![]() |
#751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3
Mnie mdłości trzymały do 16 tygodnia, ba tak po 12 się nasiliły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Raczkowanie
|
Witam Was kochane, w czwartek dowiedzialam sie ze jestem w 5 tyg ciazy. Moje objawy: brak okresu, podwyzszona temp (37-37,5) w tych granicach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Przyczajenie
|
cześć kobitki... wkońcu się udało po prawie dwóch latach
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Przyczajenie
|
![]() Hej kobietki, ![]() Mam pytanie. w dnie nieplodne (tak mniewam bo 2 msc temu odtawilam tabsy ale cykle mialam te dwa do tej pory regularne) kochalam się z zaabezpieczeeniem (prezerwatywa). Okres mialam ostatnio od 10 grudnia a kochalam sie 1 grudnia. od wczoraj dziwnie sie czuje- siedzialam i modlilam sie zeby nie wymiotowac a zanosilo mnie, ze bieglam do toalety!! ddzis jest jeszcze gorzej- boli mnie dziwnie krzyz- tak PROMIENIUJE DO MIEDNICY I NOG NAWET- MASAKRA. zatrucie pokarmowe czy fasolka? to chyba NIEMOZLIWE, ze fasolka, co? chcialabym, bo jestem w zwiazku dlugim i szczesliwym, z drugiej strony nie powinnam, studia itp... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Zadomowienie
|
napewno wiesz że prezerwatywa nie daje 100% bezpieczeństwa , a tylko ok70-80%. także ryzyko zawsze jest większe niż przy pigułkach. najłatwiej zrobić test ciążowy i będziesz wiedziała na czym stoisz
![]()
![]() |
#756 |
Rozeznanie
|
Hej Kobietki
![]() To i ja się podzielę moimi objawami jeszcze przed @: -ból brzucha i piersi jak na @ -senność Jeszcze przed terminem @ byłam prawie pewna, że coś chyba jest inaczej - w dzień w który powinnam dostać @ zrobiłam test i zobaczyłam cień bladziutkiej różowej kreseczki, a już następnego dnia wyraźne dwie czerwone krechy ![]() ![]()
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
Oczywiscie ze jest to normalne nic sie nie boj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#759 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dawno mnie tu nie bylo...po nieudanym zajsciu w ciaze. Ale znow jest nadzieja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Jestem tu nowa, więc na początku mogę być troszkę "zielona". Ja staram się z moim TŻ o dzidzię od roku. Od 17 roku życia mam problemy ginekologiczne, najpierw całkowicie rozregulowany cykl, później torbiele, później przy badaniach stwierdzono u mnie zbyt niski poziom progesteronu. Mogła bym wymieniać do jutra. Na szczęście trafiłam na super panią dr., która kierowała i leczyła mnie od samego początku. I dzięki niej od roku mam regularne cykle (ale długie 40 dniowe). I właśnie rok temu na wizycie powiedziała mi, że odkładanie u mnie macierzyństwa na później może nie być dobre. Oczywiście to nie oznaczało, że już teraz mam się brać (miałam wtedy 20lat) ale tak w ciągu 2-3 lat o tym pomyśleć. A, że już wtedy miałam mojego TŻ przy sobie od 4 lat, to wiedziałam, że to jest ten moment. Ale żeby to wszystko było takie proste... Przez rok kupiłam tyle testów, że mogła bym zaopatrzyć w nie pół Polski, a w 40 dniu przychodziła złośliwa @. Teraz mam nadzieję, że się udało. @ spóźnia mi się już 8 dni. Wciąż mam przepełniony pęcherz, kłucie prawego jajnika. W dniu @ miałam tylko takie plamienia, ze 2 razy poleciało i cisza. I strasznie pełna jestem, zwłaszcza w nocy mam uczucie jakby mi betonem brzuch zalewali. Dzień po @ zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Aż się popłakałam. Ale zadzwoniłam do pani dr (w górach jest prawie do końca stycznia) i ta mnie uspokoiła, że domowe testy mogą u mnie nie wyjść ze względu na wcześniejsze problemy hormonalne. Na razie mam brać Luteinę (którą mi wcześniej przepisała) i jak nie przyjdzie do końca tego tyg to biec na betę. Ufff.. ale się rozpisałam. Ale zegar w głowie też mi się przestawił. Cały dzień mogę spać a wybije magiczna 22 i sen zastępuje mnóstwo energii. Mam nadzieję, że się udało.. Tak strasznie bym chciała.. Cały czas boję się tego znienawidzonego uczucia, że @ przylazła :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() Bo moje kciuki już drętwieją od trzymania ![]() Teraz poczytam troszkę o Was, żeby być w temacie tak dokładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Raczkowanie
|
Ja jestem w ok 6 tyg ciazy
![]() ![]() ![]() ![]() Uwierzcie, warto byc dobrej mysli! ![]() Pierwsza wizyta w srode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Raczkowanie
|
moje gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Raczkowanie
|
dziekujemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Przyczajenie
|
Przede wszystkim gratulacje!! Dużo zdrówka dla Ciebie i fasolki!!
![]() U mnie nadal brak @. A mnie dzisiaj cały dzień głowa boli.. taka rozmemłana się czuję. Ten tydzień strasznie mi się wlecze. Mam pytanie, czy są dziewczyny, które testy też zawiodły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Raczkowanie
|
ja przestalam miec okres od poczatku listpada i od tamtej pory wszystki testy byly negatywne a wizyta u ginekologa przed swietami nie pokazala ciazy :/:/
wiec jestem specyficznym przypadkiem... dopiero 5 dni temu po wreszcie pozytywnym tescie i pozniejszej wizycie u ginekologa tym razem w szpitalu okazalo sie ze jestem w ciazy w ok 6 tyg... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Przyczajenie
|
Karolina, dałaś mi troszkę nadziei
![]() ![]() Chciałabym, żeby mi się też teraz udało.. Cały czas powtarzam sobie: nie nakręcać się! ale moja psychika już mnie nie słucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Raczkowanie
|
Pati spokojnie
![]() ![]() ale tego nie da sie uniknac ani zaprzestac... po prostu nie stresuj sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Przyczajenie
|
Oj, wiem, że się nie da..
Masz rację. Wrzucam na luz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Raczkowanie
|
naprawde
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Wtajemniczenie
|
Moje pierwsze objawy to przede wszystkim zmęczenie. Ciągle mogłabym spać! I brak miesiączki. Nic ponadto
![]()
![]() |
#773 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie Dziewczyny jestem tu nowa i jakoś słabo się oriętuje ale mam nadzieję że mi pomożecie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe Mamusie gratuluję i trzymam kciuki za staraczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Przyczajenie
|
niunia_05 dziekuje za pocieszenie, ale dla mojego spokoju zrobię teścik żeby już się nie zadręczać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Niunia, moje gratulacje!! ![]() ![]() Karolina, przyznam szczerze, że troszkę mnie jakoś uspokoiłaś. Nie myślę o tym, oczywiście uważam na siebie ale.. co ma być to będzie ![]() ![]() Ale mimo wszystko u mnie @ nadal brak. W dodatku mam takie dziwne uczucie od 3-4 dni w gardle, jak bym kluskę połknęła i stanęła mi w przełyku. Myślałam, że się przeziębiłam, bo nawet jakoś tak kości mnie bolały, jakby mnie rozkładało, ale chyba przejdzie bokiem. Oby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Raczkowanie
|
Trzymam mocno kciuki
![]() Tez mam 20 lat i mimo mlodego wieku ciesze sie z ciazy... oczywiscie rodzice nie bardzo ale jak wspominalam z mama juz jest OK, tata dowie sie w weekend, a dzis jade do mojego TŻ na spotkanie z tesciowa + moja mama ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Przyczajenie
|
Karolina, to trzymam kciuki, żeby rozmowy przebiegły pomyślnie
![]() Także u mnie wiek też nie jest żadną przeszkodą. W sumie to mój TŻ skończy 26 lat, więc czas najwyższy. A poza tym moja mama mówi, że te lata to najlepszy wiek na ciąże ![]() Justine, gratuluje!! Zdrówka dla Ciebie i Fasolki ;* Edytowane przez Pati_752 Czas edycji: 2011-01-14 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
Rozmowy przebiegly...... Ok. nic fajnego, ale niemilo tez nie bylo. Teraz wszyscy czekaja jak zareaguje moj tata. A tak to w porzadku....
Zobaczymy... w srode ide do lekarza prowadzacego i wszystkiego dowiem sie w 100% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.