy moja antykoncepcja zostaje zachowana ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.