|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Ja mam dziś 21dc, momentami odczuwam ból w podbrzuszu, że to jest ból jak na @ to wygórowane słowa, ale coś tam odczuwam, jakiś "ciężar" i ukłucie czsami, piersi bola ale zawsze tak mam w drugiej polowie cyklu. Wczoraj też zauważyłam jakiś ciemny śluz raz, i dziś przy podcieraniu też coś dziwnego. Czuję że zaczynam się nakręcać. A może to tylko jakaś infekcja, lub zaczyna się powoli plamienie tak jak ostatnio...
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
mnie prześladują reklamy kaszek, mleka , pampersów, mamy z dziecmi, kobiety w ciazy,- to już chyba jaka sparanoja.. ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Nie łam się nie jesteś sama, musimy się jakoś trzymać- MUSI SIE UDAC W KONCU !! ![]()
![]() |
#752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tak że biegusiem do jakiegoś dobrego lekarza i nie zamartwiać się na zapas ![]() ![]() witam wszystkie nowe starające się ![]() ![]() i na koniec gratuluję jeszcze raz posiadaczkom dwóch (nawet bladych) kresek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
myślę, że pierwsze koty za płoty i zła passa została przerwana
![]() ![]() też jakoś wczoraj nie umiałam się dogadać z mężem, ale wiem że to moja wina bo zbyt impulsywnie do wszystkiego podchodzę.. jeszcze teraz... ale jakoś tak pogadaliśmy i już jest wszystko w normie ;d zjadłam właśnie lasagne.. była najgorszą lasagną jaką miałam okazję zjeść/spróbować.. nie dość opakowanie 400 gram (zamrożone) to praktycznie sam makaron. nie opłacalne.. Kupiłam też sos z Łowicza taki żółty.. ciekawe czy będzie dobry ![]()
#754 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też będę po 4 cyklu i też ruszam do lekarza, lepiej od razu wiedzieć na czym się stoi ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() przykre to bardzo... (na razie całe szczęście znam to tylko z relacji innych)
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
a dzis przyszła do mnie ta wredna @ - i kolejny cykl w czarnej du...ie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupuję tylko czerwone sosy do spaghetti wiec nie doradzę Cytat:
przytulam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
eh.. mój mąż też twierdzi zawsze, że wszystko jest moją winą a swojej nie bierze pod uwagę no chyba, że dam radę przestawić mu ten błąd a tak to .. ale teraz akurat była moja wina. Szczęście, że nie kłócimy się często.. i bez jakiś większych scysji między nami. tak swoją drogą to chyba nie wytrzymałabym gdyby mój mąż się do mnie nie odzywał choćby 3 godziny- jestem gadułą i cały czas gadam nawet przez sen, więc chyba bym zwariowała
![]() ana985 ![]() ![]()
#758 |
Zadomowienie
|
ale tu dziś dużo marudzenia i złego humoru
![]() co do kłótni- cóż zdarza się. przyznam szczerze, że chociaż mieszkamy razem tyle czasu pierwsza prawdziwa poważna wojna zdarzyła się nam po ślubie. do tego stopnia byłam wściekła, że kazałam mu się pakować i iść do mamusi ![]() ![]() jeśli chodzi o pytania- ja jestem młoda, wiele osób jest w szoku że już już ślub. i właśnie- jest ślub, gdzie dziecko. ostatnio nawet na fejsie koleżanka ze szkoły z którą nie miałam kontaktu sto lat napisała, czy jestem w ciąży. no tam - ślub, piccolo na zdjęciach sylwestrowych są wystarczającym powodem ![]() ![]()
#759 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#760 |
Rozeznanie
|
uszy do gory...ogolnie,tak wszystkie...weszlam zobaczyc co tu sie dzieje,zmordowana smazniem schabowych dla pulku wojska chyba (z zamiarem "bedzie na zapas"),maz sie nudzi i krecic i ma ogolne adhd,a ja chcialabym sekundke odpoczac.wchodze na forum i jakos jeszcze bardziej mi ciezko sie zrobilo...jedne dluzej,drugie krocej,ale nie mozemy tracic nadzieji,cel jest jeden i napewno go osiagniemy.bach bach,bum bum i bedziemy jeszcze marzyc o chwili wytchnienia od placzacego dzidziusia
![]() ![]() a pytania o dziecko od rodziny,znajomych...ech,m y jestesmy pol roku po slubie,wiec juz jest jakis czas wygladanie kiedy zacznie rosnac mi brzuch,ale nie wymyslam nic.wyglada to u mnie mniej wiecej tak,pzykladowe pytania od roznych osob i opowiedzi : -chcecie dziecko/dzieci?-tak -kiedy dzieci/planujecie?-najwczesniej za 9miesiecy,nic nie przyspiesze:) -uwazaj nie dzwigaj,moze w ciazy jestes?-moze ![]() -napijesz sie?chyba,ze jestes w ciazy-kto wie,kto wie i tak wszystko z usmiechem natwarzy,zazwyczaj zamyka gebe dosc skutecznie,bo co innego moi rodzice tylko nie pytaja o nic,po prostu mowia czasem cos w stylu-jak bede mial wnuki to zrobie z nimi to/dla nich tamto itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A teraz,bardziej tesciowie bo mój mąz to jedynak niemogą sie doczekac wnuka tylko pytania kiedy kiedy wnuk, czy się staramy ,a najlepiej zaapytali sie mnie czy ja niechce dzieci bo boje sie rodzic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie dlatego jest mi tak ciężko kiedy on kolejny dzień milczy a ja nie potrafię przebić się przez jego upór i do tego bije sie pomiędzy "ja wyciągnęłam rękę teraz on musi ja podać bo ja więcej zrobić nie mogę" a " "nie mogę już wytrzymać bez niego jak mogę się pogodzić?" no i do 2 wersji dochodzi fakt imprezy na której musimy się pojawić ehh doradźcie coś... Ja ten sam i chyba te same wątpliwości co Ty... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Dziewczyny... wchodzę i nie wierzę, że takie przygnębienie tutaj.
No mnie też trochę przygnębiło. Spotkałam się z dawno niewidzianą znajomą a ta w 6 miesiącu. Kopara mi opadła. Oczywiście ona do mnie, że też myślała , że może będę miała się czym pochwalić. Mają mieszkanie swoje, będą mieli bobo. My też ostatnio się rozglądamy ale tylko rozglądamy bo możliwości znikome. Tutaj zostały wklejone linki i zdjęcia do domów i cóż...poprostu zazdroszczę.
#764 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiosny ani widu ani słychu, a Wy już przesilenie wiosenne wyłapujecie??
Niestety tak już jest w dorosłym życiu, nie wszystko jest tak jak byśmy chcieli. Ja do wszystkiego ostatnio podchodzę na luzie bo inaczej bym zgłupiała. Odpuszczam wszystko i chociaż humor mi dopisuje ![]() Oby Wam wszystko szybko się ułożyło i humory powróciły. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#766 |
Rozeznanie
|
witam po ciezkim dniu
Witam nowe staraczki ![]() Gratululuje II kresek ( nawet bardzo bardzo bladych najwazniejsze ze sa ) Kindzia - zycze Ci zebys wrescie ujrzala swoje upragnione II kreski ![]() ![]() Trele -Morele - życzę abys trafila na dobrego lekarza - abys wrescie odetchnela z ulga bo napewno bedzie ok ![]() ![]() Dziewczyny jesli przyszedl @ no to pozostaje cieszyc sie kolejnymi starankami ![]() U mnie nadal brak @ a dzis 36dc czekam do piatku i zatestuje |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zadomowienie
|
heja dziewczyny, tym, dla których druga kreska na teście jest trochę za blada polecam galerię testów ciążowych :P czego to ludzie nie wymyślą
![]() mnie jakiś czas temu ginekolożka powiedziała, jak powiedziałam jej że odstawiam tabletki antykoncepcyjne, że jak nam się starania nie powiodą to zaprasza po 12 cyklach - bo tyle zwykle potrzeba parze żeby się udało. ale powiedzcie same, przy tych naszych monitoringach cyklu, wykresach, obserwacji śluzu itd. 12 cykli to bardzo dużo. więc wcale nie dziwię się tym z was, które biegną do lekarza już po kilku cyklach - zrobiłabym dokładnie tak samo. zresztą nie wiadomo, jak się ułoży nasze staranie... fajnie, że jest tu nas coraz więcej, ja tam mojemu mężowi nie opowiadam ze szczegółami o moich przemyśleniach okołociążowych, zabiłabym go gadaniem ![]() ![]() ![]() laski, głowy do góry! |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale w sumie jak ma się udać, to i bez pomocy lekarskiej się uda. prędzej, czy później ![]()
![]() |
#770 | |
Wtajemniczenie
|
Uuuuu, nie wiem jakie są Twoje cykle, ale 36 dni to dużo
![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() co myślicie?...
![]() |
#771 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja uważam, że powinnaś powiedzieć prawdę lekarzowi. Czytałam ostatnio, że jeśli przytula się para co dwa dni przez cały cykl przez 12 miesięcy i nie ma pozytywnych wyników to wtedy trzeba udać się do lekarza. Głównym problemem są złe obserwacje organizmu i interpretację owulacji. Ale to jest tylko moje zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny- sto lat mnie u was nie było... kazałam wam mnie wypisać swego czasu z wątku z powodu dziwnych zamieszań ale jak się okazuje niepotrzebnie bo całkiem przypadkiem i nie wiem jakim cudem wczoraj na teście ujrzałam dwie kreseczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a w ogóle co tu się działo jak mnie nie było?
![]() |
#774 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyzbysmy ruszyly pelna para?teraz jedna po drugiej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ostatnio to średnio co dwa dni II !!!!! ![]() Jak tak dalej pójdzie to niedługo będzie wesoło ![]() Słuchaj tancerka a możesz przypmniec co się działo że chciałaś aby cię wypisac? a tu takie zaskoczenie dla Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Ja tak samo , mówie mojemu mężowi trzy po trzy, bo jakby wiedział wszystko o czym myślę i czego się obawiam to by mu głowa spuchła ![]() Tylko ostatnie dwa cykle jak się nie udało to płakałam w jego ramionach i pocieszała mnie że napewno następnym razem się uda . Moj tż myśli bardzo rozsądnie i realistycznie nie załamuje się tak szybko. Wogóle to teraz mi powiedziała że ma dziwne wrażenie że teraz się udało, oby miał rację ![]()
![]() |
#777 |
Rozeznanie
|
O kurcze tancerka gratulacje!! Tak właśnie to wygląda, ty odpuszczasz a ciąża sama sie pojawia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poproszę o fluidki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tancerka, trzymaj się ciepło, uważaj na siebie i żdnych stresów ![]() tak się rozszalałyście (mam nadzieję MY), że niedługo nowy wątek ciężarówek będzie trzeba zakładać ![]() ![]()
![]() |
#780 |
Przyczajenie
|
Gratuluje 2 kreseczek
![]() ![]() ![]() Ogladałam wczoraj na TLC Porodówke są tam pokazywane pobyty ciężarnych od przybycia do szpitala, przez poród do pierwszego przytulenia się do nowo narodzonego dziecka. Bardzo sie wzuszam oglądając to.Polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.