Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 06:46   #751
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Mnie mdłości trzymały do 16 tygodnia, ba tak po 12 się nasiliły.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-25, 20:37   #752
niunia_05
Raczkowanie

GG do niunia_05

Witam Was kochane, w czwartek dowiedzialam sie ze jestem w 5 tyg ciazy. Moje objawy: brak okresu, podwyzszona temp (37-37,5) w tych granicach powiekszone i obolale piersi z zylkami, apetyt OLBRZYMI, sennosc, bol jajnikow i podbrzusza. To chyba na tyle:P
niunia_05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 16:02   #753
motylek0188
Przyczajenie

cześć kobitki... wkońcu się udało po prawie dwóch latach ... tydzień przed świętami robilam sobie test no i dwie kreseczki na nastepny dzień poszłam do gina no i potwierdził 5 tyg ciąże ... teraz jestem w siudmym tygodniu no i prawie żadnych objawów... tylko lekkie zmeczenie i bolące piersi... życze innym staraczkom takich miłych niespodzianek
motylek0188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 16:08   #754
forumiasta1989
Przyczajenie

Hej kobietki,
Mam pytanie. w dnie nieplodne (tak mniewam bo 2 msc temu odtawilam tabsy ale cykle mialam te dwa do tej pory regularne) kochalam się z zaabezpieczeeniem (prezerwatywa). Okres mialam ostatnio od 10 grudnia a kochalam sie 1 grudnia. od wczoraj dziwnie sie czuje- siedzialam i modlilam sie zeby nie wymiotowac a zanosilo mnie, ze bieglam do toalety!! ddzis jest jeszcze gorzej- boli mnie dziwnie krzyz- tak PROMIENIUJE DO MIEDNICY I NOG NAWET- MASAKRA. zatrucie pokarmowe czy fasolka? to chyba NIEMOZLIWE, ze fasolka, co? chcialabym, bo jestem w zwiazku dlugim i szczesliwym, z drugiej strony nie powinnam, studia itp...
forumiasta1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 17:21   #755
diatoma
Zadomowienie

napewno wiesz że prezerwatywa nie daje 100% bezpieczeństwa , a tylko ok70-80%. także ryzyko zawsze jest większe niż przy pigułkach. najłatwiej zrobić test ciążowy i będziesz wiedziała na czym stoisz

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 15:51   #756
anetika
Rozeznanie

Hej Kobietki
To i ja się podzielę moimi objawami jeszcze przed @:
-ból brzucha i piersi jak na @
-senność
Jeszcze przed terminem @ byłam prawie pewna, że coś chyba jest inaczej - w dzień w który powinnam dostać @ zrobiłam test i zobaczyłam cień bladziutkiej różowej kreseczki, a już następnego dnia wyraźne dwie czerwone krechy Jestem o tyle szczęśliwa, że udało się w pierwszym cyklu starań. Nigdy nie obserwowałam temperatury i śluzu bo po prostu nie miałam takiej potrzeby... I właśnie mam pytanie do kobietek w ciąży czy podwyższona temperatura ciała odnosi się tylko do temperatury w pochwie? Bo ja mam podwyższoną tempkę pod pachą (36,8-37,4) czy to jest normalne? Bo szczerze trochę się obawiam czy to jest normalne, wizytę u lekarza mam w połowie stycznia, i nie chciałabym do tego czasu żyć w stresie, że coś jest nie tak... Bardzo proszę kobietki o odpowiedź

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 19:14   #757
niunia_05
Raczkowanie

GG do niunia_05

Oczywiscie ze jest to normalne nic sie nie boj Ja mam ciagle temp pow 37 i jestem w 8 tyg ciazy. Wszystko jest ok

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 12:58   #758
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_05 Pokaż wiadomość
Oczywiscie ze jest to normalne nic sie nie boj Ja mam ciagle temp pow 37 i jestem w 8 tyg ciazy. Wszystko jest ok
Dzięki wielkie za pocieszenie

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 15:58   #759
Karolina_I
Raczkowanie

Witam
Dawno mnie tu nie bylo...po nieudanym zajsciu w ciaze.

Ale znow jest nadzieja Dzis robilam test i wyszedl pozytywnie i jak da rade to jeszcze dzis bede u ginekologa na wizycie
Karolina_I jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 22:33   #760
Pati_752
Przyczajenie

Witam
Jestem tu nowa, więc na początku mogę być troszkę "zielona".
Ja staram się z moim TŻ o dzidzię od roku. Od 17 roku życia mam problemy ginekologiczne, najpierw całkowicie rozregulowany cykl, później torbiele, później przy badaniach stwierdzono u mnie zbyt niski poziom progesteronu. Mogła bym wymieniać do jutra. Na szczęście trafiłam na super panią dr., która kierowała i leczyła mnie od samego początku. I dzięki niej od roku mam regularne cykle (ale długie 40 dniowe). I właśnie rok temu na wizycie powiedziała mi, że odkładanie u mnie macierzyństwa na później może nie być dobre. Oczywiście to nie oznaczało, że już teraz mam się brać (miałam wtedy 20lat) ale tak w ciągu 2-3 lat o tym pomyśleć. A, że już wtedy miałam mojego TŻ przy sobie od 4 lat, to wiedziałam, że to jest ten moment.
Ale żeby to wszystko było takie proste... Przez rok kupiłam tyle testów, że mogła bym zaopatrzyć w nie pół Polski, a w 40 dniu przychodziła złośliwa @.

Teraz mam nadzieję, że się udało. @ spóźnia mi się już 8 dni. Wciąż mam przepełniony pęcherz, kłucie prawego jajnika. W dniu @ miałam tylko takie plamienia, ze 2 razy poleciało i cisza. I strasznie pełna jestem, zwłaszcza w nocy mam uczucie jakby mi betonem brzuch zalewali. Dzień po @ zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Aż się popłakałam. Ale zadzwoniłam do pani dr (w górach jest prawie do końca stycznia) i ta mnie uspokoiła, że domowe testy mogą u mnie nie wyjść ze względu na wcześniejsze problemy hormonalne. Na razie mam brać Luteinę (którą mi wcześniej przepisała) i jak nie przyjdzie do końca tego tyg to biec na betę.

Ufff.. ale się rozpisałam. Ale zegar w głowie też mi się przestawił. Cały dzień mogę spać a wybije magiczna 22 i sen zastępuje mnóstwo energii.

Mam nadzieję, że się udało.. Tak strasznie bym chciała.. Cały czas boję się tego znienawidzonego uczucia, że @ przylazła :/
Pati_752 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 22:35   #761
justine_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pati_752 Pokaż wiadomość
Witam
Jestem tu nowa, więc na początku mogę być troszkę "zielona".
Ja staram się z moim TŻ o dzidzię od roku. Od 17 roku życia mam problemy ginekologiczne, najpierw całkowicie rozregulowany cykl, później torbiele, później przy badaniach stwierdzono u mnie zbyt niski poziom progesteronu. Mogła bym wymieniać do jutra. Na szczęście trafiłam na super panią dr., która kierowała i leczyła mnie od samego początku. I dzięki niej od roku mam regularne cykle (ale długie 40 dniowe). I właśnie rok temu na wizycie powiedziała mi, że odkładanie u mnie macierzyństwa na później może nie być dobre. Oczywiście to nie oznaczało, że już teraz mam się brać (miałam wtedy 20lat) ale tak w ciągu 2-3 lat o tym pomyśleć. A, że już wtedy miałam mojego TŻ przy sobie od 4 lat, to wiedziałam, że to jest ten moment.
Ale żeby to wszystko było takie proste... Przez rok kupiłam tyle testów, że mogła bym zaopatrzyć w nie pół Polski, a w 40 dniu przychodziła złośliwa @.

Teraz mam nadzieję, że się udało. @ spóźnia mi się już 8 dni. Wciąż mam przepełniony pęcherz, kłucie prawego jajnika. W dniu @ miałam tylko takie plamienia, ze 2 razy poleciało i cisza. I strasznie pełna jestem, zwłaszcza w nocy mam uczucie jakby mi betonem brzuch zalewali. Dzień po @ zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Aż się popłakałam. Ale zadzwoniłam do pani dr (w górach jest prawie do końca stycznia) i ta mnie uspokoiła, że domowe testy mogą u mnie nie wyjść ze względu na wcześniejsze problemy hormonalne. Na razie mam brać Luteinę (którą mi wcześniej przepisała) i jak nie przyjdzie do końca tego tyg to biec na betę.

Ufff.. ale się rozpisałam. Ale zegar w głowie też mi się przestawił. Cały dzień mogę spać a wybije magiczna 22 i sen zastępuje mnóstwo energii.

Mam nadzieję, że się udało.. Tak strasznie bym chciała.. Cały czas boję się tego znienawidzonego uczucia, że @ przylazła :/
Trzymam mocno kciuki!
justine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 22:58   #762
Pati_752
Przyczajenie

Dziękuję
Bo moje kciuki już drętwieją od trzymania

Teraz poczytam troszkę o Was, żeby być w temacie tak dokładnie.
Stary 2011-01-13, 15:04   #763
Karolina_I
Raczkowanie

Ja jestem w ok 6 tyg ciazy UDAŁO SIĘ!!!

Uwierzcie, warto byc dobrej mysli!

Pierwsza wizyta w srode
Stary 2011-01-13, 15:35   #764
justine_
Raczkowanie

moje gratulacje I duzo zdrowia!!
Stary 2011-01-13, 15:48   #765
Karolina_I
Raczkowanie

dziekujemy
Stary 2011-01-13, 20:08   #766
Pati_752
Przyczajenie

Przede wszystkim gratulacje!! Dużo zdrówka dla Ciebie i fasolki!!

U mnie nadal brak @. A mnie dzisiaj cały dzień głowa boli.. taka rozmemłana się czuję. Ten tydzień strasznie mi się wlecze.

Mam pytanie, czy są dziewczyny, które testy też zawiodły?
Stary 2011-01-13, 20:21   #767
Karolina_I
Raczkowanie

ja przestalam miec okres od poczatku listpada i od tamtej pory wszystki testy byly negatywne a wizyta u ginekologa przed swietami nie pokazala ciazy :/:/
wiec jestem specyficznym przypadkiem... dopiero 5 dni temu po wreszcie pozytywnym tescie i pozniejszej wizycie u ginekologa tym razem w szpitalu okazalo sie ze jestem w ciazy w ok 6 tyg...
Stary 2011-01-13, 20:51   #768
Pati_752
Przyczajenie

Karolina, dałaś mi troszkę nadziei Jeszcze raz gratuluję!!

Chciałabym, żeby mi się też teraz udało.. Cały czas powtarzam sobie: nie nakręcać się! ale moja psychika już mnie nie słucha
Stary 2011-01-13, 20:57   #769
Karolina_I
Raczkowanie

Pati spokojnie Ja tez mialam sie "nie nakrecac"

ale tego nie da sie uniknac ani zaprzestac... po prostu nie stresuj sie na spokojnie i z dobrym humorem, podejsciem i napewno sie uda...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 21:12   #770
Pati_752
Przyczajenie

Oj, wiem, że się nie da..
Masz rację. Wrzucam na luz co ma być to będzie.
Stary 2011-01-14, 10:11   #771
Karolina_I
Raczkowanie

naprawde wiadomo, ze starac sie i tak i tak bedziesz....ale jak podejdziesz do tego z luzikiem to beda zupelnie inne efekty
Stary 2011-01-14, 12:43   #772
marronelle
Wtajemniczenie

Moje pierwsze objawy to przede wszystkim zmęczenie. Ciągle mogłabym spać! I brak miesiączki. Nic ponadto

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 15:13   #773
klaudusia19
Przyczajenie

GG do klaudusia19
Exclamation Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Witajcie Dziewczyny jestem tu nowa i jakoś słabo się oriętuje ale mam nadzieję że mi pomożecie a mianowicie... biorętabletki anty od jakiś 4 miesięcy Sylvie20, niestety jednak zapomniałam wziąść tabletki w sylwestra!! a rano uprawiałam sex z moim chłopakiem i gdzieś ok 13 przypomniałam sobie o zapomniajnej tabletce zrobiłam tak jak przeczytałam na ulotce czyli wziełam jak najszybciej zapomnianą tabletke, a następną tak jak zawsze brałam czyli o 21. Ok 1,5 tygodnia po tym zdarzeniu dostałam strasznej biegunki, słyszałam że panował wizrus grypy żełądkowej i sie nie przejełam zbytnio. Ale 3 dni temu znów dopadła mnie biegunka ponadto zaczyeły mnie boleć piersi, i cały czas ten ból podbrzusza i kłucie oczywiście spanko tez mnie łapie, no i jeszzce te okropne wzdęcia, mdłości lekkie czasami. Dodam że robiłam test jakieś 7 dni po zapomnianej tabletce i wyszedł negatywny. Nie wiem co mam robić, test planuje zrobić w sobotę lub niedziele rano. Aha no i wspmnę też że cały czas łykam tabsy anty. poradzcie co mam robić Najgorsze jest to że to nie najlepszy okres na ciąże, mam 20 lat planowałam zacząć studia we wrześniu. A i jeszcze warto by wspomnieć że jestem z moim Mężczyzną jestem 5 lat i wcześniej nie zabezpieczaliśmy się w ogóle.. eh.. a tu taka wtopa
klaudusia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 15:49   #774
niunia_05
Raczkowanie

GG do niunia_05

Witam wszystkie nowe Mamusie gratuluję i trzymam kciuki za staraczki U mnie to juz 11 tydzien i 2 dzien Jutro biore slub i mam lekka treme A co do mojej poprzedniczki to mysle ze nie jestes w ciazy. Wbrew pozorom zajscie w ciaze nie jest takie latwe jak sie wydaje Ale nie martw sie ja tez mam 20 lat wiec nie jestes tutaj najmlodsza
Stary 2011-01-14, 15:54   #775
klaudusia19
Przyczajenie

GG do klaudusia19

niunia_05 dziekuje za pocieszenie, ale dla mojego spokoju zrobię teścik żeby już się nie zadręczać dam znać na pewno jak poszło
klaudusia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 16:35   #776
Pati_752
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez klaudusia19 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny jestem tu nowa i jakoś słabo się oriętuje ale mam nadzieję że mi pomożecie a mianowicie... biorętabletki anty od jakiś 4 miesięcy Sylvie20, niestety jednak zapomniałam wziąść tabletki w sylwestra!! a rano uprawiałam sex z moim chłopakiem i gdzieś ok 13 przypomniałam sobie o zapomniajnej tabletce zrobiłam tak jak przeczytałam na ulotce czyli wziełam jak najszybciej zapomnianą tabletke, a następną tak jak zawsze brałam czyli o 21. Ok 1,5 tygodnia po tym zdarzeniu dostałam strasznej biegunki, słyszałam że panował wizrus grypy żełądkowej i sie nie przejełam zbytnio. Ale 3 dni temu znów dopadła mnie biegunka ponadto zaczyeły mnie boleć piersi, i cały czas ten ból podbrzusza i kłucie oczywiście spanko tez mnie łapie, no i jeszzce te okropne wzdęcia, mdłości lekkie czasami. Dodam że robiłam test jakieś 7 dni po zapomnianej tabletce i wyszedł negatywny. Nie wiem co mam robić, test planuje zrobić w sobotę lub niedziele rano. Aha no i wspmnę też że cały czas łykam tabsy anty. poradzcie co mam robić Najgorsze jest to że to nie najlepszy okres na ciąże, mam 20 lat planowałam zacząć studia we wrześniu. A i jeszcze warto by wspomnieć że jestem z moim Mężczyzną jestem 5 lat i wcześniej nie zabezpieczaliśmy się w ogóle.. eh.. a tu taka wtopa
Moim zdaniem, nie jesteś w ciąży. Może te wszystkie objawy, które u siebie zaobserwowałaś biorą się właśnie stąd, że ciąży się obawiasz. Ale jeżeli teścik Cię uspokoi to zrób go. I oczywiście napisz co wyszło Ja mam 21 lat, ale w wieku 20 też zdecydowałam się na dzidzie. I już rok starań mija.. I mam nadzieję, że teraz się udało.

Niunia, moje gratulacje!! Ślub to piękne wydarzenie. Zobaczysz, wszystko będzie ok. No i oczywiście wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Karolina, przyznam szczerze, że troszkę mnie jakoś uspokoiłaś. Nie myślę o tym, oczywiście uważam na siebie ale.. co ma być to będzie A jak się teraz nie uda i przyjdą kolejne staranka, no to cóż, przecież to sama przyjemność

Ale mimo wszystko u mnie @ nadal brak. W dodatku mam takie dziwne uczucie od 3-4 dni w gardle, jak bym kluskę połknęła i stanęła mi w przełyku. Myślałam, że się przeziębiłam, bo nawet jakoś tak kości mnie bolały, jakby mnie rozkładało, ale chyba przejdzie bokiem. Oby
Stary 2011-01-14, 17:03   #777
Karolina_I
Raczkowanie

Trzymam mocno kciuki

Tez mam 20 lat i mimo mlodego wieku ciesze sie z ciazy... oczywiscie rodzice nie bardzo ale jak wspominalam z mama juz jest OK, tata dowie sie w weekend, a dzis jade do mojego TŻ na spotkanie z tesciowa + moja mama bedzie narada rodzinna hehe
Stary 2011-01-14, 18:24   #778
justine_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_05 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe Mamusie gratuluję i trzymam kciuki za staraczki U mnie to juz 11 tydzien i 2 dzien Jutro biore slub i mam lekka treme A co do mojej poprzedniczki to mysle ze nie jestes w ciazy. Wbrew pozorom zajscie w ciaze nie jest takie latwe jak sie wydaje Ale nie martw sie ja tez mam 20 lat wiec nie jestes tutaj najmlodsza
U mnie to tez 11 tydzien i 2 dzien! widze ze jestesmy na tym samym etapie

Cytat:
Napisane przez klaudusia19 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem tez nie jestes. Dla pewnosci zrob jednak test
Stary 2011-01-14, 21:41   #779
Pati_752
Przyczajenie

Karolina, to trzymam kciuki, żeby rozmowy przebiegły pomyślnie Moi rodzice akurat wiedzą co i jak, choć wiem, że moja mama była by wręcz przeszczęśliwa, zaś tato.. jestem jego "ukochaną (małą) córeczką", więc pewnie by się też zaczął martwić. A przyszła teściowa od dwóch lat, czy to na święta czy na urodziny, życzy mi dzidziusia.

Także u mnie wiek też nie jest żadną przeszkodą. W sumie to mój TŻ skończy 26 lat, więc czas najwyższy. A poza tym moja mama mówi, że te lata to najlepszy wiek na ciąże

Justine, gratuluje!! Zdrówka dla Ciebie i Fasolki ;*

Edytowane przez Pati_752
Czas edycji: 2011-01-14 o 21:43
Stary 2011-01-15, 09:17   #780
Karolina_I
Raczkowanie

Rozmowy przebiegly...... Ok. nic fajnego, ale niemilo tez nie bylo. Teraz wszyscy czekaja jak zareaguje moj tata. A tak to w porzadku....

Zobaczymy... w srode ide do lekarza prowadzacego i wszystkiego dowiem sie w 100% Juz nie moge sie doczekac
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości