Joga - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 20:19   #751
Jigoku
Zakorzenienie

Dot.: Joga

Ja kupowała po prostu w sklepie sportowym zwykła matę do ćwiczeń Ćwiczę na niej też w domu, jest świetna, bo w ogóle się nie przesuwa po podłodze, wręcz trudno ją 'odkleić'
Nie polecam tych z paskami do zawijania.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 20:42   #752
Lavi92
Zakorzenienie

Właśnie potrzebna mi mata do domu, mooooże na zajęcia, ale głównie w domu. Ale rozpiętość cen mnie przeraża! od 30 do 400zł!
A ile ma Twoja mm?
Stary 2012-09-21, 20:51   #753
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Właśnie potrzebna mi mata do domu, mooooże na zajęcia, ale głównie w domu. Ale rozpiętość cen mnie przeraża! od 30 do 400zł!
A ile ma Twoja mm?
Nie pamiętam, bo kupowałam ją jakoś 2 lata temu, a nie mam jej u rodziców.
Takiej za 400 zł wg mnie się nie opłaca kupować, bo mata jest ważna, ale nie tak ważna jak buty przy bieganiu.
Więcej się zastanawiałam przy kupnie wałka.

książki
Stary 2012-09-21, 21:36   #754
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Nie pamiętam, bo kupowałam ją jakoś 2 lata temu, a nie mam jej u rodziców.
Takiej za 400 zł wg mnie się nie opłaca kupować, bo mata jest ważna, ale nie tak ważna jak buty przy bieganiu.
Więcej się zastanawiałam przy kupnie wałka.
Choć nie wiem jak dobra by była mata więcej niż 100 bym nie dała na pewno. Tym bardziej z moimi niszczarskimi zdolnościami
Ciągle poluje na jakąś ale nie mogę się zdecydować...
Co do wałka, możesz jakiś polecić? Też myślę nad zakupem, ale czy on jest niezbędny?
W ogóle co uważacie za "konieczne" do praktykowania?
Na pewno mata, koc, paski, klocki i ...?
Stary 2012-09-21, 21:43   #755
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Choć nie wiem jak dobra by była mata więcej niż 100 bym nie dała na pewno. Tym bardziej z moimi niszczarskimi zdolnościami
Ciągle poluje na jakąś ale nie mogę się zdecydować...
Co do wałka, możesz jakiś polecić? Też myślę nad zakupem, ale czy on jest niezbędny?
W ogóle co uważacie za "konieczne" do praktykowania?
Na pewno mata, koc, paski, klocki i ...?
Wg mnie niezbędna jest tylko mata, a reszta opcjonalnie, można ćwiczyć całkiem intensywnie bez żadnych dodatków.

książki
Stary 2012-09-21, 21:47   #756
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie niezbędna jest tylko mata, a reszta opcjonalnie, można ćwiczyć całkiem intensywnie bez żadnych dodatków.
Ja przede wszystko nie mam miejsca w pokoju na wszystko co bym chciała, ale na matę i wałek znajdę miejsce Reszta niestety odpada.
Pytałam oczywiście z ciekawości. Choć nie powiem, że marzy mi się taki pełny zestaw + drabinka
Stary 2012-10-01, 08:30   #757
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jakie asany najbardziej lubicie/jakie nie/a jakie sprawiają wam trudność?
Ja najbardziej polubiłam kobrę, drzewo. Najmniej lubię takie wygięcie do tyłu jak się stoi (nie znam nazwy), a najwięcej trudności sprawia mi chyba świeca i w ogóle wszystkie ćwiczenia z nogami, które zawsze zginają mi się w kolanach.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-01, 09:06   #758
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie asany najbardziej lubicie/jakie nie/a jakie sprawiają wam trudność?
Ja najbardziej polubiłam kobrę, drzewo. Najmniej lubię takie wygięcie do tyłu jak się stoi (nie znam nazwy), a najwięcej trudności sprawia mi chyba świeca i w ogóle wszystkie ćwiczenia z nogami, które zawsze zginają mi się w kolanach.
Ja największe problemy mam z ćwiczeniami, które wymagają równowagi, jak okręt, gdzie po prostu chodzę jak waga tył przód i mi się rozjeżdża wszystko i nie umiem dobrze zrobić drzewa ze stopą na udzie... póki mam stopę niżej to jest dobrze, a gdy chcę ją podnieść wyżej, to tracę równowagę. Jeszcze tancerza (?) lubię, choć nie zawsze mi wychodzi tak jak powinien, to próbowanie wykonania pozycji prawidłowo sprawia mi przyjemność!

A świecę i te wszystkie z wyciąganiem nóg akurat lubię
Stary 2012-10-01, 12:43   #759
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ja największe problemy mam z ćwiczeniami, które wymagają równowagi, jak okręt, gdzie po prostu chodzę jak waga tył przód i mi się rozjeżdża wszystko i nie umiem dobrze zrobić drzewa ze stopą na udzie... póki mam stopę niżej to jest dobrze, a gdy chcę ją podnieść wyżej, to tracę równowagę. Jeszcze tancerza (?) lubię, choć nie zawsze mi wychodzi tak jak powinien, to próbowanie wykonania pozycji prawidłowo sprawia mi przyjemność!

A świecę i te wszystkie z wyciąganiem nóg akurat lubię

A asana, ta której nie lubię, bo ciężko mi się w niej odnaleźć i oddychać to ta.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ardha_chakrasana - skłon do tyłu.jpg (9,1 KB, 15 załadowań)

Treningi

Stary 2012-10-04, 11:28   #760
Malla
Nie depcze krokusów

Ja się zakochałam w asanie żółwia:
http://4.bp.blogspot.com/-uZAQmNPXUy...koormasana.jpg
w wersji z dłońmi zaplecionymi na plecach.
Stary 2012-10-05, 12:24   #761
SambaMamba
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Fajna, własnie zrobiłam na podłodze w biurze - mam przerwę, a co!
SambaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-05, 12:34   #762
Malla
Nie depcze krokusów

Szacun, ja bez rozgrzewki i rozciągania się nie rozjadę
Stary 2012-10-05, 15:32   #763
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Aaa ten żółw jest świetny, po raz pierwszy go widzę. Jakie ma zalety?

Treningi

Stary 2012-10-05, 23:46   #764
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość

A asana, ta której nie lubię, bo ciężko mi się w niej odnaleźć i oddychać to ta.
Ja ją lubię

książki
Stary 2012-10-18, 21:18   #765
almer
Raczkowanie

cześć dziewczyny
Od października próbuje zapisać się na jogę ale to niełatwy wybór bo trzeba się zastanowić gdzie się zapisać. Ceny wahają się między 100-150 zł 2 razy w miesiącu. Znalazłam też ciekawą oferte 12 wejść/miesiąc za 84 zł. Jest jeden problem tam nie ma podziału na grupy początkowa, zaawansowana jest tylko jedna ogólna. A zajęcia prowadzi instruktorka fitnessu.
Pytania:
-Czy lepiej nie ryzykować zapłacić więcej i miec zajęcia w miejscu gdzie zajmują się tylko jogą i są bardziej chyba doświadczeniu ludzie...?
-Czy jak nie ma podziału na grupy będzie mi trudniej się nauczyć? Bo jednak nie zaczyna się od początku tylko jest tam jakiś juz poziom pewnie średni. (jestem średni rozciągnięta)
Jakie sporty uprawiacie poza uczęszczaniem na jogę?
Czym różni się pilates od jogi?
Ile płacicie za zajęcia jogi?
Uważacie, że jedne zajęcia jogi w tygodniu to stanowczo za mało?
W jakim wieku są mniej więcej osoby chodzące na jogę?
Więcej jest mężczyzn czy kobiet?

Dzięki za pomoc.
talia: 62 cm-63-64
biust: 83 cm - 85
waga:
44,5 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51

almer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 23:21   #766
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez almer Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Od października próbuje zapisać się na jogę ale to niełatwy wybór bo trzeba się zastanowić gdzie się zapisać. Ceny wahają się między 100-150 zł 2 razy w miesiącu. Znalazłam też ciekawą oferte 12 wejść/miesiąc za 84 zł. Jest jeden problem tam nie ma podziału na grupy początkowa, zaawansowana jest tylko jedna ogólna. A zajęcia prowadzi instruktorka fitnessu.
Pytania:
-Czy lepiej nie ryzykować zapłacić więcej i miec zajęcia w miejscu gdzie zajmują się tylko jogą i są bardziej chyba doświadczeniu ludzie...?
-Czy jak nie ma podziału na grupy będzie mi trudniej się nauczyć? Bo jednak nie zaczyna się od początku tylko jest tam jakiś juz poziom pewnie średni. (jestem średni rozciągnięta)

Dzięki za pomoc.

Bieganie, pilates.
Pilates to takie ćwiczenia na kręgosłup aby go wzmocnić itp. Poczytaj na wikipedii.
130zł. karnet open.
mało, zresztą wszystko co się uprawia raz w tygodniu to mało. gdzieś kiedyś czytałam, że jogę to najlepiej chociaż 3 razy w tygodniu.
U mnie to 20(22) do nawet 60.
U mnie akurat kobiet.

Treningi

Stary 2012-10-18, 23:29   #767
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Pytania:

Dzięki za pomoc.
Wg mnie tak, chodziłam kiedyś na "jogę" do klubu fitness i nie miało to z prawdziwą jogą nic wspólnego, raczej aerobik z elementami jogi.
Raczej tak, jak jest podział na grupy wiesz czego możesz się spodziewać, a w grupach bez podziału zazwyczaj stara się zaspokoić potrzeby obu stron i pewnie pojawią się ćwiczenia, których nie będziesz w stanie zrobić.
Ja chodzę na step, biegam latem, ćwiczę różne programy w domu, czasem zdarza mi się iść na siłownię, różnie to bywa, ale nie sądzę, żeby to miało jakieś znaczenie.
Poczytaj, jest o tym dużo informacji.
Bez ograniczeń 150 zł na miesiąc, 4x w miesiącu 100 zł, ale to zależy głównie od miasta.
Uważam, że tak, jakiekolwiek ćwiczenia raz w tygodniu nie mają wg mnie większego sensu.
Bardzo różnym, chociażby moja mama ćwiczy jogę od kilku lat i chodzi do grupy, gdzie są osoby z przedziału 30-60, ja byłam w takiej, gdzie przedział był 20-60.
Zdecydowanie kobiet, tylko raz widziałam faceta na jodze.

książki
Stary 2012-10-19, 08:04   #768
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Pytania:
1. Tak! Fitness joga to nieporozumienie, lepiej i bezpieczniej dla organizmu iść na Pilates.
2. Lepiej pójść na kurs wstępny, bo nauczyciel wytłumaczy co, jak i dlaczego. W jodze liczy się poprawność, a nie rozciągnięcie, więc jeśli grupa jest duża i w różnym stopniu zaawansowania, postępy są wolniejsze i utrwalają się niepoprawne odruchy.
3. Bieganie po górach, zumba, BPU...
4. Joga wzmacnia więcej partii ciała niż Pilates, jest bardziej męcząca, stosuje się w niej pozycje odwrócone. To mit, że joga nie męczy, chodziłam na asztangę
5. Mam kartę Multisport, ale w moim klubie za 4 zajęcia w miesiącu płaci się standardowo 90 zł, za 8 - 160 zł, do tego dochodzą jakieś zniżki i promocje (Kraków).
6. Raz w tygodniu to za mało, ciało szybko zapomina pozycje i na każdych kolejnych zajęciach zaczyna od nowa, to męczące. 2 to minimum i staram się tego trzymać.
7. Zależy od klubu. U mnie chodzi matka z córką, studentki, młode mamy, kobiety sukcesu, tancerki i takie niedojdy jak ja :P
8. Chodzę obecnie do klubu dla kobiet, ale chodziłam też do mieszanego i w grupie 20 osób było ok. 3 facetów.

Joga to dla mnie tylko ćwiczenia, filozoficznie do mnie nie przemawia, ale jakimś cudem, gdy regularnie ćwiczę, zdrowiej się odżywiam, nie rzucam się na frytki, nie chodzę do Maca, jestem stabilniejsza emocjonalnie i co najważniejsze - skończyły się moje problemy ginekologiczne.
Stary 2012-10-19, 09:59   #769
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Dziewczyny dzisiaj jeszcze spytam mojej prowadzącej, ale coś sobie w poniedziałek zrobiłam na jodze i boli mnie po prawej stronie nad kością biodrową, jakby żebro czy zaraz pod żebrem, trudno dokładnie ból zlokalizować. Czy któraś wie, co mogłam naciągnąć? W ogóle staram się każde ćwiczenia wykonywać powoli i nic na siłę, ale nie wiem czy przy rozciąganiu ciała na boki (jedna ręka na dole, druga spoczywa na głowie) nie za bardzo rozciągnęłam. Czymś to okładać?

Treningi

Stary 2012-11-13, 23:37   #770
Dinulka
Zakorzenienie

hej byłam na zajęciach dla początkujących, w szkole Hatha Yogi i pomijając fakt, że ciągle robiliśmy psa, którego nienawidzę to fajna była np. swieca. Jednak z przykrością stwierdzam, ze tam prawie w ogóle rozciągania nie było... zależy mi na rozciągnięciu całego ciała, ze szczególnym uwzglednieniem nóg (marzy mi się szpagat w 2 rodzajach). Czy w miarę chodzenia na zajęcia znajdę tam to czego szukam? Czy lepiej iść na stretching? Do jogi przykuły mnie dodatkowo różne pozycje, których na stretchingu raczej nie będzie... np. coś tego typu http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwBw&dur=702 i inne stania na rękach etc.
Nie wiem na co się zdecydować, a nie mogę chodzić i na to i na to... Możecie się wypowiedzieć na ten temat pod tym kątem?
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 02:50   #771
Malla
Nie depcze krokusów

Jeszcze się nie spotkałam z jogą bez rozciągania, zwłaszcza że w asztandze czy sivanandzie serie dla początkujących mają na celu rozciągnięcie tyłów nóg...

Jeśli jesteś bardziej zaawansowana, może wybierz się na inny kurs albo poproś o modyfikacje asan pod kątem Twoich umiejętności. Świecę możesz wykonać w pozycji równoważnej - z rękami na podłodze lub wzdłuż tułowia, nie podpierającymi pleców.

Nie idź na lekcje dla zaawansowanych, póki nie poznasz techniki, bo jeśli asany nie są wykonywane prawidłowo, to niewiele Ci dadzą.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-11-14 o 09:37
Malla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 09:27   #772
morelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
hej byłam na zajęciach dla początkujących, w szkole Hatha Yogi i pomijając fakt, że ciągle robiliśmy psa, którego nienawidzę to fajna była np. swieca. Jednak z przykrością stwierdzam, ze tam prawie w ogóle rozciągania nie było... zależy mi na rozciągnięciu całego ciała, ze szczególnym uwzglednieniem nóg (marzy mi się szpagat w 2 rodzajach). Czy w miarę chodzenia na zajęcia znajdę tam to czego szukam? Czy lepiej iść na stretching? Do jogi przykuły mnie dodatkowo różne pozycje, których na stretchingu raczej nie będzie... np. coś tego typu http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwBw&dur=702 i inne stania na rękach etc.
Nie wiem na co się zdecydować, a nie mogę chodzić i na to i na to... Możecie się wypowiedzieć na ten temat pod tym kątem?
Dziewczyno, toż ten nielubiany przez ciebie pies (wersja z a głową w dół) elegancko rozciągnie ci nogi. Każda asana rozciąga, tyle że różne części ciała. Jak dojdziesz do Boga Małp, o którym najwyraźniej marzysz, to dopiero zapłaczesz, ale w jodze nic nie osiąga się od razu, trzeba być cierpliwym. Na takich zajęciach nie uczy sie od razu szpagatu. Najpierw musisz wstępnie się rozciągnąć, więc długo jeszcze będziesz robić asany początkowe. Powiem to samo, co moja poprzedniczka - nie ma jogi bez rozciągania.

"Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju".
F.-R. Chateaubriand

Edytowane przez morelle
Czas edycji: 2012-11-14 o 09:32
morelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 09:52   #773
Dinulka
Zakorzenienie

a możecie powiedzieć mi jeszcze gdzie ma być ciężar ciała w pozycji psa? Mnie przy nim strasznie bolą ręce, a ciągnięcia w nogach nie czuję.
Nie no, nie spodziewałam się szpagatów od razu, ale miałam nadzieję na jakieś wykroki czy coś
na zajęcia dla bardziej zaawansowanych się nie wybieram zmęczył mnie ten pies po każdej pozycji objawiający się bólem rąk. I siedzenie na piętach w końcu spowodowało ból w tej "wierzchniej" części stopy nie wiem czy źle siedziałam czy po prostu nieprzyzwyczajona jestem. resztę uważam za przyjemną.
Zastanawiam się jeszcze nad jakimś innym rodzajem jogi może, ale nie znam się na tym kompletnie. Wiem tylko, że astanga jest najbardziej dynamiczna i boję się, że nie wytrzymam zajęć. Ona jest bardziej siłowa/wytrzymałościowa niż rozciągająca, prawda? Czy ja dobrze rozumiem, ze w każdej jodze są inne asany? Czy chodzi tylko o tempo ich wykonywania, jakąś technikę?
Stary 2012-11-14, 12:00   #774
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
a możecie powiedzieć mi jeszcze gdzie ma być ciężar ciała w pozycji psa? Mnie przy nim strasznie bolą ręce, a ciągnięcia w nogach nie czuję.
Nie no, nie spodziewałam się szpagatów od razu, ale miałam nadzieję na jakieś wykroki czy coś
na zajęcia dla bardziej zaawansowanych się nie wybieram zmęczył mnie ten pies po każdej pozycji objawiający się bólem rąk. I siedzenie na piętach w końcu spowodowało ból w tej "wierzchniej" części stopy nie wiem czy źle siedziałam czy po prostu nieprzyzwyczajona jestem. resztę uważam za przyjemną.
Zastanawiam się jeszcze nad jakimś innym rodzajem jogi może, ale nie znam się na tym kompletnie. Wiem tylko, że astanga jest najbardziej dynamiczna i boję się, że nie wytrzymam zajęć. Ona jest bardziej siłowa/wytrzymałościowa niż rozciągająca, prawda? Czy ja dobrze rozumiem, ze w każdej jodze są inne asany? Czy chodzi tylko o tempo ich wykonywania, jakąś technikę?
A chowasz mocno głowę w psie? Jak ja chowam to bolą nogi właśnie i kręgosłup, bo się wszystko rozciąga, a jak nie chowam dobrze to bolą mnie właśnie ręce.

Treningi

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2012-11-14 o 12:02
Stary 2012-11-14, 14:14   #775
Dinulka
Zakorzenienie

hmm na początku staram sie trzymac między rękami, tak na ich wysokości. A potem mi trochę poniżej ich wysokości opada - czy to jest ok czy powinnam ją trzymać bardziej zgiętą do dołu albo powyżej rąk?
Stary 2012-11-15, 09:45   #776
orisha
Zakorzenienie

Hmm... może ta szkoła jest lewa Ja kiedyś poszłam na "zajęcia z jogi" i wszyscy byli zachwyceni, oprocz mnie... Dla mnie osoba, która poszła sobie na kurs i prowadzi zajęcia to jakieś nieporozumienie...

Ale ty w koncu poszłam do szkoły... Uważam, że na zajęciach dla początkujących, osoba prowadząca powinna bardzo dokładnie omawiać kazdą asanę... Które mięsnie spinać, oddalać ramiona od uszu, etc etc...

Pies rozciąga tył nóg i kręgosłup. Powinno się próbować pięty położy na podłodze. Jeśli ktoś jest mniej rozciągnięty może nie dać rady na początku, ale powinien ciągnąc pięty w strone podłogi. Jeśli chodzi o głowę - nie samą głowę chowasz w między ramionami - ważne, aby była ona przedłużeniem kręgosłupa. Biodra w góra, pięty do podłogi, głowa między ramionami, brzuch wciągnięty, plecy proste, ramiona odciągać od uszu.

Cięzko kogos poinstruować " na sucho". Na YT są często bardzo dobre filmiki z asanami.

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 09:56   #777
Malla
Nie depcze krokusów

Jeśli chodzi o psa, to na początku instruktorka zawsze mnie rozciągała i dociskała, zanim mój organizm załapał, jak go wykonywać. Będąc w psie nie czuję nacisku na ręce, tylko wydaje mi się, że rozsuwam matę, rozciągając się po zakorzenieniu rąk i nóg - byłam zdziwiona, że to potrafi zrelaksować

Nie dotykam piętami ziemi, ale zauważyłam, że niektórzy początkujący podchodzą bliżej, aby to osiągnąć, przez co nie czują rozciągnięcia tyłów nóg, tylko niepotrzebne napięcie w lędźwiach. Polecam wchodzić w asanę z kobry, to pozwala na zachowanie odpowiedniego rozstawu.
Stary 2012-11-15, 11:46   #778
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o psa, to na początku instruktorka zawsze mnie rozciągała i dociskała, zanim mój organizm załapał, jak go wykonywać. Będąc w psie nie czuję nacisku na ręce, tylko wydaje mi się, że rozsuwam matę, rozciągając się po zakorzenieniu rąk i nóg - byłam zdziwiona, że to potrafi zrelaksować

Nie dotykam piętami ziemi, ale zauważyłam, że niektórzy początkujący podchodzą bliżej, aby to osiągnąć, przez co nie czują rozciągnięcia tyłów nóg, tylko niepotrzebne napięcie w lędźwiach. Polecam wchodzić w asanę z kobry, to pozwala na zachowanie odpowiedniego rozstawu.
Moim zdaniem to duży błąd, nie powinno się czegoś takiego robić

książki
Stary 2012-11-15, 12:03   #779
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Moim zdaniem to duży błąd, nie powinno się czegoś takiego robić
Wiesz, nie łamała mnie kołem
Bardzo dobrze, że mnie ustawiała, inaczej do teraz robiłabym okrągłe plecy i nie podnosiłabym odpowiednio wysoko bioder.
Stary 2012-11-15, 12:13   #780
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Wiesz, nie łamała mnie kołem
Bardzo dobrze, że mnie ustawiała, inaczej do teraz robiłabym okrągłe plecy i nie podnosiłabym odpowiednio wysoko bioder.
Co innego jest ustawiać i instruować, a co innego rozciągać i dociskać, każdy powinien robić na miarę swoich możliwości, a nie dociskany.

książki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości