|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rower stacjonarny cz 2
30 minut rowerka
|
|
|
|
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, mam pytanie - chciałabym sobie kupić rower stacjonarny, ale zastanawiam się czy w ogóle warto kupić sobie taki najtańszy z Allegro czy lepiej sobie darować i zbierać kasę na coś porządniejszego? Chciałabym magnetyczny i cena z przesyłką to ok. 216zł i chciałabym się zapytać, jakie macie doświadczenia z tańszymi rowerami. Chciałabym na nim jeździć prawie codziennie, bo mam do zgubienia z 5kg. No i wiadomo - chciałabym, żeby mi posłużył trochę. Na aukcjach jest napisane, że to model BK-0102M, ale nie wiem jaka firma
.Czy mogę tu wkleić linki do aukcji czy to będzie reklama? Pytam, bo naprawdę mi zależy mi na pomocy, a nie mam w tym zupełnie obeznania .
Wierzę w Sekret. 16.06 ćwiczę 2/100 Edytowane przez winklepicker Czas edycji: 2012-06-28 o 19:16 |
|
|
|
|
#753 |
|
Rozeznanie
|
Ja polecam rower magnetyczny. Sama mam Kettlera (mam go już chyba z pięć lat albo i dłużej) dałam za niego coś ok. 500 zł. Jestem zadowolona.
Z tego co czytałam na tym forum we wcześniejszych wpisach to powinno się zwrócić uwagę na koło zamachowe. Prawdopodobnie trzeba kupować takie co ma minimum 5 kg. Sama jak kupowałam swój rower to o kole zamachowym w ogóle nie wiedziałam i nie wiem jakie ma mój rower - muszę to sprawdzić. Co do tych tańszych rowerków to chyba zależy jak trafisz. Jedni sobie chwalą, a inni piszą, że są chybotliwe i szybko zaczynają szwankować. Myślę, że jak chcesz na prawdę często jeździć, a nie mieć kolejny "wieszak" w domu to warto zainwestować w trochę droższy sprzęt. A jak to ma być tylko te 5 kg i pożegnanie z rowerkiem to może taki za 300 zł wystarczy. Musisz sama się po prostu zastanowić jak będziesz ten rower wykorzystywać. Życzę powodzenia w zrzucaniu kilogramów i oczywiście zdawaj raporty. Musimy się tu wszyscy motywować. Wczoraj kolejne 40 minut.
wzrost 170 cm Nie reyzgnuj z celu tylko dlatego, że wymaga on czasu...Czas i tak upłynie... Edytowane przez DaGaDa Czas edycji: 2012-06-29 o 08:42 |
|
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj 90 min rowerka
|
|
|
|
|
#755 |
|
Konto usunięte
|
wczoraj 40 min, dziś też 40 min.
|
|
|
|
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
20 minut rowerka
|
|
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
Piątek, sobota i niedziela po 40 minut.
Muszę się pochwalić bo przez ostatni tydzień spadło mi kolejne 0,5 kg. Może to nie jest dużo, ale w takim tępie w ciągu miesiąca można zgubić 2 kg - a to mnie już cieszy.
|
|
#758 |
|
Konto usunięte
|
ja dziś 40 min rower plus 8min arms (wszystko inaczej niż normalnie, trochę rozwalone przez sesję, ćwiczę raz dziennie i prócz rowerka ograniczyłam inne ćwiczenia). wczoraj nic nie robiłam, zawsze w niedzielę mam wolne. ale już od środy wszystko wróci do normy. DaGaDa, gratuluję
każda utrata wagi jest fajna, jak widzisz, że coś się rusza to motywacja wzrasta. u mnie przez ostatni czas też wolne chudniecie. jakiś czas temu stanęło i myślałam, że to już koniec, ale poszło powolutku następne 2 kg, także też jestem zadowolona.
|
|
|
|
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj wracam z nową siłą - wakacje i czas na ruch
|
|
#761 |
|
Rozeznanie
|
No to witamy ponownie
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, dołączam do Was, ponieważ odnawiam przyjaźń z rowerem stacjonarnym. Kiedyś jeździłam bardzo regularnie (przez rok). Niezależnie od sytuacji, a niekiedy również pory dnia siadałam i pedałowałam. Rozstałam się z rowerem przez chorobę. Dopadło mnie zapalenie oskrzeli, byłam bardzo osłabiona i tak z każdym dniem oddalałam się od mojego hobby. Potem zamiast jeździć , zaczęłam ćwiczyć callanetics, ale tęsknię za rowerem, bo jeżdżąc na nim, mogę łączyć przyjemne z pożytecznym, czyli pedałuję i czytam książki.
Na razie jeżdżę na rowerze, który kupiłam za pośrednictwem Allegro, ale nie jestem z niego zadowolona, gdyż nie mogę już zmieniać oporu, coś się zepsuło. Planuję kupić Kettlera, bo słyszałam o tej firmie wiele dobrego, co również Wy potwierdzacie. Mam ogromną prośbę, czy macie jakiś sprawdzony sposób na nieziemski ból tyłka. Kupiłam kiedyś żelową nakładkę na siodełko, ale niewiele pomaga. Kiedy zsiadam z roweru, to ledwo chodzę. Jazda byłaby przyjemnością, gdyby nie ten problem. Ciągle zmieniam pozycję, przesuwam się, ale to tylko potęguje ból. Proszę o pomoc.
|
|
|
#763 |
|
Rozeznanie
|
Mnie na szczęście tyłek nie bolał, ale z tego co wiem to niektóre dziewczyny kładą poduszki na siodełka. Niby pomaga.
A tak poza tym jak trochę pojeździsz to tyłek się przyzwyczai i nie będzie już bolało.
|
|
#764 |
|
Konto usunięte
|
na ból tyłka to chyba jedynie potrzeba czasu, aby się przyzwyczaić
. mnie przez miesiąc bolał, jak zaczęłam jeździć. czasem miałam naprawdę dość, próbowałam podkładać koc itp., ale niewiele pomagało. później przestałam czuć ten ból i jest ok. powodzenia .
|
|
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
kolejne 60 min.
Ja jeżdżę już na rowerze regularnie od 2 lat po minimum 60 min i tyłek mi się nie przyzwyczaił..... - po ok 90 minutach musze przestać jeździć, mimo iż miałabym siły na więcej..... A może przyczyną jest "kościstość" tyłka?? |
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie z tego powodu cierpię podczas dłuższej jazdy, ale na to już chyba nie ma rady
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak piszecie, mogłabym jeździć dłużej, gdyby nie ten problem. Nogi chcą, a tyłek nie
.Spróbuję dziś z małą poduszką, może będzie lepiej. Dziewczyny, jeśli macie rowery firmy Kettler, napiszcie, jakie w nich są siodełka oraz dlaczego, według Was, warto zainwestować w taki sprzęt. W czym te rowery są lepsze od tzw. "marketowych".
|
|
|
#768 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem w czym Kettler jest lepszy od rowerka marketowego bo takowego nie miałam. Mam za to Kettlera i jestem zadowolona.
Według mnie siodełko wystarczająco duże i odpowiednio miękkie. Kierownicę można regulować, siodełko oczywiście też. Mam licznik, który wskazuje prędkość, ilość kilometrów, czas, kalorie i w kierownicy jest pulsometr. Nie wiem czy można tak całkiem wierzyć we wskazanie tego licznika (po za czasem oczywiście), ale nawet jak trochę oszukuje to mogę porównać czy w kolejnych dniach jeżdżę np. tą samą prędkością czy może się lenię. Mój rower ma coś ponad pięć lat (sama już dokładnie nie pamiętam). Na początku używałam go bardzo intensywnie, później chyba przez trzy lata robił za wieszak, a teraz znowu jest w codziennym użyciu. Jak na razie wszystko jest w nim w porządku, obciążenie działa, licznik działa, rower nie skrzypi, nie hałasuje, jest po prostu OK. Myślę, że jak kiedyś będę go zmieniać (na tzw. lepszy model) to też kupię Kettlera. Czasami myślę o kupieniu Orbitreka i też oczywiście z Kettlera. Po prostu jestem zadowolona z tej firmy, a to jest chyba najważniejsze. Fakt, że rowerki z Kettlera nie należą do najtańszych, ale czasami warto zapłacić raz więcej niż później zmieniać rower raz na dwa lata lub jeszcze częściej bo będzie nam coś nie pasować lub na przykład skrzypieć, a wtedy to się po prostu nie chce jeździć. Jednym słowem polecam Kettlera, ale myślę, że znajdą się też dziewczyny które kupiły rower w markecie za 200-300 zł i też są z niego zadowolone. W końcu i w markecie można trafić na ciekawy produkt.
|
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj 100 minutek
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
70 minut
|
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj 7 minut. choróbsko mnie dopadło
|
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj dotarł do mnie używany rower Kettler Stratos GT kupiony na Allegro. Jest w dobrym stanie, zatem jestem zadowolona. Jednak mam poważny problem. Kiedy siadam na niego i zaczynam pedałować, czuję spory opór, a na moim poprzednim rowerze jeździłam na minimalnym obciążeniu. Niestety, w tym rowerze nie umiem zmienić siły obciążenia
|
|
|
#773 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj 40 min.
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
60 minut
|
|
|
|
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj 40 min
Strasznie ciężko się jeździ w te upały. Ciekawe kiedy ta pogoda się unormuje.
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogóle nic nie robię
|
|
#777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
|
|
|
#778 |
|
Konto usunięte
|
wczoraj 60 min. dziś 20, po innych ćwiczeniach.
|
|
|
|
|
#779 |
|
Raczkowanie
|
Od czterech dni codziennie po 50 minut na starym rowerze, ponieważ do nowego coś nie mogę się przekonać.
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
20 minut
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

.
.

każda utrata wagi jest fajna, jak widzisz, że coś się rusza to motywacja wzrasta. u mnie przez ostatni czas też wolne chudniecie. jakiś czas temu stanęło i myślałam, że to już koniec, ale poszło powolutku następne 2 kg, także też jestem zadowolona.

. mnie przez miesiąc bolał, jak zaczęłam jeździć. czasem miałam naprawdę dość, próbowałam podkładać koc itp., ale niewiele pomagało. później przestałam czuć ten ból i jest ok. powodzenia