|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
to nastepna musisz sobie sprawic coreczke
![]() wlasnie taki byl zamiar ![]() ![]() Cytat:
![]() a jak Twoj brat w ogole sie miewa?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super fotki ![]() Ja tez dzisiaj po wizycie. Pobrali mi material do zbadania na paciorkowca, wyniki powiedza mi za tydzien na nastepnej wizycie. Zapytalam o pare rzeczy i z ciekawostek, to polozna powiedziala, ze przez ostatni rok nacinali tylko 2-3 kobiety!! Mowila, ze grunt to wspolpraca miedzy pacjentka a polozna, a wtedy nie powinno nic tam peknac, ani nie bedzie potrzeby naciecia. No i mowila, ze raczej nie pozwalaja przenosic ciazy powyzej 41 tydzien. Aaa no i powiedziala, ze fakt, ze ktos ma rozwarcie np na 2 cm o niczym nie swiadczy, mozna tak czasem miesiac chodzic i nic sie nie bedzie dzialo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
bajka dzięki
![]() a na tescia szkoda nerwów madziorek super ze wsio ok pokoik uroczy i twój maly mężczyzna słodko śpi ![]() i super brzuś ![]() pszczolka dobrze, ze to wyjasnilas jaszczka ślicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jutro dokładnie zmierze te moją, jak dla mnie ok jeszcze troszke zapasu mam, ale leży dobrze, w biuście mam koło 100 czyli tak jak moja koszula. Więc wg wymiarów powinna być M na ciebie dobra. Ta z żyrafą też fajna, jeszcze lepiej, ze bez rękawów ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zadomowienie
|
bajka, wiesz może ile jescze będzie trwać ta promocja w h&m? bo ja po wypłacie też bym z niej z chęcią skorzystała
![]()
#754 |
Zadomowienie
|
Bajka, Pszczółka - nie zazdroszczę teściów :/ na szczęście nie z nimi ślubowałyście i prędzej czy później będziecie mogły się od nich odciąć
![]() ![]() Niezawsze - urósł, urósł ![]() ![]() Dziękuję Wam za miłe słowa odnośnie mojego brzuszyska ![]() ![]() Dziś na SR miałam głównie o różnych opcjach znieczulenia w czasie porodu i wiem, że jak dam radę, to za chiny ludowe nie wezmę Epiduralu (u was to chyba ZZO?), tyle jest skutków ubocznych, że szok!! ![]() ![]() A jak wy się zapatrujecie na znieczulenia i inne takie?
#755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
No i wróciłam
![]() To znaczy wróciłam już wcześniej, koło 22. Do tej pory Was nadrabiałam!!! Pisarki... Na spotkaniu z pracy było super, generalnie nasłuchałam się samych ochów i achów na swój temat ![]() ![]() Idę lulać, bo jestem zmęczona... ps. Ogólnie bardzo się cieszę, że nie muszę jeździć do pracy, bo te 3h w środkach komunikacji miejskiej mnie dobiły (i jechałam w godzinach bez korków). Dobranoc pchły na noc i karaluchy pod poduchy!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Rozeznanie
|
Śliczny brzuszek - taka piłeczka
![]() jaszczka nie wiem czy w szpitalu do którego się wybieram podają jakiekolwiek znieczulenia - nastawiają się raczej na naturę, co mi bardzo odpowiada, bo liczę, że uda mi się załapać na wannę i uniknąć nacięcia o ile nie będzie niezbędne ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Super brzusio
![]() ![]() Choć rozmiar już ma "właściwy" ![]() Cytat:
Wchodząc do szpitala będzie "znieczulenie proszę, dzień dobry" ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Rozeznanie
|
a ja sie nastawiam wlasnie na epidural o ile nie przyjade do szpitala za pozno bo podaja do 5cm rozwarcia. z tego co slyszalam to jednych znieczuli calkowicie i kompletnie nic nie czuja a na inne kobiety wogole. nie wiem od czego to zalezy. a i u mnie na SR mowili ze srednio porod trwa 8h bo na wejsciu dostaje sie kroplowke z czyms tam przyspieszajacym porod.
podziwiam was ze chcecie rodzic naturalnie ja nie mam odwagi a z drugiej strony wiem ze nic mi sie nie stanie po zastrzyku bo tutaj sa dobrzy anestezjolodzy i nie pozwolili by sobie na pomylke bo pozniej by sie nie wyplacili. czy ktoras z was jeszcze ma zamiar rodzic ze znieczuleniem czy tylko ja? |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Raczkowanie
|
cześć jest tu jeszcze ktoś?
Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie wózka, czy któraś z was miała doczynienia z cooperem firmy anmar??? bo już sie zdecydowalismy, a ja sie wacham chodzi mi tez o kółka czy w waszych wózkach są one plastikowe??? i ogólnie co o nim sążdzicie??? oto on z allegro : http://www.allegro.pl/item1044016574...uper_cena.html ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- czy mówicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym w kregosłup?? słyszałam różne rzeczy odnośnie zastrzyków w kręgosłóp ale to chyba żeczywiście zależy od anestezjologa. ja osobiście odpadam chyba ze bedzie to konieczne! ![]()
![]() |
#762 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mój lekarz nie lubi cesarek i skrzywił się na kartkę od okulisty, spytał czy to prawda co tam napisane. Powiedziałam, że prawda. Czy on mi może odmówić CC? Czy może być tak, że jest wskazanie do CC, a lekarz odmawia i każe rodzić SN albo wspomagany z kleszczami? ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Ja dzisiaj czuję się strasznie. Cały dzień Kuba bawi się moimi flakami, jak wcześniej kopał koło żeber, tak dzisiaj mi przestawia na dole wnętrzności. Do tego mam okropną zgagę, wzdęty brzuch i gazy ![]() Wczoraj miałam imieniny, 3 dni wcześniej przypominałam TŻtowi, dzień wcześniej mu przypominałam i jeszcze wczoraj rano. I co - i k.... nic Jeszcze rano pytałam czy będą kwiatki. Tak, tak, będą. Tylko ciekawe kiedy. Na świętego Dygdy. A jak szedł się położyć, powiedziałam, żeby teraz nie wchodził, bo wietrzę (no nie wiem czemu mam takie gazy dzisiaj ![]() Poryczałam się, nawet nie przyszedł spytać czemu płaczę. Jest mi strasznie smutno. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Raczkowanie
|
dobranoc mamusie!!!
odezwęsie jutro ![]() ---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- ola oni czasem mają takie odchyły, nie smuć sie <glaszcze>
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana wszystkiego dobrego z okazji imienin ![]() ![]() ![]() ![]() A ja bym tżtowi wygarnęła z samego rańca.. dziękuję ci za mile spędzone imieniny... albo dzięki za kwiaty....i cisza. Ojj ja to nie mogę przeboleć nigdy jak mnie coś urazi, prędzej czy później wygarnę.. raczej prędzej i z takim większym wyrzutem ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Rozeznanie
|
olakola wszystkiego najlepszego z okazji imienin
![]() ja na twoim miejscu tez bym podziekowala za prezent ktorego nie bylo. niech mu sie zrobi glupio ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
Piszecie jak szalone, ja cale popoludnie zajete, dzis odrane musze pozalatwiac sprawy...wczoraj malo zjadlam bardzo...i wnocy obudzil mnie burczacy brzuch zjadlam kawalek ciasta drozdzowego i popilam mlekiem, bo az nie moglam spac
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | ||
Wtajemniczenie
|
Aaaaa padam z nog, dzisiaj od 9 rano do 8 wieczorem bylam poza domem, najpierw badania krwi a potem fryzjer, farbowanie wloskow i pasemka blond, godzinny powrot do domu. Facet co pobieral mi krew bo mowi ze on uwielbia jak ludzie sie boja pobierania krwi bo on kocha sie nad nimi znecac
![]() ![]() Cytat:
Co do imienin to ci nie pomoge bo ja ich nie obchodze ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#768 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Generalnie u nas polozna mowi, ze na 5 kobiet 1 rodzi bez znieczulenia i nas bardzo przekonywala do niego, po co sie meczyc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Wtajemniczenie
|
Chyba nigdy Was nie nadrobie pół dnia mnie nie było, a tu tyle stron naprodukowałyście
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#770 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pszczolka87 no to teściowa pojechała ale dobrze, że jej o tym powiedziałaś, to zaleta ja też nauczyłam się mówić co mnie trapi do osób, które robią lub mówią tak, że nas ranią - ale tego nauczyłąm mnie moja praca ![]() Cytat:
![]() Alguien super, ze na wizycie wszystko wporządku, też chcę żeby mi zrobili ten wymaz na paciorkowca wizyta w sobotę więc powiem ginowi, żeby mi to zrobił, co do rozwarcia też słyszłam, że jak jest niewiele to wcale nbie oznacza, że zaraz będzie więcej i zaczniemy rodzić Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Hej mamuśki ja po śnaidanku, leje na dworze, idę do kosmetyczki na poprawę humoru, zrobię sobie żele na stopkach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#771 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-20 o 08:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Jestem zła. Obudziła mnie sąsiadka puszczająca muzykę na cały regulator o godzinie 7:30 ![]() Troszkę poleżałam, popatrzyłam na ruszający się brzuch. Poczułam pierwsze ruchy powyżej pępka ![]() Za oknem szaro i buro- nic się człowiekowi nie chce w taką pogodę...
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a sasiadke to bym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() jaszczka śliczna piłeczka ![]() olakola wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() ![]() ![]() kwiatuszek mnie się bardzo podoba to łóżeczko i faktycznie cena spoko jak na takie z szufladą ![]() Wczoraj się wkurzyłam na You Can Dance, bo odpadła Ania, a ona tak ładnie tańczyła!! Chciałam, żeby odpadła ta Ilona. A co do sukienki Rusin- bez komentarza!! Po prostu nie mogłam na nią patrzeć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Wtajemniczenie
|
Myślałam, że wcale nie poczuję ruchów powyżej pępka, bo dziecko jest tak niziutko ułożone.
Jak będzie kopać po żebrach to nie wiem jak przeżyję, bo kiedyś miałam pęknięte żebro i skutki odczuwam do dziś. Jak spotkam małolatę to jej powiem, że lepiej by zrobiła jakby przed wyjściem do szkoły się pomodliła o dobre oceny a nie budziła sąsiadów ![]()
#776 |
Zakorzenienie
|
Co do znieczulenia- u mnie w szpitalu nie dają, bo to wymaga obecności anestezjologa, ale przecież ono i tak nie działa przez cały czas... Zresztą ja zniosę wszystko, aby tylko dziecko było zdrowe.
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- lazurowa współczuję, dobrze że ja nie mam sąsiadów za ścianą :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No a niżej małolata i jej muzyka oraz jej ojciec z bardzo donośnym głosem, który bardzo lubi awantury.
![]() |
#778 |
Rozeznanie
|
Ja też się cieszę że nie mam sąsiadów za ścianą. Nasz domek leży w takim miejscu, że na lewo - pole, na prawo - pole, z przodu - pole, z tyłu - pole
![]() a co do kopniaczków - mnie Maleństwo kopie po pęcherzu - bo też leży niziutko. Nóżki i pupka na dole a główka, troszkę nad pępkiem ![]() Mały/-ła wiercipięta. Dziś 27 tydzień ![]() co do pogody - u mnie też mgła i NIE PADA, więc może się pogoda popawi.
#779 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dzisiaj sobie pospałam ![]() Jaszczka – przepiękny brzuszek, okrągły, głsadziutki i taki "do przytulania" PIEKNIE Alguien - tak, następna obowiązkowo dziewczynka ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- info od mlm jest poza W-wa i nie ma kompa. Wszystko u niej OK i POZDRAWIA ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- info od justynacz80 wczoraj na chwilę się podłączyła i napisała do mnie, że "Nie było mnie dosć dawnona wizażu, bo byłam w szpitalu od soboty. Na szczęście nic powaznego się nie stało, ale mam robić wszystko 2x wolniej ![]() Potem niestety już się nie odezwała. Mam nadzieję, że wszystko OK tylko nie ma siły siedzieć przy kompie... |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.