|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Ja właśnie wróciłam z badania tzn. ten wymaz wynik pod koniec tygodnia ciekawe...mam nadzieję że nic nie wyhodują.
A dziś mamy jeszcze imprezkę mojej sis urodzinki kupiłam jej zaparzacz do kawy lepsze to niż kwiaty
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniolina dobre rozwiązanie
Chociaż u nas jest inna sytuacja, bo teściowie za granicą, więc u nich mała nie będzie przebywać - nie ma jak. Nocowanko tylko u moich rodziców wchodzi w grę Fatal nie jesteś wyrodną matką tylko dlatego, że wolisz mieć cc. Ja od samego początku chciałam cc Moja mamusia troszkę pod egoizm to podciągnęła, ale wytłumaczyłam jej o co mi chodzi ![]() Soza na takie skurcze łydek pobierz sobie magnez. Ja biorę już od dłuższego czasu
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
basiula19 - biorę sie dziś za prasowanie i spakuję torbę
po niedzieli dokupię brakujące rzeczy i tylko je dołożę bo tak jak mówisz teraz to już nic nie wiadomo i możemy zacząć rodzić w każdej chwili ![]() mol_aa - ja miałam pobierane i z pochwy i z odbytu, dziś na wizycie poznam wyniki,mam nadzieję ż ewszystko dobrze ![]() Dziś po południu wizyta,idę zaraz sie trochę do porządku doprowadzić tam na dole hehe później biorę się za prasowanie i torbę spakuję. Dziś w nocy nawet dobrze spałam na siku wstałam tylko raz, i biodra mnie nie bolały Ale za to stopy mam jak shrek - spuchnięte strasznie ciekawe jak ja się w balerinki wcisnę,o botkach mogę zapomnieć bo mi się suwak nie zasuwa. Idę sie wykąpać bo zjadłam śniadanko i siedze przed kompemw piżamie, odezwę sie później
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
PRINCESKO a Ty masz przodujące na której ścianie: przedniej czy tylniej?
|
|
|
|
#756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
mialam w nocy taki skurcz, ze myslalam ze sie posikam z bolu, i pomyslec, ze przy porodzie bedzie gorzej ![]() Cytat:
jeszcze troszke, dasz rade:przyul:Cytat:
Cytat:
w ogole to zastanawiam sie, ktora teraz nas zaskoczy, bo juz w sumie wszystko sie moze zdarzyc
|
|||
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam wybor, moja ginka powiedziala ze zyjemy w takich kontaktach prawie rodzinnych ze gdybym chciala to mi zrobi cesarskie ciecie, zwlaszcza ze mloda moze byc duza wiec powtorka z rozrywki moze byc, ale wybralam swiadomie , juz teraz moge powiedziec ze swiadomie sn.
Pare godzin po porodzie juz calkiem niezle smigalam, siedzialam po turecku przed kapem itd. Pare godzin bolu i tyle ![]() Jesli sie okaze ze cos nie tak bez wahania sie zgodze na cc, ale poki jest wsio ok to nigdy. Nie mysle o matkach ktore chca cc ze sa wyrodne, teraz zyjemy w takich czasach kiedy ten wybor jest i do nas nalezy ostatnie zdanie. Mimo ze osobiscie nie chcialabym bardzo cc nie widze w tym jakiegos problemu, kiedys tez uwazalam ze to straszny egoizm i decydujac sie na dziecko decydujemy sie je rodzic normalnie, a nie szukac sobie wygody i miec wszystko w nosie, teraz troche swiatopoglad mi sie zmienil. Podobnie do karmienia piersia, pokarmic moze bym troche chciala ale jak nie bedzie mi szlo to butla i tyle. Irytuja mnie spojrzenia ludzi ze znowu butla chce karmic czy jakies tam takie wiecie... po co dlaczego? po to i dlatego! nie twoja sprawa i juz. Nawet tz sie troche zdziwil jak powiedzialam, ze moze troche bym chciala pokarmic bo wczesniej mowilam ze nigdy
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce SN bo licze, ze szybko dojde do siebie. A przeciez musze jechac po porodzie na sprawdzian z technik diagnostycznych
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Darusia Ja jestem tego samego zdania z porodem i równiez wybrała bym SN mimo że miałam bardzo ciezki poród.
|
|
#760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fatal-jeszcze dzidzia ma czas żeby sie ułozyc odpowiednio do porodu leżenia współczuję.... doczytałam,że i tak masz mieć cc więc w gruncie rzeczy to bez różnicy jak mała jest ułozona Darusiaaa-wg mnie nie musi być Ci głupio,ze powiedziałaś tym dziewczynom,że im współczujesz-mnie by to nie uraziło ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
ale jakto żylaki ma macicy?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-15 o 11:20 |
||
|
|
|
#761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może to głupie, ale choć pogodziłam się z cc i staram nastawić się pozytywnie, wiem że to lepsze dla dziecka i dla mnie to ten rodzaj porodu bardziej nie przeraża... ale jeśli chodzi o kobiety wybierające świadomie cc to nie krytykuję, tak samo z karmieniem - każdy decyduje za siebie i nikomu nic do tego... Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-15 o 11:23 |
|
|
|
|
#762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak pyt gina czy jakiś lekarz może ryzykować poród naturalny to mówił, że on by nie ryzykował. Bo mimo, że poszło łożysko do góry to nadal jest za nisko i w trakcie skurczów podczas porodu naturalnego, może zacząć się odklejać i będzie trzeba cc robić. |
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
dygotka ale wiesz jak to jest jak sie ludzie juz dlugo staraja to roznie mozna to odebrac.
A jeszcze co do porodu to ja nie chce zeby mnie ominela ta duma taka, wiecie... ciezko mi to opisac, ale wiem ze gdybym samowolnie zdecydowala sie na cc to by mnie to ominelo. Mimo bolu to jest cos niesamowitego i nie chcialabym ze mnie ominelo.
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze myślałam że mam wysoki próg , ale po porodzie jednak sie dowiedziałam że mam chyba ten najniższy bo przy 4 cm juz sie darłam że nie wytrzymam a gdzie tam 10cm. Ja sie pocieszam że drugi poród będzie lżejszy bo jak inaczej mam sie pocieszać
|
|
|
#765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie masz na to wpływu ![]() znam osoby, którym przykro i płaczą na sam widok ciężarnej i jest to zrozumiałe gdy ktoś bardzo chce doświadczyć macierzyństwa a nie może
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-10-15 o 11:32 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
otóż zgadzam się z tym co elf napisała
znam wiele kobie które rodziły,a tylko na tym forum spotkałam się ze stwierdzeniem,że poród jest cudowny czy niesamowity,...ciekawe jak ja bedę mówiła
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-15 o 11:38 |
|
|
|
#767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiadomo każda kobieta może różnie zareagować, moja koleżanka po sn była w takim szoku, ze nie chciała widzieć dziecka, a do 2 tyg. po porodzie myła ją siostra taką miała depresję mam jednak nadzieję, że to odosobnione przypadki |
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja podchodze do tego neutralnie. No musze urodzic i tyle. |
|
|
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no mnie większośc koleżanek mówi, że to niesamowite przeżycie (nie wiem co mają na myśli mówiąc niesamowite ), ale np. moja mama (po hardcorowych porodach) mówi, że to rzeźnia |
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie jest tak jak piszesz.
Ja jesli chodi o bole roznego rodzaju mam bardzo wysoki prog bolu, np tydzin biegalam z zerwanymi więzadłami i pękniętą kością śródstopia , dopiero jak noga w adnego juz buta nie wlazła ani nawet skarpete i mama zobaczyla ze cos nie halo bo sie oczywiscie nie przyznalam, zaciskalam zeby i chodziam i biegalam na wfie w siatke gralam:P to dopiero pojechalam i gipsior. Albo w szpitalu mi mowili, ze nie wyobrazaja sobie przy rwie kulszowej, chodzic po domu na 4 i nie pojechac na ip. przy tym jeszcze podnosic klocka 14 kg. wiele takich przykladow bylo, ale NIGDY, PRZENIGDY NIE DARLAM SIE TAK JAK PRZY PORODZIE. Ja normalnie chrype na 2 dzien mialam ale gdyby przyszla polozna i powiedziala co i jak to moze byloby inaczej, tz lzy w oczach mial widzialam, a ja lezalam i sie darlam a on mi tylko mowil jak silne skurcze idą:P
|
|
#771 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Tottie1984 a to nie za wczesnie na te maliny?? mi ginka mówiła, że mogę zacząć pić po skończonym 37tygodniu, a położna z sr, że na 2 tygodnie przed wyznaczonym terminem. Ja od jakiegoś czasu ćwiczę oddychanie przeponowe i ostatnio nie wiem dlaczego zaczynają mie boleć plecy przy takim oddychaniu ![]() Cytat:
Darusiaaaa my się długo staraliśmy i czasem były gorsze momenty, gdzie cudze ciąże mnie bardzo bolały - poprostu zazdrościłam, ze w ciąże można zajść od tak - chcesz i masz. Najważniejsze jest, ze nie miałaś złych intencji, a ciężko stwierdzić jak to odebrały, bo przy długim leczeniu to człowiek przechodzi różne fazy ![]() Co do cc, to ja nastawiam się na sn, bo panicznie boję się cc - jakby nie było wg mnie to poważna operacja. Zresztą ja mam endometriozę i boję się, ze mi się to dziadostwo wszczepi w bliznę, rozsieje jeszcze bardziej. No ale zobaczymy co przyniesie życie - może w czasie porodu zmienię zdanie Nie ważne jak będziemy rodzić czy przez cc, czy sn ważne żeby nasze dzieciaczki były zdrowe.A ja niedawno wróciłam z labu o mało nie zaspałam na pobranie krwi, no jestem ciekawa jak tam moje wyniki
|
|
#772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet jakby ktoś się zapierał rękami i nogami to i tak urodzi i zgodę na poród też trzeba podpisać |
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
elf bo to jest w pewnien sposob rzeznia
![]() ale jaki moze byc cudowniejszy dzien w waszym zyciu jak ten kiedy urodzicie dziecko??? np jak ja urodzilam to mialam w dupie siebie, swoje samopoczucie i tak dalej, liczyla sie tylko mala! tylko i wylacznie! i tz! to dla niej 9 miesiecy sie meczylam, martwilam, toczylam, bralam leki, wszystko dla niej i w koncu sie pojawila ![]() cudowniejszego dnia nie bedzie, oprucz 2 porodu to beda 2 najcudowniejsze dni mojego zycia.I co mi po paru godzinach bolu, jak tu jest 9 miesiecy ciaglego strachu, sprawdzania i tak dalej.
|
|
#774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Witam weekendowo
![]() Dzis odespalam wczorajszy dzien.Snilo mi sie, ze juz urodzilam.... a tu jeszcze 23 dni i kto wie, czy nie dluzej ( jak u Ani) . Slowo daje, juz sie nastawilam, ze urodze wczesniej i wiem, ze kazdy dzien to dla dobra dzidzi,ale mam dosc:/ Aaaaa. wczoraj przyszedl materac i juz lozeczko gotowe. ![]() Mojego Tżta cos lamie jakis dol emocjonalny, bo zacyzna gaac o powrocie do uk - jakbym mialam malo zmartwien na glowie, to jeszcze on mi daje do myslenia. Co do porodu, to ja sie teraz bardziej boje jak za pierwszym razem. Moze dlatego, ze wiem co mnie czeka hihi. Ale ja sie nie darlam. Moj prog wytrzymalosci na bol jest dosc wysoki. Ale w koncowym etapie dostalam zastrzyk w kregoslup, wiec tak naprawde nie czulam jak rodzilam lozysko- a to podobno boli ?
|
#776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wracając do rzeźni, mój kumpel zamiast w głowie stanął w nogach, pod koniec zemdlał i nie mogli go docucić, leżał pod kroplówką jak gadał z nim tż po tygodniu przez telefon to P. mówił, że istny armagedon i dalej jest na uspokajających chyba ma chłopak niski próg wytrzymałości ![]() ale szczerze to nie chciałabym widzieć co się dzieje między moimi nogami [COLOR="Silver"]Cytat:
ja z kolei słyszałam, ze rodzenie łożyska nie boli w ogóle, ale z autopsji się nie wypowiem... co do zzo, nie jestem jakoś tam przeciwna, jak kobita mało nie wyzionie ducha to czemu ma nie skorzystać z takiej opcji...tak jak pisałyście progi bólu są różne... ciekawe jakby to było jakby 'chłopy rodziły' |
||
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#778 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja znam takie co po 1 porodzie nie chcą się zdecydować na drugie dziecko...
Cytat:
Cytat:
uciekam,miłego dnia
|
|
#779 |
|
Raczkowanie
|
wiesz ja nie rozumiem takich stwierdzeń, najważniejsze jest, żeby dziecko było zdrowe i wszystko odbyło się bez komplikacji, a czy się rodzi sn czy cc nie ma większego znaczenia w byciu kobietą. Niektóre to chyba sobie lubią taka ideologię stworzyć, zeby poczuć się lepiej i się bardziej dowartościować. Nie ma co słuchać takich koleżanek.
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Chociaż u nas jest inna sytuacja, bo teściowie za granicą, więc u nich mała nie będzie przebywać - nie ma jak. Nocowanko tylko u moich rodziców wchodzi w grę 
Wysle Ci cos na pw
jeszcze troszke, dasz rade:przyul: