![]() |
#751 |
Przyczajenie
|
Dot.: prostowanie włosów
Właśnie przeczytałam cały ten wątek...
Mam zamiar kupić sobie prostownice. Mam bardzo gęste, puszyste włosy i potrzebuje takiej prostownicy, żeby wyprostowała szybko, ale nie na krótko. Czytałam o tej Wigo (model 5306) ale piszą,że raczej to do krótkich włosów. Może polecacie coś innego? A jeśli tą, to warto? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
też mam podobny problem.
nie wiem czy kupić ga.me czy wigo? miałam juz 3 prostownice: remingtona(niestety nie wiem jaki nr), babyliss pro wet&dry(napoczatku była beznadziejna ale po tym jak zdecydowałam sie ja sprzedać to zaczeła dobrze prostowac), oraz CHI (nawet dobra ale bez regulacji temp ![]()
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
hm... za bardzo nie pamietam, ale z tego co kojarze to nie ten
![]()
![]() |
#755 |
Rozeznanie
|
Prosze o pomoc ;(
mam wlosy mniej wiecej do pasa, dzikie loki+fale, kiepsko sie rozczesuja ale ciagle z nimi walcze :PPP dotychczas prostowalam je prostownica solac z grzebieniem [straszny badziew...] ktora zrobila mi niezla "masakre" z wlosow. Teraz mysle nad zakupem nowej, jednak mam wielkie watpliwosci co do modelu, ktory powinnam wybrac... Czy macie doswiadczenie z prostowaniem takich wlosow? jaka prostownice moglybyscie doradzic? ![]() cena nie gra roli - jestem zdesperowana :P pozdrawiam i dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Przyczajenie
|
Ja mam prostownice firmy Remington :P
Jest ona ceramiczno-teflonowa, a moc ??....... chyba 220-240 V Nie wiem czy jest dobra bo z BRAVO mi przysłali za wzięcie udziału w konkursie :P pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Przyczajenie
|
A moja prostownica to 2x Protection Twist & Style
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Przyczajenie
|
A nie, przepraszma :P
Ja mam karbownice, ale i tak używam płytki prostującej http://www.totu.com/index.php?st=76&...rodukt=2001263 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- szerokie płytki - duża górna temperatura - najlepiej gdyby była jeszcze też duża moc - czyli W (V - to jest jednostka napięcia a nie mocy, jak tu któraś Wizażanka niesłusznie twierdzi) Przykładowe modele: BaByliss Pro New Tech 35 mm, czysta ceramika, do 220 stopni C, 100 W Wigo 57 mm, ceramika, 75 W |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale skoro nie wymienilas jej w swoich propozycjach to widac jest ' not worth the trouble' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Przyczajenie
|
prostowanie wlosow
mam pytalnie...co zrobic zeby wlosy po wyprostowaniu trzymaly sie dlugo proste? wybieram sie na bal i na dyskoteke, a zawsze jak duzo tancze albo biegam to moje wlosy zaraz sie kreca:/ please pomozcie i powiedzcie co zrobic zeby moje wlosy byly proste przez caly wieczor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: prostowanie wlosow
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prostowanie wlosow
Wypróbowałam serii Chi Farouka do prostowania włosów: szampon, odżywka, odżywka keratynowa w sprayu, jedwab w płynie, spray ochronny. Całość świetna, tylko ostatni produkt jakoś mi nie podszedł, włosy po spryskaniu są mokre i trzeba pół godziny czekać zanim się je wyprostuje, inaczej skwierczą jakby były podpalane. Poza tym skleja i usztywnia włosy i wcale nie wzmacnia efektu prostowania jak obiecuje producent. O wiele lepszy był spray Babylissa.
Reszta serii rewelacyjna! Zmiękcza, oczyszcza, wyraźnie regeneruje włosy. Są po prostu piękne. Ja mam bardzo długie, prostuję regularnie od kilku lat i nie widzę różnicy pomiędzy tym co jest teraz a parę lat temu jak zaczynałam prostować. No może poza tym że teraz o wiele lepiej wyglądam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje doświadczenia z prostownicą
kasiu a może idz wycieńiować włosy bedzie ich troche mniej i łatwej bedzie Ci sie je prostować...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
BAN stały
|
Dot.: Jak wyprostować włosy???
dziewczyny ja mam metode i w suche, wietrzne, no troche wilgotne terz fryz prosty sie trzyma!!! to moj tajemny przepis
![]() po umyciu wlosow jak zwyle szamponi odzywka.. lekko podsuszam wloski, tak zeby byly lekko wilgotne ale zeby bron borze nie kapala z nich woda, maja byc bardziej suche niz mokre, oddzielam wlosy na pol. gora i dol, gore spinam spinka lub gumka. biore pasmo nie grube , i blisko podkladajac suszarke ktora bardziej bucha goracem niz wieje, od gory do dolu przeciagajac susze je, az bedzie suchutkie i proste,potem to pasmo smaruje lekko woskiem do wlosow firmy joanna ok 7 zl, po to by wloski byly troszke ciezsze i mniej puszystem, a pozatym ladnie sie swieca, i przeciagam po tym prostownica raz lub dwa razy, wiecej nie potrzeba bo po suszarce sa juz proste, i tak cala glowa. jak dojdziecie do wprawy to nie dluzej niz 30 min wam to zajmie, ja mam wlosy do lopatek i w 30 min ogarniam spokojnie ![]() polecam, stosowalam ta metode tez na kolezance, tez byla zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prostowanie: olejek Reene Blanche czy dwufazowy lotion Welli??
Powiedzcie prosze gdzie mozna kupic kosmetyki renee blanche?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Przyczajenie
|
Dot.: prostowanie wlosow!
jaka gume????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prostowanie wlosow!
jest na rynku specjalny preparat do włosów - guma... możesz ją kupić w każdym kosmetycznym praktycznie...
ja osobiście nie lubie mieć na gumie włosów... :| Może poprostu masz lipną prostownice!! Ja mam dwie..jedna od nowości prostuje mi włosy na chwile...a druga wystarczy że raz wyprostuje i dwa dni są piekne proste ![]()
![]() |
#770 |
Przyczajenie
|
buziaczek44
Hej!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 | |
Rozeznanie
|
Dot.: buziaczek44
Cytat:
co do kosmetyków do prostowania to polecam niedrogi, ale rewelacyjny kallos relax - balsam do prostowania włosów, moje włosy są po nim idealnie proste ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje doświadczenia z prostownicą
moje włosy nie są aż takie tragiczne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Przyczajenie
|
prostowanie
Witam! mam pytanie do fryzjerek:
chciałabym kupić prostownice babyliss, ale nie wiem która będzie odpowiednia do moich włosów(sa: gęste, półdługie, lekko falowane po wyprotowaniu są piękne, ale gdy tylko wyjde na powietrze puszą się i wywijają we wszystkie strony) który produkt tej firmy będzie najodpowiedniejszy ?? prosze o w miare szybką odpowiedź bo chciałabym zakupic szybko prostownice, bo już kolejna popsułą się i nie była zbyt dobra. to będzie już trzecia moja prostownica ;/ dziękuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prostowanie
Wszystko o prostowaniu włosów i prostownicach:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=66095 + wyszukiwarka ![]()
![]() |
#775 |
Przyczajenie
|
Dzięki za linka, ale ja właśnie dlatego napisałam osobny temat bo chce uzyskać konkretną odpowiedz a nie szukać jej
więc prosze o konkretną odpowiedź pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
a tak łatwo to nie ma
![]() ![]()
![]() |
#777 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#778 |
Przyczajenie
|
![]()
Jeśli może mi ktoś pomóc to proszę piszcie....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
Dot.: PROSTOWANIE WŁOSÓW a ich ochrona!!!!
ja co prawda nie prostuje wlosow jakos bardzo czesto, a o stan wlosow dbam z uzywajac odzywki elseve (takiej zolto-pomaranczowej). nie wiem czy ona jest przeznaczona akurat do wlosow prostowanych, ale na moje dziala wysmienicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PROSTOWANIE WŁOSÓW a ich ochrona!!!!
naprawdę nie zauważyłaś watku który jest ZAWSZE na górze forum fryzjerskiego? http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=66095
poczytaj, poszukaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.