|
|
#751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemcy :)
Cytat:
A moze Ci sie spodoba i zostaniesz Hm...Co do podatku liniowego, to z tego, co wiem, dotyczy on tylko Wielkiej Brytanii, a Niemiec nie. A to moje info czytalam wczoraj - oj, dobiora nam sie do skory, co prawda, ja nie mam jeszcze nic do ukrycia, ale juz widze, ze w przyszlosci beda klopoty... |
|
|
|
|
#752 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem czemu narzekacie na Niemcy, w Pl tez biora brudnymi lapami bulki a potem kasuja pieniazki. Taki sam brud jest w PL. Wiem ze tak nie powinno byc, ale... Najlepiej jest w duzych sklepach gdzie jeden kasuje pieniazki, a drugi w rekawiczkach podaje towar, ale i to nie jest regula
|
|
|
|
#753 |
|
Rozeznanie
|
Sylwia!
A Ty mieszkasz w Niemczech, na stale??? Mnie sie tu nie podoba, moze dlatego , ze jestem tu sama i nie mam nawet do kogo buzi otworzyc TZ przychodzi ok 17-tej do domu, jestem tylko ja i moj pies I tak strasznie tesknie za przyjaciolmi, rodzina , dla mnie niemcy sa jakby z innej planety, ale to tylko moje zdanie
|
|
|
|
#754 |
|
Rozeznanie
|
Monika!
Tu gdzie ja mieszkam, to jest straszny problem z higiena w sklepach. Raz jedna ekspedientka wazyla mi szynke lapami i potem dotknela ust z ogromna oprycha, nie wzielam tego towaru... Ale w Polsce widze pod tym wzgledem , niestety ale znaczna roznice oczywiscie na korzysc Polski. Ja przynajmniej jestem strasznie uczulona na to, wiecie jakie swinstwa sa na pieniadzach, brr |
|
|
|
#755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marze tez o psie, ale o tym nie ma mowy jak na razie. Jest tylko malenkie mieszkanko, w dodatku co drugi dzien boruja u sasiada, budza mnie tym (zaczynaja czasem po 7 rano) i caly dzien mam bol glowy. A jakiego masz pieska? Wklej pare zdjec 300km to nie tak duzo pociagiem bedzie szybciutko, pomysl o tym! Na pewno jest jakies polaczenie z dworcem glownym tutaj, a tam to ja juz Cie odbiore, i wsadze z powrotem jak bedziesz wracac.MoniP, w Polsce tez jest brud, nawet wiekszy, niz w Niemczech (w malych przedsiebiorstwach), ale ja sie tez w PL czesciej spotykalam z tym, ze bulki podawano przez folie, a lody przez serwetke, natomiast tu nic sobie z tego nie robia, zawsze podaja reka, wiec nawet nie mam wyboru w sklepach. A co u Ciebie slychac? |
|
|
|
|
#756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agunia, heheh )) I co powiedzialas tej ekspedientce?Az mnie dreszcze przechodza, jak piszesz o tym... ble! Jak ja tego nie cierpie! A moj chlopak zawsze mowi, ze przesadzam. |
|
|
|
|
#757 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEWCZYNY, WLASNIE ZADZWONILAM W SPRAWIE WYNIKOW TESTU DAF, ZARAZ ZADZWONIE DO PRACY DO CHLOPAKA, ALE NAJPIERW MOWIE WAM: DOSTALAM Z KAZDEJ Z CZTERECH CZESCI TESTU NAJWYZSZA NOTE! TZN. 5! NIE WIERZE!!!!!!! DZIEWCZYNY, NIE WIERZE!!! BEZ ZADNEGO KURSU... JAK TO JEST, ZE MAM ZAWSZE TAKIEGO FARTA WE WSZYSTKICH EGZAMINACH?
|
|
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny
Niestety ale to mnie spotkalo, a moj TZ twierdzi, ze mam jakas manie z ta czystoscia, zboczenie zawodowe Czasami bym sie cieszyla jakby moj wracal pozniej, nieraz nie mam ochoty na niego patrzec ![]() Mam labradorke Kaje, ma 16 mies. i wymaga opieki jak male dziecko. Jest strasznie rozpieszczona przez TZ, ale ja ja temperuje Mam nadzieje, ze kiedys do Was dolacze osobiscie |
|
|
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
Sylwia
GRATULACJE |
|
|
|
#760 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki Aga
![]() PS. Aga, jakbys mala jakies zdjecia Twojej suni, to mozesz je tu wkleic w watku, musisz tylko napisac post i kliknac zarzadzaj zalacznikami, czy jakos tak. |
|
|
|
#761 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sylwia jestes pewna ze 5? Bo to jest najgorsza ocena w De to tak jak nasza 1, no chyba ze na studiach maja oceny na odwrot |
|
|
|
|
#762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz, co u Ciebie... nic sie ostatnio nie odzywasz... |
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwus
Ja wlasnie wrocilam z lotniska,bylam TZ zawiesc,wraca za 3 mies-buuuu,to tak starasznie dlugo Sylwus,moze w poniedzialek wpadniesz do mnie? |
|
|
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
gratuluje Sylwus
![]() jestes The Best!!!! |
|
|
|
#765 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki, dziewczynki
Maja, moge w poniedzialek przyjechac, a o ktorej bys chciala? 11.07? Biedna Ty...
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sie domyslam
ja tez sie chetnie wybiore ![]() 11°° moze byc,ciekawe czy Karola tez przyjedzie,musze do niej PW napisac... Wiesz,ze ja sie o koty martwie troche?Ostatnio jak TZ byl mies w Anglii,to Felix bardzo schudl,z tesknoty...futerko moje biedne,jest bardzo do TZ przywiazany,a mogloby sie wydawac,ze to tylko kot...-dla mnie,moje tygryski,sa jak dzieci ![]() |
|
|
|
#767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze, jaka ona biedna jest, a ja ja zostawilam sama, nawet przez telefon juz ze mna nie 'gada', bo sie zorientowala, ze to do niczego nie prowadzi... Buuuuuuu, chce do mojego psa!!!!! <chlip>PS. Ok, to bede (w Nievenheim, moj SBahn jest o 11.07 na stacji, ewentualnie moge wziac taki 20 minut wczesniej). Jakbym sie nie odzywala dlugo, to nie znaczy, ze zmienilam zdanie, tylko w weekendy zawsze gdzies wybywamy z TZ, wiec mozliwe, ze odp. dopiero w niedziele wieczorem. |
|
|
|
|
#769 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a to co innego, bo juz myslalam. Co u mnie ok. A nie odzywam sie bo na wizazu sie ostatnio nic ciekawego nie dzieje, zagladam do was oczywiscie, podczytuje, a jak cos mnie zainteresuje to pisze. Ogolem jestem poszukiwaniami zajeta, a szukam filtry minerlanego. Duzo podczytuje KWC, chodz tam nie ma duzo tego typu filtrow. No i siedze na FtF. |
|
|
|
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
Majka, jutro przybywam (11.07)!! Buzki!
|
|
|
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
OK! PS: Jakbym sie spozniala, to czekaj, bo ja oczywiscie nie mam nic na karcie tel.
|
|
|
|
#774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
No i sie spoznilam
Sylwia gratuluje zdanego egzaminu
|
#777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nareszcie cie dorwalam na wizazu
Juz ci pw wyslalam. Jak TZ wroci to ci powiem kiedy mam wolna chate i wpadacie do mnie. Co u ciebie? Siostra jeszcze na odwiedzinach u ciebie?
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Juz PW przeczytalam
Siostra jeszcze siedzi i chyba zostanie do wrzesnia,zawsze razniej we dwojke A Ty kiedy do szkoly? |
|
|
|
#779 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze dokladnie nie wiem
albo w srode albo w czwartek. Musze sie jeszcze dziewczyn popytac. To co siostra robi jak ty na wizazu siedzisz?
|
#780 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc, laseczki. Mloda
jak to komputer zepsuty? Ale oczywiscie chetnie Ciebie odwiedzimy ![]() A tak w ogole, to dzieki za gratulacje. Dzis ide odebrac swiadectwo, to zobacze na wlasne oczy, czy sie przypadkiem przez telefon nie pomylili (wszystko mozliwe). |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

Hm...
pociagiem bedzie szybciutko, pomysl o tym! Na pewno jest jakies polaczenie z dworcem glownym tutaj, a tam to ja juz Cie odbiore, i wsadze z powrotem jak bedziesz wracac.