|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Raczkowanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Mam 2 pytanka
![]() 1. Aaa, i jeszcze nie mam pościeli, no bo skoro dziecko i tak nie używa kołdry, ani poduszki to nie kupowałam. Mam tylko prześcieradła i 2 śpiworki na okres po rożkowy. A wy macie pościel i te ochraniacze do łóżeczka?? 2. Czy trzeba maluszkom kupować jakiś kremik do twarzy?- chodzi mi o taki na co dzień czy na spacerki wiosną. Bo na mróz i wiatr to już raczej bez sensu, a przeciwsłoneczny chyba za wcześnie i nie wiem...
#752 | |
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Ad.2-co do kremów to nie kupowałam żadnego. Nie wiem,czy to zdrowe tak dziecko do chemii przyzwyczajać...
![]() |
#753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A kremik kupiłam "Na każdą pogodę" z Nivea wszystkie znajome z małymi dziećmi polecały. Ja będę smarować tak troszkę na początku, a potem kupię coś przeciwsłonecznego ![]() TŻ był w sklepie, ale już wrócił, więc muszę spadać ![]() Puma trzymaj się i nie dawaj! ![]() ![]() Ania śliczne zdjęcie ![]() ![]()
![]() |
#754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
Balbinka, Evvcia dzięki
![]() dla mam oczekujących ze strony rodzicpoludzku.pl Zdaniem ACOG (2004) badanie ultrasonograficzne wykonane w ciągu pierwszych 20 tygodni ciąży pozwala ustalić przewidywany termin porodu z dokładnością do 7 dni. USG wykonane między 20 a 30 tygodniem ciąży pozwala przewidzieć termin porodu z dokładnością do 14 dni, zaś USG wykonane w czasie ostatnich 10 tygodni ciąży – z dokładnością do 21 dni.
#756 | |
Zakorzenienie
|
Uswiadomilam sobie ze nie mam wogole zadnej bluzki do karmienia.
Jakos chyba nie wierzylam, ze uda mi sie karmic piersią. Moze macie na all jakies fajne sprawdzone bluzeczki ktore kupowalyscie... ![]() desiu Ty to bidulko sie nameczysz z ta wysypka ![]() ![]() Cytat:
![]() monika krk ja mam posciel po Filipie. Ale Szymonek spi w beciku. A kremik do buzki mam : nivea krem na kazda pogode ![]()
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
Evvia, Aguśka no właśnie widziałam dziś ten kremik w Rossmanie, ale nie było chyba napisane od kiedy go można używać i dlatego nie wzięłam, bo na tym na słońce było chyba, że od 1 miesiąca życia...
#758 |
Wtajemniczenie
|
ok troszke Was nadrobilam
![]() polozna byla u mnie jakas godzine, wywijala Hanka w rozne strony aby pokazac nam ze mamy sie nie bac - tzn mamy byc ostrozni oczywiscie i nia bez powodu nie wywyijac ![]() nastepna wizyta w poniedzialek. Gosia a na tym zdjeciu z linami, to mialam wtedy 4cm rozwarcia, dopiero zaczynalam porod wiec ![]() ![]() a w ogole to super tytul nowego watku ![]() ![]() dzieki Dziewczyny za odpowiedz w sprawie krwi u malej, pojawilo sie 2x i wlasciwie to ma taki sam kolor jak moje ''wyloty'' ![]() wiecie co mi sie stalo? mam cere taka ze jeszcze nigdy takiej nie mialam, wszystkie niedoskonalosci zniknely wczoraj ![]() jutro postaram sie opisac porod ...znajac mnie wyjdzie z tego powiesc ![]() puma powodzenia adaikaka a u Ciebie to juz skurcze?czy taki chwilowy bol mialas? Emigra mnie tez ciagnie w kroczu, ale ja mam duzo szwow, bo mnie pochlastali tam, i z kolei najbardziej czuje takie jakby parcie w pupce (???) co do poscieli, to kolderka lezy i czeka na pozniejsze czasy, nakrywam kocykami, luszke rozek tez tak naprawde nie byl uzywany, maty do przewijania tez wlasciwie nie sa uzywane, bo klade pieluszke tetrowa i przewijam na lozku, bo na macie za slisko nawet jak sie polozy pieluszke.poduszka do karmienia super przydatna jest. a i TENS bardzo mi pomogl na wczesny porod, pozniej juz mnie wkurzal. ale jak zawrocili mnie ze szpitala przy skurczach co 5 min i rozwarciu 2cm to dali mi do domu TENS - na zdjeciu jednym jest jak siedze na kanapie. dobrej nocki ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-16 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą
![]() my dzis po intensywnym dniu takze wpadlam tylko na chwilke powiedziec dobry wieczor i dobranoc. Bylismy u pediatry,a potem zaliczylismy sesje bolu brzuszka ![]() Nie mam sily juz na siedzenie przy kompie takze jutro na spokojnie Was nadrobie. Z rana udalo się T zrobic kilka fotek Małemu,takze w zał.dla cioc wizazowych moj kochany Skarb ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Mravka śliczny maluszek, i jakie ma duże oczy. I usmiech jaki ma fajny...
aż nie mogę doczekać się swojej kruszynki ![]()
#761 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
1.Ja mam posciel,ale na razie nie bede uzywac,ochraniacz zalozylam,bo chociaz na razie nie jest porzebny,to mi sie podoba i lozeczko wyglada przyjemniej. 2.Ja mam krem na kazda pogode-Perfecta,na slonce typowo kupowac nie bede,bo takich malyc dzieci i tak na sloncu sie nie trzyma. Cytat:
Cytat:
Biedny twoj maluszek z bolem brzuszka. A na fotkach slicznosci.
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
ja bym to określiła jako bolesne przepowiadacze... pamiętam jak mnie zaczeło boleć przed samym porodem więc to jeszcze nie to... z drugiej strony nie bolało mnie nic w poprzedniej ciąży a teraz biodra chce mi rozwalić, a (!) boli nie do opisania... dzisiaj w nocy mnie zakuło coś ze 3 x w pachwinie ale tak, że mnie zgięło w pół... boje się, że jak odstawie całkiem luteine i duphaston (ten już dzisiaj bo więcej tabletek nie mam) to mnie rozłoży... jakoś tak czuje, że to już blisko a ja wisze na nitce dosłownie...
jeszcze wczoraj przeżyłam taki stres ![]() ja sama z dzieckiem w domu, maż w pracy a ja czuje dym, że coś się pali... zapomniałam o bólu, tętno ze 140 miałam i latałam po domu jak szalona wyczuć skąd to... okazało się, że wrzuciłam mokre drewno do kominka i tak zadymiło w środku, że jakoś ten dym gdzieś zaczął uciekać... ale to co przeżyłam to moje...bałam się, że już dzisiaj w nocy urodzę... drugi raz w życiu dostałam biegunki ze stresu ![]() idę na śniadanie ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
![]() ja właśnie skończyłam śniadanko świeża bułeczka z dżemem + zimne kakao ![]() czas się ubrać i zabrać się za porządki ![]() dziś na obiad dla TŻta gulasz, a dla mnie nie wiem co bo ja ochoty na gulasz nie mam ![]() i tak mnie dzisiaj (.)(.) bolą, że nie wytrzymam ![]() Cytat:
![]() Mravka śliczności ![]() ja też już nie mogę doczekać się swojego maluszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
No witam w ten cudowny dzień
![]() Chłopaki pojechały grzebać przy samochodzie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Idę prasować ![]() ![]() Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-03-17 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyglądacie przepięknie ![]() Cytat:
2. Tak samo jak dziewczyny mam krem na" każdą pogodę" Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ale dzisiaj pospałam ![]() Leżałam z dziewczyną co urodziła w tym dniu co ja trafiłam do szpitala. Jej córka była 24godz na dobę z nami w pokoju, bo u Nas dzieci są ciągle przy mamach. Aż zapragnęłam już mieć Oskarka przy sobie ![]() Podpytałam ją jak opieka w szpitalu przy porodzi itp. Mówiła że bardzo dobrze, że trafiła na wspaniałą położną - gdy miała 3cm rozwarcia ta zrobiła jej masaż szyjki tak delikatnie że ona prawie nie czuła i po kilku min miała już 9 cm. potem 3 razy parła i urodziła Julkę. Jej poród trwał godzinę ![]() Też chcę taką położną. ![]() A potem opieka też dobra bo sama widziałam, wszystkie możliwe badania czy zabiegi dzieciom robią w pokoju przy mamach. Czyli dziecko jest ciągle przy mamie ![]() Teraz czeka mnie małe sprzątanko i robienie obiadu , ale to dopiero na 14 ![]() ![]() Teraz często jemy pieczarki bo TŻ kupił te kostki - grzybnie i już uzbieraliśmy z tego ok.4 kg a ciągle rosną ![]() Tak w ogóle gratulacje dla MoniaHan ![]() U Nas jest piękna słoneczna pogoda może wyciągnę TŻ potem na mały spacer ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#766 | ||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Wczoraj wieczorem mialam bol podbrzusza i krzyza. Juz myslalam,ze cos z tego wyniknie,ale zasnelam i dzis jest ok. Cytat:
Dobrze,ze juz ok. Cytat:
![]() |
#767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my poscieli nie mamy jeszcze - mala narazie spi w kocyku (zawinieta jak w rozku) lub rozku jak jest chlodniej (uchylamy okno na noc) Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a macie jakies kropelki na kolki? Jak nasza niunia ma problemy z brzuszkiem to daje kropelki Lefax (mozna tez Sab Simplex, ale w PL chyba ich nie ma) czasem pomaga mleko na herbatce z kopru wloskiego, lezenie na brzuszku, odbijanie w trakcie jedzenia i po, delikatne masowanie brzuszka lub pleckow, mamy tez taka podusie mala ktora sie podgrzewa i przyklada do brzuszka - tez fajnie rozluznia. Kolezanka polecila mi spacerowanie tez po wertepach - u nas narazie nic nie dalo bo mala sie tylko denerwowala ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Jolkaaa ale to pysznie wygląda
![]() Moja mama robiła murzynka z przepisu z forum...ale wybaczcie nie pamiętam kogo ![]() Katar dalej mnie zabija. Spałam od 0.00-5.30 i później od 7.20-8.40 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
tikki a no pysznie
![]() ![]() współczuje kataru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Śliczne Maluszki na mailu!!!! ![]() A ja jestem jakaś taka zmęczona i tylko bym spała najchętniej, ale muszę ogarnąć mieszkanie, bo teściowie i moja mama przyjeżdżają, a Mąż w pracy ![]() ![]() A jeszcze mi coś ciśnienie skacze... normalnie miałam niskie, a teraz to drugie jakieś takie wyższe niż normalnie....ehh.... aaaa.... ale wczoraj odebrałam wyniki posiewu i nie ma żadnej bakterii.... jest czysto!!!! Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-03-17 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
emigra słodką masz córcie i Ty też ślicznie wyglądasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Piękna pogoda dziś ![]() Zjadłam śniadanko, zaraz wychodzę na spacer z psem, szkoda siedzieć w taki piękny dzień w domu. Moja malutka przesypia w brzuchu całą noc bez kopania. Pozwoliłam sobie dziś dłużej poleżeć w łózku a ona nic. Włączyłam muzykę w telefonie - nic. Przestraszyłam się, że na nic nie reaguje. Włączyłam jakąś popową piosenkę i zaczęła fikać ![]() ![]()
#775 |
Zakorzenienie
|
Przejrzalam fotki na mailu i wrzucilam cos nowego od nas
![]() Monia Ty mialas jeszcze humor zeby sie usmiechac podczas porodu ![]() ![]() Dzieciaczki piekne ![]() Jolka, brzulek pierwsza klasa! ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- przed ciaza wazylam dokladnie 72,5 wiec w sumie ok 17 kilo jeszcze mi brakuje ...
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
![]() Dzis tylko o 23 i 3 karmionko i o 7 wiec nie jest zle. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale zamowilam sobie na all takie dwie: http://allegro.pl/show_item.php?item=2201422022:-)
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-17 o 10:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Ehh... nawet znajoma, któa miałam termin na połowę kwietnia już urodziła...
Ja wam mówię, urodzę w grudniu dopiero ![]()
#778 |
Zakorzenienie
|
emigra dziekuje
![]() ![]() Maluszek nakarmiony i jedziemy z Filipem kupic mu buty na wiosne.
#779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry w ten sloneczny weekend
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2.kremik mamy jakis musteli bebe, smarowalismy sie kilka razy i nie wysypuje Roberta. Dzis przetestujemy na pierwszym spacerze;] Cytat:
Nie inwestowalam w specjalne bluzki do karmienia, bo jakos szkoda kasy ![]() Cytat:
![]() Juz lada moment Twoja Niunia będzie przy Tobie ![]() No niestety, od wyjscia ze szpitala wprawdzie 2 razy mial taka akcje,ale poprostu nienawidze tej bezsilnosci jaka wtedy jest. Dajesz kropelki,masujesz i nic ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zabrzmi dziwnie,bo sama nie wierze,ze to pisze ale..nie rusza mnie slodkie ![]() Cytat:
i jak często zmieniasz pieluszke,po kazdym karmieniu? ah doczytalam tutaj,ze nie lubisz rozpinanych,wiec moja opcja koszul odpada;] pempek ja tez mam tam przy ranie lekko obrzmiałe, ale ogolnie to praktycznie sladu nie ma po cieciu(musze podziekowac temu dr co mnie szył, bo naprawde super robota). Brzuch...jeszcze nad tym trzeba bedzie popracowac, mysle,ze jak juz bedzie mozna to uderze na basen . Teraz najblizszy czas połogu oszczędzanie sie Wczoraj bylismy na wizycie kontrolnej u pediatry. No przyznam szczerze,ze spodziewałam się , że będzie to inaczej wyglądało. Nie dosc,ze jechalismy tam godzine w jedna strone(ok,bylismy tego swiadomi).Pani nie specjalnie chętna na rozmowe, Mały na dzien dobry ją obsikał (Moj Kochany Synek ![]() ![]() ![]() Pytalismy o kropelki na brzuszek to tez nie uzyskalismy zadnej odpowiedzi.pokiwała glowa i tyle Sukces Mały wazy 2660g, a w ndz przy wypisie miał 2320g. ![]() Mamine mleko utuczyło troszke chudzinke suma sumarum to byla pierwsza i ostatnia wizyta u tej pani . Nie wspomne,ze prywatna, ale to juz nie chodzi o te kase...a o zaangazowanie ktorego ja w ogole nie widzialam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.