mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-23, 11:26   #751
basiula19
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

zapomniałam dodac my też nie mogliśmy się nijak zgodzić co do imienia dla chłopca bo dziewcznka było od dawna ustalone, że Julia a tu sie pojawił problem.....ale go już rozwiązaliśmy nawet ciężko nie było i będziemy mieć MIKOŁAJA

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:27   #752
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ojej jakie to ostatnie zdjęcie słodziutkie strasznie mi sie podoba jak dziecieczki mają na kapturach albo czapeczkach takie uszka albo coś

Ja będę raczej za rożkiem usztywnianym mam jeden normalny (w sklad pościeli wchodził) myśle, że 2 wystraczy.....

Wczoraj tak patrze na necie i patrze i nie wierze tożto my już wedłóg niektórych pomiarów czasowych w 7 miesiącu wylądowaliśmyale mi to strasznie leci.....

Kurde ale miałam dziwne sny w nocy jeden mi sie śniło, że zaczęłam rodzić już tak teraz.....zaczęłam krwawić i wogóle masakra.....a drugi to, że urodziłam chłopczyka ale jakiś taki duży był prawie 5 kg miał i co najlepsze mama do mnie odrazu mówił....zaczyna mi sie na głowe chyba już rzucać

Mi tez strasznie sie to podoba, ale nie lubie kapturów u maleńst bo to strasznie nie wygodne jest. Przy czapeczkach to świetnie wygląda juz nawet jedną oglądałam.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:34   #753
kami5
Raczkowanie

Pamiętam że pisałyście o śpiworkach. Ja na początku przykrywałam córcię kocykiem, bo małe dziecko się nie przekręca samo i tym samym się nie odkryje. Dopiero ja mała zaczęła kręcić się w kółko podczas spania kupiłam śpiworek;wtedy wiedziałam że mogę spać spokojnie bo się nie odkryje.

Poduszkę bardzo cienką i kołdrę dostała jak miała 1,5 roku. Chociaż nawet teraz czasami nie chce poduszki

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
zapomniałam dodac my też nie mogliśmy się nijak zgodzić co do imienia dla chłopca bo dziewcznka było od dawna ustalone, że Julia a tu sie pojawił problem.....ale go już rozwiązaliśmy nawet ciężko nie było i będziemy mieć MIKOŁAJA
Mikołaj to śliczne imię. Ale mojemu TŻ się nie podoba. DLa mnie super.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:39   #754
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

Mikołaj też nam się podoba ale TŻta brat ma synka Mikołaja więc odpada
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:46   #755
Ona231
Zadomowienie

Dzień dobry, nadrabiam Was dłużej jak piszę, ale niestety w pracy nie bardzo mogę sobie pozwolić na śledzenie wątku

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Do tego dojdzie sosnowe łóżeczko dla Adasia i wanienka z przwijakiem np. coś takiego: http://allegro.pl/zestaw-wanienka-ko...714755665.html lub http://allegro.pl/komoda-kapielowa-b...722744129.html (myślę o używanej aby było taniej)
Bardzo fajna ta wanna z szufladami, tylko jakoś mało stabilna mi się wydaję. Oglądałaś ją może w sklepie, czy to stabilne jest

Co do imion to mnie się wydaję, że każdy ma prawo wyboru, jednym podobają się takie innym inne i to jest właśnie fajne. Bo jest różnorodność.

Glam jaki Ty masz mały brzuszek, nawet na bliźniaki, super wyglądasz

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić:kupiłam sobie sobie sukienkę z myślą o weselu. o taką (kolor niebieski)
http://moda.allegro.pl/trendy-mama-m...725275672.html
Super leży i jeszcze mam w niej sporo miejsca. Będzie też na ,,po ciąży''.

Ostatio nie czułam się dobrze bo mi jelita dokuczałay. Wy miałyście burze za oknem a ja w kiszkach. Teraz mam na zmianę albo zaparcia albo odwrotnie. Kiedy mi to minie bo mam przez to kłucia w boku.
Kami sukienka bardzo fajna, co do zaparć, to lepiej z nimi walczyć, może spróbuj maślanki, kefiru albo wody z cytryną na czczo mnie pomaga
Współczuję i jednego i drugiego.

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Mnie się podobają takie imiona dla chłopca : Wiktor, Igor i Filip, i właśnie zastanawiamy się nad którymś z tych imion dla naszego synka
Bardzo fajne imiona, ciekawe, które zwycięży.
Jak imię dla chłopca mam wybrane, dla dziewczynki mam problem

basiula też dla chłopca chciałam Mikołaj Bardzo mi się podoba

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-23 o 11:47
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:47   #756
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Mikołaj też nam się podoba ale TŻta brat ma synka Mikołaja więc odpada

mi Mikołaj to sie z 6 grudnia kojarzy i jakos bym nie dała dziecku tak na imię .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-23, 11:48   #757
ela3010
Zadomowienie

Dziewczyny imię każdy wybiera takie jakie mu się podoba. I nie ma co dyskutować, poza tym imię nie decyduje o tym jakie dziecko będzie, mam wrazenie ze imię jakoś wpasowuje się w dziecko, w przedszkolu mialam taką cudna dziewczynke o urodzie pięknego kwiatuszka, a na imię miała Estera, jak komuś opowiadałam to czasem ktoś się skrzywił że takie imię nieładne, ale do niej to pasowało jak ulał, nie wyobrażam sobie gdyby miała mieć na imię Ewa albo Magda albo jakoś tak.
Także każdy ma swoje zdanie swój wybór najbardziej mu się podoba i już
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 12:00   #758
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny imię każdy wybiera takie jakie mu się podoba. I nie ma co dyskutować, poza tym imię nie decyduje o tym jakie dziecko będzie, mam wrazenie ze imię jakoś wpasowuje się w dziecko, w przedszkolu mialam taką cudna dziewczynke o urodzie pięknego kwiatuszka, a na imię miała Estera, jak komuś opowiadałam to czasem ktoś się skrzywił że takie imię nieładne, ale do niej to pasowało jak ulał, nie wyobrażam sobie gdyby miała mieć na imię Ewa albo Magda albo jakoś tak.
Także każdy ma swoje zdanie swój wybór najbardziej mu się podoba i już

w 100 % się zgadzam z Tobą

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-23, 12:19   #759
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
no i dowod na to ze ciaza rzeczywiscie rosnie skokami- brzuszek z soboty zeszlej i dzisiaj, 20 i 21 tc, normalnie mam wrazenie ze brzuszek mi w ciagu odstepu tygodnia ze 2 razy wiekszy sie zrobil

w czwartek bylam jeszcze raz u lekarza, hemoglobina w ciagu miesiaca mi spadla z 12.3 na 11.1 mimo ze biore podwojne zelazo...juz trzeci lekarz potwierdzil plec- bedzie Jacek i Placek a poza tym to wsio w porzadku, szyjka twarda jak skala, chlopaki idealnie rowne wiec nie mam sie na razie o co martwic
extra brzuszek mi tez tak nagle wywalilo pierwsza z moich dolegliwosci sie pojawila ... dopiero teraz = puchną mi nogi ;/ za duzo w pracy stoje

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Podziwiam te dziewczyny co mają TZ daleko
ja odliczam dni bo świeżo po ślubie go musiałam opuścić ... ale zostało 40 dni i już na zawsze razem nie bedzie takich długich rozłąk bo to dobrez nie wpływa na młode małżeństwa tym bardziej że ja się denerwuje a malutka w środku też przeżywa przezemnie ;]

A co do porodu rodzinnego to mój powiedział,że bedzie ze mną o ile nie zemdleje to ja go pytam czemu ma zemdleć. A on jak ma patrezć jak wychodzi dzidzius i krew heh a ja mu mówię, że sama bym nie chciała patrzeć i że nie chce zeby on patrzył tylko stał za plecami i trzymał mnie za rękę bo wiecie co... jak mnie coś boli i mnie trzytuli lub dotknie tego miejsca co boli to ile mniej cierpie, że aż dziwne że dotyk tż jest lepszy niż tabletka przeciwbólowa i ZGODZIŁ SIĘ powiedział , że za rękę to na pewno będzie mnie trzymał i jak coś to chciałby przeciąć pępowinę nawet powiedział że w pracy weźmie wolne chyba nieświadomy że dzieci nie ustalają terminów kiedy chcą uciec z brzuszka

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 12:39   #760
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Pokoik będę urządzała od połowy sierpnia jak tylko wymienię w nim okna na nowe. W obecnym pokoju znajduje sie narazie moja sypialnia. Jest tam duże łóżko, sosnowa komoda i dwie sosnowe szafy (jedna z lusterkiem 3-drzwiowa, druga 2-drzwiowa) Tą szafę 2-drzwiową wynosimy z mężem na przedpokój (akurat jest tam dla niej miejsce), łóżko z materacem dostaną teściowie. W pokoju zostanie komoda i szafa 3-drzwiowa. Do tego dojdzie sosnowe łóżeczko dla Adasia i wanienka z przwijakiem np. coś takiego: http://allegro.pl/zestaw-wanienka-ko...714755665.html lub http://allegro.pl/komoda-kapielowa-b...722744129.html (myślę o używanej aby było taniej)
W kącie znajdzie się łóżeczko narożnik (takie wysuwane) w intensywnym zielonym kolorze z żółtymi poduchami.
Zabawki najpierw czarno-białe, potem kolorowe karuzele i maty edukacyjne.
W kącie będą wisiały modele samolotów męża a na podłodze będzie dywan w samocodziki (dostaniemy od szwagra - mała Zuzia (chrzesnica meża) uwielbiała kiedyś autka) Po niej dostaniemy też mase maskotek samochodzików i modele autek
Ściana w pokoju jest w kolorze wiśni i te sosonowe meble świetnie rozjaśniają pokój.

Też chciałam łóżeczko z szufladą ze względu na to że pokoik do olbrzymich nie należy poza tym zawsze można na poczatku schować tam śpiworki i pieluchy a potem jak malec wyrośnie ze śpiworków umieścić w niej pościel

Będziemy dziś z mężem we Auchanie i zobacze czy są u nas rożki
Jesli chodzi o usztywnienie... dziękuję za radę ja pewnie kupiłabym z usztywnieniem bo myślałabym że tak zdrowiej dla dziecka nie patrząc sie na to czy jest to praktyczne....

To super. Chwilowo odpadną koszty szycia pościeli
Czyli na początku będzie rożek a potem dla mojej wygody śpiworek.
Śpiworki kupiłam takie jak w załączniku:
pierwszy 0-4 cieńszy (dziecię urodzi się jesienią)
drugi 0-6 gruby, ciepły (na zimę)
trzeci 6-12 z polarku (sam raz na wiosnę i lato )
Na czwartym zdjęciu znajduje się kombinezonik który wyczaiłam - sam raz na święta. Nie mogłam się mu oprzeć

Ja ciuszki kupiłam używane na allegro. Wszystkie markowe i sprowadzone z Anglii. W sumie tak mnie wciągnęły zakupy że mój Adaś ma ciuchy na pierwszy rok życia
Jak będe miała wolną chwilę to wrzucę je na picasse i pochwale się tym co do tej pory wychaczyłam
Ja nie mam znajomych którzy mogliby mi cos podrzucić dla chłopca a wiem że dzieci szybko rosną i nie sposób sprać im ciuszki stąd pomysł na używane. Jak coś to mogę polecić 4 sprawdzone konta na allegro. Ciuszki w idelanym stanie, zgodnym z opisem w aukcji.
Zaraz mykam na pocztę odebrać kolejne 2 paczki
Jedna pełna bucików

Ja mam tylko ciuszki na rok życia dla Adasia, śpiworki, 2 maty edukacyjne Fisher Price (wygrane tanio aukcje) i jedną karuzlekę.
W sierpniu skompletuję wszystko do pokoju Adasia i dużego pokoju który bedzie służył za moją sypialnię (musimy z mężem kupic duuużą szafę w kolorze Venge i jakąś wygodną kanapę która można rozłożyć)
We wrześniu kupię akcesoria dla dzidzi (kremiki, patyczki, pieluchy itp)
a w pażdzierniku wyprawke do szpitala. Termin mam na 11.11 ale jeśli Adaś się nie obróci - jest pupką w dół (czyli położenie posladkowe, miednicowe) to czeka mnie cesarka w 38tc i dzidzia będzie pażdziernikowa.

Mnie się te całe baldachimy nie podobają... uważam że przesładzają pokój dziecka, poza tym może dla dzieci urodzonych latem się przydają (ochrona przed muchami itp) ale zimą ich zastosowania nie rozumiem :/
Zamiast baldachimu mój Adaś będzie miał powieszone dwie karuzelki

genialne zakupy... bardzo mi sie spiworki podobają....

co do baldachimowo, to slyszlam ze to zwykly bajer na ktorym zbiera sie kurz... wiec ja raczej rowniez nie mam w planach zakupu

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 12:40   #761
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
extra brzuszek mi tez tak nagle wywalilo pierwsza z moich dolegliwosci sie pojawila ... dopiero teraz = puchną mi nogi ;/ za duzo w pracy stoje

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

ja odliczam dni bo świeżo po ślubie go musiałam opuścić ... ale zostało 40 dni i już na zawsze razem nie bedzie takich długich rozłąk bo to dobrez nie wpływa na młode małżeństwa tym bardziej że ja się denerwuje a malutka w środku też przeżywa przezemnie ;]

A co do porodu rodzinnego to mój powiedział,że bedzie ze mną o ile nie zemdleje to ja go pytam czemu ma zemdleć. A on jak ma patrezć jak wychodzi dzidzius i krew heh a ja mu mówię, że sama bym nie chciała patrzeć i że nie chce zeby on patrzył tylko stał za plecami i trzymał mnie za rękę bo wiecie co... jak mnie coś boli i mnie trzytuli lub dotknie tego miejsca co boli to ile mniej cierpie, że aż dziwne że dotyk tż jest lepszy niż tabletka przeciwbólowa i ZGODZIŁ SIĘ powiedział , że za rękę to na pewno będzie mnie trzymał i jak coś to chciałby przeciąć pępowinę nawet powiedział że w pracy weźmie wolne chyba nieświadomy że dzieci nie ustalają terminów kiedy chcą uciec z brzuszka
Ja tez chciałam żeby był przy porodzie mój TZ ale On nie chciał, i teraz to i pewnie lepiej że nie był bo strasznie na niego wyzywałam że tak muszę cierpiec a wyzywałam że wszyscy Mnie słyszeli. Jak będe mieć cesarkę to chciała bym zeby był przy Mnie wtedy

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 12:53   #762
witaminkaccc
Zadomowienie

dziewczyny nie ma sensu argumentowac jakie imie jest ładniejsze, jaka pościel ładniejsza czy łóżeczko .... Jak już pare osob napisalo- odczucie tego co nam sie podoba jest subiektywne... niektóre wypowiedzi odczuwam jako chamskie...

rozumiem komentarz ze komus sie dana rzecz nie podoba, bo to normalne, ale komentowanie w niemily sposob to juz przesada... lepiej ugrysc sie w jezyk....

to ot takie moje zdanie

30t 1d - ?
Stary 2011-07-23, 12:58   #763
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
dziewczyny nie ma sensu argumentowac jakie imie jest ładniejsze, jaka pościel ładniejsza czy łóżeczko .... Jak już pare osob napisalo- odczucie tego co nam sie podoba jest subiektywne... niektóre wypowiedzi odczuwam jako chamskie...

rozumiem komentarz ze komus sie dana rzecz nie podoba, bo to normalne, ale komentowanie w niemily sposob to juz przesada... lepiej ugrysc sie w jezyk....

to ot takie moje zdanie
I zgadzam się w 100% , niektóre komentarze są wręcz przykre. Jak mi się coś nie do końca podoba to nie ma obowiązku komentować. Wolę zachować to dla siebie, bo każdy ma swoje zdanie i gust. Zresztą jest takie powiedzenie "de gustibus non est disputandum"
Stary 2011-07-23, 13:12   #764
kami5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
I zgadzam się w 100% , niektóre komentarze są wręcz przykre. Jak mi się coś nie do końca podoba to nie ma obowiązku komentować. Wolę zachować to dla siebie, bo każdy ma swoje zdanie i gust. Zresztą jest takie powiedzenie "de gustibus non est disputandum"
Ja też uważam że wszystko jest sprawą gustu. Można coś doradzić, zasugerować, ale nic na siłę. Każda z nas ma swoje własne zdanie na dany temat
Stary 2011-07-23, 13:14   #765
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

no i te hormony w ciąży!!!! wiadomo że część z nas teraz bardziej wrażliwa....

domysłam sie że nie jest to specjalne, ale jednak wydźwięk jest słaby ...

30t 1d - ?
Stary 2011-07-23, 13:19   #766
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Ja też uważam że wszystko jest sprawą gustu. Można coś doradzić, zasugerować, ale nic na siłę. Każda z nas ma swoje własne zdanie na dany temat
Dokładnie do tego tu jesteśmy, żeby sobie pomagać i doradzać, ale i tak każdy zadecyduję sam

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
no i te hormony w ciąży!!!! wiadomo że część z nas teraz bardziej wrażliwa....

domysłam sie że nie jest to specjalne, ale jednak wydźwięk jest słaby ...
Pewnie nie, ale czasem można dobierać rozważniej słowa, bo to tylko forum i niestety ale literki nie oddają wszystkiego

Każda z nas ma prawo do własnego zdania, ale nie można go komuś narzucać
Stary 2011-07-23, 13:25   #767
glamourous
Zakorzenienie

mialam posta napisanego ale go skasowalam, nie bede swoich 3 groszy dodawac do i tak zawzietej dyskusji powiem tylko tyle, ostatnio bylam w przychodni i pani rejestrowala do lekarza Alana Kapuste i mam kolezanke ktora synka nazwala Denis.... wyobrazcie sobie jak dzieciaki najpozniej w zerowce beda na niego wolaly az zal dziecka
Stary 2011-07-23, 13:53   #768
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie się podobają takie imiona dla chłopca : Wiktor, Igor i Filip, i właśnie zastanawiamy się nad którymś z tych imion dla naszego synka
Mi się Filip najbardziej z tych podoba Wiktor się popularne zrobiło, ale też jest ładne Wszystkie ładne

Kiedyś jak byłam mała poznałam rodzeństwo: Alan i Dalia, a jako małe dziecko nie znałam tych imion i myślałam, że się pomylili rodzice i że miało być Adam i Daria hehehe

Mi dziś znowu głowa dokucza... i zjadłabym coś dobrego słodkiego... hmmm... jakieś lody pyszne... Może po zakupach namówie Tż'ta na jakąś kawiarenke

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-23 o 14:04
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:07   #769
kami5
Raczkowanie

U nas Filip to Nr 1 jeśli chodzi o imię dla chłopca.

Znowu dokuczają mi żebra pod biustem, czuję jakby mi się chciały rozejść. To takie mało przyjemne uczucie.

A czujecie jak dzidzia kładzie się na pęcherz? Bo ja nie wiem co mam wtedy zrobić, takie to bolesne Dobrze że szybko mija
Stary 2011-07-23, 14:08   #770
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ale znalazłam fajnego sprzedawcę na all. kupiłam parę ubranek fajnie bo na wpłatę czeka 30 dni a w tym czasie można sobie dobierać rzeczy oto co na razie kupiłam:
http://allegro.pl/bawelniany-pajacyk...686161873.html
http://allegro.pl/bawelniany-pajacyk...724616941.html
http://allegro.pl/bawelniane-body-baby-i1724616700.html
http://allegro.pl/bawelniana-sukienk...702033646.html
http://allegro.pl/bawelniana-tunika-...711004953.html
http://allegro.pl/bawelniane-body-ch...720759567.html
http://allegro.pl/bawelniana-bluzecz...719806881.html

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:11   #771
Seona
Zakorzenienie

Upiekłam takie kokosowe drożdżowe ślimaczki Jak będą jadalne to wkleję zdjęcie, bo studzą się

Z imionami jest różnie, ale po to jest forum, aby przedstawić swoje propozycje: tak samo co do łóżeczek, pościeli i reszty wyprawki. Ja baaardzo lubię oglądać co komu się podoba, jaki wystrój pokoju, jakie imię, jaki rożek itp Nie po to, żeby skrytykować, "brzydkie to wybrałaś", ale z czystej babskiej ciekawości wiedzieć

Np. moja koleżanka jak była w ciąży, mówiła, że na pewno nie da swojemu dziecku popularnego imienia, więc zaczęła szukać jakiegoś mało znanego. W końcu doszła do wniosku, że imiona typu Natan czy Denis nie pasuję do ich nazwiska, imiona "starodawne" typy Jan, Stanisław itp. nie podobają jej się, więc wybierali wśród popularnych I mają Adriana i Kacpra

Także różnie to bywa z tymi imionami: moja Siostra uczy Julię Ziemniak i Miszela Nogę Poważnie tak się pisze, spolszczone: Miszel

Tottie,
ja miałam taki przewijak razem z wanienką, nawet zdjęcia w poprzednim wątku wklejałam Jest rewelacyjny

Glam, z tymi przezwiskami to dramat: jak szukaliśmy imienia dla dziewczynki to mąż powiedział: "Byleby nie Jagoda, bo Jagoda robi ..." (lód). Itp. Natan Satan, Teofil pedofil, Fabian pawian, Michał w nos nakichał, Andżelika w majtki sika itp. To tylko przykłady z klasy mojej Siostry (jest nauczycielką).

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:15   #772
kami5
Raczkowanie

Wczoraj moja córa pierwszy raz weszła do basenu w parku. Miała niesamowitą frajdę. Dawno nie widziałam żeby tak się cieszyła. Nawet kobieta siedząca obok powiedziała że to takie słodkie, że ona tak się cieszy. Posiedziała ze 20 min i kazałam jej wychodzić bo zimno się zrobiło a ona miała sine usta. Był wielki płacz i tragedia bo tak jej się pobobało. Była taka zmarznieta że w domu po myciu siedziała w piżamie, bluzie i pod kocem

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Wydaje mi się że te przezwiska to dzieci słyszą od rodziców i poźniej tak gadają. Ale dzieci to potrafią być złośliwe
Stary 2011-07-23, 14:20   #773
Ona231
Zadomowienie

Joamic śliczne te ubranka aż muszę sobie sprzedawcę zapisać

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Upiekłam takie kokosowe drożdżowe ślimaczki Jak będą jadalne to wkleję zdjęcie, bo studzą się

Z imionami jest różnie, ale po to jest forum, aby przedstawić swoje propozycje: tak samo co do łóżeczek, pościeli i reszty wyprawki. Ja baaardzo lubię oglądać co komu się podoba, jaki wystrój pokoju, jakie imię, jaki rożek itp Nie po to, żeby skrytykować, "brzydkie to wybrałaś", ale z czystej babskiej ciekawości wiedzieć

Np. moja koleżanka jak była w ciąży, mówiła, że na pewno nie da swojemu dziecku popularnego imienia, więc zaczęła szukać jakiegoś mało znanego. W końcu doszła do wniosku, że imiona typu Natan czy Denis nie pasuję do ich nazwiska, imiona "starodawne" typy Jan, Stanisław itp. nie podobają jej się, więc wybierali wśród popularnych I mają Adriana i Kacpra

Także różnie to bywa z tymi imionami: moja Siostra uczy Julię Ziemniak i Miszela Nogę Poważnie tak się pisze, spolszczone: Miszel

Tottie,
ja miałam taki przewijak razem z wanienką, nawet zdjęcia w poprzednim wątku wklejałam Jest rewelacyjny

Glam, z tymi przezwiskami to dramat: jak szukaliśmy imienia dla dziewczynki to mąż powiedział: "Byleby nie Jagoda, bo Jagoda robi ..." (lód). Itp. Natan Satan, Teofil pedofil, Fabian pawian, Michał w nos nakichał, Andżelika w majtki sika itp. To tylko przykłady z klasy mojej Siostry (jest nauczycielką).
Seona Kacper był dość popularny, ale fajne imię Co do przezwisk faktycznie dzieci potrafią być okrutne, ale nie da się wszystkiego przewidzieć
Soena czy ta wanienka stabilna jest? Bo nie miałam okazji na żywo oglądać, a teraz dochodzę do wniosku, że i tak stelaż na wanienkę będę potrzebować to czemu nie kupić kompletu.
Bo raczej na początku ciężko mi się schylać będzie

Kami tak wiem, kiedy na pęcherzu się kładzie, bo odwiedzam częściej łazienkę, ale mnie nie boli
Jak byłam mała to też wodę uwielbiałam, to mi zostało, mam nadzieję, że moje dziecię też wodę polubi

A jeszcze mamy doświadczone lepsze body z krótkim czy długim rękawem na zimę?

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-23 o 14:22
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:23   #774
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Soena czy ta wanienka stabilna jest? Bo nie miałam okazji na żywo oglądać, a teraz dochodzę do wniosku, że i tak stelaż na wanienkę będę potrzebować to czemu nie kupić kompletu.
Bo raczej na początku ciężko mi się schylać będzie
Bardzo stabilna Ja później kupiłam większą wanienkę i do niej stelaż i był o wiele gorszy Chwiał się i był duży i nieporęczny. W końcu jednak wsadzałam dużą wannę do naszej i do teraz tak kąpię. Mam wielką wannę i gdybym miała codziennie nalewać do niej wody to bym splajtowała. I nasza Ziemia także

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-23, 14:23   #775
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

ONAJa też zapisałam

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:26   #776
Seona
Zakorzenienie

Ojadłam się jak świnia i idę spać do mojego dziecka A później płacz, że utyłam 4 kg w ciągu miesiąca

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-23, 14:27   #777
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo stabilna Ja później kupiłam większą wanienkę i do niej stelaż i był o wiele gorszy Chwiał się i był duży i nieporęczny. W końcu jednak wsadzałam dużą wannę do naszej i do teraz tak kąpię. Mam wielką wannę i gdybym miała codziennie nalewać do niej wody to bym splajtowała. I nasza Ziemia także
Seona z tą wanną wielką to coś tak jak u mnie Mam narożną
W takim razie popatrzę za tym zestawem, skoro tak dobrze się sprawuję

Pocieszę Cię, że ja nawet na wagę nie staje tylko na wizytach po co się stresować

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
ONAJa też zapisałam
A ja dziękuję, za namiary bo faktycznie całkiem fajne ceny i te termin wpłaty
Stary 2011-07-23, 14:34   #778
Myszeczka86
Zakorzenienie

Oto Mój 22 tydzień

IMG_4241.jpgIMG_4242.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-23, 14:36   #779
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ojadłam się jak świnia i idę spać do mojego dziecka A później płacz, że utyłam 4 kg w ciągu miesiąca

Mam to samo

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-23, 14:40   #780
glamourous
Zakorzenienie

Joa super sprawa ze sobie tak mozna dobierac bardzo mi sie ta idea spodobala, chociaz na chwile obecna chyba juz nie bede za wiele dokupowac dla tych moich szkrabow - ale moge sie wam pochwalic zakupami ostatnimi? kombinezoniki zimowe, bodziaki, koszulki, spodenki...w sumie jak zaczelam wyciagac to stwierdzilam ze calkiem sporo juz tego mam, wiekszosci mi sie nie chcialo fotografowac

Seona umarlam z tymi przezwiskami

jesli chodzi o imiona to mi ten maly szkrab po prawej powiedzial ze chce byc Adas, drugi sie jeszcze nie okreslil

a tu jest fajny artykul jesli chodzi o wybor imienia

http://forum.szafa.pl/7/1332861/imio...jest-moda.html

generalnie bardzo czesto sie spotykam z opinia ze jesli chodzi o uleganiu mogom na imiona to jest to najczesciej spotykene u ludzi z nizszym wyksztalceniem i statusem spolecznym nie komentuje ale jak sobie popatrzycie po roznych forach i artykulach to takie przekonanie kroluje

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

"W pewnej szkole, miasteczka nie wspomnę, uczyła się MISZEL Noga" – pisze Mc_roch. "A ja miałam praktykę w gdyńskiej szkole i na pierwszej lekcji omal się nie udusiłam, tłumiąc śmiech. Sprawdzając obecność, musiałam z pełną powagą wyczytać DOLORES ŚLEDŹ i KARMEN FĄFARA" – dodaje Helena. Z kolei Dziewczonka spotkała się z Żakliną Zając. "Moja kuzynka nazwała swoją córkę Klaudia. Imię jak imię, obleci. Ale jak się doda nazwisko dziecka, to mamy oto w rodzinie Klaudię Ogórek. Aż zgrzyta"
"Poznałam pewną Samanthę Kiełbasę z Wieprza. Nikt mi nie powie, że to takie światowe i piękne" - pisze Marzena. "Znam chłopca, który nazywa się Nataniel Nawalaniec. Czy rodzice tego sobie wcześniej nie wypowiedzieli na głos?"

to takie cytaciki z tego artykulu

a mnie ostatnio jedna pani rozbawila, zapisywalam SOnie do przychodni, wybor lekarza itd, no i musialam podac dane rodzicow, imie ojca- a ze moj maz ma na imie Gurjeet- no to podaje- a pani mnie pyta czy przez o kreskowane

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-23 o 14:44
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości