![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie na modę i urodę?
Cytat:
A do najdroższych moich zakupów należą: Szczoteczka do twarzy Foreo Luna mini, Rozświetlacze The Balm, 2 butelki perfum, parę kosmetyków Mac, Elektryczna szczoteczka do zębów, pędzle Zoeva... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Zadomowienie
|
Zmotywowałyście mnie do podliczenia się. Od początku roku wydałam na ubrania i kosmetyki ok. 2000 zł., ale naprawdę robiłam spore zapasy długoterminowe, bo w tym są i zapasy pielęgnacyjne (olejki do mycia twarzy i kremy nawilżające) i ciuchowe (miałam kupić jedną kieckę, ale w walentynki na stronie wrzucili 30% rabatu, więc kupiłam dwie
![]() ![]()
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym miesiącu na ubrania ok.400 zł na kosmetyki 1300-1500. Niestety, moje rzeczy lubią kończyć się hurtowo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
... choć nie Westwood
|
U mnie na kosmetyki poszło tylko 190, na ciuchy około 425. A jestem w fazie oszczędzania
![]() Hmm, i ponad 2 stówy na staniki. Zapomniałam ![]()
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2015-03-31 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Zadomowienie
|
A ponoć w Polsce takie bezrobocie, a widzę tutaj zarobki po 10.000 netto miesięcznie chyba co najmniej. No nawet dyrektorki w dużych korporacjach, w których pracowałam, nie wydawały takiej kasy na kosmetyki, jakaś abstrakcja :P
U mnie to tak max 100 zł jak się rozpędzę i to razem z makijażem (ale ograniczam się do kremu BB, tuszu do rzęs i pomadki, czasami może lakier do paznokci). Z ciuchami to już jest różnie. Z takiej codziennej odzieży to najdroższe są biustonosze. Ponieważ biust mam całkiem spory, to kupuję tylko te w sklepach z bielizną, bo dla mnie dobrze dobrany biustonosz to podstawa dobrego samopoczucia. No a wiadomo że jeden taki to minimum 150-200 zł. Ale te z sieciówek kończa się na małych rozmiarach i są o kant tyłka potłuc. Poza tym reszta ciuchów na co dzień nie jest wyszukana (chociaż zwracam uwagę na jakośc butow, tu wydaję więcej), ale sporo wydaję na ciuchy specjalistyczne do sportu: górskie, żeglarskie, narciarskie i tutaj jedna rzecz (kurtka, buty itp) może kosztować nawet 1000 zł. Ale wiadomo że to jest wydatek na lata, więc trudno liczyć to miesięcznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Zakorzenienie
|
Na kosmetyki w tym miesiącu ok. 1400zł, na ubrania 500zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Przyczajenie
|
Kosmetyki:
Używam mnóstwa kosmetyków i mam ich bardzo dużo ![]() Ubrania: Raz na rok PEPCO (bluzka 20zł,bokserka 10zł,sukienka 30zł,spódniczka 15zł,spódniczka z baskinką 25zł) A tak to lumpeks,lumpeks i jeszcze raz lumpeks! Mam niezliczoną ilość ubrań Atmosphere,H&M,Top Shop,New Look,Denim,Dorothy Perkins,Paprika itd. ![]() Płaszcz : 20zł Atmosphere lumpex Chusta owijka: 10zł Auchan Buty: 100zł CCC Czapka : 10zł House Torebka : Atmosphere Allegro 39zł Bieliznę kupuję w najzwyklejszych sklepach majtki,skarpetki,rajtki po kilka złotych,staniki także,do 15zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#758 |
BAN stały
|
Od początku roku poszło sporo kasy, ale w tym 700zł u dermatologa, żeby laserowo zniszczyć pajączki na policzkach (duuuża różnica), fryzjer - 220 (farbowanie i obcinanie plus 1 raz układanie fryzurki), paznokcie - 70. Parę kosmetyków to około 200.
A, jeszcze zapomniałam - komplet majtki i stanik -300, body - 270. Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2015-03-31 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Od stycznia: 600 zł na ciuchy, 200 na kosmetyki i perfumy. 360 na fryzjera i kosmetyczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Konto usunięte
|
W tym miesiącu ok90 zl na kosmetyki, higienę, ubrań nie kupowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
Na kosmetyki dużo za dużo, ok. 800 zł w tym miesiącu, a na ciuszki ok. 700 zł. Premię miałam sporą i do tego dostałam zwrot za kurs, więc było co wydawać
![]()
![]() |
#762 |
Wtajemniczenie
|
Ja w tym miesiącu na kosmetyki 180 , na ciuchy ok. 900 - nie wiem na co je wydalam
![]() ![]()
![]() |
#763 |
Biała Dama
|
Marzec 350 zł na kosmetyki. Ubrań nadal nie kupowałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Konto usunięte
|
dzis wydałam 17 zł, przd świętami 10 i nie planuje już więcej, zrobiłam zapasy tego co się skończyło, żadnych niepotrzebnych zachcianek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi czy można w kwocie 200zł zamknąć zakupy kosmetyczne i ubraniowe na jako takim poziomie ? Dałybyście radę ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Zakorzenienie
|
Znów za dużo. Ale muszę jakoś wyglądać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Wtajemniczenie
|
Z kosmetykow na codzien uzywam tylko kremu i tusz do rzes,podklad ,puder i cienie uzywam od swieta.Ciuchow nie lubie kupowac,mam malo ale takie ktore moge komponowac z roznymi dodatkami.Njawiecej kasy wydaje na biustonosze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Wtajemniczenie
|
To chyba każdy musi sam sobie na to pytanie odpowiedziec☺
![]() |
#771 |
Konto usunięte
|
Na kosmetyki naprawdę mało, bo gustuję w rzeczach typu olejek migdałowy zamiast kremu do twarzy, jako balsam oliwka dla dzieci, peeling robię sama z kawy i oliwki (nie w ramach oszczędności, po prostu jest lepszy niż kupny). Tylko krem z filtrem kupuję w aptece porządny, żeby porów nie zatykał, to samo z podkładem i pudrem (ale to kupuję raz na parę miesięcy). W ubiegłym miesiącu wydałam na kosmetyki całe 20 euro
![]() Co do ubrań, to jest lajcik, bo 3 lata temu wydałam sporo kasy na stworzenie sobie spójnej bazy ubraniowej i teraz tylko dokupuję jakieś pojedyncze ciuszki czy dodatki, które mi pasują do reszty garderoby i nigdy nie zdarza mi się "nie mam w co się ubrać". Teraz jeszcze mama uczy mnie przerabiać ubrania, to w ogóle przyoszczędzę pewnie w przyszłości na szmatkach, bo w lumpach za grosze można dorwać rzeczy z prawdziwego jedwabiu albo świetnej jakości wełny ![]() Edytowane przez 33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7 Czas edycji: 2015-04-08 o 04:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Wtajemniczenie
|
Różnie. Ost. Zaszalałam i w tym miesiącu wydałam ponad 2 tys, w sumie nie wiem na co bo i tak nie mam w co się ubrać.
Na kosmetyki ok. 100 miesięcznie . Czasami zdarzy się więcej .
![]() |
#773 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2015-04-08 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Konto usunięte
|
Jak poczytałam to stwierdziłam, że ja dużo nie wydaję, więc jest dobrze
![]() Ubrania - różnie bywa miesięcznie ![]() A kosmetyki do pielęgnacji to raczej sprawdzone, naturalne, więc bez szaleństw. Jedynie kolorówka w makijażu to nie lada wydatek M.A.C, Lancome, czy Dior, ale nie kupuję co miesiąc, bo na długo starcza mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
BAN stały
|
Dzisiaj wydałam na ciuchy aż 13 zł. Torebka, 2 pary spodni, 3 bluzki (w tym wieczorowa) i 2 sukienki, 1 spódnica.
Piękne rzeczy. Kocham złotówkowe wyprzedaże w moim ulubionym ciucholandzie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
zielony stworek
|
Ja bym dała radę,ale ja robię zakupy kosmetyków najczęściej raz na pół roku, z listą,w aptece internetowej/cenie na do widzenia w Rossmann , kolorówkę kupuję wydajną (np. puder Inglot sypki),szminka zamiast błyszczyka( starcza na dłużej), nie gardzę tańszą kolorówką Catrice czy Bell kupowanym w Biedronce.
Ciuchy na wyprzedaży i raczej klasyczne,nudne jak niektórzy mówią w trochę lepszych sklepach,ale i w Lidlu bluzki kupię (od czasu jak w ulubionym lumpie ceny zrównały się z Lidlem ![]() Na biżuterię nie wydaję,bo bransoletkę Trollbeads składam sobie z prezentów (gwiazdka, walentynki,urodzinki), nic innego poza tym i obrączką nie noszę. Nie znoszę sztucznej biżuterii...minimalistką jestem od zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Przyczajenie
|
Szkoda, że wątek umarł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Konto usunięte
|
Na ubrania różnie, bardzo zależy od miesiąca i roku. Jak jest wyprzedaż to zwykle więcej, niż w pozostałych miesiącach, choć nie zawsze. Poza tym jeśli w modzie i co za tym idzie w sklepach są rzeczy, które mi się nie podobają, to kupuję bardzo, bardzo mało, jak są rzeczy, które mi się podobają, to znowu więcej niż potrzebuję, tak trochę na zapas. Już mi się zdarzyło kiedyś, że przez długi czas w sklepach nie było dosłownie nic fajnego, na końcu prawie nie miałam w czym chodzić. Poza tym większe kwoty wydaję na płaszcze i kurtki, a to nie co miesiąc, ani co rok. W lumpach nie kupuję, bo nie lubię. Nie umiem tam grzebać, drażni mnie to nieuporządkowanie (właściwie żywię niechęć do wszystkich sklepów, gdzie ubrania nie leżą sekcjami dżinsy/swetry/spódnice i wg kolorów - szukanie czegoś np. w h&m to dla mnie koszmar), a jak znajdzie się już coś ładnego, to zawsze jest sprane.
Na kosmetyki dużo nie wydaję. Właściwie wszystko kupuję w promocji, bo gdzieś zawsze jest promocja na to, czego akurat potrzebuję. Ale to też zależy od miesiąca, bo jakoś zawsze mam długi czas spokój, a potem kończy mi się wszystko na raz. Wyrosłam już z biżuterii rodem z sieciówek, takiej udającej srebro lub złoto, więc biżu kupuję droższą, ale znowu rzadziej. Nie jestem w stanie podać ogólnych kwot. W tym miesiącu póki co 145 zł (kurtka z wyprzy, żel pod prysznic i myjka z promocji, antyperspirant). Będzie więcej, bo skończył mi się podkład, potrzebuję stanika i z 3 par skarpetek jak do balerin, dojdzie flaszka perfum i pewnie wpadną mi sandały, póki jeszcze są. Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2016-09-08 o 00:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.