|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#752 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
![]() dzieki za całuski dla Radka-przekaze jak sie obudzi ![]() i do życzonek się dołączamy ![]() ![]() AAAAA NO I KUCHNIA BARDZO CIEKAWA!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a siora Tz... ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- ... wogóle to miałam Wam pisać wcześniej ale jakos nie wiem od czego zacząć,bo chodze do tyłu od kiedy się o tym dowiedziałam....była u mnie kumpelka z pracy na kawce wczoraj i pyta czy słyszałam o tym chłopczyku z Ustronia co sepsą się zaraził?... tu link http://gazetacodzienna.pl/artykul/wi...-innych-dzieci ... mówie,że tak,bo rozmawiałam o tym z koleżanka ostatnio,a ona pyta czy wiem czyje to dzieciątko ? niewiem....no i mówi,że od takich ludzi co ich ZNAMY!!!!...jaki szook,poryczałam się....i do dziś cały czas myślę o tym wszystkim...jestem wierząca-niepraktykująca powiedzmy,ale zawsze dziękuję Bogu za takiego cudownego syna jak mam...a teraz nie umiem sobie wytłumaczyc dlaczego Bóg zabiera kochajacym rodzicom istotkę ,która nadawała sens ich życiu...oglądałam dziś zdjęcia tego maluszka i rycze zaś i wiem ,ze bezsensu się tym katuje,ale nie potrafie przestac o nim myslec...taki mały szkrab kochany,śliczny chłopczyk... ![]() ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oczywiście, tak naprawdę łączę się w bólu i oby to był jednorazowy wybryk ![]() eve, masakra, to tak jest, że ciągle się słyszy o tych chorobach, wypadkach, a jak to się wydarza gdzieś blisko nas, to jeszcze bardziej się to odczuwa.... swoją drogą fajny masz podpis "raduś JUŻ z nami" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja sobie dzisiaj puściłam nasze wesele....uryczałam sie jak bóbr, znowu mnie głupie myśli wzięły co by było gdyby itd....mam wrażenie że ten etap szczęscia, miłości, fascynacji bezpowrotnie minął....widać jacy byliśmy w siebie wpatrzeni, a teraz - rutyna...codzienne życie: co na obiad, sprzątanie, dziecko...ehhh
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
Bao - Oj hormony Ci buzują
![]()
#756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brak słów na siostrzyczkę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Smutne to o tym chłopczyku ![]()
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie spowodowane to jest tym że zostawiłam ja i piluje ja moja mama babcia brat tesciowa tesciu siostry i córka siostry.. kazdego sprawdza jak cos chciała to w ryk i jej dawali.. pracuje ponad miesiac a dziecko mam okropne! WRACAM do dou i wteyd od 18 próbuje ją prostowac.. samokontrola aby głosu nie podnoscic - ciezko ale widze skutkuje.. bo gdy krzyczałam to ona 'mamo nie krzyc na mnie"! ![]() i ciagle rozmawiamy szeptem że jest grzeczna i dorosła i gdy wróce z pracy to spytam babci jak sie zachowywała i wtedy zdecyduje czy np. pojedziemy na palze basen itp.. AHA... OD 2 TYG nie było ani jednej kupy w gacie! ![]() ![]() ![]() ale moja mam miała dość prania gaci .. i ją straszyła tym naszym karnym kocem.. bach pomogło.. ale bardziej chyba nnasze pochwały że juz dorosła i woła na sedes! i duuumna przy tym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Asiulek, współczuję tej Juleczce takiem mamy przewrażliwionej-co to bedzie jesienią? lepiej nie myśleć
![]()
#759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Ode daliśmy cześć wyników i jest lepiej niż bylo. Z wymazów z nosa i gardła nic się nie wyhodowano wiec to nie bakteria a jakiś wirus.
Ps . Moje dziecko pomimo niezidentyfikowanej choroby wychodzi na dwór. Co prawda dzisiaj lekarz powiedział abyśmy nie wypuszczali wjej w dzień bo jest za duże słońce a ona ma czerwone oczy. Wychodzi wiec po 18 do 21.
#761 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia no tak to jest jak się kto inny dzieckiem zajmuje ,Ty byś wiedziała w którym momencie ona chce wymusić a inni może nie do końca wiedzą i nie chcą też żeby płakała ale myslę że to wkrótce przejdzie.
Brawo za kupę ![]() A mój jaki numer wczoraj odwalił ![]() Jak byliśmy w lesie to wysadzałam go kupę tak trzymając w kucki przecież nie będę nocnika wozić ,a on wczoraj zdjął majtki i nawalił mi na rabatkę z kwiatkami ![]() ![]() żeby mu tak nie zostało że będzie srał po krzakach ![]() PoP to dobrze że nic tam takiego nie było , też w ten upał siedzimy w chacie przypomniałaś mi op wizycie u okulisty ,wybieram się jak sójka za morze ![]() Asiulek współczuć dziecku tylko ,jadę ostatnio w mieście upał jak diabli w samochodzie mi 30 pokazało a idzie tata z córką a ta mała w polarze i takim grubym puchatym no ludzie !!!! Rozumiałam mojego dziadka że ciągle mu zimno bo był na zsyłce na syberii ale niektórzy na prawdę przeginają ![]() Ja wychodzę z założenia że jak się przeziębi czy zakatarzy to trudno ale nigdy nie ubieram więcej niż siebie Bao tylko spokój Cię ratuje ,pocwicz sobie oddechy z jogi czy co ,może on czuje ze coś się wkrótce zmieni Darusia no chyba bym mordę obiła ![]() Eve nawet tam nie zaglądam nie mogę patrzeć na takie rzeczy ![]() Aneczka zapomniałam Ci wczoraj napisać ze kuchnia fajna ,tylko dlaczego do choinki wklejasz zdjęcia bokiem???? obojczyk mnie boli i nie mogę sie przechylać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
Aneczka kuchnia fajna, bardzo ładna,
bao faktycznie chyba szaleja hormonki ![]() ![]() ![]() pop zdrowka dla Malutkiej ![]() Asiulek to znajomi sie nie popisali, faktycznie katar to OGROMNY powod do zjechania do domu, ale ok, nie krytykuje. Niektorzy juz tacy sa... to teraz sami zostaliscie? Wercia kapie sie w morzu? zimna ta woda kurka wodna aaaaa i troche slonce mnie wzielo, ale troche, nog za diabla oapilic nie moge, ktos ma jakis sposob albo jakis dobry przyspieszacz do opalania do zaproponowania?? Pozdrowionka dla Was kobitki, czytam was wytrawale nawet na wakacjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
Nataszka- a ja zawsze mam najbardziej opalone właśnie nogi - po prostu często chodzę z gołymi po słońcu.
![]() Zaraz z Guciem lecimy do urologa dziecięcego. Chyba ma stulejkę jednak. Trzymajcie kciuki, żeby obyło się bez zabiegu. Narkoza u Igora mnie przeraża.
#764 |
Zakorzenienie
|
miło, że u was też takie akcje
![]() ![]() ![]() ![]() tż od poniedziałku ma na pierwszą zmianę to moze się zabierzemy za pokój małej wreszcie ![]() ![]() ![]()
#765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znam to doskonale.Moja mała najchętniej to waliłaby kupe tylko na podwórku.Mówi,że chcę robić tak samo jak "nasia psia"i idzie walnąć klocka pod drzewo.Lubi też bardzo robić koło mojego auta ![]() ' ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy jeszcze nie powiedziałam Gabrysi, że jak coś zrobi bądź nie, to mama będzie smutna itp. A mojej własnej mamie, która ostatnio takim tekstem przy małej walnęła, powiedziałam parę słów do słuchu i albo zrozumie, albo to ona będzie miałą problem z niewidywaniem wnuczki. Nie chcę tu nikogo urazić, zareagowałam od razu, bo na to jestem wyczulona jak byk na czerwona płachtę. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- chyba mi kompletnie odbiło już - ogładam i ryczę http://www.konin.lm.pl/aktualnosci/i...oogladaj_sobie! (tzn. nawet nie wytrzymałam pierwszej całej minuty)
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-07-28 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziś już lepiej, ale ciągle muszę ją stawiać do pionu ![]() Cytat:
Nataszka uważaj, bo to w przyszłości może być Małej problemem, chcesz, żeby zawsze w życiu chciała zadowolić innych a nie siebie? Lepszym rozwiązaniem jest mówić, że jej zachowanie ci się nie podoba ![]() masakra taki skwar na dworze, że najlepiej z cienia nie wychodzić ![]()
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Jest tak gorąco ze mi się chyba swoje w mózgu przepalily. Mieliśmy jechać do Katowic do ikea ale zrezygnowalismy przez ten gorąc. Strasznie pusto tutaj, gdzie Wy jesteście? Na spacerach? Wszystkie wyjechały? U mnie tez babcia lubi takimi tekstami do Oliwki mówić. Albo ze jest niedobra i tato/ mama będą źli i nie będą jej kochali. A ja zawsze powtarzam jej ze coby nie zrobiła to i tak będziemy ja kochali. Zreszta na nią to bardziej pochwala działa. A jak mi się zdarzy krzyknac na nią to ta tez krzyczy na mnie i się śmieje.
#769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tz'ta ojciec dziś do Amelki powiedział "bo ci dziadek zaraz da w dupsko" niby w żartach, ale aż mi się zagotowało. ![]() ![]()
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#771 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byl straszny upal,teraz po burzy dopiero mozna odetchnac.
Moje dziecko ma sinego guza na czole,wielki siniak na plecach,i pod szyja :/ takie wypadki jednego dnia. U nas nad jeziorem jest klub pletfonurkow,dzieki nim w jeziorze sa dinozaury ktore kilka razy na dzien sie wynrzaja. Moj synek przerazony wyganial nas z wody i ludziom na plazy kazal uciekac,tak sie pzejal potworem ![]() P0P i jak Oliwka? We wtorek z rana nad morze jedziemy. Wracamy w piatek bo tz ze starszym jada na 3-dniowy splyw
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2012-07-28 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
#773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że nogi nie podnosi i koła nie obsikuje ![]() Cytat:
Jak słyszę takie teksty że "mamusia cię nie będzie kochała",albo "zobacz to przez ciebie" , lub coś w tym stylu to aż mnie trzepie Nigdy nie powinno się w dziecku wzbudzać poczucia winy ,owszem trzeba powiedziec że coś robi źle i że tak się nie robi ale nie żeby czuło się winne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie w pracy niedawno przesada w inną stronę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja użyłam kilka razy stwierdzenia że mi smutna jak Olce zachciało się mnie uderzyć . I wtedy podziałało . Powiedziałam że jest mi smutno jak ktoś mnie bije , tak samo jak jej jest smutno jak ją walnie lub coś zabierze SZymek . Paniała temat , powiedziała że już nie będzie . Nie toleruję jak mnie dziecko klepie , bo coś mu nie pasuje . Olka tak zareagowała , jak jej czegoś zabroniłam . Nauka od brata , bo dość często się leją . W innym przypadku nie używam .
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Ja nie widze nic zlego w mowieniu ze bede smutna jesli mala np bedzie jeszcze raz bic kogos albo np rzucac o sciane ciezkimi przedmiotami, nie podoba mi sie takie zachowanie, nie powinno sie tak robic wiec bede smutna jak zrobi tak jeszcze raz.
poza tym moje dziecko jest chwalone, docieniane i kochane wiec mysle ze tu nie ma sie o co martwic, i stawiac tego jakim bedzie czlowiekiem w zyciu bo jej powiem ze bede smutna jak bedzie sie tak zle zachowywala. nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dla niego w ogóle jestem be bo ciągle go poprawiam, kontroluję i w ogóle się czepiam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Mrowka - zgadza się zToba ze to obrzydliwe. Ja z każdym razem gdy słyszałam takie teksty to zwracalam kobiecie uwagę i mówiłam ze kocha się bezwarunkowo. Tak się zastanawialam jak to u mnie w domu było i nie pamietam. Ale ja generalnie nie próbuje na sile zadowolić innych. Jak ktoś mnie nie lubi to trudno. Gdy chodziłam do szkoły to tata zawsze mówił ze uczymy się dla siebie nie dla niego.
#778 |
Wtajemniczenie
|
mam jeszcze jedno pytanie do biegających: czy bierzecie wodą ze sobą??
pijecie w trakcie biegania? wczoraj przeczytałam, że nie trzeba pić podczas, wystarczy, że przed i po dużo wypijemy. Jak wy robicie? w ogóle fajny artykuł znalazłam http://zdrowie.onet.pl/fitness/zamia...0,artykul.html, chyba zacznę stosować tą metodę ![]()
Amelka ![]() ![]() Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2012-07-29 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
minka ja biorę wodę tylko jak mam bieg powyżej 10 km i jest upalnie. Kiedyś brałam picie na biegi i miałam mdłości, teraz biorę 2 zł, i w razie kryzysu to sobie coś po drodze kupuję, albo już w drodze powrotnej.
Ja się nawadniam kilka godzin przed biegiem i jak wracam do domu. U nas dzisiaj leje, powietrze fajne, ciepło, ale pada cały czas. Więc moje dzieci będą majszczęśliwsze na świecie bo kalosze pójdą w ruch ![]()
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
mnie tez sie zdarza mowic oliwii ze mi przykro w sytuacji wlasnie kiedy smnie uderzy badz sie zamachnie nie uwazam ze to zle,nie mowie jej tego bo zrobi cos zle porozrzuca nabalagani czy nie slucha,ale bicie nie jest niczym dobrym i nawet wzbudzanie winy nie uwazam tu za zle,bo dobrze nie robi i mysle ze to nie jest zle powieziec :"boli mnie to,krzywde mamie robisz,jest mi przykro ze mnie uderzylas"
u nas dzis pogoda troche lepsza, wiaterek sie pojawil nawt pare kropelek spadlo z nieba.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.