|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: w poszukiwaniu inspiracji & motywacji do zmian :)
Lenka ale pięknie
![]() gracieux czemu 'wegetujesz?' ![]() ![]() lecę ćwiczyć, wcześnie jak na mnie ![]() ![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() nie mam weny do robienia niczego, wczoraj byłam na działce, ale przynajmniej popracowałam tam i spaliłam sporo kalorii, a dziś cały dzień byłam na zakupach itd ![]()
![]() |
![]() |
#753 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, ja dzisiaj lecę na jakieś zakupki i mamie papiery w urzędzie pozałatwiać jakieś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Konto usunięte
|
Moim zadaniem na dzisiaj jest zamówienie w końcu nowych kolorów nici do haftu.
Bo zabieram się za to od tygodnia i zamówić nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- A tak w ogóle to cześc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
Mitsukki, pamiętamy
![]() ![]() ![]() Ooj, Kochana, co się dzieje? Głowa do góry! Ja też niezbyt ogarniam to wszystko znowu, mam ochotę pie*dolnąć to wszystko w cholerę i już ![]()
![]() |
#756 |
Wtajemniczenie
|
Halo halo, jest tu ktoś? Jak motywacja? Moja leży i kwiczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
To chyba przez pogodę... dużo deszczu i motywacja lezy i kwiczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Mojej się nawet kwiczeć nie chce, podziwiam Wasze...
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moje życie ostatnio to jeden wielki demot, a od ok. tygodnia katastrofa. Budzę się z brakiem chęci do życia, próbuję się ogarnąć, jem śniadanie, po czym idę spać na jakieś 3-5 godzin mając nadzieję przespać doła. Są lepsze dni, kiedy wstaję, uśmiecham się do siebie w lustrze, puszczam fajną piosenkę i niby jest ok, ale zaraz znów nic mi nie idzie. Języki - od kiedy napisałam egzamin końcowy z hiszpańskiego - stoją w miejscu (a nie mówię już o angielskim, czy niemieckim, których nie tknęłam już od dawna. Dla hiszpańskiego chociaż motywację jakąkolwiek miałam
![]() Jeśli chodzi o moje ciało, to też się strasznie zapuściłam. Od pół roku nie mam wagi, więc się nie ważyłam. Wczoraj byłam w aptece, wskoczyłam na wagę i przeżyłam szok - 6,5 kg więcej. Spodziewałam się tak ze dwóch, góra trzech, a tu tyle... Swoją drogą mój brzuch ostatnio przybrał rozmiary, jakich dawno nie widziałam (może nie jestem nie wiadomo jak gruba, ale naprawdę widać różnicę, na którą przymrużałam przez cały czas oko). Wychodzi teraz podjadanie słodyczy i inne złe nawyki żywieniowe. No i mniej ruchu ostatnimi czasy... O włosy już mi się też nie chce dbać jak na początku, wykręcam się brakiem czasu, bo przecież muszę się uczyć. Mimo, że tego nie robię... A maseczkę na twarzy, to nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam. Pieniądze rozpływają się nie wiadomo gdzie. Fakt, w tym miesiącu gorzej stoję z kasą, bo miałam urodziny, organizowałam imprezę - tu alkohol, tu pieczenie ciasta, babeczek i innych, więc trochę na to poszło, ale mimo wszystko... W tym tygodniu kilka razy zabierałam się za zmiany - poczynając od prób nauki na egzaminy, poprzez języki, dietę, a na ćwiczeniach kończąc. I zaraz się łamałam. Bo tkwię w mega dole. I jak tylko myślę, że z niego wyszłam, to okazuje się, że wspięłam się tylko na mały pagórek, który jest głęboko w tym dole. Albo że to był sen, a ja ciągle siedzę gdzieś tam na dnie. Miałam ochotę wyjechać, gdziekolwiek, byle stąd uciec. Gdybym tylko miała za co... Dziś wstałam rano, przed szóstą. Było bardzo ładne niebo. Stwierdziłam, że muszę pobiegać, popatrzę sobie na nie w trakcie biegania. Było zimno, a ja leciałam w krótkich spodenkach i bluzce na ramiączkach. Czułam wczorajsze piwo, ale nie poddawałam się. Po godzinie wróciłam zadowolona - coś ruszyło. Wzięłam prysznic, nałożyłam maskę na włosy, na którą już trochę czekały. Postanowiłam, że będę walczyć. Mam siły, przynajmniej tak mi się wydaje. Wyciągnęłam książkę i zaczęłam się uczyć. Wpadłam tu tylko, żeby to napisać. Nie wiem po co. Może potrzebowałam się wygadać? Chwała tym, którzy przeczytali to do końca. Widziałam, że niektóre z Was też mają gorszy okres w życiu, więc może to Was jakoś zmotywuje, choć ja nie widzę w tym poście nic motywującego ![]() Trzymajcie się, głowy do góry i do roboty! Życzę Wam wszystkim dobrze wykorzystanego dnia!
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
lovebird,
![]() Szczerze mówiąc czytając pierwsze akapity myślałam tylko o tym, że Ci napiszę żebyś wyskoczyła za miasto na cały dzień na rower, a tu ostatni akapit taki, że mi szczęka opadła ![]() ![]() Ja zrobiłam na dzisiaj plan dnia, a już nie chce mi się go trzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Wtajemniczenie
|
lovebird, motywacja jest zmienna, raz jest, raz jej nie ma, ale nic na siłę. Powoli wrócisz do dawnej formy w każdym aspekcie życia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za wiarę we mnie, ale motywacja powoli mnie opuszcza... Nie dość, że mam ochotę coś podjeść, to jeszcze usiąść i płakać (albo wrócić do łóżka ![]() ![]() Rarita, tylko ja mam wrażenie, że dopiero po sesji, która tak strasznie mnie dołuje, ale staram się teraz mimo wszystko walczyć...
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2012-07-20 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Raczkowanie
|
lovebird, trzymam kciuki!
![]() Z autopsji wiem że ten pierwszy krok jest najtrudniejszy... Mnie ostatnio też nic się nie chce, na nic nie mam siły ani ochoty i wszystko odkładam w nieskończoność. Na szczęście w ten weekend przyjeżdża kuzynka i mam nadzieję że jej przybycie zmotywuje mnie do ruszenia tyłka z łóżka i ogarnięcia się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie Wizażanki z pochmurnego i demotywującego Gdańska.
![]()
![]() |
#765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
Cześć piękne
![]() Ja pracuję na razie i śpię, więc niczym się nie chwalę. ![]() lovebird, jesteś mistrzem ![]()
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
lovebird - poprostu trzeba walczyć!!! że nie umarłaś z zimna dziś rano biegając... gratulacje!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Oj, bez przesady z tym umieraniem
![]() ![]() A i mistrzem nie jestem, jeszcze nie można powiedzieć, że dałam radę ![]() Miałam dziś kolejne chwile zwątpienia, ale dość szybko się ogarnęłam, co mnie cieszy ![]() ![]() Co prawda z nauką też już nie tak dobrze, jak rano, bo mój mózg mówi stanowcze "nie" i nie chce więcej wiedzy przyswajać, ale jakoś idzie... ![]() ![]() enfys, mam nadzieję, że kuzynka Cię porządnie zmotywuje ![]() A jak reszcie idzie?
![]() |
#769 |
Rozeznanie
|
Chciałam zrobić coś nowego i się przemogłam. Robię animację. Jak zdążę to i na konkurs wyślę, co mi tam.
O. I na studia magisterskie się dostałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
lovebird, motywujesz
![]() ja pracowałam znów cały dzień na działce, chciałam pojeździć na rowerze, ale nie miałam czasu. Może jutro mi się uda ![]()
![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje, mallary, i powodzenia
![]() Jej, poważnie? ![]() ![]() ![]() Powoli nie ogarniam, ale chyba jeszcze spróbuję trochę przysiąść, bo nie wyrobiłam się z materiałem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#772 |
Raczkowanie
|
a ja jestem z siebie dumna, bo dziś zrobiłam prawie wszystko, co zaplanowałam.
![]() ![]()
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
to najważniejsze
![]() U mnie dziś rano znów walka, rezultat taki, że wyjście z łóżka zajęło mi 1,5 godziny ![]() ![]() Czuję się, jak na jakiejś terapii, ale ewidentnie jakiejś potrzebuję ![]()
![]() |
#774 |
Raczkowanie
|
trzymam kciuki! ja też się biorę za siebie, bo nie chcę zmarnować całego września na przestawianie się na tryb 'szkoła'.
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś w ramach spcerku mam Shopping DAY
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Raczkowanie
|
a ja tylko czekam, aż osiągnę mój pierwszy z czterech wagowych celów i ruszam na łowy. liczę, że jesienna kolekcja mi podpasuje, bo z letnią dali ciała. teraz nie powinno brakować brązów i beżu. nowe 'avanti' mnie rozochociło.
![]()
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
a mi zabrakło motywacji, chyba muszę posprzątać, by ta nowa " czysta energia" dała mi jakiegoś kopa do działania
![]() czas powystawiać zbędne rzeczy na all lub inne portale .. też tak macie, że jak zrobicie porządek w pokoju i jest ładnie czysto to od razu macie ochotę zrobić też coś innego ? xD
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
jeny, dziewczyny... poszłam dziś na solarium, bo wyglądałam jak topielica i zaczęło mnie to powoli wkurzać. ale tak mnie teraz wszystko piecze, że już więcej na pewno się nie wybiorę. żadnego kolorku nie nabrałam, tylko mnie poprzypalało tu i ówdzie. no dobra, twarz wygląda mniej anemicznie, ale co z tego, skoro ledwo siedzę?
![]()
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.