Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 22:45   #751
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ach, jak słodko
Te łóżeczka dziewczynek
to nastepna musisz sobie sprawic coreczke

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Piekne i super mebelki pasuja do podlogi
wlasnie taki byl zamiar My akurat lubimy jasne meble wbrew aktualnej modzie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

aa wogole wam nie pisalam siostra (bedzie chrzestna malego) ostatnio zaproponowala ze jak sie urodzi to kupi mu karuzele do lozeczka tak wiec super bo wlasnie tego narazie nie chcialam kupowac a bedzie z glowy
super! ja tez nie kupowalam, bo wiedzialam, ze dostane na prezent
a jak Twoj brat w ogole sie miewa??

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
śliczne łużeczko podsunełaś mi pomysł z koszykami we wnęce w komodzie
alez prosze bardzo to dobra organizacja, bo posegregowalam akcesoria tematycznie, a na dodatek lepiej wyglada, niz wszystko tak na wierzchu mialoby stac

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wiecie może co tam u Carmeny - wydaje mi się, czy dawno nie zaglądała?
no wlasnie, gdzies nam sie zapodziala Mam nadzieje, ze wszystko ok u niej, pamietam ostatnio z tym mieszkaniem walczyla

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
wklejam moje brzuszysko, dziś pełne 33 tygodnie, 49 dni do porodu
super fotki

Ja tez dzisiaj po wizycie. Pobrali mi material do zbadania na paciorkowca, wyniki powiedza mi za tydzien na nastepnej wizycie. Zapytalam o pare rzeczy i z ciekawostek, to polozna powiedziala, ze przez ostatni rok nacinali tylko 2-3 kobiety!! Mowila, ze grunt to wspolpraca miedzy pacjentka a polozna, a wtedy nie powinno nic tam peknac, ani nie bedzie potrzeby naciecia. No i mowila, ze raczej nie pozwalaja przenosic ciazy powyzej 41 tydzien. Aaa no i powiedziala, ze fakt, ze ktos ma rozwarcie np na 2 cm o niczym nie swiadczy, mozna tak czasem miesiac chodzic i nic sie nie bedzie dzialo
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:45   #752
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

bajka dzięki
a na tescia szkoda nerwów
madziorek super ze wsio ok
pokoik uroczy i twój maly mężczyzna słodko śpi
i super brzuś
pszczolka dobrze, ze to wyjasnilas
jaszczka ślicznie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
jejku ale mnie bola te zebra z prawej strony. juz nie moge....
jutro wizyta. ciekawe co tam moja gin powie. poprosze ja zeby spojzala miedzy nozki jak bedzie tetno podgladac moze sie uda zobaczyc. mam nadzieje ze sie nic nie pogorszylo i nie bedziemy musieli wrocic do szpitala

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
u mnie pisze, że w M szerokość w biuście to 94 a 94 mam teraz ale kurcze nie chce dużego worka ;/

papeteria mogłabyś zmierzyć swoja i sprawdzić czy to co pisze w aukcji faktycznie było idealnie podane ? bo już nie wiem czy to M nie będzie za małe a z 2 strony jak anuszka pisała, że jej worki przyszły takie duże
anuszka pisała o innym fasonie, że worek i dobrze mówi z tymi wymiarami
Jutro dokładnie zmierze te moją, jak dla mnie ok jeszcze troszke zapasu mam, ale leży dobrze, w biuście mam koło 100 czyli tak jak moja koszula.
Więc wg wymiarów powinna być M na ciebie dobra.
Ta z żyrafą też fajna, jeszcze lepiej, ze bez rękawów
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj na poprawe humoru kupilam sobie spodnie 7/8 w h&m bo juz mam dosyc lazenia w leginsach a jeansy cisna mnie w pasie jak w nich siedze. akurat jest fajna promocja 2 za 1. za drozsza rzecz placisz a tansza masz gratis, wiec do spodni dorzucilam sobie bluzeczke za 59 zl, a za spodnie dalam 79
fajna okazja

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 23:02   #753
pszczolka87
Zadomowienie

bajka, wiesz może ile jescze będzie trwać ta promocja w h&m? bo ja po wypłacie też bym z niej z chęcią skorzystała
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 23:05   #754
jaszczka
Zadomowienie

Bajka, Pszczółka - nie zazdroszczę teściów :/ na szczęście nie z nimi ślubowałyście i prędzej czy później będziecie mogły się od nich odciąć moi póki co są w porządku, ale jestem pewna, że byłoby całkiem inaczej jakbyśmy musieli razem mieszkać

Niezawsze - urósł, urósł i to nieźle, kształt ten sam, ale gabaryty się zmieniły

Dziękuję Wam za miłe słowa odnośnie mojego brzuszyska

Dziś na SR miałam głównie o różnych opcjach znieczulenia w czasie porodu i wiem, że jak dam radę, to za chiny ludowe nie wezmę Epiduralu (u was to chyba ZZO?), tyle jest skutków ubocznych, że szok!! Ogólnie to dziękuję, ale postoję
A jak wy się zapatrujecie na znieczulenia i inne takie?
Stary 2010-05-19, 23:09   #755
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
bajka, wiesz może ile jescze będzie trwać ta promocja w h&m? bo ja po wypłacie też bym z niej z chęcią skorzystała
oj nie mam pojecia kochana bo wpadlam dzisiaj do galaxy tylko cos zjesc a oczywiscie wlazlam tez do h&m ale nie pytalam do kiedy ta promocja, cos tam gadala jesli chodzilo o wymiane czy tam zwrot, ale nie sluchalam jej wiec mi w glowie nie zostalo :/

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Bajka, Pszczółka - nie zazdroszczę teściów :/ na szczęście nie z nimi ślubowałyście i prędzej czy później będziecie mogły się od nich odciąć moi póki co są w porządku, ale jestem pewna, że byłoby całkiem inaczej jakbyśmy musieli razem mieszkać

Niezawsze - urósł, urósł i to nieźle, kształt ten sam, ale gabaryty się zmieniły

Dziś na SR miałam głównie o różnych opcjach znieczulenia w czasie porodu i wiem, że jak dam radę, to za chiny ludowe nie wezmę Epiduralu (u was to chyba ZZO?), tyle jest skutków ubocznych, że szok!! Ogólnie to dziękuję, ale postoję
ja sie nastawiam na pelna nature... u mnie w szpitalu nawet nie robia zzo na zyczenie ani za kase. nawet zreszta jakby dawali to bym sie nie zdecydowala, jakos nie dalabym sobie wbic igly w kregoslup... co to to nie... zreszta brat mi opowiadal jak to "fajnie" kiedy wbijaja ci sie w kregoslup - taka mala jazda bez trzymanki no ale jemu pobierali plyn mozgowo-rdzeniowy to chyba ciut inaczej, no ale mimo wszystko wole ból niz strzala w kregoslup
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 23:20   #756
ola_k11
Zadomowienie

No i wróciłam
To znaczy wróciłam już wcześniej, koło 22. Do tej pory Was nadrabiałam!!! Pisarki...

Na spotkaniu z pracy było super, generalnie nasłuchałam się samych ochów i achów na swój temat Wypiłam wodę z cytryną, zjadłam tortillę i lody grycana z polewą karmelową

Idę lulać, bo jestem zmęczona...

ps. Ogólnie bardzo się cieszę, że nie muszę jeździć do pracy, bo te 3h w środkach komunikacji miejskiej mnie dobiły (i jechałam w godzinach bez korków).

Dobranoc pchły na noc i karaluchy pod poduchy!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 23:28   #757
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Śliczny brzuszek - taka piłeczka

jaszczka
nie wiem czy w szpitalu do którego się wybieram podają jakiekolwiek znieczulenia - nastawiają się raczej na naturę, co mi bardzo odpowiada, bo liczę, że uda mi się załapać na wannę i uniknąć nacięcia o ile nie będzie niezbędne
Stary 2010-05-19, 23:35   #758
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
oj nie mam pojecia kochana bo wpadlam dzisiaj do galaxy tylko cos zjesc a oczywiscie wlazlam tez do h&m ale nie pytalam do kiedy ta promocja, cos tam gadala jesli chodzilo o wymiane czy tam zwrot, ale nie sluchalam jej wiec mi w glowie nie zostalo :/

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

ja sie nastawiam na pelna nature... u mnie w szpitalu nawet nie robia zzo na zyczenie ani za kase. nawet zreszta jakby dawali to bym sie nie zdecydowala, jakos nie dalabym sobie wbic igly w kregoslup... co to to nie... zreszta brat mi opowiadal jak to "fajnie" kiedy wbijaja ci sie w kregoslup - taka mala jazda bez trzymanki no ale jemu pobierali plyn mozgowo-rdzeniowy to chyba ciut inaczej, no ale mimo wszystko wole ból niz strzala w kregoslup
co do znieczulenia to nastawiam się ak samo... zwłaszcza że większość skutków ubocznych po takim znieczuleniu dotyczy dziecka a nie nas... czasami dziecko trzeba odtruwać po takim znieczuleniu... i w ogóle na szkole rodzenia mówili jakie to jest szkodliwe dla maluszka więc napewno znieczulenia chcieć nie będę
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 00:09   #759
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Super brzusio I ja jakoś nie widzę żeby urósł bardzo
Choć rozmiar już ma "właściwy"
Cytat:
Ja bym wzięła każde jakie tylko mają.. dożylnio, dokręgosłupowo, gazowanie jakieś a nawet uśpienie na całkiem xD Wszystko naraz byle bólu nie czuć xD
Wchodząc do szpitala będzie "znieczulenie proszę, dzień dobry"

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 00:11   #760
Basia84
Rozeznanie

a ja sie nastawiam wlasnie na epidural o ile nie przyjade do szpitala za pozno bo podaja do 5cm rozwarcia. z tego co slyszalam to jednych znieczuli calkowicie i kompletnie nic nie czuja a na inne kobiety wogole. nie wiem od czego to zalezy. a i u mnie na SR mowili ze srednio porod trwa 8h bo na wejsciu dostaje sie kroplowke z czyms tam przyspieszajacym porod.
podziwiam was ze chcecie rodzic naturalnie ja nie mam odwagi a z drugiej strony wiem ze nic mi sie nie stanie po zastrzyku bo tutaj sa dobrzy anestezjolodzy i nie pozwolili by sobie na pomylke bo pozniej by sie nie wyplacili. czy ktoras z was jeszcze ma zamiar rodzic ze znieczuleniem czy tylko ja?
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 00:17   #761
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

cześć jest tu jeszcze ktoś?
Dziewczyny mam takie pytanie odnośnie wózka, czy któraś z was miała doczynienia z cooperem firmy anmar??? bo już sie zdecydowalismy, a ja sie wacham chodzi mi tez o kółka czy w waszych wózkach są one plastikowe???
i ogólnie co o nim sążdzicie???
oto on z allegro : http://www.allegro.pl/item1044016574...uper_cena.html

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

czy mówicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym w kregosłup?? słyszałam różne rzeczy odnośnie zastrzyków w kręgosłóp ale to chyba żeczywiście zależy od anestezjologa. ja osobiście odpadam chyba ze bedzie to konieczne!

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 00:33   #762
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czy ktoras z was jeszcze ma zamiar rodzic ze znieczuleniem czy tylko ja?
ja raczej CC, więc znieczulenie na bank

mój lekarz nie lubi cesarek i skrzywił się na kartkę od okulisty, spytał czy to prawda co tam napisane. Powiedziałam, że prawda. Czy on mi może odmówić CC? Czy może być tak, że jest wskazanie do CC, a lekarz odmawia i każe rodzić SN albo wspomagany z kleszczami?

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
i ogólnie co o nim sążdzicie???
oto on z allegro : http://www.allegro.pl/item1044016574...uper_cena.html
Coś allegro nie działa - mają przerwę serwisową

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Ja dzisiaj czuję się strasznie. Cały dzień Kuba bawi się moimi flakami, jak wcześniej kopał koło żeber, tak dzisiaj mi przestawia na dole wnętrzności.
Do tego mam okropną zgagę, wzdęty brzuch i gazy
Wczoraj miałam imieniny, 3 dni wcześniej przypominałam TŻtowi, dzień wcześniej mu przypominałam i jeszcze wczoraj rano.
I co - i k.... nic
Jeszcze rano pytałam czy będą kwiatki. Tak, tak, będą.
Tylko ciekawe kiedy. Na świętego Dygdy.
A jak szedł się położyć, powiedziałam, żeby teraz nie wchodził, bo wietrzę (no nie wiem czemu mam takie gazy dzisiaj ) a on się wkurzył i poszedł spać do dużego pokoju na nierozkładaną sofę.
Poryczałam się, nawet nie przyszedł spytać czemu płaczę.
Jest mi strasznie smutno.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 00:40   #763
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

dobranoc mamusie!!!
odezwęsie jutro

---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ----------

ola oni czasem mają takie odchyły, nie smuć sie <glaszcze>

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 00:47   #764
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj czuję się strasznie. Cały dzień Kuba bawi się moimi flakami, jak wcześniej kopał koło żeber, tak dzisiaj mi przestawia na dole wnętrzności.
Wczoraj miałam imieniny, 3 dni wcześniej przypominałam TŻtowi, dzień wcześniej mu przypominałam i jeszcze wczoraj rano.
I co - i k.... nic
A jak szedł się położyć, powiedziałam, żeby teraz nie wchodził, bo wietrzę (no nie wiem czemu mam takie gazy dzisiaj ) a on się wkurzył i poszedł spać do dużego pokoju na nierozkładaną sofę.
Co go kurde ugryzło ?!
Kochana wszystkiego dobrego z okazji imienin
A ja bym tżtowi wygarnęła z samego rańca.. dziękuję ci za mile spędzone imieniny... albo dzięki za kwiaty....i cisza. Ojj ja to nie mogę przeboleć nigdy jak mnie coś urazi, prędzej czy później wygarnę.. raczej prędzej i z takim większym wyrzutem Ale ja to zołza jestem

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 01:12   #765
Basia84
Rozeznanie

olakola wszystkiego najlepszego z okazji imienin
ja na twoim miejscu tez bym podziekowala za prezent ktorego nie bylo. niech mu sie zrobi glupio
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 01:34   #766
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Piszecie jak szalone, ja cale popoludnie zajete, dzis odrane musze pozalatwiac sprawy...wczoraj malo zjadlam bardzo...i wnocy obudzil mnie burczacy brzuch zjadlam kawalek ciasta drozdzowego i popilam mlekiem, bo az nie moglam spac
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 03:19   #767
kasandra82
Wtajemniczenie

Aaaaa padam z nog, dzisiaj od 9 rano do 8 wieczorem bylam poza domem, najpierw badania krwi a potem fryzjer, farbowanie wloskow i pasemka blond, godzinny powrot do domu. Facet co pobieral mi krew bo mowi ze on uwielbia jak ludzie sie boja pobierania krwi bo on kocha sie nad nimi znecac i wyciaga mi ta krew i mowi "tasty" czyli smakowita, eccchh niektorzy sa dziwni

Cytat:
ja raczej CC, więc znieczulenie na bank

mój lekarz nie lubi cesarek i skrzywił się na kartkę od okulisty, spytał czy to prawda co tam napisane. Powiedziałam, że prawda. Czy on mi może odmówić CC? Czy może być tak, że jest wskazanie do CC, a lekarz odmawia i każe rodzić SN albo wspomagany z kleszczami?

I co - i k.... nic
Moja siostra w polsce tez miala takie przeboje z lekarzem bo nie chcial uznac papaierow od okulisty, ale na szczescie udalo jej sie tak wszystko zalatwic ze w koncu zrobili jej cesarke. Z tego co mowila to lekarz moze zrobic co chce bo to on podejmuje ostateczna decyzje co do sposobu porodu poniewaz to on odpowiada za pacjentke w trakcie porodu a nie okulista. Pozatym wada wzroku nie kwalifikuje nikogo bezposrednio do cc.

Co do imienin to ci nie pomoge bo ja ich nie obchodze Moj M tez nie i nawet nie wiem kiedy on ma imieniny Wiec nie mamy problemu z prezentami.

Cytat:
a ja sie nastawiam wlasnie na epidural o ilex nie przyjade do szpitala za pozno bo podaja do 5cm rozwarcia. z tego co slyszalam to jednych znieczuli calkowicie i kompletnie nic nie czuja a na inne kobiety wogole. nie wiem od czego to zalezy. a i u mnie na SR mowili ze srednio porod trwa 8h bo na wejsciu dostaje sie kroplowke z czyms tam przyspieszajacym porod.
podziwiam was ze chcecie rodzic naturalnie ja nie mam odwagi a z drugiej strony wiem ze nic mi sie nie stanie po zastrzyku bo tutaj sa dobrzy anestezjolodzy i nie pozwolili by sobie na pomylke bo pozniej by sie nie wyplacili. czy ktoras z was jeszcze ma zamiar rodzic ze znieczuleniem czy tylko ja?
Ja mam cc wiec znieczulenie bede miala Co do anestezjologow to rzeczywiscie jest o tyle fajnie ze kazdy sie stara jak najlepiej zeby go czasem potem po sadach nie ciagac za jakies tam niedociagniecia.

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 06:04   #768
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

niezawsze a mnie ciekawi czy się popłakała bo jej się podbało czy dlatego, że niby jej chłopak widział
hmm o chlopaku jej nie pomyslalam, ale moze dlatego, ze to byl ich pierwszy pocalunek i niespodziewany
Cytat:

Nie wyobrazam sobie rodzic bez znieczulenia, jakie skutki uboczne sa? Wszystkie moje kolezanki z zzo rodzily i o niczym nie mowily, mowily tylko, ze to nic nie czuc jak wbijaja igle bo jest napierw znieczulenie miejscowe, anastezjolog chyba wie co robi.
Cytat:
a ja sie nastawiam wlasnie na epidural o ile nie przyjade do szpitala za pozno bo podaja do 5cm rozwarcia. z tego co slyszalam to jednych znieczuli calkowicie i kompletnie nic nie czuja a na inne kobiety wogole. nie wiem od czego to zalezy. a i u mnie na SR mowili ze srednio porod trwa 8h bo na wejsciu dostaje sie kroplowke z czyms tam przyspieszajacym porod.
czy ktoras z was jeszcze ma zamiar rodzic ze znieczuleniem czy tylko ja?
Ja tez z u nas sie podaje do 7cm rozwarcia.

Generalnie u nas polozna mowi, ze na 5 kobiet 1 rodzi bez znieczulenia i nas bardzo przekonywala do niego, po co sie meczyc mysle, ze nie mowila tego tak po protu, wv tym szpitalu co mowila o zzo to sie za nie nie placi. Mowilam ze jak jest mniejszy bol to lepiej mozna skoncentrowac sie na poleceniach i wspolpracy z polozna a nie tylko na tym jak bardzo boli.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 06:11   #769
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Chyba nigdy Was nie nadrobie pół dnia mnie nie było, a tu tyle stron naprodukowałyście Ja za godz idę do lekarza i też nie będzie mnie do popołudnia, bo wstąpie pewnie po drodze do mamy Jutro jadę pooglądać do tego sklepu gdzie wyprzedaż mają może akurat już coś kupie A w przyszłym tyg. zamawiam to łóżeczko http://allegro.pl/item1040972591_loz...uper_cena.html Jest tanie, a my niestety mamy ograniczony budżet no i może nie najlepsze jakościowo, ale na lepsze nas nie stać.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 08:03   #770
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
no i dodaję fotki pokoju naszego "dorosłego" dziecka( tak sam o sobie mówi) i mój wielki brzuchol. Smieję się że do porodu będę potrzebowała taczkę na ten "brzuszek"
jakiego masz dużego syna, widział zdjęcia na nk cały tatuś, śliczny brzusio
pszczolka87 no to teściowa pojechała ale dobrze, że jej o tym powiedziałaś, to zaleta ja też nauczyłam się mówić co mnie trapi do osób, które robią lub mówią tak, że nas ranią - ale tego nauczyłąm mnie moja praca
Cytat:
byłam na SR, ostatnie zajęcia... i teraz znowu mam 5 stron do nadrobienia jesteście nieziemskie!!

ślicznusi
Alguien super, ze na wizycie wszystko wporządku, też chcę żeby mi zrobili ten wymaz na paciorkowca wizyta w sobotę więc powiem ginowi, żeby mi to zrobił, co do rozwarcia też słyszłam, że jak jest niewiele to wcale nbie oznacza, że zaraz będzie więcej i zaczniemy rodzić

Cytat:
ja puki co nie chce zzo ale wyjdzie w trakcie jaki mam próg bólu, żeby u dentysty na dole leczyłam bez znieczulenia więc może i teraz dam radę, ale własnie też słyszałam, że zzo można podać tylko do 5cm rozwarcia później już nie jest wskazane i trzeba podpisać jakiś papier, że chcemy je na własne ryzyko.

Cytat:
I co - i k.... nic
Spóźnione ale szczere, wszystkiego naj, naj lepszego, co do TŻ oni mają takie jakieś humory nie wiadomo o co chodzi, zobczsz przejdzie mu, przyjdzie i przeprosi trzymam kciuki, żeby było dobrze

Hej mamuśki ja po śnaidanku, leje na dworze, idę do kosmetyczki na poprawę humoru, zrobię sobie żele na stopkach. Ostatnio śniło mi się, ze sama jadę do szpitala po tym jak mnie skurcze dopadły i co i oczywiście korek na trasie i zaczęłam wyzywać, obudziłam się i mówię o tym M on na to że takiej obcji nie mam żebym jechała sama i co i wczoraj wchodzimy na stronę jego uczelni na plan zajęć a tam dość dużo w czerwcu zajęć odwołanych i przełożonych na lipiec i mu mówię, że mi nie wierzył w sen

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 08:03   #771
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
byłam na SR, ostatnie zajęcia... i teraz znowu mam 5 stron do nadrobienia jesteście nieziemskie!!

sliczny

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Ja tez dzisiaj po wizycie. Pobrali mi material do zbadania na paciorkowca, wyniki powiedza mi za tydzien na nastepnej wizycie. Zapytalam o pare rzeczy i z ciekawostek, to polozna powiedziala, ze przez ostatni rok nacinali tylko 2-3 kobiety!! Mowila, ze grunt to wspolpraca miedzy pacjentka a polozna, a wtedy nie powinno nic tam peknac, ani nie bedzie potrzeby naciecia. No i mowila, ze raczej nie pozwalaja przenosic ciazy powyzej 41 tydzien. Aaa no i powiedziala, ze fakt, ze ktos ma rozwarcie np na 2 cm o niczym nie swiadczy, mozna tak czasem miesiac chodzic i nic sie nie bedzie dzialo
fajnie jest u was ze nie nacinaja. nie to co w PL

Cytat:
ja tez sie nastawiam na ZZO

Cytat:

I co - i k.... nic
biedna... tak jak dziewczyny pisza. podzekowala bym za prezent i strzelila focha

no i wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Nie wyobrazam sobie rodzic bez znieczulenia, jakie skutki uboczne sa? Wszystkie moje kolezanki z zzo rodzily i o niczym nie mowily, mowily tylko, ze to nic nie czuc jak wbijaja igle bo jest napierw znieczulenie miejscowe, anastezjolog chyba wie co robi.

Ja tez z u nas sie podaje do 7cm rozwarcia.

Generalnie u nas polozna mowi, ze na 5 kobiet 1 rodzi bez znieczulenia i nas bardzo przekonywala do niego, po co sie meczyc mysle, ze nie mowila tego tak po protu, wv tym szpitalu co mowila o zzo to sie za nie nie placi. Mowilam ze jak jest mniejszy bol to lepiej mozna skoncentrowac sie na poleceniach i wspolpracy z polozna a nie tylko na tym jak bardzo boli.
mam takie samo podejscie. po co sie meczyc skoro mozna dostac znieczulenie ja sie nie daje temu glupiemu kultowi matki polki ktora wszystko przetrzyma i jest taka wspaniala. jesli tylko zdarze to prosze o znieczulenie. rozmawialam juz o tym z moja gin i ona tez uwaza ze to nic zlego. tak wogole to poza PL zadko ktora kobieta bez znieczulenia rodzi i jakos dzieciaczki sa cale i zdrowe

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-20 o 08:04
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 08:05   #772
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry.
Jestem zła. Obudziła mnie sąsiadka puszczająca muzykę na cały regulator o godzinie 7:30
Troszkę poleżałam, popatrzyłam na ruszający się brzuch. Poczułam pierwsze ruchy powyżej pępka
Za oknem szaro i buro- nic się człowiekowi nie chce w taką pogodę...
Stary 2010-05-20, 08:19   #773
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Jestem zła. Obudziła mnie sąsiadka puszczająca muzykę na cały regulator o godzinie 7:30
Troszkę poleżałam, popatrzyłam na ruszający się brzuch. Poczułam pierwsze ruchy powyżej pępka
Za oknem szaro i buro- nic się człowiekowi nie chce w taką pogodę...
fajnie z tymi ruchami oby tylko nie po zebrach
a sasiadke to bym
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 08:23   #774
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

hej u mnie dziś mgła więc może pogoda się poprawi... Mam taką nadzieję, bo tż ma wolne i planujemy małego grilla na obiad

jaszczka śliczna piłeczka
olakola wszystkiego najlepszego z okazji imienin A tż wygranij co myślisz
kwiatuszek mnie się bardzo podoba to łóżeczko i faktycznie cena spoko jak na takie z szufladą

Wczoraj się wkurzyłam na You Can Dance, bo odpadła Ania, a ona tak ładnie tańczyła!! Chciałam, żeby odpadła ta Ilona. A co do sukienki Rusin- bez komentarza!! Po prostu nie mogłam na nią patrzeć I w ogóle drażni mnie jej głos, jakby miała gluty w gardle heheeh
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 08:25   #775
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
fajnie z tymi ruchami oby tylko nie po zebrach
a sasiadke to bym
Myślałam, że wcale nie poczuję ruchów powyżej pępka, bo dziecko jest tak niziutko ułożone.
Jak będzie kopać po żebrach to nie wiem jak przeżyję, bo kiedyś miałam pęknięte żebro i skutki odczuwam do dziś.

Jak spotkam małolatę to jej powiem, że lepiej by zrobiła jakby przed wyjściem do szkoły się pomodliła o dobre oceny a nie budziła sąsiadów
Stary 2010-05-20, 08:26   #776
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Co do znieczulenia- u mnie w szpitalu nie dają, bo to wymaga obecności anestezjologa, ale przecież ono i tak nie działa przez cały czas... Zresztą ja zniosę wszystko, aby tylko dziecko było zdrowe.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

lazurowa współczuję, dobrze że ja nie mam sąsiadów za ścianą :/
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 08:43   #777
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Co do znieczulenia- u mnie w szpitalu nie dają, bo to wymaga obecności anestezjologa, ale przecież ono i tak nie działa przez cały czas... Zresztą ja zniosę wszystko, aby tylko dziecko było zdrowe.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

lazurowa współczuję, dobrze że ja nie mam sąsiadów za ścianą :/
Zazdroszczę braku sąsiadów. Mnie otaczają z trzech stron. U góry sąsiadka ma straszny kaszel od papierochów i wieczorami ma jakieś ataki. Obok sąsiedzi mają łazienkę i słyszę wszystkie wspaniałe odgłosy...
No a niżej małolata i jej muzyka oraz jej ojciec z bardzo donośnym głosem, który bardzo lubi awantury.
Stary 2010-05-20, 08:57   #778
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Ja też się cieszę że nie mam sąsiadów za ścianą. Nasz domek leży w takim miejscu, że na lewo - pole, na prawo - pole, z przodu - pole, z tyłu - pole hahaha

a co do kopniaczków - mnie Maleństwo kopie po pęcherzu - bo też leży niziutko. Nóżki i pupka na dole a główka, troszkę nad pępkiem
Mały/-ła wiercipięta.

Dziś 27 tydzień

co do pogody - u mnie też mgła i NIE PADA, więc może się pogoda popawi.
Stary 2010-05-20, 09:11   #779
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry
dzisiaj sobie pospałam jak miło...

Jaszczka – przepiękny brzuszek, okrągły, głsadziutki i taki "do przytulania" PIEKNIE

Alguien - tak, następna obowiązkowo dziewczynka )))))))

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

info od mlm
jest poza W-wa i nie ma kompa. Wszystko u niej OK
i POZDRAWIA

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

info od justynacz80
wczoraj na chwilę się podłączyła i napisała do mnie, że

"Nie było mnie dosć dawnona wizażu, bo byłam w szpitalu od soboty. Na szczęście nic powaznego się nie stało, ale mam robić wszystko 2x wolniej Pozdrawiam ciepło i zabieram się za nadrabianie zaległości w wątku. Justyna"

Potem niestety już się nie odezwała. Mam nadzieję, że wszystko OK tylko nie ma siły siedzieć przy kompie...

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 09:13   #780
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Ja też się cieszę że nie mam sąsiadów za ścianą. Nasz domek leży w takim miejscu, że na lewo - pole, na prawo - pole, z przodu - pole, z tyłu - pole hahaha

a co do kopniaczków - mnie Maleństwo kopie po pęcherzu - bo też leży niziutko. Nóżki i pupka na dole a główka, troszkę nad pępkiem
Mały/-ła wiercipięta.

Dziś 27 tydzień

co do pogody - u mnie też mgła i NIE PADA, więc może się pogoda popawi.
Zazdroszczę Ci tego, że mieszkasz na "odludziu". Chętnie bym sobie w takim miejscu odpoczęła. Bardzo lubię ciszę i spokój.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości