|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Hejsterskie filolożki
Cytat:
![]() graty. a ja dalej stękam, czytam, przerywam, notuje, myśle, że nie zdam i walczę. jutro być albo nie być ![]() lipiec lub wrzesień
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciukasy (podobnie jak za drabineczkę)
|
|
|
|
|
|
#753 |
|
Konto usunięte
|
ehhh no ja narzekałam ale powiem szczerze zdałam tylko i wyłącznie niebiańskim fartem.
|
|
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Pokonałam sesję!!! W czw zdaję indeks i pracę, potem obrona i (mam nadzieję) święty spokój
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatni egzamin mam w piątek.
Najgorszy. Nie zdam. Nauczyłam się pierdół, a te najważniejsze rzeczy ciągle odkładam i odkładam, bo za wcześnie, itp.itd.. No tyle że w czwartek będę w domu o 19, zmęczona, więc ile tam się pouczę, a w piątek rano egzamin...........więc nie zdam W dodatku egzamin ustny i wchodzę...pierwsza
|
|
|
|
|
#756 |
|
Konto usunięte
|
ja już zdałam indeks
DASZZ RADĘĘĘ <pozytywne fluidy> |
|
|
|
|
#757 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Hejsterskie filolożki
Nie lubie Was
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#758 |
|
Konto usunięte
|
czemu
|
|
|
|
|
#759 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale lipa, mówię Wam dziewczyny jestem w dołku
![]() Jestem na III roku, licencjat napisany, obrona wyznaczona na lipiec i...nie wiem co z jednym egzaminem. Nie zdałam zerówki -OK. Nie zdałam w normalnym terminie -WTF?! nie mam pojęcia dlaczego, bo prac się nam nie pokazuje z tego przedmiotu-.- I wczoraj była poprawa...nie wiem co będzie dalej, pytania wydają się proste, ale nikt nie wie jaka jest według niej prawidłowa odpowiedź. Czysta loteria, bo nie zdał np. osoby bardzo dobrze przygotowane i także zdziwione faktem niezaliczenia. Tak bardzo się boję, bo nigdy nie miałam żadnej poprawki, a teraz najważniejszy semestr, obrona i rekrutacja na studia II stopnia, a ja nie wiem co będzie dalej... W dodatku gdyby to był egzamin z literatury, językoznawstwa, albo chociaż języka obcego, to może coś by to znaczyło, ale nie! To jedna z tych nauk ( a w efekcie przedmiotów) które utrudniają nam życie. Co gorsza boję się, że jeśli poprawa będzie w połowie września, to nie zdążę złożyć papierów w żadnej rekrutacji...eh, była kiedyś któraś z Was w takiej sytuacji? :/
|
|
#760 |
|
Konto usunięte
|
ale poprawę miałaś wczoraj (?)
|
|
|
|
|
#761 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Hejsterskie filolożki
|
|
|
|
|
#762 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#763 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, ale strasznie stresuję się wynikami, które będą jutro.
Jakie to głupie, że przez jeden przedmiot plany legną w gruzach
bloguję. Instagram: czokomorena " Nie mów mi nigdy, że za zło trzeba płacić Są takie rzeczy, które robię dla zwykłej draki" Edytowane przez Pinakoladka2008 Czas edycji: 2013-06-26 o 14:34 |
|
|
|
|
#764 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, jak to zrobiłam, ale zaczynając się uczyć wczoraj, dziś zdałam hl na 4
![]() Dodam tylko, że z całego roku do momentu, gdy ja wyszłam, zdały 3 z 14 osób |
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41507080]Nie wiem, jak to zrobiłam, ale zaczynając się uczyć wczoraj, dziś zdałam hl na 4
![]() Dodam tylko, że z całego roku do momentu, gdy ja wyszłam, zdały 3 z 14 osób[/QUOTE] bo jesteś zdolna i tyle graty! ja to nie mogę się zacząć ogarniać zagadnienia na egzamin licencjacki czuję wakacje...
|
|
|
|
|
#766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś złożyłam indeks i pracę, choć dziekanat był teoretycznie zamkniety. na szczęście okazało się, że mają nakaz z góry, żeby magisterki i licencjaty przyjmować. |
|
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41498372]
To mój dzień tak w piątek będzie wyglądał Okazało się, że egzamin na 12;30, więc wstanę sobie o 6 i będę zakuuuwać, pewnie przez te kilka godzin nauczę się więcej niż przez ostatni tydzień
|
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#769 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41514179]Ja byłam tak dzisiaj skichana. Totalnie. Wiedziałam, że jak nie siądą mi pytania, to koniec, dwa, wrzesień, papa. Na szczęście miałam możliwość wymienienia jednego z dwóch i to drugie siadło mi zupełnie. Ale nie pamiętam, kiedy byłam tak skichana i miałam poczucie takiego niedouczenia się. Nie wiem, czy literaturę da się ogarnąć. Zawsze mnie tak stresowała, oczywiście jeśli chodzi o egzamin, bo można tam włożyć wszystko.[/QUOTE]
Ja mam właśnie z literatury w piątek. Mają być tylko 3 pytania, także tego. Zastanawiam się, czy kolejność wchodzenia ma znaczenie. Wiecie, czy z moją wiedzą, która będzie identyczna o godz. 12 jak i o godz. 18, będę miała większe szanse, wchodząc pierwsza o 12;30, czy wchodząc ostatnia po 18.. ![]() No niby ostatnia, to wiecie, gość będzie już zmęczony i moze by mi darował wpadki no albo może stwierdzić "ta nic nie umie, to co mi dupę zawraca, a ja chcę do domu na kolację, bo cały dzień nic nie jadłem!"...![]() No a wchodzę pierwsza Gość nas trochę nakierował z pytaniami, czego możemy się spodziewać.... no i na przykład jednym pytaniem ma być "pytanie z dowolnie wybranej monografii".. a ja sobie wybrałam taką, w której nie ma nic sensownego 200 stron A5 streściłam w 9 stron A4... i nie uczę się tego na pamięć, bo po kilkukrotnym przeczytaniu uznałam, że te 9 stron można zmieścić w 2, bo tam w sumie nic nie ma to ja nie wiem, jakie on mi pytanie zada.... w dodatku.. on musi znać na pamięć wszystkie monografie z listy (chyba 15 ich było).... bo każdy przecież może wybrać jaką chce![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- edit: aaa jeszcze postanowiłam sobie, że jak zdam ten egzamin, to w sobotę idę oddać krew, a potem robię sobie tatuaż (nie, nic w stylu "aj love filologia" )
|
|
|
|
|
#771 |
|
Konto usunięte
|
U nas trochę miała znaczenie, na pierwszy rzut poszliśmy my, piątkowicze i czwórkowicze. Ja byłam z tej grupy ostatnia, potem były już trochę słabsze osoby i gość był tak załamany, ze do tej pory przepuścił jedną osobę, że dostał od innej prowadzącej czekoladkę na pocieszenie
wyglądał genialnie z tą złością na twarzy, muląc czekoladę
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze wchodzę jako jedna z pierwszych, ponieważ nie lubię czekania Wolę to odwalić i mieć cały dzień dla siebie, a nie siedzieć do godzin popołudniowych
|
|
|
|
|
|
#773 |
|
Konto usunięte
|
Ja wchodze zawsze jako jedna z pierwszych bo znam ten system
Pierwsze 2-3 osoby wchodzą i nikt nie mówi, wszyscy się przygotowują, wtedy wykładowca najczęściej idzie zalać sobie kawę, czyta książkę, chodzi po sali otwiera okna i zajmuje się pierdołami to mam np czas żeby rzucić okiem w internet u nas raczej nie ma reguły kto kiedy wchodzi, raczej kto pierwszy ten lepszy. ostatnio odpowiadałam po najlepszej uczennicy na roku xD która dostała 5. a ja dostałam 4,5 więc stwierdziłam ze nawet nie robi mi po kim wchodzę bo większość nawet na to nie patrzy
|
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Wolę pierwsza, zwłaszcza, że zawsze mam za dużo na głowie i muszę się klonować. W tej sesji wszyscy zrozumieli, zobaczymy jak w kolejnej
|
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Jak sie wyuczyłam bardzo dobrze albo jak nic nie umiem to wolę wejść na początku, bo zarówno w pierwszym, jak i w drugim wypadku wolę mieć egzamin za sobą. Jak nie umiem jakiegoś konkretnego tematu (lub kilku tematów
to moge wchodzić pod koniec, bo czas wykorzystuję na douczenie się tematów w zatyczkach do uszu![]() Jeżeli chodzi o sprawy uczelniane - byłam dziś oddać część książek do biblioteki uczelnianej i okazało się, że biblioteka jest czynna tylko do końca tygodnia, a potem otwierają ją w połowie września ![]() Sorki, musiałam sie wyżalić |
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
no ija tez juz czekam na dyplomowy i obrone.
w środę nie zdałam egzaminu i dzisiaj miałam poprawkę. i się udało. ale łatwo nie było. weszła jedna. bania. weszła druga i usłyszała: no wie pani, w sumie to powiedziała pani co pani x, ale skoro jej nie zaliczyłem, to musze być konsekwentny. dwa. weszła trzecia: bania. moja kolej. przerażona wchodze, ale co ma być to będzie. losuje pytanie. i z 3 znałam odpowiedź na jedno. to odrazu mówie, że nie umiem. i wtedy słysze, prosze sobie wybrac zagadnienie, ktore pani umie swietnie, pozostałe dwa wymyślam ja. no i tym sposobem zaliczyłam . kolezance po mnie tez się udało. jestem przemeczona i nie wyspana. ale iszcześliwa, że walka z licencjatem jest w lipcu a nie we wrześniu ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- a co do biblioteki to tez przyszłam oddac 5 ksiązek, myslałam, że już wszystkie. a pani mi tutaj wyskakuje z trzema tytułami, których nie kojarzę, nie wypożyczałam. jutro musze jechać jeszcze raz. albo jakas pomyłka (bo głupie babsko akurat wtedy miało dyżur ) albo wypożyczyłam jakieś koleżance i mam teraz lipę
|
|
#777 |
|
Zadomowienie
|
Niech ktoś mnie w tyłek kopnie, proszę? Powinnam coś zacząć powtarzać do obrony (sroda!), a zamiast tego siedzę sobie, popijam piwo, a za chwilę ide do ogródka na grilla
. Dodatkowo - powie mi ktoś po co mam w USOSie zaznaczać, czy chce uczestniczyć w programie śledzenia losów absolwentów mojej uczelni, skoro i tak muszę oświadczenie w wersji drukowanej zanieść do dziekanatu? |
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ucz się! A ja już po obronce . U mnie nic nie trzeba zaznaczać, a oświadczenie bierze się z dziekanatu jak się chce
|
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie nawet, jak nie chcesz być w tym systemie to i tak trzeba zanieść oświadczenie . Kretynizm |
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-08-16 o 18:10 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

trzymam kciukasy (podobnie jak za drabineczkę) 
No tyle że w czwartek będę w domu o 19, zmęczona, więc ile tam się pouczę, a w piątek rano egzamin...........

ucz się!