Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 19:51   #751
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Jezu laski jaki mnie nad ranem skurcz zlapal w obu ludkach to jeszcze takie bolu nie czulam. Nic nie pomagalao, masowanie, wywijanie palcow nic. Jeszcze przez brzuch ledwo w ogole moglam sie uniesc, zeby siegnac do stop i turlalam sie po lozku i prawie wylam, bo juz nie wiedzialam co robic. Chyba musze sie z magnezem przeprosic. Moja mama dzis imieniny wyprawia i chcialam jej pomoc, a tu dupa, bo nie moge na lewej nodze w ogole stanac. Zaraz bede tz sprobuje przymierzyc spodnie i butki i moze uda mi sie cyknac zdjecia to sie pochwale

Jok3r
chyba nas pokarało za wczorajsza wymiane zdań, bo mnie tez dzis nad ranem złapał skurcz okropny w prawej nodze, od łydki az po stopę, boszsz straszne uczucie, już zapomniałam jak to jest
Ty na lewej, ja na prawej, coś w tym musi być
az zaczęłam krzyczec, mąż sie obudził i mi troche wymasował, ale w zasadzie nic nie pomogło, musiałam sama wstać, rozmasowac, pougniatac i przeszło w końcu po paru minutach, ale boli mnie ten mięsień do teraz
oczywiście zaraz pobiegłam wypic magnez z wit b6, chociaż najlepszy jest ponoc i tak stary poczciwy aspargin

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
ciąży,

Laski czy Wy się już pakujecie jakoś? kurde ja nie wiem , może powinnam? nie mam nic....
no własnie dziś stwierdziłam, ze już jestem już w 7 mscu, w poniedziałek będzie 7 i tydzień, więc zaczynam pakowac torbę, na razie takie podstawowe dla siebie i jeden komplet dla dzidziusia, tak na w razie czego... moja znajoma urodziła wczesniaczka w 7 mscu własnie i nic nie miała spakowane, mąz musiał wszystko na szybko nie dość że dowieźć, to jeszcze kupić

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a jak wy odrozniacie ze dzidz ma czkawke a nie kopnal bo dla mnei wszytkie ruchy to kopniaki , tylko nie wiem czy reka czy noga a neiraz to jakby i tym i tym na raz bo jednoczesnie czuje pryz jajniku i pod zebrem
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a ja też nie odróżniam ruchy jak najbardziej ale żeby widzieć które ruchy to czkawka to nie bardzo
Czkawka, to tak jakbys czuła u siebie, takie regularne czknięcia, tak samo tylko w brzuchu inaczej niz kopnięcia, czy ruchy, które sa nieregularne, pewnie jeszcze nie miało... skoro nie wiesz jakie to uczucie. Moja mała jeszcze nie miała czkawki

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
jestem w szpitalu

zadzwoniłam do gin, i kazał mi się zjawić w szpitalu, bo niczego nie można lekceważyć,

na IP mnie zbadali i wszystko jest OK,
ale będą mnie tu trzymać do poniedziałku

A ja nie lubię szpitali

kochane jesteście,
bo ja z tych co na wizażu regularnie
no, uff, odezwałas sie i wszystko jest w porządku
, no to na obserwacji cie potrzymaja, ciesz sie ze tylko do poniedziałku widze, ze pewnie masz lapka, to sie nudzic nie będziesz

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki ja mam dzis dola a praktycznie od wczoraj popstrykalam sie z tż ....pislam Wam kiedys ze kontaktu z tesciami nie mam a praktycznie to ich nie znam bo oni nie wyrazili checi poznania mnie tylko przez 2 lata naszego zwiazku ciazgle obgadywali mnie do swojej rodziny jaka to ja nie jestem zla choc pojecia nie mieli nawet jak wygladam pierwszy raz spotkalismy sie w tym roku w pazdzierniku na slubie u znajomych ale nie rozmawialismy.Caly ten czas takze swojego syna oczerniali wsrod rodziny i znajomych jak dowiedzieli sie ze jestem w ciazy ok.miesiaca temu to najpierw wielka obraza znowu glupoty gadali np.takie ze Tż powinnien mnie zostawic i lepiej alimenty placic myslalam ze wyjde z siebie jak to uslyszalam !!!No ale nie minelo dlugo a im sie cos przestawilo w glowach i teraz synus wrocil do lask wiem ze Tż bylo ciezko jak sie go wyrzekli i teraz cieszy sie ze znowu go normalnie traktuja.Tż przez te 2 lata zawsze staral sie byc przy mnie i ze mna a odkad ich jakos olsnilo to przewaznie w weekendy jedzie do nich.Tydzien temu siostra jego miala urodziny itż powiedz.ze mamy zaproszenie oboje ale ja nie potrafie zapomniec tych wszystkich gorzkich slow ktore na mnie mowili i nie wiem czy nadal nie mowia?Nie potrafilabym z nimi usiasc i rozmawiac czy sie usmiechac jestem w wielkiej rozterce bo wiem ze Tż bardzo zalezy na tym zebysmy w koncu sie porozumieli z jego rodzicami tylko ze ja nie potrafie po tym wszystkim a on nie potrafi tego zrozumiec i mowi ze i tak bedzie do nich jezdzil czy ze mna czy bez!!!!Co wprawilo mnie w oslupienie bo przed pogodzeniem sie rodzicami zawsze twierdzil ze nie bedzie jezdzil beze mnie a teraz co?Jeszcze on przeciw mnie mowi ze nawet nie chce sprobowac sie spotkac.Tylko ze jak ja chcialam dawno temu to powiedzieli ze mnie widziec nie chca w swoim domu!!!
Dziewczyny poradzcie mi co ja mam zrobic????/Bo juz sama nie wiem.Czy robie dobrze czy tez zle nie chcac sie z nimi spotkac????A nie chce sie przez nich klocic z Tż.Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego on sie tak zmienil???Ja nie bronie mu jechac do nich spotkac sie pogadac ale nie zeby na noc zostawal bo siostra ma urodziny albo cos na podobe.Doradzcie cos!!!

Wiem ze to troszke chaotyczne co napisalam ale to wszytsko bardzo mnie irytuje,martwi zarazem juz sama nie wiem

ja bym pojechała, ale tak sie postarała zorganizwoac, by spotkanie było bardzo krótkie, np powiedz, że to już będzie zaawansowana ciąża i żebyście sie umówili tak na 18.00 , to wtedy zostaniecie max do 20.00 i juz powiesz, ze jesteś zmęczona, a ciężarnej wiadomo, że cięzko i wyjdziecie.
jak nie pojedziesz, to w głowie twojego tżta będzie zadra i mysl, że to przez ciebie nie może sie pogodzic z rodziną, a tak, nawet jesli cos będzie nie tak na tej imprezie, to ty wykazałas maksimum dobrej woli... zreszta potem będziesz miała pretekst na długie miesiące, że przeciez juz sie widzieliście i na razie wystarczy

a ja byłam u gin, ważę 75,5 kg, czyli troszke przystopowało
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 20:10   #752
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Jak wrócę do domu to pochwale się wam tuniką jaka kupiłam na allegro,
już do mnie przyszła i fajnie lezy
A dzisiaj wylicytowałam płaszczyk za 61zł,
zobaczymy jak będzie na żywo wyglądał

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
wyobrażam sobie pamiętam ja ja się wtedy czymś zatrułam i musiałam w ciąży jak temp przekroczyła 38 do szpitala na ip jechać jak sie denerwowałam , mnie na szczęście nie zostawili tylko zbadali i do domku wracałam .

ps. a w jakim szpitalu jesteś ? w Poznaniu czy nie ?
nie, u mnie w mieście

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Jok po szpitalnych przejściach dziewczyn tez się trochę przestraszyłam, szlafroka u mnie brak, koszula, piżama jakaś jest.
Ja planowałam kupić szlafrok u lutym, marcu, hmm chyba troche za pózno
no ja postanowiłam jak najszybciej zaopatrzyć się w kosmetyczkę wypełniona miniaturkami,
najwyżej poczeka do porodu

Montii
ty jak masz takie długie skurcze to zadzwoń do gin,
nie ma żartów

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

, no to na obserwacji cie potrzymaja, ciesz sie ze tylko do poniedziałku widze, ze pewnie masz lapka, to sie nudzic nie będziesz

mam nadzieję że tylko do poniedziałku
mam nadzieję, że wszystko będzie już ok, w sumie to dają mi tu tylko luteinę

mam lapka, ale jakoś nie korzystam z niego często, jakoś nie mam ochoty

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradzcie mi co ja mam zrobic????/Bo juz sama nie wiem.Czy robie dobrze czy tez zle nie chcac sie z nimi spotkac????A nie chce sie przez nich klocic z Tż.Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego on sie tak zmienil???Ja nie bronie mu jechac do nich spotkac sie pogadac ale nie zeby na noc zostawal bo siostra ma urodziny albo cos na podobe.Doradzcie cos!!!

Wiem ze to troszke chaotyczne co napisalam ale to wszytsko bardzo mnie irytuje,martwi zarazem juz sama nie wiem

wyobrażam sobie jak się czujesz,
i jakie masz nastawienie do ludzi, którzy cię tak potraktowali

ale wg mnie powinnaś z nim pojechać w odwiedziny,
tak na próbę, zobaczyć co się będzie działo,
jak będą się zachowywać, traktować cię,

nie musisz z nimi mieć przecież super kontaktu,
ale okazjonalne wizyty 2 razy do roku cię nie zabiją
a na pewno dla tż będzie to dużo znaczyć,

i wyjdziesz przed nim na tą dobrą, że pomimo tego chamstwa z ich strony, chcesz dla dobra tż się z nimi spotkać

a co będzie dalej czas pokażę

ja kiedyś wyciągałam rękę do teściowej, właśnie dla męża i nie żałuję

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-12-04 o 20:12
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 20:19   #753
ego_ego
Wtajemniczenie

no nareszcie dobrnęłam do końca, bo przecież 5 stron od rana naskrobać

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
X-lander ładniejszy
Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

Ego_ego moim typem jest x-lander, bo chcę ten sam...kolor albo ta szarość z czerwienią albo malina...choć wciąż szukam w odcieniach fioletu
dzięki dziewczyny chyba weźmiemy xlandera bo jest tańszy sporo

Cytat:
Napisane przez ChiQuitA89 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!!!

Długo się nie odzywałam, gdyż ostatnie dwa tygodnie spędziłam na chorowaniu... Najpierw przez tydzień chorowałam ja i musiałam się kurować, a później kolejny tydzień chorował TeŻet i musiałam kurować jego Także jestem po antybiotyku, hektolitrach spożytego soku malinowego, tonach cytryn i litrach mleka z masłem i miodem. Trochę mam jeszcze katar, ale nic to w porównaniu z zapaleniem zatok i oskrzeli, z którymi borykałam się NA RAZ Takie rzeczy powinny być zabronione!!! Tymczasem, byłam na USG. Dziecię wierzgało tak niesamowicie, że nie sposób było je uchwycić w jakiejkolwiek "stałej" pozycji na dłużej niż kilka sekund. Stąd brak dobrych zdjeć... ale za to mam film No i udało się dostrzec jego, uwaga uwaga, MEGA PYTĘ (wybaczcie kolokwializm). Tak mu się spodobało jej pokazywanie, że ostatnią część badania spędził z całkowicie rozwartymi nóżkami obwieszczając wszem i wobec "To ja. Wasz Syn. Widzicie jaki ze mnie samiec?" Także będzie Vincent Jan na 100%

Prowadźcie się ciepło! U mnie dziś 9stC na minusie
gratulacje!!!

moj tz ma teorie co do fotelika maxi cosi ze kupi go i nei bedize wyjmowal z auta wiec nei musmy miec wpinanego w wozek a do wozka wezmiemy tkai standardowy kotr producent daje a i tak raczje neiwiele sie go bdiez uzywalo. no i bedizmey brac espiro bo jest tanszy

[/QUOTE]

też się nad tym zastanawialam, ale jak kupię xlandera, to będę mieć w podobnej cenie co jakbym kupiła espiro +fotelik a w większości chodzi mi o to żeby na zakupy nie ciągnąć całej gondoli tylko fotelik a mamy dwa samochody i byłby problem do którego wsadzić fotelik

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki!!!
nie odzywałam się od czwartku bo miałam ciężki czas.......w nocy z czwartku obudzil mnie straszny ból brzucha i niunia bardzo mocno kopala, z rana zadzwoniłam do swojego gina, ale z racji że był na wyjezdzie skierowała mnie do szpitala na izbe przyjęć, a tam mega SZOK!!! pani położna(stare wredne babsko) powiedziała mi, że jestem pacjentką z ulicy bo nie chodze do lekarza który pracuje w tym szpitalu, (mój pracuje w wawie) i że teraz lekarz może nie chciec mnie zbadać, tylko na oddział odrazu, bo badań na "żądanie" nie robią, chciałam żeby sprawdzili czy z malenstwem wszytsko OK.tyle co się nerwów najadłam przez te 2 h w szpitalu to nie zycze nikomu, naszczęście przyszła mloda lekarka zbadała mnie, jedyne co mogła zrobić to spr.tetna, szyjki i il,wód płodowych-wg niej wszystko ok, inne badania do trzeba połozyc się na oddział, ale z racji że jest weekend to i tak by nic ciekawego nie zrobili......dobrze, że chciaz ta lekarka była miła, wtedy byłam mega zdenerwowana, ale jakbym teraz wpadła i spotkała tę położną to bym jej kilka miłych słów powiedziała na temat jej zachowania i "zachęcania" do uczęszczania na wuzyty do konkretnych lekarzy bo wtedy będe traktowana po ludzku w tym szpitalu a nie jak pacjentka 3 kategorii
mam nadzieję, że u was wszystko w porządeczku, ja w poniedziałek ide do swojego gina i zobaczymy co mi powie........teraz musze trochę się oszczędzać, bo najadłam sie troche strachu
pozdrawiam Was gorąco i powoli będe nadrabiać to co napisałyście a jest tego od groma i ciut ciut....
dobrze, że Cię nie zostawili na weekend, ale uważaj na siebie

Cytat:
Dziewczyny,
jestem w szpitalu

zadzwoniłam do gin, i kazał mi się zjawić w szpitalu, bo niczego nie można lekceważyć,

na IP mnie zbadali i wszystko jest OK,
ale będą mnie tu trzymać do poniedziałku

A ja nie lubię szpitali

Obok mnie leżała dziewczyna która poroniła bliźniaki, była w 20tc

-
no nareszcie
trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie

monika267 ja nie mam pojęcia co bym zrobila, nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale może dziewczyny mają rację

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane zdjecia. Co prawda jakosc nie najlepsza, ale staralam sie
no extra

Montii z linkami już poprawiłam, jak zauważyłaś pewnie nr wątków były dobre tylko cały czas otwierało pierwszy, ale juz jest ok

Co do komunikatu to juz się za to biorę, bardzo dobry pomysł, ja w sumie mogę być rezerwową w razie co, bo ja z 13 kwietnia to mogę sie wymienić z dyżurującymi nr tel
co Wy na to?
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 20:25   #754
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
na prawdę nie masz się czym przejmować i stresować a zazdrośnice niech spadają

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

Co do komunikatu to juz się za to biorę, bardzo dobry pomysł, ja w sumie mogę być rezerwową w razie co, bo ja z 13 kwietnia to mogę sie wymienić z dyżurującymi nr tel
co Wy na to?
oki

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 20:26   #755
ego_ego
Wtajemniczenie

sprawdzcie na pierwszej str czy tak może być
Stary 2010-12-04, 20:49   #756
agaaga89
Zakorzenienie

To jednak Montii nie dyżuruje? Będę musiała zaraz porwać numery od Was

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 21:25   #757
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Jok3r
chyba nas pokarało za wczorajsza wymiane zdań, bo mnie tez dzis nad ranem złapał skurcz okropny w prawej nodze, od łydki az po stopę, boszsz straszne uczucie, już zapomniałam jak to jest
Ty na lewej, ja na prawej, coś w tym musi być

az zaczęłam krzyczec, mąż sie obudził i mi troche wymasował, ale w zasadzie nic nie pomogło, musiałam sama wstać, rozmasowac, pougniatac i przeszło w końcu po paru minutach, ale boli mnie ten mięsień do teraz
oczywiście zaraz pobiegłam wypic magnez z wit b6, chociaż najlepszy jest ponoc i tak stary poczciwy aspargin

no własnie dziś stwierdziłam, ze już jestem już w 7 mscu, w poniedziałek będzie 7 i tydzień, więc zaczynam pakowac torbę, na razie takie podstawowe dla siebie i jeden komplet dla dzidziusia, tak na w razie czego... moja znajoma urodziła wczesniaczka w 7 mscu własnie i nic nie miała spakowane, mąz musiał wszystko na szybko nie dość że dowieźć, to jeszcze kupić

Czkawka, to tak jakbys czuła u siebie, takie regularne czknięcia, tak samo tylko w brzuchu inaczej niz kopnięcia, czy ruchy, które sa nieregularne, pewnie jeszcze nie miało... skoro nie wiesz jakie to uczucie. Moja mała jeszcze nie miała czkawki

ja bym pojechała, ale tak sie postarała zorganizwoac, by spotkanie było bardzo krótkie, np powiedz, że to już będzie zaawansowana ciąża i żebyście sie umówili tak na 18.00 , to wtedy zostaniecie max do 20.00 i juz powiesz, ze jesteś zmęczona, a ciężarnej wiadomo, że cięzko i wyjdziecie.
jak nie pojedziesz, to w głowie twojego tżta będzie zadra i mysl, że to przez ciebie nie może sie pogodzic z rodziną, a tak, nawet jesli cos będzie nie tak na tej imprezie, to ty wykazałas maksimum dobrej woli... zreszta potem będziesz miała pretekst na długie miesiące, że przeciez juz sie widzieliście i na razie wystarczy

a ja byłam u gin, ważę 75,5 kg, czyli troszke przystopowało
No chyba tak hehe.

Cytat:
no nareszcie dobrnęłam do końca, bo przecież 5 stron od rana naskrobać

dzięki dziewczyny chyba weźmiemy xlandera bo jest tańszy sporo

gratulacje!!!

moj tz ma teorie co do fotelika maxi cosi ze kupi go i nei bedize wyjmowal z auta wiec nei musmy miec wpinanego w wozek a do wozka wezmiemy tkai standardowy kotr producent daje a i tak raczje neiwiele sie go bdiez uzywalo. no i bedizmey brac espiro bo jest tanszy

też się nad tym zastanawialam, ale jak kupię xlandera, to będę mieć w podobnej cenie co jakbym kupiła espiro +fotelik a w większości chodzi mi o to żeby na zakupy nie ciągnąć całej gondoli tylko fotelik a mamy dwa samochody i byłby problem do którego wsadzić fotelik

dobrze, że Cię nie zostawili na weekend, ale uważaj na siebie

no nareszcie
trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie

monika267 ja nie mam pojęcia co bym zrobila, nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale może dziewczyny mają rację

no extra

Montii z linkami już poprawiłam, jak zauważyłaś pewnie nr wątków były dobre tylko cały czas otwierało pierwszy, ale juz jest ok

co Wy na to?[/QUOTE]

Mozesz byc rezerwowa jak najbardziej, bo to roznie bywa.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 21:27   #758
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Nuna_77 koszulka świetna...a powodzenie jej...o rany...faktycznie na porodówce mogą własnie one królować...

Monti a sa one jakieś ocieplane, czy zwykłe?
Ja nie Montii, ale tez je mam, getry zwykłe ale bawełna jest fajna nie taka bardzo cienka, prałam je parę razy i sa jak na razie ok.

Dziewczyny czy któraś się załapała na promocje w Tesco, trwa jeszcze?
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:29   #759
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez tak miałam,
wg mojego gin to częste w ciąży,
kazał pić wapno i brać Rutinacea labo Rutinscorbin,
a jeśli to nie pomoże to mu mówić
a mój od początku mówił mi żeby rutinoscorbinu nie brać, bo (kurka zapomniałam :/)......bosheee skleroza mnie już łapie
w poniedziałek ide do gina wiec mu powiem wszystko i zobaczymy

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:

natomiast problemy sprawiają i gorzej znoszą etap separowania od mamy dzieci, których potrzeby bliskości nie zostały w pełni zaspokojone na tym najwczesniejszym etapie i to zostało takze udowodnione badaniami, nie jest to mój wymysł
te problemy wychodza często na późniejszych etapach, przy adaptacji do przedszkola, a nawet w szkole...

Poza tym trzeba tez znac pewne fazy rozwoju dziecka, np koło 9-10 msca życia dzieci maja lęki separacyjne i wtedy nawet dziecko , które wczesniej dawało sie nosic całkiem obxcemu człowiekowi nagle chce tylko do mamy, to trwa 2-3 msce i po prostu trzeba przez to pomóc łagodnie dziecku przejśc, koło 2 rż dzieci staja sie też bardziej 'zajmujące" i to tez trzeba ze zrozumieniem przejść... itd...

no ale oczywiście każdy postepuje wg własnego uznania, jasne, że mozna dziecko tresowac od początku i ono bardzo szybko sie nauczy, ze nie ma po co płakac, bo nikt do niego nie przyjdzie, nie utuli itd...
tylko, że potem jest zdziwienie jak np taki dwulatek, trzylatek staje sie nieznośny, albo w szkole nagle dziecko zaczyna mieć problemy i pytania "ale jak to, skąd to itd... " a no własnie, stąd, że pewne najwczesniejsze etapy rozwoju nie przebiegały tak dobrze jak by mogły, ze zbyt wczesnego odseparowywania dziecka od matki itd... to wszystko zostawia ślad i gdzies to potem zaczyna wyłazić...
u mnie była dziś w odwiedzinkach chrześnica - 1,5 roczku i cały dom przewrócony do góry nogami, w ruch poszło wszystko w zasiegu jej rączek

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Dziewczyny bierzecie sobie piżamy do szpitala?
Nie koszule a piżamy.
Chciałabym jedną, mam nową, fajne spodnkie i+ góra taka na guziczki do karmienia. Oczywiście PO porodzie bo nie będę nogawką rodzić
ale czy to nie są jakieś widzimisie? Wiem,że nikt nie może mi narzucić co mam ubrać ale lekarz nie będzie komentować,że ja w spodniach a nie w przewiewnej koszuli ?
nogawką rodzić hehehe, monti jak Ty coś napiszesz, to odrazy humor się poprawia. ja ogólnie nie lubie koszuli, ale z racji porodu musze sie w takie zaopatrzyc
a tak wogóle to musze was zlać!! tyle naprodukowałyście, że ledwo nadążam was nadrobić, a dzis jakoś w miare się czuje więc siedze i czytam i czytam i czytam........konca nie widać!!!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:38   #760
niutka1
Wtajemniczenie

heh, dziewczyny, a ja sie dziś dowiedziałam, że te ciuszki, które dałam kuzynowi męża jednak nie wrócą do mnie... bo juz ich nie mają

wiecie, mąż dopiero niedawno zadzwonił do nich z pytaniem o te ciuszki i ponoc byli zdziwieni

Ja nie mam pretensji, bo w sumie nie zaznaczyłam wyraźnie, że maja wrócić, ale to było tak, ze najpierw my dawno temu dostalismy ciuszki po ich córce i oni powiedzieli nam, zebyśmy oddali te które będa sie jeszcze nadawały do noszenia, jak skończymy uzywać, ale potem mieliśmy drugie dziecko, a oni w tym czasie jeszcze nie, więc ciuszki nadal uzywalismy, potem nasze drugie wyrosło, a im sie własnie urodziło, więc ja wszystkie ciuszki od nich co dostaliśmy, te niezniszczone- pozbierałam, do tego dołozyłam wór po mojej dwójce i teściowa im przekazała, byli bardzo zadowoleni, no ale nie mówiłam teściowej, że ma powiedzieć, żeby oddali, bo jakos tak myslałam, że skoro oni chcieli zeby im oddac ich, to nasze tez nam kiedyś oddadzą, a teraz klapa, okazało sie, że oni nie przypuszczali , że kiedykolwiek będziemy mieli trzecie i juz nie maja tych ciuszków, a to były akurat głównie takie na 0-6 mscy i trochę takich do roku, na szczęście, oni mieli chłopaka, więc kilka dla dziewczynek mi sie zachowało, no ale przejrzałam teraz moje zasoby i niestety wybrakowane mam pajacyki ( body mam pod dostatkiemi to nówki) , więc dziś na allegro musiałam dokupic kilka pajacyków w rozmiarze 56-62
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-12-04 o 22:41
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 07:03   #761
blackberry09
Raczkowanie

witam moje drogie panie mroznego niedzielnego ranka. widze ze jeszcze wszystkie spią. Ja obudzilam sie przed 7 jak mąż wrócił z pracy i koniec spania :/

wczoraj zdecydowalismy sie na wózek, chcemy taki:
http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zestaw-baby-merc-q7-x-mega-gratisy-i1335257157.html
ale pewnie i tak kolo lutego dopiero kupimy
a dzis jedziemy do tesco to zobacze czy sa jeszcze te promocje na ciuszki dla dzieciaczków

Edytowane przez blackberry09
Czas edycji: 2010-12-05 o 07:04
blackberry09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 08:09   #762
diatoma
Zadomowienie

ja też nie śpię, a widkok za oknem cudny tak pięknie oszronione drzewa
mój tż jeszcze śpi, bo wczoraj byliśmy na imieninach teścia-andrzeja.
moi rodzice przyjechali i przywieźli mi kurtkę, którą mama sobie zamówiła z katalogu, rozmiar 42/44, ale jak usłyszała że niedługo nie będę się mogła dopiąć to mi pożyczyła tą. jest naprawdę fajna,a ja mam jeden wydatek mniej
ale podjadłam na tych imieninach,och. zauważyłam że po chlebie razowym moje jelita wariują, już tak kiedyś miałam,ale postanowiłam że jak już nie mam zachcianek wróce do ciemnego, ale po tyg miałam dość. opiszę ten stan w ten sposób tak jakbym po każdym posiłku, musiała połknąć nospę albo spasmolinę tak mnie skręcało z bólu. a teraz wróciłam do pszennego i jak ręką odjął

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 08:26   #763
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
no ale przejrzałam teraz moje zasoby i niestety wybrakowane mam pajacyki ( body mam pod dostatkiemi to nówki) , więc dziś na allegro musiałam dokupic kilka pajacyków w rozmiarze 56-62
ja też wczoraj kupiłam trochę na allegro, ale pewnie dopiero w tygodniu przyjdą, kupiłam u tego samego sprzedawcy co kiedyś bo byłam bardzo zadowolona, tylko kurczę chciałam cos takiego typowego dla chłopaka i nic ciekawego nie znalazłam muszę polatać po sklepach jeszcze

Cytat:
Napisane przez blackberry09 Pokaż wiadomość
witam moje drogie panie mroznego niedzielnego ranka. widze ze jeszcze wszystkie spią. Ja obudzilam sie przed 7 jak mąż wrócił z pracy i koniec spania :/

http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zestaw-baby-merc-q7-x-mega-gratisy-i1335257157.html
a dzis jedziemy do tesco to zobacze czy sa jeszcze te promocje na ciuszki dla dzieciaczków
ja też się obudziłam przed 7, tż spi, ale dopiero teraz kompa włączyłam, zaraz się biorę za przygotowanie obiadu
wózeczek ładny i tani

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ja też nie śpię, a widkok za oknem cudny tak pięknie oszronione drzewa
mój tż jeszcze śpi, bo wczoraj byliśmy na imieninach teścia-andrzeja.
moi rodzice przyjechali i przywieźli mi kurtkę, którą mama sobie zamówiła z katalogu, rozmiar 42/44, ale jak usłyszała że niedługo nie będę się mogła dopiąć to mi pożyczyła tą. jest naprawdę fajna,a ja mam jeden wydatek mniej
ale podjadłam na tych imieninach,och. zauważyłam że po chlebie razowym moje jelita wariują, już tak kiedyś miałam,ale postanowiłam że jak już nie mam zachcianek wróce do ciemnego, ale po tyg miałam dość. opiszę ten stan w ten sposób tak jakbym po każdym posiłku, musiała połknąć nospę albo spasmolinę tak mnie skręcało z bólu. a teraz wróciłam do pszennego i jak ręką odjął
ooooo ale Ci super, bo ja też juz się nie zapinam w kurtce i teściu na mnie krzyczy, że z gołym brzuchem chodzę, więc wczoraj z mamą wybrałyśmy się na zakupy, obydwie chciałyśmy kurtki i buty, ja kozakow to mam 3 pary, ale chciałam takie trochę traperkowate, żeby móc na spacerki chodzić, bo w kozakach to raczej zmarznę i nic kurka nie było
jedne buty byly fajne, ale język pod wiązaniem się falował, dziś pojadę do decathlonu i tam jakieś może dojrzę
Stary 2010-12-05, 08:30   #764
wanilia83
Zadomowienie

Witam w chłodny niedzielny poranek

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Ja nie Montii, ale tez je mam, getry zwykłe ale bawełna jest fajna nie taka bardzo cienka, prałam je parę razy i sa jak na razie ok.

Dziewczyny czy któraś się załapała na promocje w Tesco, trwa jeszcze?
jeżeli chodzi o promocje na dziecięce ciuszki to jest chyba do środy

Cytat:
co Wy na to?
czym więcej tym lepiej bo a nóż w jednym czasie zaczniemy rodzić i co wtedy

niutka pochwal się zakupami

ego ty też się pochwal

Cytat:
Jak wrócę do domu to pochwale się wam tuniką jaka kupiłam na allegro,
już do mnie przyszła i fajnie lezy
A dzisiaj wylicytowałam płaszczyk za 61zł,
zobaczymy jak będzie na żywo wyglądał
pochwal się pochwal
ja cały czas poluje na tą tunikę co ostatnio linka dawałaś i kobieta jakieś inne wystawia
właśnie szperam po allegro może ktoś inny też wystawia takie sukienko tuniki

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 08:52   #765
iizabelaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny,

buziaki ze szpitala

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
pochwal się pochwal
ja cały czas poluje na tą tunikę co ostatnio linka dawałaś i kobieta jakieś inne wystawia
właśnie szperam po allegro może ktoś inny też wystawia takie sukienko tuniki

ta z dzianinki jeszcze nie doszła do mnie,
za to przyszła ta:
http://allegro.pl/item1330459838.html

pozytywnie mnie zaskoczyła

Czekam jeszcze tez na legginsy ale cos ich nie widać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 08:56   #766
ego_ego
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/body-z-sitodrukiem...352543432.html
http://allegro.pl/pajacyk-pajac-z-si...350944595.html
http://allegro.pl/wyprawka-6-cz-spio...350942373.html
http://allegro.pl/spiochy-spioch-spi...349320729.html
http://allegro.pl/pajacyk-pajac-z-si...344610740.html

już u tego sprzedawcy kupowalam i jestem bardzo zadowolona z jakości i wyglądu, tą wyprawkę mamy już w rozm.56 teraz wzięłam 62
Stary 2010-12-05, 09:00   #767
prunelle
Wtajemniczenie

dzień dobry
niby mąż rano wychodził na zajęcia o 7 mnie obudził, ale jakoś mi się przysnęło i dopiero jem śniadanie

niutka1, to jednak chyba trzeba zawsze zaznaczać, czy się chce, żeby ktoś oddał... ale przynajmniej brzdąc będzie miał nowe ciuchy

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
o rany, aż dziwne, ciekawe dlaczego tak na ten chleb reagujesz?

Stary 2010-12-05, 09:01   #768
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackberry09 Pokaż wiadomość

ładny wózek i nie drogi a o jakiej kolorystyce myślisz ?

hej. u mnie na dworze zimno strasznie ... pada śnieg ale delikatnie
mam do was pytanko :
czy któraś ma może taki kocyk :
http://allegro.pl/bobas-sliczny-i-ci...343144114.html
lub taki :
http://allegro.pl/bobas-sliczny-miek...343144307.html

jeśli tak to jesteście z niego zadowolone ? ciepły ?
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 09:06   #769
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
ta z dzianinki jeszcze nie doszła do mnie,
za to przyszła ta:
http://allegro.pl/item1330459838.html

pozytywnie mnie zaskoczyła

Czekam jeszcze tez na legginsy ale cos ich nie widać.
jaka ładna, i z długim rękawem, ja mam wszystkie na krótki

faktycznie wyglądają bardzo porządnie! dodałam sobie sprzedawcę do ulubionych i pewnie coś zakupię w styczniu

laseczkaa, jakie słodkie te kocyki niestety nie mam takiego i nie pomogę...

no dobrze, czas się przebrać i coś na obiad zrobić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 09:11   #770
ego_ego
Wtajemniczenie

włąśnie diatoma zapomniałam napisać, że ja też tak reagowałam na ciemny chleb, jak się odchudzałam, to go jadłam, ale musiałam przerwać, bo sensacje żołądkowe miałam

iza chyba sobie zamówię tą tuniczkę, bo mam podobną tylko z krotkim rękawem i mi się podoba

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
ładny wózek i nie drogi a o jakiej kolorystyce myślisz ?

hej. u mnie na dworze zimno strasznie ... pada śnieg ale delikatnie
mam do was pytanko :
czy któraś ma może taki kocyk :
http://allegro.pl/bobas-sliczny-i-ci...343144114.html
lub taki :
http://allegro.pl/bobas-sliczny-miek...343144307.html

jeśli tak to jesteście z niego zadowolone ? ciepły ?
niestety nie mam, ale mam podobny do tego pierwszego i jest strasznie milusi
Stary 2010-12-05, 09:12   #771
Montii
Zakorzenienie

Hey ja wczoraj przesadziłam
Zjadłam paczkę pierników, wieczorem cola i 2 paczki chipsów!
Ledwo co zasnąć mogłam, dzisiaj jem lekko

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 09:14   #772
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

no to chyba nie miał jeszcze chociaż wczoraj czułam takie rytmiczne jakby drgnięcia w brzuchu właśnie nie kopniaki więc może to to

Cytat:
co Wy na to?
jak najbardziej im więcej telefonów mamy tym lepiej w sumie nigdy nic nie wiadomo

świetne te rzeczy sama chcę parę jeszcze zamówić

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 09:34   #773
87czarna
Zakorzenienie

Montii kurczę,przekichane z tymi skurczami :/ Jak Cię to tak strasznie boli,może zadzwoń do lekarza,co?

U nas dzisiaj piękna pogoda za oknem,chociaż na termometrze widnieje -14

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 09:37   #774
Montii
Zakorzenienie

Czarna w sumie już minęło... łapie mnie to raz dziennie :-/
Byłam tydz temu u gina, badał mnie, miałam usg, kurcze poczekam do następnej wizyty.. może to są te przepowiadające, ale przyznam,że są okropne!

u mnie też słoneczko

[LEFT]
Stary 2010-12-05, 09:40   #775
87czarna
Zakorzenienie

Ja też je dziennie mam,ale są naprawde krótkie... Kiedy masz USG? Ja właśnie nie wiem ,czy teraz nie poprosic,jak będę na wizycie?On coś wspominał,że zrobi koło 30 tygodnia,a u mnie będzie leciał już 27...

Stary 2010-12-05, 09:43   #776
Montii
Zakorzenienie

Ja na to genetyczne w 30 tyg nie idę więc nie wiem kiedy będe miała.
Ostatnie miałam w 20 tyg, teraz na wizycie tydzień temu mi zrobił, ale trwało z 2 minuty, na zasadzie 'co tam u ciebie maluchu słychać'
serduszko czy bije, zmierzenie głowki, rączki i tyle.
Pewnie następne zrobi mi takie za jakieś 5-6 tyg
Powiem Ci szczerze,że jakoś nie ciągnie mnie do usg;>
na początku bardzo ale teraz jak czuję jego buszowanie to jakoś nie mam potrzeby go podglądać

[LEFT]
Stary 2010-12-05, 09:43   #777
ego_ego
Wtajemniczenie

Właśnie sobie kupiłam

http://allegro.pl/ciazowe-tuniko-suk...352567497.html

http://allegro.pl/urocze-z-kokarda-c...344492833.html

A wczoraj w H&M Mama kupiłam sobie dwupak koszulek z krótkim rękawem, jedna szara druga czerwona za 39,90

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 09:47   #778
87czarna
Zakorzenienie

Montii ja też nie będę miała robionego genetycznego,a na USG mi zależy,bo chciałam upewnic się,że to na 100% dziewczynka!

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

ego_ego ale ładne! chyba też muszę się skusic

Stary 2010-12-05, 09:50   #779
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

ego_ego ale ładne! chyba też muszę się skusic
no właśnie iza dala link do tej jednej i jak mam juz kupować, to zawsze wolę u jednego sprzedawcy coś więcej, a juz się te moje bluzki wszystkie robią za male i niedługo nie będę miala w czym do pracy iść
Stary 2010-12-05, 09:51   #780
87czarna
Zakorzenienie

Tylko wolałabym nie miec niczego obcisłego na tyłku....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości