|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#754 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Rozeznanie
|
Ja po rowerku zjadłam za dużą kolację
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
A tak poza tym to witaj
![]()
![]() |
#757 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() No a teraz reszta mojej tabeli , te koszmarne wymiary : w pasie :94 w biodrach :109 w biuście:109 udo:58 same widzicie tragedia :/ ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- może podam Wam moje plany co do jutrzejszego menu Śniadanie : pół bułki pełnoziarnistej z chudym twarożkiem ok. 100g wymieszanego z pół łyżki miodu Obiad: Bigos (niestety jest to niezależne ode mnie :/ teściowa zaprosiła na obiad) więc obejdę się bez 2 śniadania Podwieczorek: jabłko a na kolacje nie mam jeszcze pomysłu :/ może jabłko z marchewką potarte. co Wy na to ?? Wszelkie opinie miło widziane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 |
Rozeznanie
|
a tam tragedia zawsze moze byc gorzej..
zjadlam na kolacje cos co mialo 240 kcal! mianowicie byl to tunczyk z warzywami + 2 lyzki rozkruszonego twarogu. nie sadziłam ze az tyle wyjdzie. spac ide za 3 godziny pewnie.. oby mi sie nie odłożylo w biodrach! witam wszystki nowe dziewczyny. nie zadążam wszytskiego czytac! ![]()
![]() |
#759 |
Raczkowanie
|
dzięki za wyrozumiałośc'
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pół łyżki miodu brzmi dla mnie bardzo słodko jak na 100g, ale jeśli tyle potrzebujesz to na początek może być ![]() Bigos - no w taki wypadku to warto zjeść, bo teściowa, ale zawsze można to w jakimś stopniu ograniczyć jeśli możesz, to mniej nałóż lub poproś o mniejszą porcję bo coś tam , a jak nie, to trudno i tyle, nie codziennie jada się u teściowej ![]() Owoce polecane są do godziny 16, a już na pewno nie na kolację, przed snem więc może zastąp je czymś innym - najlepiej białkiem ![]()
![]() |
![]() |
#761 |
Przyczajenie
|
Witajcie chudzinki!
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, to że tu znalazłyście się to tylko świadczy dobrze o Was ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale wracając do moich grzeszków ![]() ![]() a dzisiejsze żarełko moje: 1/ płatki owsiane+mleko+truskawki+o rzechy włoskie i herbata 2/ jabłko+kawa z mlekiem 3/ 2 ziemniaczki młode+kalafior+jajko+kefi r 4/ koktajl z truskawek i kefiru+kr razowca z serem białym 5/ sałatka z pomidora i ogórka+kr razowca+herbata ziel. Kochane trzymajcie się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() Gdzie masz te grzeszki? Bo yyyy, nie widzę? Czy może to ta zmniejszona ilość ruchu? ![]() Masz 100% racji - każda z nas ma przy sobie kilogramy, których nie lubi, jedna więcej, druga mniej, ale to ciągle są bagaże, którzych się pozbywamy, a tutaj im większe wyzbycie się zmieszania/wstydu/niepewności tym lepiej ![]()
![]() |
![]() |
#763 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dalej tabela : brzuch: 110 biodra 109 talia: 94 Jeśli chodzi o obiad to napewno poproszę o mniejszą porcję ![]() A co do kolacji to może płatki owsiane na chudym mleku ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do obiadu - myślę, że teściowa nie potraktuje Cię jak mężczyznę i rozsądnie nałoży jedzonka - tak, aby nie przesadzić, ale pokazać, że Ci nie żałuje ![]() Kolacja i owsiane -> raczej się ich wystrzegaj o tej porze, ponieważ w nich przeważają węglowodany ![]() Łatwa i szybka kolacja: jajka na twardo albo wieśniak z warzywkiem (a nawet bez) lub jogurt naturalny (tutaj najwyżej dodatek otrąb i siemienia, ale lepiej nic) bądź homo nat czy też omlet albo lekka surówka/sałatka ![]()
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-06-08 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Raczkowanie
|
hej kobitki.
ja dziś tylko na sekundę. spowiadam się, nawet bez przejrzenia postów. 1) 2 x kanapka z serkiem i pomidorem i 2x jabłko 2) kotlecik z kuraka (bez panierki) i 0,5 warzyw na patelnię + 2x kromka chleba razowca. 3) tuńczyk w warzywach 4) omlet z otrębami 5) znów tuńczyk - miałam jakąś fazę ![]() Trzymajcie się kochane. Ja lecę poćwiczyć, powkuwać VAT i spać ![]()
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez Was ten tuńczyk ciągle mi chodzi po głowie, a w szczególności sałatka z tuńczyka ![]() ![]() Też mykam spać, jutro robię sobie wolne od szkoły, ale kolejny cały dzień spędzę na nauce więc trzeba wcześniej wstać, żeby ogarnąć materiał... Miłych senków moje Drogie ![]()
![]() |
![]() |
#767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
koniec z sokami, słodycznami (bez, których nie umiałam życ' ), podjadaniem, liczenie kalorii, wytrwałośc' w diecie conajmniej do 65 kg, dużo warzyw i owoców ![]() trening: hmmm... tego nienawidzę :/ napewno basen raz w tygodniu jak zawsze, dłuuugie spacery, postaram się biegac' nio i brzuszki ![]() a na kolację 2 jajka na twardo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na śniadanie zamiast miodu dorzuciłabym jakiś owoc, np. truskawki, bo na czasie ![]() ![]() A na śniadanko polecamy - bo chyba większosc dziewczyn to fanki takiego śniadanka - płatki owsiane z owocami i otrębami. Oczywiście na mleczku ![]() [edit] widzę, że sie spóźniłam z radami, bo Paula rzuciła garścią pomysłów ![]() ![]()
Hope springs eternal.. Edytowane przez trutututu Czas edycji: 2010-06-08 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Sosów absolutnie rzadnych nie jadam. Powiedziałam sobie koniec ![]() na podwieczorek zdecydowanie wybrała bym wieśniaka ![]() Musze się wybrac' na porządne zakupy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Będę się musiała przekonac' do warzyw... bo przyznam szczerze, że nie przepadam. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- mój mąż jest górnikiem więc dla niego będę musiała gotowac' osobno.... mam nadzieję, że wystarczy mi wytrwałości. Na szczęście lubię gotowac' więc mam nadzieję, że nie znaiechęcę się lada dzień .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty to masz zawsze smaczne menu ![]()
![]() |
![]() |
#771 |
Raczkowanie
|
nie spóźniłaś się
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- ja juz uciekam. Jeszcze raz wielkie dzięki ![]() ![]() Życze Wam spokojnej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Chciałam sie przyłaczyc! Zaczac po raz kolejny, tym razem juz na poważnie! Mam nadzieje ze mnie przygarniecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() podaj swoje wymiary do tabelki, którą prowadzimy (wzrost, waga początkowa, obecna, docelowa, talia, brzuch, biodra, udko, postanowienia, trening) p.s. masz strasznie demotywujący nick ![]()
Hope springs eternal.. Edytowane przez trutututu Czas edycji: 2010-06-08 o 23:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do majonezu, na święta w londynie moja mama robiła wszystkie potrawy z majonezu hellmansa extra light. Miał 3% tłuszczu i minimalną liczbe kcal, nie pamietam ile ale wtedy sobie pomyślałam ze tyle samo ma mniej wiecej keczup. Dzisiaj obudziły mnie kurcze łydek, musze przestac pic kawe.
![]() |
![]() |
#776 |
Raczkowanie
|
Witam!
Wczoraj już nie zdążyłam zajrzeć ponownie, praca, po pracy odbiór dziecka , obiadek , lekcje, basen itd..... No wczorajszy jadłospis ( mój niestety trochę się różni ze względu na dziecko, a nie mam czasu pichcić osobno dla każdego ) I śniadanko 9.00 rano: płatki owsiane z mlekiem o% II śniadanko 12.00: gruszka , banan obiad 16.30 : ziemniaki, mizeria z jogurtem o% + jajko sadzone dodatkowo córcia ok. 18.30 mandarynki no i o 19.00 godzinka basenu a po nim nie miałam już siły na nic więc domek i spanko. A dzisiaj trochę inaczej: I śniadanko 9.00 płatki z mlekiem II śniadanko : kisiel ( taki do zalewania) uwielbiam go no może pomiędzy jakaś szarlotka też do zalewania obiad : mizeria z jogurtem + 2 paróweczki i wieczorem ( wykorzystując że dzisiaj córka u dziadków ) planuję jakieś 2 godzinki roweru. No z tym to zobaczę jak wyjdzie bo niestety 20 zbliża się nieubłaganie i trzeba policzyć te diabelne podatki i Vaty... Jeśli mogę prosić o wpisanie mnie do tabeli to bardzo proszę: wzrost 172 cm waga początkowa 92,3 waga 88 kg docelowa waga 60 no i te wymiary ( duże ) biust 108 cm pas 92 cm biodra 109 cm udo 65 cm życzę miłego dnia i wytrzymałości ... ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- A zapomniała dodać mój przepis na tuńczyka w sosie własnym: tuńczyk serek Piątnicy lekki ( taki grani ) i można dodać albo ananas, albo ogórka, albo papryka, kukurydza kto jak woli na słodko czy na pikantnie.
![]() |
#777 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I już mi tak nie słodźcie! Napisałam na szybkiego co przyszło mi do mej zmęczonej nauki łepetynki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie, że ktoś zajmuje się nowymi osobami i mówi im co i jak ![]() Cytat:
Szczerze mówiąc dla mnie w tego typu sałatkach jakaś szczęść majonezu musi być, nie duża, bo nie lubię go zbyt wiele, ale żeby jednak było - poczekam z taką sałatką i innymi smakowitościami jak już osiągnę cel ![]() ![]() CO do produktów light tych nie stosuję, ponieważ jakiś czas temu słyszałam w programach o zdrowiu, iż potrafią być one szkodliwe ![]() Cytat:
![]() Parówkę zastąpiłabym czymś bardziej wartościowym i mniej tłustym ![]() Jak powiedziałam, tak zrobiłam. Dziś siedzę w domu i dalej się uczę. 1/4 słówek z francuskiego już umiem. Liczę na to, że niedługo się nauczę (już ja widzę to niedługo...) i potem zabiorę się za historie ![]() ![]() Waga dziś rano, po moim wczorajszym jadłospisie, który podałam, pokazała 1,5kg więcej ![]() Nie wiem, jak się do tego ustosunkować... I Śniadanie jadłam koło 7.40: 2kromki wieloziarnistego (50g) + 2plasterki chudej szynki (50g) + 100g wieśniaka + ogórek i pieprz (znowu bez soli ![]() i ok godzinę po tym zjadłam uśmiech arbuza ![]()
![]() |
![]() |
#778 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kisiel ok, ale bez cukru ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
No właśnie u mnie jest ten problem że ja dużo nie jem a tyje. Kolacja dla mnie to mordęga, nie potrafię jeść po 18 bo potem źle śpię ale za to piję litrami wodę i herbatę. a jak zjem obiad ok. 17 tej to później nie dam rady już nic wcisnąć, u mnie to chyba przemęczenie pracuję od 5 rano do 16 i dodatkowo w domu mam druga pracę więc chyba zmęczenie tu góruje. Muszę pomyśleć o zmianie jadłospisu. Córka trochę inaczej je, jej jadłospis to :
I śniadanie w domu rano dwie kromki chleba z białym serkiem II śniadanie do szkoły : dwie podwójne kromki z szynką, no a w upały z serkiem ok. 16 jogurt Obiad z nami : wczoraj mizeria z ziemniakami i jajko sadzone wieczorem zjada jabłka, mandarynki albo inne owoce ( jak dziecko ona warzyw nie zje) dodatkowe informacje do tabeli wiek 33 lata brzuch talia 96 cm postanowienia? jeść bardziej regularnie, bez słodyczy, mniej smażonego trening: dwa razy w tygodniu basen, rower co drugi dzień, sporadycznie aerobik
![]() |
#780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli źle się czujesz jedząc po 18, to nie ma co na siłę próbować z tym walczyć.. Po prostu organizm tak ma i już. Osobiście przesunęłabym godziny posiłków, np. Iśniadanie 8.00 II śniadanie 11.00 III lunch (bo rozumiem, że z obiadem musisz czekać na resztę rodzinki) 14.00 IV obiad 17.00.. No i pamiętaj - witaminki! czyli jedz kochana warzywa.. nie są zapychające, a sama wiesz, że bardzo zdrowe. Trzymaj się ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.