|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ![]() chyba nas pokarało za wczorajsza wymiane zdań, bo mnie tez dzis nad ranem złapał skurcz okropny w prawej nodze, od łydki az po stopę, boszsz straszne uczucie, już zapomniałam jak to jest ![]() Ty na lewej, ja na prawej, coś w tym musi być ![]() az zaczęłam krzyczec, mąż sie obudził i mi troche wymasował, ale w zasadzie nic nie pomogło, musiałam sama wstać, rozmasowac, pougniatac i przeszło w końcu po paru minutach, ale boli mnie ten mięsień do teraz oczywiście zaraz pobiegłam wypic magnez z wit b6, chociaż najlepszy jest ponoc i tak stary poczciwy aspargin Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() , no to na obserwacji cie potrzymaja, ciesz sie ze tylko do poniedziałku ![]() ![]() Cytat:
ja bym pojechała, ale tak sie postarała zorganizwoac, by spotkanie było bardzo krótkie, np powiedz, że to już będzie zaawansowana ciąża i żebyście sie umówili tak na 18.00 , to wtedy zostaniecie max do 20.00 i juz powiesz, ze jesteś zmęczona, a ciężarnej wiadomo, że cięzko i wyjdziecie. jak nie pojedziesz, to w głowie twojego tżta będzie zadra i mysl, że to przez ciebie nie może sie pogodzic z rodziną, a tak, nawet jesli cos będzie nie tak na tej imprezie, to ty wykazałas maksimum dobrej woli... zreszta potem będziesz miała pretekst na długie miesiące, że przeciez juz sie widzieliście i na razie wystarczy ![]() a ja byłam u gin, ważę 75,5 kg, czyli troszke przystopowało ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#752 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Jak wrócę do domu to pochwale się wam tuniką jaka kupiłam na allegro,
już do mnie przyszła i fajnie lezy ![]() A dzisiaj wylicytowałam płaszczyk za 61zł, zobaczymy jak będzie na żywo wyglądał ![]() Cytat:
Cytat:
najwyżej poczeka do porodu Montii ty jak masz takie długie skurcze to zadzwoń do gin, nie ma żartów ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
mam nadzieję że tylko do poniedziałku ![]() mam nadzieję, że wszystko będzie już ok, w sumie to dają mi tu tylko luteinę mam lapka, ale jakoś nie korzystam z niego często, jakoś nie mam ochoty ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
wyobrażam sobie jak się czujesz, i jakie masz nastawienie do ludzi, którzy cię tak potraktowali ![]() ale wg mnie powinnaś z nim pojechać w odwiedziny, tak na próbę, zobaczyć co się będzie działo, jak będą się zachowywać, traktować cię, nie musisz z nimi mieć przecież super kontaktu, ale okazjonalne wizyty 2 razy do roku cię nie zabiją a na pewno dla tż będzie to dużo znaczyć, i wyjdziesz przed nim na tą dobrą, że pomimo tego chamstwa z ich strony, chcesz dla dobra tż się z nimi spotkać a co będzie dalej czas pokażę ![]() ja kiedyś wyciągałam rękę do teściowej, właśnie dla męża i nie żałuję ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-12-04 o 20:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |||||
Wtajemniczenie
|
no nareszcie dobrnęłam do końca, bo przecież 5 stron od rana naskrobać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj tz ma teorie co do fotelika maxi cosi ze kupi go i nei bedize wyjmowal z auta wiec nei musmy miec wpinanego w wozek a do wozka wezmiemy tkai standardowy kotr producent daje a i tak raczje neiwiele sie go bdiez uzywalo. no i bedizmey brac espiro bo jest tanszy [/QUOTE] też się nad tym zastanawialam, ale jak kupię xlandera, to będę mieć w podobnej cenie co jakbym kupiła espiro +fotelik ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie ![]() monika267 ja nie mam pojęcia co bym zrobila, nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale może dziewczyny mają rację ![]() Cytat:
![]() Montii z linkami już poprawiłam, jak zauważyłaś pewnie nr wątków były dobre tylko cały czas otwierało pierwszy, ale juz jest ok Co do komunikatu to juz się za to biorę, bardzo dobry pomysł, ja w sumie mogę być rezerwową w razie co, bo ja z 13 kwietnia to mogę sie wymienić z dyżurującymi nr tel ![]() co Wy na to? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#754 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Wtajemniczenie
|
sprawdzcie na pierwszej str czy tak może być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
To jednak Montii nie dyżuruje?
![]() ![]()
#757 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze, że Cię nie zostawili na weekend, ale uważaj na siebie ![]() no nareszcie ![]() trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie ![]() monika267 ja nie mam pojęcia co bym zrobila, nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale może dziewczyny mają rację ![]() no extra ![]() Montii z linkami już poprawiłam, jak zauważyłaś pewnie nr wątków były dobre tylko cały czas otwierało pierwszy, ale juz jest ok Co do komunikatu to juz się za to biorę, bardzo dobry pomysł, ja w sumie mogę być rezerwową w razie co, bo ja z 13 kwietnia to mogę sie wymienić z dyżurującymi nr tel ![]() co Wy na to?[/QUOTE] Mozesz byc rezerwowa jak najbardziej, bo to roznie bywa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy któraś się załapała na promocje w Tesco, trwa jeszcze?
![]() |
#759 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w poniedziałek ide do gina wiec mu powiem wszystko i zobaczymy ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() a tak wogóle to musze was zlać!! tyle naprodukowałyście, że ledwo nadążam was nadrobić, a dzis jakoś w miare się czuje więc siedze i czytam i czytam i czytam........konca nie widać!!!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
heh, dziewczyny, a ja sie dziś dowiedziałam, że te ciuszki, które dałam kuzynowi męża jednak nie wrócą do mnie... bo juz ich nie mają
![]() wiecie, mąż dopiero niedawno zadzwonił do nich z pytaniem o te ciuszki i ponoc byli zdziwieni ![]() Ja nie mam pretensji, bo w sumie nie zaznaczyłam wyraźnie, że maja wrócić, ale to było tak, ze najpierw my dawno temu dostalismy ciuszki po ich córce i oni powiedzieli nam, zebyśmy oddali te które będa sie jeszcze nadawały do noszenia, jak skończymy uzywać, ale potem mieliśmy drugie dziecko, a oni w tym czasie jeszcze nie, więc ciuszki nadal uzywalismy, potem nasze drugie wyrosło, a im sie własnie urodziło, więc ja wszystkie ciuszki od nich co dostaliśmy, te niezniszczone- pozbierałam, do tego dołozyłam wór po mojej dwójce i teściowa im przekazała, byli bardzo zadowoleni, no ale nie mówiłam teściowej, że ma powiedzieć, żeby oddali, bo jakos tak myslałam, że skoro oni chcieli zeby im oddac ich, to nasze tez nam kiedyś oddadzą, a teraz klapa, okazało sie, że oni nie przypuszczali , że kiedykolwiek będziemy mieli trzecie i juz nie maja tych ciuszków, a to były akurat głównie takie na 0-6 mscy i trochę takich do roku, na szczęście, oni mieli chłopaka, więc kilka dla dziewczynek mi sie zachowało, no ale przejrzałam teraz moje zasoby i niestety wybrakowane mam pajacyki ( body mam pod dostatkiemi to nówki) , więc dziś na allegro musiałam dokupic kilka pajacyków w rozmiarze 56-62 ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-04 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Raczkowanie
|
witam moje drogie panie mroznego niedzielnego ranka. widze ze jeszcze wszystkie spią. Ja obudzilam sie przed 7 jak mąż wrócił z pracy i koniec spania :/
wczoraj zdecydowalismy sie na wózek, chcemy taki: http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zestaw-baby-merc-q7-x-mega-gratisy-i1335257157.html ale pewnie i tak kolo lutego dopiero kupimy ![]() a dzis jedziemy do tesco to zobacze czy sa jeszcze te promocje na ciuszki dla dzieciaczków Edytowane przez blackberry09 Czas edycji: 2010-12-05 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zadomowienie
|
ja też nie śpię, a widkok za oknem cudny
![]() ![]() mój tż jeszcze śpi, bo wczoraj byliśmy na imieninach teścia-andrzeja. moi rodzice przyjechali i przywieźli mi kurtkę, którą mama sobie zamówiła z katalogu, rozmiar 42/44, ale jak usłyszała że niedługo nie będę się mogła dopiąć to mi pożyczyła tą. jest naprawdę fajna,a ja mam jeden wydatek mniej ![]() ale podjadłam na tych imieninach,och. zauważyłam że po chlebie razowym moje jelita wariują, już tak kiedyś miałam,ale postanowiłam że jak już nie mam zachcianek wróce do ciemnego, ale po tyg miałam dość. opiszę ten stan w ten sposób tak jakbym po każdym posiłku, musiała połknąć nospę albo spasmolinę tak mnie skręcało z bólu. a teraz wróciłam do pszennego i jak ręką odjął ![]()
#763 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wózeczek ładny i tani ![]() Cytat:
![]() jedne buty byly fajne, ale język pod wiązaniem się falował, dziś pojadę do decathlonu i tam jakieś może dojrzę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |||
Zadomowienie
|
Witam w chłodny niedzielny poranek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niutka pochwal się zakupami ![]() ego ty też się pochwal ![]() Cytat:
![]() ja cały czas poluje na tą tunikę co ostatnio linka dawałaś i kobieta jakieś inne wystawia ![]() właśnie szperam po allegro może ktoś inny też wystawia takie sukienko tuniki
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,
buziaki ze szpitala ![]() Cytat:
ta z dzianinki jeszcze nie doszła do mnie, za to przyszła ta: http://allegro.pl/item1330459838.html pozytywnie mnie zaskoczyła ![]() Czekam jeszcze tez na legginsy ale cos ich nie widać. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/body-z-sitodrukiem...352543432.html
http://allegro.pl/pajacyk-pajac-z-si...350944595.html http://allegro.pl/wyprawka-6-cz-spio...350942373.html http://allegro.pl/spiochy-spioch-spi...349320729.html http://allegro.pl/pajacyk-pajac-z-si...344610740.html już u tego sprzedawcy kupowalam i jestem bardzo zadowolona z jakości i wyglądu, tą wyprawkę mamy już w rozm.56 teraz wzięłam 62 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() niby mąż rano wychodził na zajęcia o 7 mnie obudził, ale jakoś mi się przysnęło i dopiero jem śniadanie ![]() niutka1, to jednak chyba trzeba zawsze zaznaczać, czy się chce, żeby ktoś oddał... ale przynajmniej brzdąc będzie miał nowe ciuchy ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hej. u mnie na dworze zimno strasznie ... pada śnieg ale delikatnie ![]() mam do was pytanko : czy któraś ma może taki kocyk : http://allegro.pl/bobas-sliczny-i-ci...343144114.html lub taki : http://allegro.pl/bobas-sliczny-miek...343144307.html jeśli tak to jesteście z niego zadowolone ? ciepły ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() laseczkaa, jakie słodkie te kocyki ![]() no dobrze, czas się przebrać i coś na obiad zrobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Wtajemniczenie
|
włąśnie diatoma zapomniałam napisać, że ja też tak reagowałam na ciemny chleb, jak się odchudzałam, to go jadłam, ale musiałam przerwać, bo sensacje żołądkowe miałam
![]() iza chyba sobie zamówię tą tuniczkę, bo mam podobną tylko z krotkim rękawem i mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
Hey ja wczoraj przesadziłam
![]() Zjadłam paczkę pierników, wieczorem cola i 2 paczki chipsów! Ledwo co zasnąć mogłam, dzisiaj jem lekko ![]() ![]()
#772 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
świetne te rzeczy sama chcę parę jeszcze zamówić ![]()
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Montii kurczę,przekichane z tymi skurczami :/ Jak Cię to tak strasznie boli,może zadzwoń do lekarza,co?
U nas dzisiaj piękna pogoda za oknem,chociaż na termometrze widnieje -14 ![]()
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Czarna w sumie już minęło... łapie mnie to raz dziennie :-/
Byłam tydz temu u gina, badał mnie, miałam usg, kurcze poczekam do następnej wizyty.. może to są te przepowiadające, ale przyznam,że są okropne! u mnie też słoneczko ![]()
#775 |
Zakorzenienie
|
Ja też je dziennie mam,ale są naprawde krótkie... Kiedy masz USG? Ja właśnie nie wiem ,czy teraz nie poprosic,jak będę na wizycie?On coś wspominał,że zrobi koło 30 tygodnia,a u mnie będzie leciał już 27...
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
Ja na to genetyczne w 30 tyg nie idę
![]() Ostatnie miałam w 20 tyg, teraz na wizycie tydzień temu mi zrobił, ale trwało z 2 minuty, na zasadzie 'co tam u ciebie maluchu słychać' serduszko czy bije, zmierzenie głowki, rączki i tyle. Pewnie następne zrobi mi takie za jakieś 5-6 tyg ![]() Powiem Ci szczerze,że jakoś nie ciągnie mnie do usg;> na początku bardzo ale teraz jak czuję jego buszowanie to jakoś nie mam potrzeby go podglądać ![]()
#777 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie sobie kupiłam
![]() http://allegro.pl/ciazowe-tuniko-suk...352567497.html http://allegro.pl/urocze-z-kokarda-c...344492833.html A wczoraj w H&M Mama kupiłam sobie dwupak koszulek z krótkim rękawem, jedna szara druga czerwona za 39,90 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Montii ja też nie będę miała robionego genetycznego,a na USG mi zależy,bo chciałam upewnic się,że to na 100% dziewczynka!
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- ego_ego ale ładne! chyba też muszę się skusic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#779 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie iza dala link do tej jednej i jak mam juz kupować, to zawsze wolę u jednego sprzedawcy coś więcej, a juz się te moje bluzki wszystkie robią za male i niedługo nie będę miala w czym do pracy iść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
Tylko wolałabym nie miec niczego obcisłego na tyłku....
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.