Razem schudniemy 20kg! - część II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 14:19   #751
anusiawa
Raczkowanie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II

Bottega:
Cytat:
Damon <3
Stefan <3 (wiesz, że ten aktor jest Polakiem?)
Alaric<3

Matko... wszyscy 3... mniam... strasznie lubię sobie na nich popatrzeć
Stary 2012-05-10, 15:23   #752
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Co za dzień, już mi się żołądek z głodu zawijał wokół kręgosłupa, całe szczęście nie zeżarł wątroby.

Było tak:
I śniadanie: płatki owsiane (2 czubate łyżki) na mleku (100ml) z migdałami (5g? mniej?)
II śniadanie: jogurt truskawkowy 0% wszystkiego (250ml), małe jabłko (80g)
obiad: zupa-krem z brokuła (mała róża), groszku (100g) i brukselki (100g) (strasznie dużo tego wyszło, zostanie jeszcze na jutro)

Zaraz idę na 15-kilometrowy spacer!

Po powrocie będzie trzeba wrzucić coś białkowego na ząb, ale jeszcze nie mam pomysłu.

Ale pogoda nie? Piękna!

EDIT:
A tak w ogóle, weszłam dziś na wagę i pokazała 70kg z groszem. Dosyć długo przecierałam oczy, trzykilogramowy spadek w ciągu doby? Przestawiłam wagę w inne miejsce, wskoczyłam ponownie. Nie ma tak dobrze, wcześniej musiała być ustawiona na krawędzi płytki. 73,1.

Edytowane przez czwarta_plaga_egipska
Czas edycji: 2012-05-10 o 15:27
czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:33   #753
Winnie the Pooh
Zadomowienie

WyrafinowanySmak, Superkas, to mnie przekonałyści, dziś lub jutro kupuję kapustkęAle nie wiem, czy uda mi się ograniczyc ilościowo, bo ja uwielbiam

Silvia, dzieki! Jak tylko Ci sie troche poluzuje, koniecznie sie przebadaj! 0,3kg nadwyżki to niewiele, ale dobrze, że juz sie pilnujesz

Anusiawa, wiem, wiem, juz nie jęczę Wczoraj miałas fatalny dzien dietkowo, ale dobrze, że to tak jednorazowoCo do dzisiejszego menu, makaron lepiej dorzucic do obiadu, a warzywa obiadowe tez srednie, bo marchewka i kukurydza maja duzo cukru, a z groszkiem, choc ma duzo białka i błonnika, tez lepiej nie przesadzac, bo ma duzo kcal. Staraj sie tego typu warzywa jeśc naprzemiennie z innymi typu kalafior, brokuły, cukinia i przede wszystkim dorzuc jakieś swieże warzywa (pomidor/sałata/pekinka/ogórki/papryki), bo w tym co rozpisałas nie ma ich wcale O, np. na kolacje do tego twarogu możesz dorzucic chrupkie pieczywko lub jakies ciemne (nie za duzo) i np. paprykę, czy co tam masz/lubisz.

Thenerdqueen, za pomoca mojej wypasionej lupy widzę, że ten III-ci cel to juz tuz tużA jeszcze jak sie przeprosiłas z rowerkiem, to juz w ogóle tylko wygladac cyferek

Bottega, mam nadzieje, że Sosha nr 2 szybko do nas dołaczy, czekam na nia w klubie z tymi nieszczęsnymi fotami
Z tyłkiem i nogami mogło Ci się pogorszyc, bo szybko Ci lecą cm, a jeśli przy tym nie ćwiczysz, to mogło sie to odbic trochę na jędrności, ale to tylko chwilowy problem, jak sie uporasz z robotką i zaczniesz znów cwiczyć, to mięsnie sie szybko napompująW plecy wierzę bez słowa sprzeciwu. Tłuszcz odkłada się w przeróznych miejscach, jak sie naoglądałam mnóstwo programów typu schudnij z Jilian, grubasy na diecie, nastolatki XXL, itp, to widziałam tak przeróżne figury, że szok. Np. kobieta z wagą 150 kg, a na buzi chudziutka jak modelka. Albo facet z nózkami jak 2 gałązki, a nad tym wieeeelkiiii brzuch. Chyba w nastolatki XXL była taka dziewczynka (cos koło 15 lat), która była bardzo otyła, ale twarz miała tak nalaną, że nawet w zestawieniu z resztą ciała wyglądało to dziwacznie. Prawie nie było jej widac oczu - tylko takie dwie skośne szparki+jakieś 5kg podbródka. A u Ciebie tłuszcz sie zaparł na plecach i tyle. I na pewno kiedys ruszy, ale kiedy-nie wiadomo i mozliwe, że wczesniej w pupie i nogach spadniesz do rozm.34Tak sobie mysle, że może jakis masaz szczotką z rolkami, wypustkami, czy cuś na długim kiju by Ci pomógł? Bo jak ten tłuszcz jest tam zbity, to dobrze by było go troche rozbic - może łatwiej by sie spalał. A i jeszcze tak myslałam, że Ty lubisz pływac, i generalnie pływanie jest super, ale nie wiem, czy nie powoduje rozbudowania klatki piersiowej, wiec jak na górze jesteś większa niz na dole, to może uwazaj, żeby nie za duzo trenowac?

A z braciakiem, to ja myslałam o Edwardzie, w 1 cz., tzn. zakochał sie, ale tego nie chciał i próbował z tym walczyć, był zły na siebie, że jest bezsilny wobec własnych uczuc, ale złość kierował na obiekt swojej namiętności
Może braciak tak sie rzuca, bo tez jest zły, że sie w Tobie buja, i nie może sobie z tym poradzić, no i niestety te humory ukierunkowuje na CiebieTak czy siak dobrze, jakby znalazł sobie dziewczynę

Pamiętników nie oglądam, ale kojarzę aktorów i bracia mi sie w ogóle nie podobaja, ale dziewczyna jest piekna Lubie ten typ urody (Jennifer Love Hewitt i główna bohaterka z Roswell).

Lordi, teraz jest cięzko, ale cosik chyba pisałas, że jeszcze jeden urlopik Ci sie szykuje, więc jest na co oczekiwac
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62

Edytowane przez Winnie the Pooh
Czas edycji: 2012-05-10 o 16:35
Winnie the Pooh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 16:40   #754
lordi
Raczkowanie

Dzisiaj kupilam sobie kielki do uprawy domowej, sa to kielki fasoli mung i mix kielkow i wszystko fajnie tyle ze na odwrocie zamiast jakiejs prostej instrukcji co nimi zrobic jest napisane "Produkcja kielkow jest bardzo prosta do wykonania przy uzyciu kielkownicy (firmy jakiejstam). postepujac godnie z instrukcja obslugi kielki sa gotowe do spozycia po uplywie 3-5dni. Dodatkowe informacie na opakowaniach kielkownicy"

Podpowiecie mi jak sie uprawia te kielki w bardziej domowy sposob?

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Winnie the Pooh Pokaż wiadomość
Lordi, teraz jest cięzko, ale cosik chyba pisałas, że jeszcze jeden urlopik Ci sie szykuje, więc jest na co oczekiwac
No zgadza sie, tyle ze nastepny urlop dopiero od wrzesnia, ale z drugiej strony jak teraz nabije nadgodzin to w koncu beda mi je musieli oddac i zamiast 2tyg moze sie uzbieraja 3tyg wolnego

Ciąża bliżniacza
8tydz : 67,5kg
20tydz : 70,3kg
30tydz : 77,5kg
w dniu porodu : 79,7kg
2tyg po porodzie: 66,6kg
lordi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 17:44   #755
darialex
Raczkowanie

Bottega mam AZS od dziecka, tylko tego przed 20 lat mojego życia po prostu tak nie nazwał. I rzeczywiście mocno nasiliło mi się ostatnio.
Ale najgorsze jest to, że ja żyłam cały czas w przekonaniu, że uczula mnie jedzenie. A dermatolog powiedziała, że z alergii pokarmowej to wyrasta się po 2 lub 3 roku życia!!!!!!!! I że uczulają mnie głównie alergeny wziewne i jakieś chemikalia A ja w ogóle 20 lat w nieświadomości...a tak naprawdę jak zjem te 3 orzechy i cytrusa to od razu nic takiego się z moją skórą nie stanie....

Co do diety dziś to myślę, że lepiej:
śniadanie: 2 kromki malutkie just fit ciemnego, jajecznica z 3 jaj (jakieś mikre były) z dodatkiem mleka, pomidor mały, 3 rzodkiewki, pół ogóra
2 śniad: jogurt twist 0% o smaku malina-cytryna,
obiad: pierś z kurczaka zapiekana w środku z groszkiem, plus groszek sam i sos (jogurt nat, +przyprawy)
na kolacje planuję jakieś owoce, ale to się jeszcze okaże.

W ogóle jakaś mnie depresja złapała i najchętniej bym się poddała, nie mam ostatnio czasu na ćwiczenia (ostatnie 4 dni nic nie ćwiczyłam ;/) i jakoś spadł mi poziom samozaparcia ;/
Ale wiem, że nie mogę teraz dać ciała, bo jak nie schudnę teraz to nie schudnę już nigdy.

cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!!
cel II 65
cel III 60
cel IV 55

Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu.
CZAS I TAK UPŁYNIE..

Edytowane przez darialex
Czas edycji: 2012-05-10 o 17:46
darialex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 18:14   #756
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Bottega: wiem i w normalnym życiu jest z tą lekarką Alarica, a Damon z Eleną
Puchatek: no, mam też taką nadzieję cichą, że w tym miesiącu może 74 zobaczę..
Stary 2012-05-10, 19:59   #757
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

lordi ja akurat mam kiełkownicę, ale moja siostra siała kiełki w domu i ważne jest aby było to naczynie w którym na dnie równomiernie można je rozłożyć polać obficie wodą i najlepiej nakryć czymś, ale żeby był dopływ powietrza - w kiełkownicy w każdej przykrywce jest jeden taki mały otworek, no i oczywiście trzeba co dziennie sprawdzać stan wody i go uzupełniać Jakby było coś nie jasne to pytaj, bo jakoś tak chaotycznie to opisałam

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 20:07   #758
lordi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WyrafinowanySmak Pokaż wiadomość
lordi ja akurat mam kiełkownicę, ale moja siostra siała kiełki w domu i ważne jest aby było to naczynie w którym na dnie równomiernie można je rozłożyć polać obficie wodą i najlepiej nakryć czymś, ale żeby był dopływ powietrza - w kiełkownicy w każdej przykrywce jest jeden taki mały otworek, no i oczywiście trzeba co dziennie sprawdzać stan wody i go uzupełniać Jakby było coś nie jasne to pytaj, bo jakoś tak chaotycznie to opisałam
a czy pod te nasionka mam dac cos np. gaze czy bezposrednio rozlozyc je na dnie?

Ciąża bliżniacza
Stary 2012-05-10, 20:20   #759
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Kochana znalazłam trzy domowe sposoby na kiełki metodą na ligninie, na sitku lub w słoiku :

Cytat:
Na sitku Odmoczone i wypłukane nasiona wysypujemy na płaskie sitko, które kładziemy na szklance lub innym odpowiedniej wielkości pojemniku na odciekajacą wodę. Hodowlę przepłukujemy wodą 2-3 razy dziennie.
Podobnie jak w przypadku kiełkownicy, jest to metoda zapewniająca swobodny dostęp światła, a więc najlepiej rosną w ten sposób wytwarzające chlorofil małe kiełki zielone.
Cytat:

W słoiku Nasiona wsypujemy do słoika i zalewamy letnią wodą. Ich ilość nie powinna przekraczać 1/4 objętości słoika, aby kiełki miały wystarczająco miejsca do wzrostu i stały dopływ tlenu. Kiedy nasiona są już odmoczone na otwór słoja zakładamy kawałek gazy i przymocowujemy ją gumką, tak, aby po odwróceniu nasiona nie wypadły. Zlewamy wodę i przepłukujemy nasiona. Słoik ustawiamy odwrócony do góry dnem, pod kątem ok. 45°, aby nadmiar wody mógł odciekać do większego słoja (lub innej podstawki), który umieszczamy pod spodem. Kiełki płuczemy 2-3 razy dziennie.
Cytat:
Na ligninie W ten sposób najłatwiej kiełkuje pieprzyca (rzeżucha), rzodkiewka, gorczyca i siemię lniane. Na płaskim talerzu rozkładamy zwilżony kawałek ligniny i rozsypujemy na nim odmoczone i wypłukane nasiona. Aby zapobiec wysychaniu nasion hodowlę trzymamy pod przykryciem do czasu wypuszczenia pierwszych pędów (1-2 dni). Kiełki podlewamy 2 razy dziennie. Należy pamiętać o odlaniu nadmiaru wody.
Mam nadzieję, że jakiś sposób dobierzesz dla Siebie

60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
Stary 2012-05-10, 20:39   #760
lordi
Raczkowanie

Wyrafinowana bardzo dziekuje teraz chyba nie spieprze mojej chodowli

Ciąża bliżniacza
Stary 2012-05-10, 20:40   #761
201606210914
Konto usunięte

U mnie dziś
I jajecznica z 2 jaj , 1 chrupkie z plastrem polędwicy z indyka , 100g ogórka kiszonego , 50g pekinki , rzeżucha
II jogurt 0%fruVita 200ml , 2 jabłka 180g , łyżka słonecznika
III kotlet mielony z indyka smażony na łyżce oleju (80g) 50g pekinki , zupa leczo: ogórki kiszone 1o0g + 100g pieczarek , 1 łyżka naturalnego , 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego , 3 chrupkie
IV batonik musli -(101kcal)
V serek lekki wiejski 100g (81kcal) , 170g pomidora , 30g rzodkiewki , 1 chrupkie , rzeżucha
Wyszło 1123kcal / 75,9B 49,9T 106,9W

Edytowane przez 201606210914
Czas edycji: 2012-05-10 o 20:41
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 22:07   #762
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
Co za dzień, już mi się żołądek z głodu zawijał wokół kręgosłupa, całe szczęście nie zeżarł wątroby.
u mnie to samo ale to przez tempo dzisiejszego dnia i tylko 3 posiłki.
Plagoo, ale dlaczego takie malutkie śniadanie?!
Brawo za spadek
Właśnie z tego powodu ja nie ważę się w łązience, tylko w pokoju Płytki kłamią

Puchatku, nogi mam jędrne, tyle, że nie wiadać już tak fajnie zarysowanych mięśni jak jeszcze niedawno. Ale nie ma co się łamapć - wrócę do regularnych ćwiczeń, to i one wrócą!
Ty mnie z tym r. 34 nie strasz lepiej, bo kurcze i tak dziś dostałąm info od darialex, że mój aktualny rozmiar (ten, który chcę kupić, ale u nas nie ma) jest najmniejszy No wiem właśnie kurcze, że pływanie rozbudowuje te partie, ale liczę na to, w moim przypadku może jakoś zbite tłuszcz z tego miejsca.
aaa o to chodziło Z Bellą mamy jedną, główną wspólną cechę - ofiarność, totalne kalectwo. Nawet potknie się o własne nogi!
co do brata TŻta - właśnie ja nie wiem dlaczego on nie chce umówić się z jakąś dziewczyną. Kiedyś, jak wyjechałam to (wiem od naszych znajomnych) spotykał się z taką jedną, ale wróciłam i już więcej nic na ten temat nie usłyszałam, więc pewnie coś nie wyszło.

lordi, co do kiełków to sama z chęcią się dowiem jak dokładnie należy to cudo hodować, bo kiedyś kupiłam, ale zdaje się, że nie zrozumiałam instrukcji, bo to, co wyrosło (słabo) w ogóle nie było kiełkami. Tyle co wiem, to to, że np. hodujesz je w słoikach i otwor przykrywasz gazą

darialex, no to jesteśmy w domu. Świadomość, że masz AZS zbyt wiele nie zmieni, bo tak naprawdę nie ma jednego skutecznego leku. Możesz być odczulana i dzięki temu mieć słabsze objawy. Wszelakie doustne to dla mnie niepotrzebne świństwo - wypróbowałam różne i poprawa była jedynie chwilowa. A w razie pogorszenia maści, żele - sterydy, antybiotyki itd. :< Także jeśli nie masz choroby autoimmunmologicznej, to śmiało idź na odczulanie (po testach), bo tyo chyba jedyny najlepszy sposób. Ja niestety nie mogę - mam horobę autoimmunologiczną, która jest absolutnym przeciwskazaniem do tego.
Jadłospis - nooooooo, kochana TO JEST ŚNIADANIE! Ajj ale te owoce wieczorem Owoce wszamaj jak jesteś na nogach, a jak już siedzisz w domu i odpoczywasz, to nie ma sensu. Serek wiejski/twaróg, do tego warzywka

thenerd,
wieem Skubana dorwała mojego faceta!!

superkas, ładnie, ale ten olej niepotrzebny - dowalił Ci tłuszczu. Brawo za warzywa

Padam-na-twarz
Jakiś chłopak zarywał do mnie w bibliotece!

Zaraz zgram zdj. na kompa i wrzucę do klubu (w sensie te zdj. co Puchatkowi pisałam, nie całe)

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 22:42   #763
201606210914
Konto usunięte

Bottega jak coś chce usmażyć np pierś czy tak jak dziś to czym mam zastąpić olej ? Lub co jest mniej tłustszego ? Wiem że najlepiej jest w ogóle nie smażyć . Proszę o wskazówkę
Stary 2012-05-10, 22:55   #764
Silvia09
Zadomowienie

Cytat:
Sylvia nie marudź Znając życie ja zaraz znów gdzieś utknę, a Ty mi uciekniesz w dół Nadwyżkę na pewno zaraz pokonasz - kto jak nie TY
Wyrafinowany - No pewnie, że dogonię, a raczej przegonię Teraz mam motywację, nie ma co hehe

Bottega - Wiadomo, że nie patrzy się na objawy w necie, bo u każdego przebiega to inaczej. Badania i tak będę musiała w końcu zrobić, więc na tarczycę zrobię przy okazji. Czekam na PW

Superkas - Na oliwie z oliwek. Chociaż wiem, że niektórzy na suchej patelni smażą

Widzę, że temat wampirów się toczy, coś dla mnie Kocham filmy i seriale o tematyce wampirów. Serial Pamiętniki Wampirów kocham ii Stefcio mmm niezła dupcia z niego

Mam jeszcze tyle do ogarnięcia w mojej pracy, a jutro muszę wstać po 5 ;/ Chyba lepiej będzie jak wgl nie pójdę do łóżka, bo po co

Dziewczyny mam pytanko. Próbowała może któraś otrębów pszennych prażonych, bo dzisiaj byłam na zakupach i wylukałam coś takiego, kosztuje tylko 99gr.

Jest -> 76,5 kg

Cel: 65 kg

Edytowane przez Silvia09
Czas edycji: 2012-05-10 o 22:56
Silvia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 22:57   #765
Bottega
Zakorzenienie

foty w klubie!

superkas, dajesz kapkę oliwy/oleju na patelnię, rozsmarowujesz to papierem po niej, rozgrzewasz, smażysz, a jak czujesz, że zaczyna Ci się przypalać, to zmniejszasz ogień, zalewasz (stopniowo) wodą Smaży się na wodzie

Silvia, nie słyszałam o takich otrębach, ale jak kupisz albo sprawdzisz tabelę wartości energ. to daj znać
"Stefcio" - haha - przybij piątkę
Ja w sumie jestem dość wybrena jeśli chodzi o seriale wampirowe. Tylko Pamiętniki mi pasują.
Ale z kolei rok temu przeczytałam całą serię książki pt. Akademia Wampirów - ulala, ile tam momentami erotyzmu! xD

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-05-10 o 23:01
Stary 2012-05-10, 23:13   #766
201606210914
Konto usunięte

I jeszcze jedno mam pytanko , przechodzę czasem w sklepie koło tych ciastek , niby pisze że są bez cukru , ale czy dopuszczalne są w naszej diecie ? Takie niebieskie

Ciastka Lekkie hebatniki waniliowe bez cukru 73g Cukry Nyskie
http://pokazywarka.pl/f1nzkt/

Edytowane przez 201606210914
Czas edycji: 2012-05-10 o 23:15
Stary 2012-05-10, 23:23   #767
Silvia09
Zadomowienie

Cytat:
superkas, dajesz kapkę oliwy/oleju na patelnię, rozsmarowujesz to papierem po niej, rozgrzewasz, smażysz, a jak czujesz, że zaczyna Ci się przypalać, to zmniejszasz ogień, zalewasz (stopniowo) wodą Smaży się na wodzie
Właśnie zapomniałam, moja babcia kiedyś smażyła kotlety na wodzie i smażyły się dobrze.

Bottega- Kupie, jak będzie niedobre czy coś to przynajmniej nie będzie mi szkoda wydać tych paru groszy. Aa czekaj gdzieś na necie były wartości zaraz poszukam. To chyba są te, ale nie jestem pewna http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...iu,z_id,5.html
Rzeczywiście nie wszystkie, np. Serial Czysta Krew wgl mi się nie spodobał.
Teraz czytam 5 tom sagi "Raija ze śnieżnej krainy" romansidło takie, też mnóstwo pikantnych i szczegółowo opisanych scen erotycznych

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Superkas - Ja Ci dam ciastka, niech sobie piszą, że bez cukru. Z daleka od nich, bo po łapach dostaniesz

Jest -> 76,5 kg

Edytowane przez Silvia09
Czas edycji: 2012-05-10 o 23:18
Stary 2012-05-10, 23:23   #768
Bottega
Zakorzenienie

Silvia, skład jak dla mnie ładny Ja bym kupiła
Gdzie je wylukałaś? Też chcę! Moje się skończyły. Do tej pory moim nr 1 były otręby orkiszowe Młynów Wodnich, ale kurcze w sklepac w tym mieście chcą za nie aż 7zł (u siebie płaciłam niecałe 3).
Dziękiza podrzucenie tytułu książki Jak już naukę będę miała z głowy, to przydałoby się sięgnąc po coś rozluźniającego

superkas, to, że cuktu nie mają (o ile to w ogóle prawda) nie znaczy, że nie są kaloryczne! A tłuszcz?
Pamiętaj: 1g tłuszczu=9kcal, gdzie 1g białka lub węglowodanów (cukrów)=4kcal.

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-05-10 o 23:24
Stary 2012-05-10, 23:28   #769
201606210914
Konto usunięte

Tego się spodziewałam , to te ciastka dla cukrzyków , ale nie raz jak przechodziłam koło nich mówiły weź mnie.. teraz już na nie nie spoglądnę !
Stary 2012-05-10, 23:44   #770
Silvia09
Zadomowienie

Bottega - Znalazłam je przypadkiem w sklepie osiedlowym, coś takiego a'la żabka. Masz zdjęcie to może gdzieś je znajdziesz. Kupie od razu kilka paczek
W tej książce może Cię zniechęcić opisy historyczne z początku, ale później się rozkręca. Mnie bardzo wciągnęła ta opowieść. Wszystkich tomów jest chyba z 40 o ile dobrze pamiętam.

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Ja już kładę się spać, bo oczy same się zamykają. Za 5h trzeba będzie wstać , a jutro mam prezentacje więc trzeba jakoś wyglądać i ogarniać Dobranoc

Jest -> 76,5 kg

Stary 2012-05-11, 08:00   #771
thenerdqueen
Wtajemniczenie

melduję rowerek, ciut z opóźnieniem, ale odbył się, zgodnie z obietnicą
cholera, dziewczyny, nie wiem co jest. Od 3 dni wstaję o 5 o.O
Stary 2012-05-11, 08:37   #772
lordi
Raczkowanie

Thenerd na temat spania to ja sie nawet nie odzywam, przez te moje zmiany w pracy (np. 3nocki z rzedu a pozniej 2dni wolne i 2dni z rzedu i noc na koniec) mam tak rozwalony rytm snu ze szkoda gadac.

ja sie dzisiaj chyba pojde opalac, tak ladnie swieci slonce ze az szkodaby bylo tego nie wykorzystac tylko ogarne dom i przygotuje obiad

Ciąża bliżniacza

Edytowane przez lordi
Czas edycji: 2012-05-11 o 08:38
Stary 2012-05-11, 08:51   #773
thenerdqueen
Wtajemniczenie

biedactwo moja mama też takimi zmianami sobie rytm rozwaliła, więc po części wiem co czujesz :<
ja nie znoszę opalania, brr!

zaraz w klubie pojawi się moja fota z okazji III celu, ostrzegam przed nią, bo wy mi tu się skarżycie na buły, dziury i inne cuda na kiju, a zobaczycie co ja noszę. Taka forma pocieszenia dla was, żebyście mogły się nacieszyć "hehe, ona ma gorzej xD"
Stary 2012-05-11, 09:24   #774
jeszcze jedna aga
Przyczajenie

wczoraj zjadłam: 1 banan, 2 kiwi /w pracy/, ćwiartkę sałaty lodowej polanej jgurtem naturalnym - pół kubeczka, 1 czerwoną paprykę, kilka ziemniaków, 2 banany

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

obeszłam się bez chleba i majonezu

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

naczytałam się o szkodliwości mleka oraz zbóż, dlatego te produkty eliminuję z diety

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

dziewczyny, jestem pod wrażeniem waszych spadków i przyznam, że ciągle mam słabą wiarę w to, że można schudnąć bez tabletek, bez dziwacznych diet i innych wynalazków, ale mam nadzieję, że pójdę w wasze ślady i niebawem pierwsze sukcesy nadejdą

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

a i jeszcze w sprawie bananów - wiem, że mają sporo kalorii /100 g - 95/, ale zawierają wit C, potas, magnez, błonnik, skoro mój organizm się ich tak domaga, to może właśnie tych składników potrzebuje, no i zdecydowanie banan lepszy od chleba, ciastek itd.
Stary 2012-05-11, 10:35   #775
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
cholera, dziewczyny, nie wiem co jest. Od 3 dni wstaję o 5 o.O
Thenerd też bym chciała sama z siebie wstać o 5 rano – ale bym miała czasu na ćwiczenia
Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
Taka forma pocieszenia dla was, żebyście mogły się nacieszyć "hehe, ona ma gorzej xD"
Jasne jasne, nie bądź taka skromna
Lordi nie ma za co
Bottega gdy obejrzałam Twoje fotki już wcale się nie dziwię tym wszystkim facetomco za Tobą latają
Sylvia ja kupuje otręby pszenne – ale chyba nie prażone tylko zwykła, ale tez coś ok. 1zł płacę O dopiero link zobaczyłam i miałam takie same kiedyś, ale nawet nie zauważyłam, że one prażone były
Bottega ja je kupiłam kiedyś w zwykłym sklepie typu SPOŁEM

60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg

Edytowane przez WyrafinowanySmak
Czas edycji: 2012-05-11 o 10:36
Stary 2012-05-11, 11:52   #776
pysia1711
Wtajemniczenie

suominadia laski mnie opuscily i ide za toba na inny watek.

Edytowane przez pysia1711
Czas edycji: 2013-04-13 o 22:37
pysia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 15:32   #777
Bottega
Zakorzenienie

witam nowe

U mnie spadek Jeszcze 0,2kg i będzie -25kg

Wyrafinowany, dzięki za cynk Społem jest u nas, więc może kiedyś zajadę

jeszcze jedna aga, a coś Ty takie wyczytała o zbożach?
Boże, niedługo przeczytamy, że picie wody nam szkodzi.
Taaa, niezbyt mądrze jest tłumaczyć swoje zachcianki jako "organizm się tego domaga". Mój się domaga pizzy i co teraz? Banan ma magnezu malutko,już płatki owsiane mają go 4x więcej, a kakao gorzkie ponad 14x więcej, więc jeśli naprawdę uważasz, że masz niedobór, bo zjedz sobie parę łyżeczek do mleka czy jogurtu.

thenerd, brawo!

lordi, ja też chce się opalić! Póki co wyglądam jak wampir^^

pysia, nie obraź się, ale to, że studiujesz taki kierunek nie znaczy, że znasz się na diecie Przez rok mieszkałam z 5 osobami (3 laski, 2 facetów) z Towaroznastwa, zajęć o żarciu mieli masę, a wszyscy byli grubi, smażyli i jedli bardzo tłusto. Można skończyć mechanikę i budowę maszyn i znać się na tym bardziej niż osoba, która kończy choćby dietetykę.

Stary 2012-05-11, 15:39   #778
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
U mnie spadek Jeszcze 0,2kg i będzie -25kg

Wyrafinowany, dzięki za cynk Społem jest u nas, więc może kiedyś zajadę
Bottega jesteś niedościgniona Kochana podobnie jak Sylvia proszę Cię o info na PW odnośnie twojego celu/wagi Bo się już pogubiłam, a mnie to dodatkowo motywuje

Witam nowe Dziewczyny

60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
Stary 2012-05-11, 16:12   #779
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, ja na moment, bo zaraz spadam na fitness. Wczoraj byłam na TBC, na szczeście instruktorka zrobiła zajęcia bez uzycia stepów - oszczędziłam nogę, i mnie nie rozbolała - dzis jak narazie tez jest ok. Dzisiaj będzie aerobowo, bo choc wiem, że powinnam pośmigac na ABT, to nie potrafie odmówic sobie zumbyMoże jutro to nadrobię, ale musze polukac na grafik. Jest tez spadek -0,3kg, więc, bo w obecnych czasach taka liczba to rarytasAcha, i jeszcze zainspirowana pięknymi ciałkami koleżanek Bottegi i Thenerdqueen, oprócz standardowego masowania-serumowania ud, tyłka i brzucha, cała sie dziś wypilingowałam i cała wymazałam balsamem ujędrniającym hie, hie
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62
Winnie the Pooh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 16:40   #780
darialex
Raczkowanie

Mój jadłospis dziś:
Śniadanie: jajecznica z 3 jaj, 2 plasterki szynki z indyka, duży pomidor, 3 rzodkiewki
2 śn: jabłko
obiad: potrawka: mała pierś z kurczaka, brokuł (mała róża), 40 g makaronu pełnoziarnistego, 5 czarnych oliwek, sos jogurtowy (jogurt +czosnek+2 rzodkiewki+duuzo bazylii)
kolacja: (w planach) serek wiejski, 2 kromki chrupkiego, ogórek świeży

I zasuwam dziś na step&shape. Koniec z tym leniuchowaniem...

cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!!
cel II 65
cel III 60
cel IV 55

Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu.
CZAS I TAK UPŁYNIE..
darialex jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości