Uniwersytet Łódzki część II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 21:52   #751
Monka543
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez FrankieGoesToHLWD Pokaż wiadomość
Ja jestem jak najbardziej chętna No ale wszystko się okaże za tydzień Ile masz punktów na prawo?
Tylko 571 A Ty?
Monka543 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 22:15   #752
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monka543 Pokaż wiadomość
Tylko 571 A Ty?
Ja niewiele więcej, 579 Powiem Ci, że z jednej strony pocieszam się tym, że w progu się mieszczę, i że niemożliwe jest, by wzrósł on aż o 29 (czy nawet 21, jak u Ciebie) punktów, ale jak patrzę na liczbę zarejestrowanych... to mi się słabo robi Nie wiem czy zniosę jeszcze tydzień takiej niepewności A Ty jak sobie radzisz? Na co jeszcze złożyłaś?
FrankieGoesToHLWD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 22:29   #753
Monka543
Raczkowanie

Cytat:
Ja niewiele więcej, 579 Powiem Ci, że z jednej strony pocieszam się tym, że w progu się mieszczę, i że niemożliwe jest, by wzrósł on aż o 29 (czy nawet 21, jak u Ciebie) punktów, ale jak patrzę na liczbę zarejestrowanych... to mi się słabo robi Nie wiem czy zniosę jeszcze tydzień takiej niepewności A Ty jak sobie radzisz? Na co jeszcze złożyłaś?
Rok temu było chyba więcej osób zarejestrowanych... Poza tym matury w tym roku gorzej poszły (głównie mam tutaj na myśli geografię), więc bądźmy dobrej myśli i miejmy nadzieję, że próg będzie podobny Ja strasznie się stresuję, wszyscy mają już serdecznie dosyć mojego ciągłe gadania A co do kierunków - ja złożyłam tylko na prawo... Jak nie dostanę się na dzienne to pójdę na zaoczne i będę naiwnie wierzyć, że uda mi się po roku przenieść... A Ty? Jakie bierzesz alternatywy pod uwagę, gdyby tutaj się nie udało jednak?
Stary 2013-07-04, 22:54   #754
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
Rok temu było chyba więcej osób zarejestrowanych... Poza tym matury w tym roku gorzej poszły (głównie mam tutaj na myśli geografię), więc bądźmy dobrej myśli i miejmy nadzieję, że próg będzie podobny Ja strasznie się stresuję, wszyscy mają już serdecznie dosyć mojego ciągłe gadania A co do kierunków - ja złożyłam tylko na prawo... Jak nie dostanę się na dzienne to pójdę na zaoczne i będę naiwnie wierzyć, że uda mi się po roku przenieść... A Ty? Jakie bierzesz alternatywy pod uwagę, gdyby tutaj się nie udało jednak?
Ja też ciągle o tym gadam Ja złożyłam jeszcze na lingwistykę dla biznesu i administrację. A to rozumiem, że rok temu też składałaś? Bo ja tak, ale miałam 535 pkt, także malutko, ale poprawiłam maturę w tym roku no i zobaczymy co to będzie A nie powinnaś od razu złożyć też na zaoczne? Czy czekasz na II turę i wtedy złożysz? Zawsze robią drugi nabór na zaoczne i wieczorowe? Tzn wiem, że w tamtym roku tak zrobili, bo sama chciałam iść na wieczorowe, ale jednak zrezygnowałam
Stary 2013-07-04, 23:01   #755
Monka543
Raczkowanie

Cytat:
Ja też ciągle o tym gadam Ja złożyłam jeszcze na lingwistykę dla biznesu i administrację. A to rozumiem, że rok temu też składałaś? Bo ja tak, ale miałam 535 pkt, także malutko, ale poprawiłam maturę w tym roku no i zobaczymy co to będzie A nie powinnaś od razu złożyć też na zaoczne? Czy czekasz na II turę i wtedy złożysz? Zawsze robią drugi nabór na zaoczne i wieczorowe? Tzn wiem, że w tamtym roku tak zrobili, bo sama chciałam iść na wieczorowe, ale jednak zrezygnowałam
Nie, nie, ja w tym roku maturę pierwszy raz pisałam. Po prostu widziałam na jakiś stronkach statystyki i coś kojarzę, że widziałam informację, że rok temu było 1700 osób na prawo chętnych Na zaoczne nie składałam, bo rekrutacja na zaoczne trwa do 31 lipca, więc po prostu chce złożyć dopiero po ogłoszeniu list przyjętych na dzienne A co do II naboru - kompletnie się nie orientuje w tym temacie
Stary 2013-07-04, 23:15   #756
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
Nie, nie, ja w tym roku maturę pierwszy raz pisałam. Po prostu widziałam na jakiś stronkach statystyki i coś kojarzę, że widziałam informację, że rok temu było 1700 osób na prawo chętnych Na zaoczne nie składałam, bo rekrutacja na zaoczne trwa do 31 lipca, więc po prostu chce złożyć dopiero po ogłoszeniu list przyjętych na dzienne A co do II naboru - kompletnie się nie orientuje w tym temacie
Aha, mi się wydaje, że było mniej, ale może mi się coś pomyliło A, no to pewnie, złożysz jak się dowiesz, czy się dostałaś na dziennie czy nie, po co marnować kasę Poruszyłam temat II tury bo nie wiedziałam, że rekrutacja na zaoczne trwa do 31 lipca A zdecydowałaś się na zaoczne, tak? Chcesz pracować równocześnie? Bo jeśli nie masz zamiaru łączyć studiów z pracą, ponoć prawo lepiej studiować wieczorowe - zajęcia są praktycznie take same jak na dziennym, często nawet są łączone, także więcej się można nauczyć. Tak przynajmniej mi w tamtym roku babeczka w dziekanacie zasugerowała
Stary 2013-07-04, 23:26   #757
Monka543
Raczkowanie

Cytat:
Aha, mi się wydaje, że było mniej, ale może mi się coś pomyliło A, no to pewnie, złożysz jak się dowiesz, czy się dostałaś na dziennie czy nie, po co marnować kasę Poruszyłam temat II tury bo nie wiedziałam, że rekrutacja na zaoczne trwa do 31 lipca A zdecydowałaś się na zaoczne, tak? Chcesz pracować równocześnie? Bo jeśli nie masz zamiaru łączyć studiów z pracą, ponoć prawo lepiej studiować wieczorowe - zajęcia są praktycznie take same jak na dziennym, często nawet są łączone, także więcej się można nauczyć. Tak przynajmniej mi w tamtym roku babeczka w dziekanacie zasugerowała
Tzn wiesz, ja się sugeruje stronami, które wypisywały "najbardziej oblegane kierunki", a czy informacje są prawdziwe - pewności nigdy nie ma. Właśnie trochę szkoda mi wywalić 55zł (być może w błoto) już teraz, kiedy mam jeszcze spokojnie na to czas po 11 lipca. Początkowo miałam pomysł z poprawianiem matury, ale jednak zmieniłam zdanie, bo nie mogę mieć pewności, że za rok bym ją poprawiła, a nie chciałabym być rok w plecy... Poza tym właśnie gdybym poszła na zaoczne to automatycznie chciałabym pójść do pracy, dlatego odrzuciłam pomysł ze studiowaniem wieczorowo. A Ty czemu odrzuciłaś pomysł z wieczorowymi w tamtym roku?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 23:31   #758
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
Tzn wiesz, ja się sugeruje stronami, które wypisywały "najbardziej oblegane kierunki", a czy informacje są prawdziwe - pewności nigdy nie ma. Właśnie trochę szkoda mi wywalić 55zł (być może w błoto) już teraz, kiedy mam jeszcze spokojnie na to czas po 11 lipca. Początkowo miałam pomysł z poprawianiem matury, ale jednak zmieniłam zdanie, bo nie mogę mieć pewności, że za rok bym ją poprawiła, a nie chciałabym być rok w plecy... Poza tym właśnie gdybym poszła na zaoczne to automatycznie chciałabym pójść do pracy, dlatego odrzuciłam pomysł ze studiowaniem wieczorowo. A Ty czemu odrzuciłaś pomysł z wieczorowymi w tamtym roku?
Żal mi było 5 tysi ) Nie no ale musi być dobrze, obie się dostaniemy! No przecież nie wierzę, że ponad 20 pkt wzrośnie próg... Dwa lata temu było 542 pkt, czyli w tamtym roku wzrósł o 8 pkt, teraz też liczę, że jesli ma wzrosnąć, to nie więcej jak o 10 Damy radę
Stary 2013-07-04, 23:34   #759
Monka543
Raczkowanie

Cytat:
Żal mi było 5 tysi ) Nie no ale musi być dobrze, obie się dostaniemy! No przecież nie wierzę, że ponad 20 pkt wzrośnie próg... Dwa lata temu było 542 pkt, czyli w tamtym roku wzrósł o 8 pkt, teraz też liczę, że jesli ma wzrosnąć, to nie więcej jak o 10 Damy radę
W sumie mnie to najbardziej odstrasza w studiowaniu zaocznie No ale... gdybym poszła do pracy... Chociaż na razie nie chce o tym myśleć. Trzeba trzymać kciuki, że za tydzień będziemy na liście
Stary 2013-07-04, 23:42   #760
Japanication
Zadomowienie

Cytat:
? Bo jeśli nie masz zamiaru łączyć studiów z pracą, ponoć prawo lepiej studiować wieczorowe - zajęcia są praktycznie take same jak na dziennym, często nawet są łączone,
Prawo zaoczne > prawo dziennie > prawo wieczorowe.
Jak chcesz dorwać robótkę w prawie to zaoczne jest nawet lepsze niż dzienne, tylko trzeba pracować bo to kosztuje.

Na zajęcia z dziennymi to nawet zaoczni mogą chodzić, tak przynajmniej jest na UJ.
Stary 2013-07-04, 23:55   #761
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
W sumie mnie to najbardziej odstrasza w studiowaniu zaocznie No ale... gdybym poszła do pracy... Chociaż na razie nie chce o tym myśleć. Trzeba trzymać kciuki, że za tydzień będziemy na liście
Mam koleżankę, która studiowała prawo zaocznie i pracowała (tylko na pół etatu od pn do pt), i niestety nie dała rady - już przed pierwszą sesją musiała zrezygnować z pracy, bo po prostu się z tym nie wyrabiała. No ale o czym ja piszę Monka idziesz na dziennie przecież i finito !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 00:00   #762
Monka543
Raczkowanie

Cytat:
Mam koleżankę, która studiowała prawo zaocznie i pracowała (tylko na pół etatu od pn do pt), i niestety nie dała rady - już przed pierwszą sesją musiała zrezygnować z pracy, bo po prostu się z tym nie wyrabiała. No ale o czym ja piszę Monka idziesz na dziennie przecież i finito !
A jak ja się dostanę to i Ty tym bardziej Ahh.. jeśli się uda to za tydzień będę skakać ze szczęścia...
Stary 2013-07-05, 09:22   #763
Ephee
Raczkowanie

Cytat:

Wszystko zależy od kierunku, pamiętam, że rok temu jeszcze przed 12 miałam wyniki germańskiej, po jakimś czasie anglistyki a na prawo trzeba było dłuugo czekać, nie pamiętam dokładnie, ale na pewno po 16.
Niemożliwe, w tamtym roku prawo podali tak samo jak ekonomię, FiR i pedagogikę wczesnoszkolną i z pewnością koło 12, bo byłam w pracy przed obiadem, a moja współpracownica się dostała i potem ja sprawdzałam swoje wyniki

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Dziewczyny (i faceci), czy jest ktoś w stanie podesłać mi program studiów pedagogiki wczesnoszkolnej i dziennikarstwa z francuskim? Te z informatora ects nie działają, a ja nie mogę znaleźć szczególnie dziennikarstwa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-05, 10:21   #764
baajkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez idontknow13 Pokaż wiadomość
Ja się wybieram na matematykę finansową i aktuarialną jeśli nie dostanę się na finanse i inwestycje, także nie będę jedyną dziewczyną
A dostać to raczej że się dostaniesz próg na finansową i aktuarialną to 103 a na analizę finansową coś ponad 90 (nie pamietam dokladnie).
ja właśnie nie wiem na co się zdecydować. coś mi się wydaje, że ta matematyka będzie prostsza od analizy finansowej.

06.11.2011r.
baajkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:09   #765
Ephee
Raczkowanie

Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez baajkowa Pokaż wiadomość
ja właśnie nie wiem na co się zdecydować. coś mi się wydaje, że ta matematyka będzie prostsza od analizy finansowej.
Wydaje mi się że poziom będzie podobny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 13:49   #766
Azulaya
Zadomowienie

Hm tutaj jest chyba ktoś kto już studiuję na UŁ. Słyszałam , że 15stka (tramwaj) dojeżdża się od placu niepodległości do pomorskiej.Ale na stronie widzę , że ma inna trasę :S . Czy to tylko zmiana na wakacje i w październiku wraca na swoją właściwą trasę .
Azulaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:59   #767
Ephee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Azulaya Pokaż wiadomość
Hm tutaj jest chyba ktoś kto już studiuję na UŁ. Słyszałam , że 15stka (tramwaj) dojeżdża się od placu niepodległości do pomorskiej.Ale na stronie widzę , że ma inna trasę :S . Czy to tylko zmiana na wakacje i w październiku wraca na swoją właściwą trasę .
Ma wrócić 30.09, ale nigdy nie wiadomo jak z remontami

Stary 2013-07-05, 14:01   #768
Azulaya
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
Ma wrócić 30.09, ale nigdy nie wiadomo jak z remontami

Dobrze by było.Nie widzą mi się 2 przesiadki , zwłaszcza zimą . No chyba , że do tego czasu już się przeniosę do Łodzi .
Stary 2013-07-05, 14:08   #769
Ephee
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Dobrze by było.Nie widzą mi się 2 przesiadki , zwłaszcza zimą . No chyba , że do tego czasu już się przeniosę do Łodzi .
Jakby mnie przyjęli na wnow to 15 też mi pasi

Stary 2013-07-05, 14:10   #770
nemtor
Raczkowanie

Cytat:
W marcu jak byłem w ŁDZ [pierwszy i póki co ostatni ] to na akademik o ile szedłem z buta, to wracałem 15stką :P Zatem chyba to tylko chwilowe

Właśnie, jak daleko jest eko-soc od akademików
Stary 2013-07-05, 14:23   #771
Azulaya
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
Jakby mnie przyjęli na wnow to 15 też mi pasi

A co to to wnow ? Ja 41 do ronda Lotników Lwowskich , a nie do placu , pomyliło mi się a później 15 byłaby wybawieniem .

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez nemtor Pokaż wiadomość
W marcu jak byłem w ŁDZ [pierwszy i póki co ostatni ] to na akademik o ile szedłem z buta, to wracałem 15stką :P Zatem chyba to tylko chwilowe

Na zumi pokazuję , że około 40min na piechtę . ~2.5km średnio.Sprawdziłam tylko kilka przypadkowych adresów.
Stary 2013-07-05, 14:25   #772
baajkowa
Raczkowanie

nie wiem jak sobie poradzę w tej Łodzi jak kompletnie nie znam tego miasta
wiem tylko jak dojechać ode mnie z Piotrkowa do mojego diabetologa

06.11.2011r.
baajkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:27   #773
Azulaya
Zadomowienie

Ja byłam dziesiątki razy ale też nie znam nic poza Piotrkowską i jej okolicami.
Stary 2013-07-05, 14:27   #774
nemtor
Raczkowanie

Cytat:
A co to to wnow ? Ja 41 do ronda Lotników Lwowskich , a nie do placu , pomyliło mi się a później 15 byłaby wybawieniem .

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Na zumi pokazuję , że około 40min na piechtę . ~2.5km średnio.Sprawdziłam tylko kilka przypadkowych adresów.
Właśnie mi na Zumi pokazywało 3min piechotą od pomorskiej. Muszę to jeszcze raz przepatrzeć, bo jak tak to nie będzie sensu nawet miesięcznych kupować :P Chyba, ze będę musiał na trening jeździć to wtedy na jedno wyjdzie
Stary 2013-07-05, 14:29   #775
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

Cytat:

Dość daleko. Radziłabym jechać od akademików 15 (do przystanku Kilińskiego) lub 12 (do przystanku Hotel Centrum) i kawałek potem iść. Od 15 jest bardzo blisko

Jeśli chodzi o bilet miesięczny (czyli po łódzku migawkę) to najbardziej opłaca się kupić 90-dniową migawkę imienną, kosztuje 96 zł.

Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Czas edycji: 2013-07-05 o 14:32
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:30   #776
Azulaya
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie mi na Zumi pokazywało 3min piechotą od pomorskiej. Muszę to jeszcze raz przepatrzeć, bo jak tak to nie będzie sensu nawet miesięcznych kupować :P Chyba, ze będę musiał na trening jeździć to wtedy na jedno wyjdzie
No ale wydział eko-soc jest na ul.polskiej organizacji wojskowej , nie?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Czy ktoś się orientuję czy bilet aglomeracyjny obejmuję Pabianice czy tylko liczy się do "małego skrętu" .

Edytowane przez Azulaya
Czas edycji: 2013-07-05 o 14:34
Stary 2013-07-05, 14:38   #777
nemtor
Raczkowanie

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41652160]Dość daleko. Radziłabym jechać od akademików 15 (do przystanku Kilińskiego) lub 12 (do przystanku Hotel Centrum) i kawałek potem iść. Od 15 jest bardzo blisko

Jeśli chodzi o bilet miesięczny (czyli po łódzku migawkę) to najbardziej opłaca się kupić 90-dniową migawkę imienną, kosztuje 96 zł.[/QUOTE]

Ooo Fajna opcja, będę pamiętał. W BB płaciłem 80pln/msc :/

Jednak komunikacja będize potrzebna Dałem adres pomorskiej a nie Lumbowa i dlatego mi tak mały odcinek wyszedł Na początku i tak będę pewnie podróżował z przyjaciółką więc powinno być ok :P

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
No ale wydział eko-soc jest na ul.polskiej organizacji wojskowej , nie?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Czy ktoś się orientuję czy bilet aglomeracyjny obejmuję Pabianice czy tylko liczy się do "małego skrętu" .
Tak, ja źle startowy adres dawałem :P Tak czy siak bilet będzie trzeba kupić
Stary 2013-07-05, 14:56   #778
Zuzanka3
Raczkowanie

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41652160]Dość daleko. Radziłabym jechać od akademików 15 (do przystanku Kilińskiego) lub 12 (do przystanku Hotel Centrum) i kawałek potem iść. Od 15 jest bardzo blisko

Jeśli chodzi o bilet miesięczny (czyli po łódzku migawkę) to najbardziej opłaca się kupić 90-dniową migawkę imienną, kosztuje 96 zł.[/QUOTE]
Vanilde czy migawka imienna jest ważna na wszystkich liniach czy tylko na trasie "szkoła-dom"?
P.S. Azulaya wnow = wydział nauk o wychowaniu
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:56   #779
Ephee
Raczkowanie

Cytat:
A co to to wnow ?
Wydział nauk o wychowaniu.

Cytat:
Z Lumumbowa dojedziesz 12 do skrzyżowania Kilińskiego-Narutowicza i przystanek piechotką albo w tramwaj 1,4,5. Do października wrócą na swoje trasy.

Stary 2013-07-05, 14:59   #780
gogocha
Przyczajenie

Mój ostatni wpis jakoś zniknął w tłumie, odezwę się jeszcze raz )

Co możecie powiedzieć o wydziale geografii..? Nikt nic o nim na forum nie wspomina.. Zaczynam mieć wątpliwości czy nadal istnieje :P.
gogocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości