|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Hej, ja caly czas podczytuje choc nie mam co pisac, ewentualnie codziennie rano moge cos w stylu "po kolejnej przespanej cudnie nocy jestem w wciaz w dwupaku i przeterminowana (tu wstawic ile dni, dzis 5)"
W ramach wyganiania Ani poszlam na dluuugi spacer, szlam z 2,5h, w drodze powrotnej myslalam ze juz nie dojde. Po powrocie pozarlam obiad, 4 banany, caly budyn czekoladowy i resztke czekoladowego krolika. W nagrode za ten maraton spacerowy dostalam po powrocie boli krzyzowych, z tym ze wpierw co ok 11 minut a teraz sie robia coraz rzadsze A w tych krzyzowcach cala moja nadzieja, bo boli brzucha zadnych niet... Do czego to doszlo, zeby sie cieszyc ze cos boli i smucic jak przechodzi Chyba sie zdrzemne... Cytat:
|
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
No no widze,ze nierozpakowane mamusie podgrzewaja atmosfere czopami
![]() cziqua, adaikaka, gosia, Nikii, desia, Zia, Flowerbombka mysle ze u Was to juz naprawde bliziutko Trzymam za Was kciuki i jestem myslami z Wami![]() I oczywiscie trzymam kciuki za dziewczyny ktore maja zaplanowane rozpakowanie ![]() lenka nie martw sie ze masz jeszcze malo mleczka, zobaczysz im czesciej bedziesz przystawiac małą tym coraz wiecej mleczka bedzie sie produkowac. Poza tym wazne, ze masz nastawienie takie pozytywne na karmienie, to tez dziala mlekopędnie ![]() Cytat:
![]() Ale czytalam, ze to normalne ze w tym czasie mozemy miec jeszcze taka mieszana wydzieline, raz bardziej krwista raz mniej. Wazne by nie bolalo i nie bylo gorączki. Noi wiadomo, ze tez nie powinno to trwac zbyt dlugo. Po pierwszym porodzie szybciej ze mnie wszystko zeszlo
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-15 o 17:53 |
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
he he... beznadziejne to takie siedzenie na bombie normalnie ![]() idę w końcu coś zjeść i pod prysznic |
|
|
|
|
#754 |
|
Gang Iren
|
U mnie znowu telefony czy urodzilam i teksty "na co czekasz"
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście mam to już za sobą
![]() Zauważyłam, że Ewelinka w czasie snu coraz częściej przekręca się na plecy... mimo iz ją "blokuję"
|
#756 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!!
Gosiu bidulinko,ja za kązdym razem co wejdę na forum to mam nadzieję,że już urodziłaś... Adaikaka i Cziqua trzymam kciuki za Was! no i gratulacje na Moniq ![]() Lenko cały wieczór myślałam co u Was... Cieszę się bardzo,że Kaja już jest z Tobą A odniosę się to hałasowania przy dziecku. My staramy sie przy Julku zachowywać normalnie. Od samego początku mówię wszystkim,żeby nie mówili po cichu czy na palcach chodzili. Moja mama z Niną też tak robiła i na złe to nie wyszło. A jak mieszkaliśmy ze znajomymi to ich córka właśnie w ciszy była wychowana i pamiętam,że nawet jak rozmawialiśmy w pokoju obok a ona spała to zaraz krzyk był i trzeba było szeptać ![]() Pisałam wczoraj o tym naszym bujaczku. Wiecie co się okazało?Że on nie nadaje się do użytku po 6m-cu,a wcześniej że jak najbardziej!! Jakbym sama poszła sprawdzić,a nie Tomka wysyłała to by zamieszania nie było... Wiadomo jak to chłop-zobaczył że cos o półrocznym dziecku pisze,nie doczytał co tylko tak se domyślił i poszło. Dobrze że mnie podkusiło i dziś sama zerknęłam bo by potem du.pa blada z używania była.Wypucowałam go i czekam aż mały wstanie to go po karmieniu wsadze ![]() a w ogóle to muszę jeden posiłek z mm wprowadzić. bo chyba mam za mało mleka. W nocy Julek budzi się co 2h i je i najeść się nie może. Więc dziś rano mu mieszankę rozrobiłam i zjadł całe 60ml i poszedł spać grzecznie na całe 4h!! Ale potem zgłupiałam bo jak odciągnełam laktatorem żeby sprawdzić jak to ze mną jest to udoiłam całe 150ml i bądź człowieku mądry.. Powiedzcie mi,proszę,mamusie czemu tak się dzieje,że w nocy nie mam prawie wcale mleka (czuć to nawet po cyckach,bo sa miekkie) a w dzień się to normuje,tzn tak połowicznie, bo prawa pierś nadal jest taka miękka i raczej w niej nie ma za dużo pokarmu... (sprawdzę to dopiero wieczorem)
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec potwierdzam ze u Nas w Polsce jest specyficzne podejscie ![]() Alez sie objadlam pysznego obiadku - losos w panierce, ziemniaczki i surowka z kiszonej kapusty
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aguśka dzięki Mam takie dziwne uczucie jakby Oskar był już bardzo niziutko bo takie dziwne majstrowanie tam czuję. Brzuszek co jakiś czas się stawia i kręgosłup pobolewa ale nic prócz tego się nie dzieje. Zobaczymy jaka będzie nocka
|
||
|
|
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
To Ewelinka nie sypia normalnie na boku?? U nas położna zabroniła kłaść dziecko na bok, no chyba ze sam się przekręci... i zazwyczaj jednak się przekręca
|
#760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja tez tak sobie mysle, ze masochistka ze mnie - bo czekam na ten bol jak na zbawienie
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia ja Cię biorę ze sobą ale będzie wysyp na godzinach/dniach ![]() ta pełnia z opóźnieniem chyba działa
|
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#763 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Co do lezaczka to fajnie,ze sie jednak teraz przyda i ze to zauwazylas ![]() Z mlekiem wydaje mi sie ze nie masz za malo,musisz Julkowi dac troche czasu,w koncu zacznie przesypiac coraz dluzej w nocy,cierpliwosci Cytat:
Bo we wszystkich broszurkach mam,ze bezpieczna pozycja jest na pleckach.
|
|
#764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupcie malemu MP3 na noc ![]() W sprawie mleczka nie pomoge, szczerze mowiac nie mam pojecia dlaczego moze sie tak w nocy dziac ![]() A jak krostki Julka?
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
adaikaka a Ty jutro tak? To trzymam kciuki!
|
#766 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Trzymam cie za slowo
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
balbinka mimo iz piersi sa miekkie to mleczko jest, jak dziecko ssie, ono sie produkuje na biezaco. Moglas sobie w nocy laktatorem sprobowac odciagnac.Jak podalas mm to dalas sygnal organizmowi i w nocy bedzie jeszcze mniej mleka. Moze Twoj malytak czesto ssie bo chce rozkrecic laktacje moze masz kryzys laktacyjny: http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...,157_1395.html
http://www.we-dwoje.pl/kryzys;laktac...ykul,4565.html
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A to byla pelnia w Wielki Piatek przeciez! Wiec moze to tylko na naszym forum sie nie sprawdzilo po prostu
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaczynam się stresować
|
|
|
|
#770 |
|
Gang Iren
|
Bedzie dobrze!
Trzymam ![]() A przypomnij o ktorej to?
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
heh pierwotnie miałam mieć jutro ktg, usg i mieliśmy wyznaczyć termin cięcia ... no ale w tej sytuacji spodziewam się wszystkiego... Pewnie gdyby była to normalna galaretka to bym się nie przejmowała, ale to była galaretka z krwią, czyli już tuż tuż... a że mam mieć CC to jutrzejszy dzień jest dla mnie zagadką...
![]() Cytat:
![]() albo dzieci wiedziały co robić i nie pchały się w tłum ![]() nie Ty jedna wiele z nas dzisiaj będzie czujnie spać
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
O 9.30 mam wstawić się na IP ale nie wiem o której będę miała cc. Ogarnęłam trochę chłopakom organizację jutro przyjedzie moja siostra odebrać Antka z przedszkola potem będzie z nim spać żeby tż nie musiał się stresować powrotem do domu. We wtorek siostra też go odbierze i obiecała mi że poprasuje to co zostało do poprasowania
więc chociaż z tej strony mam ogarnięte---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
nie łam się Asika
|
|
|
|
|
#773 |
|
Raczkowanie
|
Karolca dzięki za odpowiedź w sprawie tych dziwnych dzwięków, które Julka wydaje. Była odśluzowywana ale z tego co sobie przypominam to pielęgniarka na noworodkach mówiła, że jeszcze coś tam jej zalega ale nie będą jej już rurki wkładać tylko żeby to sama "wykichała" tylko myślałam, że to szybciej nastąpi
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze - zastanawiam się nad zakupem tego TENS-A ale sama nie wiem czy to na mnie podziała, u mnie w szpitalu tylko gaz a i to też nie wiem jak na niego zareaguje. Na moją kumpelę nie podziałał wcale, a na drugą miał działanie usypiające i budziły ją tylko skurcze (które wcale mniej nie bolały).
|
|
#775 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymamy Wszystko będzie dobrze ! ![]() cziqua a już myślałam, że po będziesz to czekamy czekamy trzymamyCytat:
![]() I brzuch ciągle mi się stawia - mam dość!!!!!!!!!!!!! chyba ze 30 twardnień mogłabym policzyć, ale większość bardzo króciutkie na 1 minut mam się martwić??Jutro mam ktg także się okaże co jest. Ale moja Julcia się kręci niesamowicie więc ruchy będą non stop na zapisie
|
||
|
|
|
#776 | |
|
Zadomowienie
|
Nie stresuj się... chyba tak naprawdę nie ma czym... Ja dziś przczytałam bardzo dokładny opis planowanej cesarki u mnie w szpitalu i stwierdziłam, że rzeczywiście nie mam się czego bać... przecież i tak nic nie zrobię.... I ja Ci zazdroszczę, że już wiesz, że jutro będziesz mieć Maleństwo przy sobie... a ja się jutro kładę do szpitala i będę czekać na decyzję lekarzy...
Cytat:
Jak jutro na IP będzie podczas badania rozwarcie, to może mnie jutro rozetną, a jak nic nie będzie, to będę leżeć i czekać |
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
nowaken
![]() adaikaka to mysle ze nie bedzie Cie lekarz dluzej trzymac, bo jednak taki czop to juz cos konkretnego i akcja moze sie rozkrecic. W kazdym razie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- gkatarzynka rowniez trzymam kciuki za Ciebie
|
|
#778 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj wierze!
Ale my wszystkie bedziemy kciuki zaciskac to wszystko bedzie dobrze! Ja przesadzilam chyba dzisiaj z tym sprzataniem i jeszcze obiad i wszystko mnie boli
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cziqua czekała na mnie, mówię Wam razem pojedziemy Cytat:
ja mam taką nadzieje... bo ja nie zamierzam leżeć w szpitalu i czekać na akcje żeby mi CC zrobili... ja mam małe dziecko w domu ![]() Jutro już spróbuje urobić lekarza jak będzie miał jakieś wątpliwości... *** nie mogę się coś wybrać pod ten prysznic okrutnie mi się nie chce dzisiaj ![]() evvcia pisać mogę o każdej porze?? w razie "W" ?? bo do Ciebie Cziqua będę pisać :p
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-04-15 o 19:07 |
||
|
|
|
#780 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A nie ma mozliwosci wypozyczenia? Bo w sumie tak kupowac na raz?Mi by bylo szkoda kasy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

A w tych krzyzowcach cala moja nadzieja, bo boli brzucha zadnych niet... Do czego to doszlo, zeby sie cieszyc ze cos boli i smucic jak przechodzi

kluje w szyjce ze az zgina mnie w pół ból jak na @ czasami i krzyż boli.
i bądź człowieku mądry.. Powiedzcie mi,proszę,mamusie czemu tak się dzieje,że w nocy nie mam prawie wcale mleka (czuć to nawet po cyckach,bo sa miekkie) a w dzień się to normuje,tzn tak połowicznie, bo prawa pierś nadal jest taka miękka i raczej w niej nie ma za dużo pokarmu... (sprawdzę to dopiero wieczorem)

w razie "W" ?? bo do Ciebie Cziqua będę pisać :p